IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A MiG-23 totál szar volt a 21-hez képest is.

De most komolyan..ti ittt el tudjátok hinni, hogy senki a világon (tudjátok stratégák ellemzõk) még nem ültek össze és nem alakítottak ki pár tervet egy x vs. USA korlátozott háború esetére?! Komolyan?!<#wilting>
Szóval Laca szerinted a világ többi országa úgy van vele, hát ha egy kicsi konflikt' is van és jönnek a Raptorok....majd jól elbújunk?<#fejvakaras> Ezt ugye nem mondod komolyan.

Feltételezések helyett. A MiG-21-el sem sikerült érdemi eredményeket elérni soha. Még légi fölényt sem.

Persze, de ez elég extrém példa. Egyrészt, elõször nézzük meg , hogyan teljesít a Raptor egy igazi háborúban(nem nagyon akarok igazi nagy háborút mondjuk),mert eddig csak a reklám, meg a promo volt. Az oroszok meg néma csöndben vannak. És nem hülyék.

Her Laca
De nem ez van:) Mert én most csak a repülésrõl értekeznék:))))a légi harcról.
Ha Iván a 10X es szovjetúnió hõse 10 év gyakorlattal a háta mögött egy qrva jó Szuhojba ülve bevetésre megyen ,és jön vele szembe egy raptor a 21 éves szeplõs Usa hadnaggyal a nyergében ,akinek a mûszerei pont kétszer olyan távolságból megmondják ,hogy jön Iván a 10x es hõs, (ivánnak fingjasincs ,hogy ott van az ami) plusz Joe (hívjuk így) pont 2x messzebrõl tud raketát is indítani mint iván,akár többet is (ráadásul Iván még mindig azt se tudja mi a helyzet) ,nos én azt gondolom,,hogy ván egyvalamire jöhet rá ha valóban okos. Nem kéne fölszállni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Én vagyok az, aki a kivételekre hoz történelmi példát. Természetesen az alaphelyzet ez-mint ahogyan indultunk is az orosz pilótákkal-,de nem 100%- És ez viszont100%!<#ravasz1>

Ha a technika hasonló, akkor az ember számít. Ha generációkkal elõrébb van az egyik, akkor a technika.

Most pont úgy gondolkodtok, hogy egy centit nem próbáltok elõre nézni. Tudjátok , hogyan gyõzött pl Nelzon? Napóleon? Caesar Alesiánál? Stb stb.
De mondhatnám , hogy témánál maradjunk az a pilóta aki elõször jött rá arra, hogy ha nem is fordul jól a gépe de ha magassági fölénye van gyõzhet-ez egyszerû példa de ez van<#hehe>.

Értem én, és alapesetben így is van. De vajon szerinted azt a többi ország nem tudja? Két lehetõség van: Vagy megpróbálják beérni az USA-t-nem fog sikerülni a közeljövõben
Vagy más utakat keresnek..én ezt tenném. Mint amit tettek pl a német stratégák a villámháború kifejlesztésével.
Laca, nem a tankjaik voltak jobbak 39-40-ben. Érted mire gondolok?

Én értem amit mondasz. A mai légiharc már inkább videó játék semmint ember-ember elleni harc mint annó a régi "szép" idõkben.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Én most nem háborúról beszélek.
Azt mint tudjuk nem lehet csak úgy megnyerni,fõleg mostanság nem.
Ha két gép összefut a levegõben ,az egyik egy raptor a másik meg akármi ,ott a pilóta kvalitása nem sokat nyom a latban,természetesen feltételezve,hogy az Usa sem egy szellemi fogyatékost ültet a pár dolláros gépecskéjébe. Én így étettem.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem is tudtam , hogy még ma is van PZL.

Sokat agyalok a törin. Egy kis-közepes (izgága) állam helyében nagy erõket mozgósítanék az elektronikát mûködésképtelenné tevõ fegyverek irányába<#nevetes1>. Ez csak egy egyszerû majdnem sci fi példa arra, hogy nehogy azt higgyük már minden így marad mint ma.

A lengyelek tudnak repülõt építeni ha akarnak PZL-104 Wilga Zlin-ek stb. De különösen vitorlás gépekben nagyon jók. Cobra-15 pl eszméletlen milyen szép és jó, de ott a Jantar standard 3, Pirat stb.

A németek a legnagyobb vetélytársak és nem hiába vásároltak fel majd tettek tönkre lengyel repülõ gyárakat.

