IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Haha. Majd ha annyi hardcore repülõszimulátort adnak el, mint PC-t, akkor az is úgy fog fejlõdni... <#eplus2>

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

A RoF is sokat fejlõdött az elsõ kiadás óta, sõt még most is jön hozzá új patch. Elképzelhetõ, hogy a BoS is így fog fejlõdni. Szerintem, kezelésben többet fog tudni, mint a RoF.
(Ha nem, akkor elég lett volna csak azt kiadni új modellekkel...)<#zavart1>

Nem vagyok én egy ki*aszott tudós<#nevetes1>, oldják meg. Ha jól számolom az elmúlt 5 évben vagy 3* lett a pc számítógépek teljesítménye..nem igazán látom a fejlõdést már ami a szimulátorok tudását illeti.Bezzeg a gépek tudására(kevés) mindig hivatkoznak, ha valami kérés van. A Rof 4 éves..ergo matek szerint<#alien> 3* annyi mindent kellene tudni az új motornak emberi számítás szerint...<#vigyor2>
Amit írtam leginkább poén, de nyomokban a véleményemet tartalmazza.

A DCS alapja egy raklap szar már sajnos. Annyira toldozott-foltozott az egész, hogy nem bírnak már úgy kiadni egy javítást, hogy azzal legalább annyi dolgot el ne rontsanak, mint amennyit javítottak...

Szinte az összes szimnek az a baja, hogy a motorok alapjai már régiek, és egy új írása helyett, a régit tákolják... Nyilván egy új motorra nincs pénz, a rajongók így is megveszik, maximum morognak, és ezzel a kör be is zárult...

Tudom, hogy sokan nem szeretik a RoF-t, de a piacon lévõ szimek közül az a legkiegyensúlyozottabb a teljesítmény, tudás, látvány, használhatóság, terén. Kevesebbet tud mint a többi, de azt stabilan, jól skálázva, stb...

Na most ez a kevesebb "tudás" egy I. VH-s korszakban még nem tûnik fel, mivel a technikai nem igényli azt a pluszt... Viszont, ha a BoS ebben nem fog igazodni a fejlettebb technikához, akkor az szimulátoros szemmel visszalépés lesz, ami azt jelenti, hogy kiesik egy fejlesztõ csapat az érdeklõdési körömbõl... :)

Ha nem lesz klikkelhetõ kabin, azt még fel tudom dolgozni valahogy, de ha a gépek kezelése tényleg csak ilyen régi IL2 szinten lesz, akkor bármennyire is tisztelem a munkájukat, én nem fogok pénzt adni érte!

www.smart-bus.hu

Vitorlázó gépeket "használok" benne, azok elég jók.
Ez meg itt egy freetrack próbálkozásom az elsõk közül:
Link

VO101Tom
Meszán több mûszer nem mûködik még, szívótérnyomás, vagy az elfordulásjelzõ-golyó sem pl.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Az elsõ videón 2:45-nél mondja a madár, hogy mûködnek a mûszerek. :)
Olyan vitorlában van az állásszög, amilyet még nem láttam.<#fejvakaras>

Üzemanyagnyomás nulla környékén. :D

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Hú, én azt próbálgattam mikor kijött, nekem nagyon nem tetszett, olyan érzésem volt benne, mintha egy kis RC gépben ülnék. Azóta azt kalapálták már? Érdemes megnézni?

www.pumaszallas.hu

Pontosan ezt akartam írni, hogy kompromisszumokat kell kötni, mert nem futna semmin egy ilyen szimuláció. Persze a számítógépek fejlõdnek folyamatosan, de pl. a DCS is baromi lassú tud lenni, mert csak 2 magos proceszorokat tud kezelni. Hiába van már jobb PC, nem lett lényegesen gyorsabb a cucc.

Hát ja. Attól függetlenül játék a DCS is.
Egyszerûsítésben az AeroFly FS a király, bár ott is jó a repülési modell, ami számomra a lényeg.

