IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zpogi
Ha jól emlékszem és a 46-ról beszélünk, akkor csak az oldalkormány-trimmel lehet valamelyest korrigálni.

Bombázóban, ha bekapcsolom a level stabilizert, akkor célzáskor tudom oldalra helyesbíteni a repülés irányát?

Si vis pacem, para bellum.

f24sg
"The official project announcement, alongside screenshots, videos, schedules, and the most detailed feature description you’ve ever seen on any flight sim ever, will come no earlier and no later than September 1st, 2013. The date is very important for the project. We cannot miss it. Be there."

Már kezdõdik az ígérgetés. Egy láda sörben fogadnék bárkivel, hogy a "no earlier and no later"-rel lesznek zizegések.

(bocs, csak VérPestaként néha átnézek a WT-bõl a hírekért<#miaz>)
A Stab 63 az nem egy menedzselõ program ?
Köszönöm a választ!

Hát ezek az új típusú felhõk azt hittem abban vannak stb- szóval nem tudom kell e bele?
Zpogi
OFF

Itt egy pár útvonalrepülés leírás, FSX alól. Nagyon hangulatosak.

Zacsi kalandjai a nagy pocsolya felett

Majdnem kiköptem a shakem tartalmát a monitorra! Ez ku*va jó!<#vigyor>

Zpogi
Lali megmondja a tutit a Sólyom Airways-rõl. XD

Most olvastam a "Háborús emlékek" c. könyvben két érdekes dolgot.

- Háború után a magyar repülõs tábor ( Pocking ) mellett, szögesdrótkerítés mögött õrizték az orosz hadifoglyokat az amik, miközben a magyarok szinte szabadon lehettek, sõt olyan is elõfordult, hogy mivel kevesen voltak az amik, volt olyan idõszak, mikor magyar hadifogoly katonák õrizték a "gyõztes" orosz foglyokat. A foglyok eredetileg a német tulajdonban voltak, de a háború végén az amik vették át az õrzésüket, mire az oroszok megpattantak és elkezdtek zabrálni a környéken, így be kellett újból fogni õket, majd addig õrizni, míg el nem vitték õket keletre. Jellemzõ volt rájuk, hogy fegyveres õrség mellett vagonírozták be õket, mert érdekes módon nem nagyon akaródzott nekik hazamenni, amit elõször nem nagyon értett senki, de aztán az 50-es évek választ adtak erre is.

- A másik, hogy valamikor '45 augusztusában a könyv írója átkerült Egglfingbe az Inn partjára, ahol többször kirándultak a környéken és egyszer csak egy nagy tisztáson találtak kb 100-120 db Ju-88 as.
A gépek gyári újak voltak, feltöltött fegyverzettel, viszont enyhén rongált állapotban, hogy repülni ne tudjanak. ( kerék kiszúrva, mûszerfal összeverve, hidraulika megrongálva. )Mit nem adnának ezekért ma, ha nem vagdalják össze õket.
IL2 1946
4.11.1 Ultrapack
UP3RC4

Minden kicsomagolást az IL2 fõmappájába végezzed.

A Stab 63 nagyon kell ?
Ugye nem gondolod, hogy itt valaki is irigy rád? 😊

Biztos nagy élmény volt. Bal kéz felõl nem hiányzott néha a gázkar ?
Grat!😊 A továbbiakban pedig kéz és lábtörést!😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Gratulálok!
A fegyverösszetartást felszállás elõtt beállítottad?

Gratulálok! Le a kalappal.
Errõl jut eszembe-jó a sapek!<#nevetes1>

Sziasztok4

Szokásos fél évenkénti elõkerülésem, de inkább évenkénti. Sajna újra kellett raknom a gépemet, így az Il- 2 se maradt ott- másik partición volt csak ott is rendet kellett tenni sajna.
Kérdés- mi a telepítés menete?
Felraktam az alap játékot- aztán a 4.11.1 ultrapackot,, aztán jön az UP 3.0 RC?
Ott volt valami hogy a csomagban a mappákat felül kellett írni az eredeti játékban levõkkel?? ÉS utána az UP 3.0 2-3-4??
Szóval itt elakadtam.
Aztán az Il- 2 stab 63??
Sajna akárhogy raktam eddig az új felhõk nem jönnek össze meg a kép átméretezése sem pedig ezek eddig mûködtek, de olyan rég raktam má hogy nem tudom a sorrendet. 😞