De nemrég jöttek ki a Diana 2-vel. Olyan siklószámot produkál standard osztályban, hogy még a 15 m-es német gépeket is lepipálja akár!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Majd akkor Laca, ha legalább motiváltságban hasonlóak lesznek a pilóták.
Ne adja az ég, de mondjuk orosz pilóták ülnének a gépekben. Kétségem nincsen az amik gyõznének a levegõben, csak nem olyan könnyedén..ráadásul had ne hozzak példát a töribõl , hogy hányszor volt technológiai-stratégiai ugrás és azonnal dõlt a papírforma.
Meg tudod a háború nem egyszerû dolog.. Pl. az USA-nak valahogy az utóbbiakat nem nagyon sikerült egyértelmûen megnyerni.

Mármint PZL11 faxomat a rohadt bill...

l

Pz 11 és bizony volt vele légi gyõzelem, ha nem is sok.

Her Laca
Ja az a P11:)

Her Laca
PZL.

Na de azért ott a pilóta tudás ki tudott domborodni. A lengyel srácok azért lõttek le BF 109 eseket is azokkal. Belevitték a németet egy kis forgolódásba oszt sanyi.
Most meg nem is látják az enemit a harcosok,max képernyõn.
Kinek jobb a cucca ,a rakétája az nyer.

p-11

de régen sem volt másképp. Emil vs rata, Emil vs mi is volt a lengyeleknek? <#confused> Hirtelen nem ugrik be...

Her Laca
"Egyenlõre ez még ma is így van."
Ezzel azért vitába szállnék.
Mondjuk Öböl háború? Mig 29 Vs F15? Csóró mig azt se tudta mi van már kilõttek rá egy erdõnyi raketát.
Vagy a mostani csúcsgépek? F22. Ott ül benne a srác oszt meg se kell izzadnia mondjuk egy elõzõ generációs gép ellen ,és tök mindegy milyen kvalitású az abban ülõ pilóta.

Mindenkinek írnám. Elsõsorban az ember a lényeg. Egyenlõre ez még ma is így van. Szóval teljesen mindegy a lista,-mindenki fejbõl tudja én is- itt én csak erre céloztam. Nem lehet elvitatni az egyéni pilóták bátorságát, elhivatottságát, tudását. Lett légyen bármilyen náció.

Her Laca
Hiába:) Fiatalság bolondság:) Én már nem merek ilyen nagy cm3 es vasakban gondolkozni max valami dögben ,pl a Navarra az tetszik.
Nézegettem most én is kocsikat,pl a Sab 9.5 is bejön,de még nem találtam olyat amit meg is vennék. Mindegy ráérek ,a mostaniban van 80 ezer .
Most még megvárom az új 308 as pugot ,jövõ hónapban jelenik meg,az képekrõl nagyon megtetszett.Egy jó kis 1.6 os mocival nekem untig elég lenne asszem.

A kis piroska (peugeot 309) 21 évesen és 77000 km-er után visszakerült a anyámhoz :D Igazából mindig is az Övé volt, csak megengedtem neki hogy õ is beleüljön néha <#idiota>

Her Laca
Mi van veled gyerök?:))) Hol a régi vasad?:)Csak nem meguntad?Pediglen de egy szép koros egy jószág volt az.
Osztán ehhez vettél egy kutat is?:)

Ez dicséretes <#eljen> remélem még sokáig kiszolgál <#papakacsint>

Nekem egy 2.5-ös Mazda 6 GTA-m van. Gyöngyház fekete fényezéssel. 2000 alatt nyomatékos mint egy dízel, de 2000 felett pörög mint a vaddisznó (peersze hogy benzines). Bose hifi, manuális 6 fokozat (persze hogy nem autómata). Immádom <#taps>

Amikor sietve kell indulni, és sietve kiszállni, akkor mindig eszembe jut, hogy de jó hogy no turbo :) De ha nem kell rohanni akkor is szigorúan alapjáraton üzemhõig, és csak akkor jöhet az 1-es!

