IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyerekkoromban ilyen kék Zil-ek jártak nagymamáméknál az utcában. A rövid billencs. Nem g.ciztek a sofõrök. Egyedül nem is mehettem ki a ház elé

Normál használat mellett (értem ez alatt a 20-30ekm/év futást és nem a céges autó 130ekm/év ...) nem a motor futásteljesítménye lesz a leggyengébb láncszem a rendszerben. A szar utak, a téli sós latyak, a csillaggarázs, az esõmossa-napszárítja, a kavicsfelverõdés, a sérülések szakszerûtlen javítása stb) fogyasztja a karosszéria élettartamát. 10 év után lehet arra is költeni.
Már én is szembesültem azzal, hogy manapság ugyanaz az autó nem lehet jó e városban és a pályán egyaránt. A városi közlekedés lelassult, bedugult (már a vidéki nagyvárosokban is egyre inkább) az autópálya erõsen felgyorsult (valós 140-él ha nem tudsz érdemben gyorsulni, letolnak stb) Nyílik az olló, nem lehet megfelelni mindkettõnek.

És akkor a hangjukról nem is beszélve. A kis motorokba hangkártyát kell tenni, hogy rendes motor hangjuk legyen.

Ez a válasz a kis turbósokra :

Her Laca
Nem is bírják addig mint a jó kis szívó olajkályhák😊
Csóró Fiat Doblómba van már vagy 600000 ,,mondjuk most hengerfejes lett😊
Megnézek én egy turbós dajzelt ennyinél😊
Vagy volt kis 1.5 D citroen. 250 ezernél,még motorhoz nem kellett hozzá nyúlni. Várjál😊 Még a vezérû szíj se lett cserélve😊)
Bár egyik sem egy paripa az igaz😊
Viszont a kis turbós motorok szerintem életképtelenek.
Városban még ok,de pályán ugyan mennek de fogyasztanak is. Egy 2 lityis szívó benyás is megy és pályán még kevesebbel is elvan ha belegondolunk.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Csak el ne romoljon. Mazda 323-as turbósról volt egy cikk nemrég,60.000 km alatt volt már egy turbó javítás, cirka 500.000 ft-ért. Árulják is az autót, mert így nem hozza be a kevesebb fogyasztás a javítási költséget.
Hát éppen ez az, ami nem kérdés, hogy a turbomotor könnyebb is és kevesebbet is fogyaszt ugyanakkora teljesítmény mellett.
Az sem véletlen, hogy sok éve csak turbodiesel motort gyártanak.

Willenbrock
Az is számított a közel keleti háborúknál,hogy az export Mig változatok gyakran nem ugyanúgy voltak felfegyverezve,mint az oroszoké,butított változatok.Ez manapság is így van az export gépekkel,ehez jön a kevesebb repidõ és rutin,rosszabb kiképzés,aztán gondolom a légi harcászatról is kevesebb tapasztalata van az egész vezérkarnak.Ha pl Irakot nézzük.
Belegondolva amúgy a legtöbb Mig változat védelmi célból lett megtervezve,a Mig-3 nagy magasságú többmotoros bombázók ellen,a 15 a B-29-esek ellen,a 21 a 2 mach sebességû bombázók ellen.(amik sosem kerültek sorozatgyártásra.),a 25-ös az U-2 és sr-71 elfogására készült.Talán a 29-es volt az egyetlen,amit légifölény vadásznak terveztek.

A technika tényleg fejlõdik, de azért egy 4 literes motor + 1600 kg-os önsúly mellett 6,8 l fogyasztás országúton elviselhetõ és nincs akkora szervizköltség mellette, mint egy 1,3-as lada motor+turbó esetében.
Her Laca
Az arab pilóták akikrõl szó volt az egy külön dolog szerintem.
Akkoriban lehet nem volt jó a kiválasztásuk ,ki tudja mi alapján lehetett vadászpilóta ott akkoriban valakibõl. No meg a fegyelem sem volt az erõsségük ahogy annó olvastam. Azért megnéznék én most egy emirátusi F15 ös pilcsit😊 Gondolom nem kell spórolniuk a lónyállal 😊 Õk is arabok nem?😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Van középállása a pronak, bár tényleg nem könnyû érezni.

