91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#72292 Az hát:) -
bucsher #72291 Ez egy borzalom :D -
Solt #72290 Erre van az energiatőzsde... ami felesleg, azt továbbadják. Ahogy a franciák a németeknek. Azért ennyire ne nézzük dilettánsnak a mérnököket... :) -
asw27 #72289 Paksra visszatérve, Szerintem senki sem vitatja, hogy szükséges-e. Az időzítést nem érti senki sem. Négy reaktor fog egyszerre dolgozni az országban. Ez azt jelenti, túltermelés lesz villanyból. A villamos energiát nem lehet tárolni, ezért az erőművek potyára fogják melegíteni a gőzt. Egy atomerőművet nem lehet éjszakára lekapcsolni, majd reggel hatkor beindítani. Nem véletlenül számoltak Paks I méretezésekor ekkora erőművel.
Ráadásul amikor Paks I készült, akkor még volt ipar az országban. Úgy tudom Paks ez ország igényének a 2/3-adát tudja teljesíteni. De javítsatok ki ha tévedek. -
asw27 #72288 Az alma ára nem jelentős tétel a fogyasztói kosárba.
Vagy másképp gondolod ezt? -
#72287 Náluk már minden AAAAA+ os:) Azt ne felejtsd el,hogy pl Íreknél (barátomék kint élnek) nem volt drágább vagy nem sokkal például egy új tv mint a régebbiek. Nálunk meg majd 2-3X os áron mennek. Gondolom minden ilyesmire igaz a dolog. -
artivizsla #72286 Az LMP szerintem sarokba szorítja magát a zöld energia hangoztatásával és Paks támadásával, főleg hogy igazi alternatívát nem tud felmutatni. Jellemzően a pesti értelmiség, bölcsészek, ex. SZDSZ-esek a bázisuk, akiktől azért távol áll a realitás, szeretik elvi síkon megoldani a problémát, nem törődve a valósággal. -
artivizsla #72285 Erre gondoltam én is, hogy talány a nyugati energiaigény csökkenése, mert a válság ott annyira nem tarolt, mint nálunk. -
artivizsla #72284 Ezt hozzá akartam tenni én is a végére, hogy nekik ezek a márkák nem megfizethetetlenek, csak ha nincs rá szükségük feltétlenül, puccosságból nem biztos, hogy megveszik őket. -
#72283 Az Európai Bizottság csinált egy tanulmányt (Energia ütemterv 2050), ami különböző energetikai forgatókönyveket elemez. Egyértelműen az atomenergia kerül ki győztesen. Elég átfogó és komplex dokumentumot természetesen ezért a zöldek nem szívesen hangoztatják, holott már magyar nyelven is elérhető. -
#72282 A némettől azért messze áll a rongyrázás. Még ha megtehetné sem biztos,hogy egy mergát fog venni. Spórolós egy népség. -
#72281 A "válságot" leginkább a rabszolga népekkel fizettették meg.
ég az Írek sem érezték meg annyira,mondjuk ők mondták az UNIÓ-s góréknak,hogy adjanak nekik pénzt mert mit tudni,lehet újra elkezdenek robbantgatni . És lőn,lett korpa:) -
artivizsla #72280 Nálunk egy szem alma 26 Ft, de gondolom, hogy Líbiában nem ennyi.
BMW és Merci prémium autó de egy németnek azért ne luxuscikk.
Autóra szükség van, a hitelt nem merték olyan nagyságrendben felvenni az emberek, mint előtte, meg rájöttek, hogy nem is biztos, hogy mindenáron új autó kell. A mostani nekem is új volt, de nem biztos, hogy vennék megint újat, inkább egy fiatalabb használtat már csak.
Elég kicsi az esélye az atomerőmű balesetnek, ezt lássuk be, főleg, ha nem piszkálnak bele hajnalonta kreatív technikusok, mint Csernobilben.
-
asw27 #72279 Vannak cégek, akikre a válság nem volt hatással. Ilyenek a luxus cikkeket előállító gyárak. Pl. a BMW, AUDI prémium kategóriás autók iránti igény nem változott. De ez itthonra is igaz. A válság az alsóbb és közép kategóriát autók piacát érintette. Nézzél szét a hazai autószalonok világában és rögtön meglátod a változást. Rengeteg márkaszerviz ment csődbe az elmúlt néhány évben.
Te ismered az atomerőművek költséghatékonyságát? Megvallom én nem.
