91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Romeo One #71931 A vöröskeresztes lány (Oleszja Zsukovszkaja, megérdemli, hogy név szerint is említsük), lelövése bűn, ebben megegyeztünk. A többit lehet vitatni, de most komolyan tizenezer embert akarsz egyenként sablonokba állítani? A VO101tvr által linkelt képek között van egy, ahol a jobb alsó negyedben egy nyugdíjas néni baseball ütővel flangál. Ő micsoda? És ha három tüntető közelharcban lefog egy rendőrt, és ő csapja homlokon, akkor micsoda? A sörétespuska 5-600 méterről hatástalan. "Csata" közben egy utcasarok/barikád mögül 15 méterre kibukkanó járőr ellen minek számít? Egy olyan felfokozott helyzetben, mint a kijevi, másodpercek alatti döntésekben tényleg az itthoni, íróasztal melletti, precíz, több szempontból patikamérlegen elemzett helyzetet kell látniuk? Ez csak egy tökéletes világban működne így, a mienk sajna nem az... -
#71930 Azt tudtad,hogy az első VH végéig nem volt útlevél a világon? Mindenki oda ment és akkor amikor akart. Ahogy vége lett a háborúnak (asszem a franciák kezdték) be lettek zárva a határaik közé az emberek. Megvolt ennek az oka! -
Indi69 #71929 én ezt értem basszus! de a vöröskeresztes lány micsoda, a követ dobáló tízen éves micsoda, a fegyvertelen tüntető az micsoda. a kérdéses videón esélyt sem adnak a menekülésre. akinél fegyver van az számít is rá. de például mi a fegyver? a sörétes 5-600 méteröl árthat egy fedezék mögötti lövésznek? az meg egy másik kérdés, hogy a tüntetők hány százaléka fegyveres. -
#71928 Gondolkodj a rendőrök fejével. A haverod elég a szemed láttára,a másiknak szétmegy a feje.Te is kapod az áldást.Elárulom. Elborul az agyad.
Csak addig van fenntartása az embernek amíg el nem kezd puffogni,fütyűlni körülötte az áldás. Higgyé nekem. -
Romeo One #71927 Nem az erőszakot éltetjük, hanem azt próbáljuk felvázolni, hogyha valaki molotovval/sörétespuskával/zsákmánygéppisztollyal megy rendfentertót irtani, az számítson arra, hogy visszalőnek. -
#71926 Nincs rendben!!!! És neked van igazad,mert megpróbálsz normális emberi értékek mentén gondolkozni,csak a világ sajna nem ilyen. -
Romeo One #71925 Ezt a gondolatmenetet követve tartják sokan, hogy nem 2 VH volt, csak egy, közepén hosszú tűzszünettel. '18-ra elfogyott az ember, és hát a "gyártósornak" kellett 20 év, mire újratermelt...
Van benne valami, a 100 éves háború sem 36500 háborús napot jelentett, hanem ugyanannak a konfliktusnak az sok éván át nyúló csatáit. -
Indi69 #71924 esküszöm olyan érzésem van, hogy szerintetek ez így tök rendben van. remélem tévedek, de ez jön le -
Romeo One #71923 Ellenkezőleg, akik '56-ban kimentek a barikádokra, önként vállalták a kockázatot, ahogy a Kijeviek is. Aki hasonló helyzetben az letét kockáztatja, maxmális tiszteletet érdemel.
A "választott kormány feladata.." jól hangzik, de a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha kimegy 3 nyugger táblával a kezében bármi ellen tüntetni, akkor a kormány hazaküldi a rendfentartókat, és azonnali hatállyal lemond. Minden más esetben konfliktust kockáztat. -
#71922 Vagyis pontosan meghatározható mennyit is ér egy emberélet úgy kb.
Egy lőszer árával egyenlő.Pár száz forint kb. Na ennyit ér az ott meghaltak élete. -
#71921 Nemrég olvastam valahol egy írást és biza igazsága vagyon.
A lényege,hogy az embernél nincs olcsóbban előállítható harceszköz.
Jószerivel semmi nem kell hozzá,kell egy férfi ,egy nő aztán dől a sok ágyútöltelék. Morbid a megállapítás ,de szent igaz.Az egyén mint olyan nem is érdekes,nincs jelentősége,vaj hány embernek hiányzunk majd (most átlagemberekről beszélek) ha meghalunk? A közvetlen családtagokon túl nem soknak,még talán a távoli rokonság sem ejt könnyeket az emberért.
