IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
www.smart-bus.hu
D9
De ha ennyire vágod a témát, hogy mit és hogy kellene, akkor miért itt koptatod a billentyûzetet? Ott a TF fórum, pakold fel a rajzaid, vagy más képeket, és gyõzködd õket. Én szimpla jófejségbõl osztottam meg eddig itt a képeket, mert a társaság nagy része nem olvas angol fórumokat. De 2 hsz-en kívül csak azt olvasom, hogy ez miért szar meg az miért nem jó. Erre viszont sem kíváncsi nem vagyok, sem értelme nincs. Akit érdekel, ahhoz majd eljut az infó TS-en vagy máshol.
www.pumaszallas.hu
Írtuk azt is, hogy télen a lombhullató fákon nem szokott levél lenni... Arra azt írtad, hogy levél nélküli fák nem lesznek. Akkor talán nem kellene erõltetni a téli tájat...
www.smart-bus.hu
Az amd két dolgot nem tud csinálni. Procit és vga-t .😊
Na most kezdõdhet😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Mert ugyi okos ember mibõl tanul?
Na kezdõdhet a flame😊)))
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
jaaj
télen az örökzöldeken meg a fradi zászlón kívül te zöldet nem látsz.Nem úgy mint a kép jobb oldalán lévõ szántóföld. bocs de ez van a többi csak <#phone>#phone><#phone>#phone><#phone>#phone><#phone>#phone>
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
lol még szubjektív. maradjunk annyiban hogy ez nem egy téli táj,hanem csak pár bepaintezett fehér paca <#wow3>#wow3>

Igen megmondtátok.
"Mindig is AMD párti voltam. Ok az intel erõsebb, de ugyanannyi pénzért az AMD jobban teljesít.
Ez talán még most is igaz-csak sajnos a most vett AMD 6300 6 magos 3500Mhz 😄 (4500!!!Mhz-ra van húzva stabilan) procimat sikerült tesztelnem-mivel én állítottam össze és telepítettem a haverom gépét ami intel(i5)-szóval sikerült összehasonlítani a két gépet. A videókarim erõsebb 20%-al....Gtx580, az övé gtx 660 oc. De gyerekek a Rise of flight nevû szimben-kb 30-40% jobb az fps miközben a videókarija gyengébb, a shogunban pedig a legjobb grafikai teszten nekem 51 pont, neki 55. Alacsonyabb felbontáson és dx9-en pedig nekem71, neki 119. No comment.... Persze lehet a Róma kihasználja a több magot, de nem hinném.
Szóval õs AMD-s ként mondom, a Rómáhozés a szimekhez(hacsak nem lesz drasztikus változás) intel kell.
Kb. összeadta a német vadászgép-gyártást, aztán még külön hozzátette a Fókákat...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
G-nek nem csökkent a fegyverzete az F-hez képest, ez netto hülyeség.
Az MW30, MW50 nem igaz, hogy csak egyszer használatos dolog volt. Volt idõkorlátja, és figyelni kellett, hogy az olaj meg a motor ne melegedjen túl, de lehetett használni többször is. Hogy mire volt jó? Barátok közt is 200-400 LE plussz jelentett, ami olyan volt mintha seggberúgták volna. A GM-1 az háború eleji teljesítményfokozó, kvázi csak extra oxigént nyomtak a hengerbe (tiszta oxigént nem használhattak, a nitrogén kísérõ gáz volt). MW50 sokkal jobb volt.
54000 legyártott 109-es? Honnan vette ezeket a számokat jesszus.
Az amerikaiakkal szemben sokkal nehezebb dolga volt a fókáknak, mert azok magasan repültek, ahol a BMW már nem volt túl jó. A D fóka meg a Ta igen, de azokból sokkal kevesebb épült a többi Fókához és Meszához képest.
www.pumaszallas.hu
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
"...daa-raa (MODERÁTOR)
A Bf és a Me jelölés idõben tér el. Amikor a cég felvette Masserschmitt nevét, akkor változott a jelölés Me-re. Ez, ha jól emlékszem 1942-ben történt.
Azok a pilóták, akik a 109-es többféle változatát is repülték (Hartmann kiesett, mert Õ csak G-n és K-n repült, a kettõ pedig nem igazán különbözött egymástól) egyértelmûen az F-et tartják a típus csúcsának. Erõs fegyverzet, a legjobb manõverezõképesség, agilitás. A G-nek csökkenteni kellett a fegyverzetét, hogy valamennyire szinten tudják tartani a mutatóit. Ez viszont nem sikerült, folyamatosan romlott a teljesítménye. Ezen segítettek a különféle teljesítményfokozók, ezek viszont csak rövid ideig voltak alkalmazhatók (menekülés), mellesleg egy motor életében csak egyszer lehetett alkalmazni. Ezek a rendszerek jelen voltak a Fókákban is (az MW50 legalább is, a GM-1 csak opcionálisan, és nem is igazán használták õket) Utána a motort selejtezni kellett. A legjobb magassági vadásznak a Ta-152H-t tartják mindenhol (itt is volt névváltás, a Focke Wulf ugyanis 44-végétõl a fõtervezõ Kurt Tank nevét adta gépeinek), ami az FW-190D továbbfejlesztett változata. A legjobb általános célú német vadászgépnek pedig a Ta-152C-t. Azért mondom, hogy a Me-109 '42-re elavult, mert addigra kimerült a továbbfejlesztési potenciálja. '42-tõl csak a Gustav-ot toldozták-foldozták de nem igazán értek el fejlõdést. A háború elején tényleg a legjobb volt, de eljárt felette az idõ.
