91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Hecker007
    Mit utálsz benne?

Én pl. azt hogy ennyi bugot én még játékban nem láttam mint ami ebben a fostengerben van
  • Solt
    Ha itt is ez a nyomoronc dayz genyó lesz a téma, én isten bizony a kardomba dőlök, plusz hosszában vágom fel az ereim... csak, hogy biztos legyen a vég. :D

ÁÁÁÁÁ, de utálom! :D
  • Hecker007
    pont nem :D
    DayZ az arma2 modjának indult, mára stand alone verzióvá nőtte ki magát amit a szárnyai alá vett a bohemia. Baromi összetett túlélős játék, egy baj van vele, hogy teljesen céltalan, nulla történettel. Kirak a játék egy szál fa**ban a semmi közepére és gyűjtögethetsz, amíg nincs fegyvered addig 1db zombitól is félned kell mert szétkap, ha már van fegyvered akkor meg a playerektől kell félni mert sose tudhatod ki a barát és ki az ellenség.
    Egy baja van, hogy aki ezt a stílust nem kedveli az nem fogja élvezni a játékot és hamar megunja. Aki meg szeretné az sok esetben a tonnányi bug miatt unja meg.
  • sakkay
    Gondolom valami gagyi zombi fps.
  • Lacusch69
    DayZ?
  • sakkay
    Nem tudom mi ez a progi, amit fikáztak, de a végén majdnem beszartam a röhögéstől....
  • sakkay
    De nincsen gond?! Mármint a szavaidból valahogy nem az jön le , hogy síelni mész...
  • artivizsla #71964
    A tegnapi megállapodásnak szinte vége is, mivel a kormány lelépett. Klicskó evvel az esti korai megállapodással azt hiszem a politikai szemétdombra került egyből. Várhatott volna még egy fél napot.
  • artivizsla #71963
    "...Megvan bakker. Az egy AWP..."

Akkor ez megoldódott.

"...A kommandó fegyvereseiről videofelvételeket készítettek újságírók, és felvették a rendőrségi rádiófrekvencián elhangzott beszélgetéseiket is. A belügyi csapatok parancsnoksága 80 darab angol gyártmányú mesterlövész-fegyvert szerzett be az osztagnak - közölte Moszkalj, aki arra kérte az ukrán főügyészt, hogy indítson nyomozást az ügyben...."
  • LeonSilver
    Barátaim! Egy hétig csak ímmel valamint ámmal leszek.
    Ne rosszalkodjatok. Legyetek jók, ha tudtok. A többi nem számít 😀
  • Lacusch69
    Off...

Péntek reggel elmés szóváltást hallok a házunk előtt, a kukásautó éppen a szemetet viszi...
    Rekedt, alkoholista hang: Köcccsöööögggg kukkkááásoook!
    Válasz: Aaannnyááád!
  • Her Laca
    Ugyan már tesó:) Azt a szlogent ellőtték már a régi Il2 re.
    Meg úgy őszintén,engem kibaxottul nem is érdekel mikor szenvedik ki magukból:) Te tán várod? Mert akkor beszéljünk róla :XD
  • Szepy2884
    Erről csak az jutott eszembe, hogy volt egy tv riport (hirtv) egy magyar műfordítóról. Orosz szépirodalmat fordított magyarra.

Egy szibériai munkatáborban tanult meg oroszúl. Ott átélt egysmást és látott is egyebet. Voltak akik megérdemelték hogy oda kerültek és voltak akik nem, ugyanis a köztörvényes bűnöző össze volt zárva rendszer ellenes értelmiségivel.

A lényeg, hogy a riport alatt kijelentette, hogy amikor elég jól megtanúlt oroszúl és eredetiben olvashatta a nagy orosz klasszikusokat, szerelemes lett az orosz irodalomba és kultúrába. A riporter kissé sután rögtön rákérdezett hogy lehet ez, hiszen annyi borzalmat élt át és erőszakkal hurcolták el és börtönözték be.

