IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az egyik ismerõsöm most jött haza Egyiptomból, beült egy taxiba, hogy körbejárja a várost...
A sofõr kb. százszor kért elnézést tõle, azért ami éppen ott folyik...
Nem érti (a taxis), hogy ezt ki "gerjeszti", és hogy ez kinek jó!?

Egy másik ismerõsöm Iránban töltött egy hónapot, bicajjal járta körbe az országot.A mondandóját így fejezte be: El ne higgyétek azt a sok f@szságot, amit a média nyomat Iránról...

Tavasszal megyünk Iránba, remélem addig kitart a béke! <#smile>

D9

Mert elszámolták magukat. A radikálisokkal nem számoltak, meg az arab arabul gondolkodik, nem amerikaiul. Volt olyan pont, mikor Izrael is elgondolkodott Szíria esetében egy gyors békén, mikor látta, hogy pl. Egyiptomban kihez került a hatalom elõször.
Her Laca
Én tudok valakiket a netudkiket akik viszont örülnek.És ez tuti.
Sokkal jobb ha egymást cseszegetik a burnuszosok minthogy õket !

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Na na..eddig nem jött jól sem az amiknak sem európának az arab tavasz.

A hadi iparnak megéri, de ha pár év múlva nem állnak le(leállnak) megrokkan az ország. Egy rövid cikk.

Nyilván nem az átlag emberekre gondolt itt senki. Vszeg a zöme azt sem tudja, hogy hol van Szíria. EZ az átlátszó kettõs mérce, ami nekem pl nagyon szúrja a szemem. É-Koreában is lehetne kifogásolni az emberi jogokat, meg az atomgyártás körüli felhajtást, mégsem akarja lerohanni õket senki. Ez az egész arab tavasz egy nagy porhintés volt már megint, egy kis politikai színjáték, csak közben százezres nagyságrendben halnak meg emberek az ideológiai adok/kapok közepette és ennek az egyik motorja az USA/NyEorópai politikai-pénzügyi elit. Megkockáztatom, hogy pár év múlva visszasírja a legtöbb arab a korábbi vezetõit.
Her Laca
EZ AZ!!!!
Ezt kell felismerni. Az egyes emberek normálisak.Mindegy ,hogy mely ország szülöttje.DE! Befolyásolhatóak is egyben. Mi is!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Pontosan így van!Mit mûvelnek ezek a "felkelõk" a saját lakoságukkal?!Ezeknak az örölteknek hatalmat adni na az lesz majd az igazi népirtás,milyen videók vannak fent a neten!
Persze. Nem jó ha ezekben a dolgokban jelen van érzelem.
Amerika birodalom..és mint olyan, még nem is az a keménykedõ fajta. Bárki aki ekkora elsöprõ erõvel bír, keményebb lenne. Tán pár régi ország nem.
Viszont nagyon tévedtek, ha aszt hiszitek , hogy amerikának háború kell. Borzalmasan nehezen megy át már a költségvetés, és bizony nincsen annyi pénz ami ehhez kéne folyamatosan. El tudjátok képzelni mi pénz csupán csak a logisztika?

Egy kis minõségi mûrepülés,amiben az oroszok verhetetlenek.
Szu-30SZM(Vjacseszlav Averjanov,Jevgenyij Averjanov) T-50 kötelék,T-50 egyéni(Szergej Bogdan),Orosz Lovagok+Fecskék,Oroszország Sólymai.A MAKSZ elsõ napjáról egy rövid összefoglaló:
http://www.youtube.com/v/IIzrawJmPJE&version=3

Sanyo
Sokkal nagyobb kérdés ez, hogy ezt a mi szintünkön átlássuk. :) Csak erre akartam rámutatni. Ismerek amerikaikat és mind rendes ember, hidd el hogy õk is utálják a saját politikusaikat.

www.pcpilot.hu

Most esett le a kérdésed lényege. No de hogy lett Szaddamból az aki és hogy lett egy építõipari fõvállalkozóból Oszama. Mind a kettõ nyugati támogatással lett az aki lett, mert akkor épp az volt az érdekük.
Az ENSZ teljesen impotens...
Az állandó biztonsági tanács 5 tagja, a Világ legnagyobb 5 fegyvergyártója
... <#fejvakaras>