A németek azért értek el ilyen magas gyõzelmi számokat, mert volt mit lelõniük, fõleg keleten. Lehet ezen sokan meg fognak lepõdni, de az oroszok csak az angoloktól több mint 7000 repülõgépet kaptak! A németek kb 90000 vadászgépet gyártottak a Bf-109 gyártásának kezdetétõl. (kb. 54000 109-es, durván 20000 190-es, beleértve a csatagép verziókat is). Volt olyan hónap, hogy a németek több Il-2-t lõttel le, mint amennyit azonos idõszak alatt az oroszok gyártottak! A szövetségeseknek, fõleg az amerikaiaknak, akik aránylag késõn kapcsolódtak be az európai harcokba, sokkal kevesebb cél kínálkozott (az amerikai pilóták kevesebb mint 10 %-a látott egyáltalán német gépet a levegõben!)..."
Pont avval az 1/3-al volt több anyag a Fókában, mint amivel tovább tartott elõállítani, de azért az a plusz fegyver, erõsebb futómû, sárkány hosszútávon jól jött a gázos helyzetekben. 😊
"33.000 Messza 1/3-át érte le/fel szálláskor baleset."
Jajj, ezt hagyjuk meg inkább a hülye angoloknak, õk rugóznak ezen állandóan 😊 A ~30% a mesza teljes "nem harc közbeni" vesztesége volt, ebbõl alakult ki a neten az, hogy 10000 gép a fel vagy leszállásnál pusztult el. A tényleges szám 10% küröl van, és annak a fele is 1941-ig történt, mielõtt bevezették volna a farokfutó rögzítést. Az 5% körüli arány igaz volt a Magyar légierõben is.
www.pumaszallas.hu
Ami az én véleményem :
A Fóka mûszakilag elõremutatóbb gép volt, ezért jobban is lehetett továbbfejleszteni és ez meg is látszott a típus családfáján.
Azt azért ne vitassuk, hogy nem volt lobbi a fegyvergyártók körül és ennek az egyik favoritja a Willy Messerschmitt volt.
A Fóka van amiben jobb volt és van amiben rosszabb, mint a Me 109-es, persze azonos idõszakot kellene nézni. Mindkét típust gõzerõvel fejlesztették, de szerintem a Fóka jutott tovább és ebben nagy szerepe volt Kurt Tank-nak, aki eleve tudatosan úgy is tervezte az alapokat, hogy az bõvíthetõ legyen, míg a Messzernek egy megerõsített futárgép volt az alapja és ez erõsen be is határolta fejleszthetõség határait.
A Messzerbõl kb. 33.000 db-ot készítettek, a Fókából meg olyan 22.000 db-ot, de én olvastam már azt is, hogy a 33.000 Messza 1/3-át érte le/fel szálláskor baleset.
Hagyjuk el az összes sallangot ,mitökömet ,de az a beépített fegyverzet szvsz ad egy igen komoly felsõbbség tudatot😊)
Ha egy jó lövész a fókával betalál az kérem be van találva mint tudjuk,ott nincs ha ,meg majdnem,meg leszállt ,meg ilyesmik😊
Az olaszoknak is volt jó vadászgépük, a G.55-öst az akkori német tesztek is jobbnak mondták mint a 109-es (épp Kurt Tank tesztelte Rechlin-ben és lobbizott is érte), de az meg több mint a duplájából készült volna el (idõben és pénzben is úgy, hogy DB603 van benne), így azt sem vették át a németek.
(ui. ha nem a te írásod, akkor illik megnevezni az eredeti szerzõt is)
www.pumaszallas.hu
Üresen, ''kopaszon'' fordulókörének sugara sem volt kielégítõen kicsi, szárnyának felületi terhelése szintén nagyobb volt, mint kortársaié, a kilátás belõle nem egy ''leányálom'', gépágyúinak száma sem egy ''ûberállat'', így ebbõl fakadóan szorgalmazta Adolf Galland, a Jadgflieger-ek (vadászpilóták) fõszemlélõje, hogy 1942-re futtassák ki a gyártását és térjenk át az FW 190 tömeggyártására, mert utóbbi jelentõs(ebb) fölényt produkál a szövetséges frontokon (ellenfele, az 1942 nyarán megjelenõ Spitfire IX-ig minden vadász-típust felülmúlt).