Ha Paks elpukkan, ennek az országnak vége. Kit küldesz oda betemetni a lukat? Már nincs katonaság, mint az oroszoknál. Mondjuk, hála istennek ott szakemberek dolgoznak.
A benzin ára 26 forint Líbiába. Ez az eladási ár. Ezen van haszon is, 13 Ft/liter. Hogy miért kerül nálunk 410-ft-ba, a fantáziádra bízom. -
artivizsla #72278 Van kint ismerős. Jót röhögnek a válság említésén, mondhatni, nem is értik, hogy miről beszél az ember. Mi főleg nyugati cégeknek szállítunk. A "válság" két fő éve alatt rekord nyereségünk volt.
Nem is az a lényeg, hogy 10 év múlva mennyi lesz az áram ára, hanem hogy a más módon előállítotthoz képest lesz-e olcsóbb, vagy sem ?
Jelenleg az atomerőművek szerinted nyereségesek, vagy veszteségesek ? Állítólag nyereségesek, tehát a nyereségből majd vszeg ki tudják fizetni a beruházás költségeit. Paks egy gazdasági beruházás. Lehet jó és rosszul is csinálni. Talán nagy baj eddig még nem történt. A gyártó megfinanszírozza az építkezést, majd a nyereségből fizetik vissza a hitelt. A fosszilis energia mennyisége csökken, mivel fogjuk majd helyettesíteni 25 év múlva ? Legalább lesz áramunk, ami a sajátunk és nekünk lesz rá hatásunk, nem mi leszünk kiszolgáltatva, mint pl. a gáz és olaj esetében. ( olajválság, háborúk árfelhajtó hatása ) A taxisblokád idején tudod mennyi volt a benzin ára ? 22 Ft, most meg 410 Ft. Na, szerintem ezért sem baj, ha Paks bővül. -
asw27 #72277 Az EU-ban azért csökkent az áram iránti igény, mert 2006-ban válság volt, és azóta sem állt vissza a korábbi termelési szint. Magyarországon még annyira sem. A lakossági ás az ipari igény köszönő viszonyban sincs egymással. Ezért lehet rezsicsökkenteni. Nem kell aggódni, az ipari fogyasztók kifizetik a kieső bevételt, majd kiszámlázzák a lakosságnak a termékeikben.
A maginfláció az 3.5%. Az, hogy a paksi áram mennyibe fog kerülni, azt senki sem tudja. Majd ha kész lesz, akkor lehet csak kalkulálni vele ha az orosz benyújtja a végszámlát és kiderül, mennyibe kerül az üzemeltetés és a járulékos költségek. Mellesleg nem ingyen adja a hitelt az orosz, hanem euróért. Mennyi lesz az árfolyam 15-20 év múlva? A kamatterhet és a futamidőt ismerve a kamat sem elhanyagolható. Tehát kijelenteni, hogy olcsóbb lesz mint akármi, meglehetősen ostoba kijelentés. Mellesleg 15 év múlva ki tudja megmondani, mekkora lesz a kínálat áramból a környéken? -
#72276 Na kérem. Kimenő volt az Egyiptom kiállításról és szabadon kóborolnak a múmiák? -
#72275 Ez is tanúlságos. Magukat is kiröhögik,akkor mire számítanak? -
Feró Flex #72274 Na ez jó! -
artivizsla #72273 Mondjuk egyvalami azért nem teljesen kerek. Eddig azt mondták, hogy a technika fejlődésével - pl. klímahasználat - folyamatosan nő az energiahasználat a világban, most meg azt hallani, hogy az Unióban mégis csökken, hála az alacsonyabb energiaigényű gépek vásárlásának.
Na most, mivel az ipar folyamatosan fejlődik, ezért gondolom, hogy annak az energia igénye is nő, otthon pedig az egyre újabb technikai kütyüknek is köszönhetően - saját felhasználásunkat is tekintve - inkább csak stagnál maximum, de semmiképp nem nagyon csökken a villamos energia felhasználás.