D9

Van ugye a biológia meg az ehhez köthetõ demográfia. A mostani születésszám csökkenést figyelembe véve,20 év múlva annyira eltolódik Izraelben és a közeli térségben a zsidó/arab lakosság aránya, hogy komoly biztonságtechnikai kérdés lesz még az utcára is kimenni fényes nappal.
Off. Az MR-1 Kossuth rádióban már azt emlegetik,hogy akár csütörtökön elkezdõdhet a Szíria elleni háború. Ezt az NBC tv csatornára hivatkozva mondják. Ha tényleg támad a csodás nyugat,akkor a jó kurva annyjukat. Nagyon nehezen felfogható a számomra,hogy mi a halál, rojtos, véreres farkának y kedvéért kell támogatni most épp katonailag azt a terrorszervezet,az Al-Kaidát Szíriában,ami az egyik legerõsebb csoportját alkotja a a "szíriai" lázadóknak. Az USA itt jön a Szabadság toronnyal,meg ki tudja mivel,hogy õk,mennyire emlékeznek szeptember 11-re és az áldozatokra. Tényleg nagyon emlékeznek rá,azoknak szállítanak fegyvert a franciákkal meg a többi buzival együtt,akiknek a kollégái 2001-ben a hivatalos adatok szerint több mint 3000 amerikait kinyírtak. Ezek a "szabadságharcosok" Szíriában 4 éves gyerekek torkát vágták el,mert a szüleik nem a szunnita ágát követték az iszlámnak,hanem a síítát. Valamint konyhakéssel lefejeztek ferences rendi szerzeteseket,az áldozataik szívét megették és lehetne még sokáig sorolni,hogy miket csináltak. Remélem az oroszok nem fogják vissza magukat,és elszállítják Asszadéknak a lehetõ legjobb cuccokat. Asszad valószínûleg nem a világ legnagyobb demokratája,de még mindig ezerszer jobb mint ezek az emberevõ majmok akiket a nyugat támogat. Azon sem lepõdnék meg,ha a szírek többsége is így gondolná,mert ha olyan elsöprõ támogatottsága lenne ezeknek,ahogy a nyugati sajtó próbálja mutatni, akkor már rég lenyomták volna Asszadékat. Ezzel szemben most kurvára vesztésre állnak,és ezért akar beavatkozni a nyugat.

Her Laca
Nem tudom. Engem egyik se baxogatott. Szerintem te is nyugodtan aludtál tõlük.
Mióta nincs pl Szaddam azóta ,hogy tvr-t idézzem:) eléggé fieszta hangulatban éldegélnek arrafele,a hú de nagy demokráciában amit kaptak.
A fene se tudja ki a rossz fiú mostanában:)
Kampósok meg lövöldöznek a Palesztinokra ha kell ha nem,az se jobb,mégse cseszteti õket senki.

Egyiptom : Mubarakot nemrég még ki akarták végezni, pár napja meg az ügyészség a szabadlábra helyezését kérte már. Ma holnap visszakerül a székbe.

Szíria : Volt olyan, hogy amikor a TV-ben bemondták, hogy a fõváros egy bizonyos kerületében robbantanak, a doki hazatelefonált, mert törénetesen ott laknak a szülei, akik közölték vele, hogy süt a nap és semmi nyoma a robbantásnak.
2 éve toltják az amik törökországon, izraelen keresztül a fegyvereket az "ellenzéknek". nem jutottak célhoz. most elõvették a vegyifegyver témát, hogy az oroszokat megkerülhessék. valamit nagyon akarnak arrafelé.

Sanyo
Elég egyértelmû, hogy csak indok. Nem értek egyet a módszerrel, mégis jobb Szaddam és Oszama nélkül nem?

www.pcpilot.hu

Nekem a fogorvosom szír. Nagyon sok érdekes dolgot mondott errõl a háborúról. Elsõ kérdés lenne pl, hogy ki fegyverezte fel az "ellenzéket" ?
Ha a vegyi fegyverre gondolsz, én nem lennék meglepve, ha nem a kormányerõk mûve lett volna, függetlenül a külföldi "szakértõk" hitelt érdemlõ megállapításaitól. Ha viszont a polgárháború elõtti idõkre gondolsz, akkor a legnagyobb "rend" pont Szíriában volt, nem kevés zsidó kereskedõvel a fõvárosukban.
Sanyo
Nem vagyok 4 csillagos tábornok, de biztos hogy itt kizárólag az amerikaiak a rosszak? Akkor átfogalmazom. Mindkét oldal írtja a civileket, ez rendben van?

www.pcpilot.hu

hogyne készült volna bombázó: B-58, F-111, Mirage IV, A-5 Vigilante (szovjeteknél ugye Tu-22)
de a Mig-21 front vadásznak készült mindig is, nem a bombázókat kergetni (ehhez nem is volt elegendõ üzemanyag készlete), arra teljesen más típusok voltak, amiket nem is exportáltak (Jak-25, -28, Tu-28, Szu-9, -11, -15...stb)
a Mig-25 az SR-71 és a meg nem épült B-70 ellenfele lett volna

Egyiptom érdekes példa. Megdöntötték (külsõ nyomásra) Mubarakot, azóta eléggé állandósult a fiesztahangulat.