Köszönöm a segítségeteket- jó repkedést!

fisi
repvez
Már nekem is volt egyedül repülésem, a pilótákon kívül nem volt más utas a fedélzeten csak én <#idiota>

Viccet félretéve Gratula hozzá! sok termiket az elkövetkezökben
VO101Tom
Gratulálok, az elsõ egyedüli egy nagy élmény! <#eljen>

www.pumaszallas.hu

Gratulálok, és irigyellek! 😊) Én csak utasként ültem benne Dunakeszin... 😊

www.smart-bus.hu

Itt még utasként 😄

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Basszus! 😄 Már azt hittem sikerül veletek megetetni hogy én vagyok az <#nevetes1>

Na jó, viccen kívül, itt egy közelebbi kép is amint éppen koncentrálok, csak nem akarom szét bombázni a fórumot képekkel <#smile>

[/img]

A sapka pedig kötelezõ mindenkinek különben a légügyi ellenõrzésnél 40.000 Huf büntit köteles fizetni.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

köszi szépen <#worship>

Csak a sapka ugyanaz, vagy nélküled ment el a röpülõ? <#confused><#gonosz1>

www.smart-bus.hu

Gratulálok és irigyellek!
OFF

2013 Július 13.-ika. Elsõ egyedüli felszállásom napja <#crazya>
[/img]
[/img]

Mondjuk, ha szóltak volna nekem, adtam volna nekik jó kis képeket. Egyébként nekem is pont ez jutott egybõl az eszembe, amikor elõször átlapoztam a könyvet.
Willenbrock
Nem rossz könyv,de sok a nagy fekete-fehér ábra a szöveg meg elég kevés.Ebben a sorozatban nekem megvan a Totenkopf hadosztály története,hát ott minden második oldal tele van a fordító javításaival.

Ma hozta a postás.

Nesu
ez nem egy moblil teló féle cucc?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Hangrogzites a most keszulo DCS World:MI8 helikopterhez

PhantomAss
én is ebben reménykedem, hogy kiadnak pár igényesen elkészített gépet a p51 mellé.
Nekem nem is kellene más, egy d9-es fóka, egy me109 g, kezdésnek elég lenne.
Az angliai csata a gépek szempontjából abszolút hidegen hagy, sem az e messzer sem a spit nem érdekel, viszont a 44/45 éra a szivem csücske 😊
Ezen a vonalon simán összehozhatnának valami komolyat, hiszen az alapok megvannak, és talán éveket sem kellene várni.

GOOBY, pls

Kávé mellé.

VO101Tom
Ha a fájl ellenõrzés nem odlja meg, akkor gyalu és letölt megint.

www.pumaszallas.hu

Egy bõvítmény, bár még szenvedek a telepítésével, bár hozzá kell tenni, hogy mindegyik MOD esetében egy kínszenvedés volt, mire rájöttem, hogy hogy is kell jól csinálni.

IL2 1946 + DBW 1.71 + TFM = 51 GB, ebbõl csak a "Skins" mappa majdnem 4 GB. Érdekességképp, a CLOD nekem most 5.7 GB helyet foglal.

Itt találsz képeket a bõvítményrõl, itt pedig megtalálod a 27 telepíthetõ bõvítmény tartalmát, itt pedig a hozzá letölthetõ kampányokról olvashatsz. Ezek még nincsenek is benne az 51 GB-ban.

Ez a Full Monty mod mit változtat?
SgtChris
Sziasztok! Gondom van a Cloddal! :-) (Tudom...tudom...) Nemrég indítani akartam, de valami sound fájl hibát írt ki... A DB601 motor hangját nem tudta betölteni, aztán meg a Mosquito valamelyik hangfájljával volt gondja, akár quick-missiont, akár single küldit indítanék.

Ráeresztettem az integritás ellenõrzést, de utána sincs semmi javulás.

Ja az alapjátékon fent volt a TF 3.0 és a 3.01 patch, valamint a Hakenkreuz enabler is...

Az integriát ellenõrzés után természetesen a mod eltûnt, de a játék sem "javult" meg.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Hecker007
Tegnap este repkedtem ATAG-on és egyszer szétfagyott a játék minden hibaüzenet nélkül és utána el se tudtam indítani hiába próbáltam, nem történt semmi folyamatok között se jelent meg az exe. Le kellett töltenem újra az egészet.

