IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Si vis pacem, para bellum.
Már kezdõdik az ígérgetés. Egy láda sörben fogadnék bárkivel, hogy a "no earlier and no later"-rel lesznek zizegések.
(bocs, csak VérPestaként néha átnézek a WT-bõl a hírekért<#miaz>#miaz>)
Hát ezek az új típusú felhõk azt hittem abban vannak stb- szóval nem tudom kell e bele?
Itt egy pár útvonalrepülés leírás, FSX alól. Nagyon hangulatosak.
Zacsi kalandjai a nagy pocsolya felett
- Háború után a magyar repülõs tábor ( Pocking ) mellett, szögesdrótkerítés mögött õrizték az orosz hadifoglyokat az amik, miközben a magyarok szinte szabadon lehettek, sõt olyan is elõfordult, hogy mivel kevesen voltak az amik, volt olyan idõszak, mikor magyar hadifogoly katonák õrizték a "gyõztes" orosz foglyokat. A foglyok eredetileg a német tulajdonban voltak, de a háború végén az amik vették át az õrzésüket, mire az oroszok megpattantak és elkezdtek zabrálni a környéken, így be kellett újból fogni õket, majd addig õrizni, míg el nem vitték õket keletre. Jellemzõ volt rájuk, hogy fegyveres õrség mellett vagonírozták be õket, mert érdekes módon nem nagyon akaródzott nekik hazamenni, amit elõször nem nagyon értett senki, de aztán az 50-es évek választ adtak erre is.
- A másik, hogy valamikor '45 augusztusában a könyv írója átkerült Egglfingbe az Inn partjára, ahol többször kirándultak a környéken és egyszer csak egy nagy tisztáson találtak kb 100-120 db Ju-88 as.
A gépek gyári újak voltak, feltöltött fegyverzettel, viszont enyhén rongált állapotban, hogy repülni ne tudjanak. ( kerék kiszúrva, mûszerfal összeverve, hidraulika megrongálva. )Mit nem adnának ezekért ma, ha nem vagdalják össze õket.
4.11.1 Ultrapack
UP3RC4
Minden kicsomagolást az IL2 fõmappájába végezzed.
A Stab 63 nagyon kell ?
Biztos nagy élmény volt. Bal kéz felõl nem hiányzott néha a gázkar ?
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
A fegyverösszetartást felszállás elõtt beállítottad?
Errõl jut eszembe-jó a sapek!<#nevetes1>#nevetes1>
Szokásos fél évenkénti elõkerülésem, de inkább évenkénti. Sajna újra kellett raknom a gépemet, így az Il- 2 se maradt ott- másik partición volt csak ott is rendet kellett tenni sajna.
Kérdés- mi a telepítés menete?
Felraktam az alap játékot- aztán a 4.11.1 ultrapackot,, aztán jön az UP 3.0 RC?
Ott volt valami hogy a csomagban a mappákat felül kellett írni az eredeti játékban levõkkel?? ÉS utána az UP 3.0 2-3-4??
Szóval itt elakadtam.
Aztán az Il- 2 stab 63??
Sajna akárhogy raktam eddig az új felhõk nem jönnek össze meg a kép átméretezése sem pedig ezek eddig mûködtek, de olyan rég raktam má hogy nem tudom a sorrendet. 😞
Köszönöm a segítségeteket- jó repkedést!
fisi
Viccet félretéve Gratula hozzá! sok termiket az elkövetkezökben
www.smart-bus.hu
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Na jó, viccen kívül, itt egy közelebbi kép is amint éppen koncentrálok, csak nem akarom szét bombázni a fórumot képekkel <#smile>#smile>
[/img]
A sapka pedig kötelezõ mindenkinek különben a légügyi ellenõrzésnél 40.000 Huf büntit köteles fizetni.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
www.smart-bus.hu
2013 Július 13.-ika. Elsõ egyedüli felszállásom napja <#crazya>#crazya>
[/img]
[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Nekem nem is kellene más, egy d9-es fóka, egy me109 g, kezdésnek elég lenne.
Az angliai csata a gépek szempontjából abszolút hidegen hagy, sem az e messzer sem a spit nem érdekel, viszont a 44/45 éra a szivem csücske 😊
Ezen a vonalon simán összehozhatnának valami komolyat, hiszen az alapok megvannak, és talán éveket sem kellene várni.
GOOBY, pls
IL2 1946 + DBW 1.71 + TFM = 51 GB, ebbõl csak a "Skins" mappa majdnem 4 GB. Érdekességképp, a CLOD nekem most 5.7 GB helyet foglal.
Itt találsz képeket a bõvítményrõl, itt pedig megtalálod a 27 telepíthetõ bõvítmény tartalmát, itt pedig a hozzá letölthetõ kampányokról olvashatsz. Ezek még nincsenek is benne az 51 GB-ban.

Ráeresztettem az integritás ellenõrzést, de utána sincs semmi javulás.