Nem vagyok benne biztos, hogy az a PC megszületett már, ami ilyen plusz számításokkal megbirkózna! :) Gondolj bele mi adat lenne, hogy a talaj valamennyire is élethûen "deformálódjon" bárhol ahol belerepülsz, plusz ezt online mindenki ugyanúgy lássa... :)

Még az épületek részletes rombolhatóságára sem nagyon van példa... :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Nem kifejezetten csak a flight modellrõl van szó, hanem arról, hogy amit a pilóta kezelhet (mégha egy-két dolog egyszerûsítve is van), összességében az rengeteg egyéb dolgot lefed. A fegyverrendszerek használata, navigáció, rádiózás, avionika kidolgozása. Ebben nagyon részletes és pontos az A-10, nem csak az van, hogy beülsz, rátolod a gázt, és lövöldözöd aki eléd kerül. Erre mondták a 777-nél, hogy õk nem repülõgép "oktató szimulátort" akarnak készíteni (DCS, A2A szimulátorok pl, de már a CloD-ot is ide sorolták, pedig ott még rengeteg dolgot lehetne belerakni), hanem játékot. A pilóta csak a kritikus rendszereket kezelheti, és ne kelljen gépkönyvet, üzemeltetési utasításokat tanulni ahhoz, hogy kezelni tudd.

www.pumaszallas.hu

Tényleg! Tutttam, hogy ááász vagyok! <#nyes>

Ja és ami tök hiányzott a Rof törésébõl', hogy nem állt bele a gép a földbe..Ez lehet hülyén hangzik, de a lezuhant gépek kb. 1/3, bele van állva a földbe a fényképek alapján.

Honnan tudod, amíg nem próóbáltad..<#nevetes1>

Ez még nagyon alfa. Viszont már most korrektebb a törés mint máshol. Én speciel-most lehet kiröhögtök-azt is elvárnám ha készen lesz-hogy vegye számításba a gépben lévõ üzemagyag mennyiséget és ahhoz képest robbanjon, ne csak a becsapódás erejéhez képest. Ergo ha 650 belerohanok a földbe üres üzemagyag tartállyal , ne legyen már halálcsillag robbanás. A törésteszthez' annyit, hogy kb 1.5 éve kezdték el a pachekben a Rofhoz azt, hogy a törzs is törik. Nemcsak simán hanem számítással. Pl hajlott is ha csak részben volt eltörve, de pár gépnél igazán élt' a törzs is. Akkor már gondoltam , hogy itt valami elõre mutató realtime tesztrõl van inkább szó, mit magáról a Rofról. Nem mindegyik géphez csinálták amúgy meg,és akkor még aszt hittem , hogy a 2. részhez van a tesztelés.

Az a helyzet, hogy a DCS is - már ami a nagyközönségnek elérhetõ - egy játék. A való életben biztos, hogy nem tudnék egy A-10C -vel leszállni, itt meg tudok... :D

VO101Tom
Na ja. Az fog számítani, hogy ez a központi statisztika milyen adatokat gyûjtsön, lesz-e több szintje (arcade-hardcore), és tesz-e különbséget a statban is a szintek között.

A sérülésmodellre viszont kíváncsi leszek, hogy kalapálják-e még. A mesza 650-el elkapja a fát, majd megáll 20 méteren belül és egyben van a törzs, (azt mondták a videóban, hogy a lángok még nincsenek leprogramozva), meg ahogy elnéztem a LaGG modelljét és ahogy feltúrja a földet, a szárny itt is csak 2-3 darabra fog törni, azt' annyi. Ez messze van a ROF-os "hajlik a szárny"-tól...

www.pumaszallas.hu

A kecskeméti repülõnappal kapcsolatban lenne pár kérdésem :

Sok éves tapasztalat alapján, Pest felõl érdemes az autópályán menni a várható forgalom miatt, vagy elég a régi 5-ös is ?

A honlapon látom, hogy lehet jegyet elõrendelni. Azon kívül, hogy valamennyivel olcsóbb az így vásárolt jegy, a kapun való bejutásban is gyorsít?

Kösz
Jópofa dolog, ahogy a kabinból ki lehet nézni nyitott tetõ esetén.

Kávé mellé.

1.
Nagyom jól néz ki, és a talaj is. Pedig hónál azért nem egyszerû. Úgy látom tényleg komolyan továbbfejlesztették a terep részletességért felelõs graf.részt. Csak mondanák már meg a tutit, a gépkezelésrõl. Amúgy ha lehet a lényeges dolgokat manuálisan kezelni, (gondolom) nem olyan nehéz a multinál elérni azt, hogy legyen ultra reál beállítás. Szerintem vagyunk pár ezren a világon akik csak így repülnék.