Viszont most megvolt az elsõ fogjuk rá sikerélményem. Spit IIa-val addig kergettem egy messzát hogy bedugózott szegény és már nem tudta összeszedni.

Estefele lesz közös ATAG-olás vagy valami? Tegnap sajnos nem tudtam tsre menni, de ma fent leszek.

i robot
Ha az ÚJ IL2 DCS alapokra fog épülni, az nem valami bizalomgerjesztõ.

Az tény, hogy az IL2 a bõség zavarát hozza a repülhetõ gépek vonatkozásában, de azért azt ne feledjük el, hogy a repülõs szimulátor elõtt vszeg a legtöbb itt fórumozó azért bõszen forgatta a repülõs/háborús könyveket és ki nem álmodozott arról, hogy milyen is lehetne repülni ezekkel a gépekkel? Na, az IL2 legnagyobb érdeme talán az, hogy ezt a fantázia világot idõben megadta nekünk, sõt folyamatosan bõvített is azt.

A CLOD-ról írtakkal egyetértek, de mivel beindult a BoS és az "új" IL2 projekt, annyira nem hiszek benne, bár ne nekem legyen igazam.
VO101Tom
Á, semmi. Buzzsaw pár hónapja a cahten írta, hogy az összes 1940-es gépet repülhetõvé teszik, AI-kkal, F meszával együtt. Kb ennyi az infó.

www.pumaszallas.hu

Nohab
Van valami infó arról, hogy az Ai gépek fülkéi mennyire lesznek kidolgozva?
Willenbrock
A Clod vonalat lépésenként kéne bõvíteniük,és 500 gép tényleg nem is kéne bele,elég lenne ha a legfontosabb hadszíntereket is kiadnák a legjellemzõbb legendás tipusokkal.Minden évben kiadhatnának egy-egy újabb hadszínteret pár új géppel.Jó lenne pl a Clod egy német hadszíntérrel ahol Me-262-essel is lehetne repülni,vagy komettel.Térképek szempontjából meg a legjobb az lenne,ha úgy lenne mint a cfs2-ben,hogy egy egész nagy kontinens rész le lenne modellezve,csak pl egyes kisebb részek részletesebben,hogy memóriabarát is legyen.Engem egyébként 1939-tõl 1953-ig érdekelnek igazán a vadászgépek,a koreai háború végéig.Eddig tartott a gépágyúk kora,tehát olyan szimet látnék legszívesebben ami Clod szintû,de tudok benne sok hadszíntéren a kedvenc tipusaimmal is repülni.

Nem vitás, gondolom, hogy ez már kiderült, hogy én inkább az IL2 felõl nézem a dolgokat, bár fent van a CLOD is és bírja is a hardwer, de mivel keveset repülök az én tudásomhoz az öreg ZIL is elég. Anno, amikor készült, biztos nem gondolták, hogy ide fog kifutni, fõleg hogy ilyen részletes gép és map kínálattal fog rendelkezni, ami még jó darabig életbe fogja tartani a játékot, de aki ehhez hozzászokott és még most is örömét leli benne, nehezen lesz elcsábítható egy olyan új játékkal, amibõl még az alapgépek egy része is hiányozni fog. Ezért is nézek pesszimistán a jövõbe, mert ez olyan 22-es csapdája lesz, ugyanis akkor lesz - IL2-vel össze nem mérhetõ géppark - ha nagyon fog dõlni a pénz, vagy még akkor sem.
VO101Tom
Nem akartam elsõ lenni aki ezt beírja, de teljesen egyetértek <#alien>

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Amit írsz, az elsõ résszel egyetértek: Ez valszeg így fog történni, ha a BoS az FM vagy a DM terén nem virít valami szenzációsat (más már nem nagyon maradt). Ha igen, akkor viszont simán van esélye hosszabb távon is.