Ja az alapjátékon fent volt a TF 3.0 és a 3.01 patch, valamint a Hakenkreuz enabler is...
Az integriát ellenõrzés után természetesen a mod eltûnt, de a játék sem "javult" meg.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Viszont most megvolt az elsõ fogjuk rá sikerélményem. Spit IIa-val addig kergettem egy messzát hogy bedugózott szegény és már nem tudta összeszedni.
Estefele lesz közös ATAG-olás vagy valami? Tegnap sajnos nem tudtam tsre menni, de ma fent leszek.
A CLOD-ról írtakkal egyetértek, de mivel beindult a BoS és az "új" IL2 projekt, annyira nem hiszek benne, bár ne nekem legyen igazam.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Amiket én írtam, azt viszont félreértetted kicsit. Én nem a bõvítésre mondtam, hogy felesleges, hanem hogy 500 repülhetõ típus legyen. Senki nem tanulná meg azokat, és megfizetni sem lehetne annyi munkát. A vezethetõ Wellington, amit pl Tomcsi is írt, az szerintem is nagyon hiányzik, meg én személy szerint az Fw 200-ast repülném szívesen (TF elvileg dolgozik ezeken, csak gyõzzük kivárni). Azzal nem vitázok, hogy vannak akik az il2-vel a planeset miatt játszanak még (meg a clod gépigénye miatt), de azt nem szeretném, hogy a mennyiség fontosabb legyen a minõségnél. Márpedig ilyen részletes modelleket egyszerûen nem lehet -pláne hobbiból- gyorsan megcsinálni.
www.pumaszallas.hu
A játékban egyáltalán nem szereplõ francia típusokról ne is beszéljünk.
Sok sok hibája mellett a Clodban teljesen máshogy kell gépészkedni pl a Ju 88-al. Összetettebb számomra élvezetesebb. A gázkart csak arra használom hogy a megfelelõ szívótér nyomást beállítsam! Sokkal többet kell gépészkedni sebesség függvényében a légcsavar lapátszöggel és ez merõben más mint a régi il 2 100%-ra tekerem és el lehet felejteni rendszerével. Nem mondom hogy szar a régi il 2 csak a clod e tekintettben nagyobb kihívást jelent.
Két dologgal azért vitatkoznék. Az egyik, hogy lenne-e igény arra, hogy a CLOD-ban is bõvüljön a géppark - ha nem is annyival, mint az IL2-ben található - mivel szerintem ez is az egyik oka, hogy sokan maradtak az IL2 mellett, de errõl akár meg is kérdezhetnénk a többi fórumozót.
A másik, hogy azért az IL2-ben sem csak annyiból áll a gép kezelése, hogy tolom-húzom a gázkart, azért ennél összetettebb a gép vezetése, még ha ennek modellezése talán nem annyira érzékelhetõ, mint a CLOD-ban, de azért még sem egy árkád szimulátor az IL2.
Amit írsz, hogy a clodosok nem fogják megvenni a BoS-t, az viszont szerintem nem igaz, maximum nem az lesz az elsõdleges szimulátor. Most sem csak a clod van a gépemen, és attól, hogy kevesebbet tud, még érdekes játék lehet. Csak legyenek észnél a 777-esek, hogy mit és mennyiért adnak.
www.pumaszallas.hu
A II. vh-s repülést kedvelõk alapvetõen 3 felé oszthatók igény, meglévõ Pc és a repülõs tudás szerint.
1. War Thunder
2. IL2 / CFS 2
3. CLOD
A DCS-t nem venném ide az egy szem P-51 miatt, de talán még a Fw 190D megjelenése sem fog ezen érdemben változtatni.
A láthatáron van a BoS és az "új" IL2, de mennyiben is fogja ez érinteni a mostani felhasználókat ? A BoS esetében talán csak az IL2-vel repülõk jönnek számításba, mert a CLOD-osok vszeg nem fognak visszalépni ill. az elért minõségbõl leadni, a War-osok pedig egy más igény mentén repkednek, nekik a régi IL2 is megfelelne, de vszeg az sem kell nekik. A BoS-nak talán még betehet az új játék, mert ha még jobban megosztja a felhasználókat, akkor a kisebb nyereség miatt a fejlesztések még jobban elmaradozhatnak, ami végsõ soron a játék végét jelentheti hosszútávon.
Az "új" IL2-re gondolom még várni kell egy darabig, fõleg ha a repülhetõ és játszható verzióra vágyunk, de ha nem éri el a CLOD színvonalát, akkor az egyik csoport már ugrik, ha meg eléri, akkor a másik kettõ fog elfordulni tõle részben a hardwer igény és a kezelhetõség miatt. Attól félek, hogy marad a félbehagyott CLOD és a határait feszegetõ régi IL2", meg megszületik még melléjük két "félbehagyott" szimulátor, a BoS és az "új" IL2, ezért a jövõt tekintve utópia marad számunkra egy CLOD minõségû, IL2 gazdagságú és DCS féle realisztikus igazi szimulátor.<#rinya>#rinya>