VO101Tom
Videók ahogy próbálgatják az alfát:

http://www.youtube.com/watch?v=7QWlhoix6YU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ZndqJ2MKj0g&feature=player_embedded

A 2. videón a revi és a fények kifejezetten tetszenek.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Jajj, ezt de utáltam én is, szánalmas kis tetü szarrágás.
De jó, hogy Clodban ilyen már nincs, még ha a szerverrõl is kilépsz, akkor is megkapod a killt :)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
BoS-al nekem egyetlenegy bajom van, azt hogy PONTOSAN mit fog tudni a játék, még akkor sem árulják el, amikor az elõrendelés már megy. Jason azt írja a fórumba, hogy ez hardcore szimulátor lesz, ami viszont nem passzol ahhoz, ami az orosz fórumba meg.

Vranac bemásolt a SOWC fórumba pár beszélgetést, hát elég érdekes.
Itt az eredeti link, de oroszról van google fordítóval lefordítva angolra: http://sowc.forumotion.co.uk/t506p15-some-good-info-on-bos#4202)

Az egyik beszélgetésben egy ebot nevû srác amiatt fanyalog, hogy ez nem kéne játékként kezelni. Aviasim válasza: "Ez csak a te véleményed. Mi játékot készítünk, ha "nem játék" kell, akkor menj az ED-hez (Eagle Dinamics). Albert és Alexander tucatszor elmondták, hogy a fejlesztés iránya a JÁTÉK szimulátor".

Hét, ennél világosabban azt hiszem nem lehet fogalmazni. Már csak azt kéne eldönteni, hogy Alexanderék hazudnak, vagy Jason :)

Ami a ki és bekapcsolható kiegészítéseket illeti, kicsit ködösen fogalmaznak. Loft azt írja, hogy egyértelmû válasz nincs (még dolgoznak az interfészen), csak az, hogy ezeket a segítségeket úgy kell felfogni, mint az automata váltót a kocsiban, attól a fizika még valós, az autót vezetni ugyanúgy kell, és az automatika csak segít, hogy ne tereljék el a figyelmed a lényegtelen dolgok (igen, nálam ezt hívják árkádnak, de mindegy :) ). Hogy végül a segítéseket használod-e, az a játékos döntése (tehát ki és bekapcsolható lesz, arra viszont nem adott választ, hogy ezt ki lehet-e kapcsolni szerver szinten). A nehézségi beállításokhoz fontos adalék, hogy lesz egy naaagy központi statisztika szerver, és ha azon a pontjaidat, online statodad fejleszteni akarod, akkor csak olyan szerveren repülhetsz, aminek a nehézségi beállításai egy központi sablon alapján lesznek megszabva. Ha ettõl a host eltér, akkor amit játszanak, az kvázi központi statisztikába nem fog kerülni. De hogy mit lesz lehetõsége a hostnak állítani, letiltani, azt nem árulta el.

Loft egy másik válasznál megismételte ezt is, hogy "Játékot készítünk. Realisztikus, pontos, összetett, de (csak) egy játék".

Ami a fedélzeti rendszereket illeti, az hasonló lesz mint a ROF, kb annyi kezelõszerv lesz benne. "talán egy kicsivel több". Az FM, DM és a fegyverek kidolgozása ROF szintû lesz, ROF-ból van átvéve de a 2.vh-s gépek miatt sok újdonság került bele (nagy sebességû repülés, bonyolultabb mûszerek, behúzható futómû, stb).

Nos, ez van az orosz fórumokon.
Érdeklõdve várom, hogy Jason mit válaszol majd il2 fórumon (délután rákérdeztem, hogy pontosan mit ért azalatt, hogy a játék hardcore szimulátor lesz).

ui.
Akiket érint, azoknak üzenem, hogy hétfõtõl péntekig nem leszek itthon, a csütörtöki repüléshez az egyezkedést Savas-ra bíztam, Werrának az õ elérhetõségét adom meg, neki megy majd a bevetési terv.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
http://www.youtube.com/v/0U2jJgqIeNA&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Hetti,Hetti,Hetti:)
Most erre én mit mondhatnék:)
Ízlések mint tudjuk.
A Clodot is fikáztam ,mert azok is egy szarfost csináltak ,(bár tegyem hozzá ,én az elejétõl fogva elég gondtalanul játszogattam vele) pontosabban nem azt kaptuk amit ígértek.
Nekem az angelus csata történelmileg meg mindenhogy a nagy kedvencem ,én szeretek abban a környezetben játszani ,ergo jól éreztem magam :) Hogy más rá se nézett az momentán pont nem érdekelt:)
Mindamellett a Clod mostanra elég jó lett szerintem, és a két fülke közötti különbségrõl meg nem nyitok vitát. ala Virág elvti.:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Egy kis statért milyen sunyiságokra képesek néhányan...
Már másodjára fordul elõ, hogy ha valakit lelõttem, kényszerszállt, és utána hosszú percekig ott ült roncsban, hátha én nyomok elõbb reflyt, mert akkor ugye nem aerial kill...