Her Laca
Már hogyne lenne. Csak ez a vegyi támadás ami ugye indoknak is kiváló ,szóval ez még nem tisztázott,ahogy Iraknál is keresték osztán nem lett meg.
A baj az,hogy nem tudjuk ,hogyan élnek Szíriában,milyenek az állapotok,max onnan tájékozódunk amit elénk raknak.
No meg nekem azzal van a bajom,hogy a nagy demokraták,azonnal szuronyt szegeznek ha valami érdekük fûzõdik a dologhoz ,de ha éppen nem akkor mint jóval alant is mondottam pl afrika senkit sem érdeklõ részein többszörös emberirtásra sem kapják fel a fejüket.

Biztos vagy benne?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
Azzal ugye semmi gond nincs, hogy a nagyember a saját lakosságát írtja?

www.pcpilot.hu

Her Laca
Nem csak errõl van szó.
Egy "harcoló " katona ellátására 3-4-5 (kb valamelyik stimmel is )civil ember munkája szükségeltetik.Ha nem mozgolódnak a bakák akkor ezen emberek is meló nélkül maradnak,nagyon sok cég ,ezáltal nagyon sok amerikai él a hadseregbõl. Kb mint egy nagy gyár ,akitõl függnek a beszállítói is.
Háborúzni pediglen kell!

No meg gondolom, hogy közben ki lett fejlesztve pár újfajta fegyverrendszer, aminek jól jön majd egy kis promóció meg marketing oszt Sam bácsikához dõl majd a lóvé megint dögivel.
LeonSilver
Kössz fater!!! <#eljen><#worship>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Meló kell a katonáknak. Ha csak vakarják a seggüket abból nem él meg az USA. Nincs itt semmiféle összeesküvés elmélet ,csak szimplán a realitás.

Lehet, hogy semmi köze ehhez annak, hogy az USA nemrég kivonult Irakból és Afganisztánból ? Tényleg nem gondolok semmi összeesküvésre, csak úgy kérdem.
Her Laca
Ja ja:) Kb ezen agyaltam én is. Taknyosok már jó pár hónapja variálnak ,hogy is kéne elhatolni oda,egy kis bombázásra,gondolom ez most meg fog oldódni.

Ha viszont figyeled azt a pici kis mûszert, amit turbónyomás-mérõnek (is) hívnak, és konzekvensen 1.0bar alatt tartod (vagyis kevesebb a szívótér-nyomás, mint az atmoszferikus motoroknál), akkor relatíve kicsi fogyasztással is lehet haladni.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Willenbrock
Aztán szabad lesz az út Irán felé is...

Her Laca
No most olvasom,hogy a Francik se akarnak kimaradni a buliból.
Itten van

Her Laca

LeonSilver
Srácok!
Van ez a csoda CloD. Sztímen frissítget. De van valami od, amit rá lehet tenni?
Mint régen az a nagyon fasza sound mod? Vagy bármi.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Olaj gáz, minden van arrafelé, de legfõképp az utolsó orosz szövetséges és pont nagyon útban van az USA-Izrael tengelynek. Mai hír szerint vegyi fegyver bevetése esetén nem kell az Usa-nak Ensz hozzájárulás a katonai akcióhoz, de ezt akár fordított sorrendben is írhattam volna.
"Az sem véletlen, hogy sok éve csak turbodiesel motort gyártanak."

Mert a dízel hatásfoka önmagában annyira sz*r, hogy kénytelenek turbósítani.

Sajnos a benzines motor is alig 4-5%-át hasznosítja a benzinnek a maradék 95%-ot pedig 1xûen elégeti minden hatásfok nélkül (ezért találták ki a kompresszort meg a turbót).

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Ja én kipróbáltam a népautó család 1.2 esét. Menni megy az de az biztos,hogy nem egy takarékos. Akkor mán inkább egy 2.0 benyás. Vagy 1.6 VTI.