Van olyan gép, ahol az "akadás"-nál van a 100%, tovább tolva már a wep van.

A tûzgomb 2 állású, kicsit húzva "tûz1", tovább húzva "tûz2".
Az arabok is? <#nevetes1> Csak mert felmerült, hogy miattuk volt sikertelen a 21-es és a 23-as.

Her Laca
Persze ,hogy az állt a legközelebb,hiszen az alapja ennek ugyanazon német technika volt mint a korabeli Usa gépeknek F86 asszem. Mi több ugyan úgy németek tervezgették mindkét oldalon õket . Akkor még nem volt szakadék ebben a szegmensben .
Osztán az oroszok saját kézbe vették a dolgot😊
A pilótáik ugyan olyan jók ,sõt tovább megyek.
Minden nemzet hasonló foglalkozást ûzõ krapekjai is képesek lennének kimagasló eredményekre ,ha megkapnák a feltételeket ,a sok sok repidõt stb.

Willenbrock
Ott volt a koreai háború,ahol orosz pilóták elég nagy számban repültek amerikaiak ellen,és a vadászgépeik is kb azonos technikai színvonalon álltak,rakéták és fedélzeti radar nem volt.A háború legeredményesebb ászai orosz Mig-15 pilóták lettek,még ha a nyugat által elismert,megerõsített eredménylistákat nézzük úgy is.Ez bizonyíttja,hogy ha kiegyensúlyozott feltételek mellett az oroszok is lehetnek ugyanolyan eredményesek mint a nyugati ászok.Egyébként a Mig-ek közül talán pont a 15-ös állt legközelebb a nyugati színvonalhoz saját korában,a késõbbi változatok általában elmaradtak tõlük.

És Lacusch69: Köszönöm szépen a segítségeteket. 😊
LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

acidrain
Csííter! 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

PhantomAss
ha kifizetted akkor küldenek egy emailt, abban lesz egy link, és ott lesznek az aktivációs kódok
én paypallal fizettem, de lehet megfelelõ bankkártyával is
az origint it telepíteni kell a gépre elõbb

GOOBY, pls

LeonSilver
Az elsõ Pay with Credit Card.
Nekem az OTP-s csomimhoz van ilyen netbankos bizbasz. Azt használtam.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Én simán bank kártyával csengettem.

De úgy látom, hogy csak PayPal-al lehet fizetni? Más bankkártya nem jó?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

LeonSilver
Ez qrva jó!!!!

Én rohadtul nem értek ehhez a szítmhez. Megvettem, most mit kell elkövetni?
Hogy kerül a gépemre?

LeonSilver
Én ezelõtt megoldottam.
Mielõtt eladtam az X52-t, kicseréltem ezeket az x52 pron levõvel 😊
És tudod mit??? LETT középen egy kis akadás!!! Bizony!

A gázkarra X52-nél is az volt a megoldás, hogy szét kellett szedni és két ilyen kis bizbaszt ki kellett szedni belõle 😊

Az EA-nak most sok mindent megbocsátottam.1 $ a pakk 6 játékkal,és be tudod állítani,hogy kinek és mennyit akarsz jótékony célra adományozni,lassan 10.000.000-nél járnak.Az Origin vagy Steam-es kulcsokat meg el is tudod ajándékozni,mert mindegyik játékhoz van 1-1.
PhantomAss
OFF:
ha valakit érdekel van egy akció az originen (ua. mint a Steam), mindössze 5 dollárt kell fizetni (1200ft) és adnak egy csomó játékot (pl. BF3, Medal of honor, Dead space 3. stb)
Én tegnap vettem meg és faxán mûködik minden. Itt a link ha érdekel valakit:
https://www.humblebundle.com/
(sajnos csak így tudom, linket nem enged betenni)