A ''fóka'' elõnyei (FW 190 beceneve):
- alacsony szárnyfelületi terhelés,
- kis ''fordulósugár'',
- nagy orsózó szögsebesség,
- kiváló kilátást nyújtó kabintetõ (ami légiharcban elengedhetetlenûl fontos),
- erõs szárkányszerkezet,
- több feladatra való átépíthetõség (csatagép, zubó(németül ez a Stuka = Sturzkampfflugzeug), ''faltörõ kos''= Sturmbock - jelentõsen páncélozott példányok bombázók elleni nehéz fegyverzettel, magassági vadász, éjszakai vadász, stb.)
Szinte minden feladatkört el tudott látni, kiváló többfeladatú gép!
Hátránya talán az, hogy:
- csillagmotorja (BMW 801) nem volt túl megbízható túlmelegedés végett (hogy miért nem raktak hûtõzsalukat a motor mögötti burkolatra, az megint rejtély számomra, hisz az összes amerikai csillagmotoros gépen ott voltak a kitéríthetõ zsaluelemek, amiket õk is láthattak az USA-ban már 1935-38 között is), sok pilóta lába ''megízzadt'' repülés közben, az FW 190 A-8 gyártásáig, valamint
- 7000 méter felett már nem volt kielégítõ a motor teljesítménye. => Igény már 1941 közepén (már a típus berepülése alatt is) egy soros motoros magassági vadászra.
Nem lehet kifogás az, hogy a Junkers Jumo 213 motor nem állt még rendelkezésre a magassági vadász kialakításához (mert tényleg nem), ugyanis építettek FW 190 törzsbe Daimler-Benz 603 E / L motorokat (Ta 152 C-0 / C-1, 1945 tavaszán), szóval gond nélkül ki lehetett volna alakítani a csillagmotoros ''fóka'' bázisán a magassági vadász altípusokat is, már 1942-43-ban (ha akarják, de a Messerschmitt-lobbi...), hisz az esetlegesen már nem gyártott ''fûrészekbõl'' kikerülõ soros motor pont ez a típus (DB 601 / 605 / 603).
Késõbb a soros motoros lett a ''hosszú-orrú fóka'' (FW 190 D-9 / -11 / -13 Junkers Jumo 213 A / E / F motorokkal; a felszerelés össze-vissza történt, mikor-melyik motorból volt <A/E/F>😉
Egy típust, FW 190, kellett volna csak gyártani hegyekbe (1942 közepétõl, mint ahogy tették azt az angolok is a Spit-ekkel!). A Messerschmitt-gyárak különösen alkalmasak voltak erre a tömegtermelésre!
Már ha csak azt nézzük, hogy a Me 109-bõl 1945 áprilisáig több, mint 33.000 db-ot gyártottak, ezzel minden idõk legnagyobb példányszámban legyártott vadászgépe lett.
(FW 190 / Ta 152-bõl kb. 19.570 db 1941-1945 májusa között)
E helyett mint csináltak?
Gyártották a két típust párhuzamosan.
Természetesen ''Willy'' Messerschmitt jól felfogott gazdasági (és politikai) érdekei miatt...
(a Me 109-en próbáltak tupírozni Me 209, Me 309 jelzéssel, de halva született ötletek voltak).
Az FW 190 kivállóságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az angolok tervbe vették 1 példány elrablását Abbeville-bõl, a II./JG 26 egységtõl (ami épp' Galland régi egysége volt). Becenevük: az ''Abbeville-i fiúk'' (Me 109-eik motorburkolata sárgára festve).
A póttankok dobása (aki gamélt már ilyen szimulátorral, ismerheti a: ''Zusatzbehälter weg!'' parancsot) létezõ mûvelet volt minden nemzet vadászgépein, persze elõfordult olyan, hogy nem estek le. A dobás miatt legelõször ebbõl ''evett'' a motor, minél hamarább ki kellett fogyaztani, hogy a bevetési körzetben már csak a fõ-tüzelõanyag tartályokból repüljenek, a repülõbenzint ne pocsékolják el az esetleg ki nem szívott tökök ledobásával (németeknél 87-es, 96-os oktánszámú benzinek, elõbbi a B4, utóbbi a C3 jelzésû).
A le nem esés minden gépnél elõfordult, Me 109, P-51, FW 190, P-47, stb.
Ha mégis leesett, akkor odalent (például az Alföldön) nem kis riadalmat keltett ''az amerikai szezon'' idején, mikor a P-51-ek, P-38-ak, Me 109-ek tökei ''potyogtak'' lefelé a szántóföldekre...
Szegény magyar paraszt bácsik / nénik nem tudhatták, hogy nem bombák azok, hanem ''csak'' póttartályok.
Hááát, ne haragudjon érte senki, de én szívesen vissza mennék az idõben és felvenném kamerával ezeket az eseményeket! Nem mindennapi látvány volt (szerencsére) 300-400 db négymotoros bombázógép és az õket kísérõ ugyanennyi vadász látványa, akik 30-50 db magyar-német vadásszal ''viaskodnak'' (a többség átzuhant a köteléken, lõbillentyûket tövig nyomva, aztán zuhanó repülésben irány Veszprém, meg ki-merre látott).
Persze a támadott városok látványa sem volt az utána..."
www.pumaszallas.hu
A gép repképes lehet még a javítások után.
Az elõzõ kényszerleszállása után durvábban nézett ki.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."