91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • GálTomi
    Helyileg hol lenen a meló?
  • Solt
    Urak!

Van valakinek korrekt, megbízható villanyszerelő ismerőse? Kábeleket kéne behúzni, kötéseket átnézni, stb.
  • artivizsla #72330
    Ja, Fukusimában utólag kiderült, hogy a beépített tartály eleve repedt volt, ezt az erőmű főmérnöke vallotta be. Anno jelezte a főnökeinek, majd behívatták és elmagyarázták neki, hogy egy ilyen tartály megépítése annyiba kerül, hogy ha újat kellene építeni, akkor itt mindenki csődbe menne, úgy hogy írja csak alá az építési engedélyt, vagy fogja a kiskésit...
    Mondjuk nem ez okozta az erőmű végét, de azért elgondolkodtató. Kádárék azért féltek az atomtól és az orosz technikát megfejelték nyugati biztonságtechnikai update-el a biztonság kedvéért. Nem is volt vele baj, amíg a franciák bele nem piszkáltak.
  • artivizsla #72329
    Lyukóbányát most nyitották meg ( fater és a testvérei ott dolgoztak ), még vagy 200 évig termelhető szén van ott. Tatabánya és a zsámbéki medence alatt is ottmaradt a rengeteg szén. Földgáz van dögivel, csak mélyen, de nemsokára megéri kitermelni onnan is, csak fogyjon jobban a tartalék a világban.

Bulgáriában volt sok reaktor, de az Uniós csatlakozás feltétele volt, hogy jó párat be kellett zárniuk. Ők keleten csinálták a megtermelt árammal ugyan azt, mint a Franciák nyugaton. Jó pénzért árulták. Mivel a Németeknél meg hegyekben áll a lóvé, nem erőltetik annyira, inkább megveszik nagy méretekben a szomszédból. Tartok tőle, hogy ebben politika is van. Belülről zöld, a szomszéd felé pedig amolyan segélyforma.

Az NDK épülő reaktorát az egyesülés után azért zárták be, mert egy kicsit "oroszosan" kezelték a dokumentációt és a tanúsítványokat. A weszik mondták, hogy OK, maradhat az atom, ha a nyugati minősítéseknek megfelelnek a reaktor elemeinek a műbizonylatai. Hát azok egy kicsit hiányosak voltak, így inkább be sem fejezték az erőművet. A leszállított berendezéseket eladták több országnak is oktató berendezések felállítása - Paksra is került - céljából, hogy legalább valami hasznát vegyék.

Azért a reaktortartály falából vettek mintát, hogy bevizsgálják az anyagösszetételt és a szerkezetét és azt tapasztalták, hogy bizony bőven megfelel minden a nyugati előírásoknak.
  • Feró Flex
    Én is megjártam Ámerikát de már nem készülök sehová:O)Megvan itt tulajdonképpen mindenem,jó bor,pálinka,muzsika-tánc a lányok pedig nagyon szépek:O)Uraima a jelszó:VIDÁMSÁG:O)))
  • Amery
    Hopsz, erre kellett volna...
  • Amery
    Pont ez az amire már senki sem emlékszik.
    Novemberben volt kb 1 perc róla m1 híradóban.

energiapolitika

energetikai együttműködés
  • Her Laca
    Az tény ,hogy tudnak élni:) Mármint az Írek. Komolyan mondom talán az egyetlen népség akiket fenntartások nélkül komázok,bírom ahogy zenélnek,mulatnak,jól érzik magukat.Cimbim mesélt róluk .Most nyáron mindenféleképp meg akarom látogatni Dublint,utána meg Skóciát. Arra az asszony kíváncsi. Utána néztem, azoknak is jó itókáik vannak,pipálni meg lehet a domboldalban ,meg a romoknál,úgy hogy üsse kavics:)
  • LV 426
    Na ja. Én is hazajöttem 5 év után.
    A harcsapaprikás túrós csuszával, meg a barna szofi arany ászokkal megfizethetetlen.
  • Her Laca
    Milyen pöcs? Clod? Szerintem a puma fórumon kiírják ha van ,itt elvagyunk foglalva a napi politikával:))))
  • Her Laca
    Tisztában vagyok ezekkel:) Nagyon ,nagyon jó barátaim kivonultak még annó,hívtak is ,de én nem bírom a nedves időt:) Na meg szeressem a piáikat,a pipáikat,meg qrva jóó dohányaik vannak a petersonnak ,így valszeg minden napomat egy pub ban tölteném innék és pipáznák:)
    Mostt fent vannak északon a norvégoknál,mert amikor beütött a válság az Íreknél leálltak az építkezések.Most nem tudom mi a helyzet arra.
    Ha megyek akkor én délnek veszem az irányt:) Én szeressem a Horvátokat,meg a tengerpartot,veszek egy ladikot ,egy kis házat valami kis kieső faluban,oszt elleszek:)