A válasz a következő volt: "De engem a szovjetek börtönöztek be és nem az oroszok..."
  • Szepy2884
    nem két hét?
  • Szepy2884
    Légyszíves fejezd be az offolást!
  • Her Laca
    No most olvasgatom ,megállapodott az ellenzék a Janukovics al .lesz egységkormány mitököm ,van örömködés ,ki lesz írva majd egy előrehozott választás ,de majd később,és mondták a népeknek,hogy menjenek haza.
    Na kérem odanavigálták magukat a húsos fazékhoz ,oszt már nem kell a sok szerencsétlen akik valóban készek voltak meghalni . Még kezet is fogtak a góréval. Bár vannak ahogy olvasom jó néhányan akik ezzel nem elégednek meg ,és csak a Janukovics lemondását fogadják el mégpedig azonnal,na majd őket szépen lemészárolják ,immár az ellenzék teljes egyetértésével,mert már most lefogadom,hogy azok hirtelen terroristák lesznek,meg bűnözők.
  • 77pxdumbo
    Ott a pont.
    Én még anno tanultam főiskolán, marxizmus-leninizmus tárgyat, ahol ugyanígy emagyarázták az ellenkezőjét, ugyanilyen jópofa poénokkal. Agymosás ez is keményen. Azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a legnagyobb emberirtásokat a hit és isten nevében követték el a történelemben. Az egyik legnagyobb kizsákmányoló az egyház volt mindig is, csak szebb mázzal kenik be a tortájukat. Szerintem meg hagyni kéne az embereket békében élni, és ezt csak "politikusok" és papok nélkül tudom elképzelni.
  • Her Laca
    Ha belegondolsz van benne valami.Elég nagy összetartó erő az azért. De abban nem értek egyet,hogy az ember csak a hitért áldozná az életét ,hisz vannak erre azért más példák is,mondjuk a szabadsága,az országa,a népe stb is szóba jöhet,de más emberek akár ismeretlenek ért is előfordult már. Nem kell ahhoz hívőnek lenni. De az tény,hogy egy nagy összetartó dolog és nem utolsó sorban iránymutató is. De mint mindennel ezzel sem élnek csak ,hanem vissza is élnek mint tudjuk.
  • Willenbrock
    Nem semmi,kommunista neveltetés ellenére a hitet,vallást a materializmus és a tudomány fölé helyezte.Nálunk a destabilizáció már megvalósult,most a messiásvárás szakaszban vagyunk.A modell szerint polgárháborúnak vagy "megszállásnak" kell jönnie,amit majd "normalizáció" követ,némi szabadságjog nyírbálással.
  • artivizsla #71952
  • 77pxdumbo
    Ja mi is átjártunk sportnapra Cegléden. Mi csak szórakoztunk, Ők véresen komolyan vették. Hogy értsétek: Cegléden egyszer kiszökött a laktanyából egy orosz kiskatona. Törtelig jutott (kb. 8 Km) Amikor megfogták, (rendőrök mesélték) a tisztje ott helyben szó nélkül fejbe lőtte, pont. Ott nincs visszaduma, meg honvéd úr kéremszépen...
  • Her Laca
    Ez a csóka istencsászár ,hogy Eric Cartment idézzem!
    Pont így gondolom a dolgokat magam is. Nagyon tetszett az egyenlőségről alkotott véleménye!
  • Solt
    No igen, ez így van "rendjén"...

Ezért jutottam már rég el oda, hogy egyik médiának sem hiszek el semmit... maximum feltételezésnek fogadok el minden infót.
  • Romeo One
    Azon ismerőseimnek, akik csak a híradóból látták a 2006-os BP eseményeket, (mint most mi a kijevit), egészen más volt a véleményük, mint azoknak, akiknek valamilyen személyes infójuk is volt...
  • Solt
    No meg jó lenne tudni, hogy abban a több mint 3 milliós városban, mégis hányan "tüntetnek", mennyire releváns ez az egész.
  • Romeo One
    És akkor még meg sem említettük, hogy a "tüntetők" alatt kit is értünk? Egyszerű családapa, Právi Szektor, Tyituski, ultrák, Oplot? Van, aki a kormánycsapatok mellett harcol...
  • Sidewinder
    Ugyanez keletről(KGB):
  • Sidewinder
    Titkosszolgálati szarkavarási módszerek nyugatról(CIA):

• Romeo One
    És tudod, mi a legviccesebb? Hogy az időnként fellángoló indulatok ellenére úgy tud a legtöbb vita "normális" kereteken belül maradni, hogy a társaság jó része nem ismeri egymást személyesen...
  • Sidewinder
    A nép egy részének elégedetlensége plusz némi titkosszolgálati kavarás is benne van ebben a történetben. Plusz Janukovics bénasága. Az,hogy akkor fogadtatott el egy gyülekezést súlyosan korlátozó törvényt(jan 15-én),amikor már pont lenyugodtak a kedélyek,és a tüntetők elkezdtek egyre inkább fogyni. A törvény feltüzelte őket és kimentek újra. A kárpátaljai magyarok szempontjából is fontos lenne megvizsgálni a történetet szerintem. Ők ugyanis nagyon rosszul jöhetnek ki a helyzetből egy ellenzéki koalíciós kormány megalakulásával. Ugyanis a majdan téri tüntetések kemény magját a szvoboda párt adta és adja. Ez egy szélsőséges párt ami két népet nagyon utál: az egyik az orosz,a másik a magyar. Ők rongálták meg többször is a Vereckei emlékművet.Lemberg megyében baromi népszerűek. Általában Nyugat-Ukrajnában Janukovics népszerűtlen,az ő területei inkább a Kelet-Ukrajna és a déli rész,meg persze a Krím. Az utolsó elnökválasztásokon kárpátalja volt az egyetlen terület,amit az ország nyugati részén Janukovics meg tudott nyerni. Ez annak volt köszönhető,mert a korábbi "nyugatos" vezetés olyan törvényeket hozott a demokrácia jegyében amik erőteljesen korlátozzák a kisebbségek jogait. Persze leginkább az oroszokra koncentráltak, de a magyarokat is ugyanúgy érintette. A balhék kezdetén megkérdeztek a magyar rádióban kárpátaljai magyarokat,hogy mi a véleményük. Ők azt nyilatkozták,hogy inkább Janukovicsot támogatják mert igaz,hogy oroszbarát,de legalább olyan törvényeket hozott,amiknek köszönhetően kárpátalján az állami hivatalokban a magyarok magyar nyelven beszélhetnek az ügyintézővel,és úgy intézhetik el a problémás ügyeiket. Juscsenko alatt kötelező volt ukránul beszélni az állami hivatalokban. Gazdagabbak nem lettek tőle,de jobban érezték magukat. Aztán felvehették a kettős állampolgárságot,amit a jelenlegi ellenzék tiltani akar. Az egyik párt,az "Ukrán Népi Párt" például 5 év börtönnel tervezi honorálni,ha kiderül valakiről,hogy az ukránon kívül egy másik államnak is állampolgára. Az,hogy hogyan helyezik el őket ha sokan vannak, nyilván még kérdéses,de a történelemből tudhatjuk,hogy az ilyen dolgokat mindig nagyon kreatívan meg tudta oldani az emberiség...
    Ukrajna helyzetét nem látom fényesen. Bármi is lesz,ez a megosztottsága fent fog maradni,elég megnézni egy nemzetiségi térképet,vagy éppen az elnökválasztások térképeit.
    kettős állampolgárság+börtön
  • R4ng3r
    Jah ezt szeretem ebben a topicban hogyha valamiről megy a vita nem egyből szidják az emberek a másik felmenőjét...
  • R4ng3r
    Észrevettem
  • Solt