A magyar gázerőműveket most alapon járatják, mert kintről állítólag olcsóbban kapunk áramot, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez mindig is így fog lenni. -
artivizsla #72272 Valaki már leírta itt is, hogy a franciák maszekoltak Pakson, amikor beleejtették az alátétet a reaktortérbe, vagy hová, nem kis bonyodalmat okozva az üzemnek. A napokban kiderült, hogy Mesterházi megint a franciákkal tárgyalt korábban Paksról, akármennyire is ellenzik most a bővítést. Az LMP most nem teljesen fair módon zengi tele a sajtót a környezetkímélő energiaforrás alkalmazásának a fontosságáról, de egy riporteri kérdésre, hogy miből valósítanák meg ezeket, már nem tudtak választ adni, mert ennek a feltételei tényleg nem igazán vannak meg a kis hazánkban és ha meg is lennének, iszonyatos pénzekbe kerülne vszeg. Mondjuk Paks ügyében tényleg kiírhattak volna egy tendert legalább, de a szakértők szerint vszeg azt is az oroszok nyerték volna meg, mert se a rancia, se az ami és sem a D.Koreai építők nem adtak volna hitelt hozzá.
-
Solt #72271 Az egész unióban probléma a magas áram ár... hatalmas versenyhátrányt jelent még az USA-val szemben is. A megújuló energia egyelőre nagyon drága, ezért nagyon megdrágítja főleg a céges költségeket...
Pakssal az a cél, hogy uniós szinten nálunk legyen a legalacsonyabb az áram ára, ezzel csábítva ide a nagyobb cégeket, illetve ösztönözni az ittlévőket a nagyobb beruházásokra. Plusz ugye politikailag is jól jön, ha lehet azzal kampányolni, hogy nálunk a legolcsóbb a lakossági áram is. -
artivizsla #72270 Németek könnyen vannak, leállíthatták az atomerőműveiket, mert a Franciáknak van dögivel, onnan meg jön az áram ahogy a csövön kifér. -
#72269 Nekem a gépek mozgása tetszik:) Valami rettenet amúgy:) -
Solt #72268 Dehogynem... zseniális!! :D -
#72267 Nem tetszik?:))
Mondjuk nem is csinálok többet ezt is csak a te kedvedért:))) -
Solt #72266 No ezért kértem én a videót... sírok... XD -
#72265 Várjá! Ezek nem gyerekek:))) De jó móka néha ,egy 5-10 percre teljesen ok:)
Azért nem is bíbelődök gépekkel meg fejlesztésekkel mert minek:) A 110 es az egyre szarabb ahogy előre fele lépdelsz ,ugye egyre jobb gépek közé rak be. Gondolom a vége az a sugarasok:) De a legnagyobb móka a kétfedeles HE akármivel bohóckodni. Se nem gyors,se nem üt a fegyvere:)
Azért nem szokom ám rá ne félj:) -
GálTomi #72264 Laca komolyan mondom könnyeket csaltál a szemembe! A röhögéstől. -
#72263 hát, valahogy fura látni hogy egérrel bőszen irtod a 10 éveseket ebben a "szimulátorban" :D
ha tudnák hogy milyen szimes múlt van mögötted lehet csodálkoznának hogy mit keresel itt
(bár, ha ki akarom engedni a gőzt akkor én is szoktam 10 percet codozni, annyi elég is) -
#72262 Csak nem megnevettelek?:)))) -
#72261 ahhhahahahhaaa :D -
#72260 No Soltom ez ilyen:) Nem röhögni! Itt már komolyabb gépek vannak ,hogy száradna le a kezük,de nem adom fel:) A partvonalról csipegetek.
-
#72259 Én is onnan tudom:) Már mint nagyfatertól:) -
VO101 tvr #72258 Mintha Nagyapám hallanám. Mindig mondta, az oroszoknak sohaem szabad hinni. És tapasztalatból beszélt -
#72257 Ja és Bolgárban!:) -
#72256 Van az a mondás,hogy Oroszban,Ukránban csak akkor bízz ha ló legel a sírján. Akárhonnan nézzük,az egy más világ sajnos,nem egy a kultúrkör ,ott az adott szó szart sem ér és nem is agyalnak ezen. Jelzem nálunk sem az igazi! Mind 1 sajnálom szegényt,és okoskodni meg már minek. Pedig nagyon szép volt amit csinált-ak. -
#72255 Hát testvér... Laci nem hagyta magát az elején, lefújta a projectet. Csakhogy a cég tele van fehérorosszal meg bolgárral. Szóval én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy megfenyegették... -
#72254 Faxt hagyja magát. -
#72253 Rohadt, piszkos köcsögök. Csak kitúrták Bezcl-t a Mig-21bis projectből.. Hogy nőjön köröm a pöcsére az összesnek.