GOOBY, pls

Nekem is az alsó gomb kellene. Beszart.
Az akadást ki lehet védeni, ha kiveszed a kis gumipöcköt.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Ez az 'egész ügyesek' azért szerintem erõsen nosztalgiától fûtött megállapítás. A 21-est gyakorlatilag ember vezette légvédelmi rakétaként üzemeltették, huzamosabb ideig nem merték a levegõben tartani, nem is lehetett a kevés üzemanyaga miatt, bevetési profilja is olyan partizános robinhúdos lopakodós sunyulós volt. Rendesen kötelékszinten nem igazán szerettek szembemenni az amerikaiakkal. Ezzel nyilván nem is tudtak hadászati szinten eredményt elérni. Persze egyéni sikerek voltak. A légvédelmni sikereket Vietnam-nak a rakéták hozták.

PhantomAss
nekem sajnos nincs, de arra emléxem hogy nagyoh utáltam az x52 pro-t , pont ezek miatt.
-nem volt rajta 2 állású tûzgomb
-a gázkar akadt 90%-nál mer az jó...
-a tekerõnek nem volt középállása

el is adtam és vettem egy sima x52-t. Szerintem jól elcseszték a pro-t ezek miatt

GOOBY, pls

LeonSilver
Alóha!

Skacok!!
Nincs valakinek tök véletlenül egy roncs x52 joya félredobva a szekrénybe?
Egész konkrétan a gázkaron lévõ két "tekertyû" kellene. Az X52 pro-n ami van az egy rakat *****, szeretném lecserélni õket.

A bekarikázott cucc kellene. Nem a poti, csak ez az izé

Zpogi
Egy kis off, hö hö...

Azért a vietnamiak egész ügyesek voltak a 21-essel. Az arab-izraeli konfliktusban már egy generációval fejlettebb gépekkel is szembe kerültek(F-16) ami ellen már nem ugyanakkorák az esélyek.Ezen kívül az arab pilótákkal kapcsolatban érdemes elolvasni Varga "Tömör" Imre cikksorozatának idevágó részét. Együtt volt MiG-23 típusátképzésen az arabokkal, a Lugovaja légibázison (ma Kazahsztán). A nap túlnyomó részében az orosz oktatók az arabokkal repültek. Minden arabnak jutott napi 5-6 felszállás legalább. Plusz nem csak a magyarokénál,de az orosz oktatókénál is magasabb fizetés. A magyar hajózók örültek,ha jutott nekik naponta 2 felszállás. A magyarokat 14-15 oktatós felszállás után engedték el elõször egyedül az új típuson az orosz oktatók. Az arabokat csak 160 felszállás után.

Hú a lényeget nem írtam-szóval az amik sok helyen kell, hogy legyenek a flottával..de van egy kritikus érték amit mindig otthon kell tartani. És ez sok ok miatt csak rosszabbodik nem javul. Na ezért lehet az amit Kínáról írtam..és igen ott vannak még a többiek. És akkor a Szovjet utódállamok olajáról nem is beszéltünk, meg a Kínai óriási szibériai föld vásárlásairól..pfûû Európa nem a világ közepe már, de ebben az esetben ez nem is baj. OFFFFFFFFFFFFFF
on.

Na. Kína elképesztõen fejleszti a sereget...és a flottát. Most olvastam egy tanulmányt , hogy az ami védelmi politikának az a hátulütõje, hogy ha így halad 20 éven belül a Kinai flotta majd egálba lesz az indiai óceánon.
A Japán miniszterelnök pedig alkotmánymódosításért küzd már jó ideje, hogy a nemzeti véderõ-szerû a neve a s.-komolyan elkezdhessék felszerelni. Ugyanis õk az egyetlen ország akik a 2vh után lemondtak még az önvédelem jogáról is!