Her Laca
Mit lépnének?
Aszondja az orosz mittudoménki,hogy az Ensz határozat nélkül az USA nem csinálhat semmit ,mert juj irgum burgum. Az Usákokat meg hú de meghatja ez:) Különben fingom sincs minek az ENSZ egyáltalán.
Afrikában komplett népírtások folynak ,lényegesen több áldozattal ,oszt pont szarik rájuk mindenki.
Hogy én hogy rühellek mindenkit ezek közül.
No de végül is nem minket baxogatnak . Amúgy találtak olajat arrafelé vagy mi van ott?

"a turbomotor könnyebb is és kevesebbet is fogyaszt ugyanakkora teljesítmény mellett."

Nem akarok szakértõzni de ezt nem tudom szó nélkül elengedni a fülem mellett. A turbó teljesítmény növelésre van kitalálva. Úgy növeli a teljesítményt, hogy a motor égéstermékét hasznosítja + levegõt ad hozzá. Ez a levegõtöbblet keverék feltöltés, márpedig a feltöltésbõl csak akkor lesz teljesítmény, ha üzemanyagot fecskendezünk be a levegõtöbblethez amit eléget. És minél több gáz+levegõ keveréket adunk hozzá, annál több benya is kell. 1 szó mint 100 a turbó rohadtúl eszi a benzint. (direkt nem a dízelekrõl beszélek.) Ezért úgy próbálnak okoskodni, a fogyasztás többlet kiküszöbölésére, hogy kvázi kis motorokba raknak turbót. Pl 1,2 tsi 1,4 tsi stb. De ha összehasonlítunk azonos ûrméretû motort az egyikben turbóval a másik meg simán, akkor ordító külömbségek lennének fogyasztásban! Igaz, teljesítményben is...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Erre csak azt mondom, hogy látott valaki mostanában boltban szívlapátot ? Gyerekkoromban minden háznál az volt, ma meg már gyártani sem merik, mert üresen is gond lenne vele rohangálni.
Her Laca
Igen.

Nekem is pont ez jutott eszembe a híradó láttán. Megtalálták a szíreket. Várom, hogy az oroszok mit lépnek. Mernek-e keménykedni?

OFF.

A híreket nézve, tényleg azok a nyugati titkosszolgálati állapították meg, hogy a szíriai kormányerõk vetettek be mérges gázt Szíriában, akik megtalálták a nem létezõ iraki vegyi fegyvereket ? Mellesleg ugyan azon nyugati országok emberjogi érzékenységét sérti a gáztámadás, akik segítettek hozzájutni Irakot szintén ezen fegyverekhez és amikor ezt bevetették Irán ellen, nem nagyon akaródzott ezen nekik nagyon felháborodniuk ?
Her Laca
Mondjuk veseköve egy sofõrnek sem volt :) Na meg volt kar meg mindenféle izom rendesen dolgoztatva:)

LeonSilver
Az még más idõ volt! Én platós, benzines Zilen tanultam :)
Ráadásul nagygenerálon volt és utána én voltam rajta az elsõ tanuló. Mint a távirat, úgy ment!
Nyíregyen a Tiszavasvári úton... apukám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk nagy építkezések voltak gyerekkorunkban, szintén Zil billencsek hordták a földet, mi meg állandóan bekéredzkedtünk hozzájuk és egész nap furikáztunk velük. Persze otthon nem tudtak róla semmit, de nem is volt semmi baj belõle.

Her Laca
Én elég sokat pályáztam az utóbbi években ,nem csak itthon,de nekem pont az a tûnt fel,hogy pl a mostani 1.4 es el is teljesen korrektül tudok pályán haladni,lévén egyre szigorúbbak a retorziók és a legtöbben betartják a korlátokat. 130 -140 et ez is elmegy vígan (igaz elõzni nem állok neki :XD) . Bár 130 -140 nél már szippant rendesen ,a horvátokat 7.2 vel jártam meg ,igaz klímáztam végig. 140 fölött meg 9-10 lityi és visít mint a tengerimalac:)Szóval a fene se tudja . Városba meg hótmindegy mivel mászkál az ember,fõleg BP en. Most akarom lecserélni a vasat ,voltak ötleteim (mertem nagyot álmodni) de aztán mégis úgy döntöttem maradok a 90-120 paci mellett ,az untig elég nekem. 1.4-1.6 . Turbó nem kell.
Pediglen majdnem megvettem egy jó kis 2.0 D Mondeót ,aztán mégse. Nem akarok én problemát magamnak.