Magunkat persze fontosnak ítéljük,de lássuk be hiányunk észrevehetetlen lenne. -
VO101 tvr #71920 Ez: "a választott kormány mindenkori feladata, hogy egy ilyen fegyveres konfliktust elkerüljön" leginkább belpolitikai problémák esetén igaz. Vagy lehetne igaz az ideális világban. Meggyőződésem, hogy jelen helyzet sokkal inkább külpolitikai gyökerekből fakad, amikor az ország vezetésének teljesen más a mozgástere, a lehetőségei és mások a kötelességei. -
VO101 tvr #71919 Bár sok párhuzam felállítható 56 Budapestjével, alapvető különbségek is vannak.
A mai Ukrajna nem egy idegen hatalom által katonailag megszállt ország. Egészen biztosan nem tombol akkora diktatúra mint itthon az ötvenes években. És nincs akkora általános szegénység sem. -
Indi69 #71918 " Egyvalamit azért nem árt tudnunk,de gondolom ezzel itt mindenki tisztában van. Nincs jelentősége hányan halnak meg ,akik a szálakat irányítják pont lexarják " sajnos egyet kell értenem. ez biztos, hogy így van. -
Indi69 #71917 szia. ezt a logikai vonalat követve tehát az 56-ban vérüket adó nagyszüleink is azt kapták amit kiharcoltak maguknak, igaz? már írtam, nem érdekelnek az okok. a választott kormány mindenkori feladata, hogy egy ilyen fegyveres konfliktust elkerüljön. például tudomásul veszi, hogy már nem kell. kiírják az előre hozott választást. szerintem az nem normális, hogy a követ dobáló embert 500m-ről nyakon lövik -
#71916 Igazad van ,én is ezt mondom kb, már írtam is alább.
Egyvalamit azért nem árt tudnunk,de gondolom ezzel itt mindenki tisztában van. Nincs jelentősége hányan halnak meg ,akik a szálakat irányítják pont lexarják. Az emberi életnél nincs olcsóbb úgy globálisan.(ez megérne egy jó kis írást amúgy ,már gondolkoztam rajta.)
Én reménykedem ,hogy elérnek valamit,de ismerve az ottani mentalitást szerintem vajmi keveset fog változni a vezetőik hozzáállása ,bárhogy is végződjön a dolog. -
Romeo One #71915 -
VO101 tvr #71914 Az indexen talán csak a képek objektívek :-D -
Romeo One #71913 Uraim, azért 2 pici dolgot vegyünk figyelembe Ukrajnaügyileg. 1, nincs csak fekete, csak fehér, csak jó, csak gonosz. 2, meddig civil a civil?
Nem tudom, kinek van igaza, mert kevés az ismeretem hozzá. Lehet, hogy a helyi gyurcsánykormány ellen megy a hirig, és teljesen oké a dolog. Az is lehet, hogy az arab tavaszt importálták Ukrajnába, és a nyugati pénzen felheccelt csőcselék akarja letenni a nem nyugatbarát elnököt. Bár szvsz sokkal valószínűbb, hogy a kettő szépen összekeveredik, és az egyiket kihasználva dolgoznak alá a gumitalpúak a másik vonalon.
De ha nem is akarunk ítéletet mondani, attól még mi az, hogy civil? Aki egy kiló kenyérrel hazafelé igyekszik a családjához, az biztos. De aki hetek óta kint van a barikádokon, és molotovval ritkítja a túloldalt, az mitől lenne ártatlan civil? Az egyenruhások is halnak szép számmal, nyilván nem azért, mert halálra röhögték magukat a virágot lóbáló tüntetők láttán. Ha kint vagyok az utcán puskával a kezemben, a célt biztos nem ruházat, hanem tevékenység alapján választanám. És egy pajzszsal-kővel-molotovval közeledő figurát parancstól függetlenül igyekeznék mihamarabb célkereszt/célgömb elé kapni.
Egy felfegyverzett, mégha civil ruhás támadó lelövése azért nem egy kategória a vöröskeresztes ápolólány lelövésével, mert az tényleg gáz.
Szóval anélkül, hogy bármelyik fél pártját fognánk, aki odamegy "harcolni", az számíthat rá, hogy ő is célpont lesz. Akár jogosan megy ki, akár nem.
(A régi magyar közmondás szerint, aki k*nak áll, ne csodálkozzon, ha megb*k...)
Ui: Az indexes képgaléria szövege: Európában emberemlékezet óta nem volt ekkora erőszak. ...a legutolsó óta! Ha felsorolnánk a legutolsó 50 évet, ráférne egy képernyőoldalra? -
VO101 tvr #71912 http://index.hu/galeria/index/nagykep/2014/02/20/ukrajna/10 -
VO101 tvr #71911 Azért a tüntetők sem szarral gurítanak. Ha nem tévedek ez sörétes puska.