Her Laca
Ja😊 Az nem tétel. Nem szempont a világ erõ térképén.Azokkal mindenki azt csinál amit akar,õk a konc.
Én azt várom,hogy Kína mikor kezd "rendet " tenni ázsiában az õ érdekszférájában. Bár ott neki nem olyan egyszerû azért keménykedni,azért ott van India,Pakisztán,na meg a Japók,meg a Két Korea a közelben,no meg Orosz testvéreink😊

A harmadik nem atom hatalom pl.

Bocs a sok OFF-ért befejeztem<#nevetes1>

Her Laca
Olyat te nem fogsz látni. Mert akkor a senyvedõ fél a minden mindegy alapon
mindenkinek elküldi a szeretet csomagjait.
Azt senki sem kockáztatja meg ,hogy atomhatalmat csesztessen durván,ebben biztos vagyok.Mármint egyik egy másikat.
Ilyen repülõgép eltérítések ,meg színház elfoglalások azok bõven beleférnek.

Nagyon remélem nem lesz össznépi-USA-beavatkozás, mert robbanhat az egész közel-kelet.Arról nem beszélve, hogy erõs a gyanúm arra, hogy a Törökök elkezdtek agyalni némi "tereljük egybe az akolt mint régen" típusú irányvonalban.

Na látod pont erre célzok. Amúgy nagyon büdös a story.

Ohó Laca ez nem olyan biztos. Az atom elõtt azért van lehetõség...tudod fõleg akkor ha a két nagyhatalom egy 3. területen csap össze.

Her Laca
Amúgy te látsz valami példát arra,hogy a világ országai kordában tudják tartani a sokcsillagosokat?
Most éppen Szíriát fixirozzák,mán a fekete is kezdi meggyõzni magát,hogy ott kéne valami korrekt demokrácia. És látsz valamit ami megállíthatná?
Csóró Szaddaméket is jól meggyanusították a vegyi fegyverek miatt,osztán egy retkes dezodort sem találtak,de akkor mán mindegy volt😊

Persze , hogy fejlettebb. Ez nem téma. Amúgy régen sem volt másképp, néz , hogyan gyõzött MAO. Esélytelenként kezdett, aztán mi lett a vége. Minden ellene szólt.

Az említett ország katonái, a tankokban, és gyalogosan is ugyanilyen aránnyal intézték el arab barátaikat. A zsidók már csak ilyen jó harcosok<#alien>.

Az amerikai gépeket (F4, F16) sem amerikai pilóták vezették a közel-keleten.

Her Laca
Biztos üldögélnek,meg törpölnek,no meg próbálkoznak páran pl hasonló gépeket csinálni,Oroszok,Kína ,de jelenleg sajnos az USA hadereje technológiailag fejlettebb bárkinél. Ezen vakarózhatnak napestig ez tény.
Az más kérdés,hogy egy konfliktust nem lehet lerendezni csak úgy mint annó,mert mint a példák mutatják az emberek a megszállt országokban nehezen viselik a baxogatást és robbantgatnak,lövöldöznek.
Ez mán csak egy ilyen világ.
De ez csak az USA vs kis országokra értendõ,a nagyok sose fogják csesztetni egymást ez azért borítékolható. Van az az Atom vagy mi,ez asszem elég visszatartó erõ mindenkinek.

Ugye tudod a szerbiai bombázások idejében lévõ adatokat, már ami az elsöprõ NATO légierõt illeti! Akármijük is lehetett volna. Na mindegy látom az Istennek nem akartok megérteni, hát ok. Addig is javaslok sok törtit olvasni, nem csak technológiát.<#alien> És nem csak az utolsó 70 évet, mert a technika változik a stratégia meg örök.<#smile>

A 21-est orosz pilóták repülték egyiptomi és vietnami színekben is. Talán még szír gépeket is.

A MiG-29 Irakban és Szerbiában is leszerepelt csúnyán. Pedig a szerbek jól képzetteknek vélelmezhetõk.
A Szu-27 harcérintkezésben még nem volt az amerikaiakkal.

Szóval nem csodálom, hogy hallgatnak az oroszok.

Kik is repülték?<#finom>