Si vis pacem, para bellum.

Latod ezert nem szabad reszegen irkafirkalni,mert holnap ugyis megbanod.
addig is legyen itt orok emlekul paksi endre mikor kicsit elkapta a delirium koncert kozben.
http://www.youtube.com/v/sG1kmJBejbs&version=3

" ha utánna is szép szerinted " a mai mércével.... ;)
Elõre is bocs!
DEE!!
Laca Laca Laca....
Mit bojkottálsz?
azt amit más nem volt hajlanbdó használni te pedig naponta belenyomtál 63 órát annak ellenerére hogy fikáztad
na ne viccelj már.....
a cod fülkéje annyival szebb hogy biza még egy képet se foigok megnézni belöle de azért nézzél szét a mesza kabinjában s ha utánna is szép szerinted akkor bocs de igény.... v

hat a ser! :D
Hecker007
Végül is az egész il2-t megvették tehát a textúrák, modellek igazából a motor is az övék szerintem vagy az 1C-é de õk meg gondolom átadnak mindent.

Her Laca
Mert semmi köze a Clod hoz:))))) Mint látjuk.
Tehetségtelen banda:) Egy kabint nem tudnak önállóan összehozni.

Her Laca
Én nem sztrájkolok:) Egyszerûen bojkottálom:)
Persze amúgy mindenki avval játszik amivel akar. Van akinek a Rof is tetszik <#eplus2>.
Ízlések és pofonok ugyi.
De szerintem akkor is egy fos az egész.

Nem, játszanám de ilyesmire aztán végképp nincs szabadidõm...

Mostanság csak DCS megy,szívemhez nõtt a SU25 Meg a Kamov.
De az is jobbára csak hétvégén:(

A Béna.

Savikám, elõször el kéne olvasni mit írtam és milyen elõzményekre...

Remélem. Én nagyon reménykedem , hogy nem követik el azt a hibát , hogy a Clod alá lövik be tudásra.(fizikától alapvetõen nem félek,az a jó pár éves ROF-ban is király) Azt elfogadom ha pár dolog-idõlegesen-nem lesz meg az elején, de azt nem ha egyértelmûen kevesebb lenne.

Szerintem lehet majd manuálisan is állítani.

acidrain
Szerintem teljesen feleslegesen sztrájkoltok (tisztelet a kivételeknek) hogy így lesz szar, meg úgy nem veszem meg a BoS-t.

"Már megint ezek a negatív hullámok!"

acidrain
Mi az, hogy nem vitás? Próbáltad már a BoS-t?
Nem. Mit mihez hasonlítasz? A Clod bugos fos még a mai napig is.

Már az elején hangsúlyozták, hogy a BoS-nak nem sok köze lesz a CloD-hoz, maximum a neve.

<#nevetes1>

acidrain
Olyan aranyosan mikrolaggol :)

Ezt soha nem értettem, de megérteni pláne nem tudtam. Ha egy rossz dolog mellé egy másikat állítunk párhuzamba, akkor a kettõ kioltja egymást? Engem úgy neveltek, hogy nem.
Senki nem állítja, hogy kiadáskor a CloD jó program lett volna. Sõt. A legutolsó patch után került egy erõs béta állapotába... De mondom, ez nem mentesít senkit...

A hivatalos közlésben említik azt , hogy nem lehet manuálisan állítani?

Nem tisztem védeni a BOS-t, de a Clod éles bemutatkozás után ennél 20* durvább dolgokat produkált..nemdebár?!<#alien>dedebár!

A Damaga model bemutatásánál 8:40-nél jön be a gép, odaveri, a légcsavar talajt fog, motor megakad, de a légcsavar tollai sértetlenek maradnak. Ha már aprólékos kidolgozás <#action>

Ha már az automata állítani tudja (állítólag), akkor semmi értelme nem lenne, hogy ne lehessen kézzel állítani. Ez minden logikának ellentmond.

Most lehet az angol tudásom gyenge(nem lehet, biztos) de itt nem arról van szó, hogy milyen komoly a fizika, és a motor szimulálása?! Pl. Nekem az jött le , hogy állítható az állásszög-ha már egyszer külön megemlítik! Vagy?

Ízlés, tetszés szubjektív ... de az nem vitás, hogy a CloD-hoz képest visszalépés.

Sanyo
Rohadt net-5 részletben tudom megnézni ezt a k*rva 50 seces videót!<#falbav>