-
#71910 http://444.hu/2014/02/20/eletben-van-a-meglott-onkentes-lany/ -
Indi69 #71909 akkor igy -
#71908 Ja. Bocsánat! Félreértettelek! -
Indi69 #71907 nem az egyénekre értem, de mindegy is. viszont ez mennyire tipikus -
#71906 A nyelvet csak azért utálom, mert egy ROHADT ÁLLAT orosz tanárnőnk volt általánosban. A rühedék kurvája! -
#71905 Mondjuk ezt nem értem. Az igen, hogy a nyelvüket utálod, én is hasonló cipőben járok.
De a kultúrájukat miért? Viszockij? Jeszenyin? Okudzsava? Mengyelejev? Stb.. őket mondjuk miért?
-
#71904 Szerintem nem ,de végül is hót mindegy. Ez egy lövésznek céllövölde ,a távolságok se nagyok ,mennyiről lőhetnek városban max 100-200-300-400 méter. Úgy hogy a fegyver mindegy is,hogy a franc essen beléjük. -
Solt #71903 Szerintem az nem AWP... kétlem, hogy az ukránoknál rendszeresítve lenne. Inkább a saját gyártású Z-008-s lesz az... -
Indi69 #71902 mondjuk azt hozzá tenném, hogy a végtelenségig utálom őket a rohadt nyelvükkel meg a kibaszott kultúrájukkal egyetemben -
sakkay #71901 Hogy kicsit árnyaljam a képet. Ukrajnában van 11 millió Orosz nemzetiségű Ukrán állampolgár. Na most ezek mind kormánypártiak. A keleti régiókban főleg ezek(délen is sokan), orosz keverék ésvagy orosz pártiak élnek. Kijev és a nyugati régiók ukrán, a legnyugatibb Pedig Ruszin majd-hozzánk legközelebb Magyar nemzetiségek laknak. Na most értelem szerűen,az adott esetben Orosz nemzetiségű Berkutos tömegoszlató, vagy terroros, nagyon nem a saját népének nézi a tömeget, főleg, hogy dobálja molotovval. Természetesen kurvára nem értek egyet a civilekre lövőkkel-legyen az akárki-csak leírtam, hogy kicsit helyre rakjam a dolgokat. -
Indi69 #71900 tudom sajnos. Cegléden fociztunk ellenük laktanya szinten, nagy bünti volt nekik ígérve ha nem nyernek, nyertek. valamint a xv kerületi orosz kórház mellet nőttem fel. hallottunk dolgokat -
#71899 Nem érted. Olyan kiképzést kap ,hogy meg sem fordul a fejében,hogy ne tegye meg ha mondják. Te is megtennéd ,ha egy 2 évet foglalkoznának veled ,hidd el. Azaz ne hidd el , mert úgysem fogadja el az ember ezt ,és nem tudja magáról elképzelni. -
Indi69 #71898 az átkosban voltam katona. kanizsán ért a szarházi váltás. úgy volt, hogy ha gáz van minket kivezényelnek a városba. egy fiatal hadnagy volt a szakasz pk. mondom neki, aki nekem tűz parancsot ad azt lelövöm. azt mondta, hogy ilyen parancsot ő soha nem tenne és jönne velem. nem hiszem, hogy a lelkiismeret felülírható. bár lehet én vagyok az idióta, de hát ez van -
#71897 Megvan bakker. Az egy AWP. -
#71896 Mondjuk én a Remington 700 ast csipázom. Az egy jóóóóó fegyver. Majd Sakkay megmondja a tutit,neki ez a szakmája mostanság . Valami kommanó vagy mi ugye. -
#71895 Az nem orosz fegyver. Vagy angol ,vagy német ,svájci. Asszem az oroszok most az AWM-F angol fegyvert rendszeresítették,de ezek ukránok. -
#71894 Ez itt egy kis baráti tásaság bajtársam! mert ha van is vitán vagy valamiben nem egyezik a véleményünk, nem anyázunk, nem kívánjuk a másik vérét. Mi több, kulturáltan folyik a diskurzus. Különben is, arról lehet dumálni, amit a HG megenged. Én meg megengedek szinte bármit. ;) -
#71893 Ez valami focista???? vagy mi
-
Indi69 #71892 szarok rá, hogy mitől motiváltak a lázadok. szar élet vagy szar politikusok ( rohadjon meg mind ) de nem hülyék, hogy az életüket eldobálják! nyilván oka van, hogy nem látnak más megoldást, és ennél nagyobb áldozat nincs. minden tiszteletem az övék. csak példát vehetünk és tisztelettel gondolhatunk róluk R.I.P.