Amiket én írtam, azt viszont félreértetted kicsit. Én nem a bõvítésre mondtam, hogy felesleges, hanem hogy 500 repülhetõ típus legyen. Senki nem tanulná meg azokat, és megfizetni sem lehetne annyi munkát. A vezethetõ Wellington, amit pl Tomcsi is írt, az szerintem is nagyon hiányzik, meg én személy szerint az Fw 200-ast repülném szívesen (TF elvileg dolgozik ezeken, csak gyõzzük kivárni). Azzal nem vitázok, hogy vannak akik az il2-vel a planeset miatt játszanak még (meg a clod gépigénye miatt), de azt nem szeretném, hogy a mennyiség fontosabb legyen a minõségnél. Márpedig ilyen részletes modelleket egyszerûen nem lehet -pláne hobbiból- gyorsan megcsinálni.

www.pumaszallas.hu

Az Eagle Dynamics komoly anyagi forrásokkal bír,mivel ez a moszkvai cég komolyan benne van a katonai fejlesztésekben. Az USA nemzeti gárda A-10 szimulátorából a titkos részeket kihagyva kiadták PC-re. A Kamov Ka-50-el ugyanez a helyzet, Kamov gyári támogatással,olyan pilóták szakmai segítségével készült el a DCS:Black Shark,mint például Alekszandr Rudikh ezredes,aki éles harci feladatokat hajtott végre a Ka-50-el 2001-ben Csecsenföldön. Terroristabázisokat kellett megsemmisíteniük. A katonai fejlesztéseik (nem reklámozzák,de a hírek szerint a professzionális szimulátorokat készítõ ugyanúgy moszkvai székhelyû CSTS Dinamikával vannak együttmûködésben, a CSTS Dinamika legutóbbi termékei közt a Ka-52 és a Mi-28-as harci hedlikopterek, igazi kabinos szimulátorait találjuk) pedig sok és stabil bevételt hoznak,és magas szintû realizmust követelnek meg. A katonai fejlesztéseiket pedig,ha a titkos minõsítésû rendszerek pontos modellezését kiveszik,akkor ki tudják adni a civil közönségnek késõbb. Pontosan ezért örülök,hogy Ilja hozzájuk csatlakozott. Mert ezek a körülmények garantálják,hogy lesz megfelelõ mennyiségû anyagi forrás(a katonai fejlesztésekbõl) és azt is,hogy az elsõdleges szempont a maximális realizmus,nem pedig a "jaj ne kelljen má annyit kapcsolgatni,mert VérPistike belezavarodik". A szimulátornak még nincs neve szeptember 1-ig nem tudunk meg semmit,de ahogy az elõttem írók már kifejtették én sem számítok több száz típusra,feltéve ha tényleg azt a realizmust és kidolgozottságot akarják hozni,amit a P-51,vagy mondjuk a modernebb technika esetén a Kamov vagy az A-10. A hadszínterek egy része adott már a DCS-bõl,tehát kezdési alapnak az valószínû nem rossz,de biztosan átdolgozásra szorul mert mégse repüljön az ember a második világháborúban úgy mondjuk egy Jak-3-assal Szevasztopol felett,hogy alatta 1970-ben épített panelházak vannak,közöttük pedig Lada Samarák száguldoznak az utcán.

Hát nem tudom ... <#nevetes1> engem nem gyõzött meg. Szerintem a Laca féle videok szebbek...

Hogy elkélne-e egy két újabb típus a clodba? Minden kép! Már az is hatalmas ugrás lenne ha a jelenlegi csak AI típusok közül lenne repülhetõ egy kettõ. Gondolok itt angol oldalon a Wellingtonra ami szerintem hiánypótló lehetne az eléggé szerény képességekkel rendelkezõ Blenheim mellé.

A játékban egyáltalán nem szereplõ francia típusokról ne is beszéljünk.

Sok sok hibája mellett a Clodban teljesen máshogy kell gépészkedni pl a Ju 88-al. Összetettebb számomra élvezetesebb. A gázkart csak arra használom hogy a megfelelõ szívótér nyomást beállítsam! Sokkal többet kell gépészkedni sebesség függvényében a légcsavar lapátszöggel és ez merõben más mint a régi il 2 100%-ra tekerem és el lehet felejteni rendszerével. Nem mondom hogy szar a régi il 2 csak a clod e tekintettben nagyobb kihívást jelent.
Ha esetleg meg is veszik a BoS-t a CLOD használók, pénzt nem fognak bele ölni a késõbbiekben, ha nem nyújt lényegesen többet, hisz neked is fent van most is a régi IL2, de írtad, hogy még sem használod, akkor a CLOD-al repülõ minek használnák a "gyengébb" BoS-t. Persze sokan kíváncsiak lesznek rá az elején, de amikor elmúlik az a bizonyos 3 nap, el fog záródni a pénzes csap a részükrõl.