Her Laca

Her Laca
Azt azért lássuk be,hogy a technika sokat jelentett egy tapasztalt kézben.
De az sem volt az egyedüli csodaszer,lásd a finnek ászait ugye akik a kis hordóikkal szedegették le a veres gépeket eleinte.
Itt már azért elég tapasztalt emberek írogatnak ,mindenki tudja,hogy mint és hogyan is kell jól megvívni egy légi harcot,és biza ha egy jobb gépben ül az ember ,ismervén annak minden tulajdonságát és az ellenfél gépeiét is,bizony akkor behozhatatlan elõnyre tesz szert.
Persze a háborúban a németeknél is voltak újonc srácok,vagy kevésbé rátermettek ,és õket nem mentette meg a technika ha összekerültek egy jó képességû orosszal. Mert volt ott is biztosan sok jó pilóta.
De egy Hartmann, Günther Rall,Nowotny,Graf,Krupinski stb féle némettel még a jó oroszok sem tudtak mit kezdeni pont a fent leírtak miatt.
Az is igaz,hogy a nagy Orosz nevek is túlélték a háborút,tehát õket sem volt egyszerû becserkészni.

Her Laca
De ami tény az tény. Ott is voltak kiemelkedõ emberek,mint minden nemzetnél,ezt elvitatni nem lehet .

Hát pont ez az. Amíg a top orosz kisajtolt 40 légigyõzelmet, addig a másik oldalon hasonló képességû vitéznek összejött a 200.

Her Laca

Igen,csak abból kb. 90% lehetett bombázó.
Azért nem sok volt ilyen pilótából (fejbõl: Pokriskin?)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Azért volt olyan,<#wink> aki pl. mig 3-al 40! légi gyõzelmet ért el németek ellen..az sem volt egy csodagép, nemdebár?<#vigyor>

Na megyek ölni-halni :-)

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Her Laca
Ja csak ,hogyitt mint lentebb írtam nincs meg az a túlerõ, a repülõ eszközök meg olyanok amilyenek ,ergo kívánom repkedj Jak1 el , már ha korrektül megcsinálják ,oszt lehet egy életre elmenne a kedved a simektõl:))

Köszi ide is.

Hartmann zokogva bújna a sarokba...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Ez így van:) Ha valóban szimulálni akarnák mondjuk a stalingrádi csata idejét ,akkor bezony a veres túlerõt is bele kéne venniük a számításba.
Nem tudom pontosan de utána nézek,mekkora is volt a csak repülõ gépekben az arány.
Na szóval ezt is be kéne állítani egy egy térképen.
De jó is lenne istenem:) Lenne cél bõven a jakokból,meg Il2 bõl:)
Micsoda statokat lehetne csinálni:XD

A végén úgy is a szövetségesek nyernek, ha már szimulálunk, úgyhogy... <#eplus2>

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Win csere lesz. Meg winyó formázás. Meg i5<#alien>!

Ami nagy elõny a CloD mellett, hogy a leginkább kiegyensúlyozott hadszínteret, az Angliai csatát dolgozta fel. Hasonlóan kiegyensúlyozott lesz az Észak-Afrika (bár leginkább itt állt a zászló a kékeknek). A keleti front ilyen szempontból kezelhetetlen. Az orosz gépek a valóságban tök szarok voltak. Szarabbak, mint amilyen szarok a tervrajzok alapján kellett volna legyenek. Na most ezt szimulátorként modellezve a piros oldalon játszhatatlan lenne a dolog.... ráadásul ezt az oroszok sohasem ismernék be...

Her Laca
Van olyan ,hogy biztonsági mentés a steamen. Asszem azzal.
Vagy csak tedd át másik helyre az egész hóbelebancot oszt nem kell neki semmi utána.

C:\Users\Szabó Lajos\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover Természetesen a Szabó Lajos helyett Te.

D:\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover
Mindkét hely a conf.ini-ben tárolja

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Ezt a "nemzeti érzésû" dalt imádom.

Her Laca
Amit mostanában láttam a TF tõl az nagyot fog ütni.
Azok a felhõzetek nagyon ott vannak,ugye Nate teszteli a betat és aszonta ,hogy a láthatóság is nagyot javult (nem mintha engem zavart volna ahogy most van),na meg amint mondod ,ha jönnek új gépek ,térképek +még hegesztenek rajta ezt azt ,akkor a Bost megölik. Szerintem.

<#wink> Meglátjuk...eddig úgy néz ki, mi csak nyerhetünk. Ahogy a fejlesztést nézem (TF), már nem sajnálom , hogy annak idején elõrendeltem a CLOD-ot.

Vélelmezhetõen nem lesz elég jó. Amennyiben kijön a TF féle mediterrán térkép és planeset annak nem lesz ellenfele. <#wink>