Feró!:)
    Dehogy nem ,csak az uccsó oltsa le a lámpát.
  • Feró Flex
    na de azért nem mehet el mindenki
  • lala42
    PÖCS?
    Van?
  • LV 426
    Ja, és Magyarországon az APEH csak szopat, az Ír adóhivatal meg visszaadott 2007 decemberében 4000 euró adót, nekem szaros bevándorlónak.
    Nem volt rossz karácsony.
  • LV 426
    Csak egy érdekesség az alternatív energiáról "elsőkézből"
    Novemberben üzemeltek be nálunk a laktanyában egy naperőművet, ami havi szinten 4800kW-ot termel, téli időszakban.
    Az ára mindenestől 20 milla+ az apró. Soknak hangzik de hosszútávon aprópénz, főleg a HM-nek.
    Írországról annyit, hogy ingyen van a víz. Miután kiköltöztem és 1 év után hazanéztem, senki nem akarta elhinni. 70m2 es lakásban 4-en lakva kéthavi 30 euró volt a villanyszámla, 4 euró a gáz, oszt annyi.
    Heti 600 eurós fizuból nem kellett agyalni, hogy miböl fizetem a számlákat.
    2010 óta itthon élek, így nem tudom ott most mi van, de kisöcsém és a volt kollegák sem nagyon akarnak visszajönni.
    Laca Te meg "nívódíjjas" burkolóként csilliárdos lennél napi 6 óra munkával. A szakmát kurvára becsülik.
  • Feró Flex
    ez durva:O)
  • artivizsla #72316
    Én már arra is gondoltam, hogy talán a háttérben elkapták valamivel a fideszesek és felajánlották neki, hogy ha "ledolgozza" az ügyét, nem lesz megvádolva. Épp ésszel már nem igen követhető az a pusztítás, amit a baloldalnak okoz.
  • artivizsla #72315
    Urán van, csak a bányászatát hagyták abba. Az egy főre jutó széntartalék nagyobb nálunk, mint a németeknél, vagy a lengyeleknél.

Paks mellett bőven elfér még az alternatív energia felhasználása, csak nem fogja megérni egyenlőre senkinek ipari méretekben ebbe beruházni.