Két dologgal azért vitatkoznék. Az egyik, hogy lenne-e igény arra, hogy a CLOD-ban is bõvüljön a géppark - ha nem is annyival, mint az IL2-ben található - mivel szerintem ez is az egyik oka, hogy sokan maradtak az IL2 mellett, de errõl akár meg is kérdezhetnénk a többi fórumozót.
A másik, hogy azért az IL2-ben sem csak annyiból áll a gép kezelése, hogy tolom-húzom a gázkart, azért ennél összetettebb a gép vezetése, még ha ennek modellezése talán nem annyira érzékelhetõ, mint a CLOD-ban, de azért még sem egy árkád szimulátor az IL2.

VO101Tom
Ez mindig is esélytelen volt, hogy a clod részletességével annyi gépet tegyenek egy játékba, mint amennyi most van az il-2-ben. De igény sem lenne rá. Már a clodban is nehézséget okoz átülni egy olyan gépbe, amire "nincs meg a típusod", mert az üzemeltetés messze nem csak abból áll, hogy elõretolod a gázkart, aztán visszahúzod, ha kiírja, hogy overheat (és akkor még csak a repkedésrõl beszéltünk, nem arról, hogy pl légi harcban határon tudd tartani). Bombázóknál meg fõleg. Ezeket a gépeket tanulni kell, gyakorolni kell velük, de szerintem ez a szépsége. Én pl ezért nem mentem vissza il2-be (pedig a mai napig fent van a gépemen - bár ma már inkább csak nosztalgikus okból), mert zavart, hogy abból áll a gépek vezetése, hogy elõretolom a gázkart, aztán visszahúzom vagy hûtõt nyitok ha kiírja, hogy overheat. Az AI-k lövöldözése meg csak gyakorlásra jó.

Amit írsz, hogy a clodosok nem fogják megvenni a BoS-t, az viszont szerintem nem igaz, maximum nem az lesz az elsõdleges szimulátor. Most sem csak a clod van a gépemen, és attól, hogy kevesebbet tud, még érdekes játék lehet. Csak legyenek észnél a 777-esek, hogy mit és mennyiért adnak.

www.pumaszallas.hu

Én annyira nem látom rózsásnak a helyzetet.
A II. vh-s repülést kedvelõk alapvetõen 3 felé oszthatók igény, meglévõ Pc és a repülõs tudás szerint.

1. War Thunder
2. IL2 / CFS 2
3. CLOD

A DCS-t nem venném ide az egy szem P-51 miatt, de talán még a Fw 190D megjelenése sem fog ezen érdemben változtatni.

A láthatáron van a BoS és az "új" IL2, de mennyiben is fogja ez érinteni a mostani felhasználókat ? A BoS esetében talán csak az IL2-vel repülõk jönnek számításba, mert a CLOD-osok vszeg nem fognak visszalépni ill. az elért minõségbõl leadni, a War-osok pedig egy más igény mentén repkednek, nekik a régi IL2 is megfelelne, de vszeg az sem kell nekik. A BoS-nak talán még betehet az új játék, mert ha még jobban megosztja a felhasználókat, akkor a kisebb nyereség miatt a fejlesztések még jobban elmaradozhatnak, ami végsõ soron a játék végét jelentheti hosszútávon.
Az "új" IL2-re gondolom még várni kell egy darabig, fõleg ha a repülhetõ és játszható verzióra vágyunk, de ha nem éri el a CLOD színvonalát, akkor az egyik csoport már ugrik, ha meg eléri, akkor a másik kettõ fog elfordulni tõle részben a hardwer igény és a kezelhetõség miatt. Attól félek, hogy marad a félbehagyott CLOD és a határait feszegetõ régi IL2", meg megszületik még melléjük két "félbehagyott" szimulátor, a BoS és az "új" IL2, ezért a jövõt tekintve utópia marad számunkra egy CLOD minõségû, IL2 gazdagságú és DCS féle realisztikus igazi szimulátor.<#rinya>