Spoilerbe tettem a videót, mert vannak benne (számomra) brutális képek...

Igaz, hogy én elfogult vagyok a saját fajtámmal szemben, de ilyenkor azért úgy érzem, hogy joggal érzek büszkeséget is. Anno a TV székháznál elég csúnyán elfajultak már a dolgok, de mi mégsem ütöttük utcakővel a fekvő rendőr fejét, pedig lett volna rá alkalom. Sőt, az égő vízágyúból még "mi" szedtük ki a rendőrt, és kísértük vissza a kollégáihoz... a tűzoltóknak meg segítettünk oltani a székházat...

Tudom, hogy itt már durvább a helyzet, de azért szörnyű látni, hogy milyen hamar eltávozik az emberségnek még a szikrája is mindenkiből.
  • Romeo One
    Jaja. Én is azért írtam, hogy amikor egy adott tárgyra azt mondod, konkrét körülmények között hatástalan, azért az még fegyver. A sörétespuska is, a kockakő is, a baseball-ütő is.
    Egy fegyveres összecsapásnál féltucat tüntető próbál meg harcszerű körülmények között eljutni az egyenruhások állása felé. Mégis mit gondoljak, Viszockij-versekből akarnak kikérdezni?
    És ismétlem, nem vizsgáljuk, kinek van igaza. És nem gondoljuk, hogy ez így jó.
    Egyszerű ok-okzati viszony.
  • LeonSilver
    Persze félreértés ne essék! Nem védem egyik oldalt sem. Csak ha már beszélgetünk róla, akkor vizsgáljuk meg alaposan a dolgot :)
  • LeonSilver
    Ez tök lényegtelen! Aki szemben áll, akár néhány száz méterre, az nem képes mérlegelni, hogy most nyóc méterre lő el vagy tízre. Lőfegyver az lőfegyver.

"Fegyvernek minősül minden olyan tárgy, amely élet kioltására alkalmas – szögezte le az államtitkár. Mint mondta, a bírói gyakorlatban már kialakult, mi számít fegyveres, és fegyverrel felfegyverkezve való támadásnak. Általában azt nevezzük felfegyverkezésnek, amikor a rendeltetésszerűen élet kioltására nem alkalmas eszközt, például egy kapát vesz magához valaki, de mégis alkalmas az élet kioltására. A fegyver egyértelműen lőfegyver, vagy más fegyver – magyarázta. "
  • Romeo One
    Ha már patikamérleg: sörétes lőszert használtak, vagy brennekét? Mert akkor megint más lőtáv/veszélyesség...
  • LeonSilver
    A lány lelövése háborús bűntett. Szerintem.
    A fegyvertelen ember az civil. Fegyvertelenre lőni olyan, mint fekvő, magatehetetlen emberbe belerúgni.
    Mi a fegyver? Hát.. ez egy elég tág fogalom lehet és nagyban függ a körülményektől. Egy darab fa nem fegyver. És ha agyonbaszlak vele? Érted!
  • VO101 tvr
    A sörétes fegyvert azért nem kellene relativizalni. Aki kiballag vele ilyen helyzetben, igenis lőjék fejbe 600 méterről.
  • LeonSilver
    Véleményem szerint a civil egészen addig civil, amíg nincs a kezében emberélet kioltására eszköz. Ez az eszköz lehet akár egy macskakő is, nem kell feltétlenül hajóágyúra gondolni. Felfegyverkezve sok minden lehet az ember, civil a legkevésbé. Szerintem.