• Lacusch69
    Na ez sem pofátlan lehúzás...
  • Her Laca
  • Her Laca
  • Her Laca
    Kutyából nem lesz szalonna tartja a mondás.
    Más. Most tudtam meg ,hogy Kun Béla vezette a krimben annó a kozákok kiirtását,kitelepítését.
  • sakkay
    Ez annyira undorító, hogy hihetetlen. Most , hogy tuti nem nyernek, próbálják illegitimnek beállítani a választást. Az ilyen dolgoknál erősen eszembe jut a 40-es évek végei tevékenysége a szép magyar baloldalnak.Éppen akkor is választások voltak ugyebár. Csak akkor meg bent voltak az idegen támogatók hadseregestül, most meg nem.
    Werber szarjon sünt..hármat+egyet. Mert ugye három a magyar igazság+egy a ráadás. Nem?! De!
  • Her Laca
    Ez tetszik!
  • Her Laca
    Ferenc megin variál,most a buzikat vette pártfogásába:) Te ezt a fityisz fizeti bakker ,mert olyan öngólokat lövöldöz,hogy nem győzöm kapkodni a fejem, egy két marhaság még elmegy de ez halmozza és ez már nem lehet véletlen:) Szerintem ő volt az alvó ügynök.
  • Solt
    Ja, jogos... kicsit rácsúsztam a témára! :D
  • Her Laca
    Hagyd már a picsába. Bár érdekes,de asszem kitárgyaltuk már oda vissza,én már unom ezeket a szarházikat. Meg kár is erőlködni,az összefogás vagy mi örűl majd ha bejut a parlamentbe,azaz egyes emberkék fognak örülni,lealázták már rendesen magukat,a jobbik lesz a második helyen ,a fityisz meg nyer. Még az is lehet meglesz megint a 2/3 ad,bár jobban örűlnék neki ,ha a jobbik erős ellenzék lenne. A baloldalnak max van még 4-8 éve ,de ha nem jut kormányzati pozícióba addig akkor be is zárhatják a boltot,már így is el vannak szegényedve az isten barmai,a mostaniak meg még tesznek is arról ,hogy ne jusson nekik a fazékból semmi.
  • Solt
    Nem is kellett sokat várni... werber bácsi beindult. Ezt még megtámogatják majd pár "szakértői" véleménnyel a tengerentúlról, hogy legyen mire hivatkozni a klubrádióban, meg az atv-ben...

Lehet inkább egy matek órával kéne kezdeni! :D
  • Solt
    No, miért másoltad vissza? Mit szeretnél ezzel tudatni velem? :)
  • Glo
    Az a baj, hogy a szélnek se tudod megmondani, hogy reggel 7-8 és délután 4-10 között fújjon, ahogy a napnak se hogy mikor süssön, mikor jöjjön a felhős idő. Nekünk még magashegyi víztározóink sincsenek, hogy a megtermelt fölös energiával felszivattyúzzunk vizet magasra, hogy aztán leeresszük egy vizierőművön keresztül amikor épp kell... Dolgoztam olyan helyen, ahol volt egy kísérleti, házi szélkerék. Kb 5 millából kiépítették az akku rendszert meg a hátteret. Ha elég szeles idő volt megtermelt akár 1 KW-ot is. Megérte..
  • Vogel
    A 2/3-ad az nagyon sok. Kb 35-40%-ot ad bele napjainkban, ami a bővítés után se lesz 2x-es.
  • Nohab
    A teljesítményt a szabályzórudakkal lehet alakítani. De ezzel nem lehet lekövetni a napi ingadozásokat, ahogy írtad. A villamos energiát 40-50% Pakson állítják elő. Mondjuk tényleg elég látványos lenne a két atomerőmű részesedése.

Kicsit nekem is furcsa a hitel nagysága valamint az, hogy így a választások előtt szavazták meg. Vannak elméleteim, de lehet csak túlreagálom.

Artivizsla: Ahhoz képest, hogy zöld párt, egész szarul csinálják. A rezsicsökkentést támogatják, ami valamilyen szinten pazarlásra ösztönzi az embereket.
  • asw27
    Amúgy meg tök mindegy, a 4 Milliárdos dolgot is politikus mondotta.
    Tekintsd tárgytalannak.
  • Hecker007
    Arról nem beszélve, hogy urán téren is függünk másoktól, mivel nekünk nincs, ami volt kibányászták elhasználták, továbbadták, az elhasznált uránrudakat se tudjuk tárolni, az meg nem 2 nap alatt bomlik le és azért annak is van némi háttérsugárzása. Pont a múlt héten tartott egy előadást az egyik professzor aki érintett ebben a témában. Elég sok logikus érvet hozott fel mellette és megmagyarázta azt is hogy szél, nap stb energiaforrásokkal mi a probléma. Elvileg jövő hónapban tart majd egy előadást az ellenzéki oldal, kíváncsi leszek rá.
  • asw27
    I. szakasz Nyíregyháza - 49. számú főút között (234+238-268+000 km szelvények)

Hossza: 33,8 km
    Műszaki jellemzők
    Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya
    Domborzati viszonyok: síkvidék
    Tervezési sebesség: 130 km/h
    Sávok száma: 2x2
    Kivitelező: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
    (konzorcium vezető tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építő Zrt., KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
    A kivitelezés szerződéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.
    II. szakasz 49. számú főút - Vásárosnamény között (268+000-279+900 km szelvények)
    Hossza: 11,9 km
    Műszaki jellemzők
    Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópályává fejleszthető autóút
    A két szakasz együttes hossza: 45,7 km
    Különszintű csomópontok száma a két szakaszon: 4 db
    Vadátjárók száma a két szakaszon: 6 db
    Projekt kategória: Közút
    Projekt hossza: 45,7 km
    Projekt munkálatainak típusa: Új beruházás - Kivitelezés
    Kedvezményezett: Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt. Kereső
    Összköltségvetés: 62,5 milliárd Ft
    Finanszírozási forrás:
    Uniós finanszírozás - 43,9 milliárd Ft
    Hazai finanszírozás - 7,7 milliárd Ft
    Saját források - 10,8 milliárd Ft
    Mutasd diagrammon
    Aláírás dátuma: 2009.10.07
    Kezdési dátum: 2006.12.20
    Határidő: 2013.05.13
    Közreműködő szerv: KIKSZ Zrt.
  • Solt
    Hozzád kell türelem... :D

Az adatok titkosak... tény... akkor viszont mi alapján megy a lázadás?

Mi az, hogy bármilyen beruházás drágább mint máshol? Honnan veszed ezeket? Ha már vagdalkozol, legalább nézz utána annak amiket a szádba adnak basszus! 33.8 km autópálya, nettó 32 milliárdért

I. szakasz Nyíregyháza - 49. számú főút között (234+238-268+000 km szelvények)

Hossza: 33,8 km

Műszaki jellemzők

Az út besorolása: külterületi, síkvidéki autópálya

Kivitelező: „C-S-K-K 2009” Konzorcium
    (konzorcium vezető tagja: Colas Hungária Zrt., konzorcium tagja: STRABAG Építő Zrt., KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.)
    A kivitelezés szerződéses összege nettó 31 999 386 307,- Ft.

Ez, hogy jön ki nálad síkvidéken 4 milliárd / kilométerre? Sok lesz az ATV-ből, nem hiszel nekem! :D

Mi kell ahhoz, hogy kételkedjek? Baloldali összefogás! :D
  • asw27
    A beruházási adatok titkosak.
    Jelenleg is épül 4 Milliárd/km-ért autópálya az alföldön.
    Bármilyen beruházást veszel alapul az országban, minden vastagon drágább, mint bárhol.
    Mi kell ahhoz, hogy egy kicsit is kételkedj abban amit egy politikus mond?
  • Solt
    Nyilván a mérnök dísznek van, a hülye politikus meg hatástanulmány nélkül hasra ütés alapján csinál mindent! Oké, hogy jönnek a választások, de azért egy szintet tartsunk már. Ez nem a 4-s metró...

Az atomenergia a legolcsóbb jelenleg, ergo megtehetjük, hogy olcsón adjuk... a környéken ennél olcsóbban senki nem fog tudni ennyi energiát előállítani, ergo, ha a felesleget (már, ha lesz) tőzsdére viszik, jó eséllyel lesz rá vevő!

Egyértelműen meghatározták a célt! Azt akarják, hogy az unióban nálunk legyen a legolcsóbb az áram. Gondold azt végig, hogy ez mit jelent olyan vállaltoknak, ahol magas az energia igény.

És akkor még szóba sem hoztuk azt, hogy nem függünk mástól! Emlékszel milyen hiszti volt, amikor ukrán haverjaink elzárták a gázcsapot?
  • asw27
    Különben is Széles Gábor megmondta, hogy rendelkezésére áll a végtelen villamos energiát előállító masina. Már a próbaüzem is megvolt.
    Neki talán hiszel, vagy nem?
  • asw27
    Nem a mérnökök döntenek.
    Vissza a kezdetekhez. Nem ismert a beruházás költsége, de garantáljuk a termelt áram eladási árát. Szerinted ez normális?
    Honnan veszed, hogy kell bárkinek is az áram innen?