91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Johann Wind #72412 Amióta politikai fórum lett, azóta csak bele bele olvasgatok..... -
#72411 Bombatámadás Szombathely ellen - 1945. március 4 -
artivizsla #72410 Egyik sem jobb a másiknál, de az oroszok legalább nem verik a mellüket, hogy mekkora nagy demokraták. A nyugat túl közel ment az érdekszféra határához, amiben a rendszerváltáskor megállapodtak, mondhatni provokálta Ivánékat, Putyin meg csak kihagyva egy-két lépést a sakkjátszmában, ugrott egy nagyot a huszárral és jelezte, hogy az orosz érdekek sérülése esetén Ukrajnában bárhol odacsap, ha a helyzet úgy kívánja.
Mondjuk szerinted, ha egy USA államban puccsolná meg pár ezer felbérelt ember valamelyik szövetségi államot, mi lenn az ottani eljárás menete ? -
VO101 tvr #72409 Nem tudom mennyire követed ezt a forumot, de itt már túl vagyunk a jó fiú rossz fiú jelzők osztogatásán. Akár tüntetők vs rendfenntartók, akár usa/isr/eu vs oroszok tekintetben -
#72408 Szerintem senki sem mondja,hogy ezek jók vagy rosszak. Kb egykutya mind,a saját céljaik elérése érdekében bármire képesek.
DE! Azért az se volt kutya amikor a "békés" tüntetők némi benzines palackokkal dobálták a rendőröket! Vagy azt csak a barátságuk elmélyítése miatt tették?:) -
Johann Wind #72407 Na nehogy már vki azt higgye, hogy az oroszok a jó fiúk ebben a történetben......
Eleve krími belügyes alakulatok lőttek a tüntetőkre................ -
#72406 Bár nem szoktam olvasni de ez most elém került. -
artivizsla #72405 Ukrajna kap a nyakába egy olyan pénzügyi béklyót, tisztán humanitárius alapon persze, amitől már nem lesz képes önerőből szabadulni. Mondjuk termőföld van ott is dögivel, pár millió hektár nem fog hiányozni senkinek sem kárpótlásért cserébe. Szegény Ukránok azt hiszik, hogy most lettek függetlenek, pedig nem. -
#72404 No a Lengyelek megint összehívták a Nato Észak-atlanti Tanácsát mert fenyegetve érzik magukat. Mondjuk megértem őket ,a történelem beléjük nevelte,hogy még az anyjukban sem bízhatnak,hát még szerződésekben ,meg ígérgetésekben. -
artivizsla #72403 Obama : "...Oroszország „a történelem rossz oldalán áll” és ukrajnai akcióival megsérti a nemzetközi jogot – jelentette ki hétfőn Barack Obama amerikai elnök..."
Lehet, hogy csak az én emlékezetem nem csal, mintha nem is olyan rég lett volna egy Iraki háború, ami utólag kiderült, hogy szándékos és hamis indokok alapján lett elindítva, halálát okozva több tízezer embernek. Gondolom, hogy az teljesen rendjén volt ehhez képest. -
#72402 Csak azért furcsálltam mert általában mindig az ámerikai górét rendelik magukhoz ,nem nagyon szoktak kimozdulni otthonról.De lehet valóban az van amit te mondasz:)) -
Solt #72401 Biztos 100 dollárral kevesebbet utaltak át nekik a szokásos évi több milliárdos támogatásból! :D -
Lysandus #72400 Olyasmi, mint az ezred. Csak vannak saját kiegészítő alakulatai, támogatása (még jobban, mint az ezrednek), így önálló harcra is képes. -
Lysandus #72399 A legszebb az, hogy mire kapja! A Gazprom számlák kifizetésére, és ez nem vicc! :-))) Tényleg arra adják! -
#72398 Azért ez is beszédes! Itt valami van a háttérben emberek! Mert ,hogy ezek így hirtelen nem szoktak összeröffenni apró cseprő ügyek miatt .
"Benjamin Netanjahu izrali miniszterelnök és Barack Obama találkozott hétfőn a Fehér Házban. "
És úgy hogy a az Izraeli góré rohan a Barackhoz! Valami bűzlik. -
VO101 tvr #72397 Ezt egy teszem azt Izreal kaliberű ország meg is tudná tenni. Ha nem a Közel-Keleten lenne, hanem a Kárpát-medencében. A madár sem repülne be. -
sakkay #72396 Bocs csak most néztem vissza. De látom már megtaláltad. -
VO101 tvr #72395 Dandár
Úgy látom ez az ezreddel átfedést mutató egység. Vagy kb ugyanaz, csak másként hívják, tekintettel arra, hogy zászlóaljakból épül fel és ezredes a parancsnoka. Vagy dandártábornok. De ez a rang ugye a régi osztrák-magyar hadseregben, honvédségben nem volt. -
VO101 tvr #72394 A II.vh előtt nem volt dandár. Akkor még 3 ezred volt egy hadosztály. Esetleg 2 de az "könnyű" hadosztály volt. Mint anno a 2. hadseregben a Donnál. Az ezred pedig zászlóaljakból állt.
-
artivizsla #72393 Ukrajna kap 1 milliárd $ gyorssegélyt és még további több milliárd $ IMF kölcsönt. Lehet tippelni, hogy ez meddig lesz majd elég nekik és utána még kapnak-e, majd ha nem tudnak fizetni - miből is tudnának ? - akkor mit fog cserébe kérni az IMF ? -
artivizsla #72392 Én ezt levágtam már az elején, csak a guru elméletétől állt fel a szőr a hátamon. Ki ne vonuljunk önszántankból az országból ?
Ha belegondolunk, a történelmi Kárpát-medencében meg van minden, ami ahhoz kell, hogy tisztességben megéljen az itt letelepedett népesség. Hágókat lezárni, oszt a baját meg tartsa meg kívül magának mindenki, ide abból ne hozzon be belőle.
-
#72391 Nem hinném,hogy szovjet örökség lenne. Annyira én nem értek hozzá,de szerintem van ez a fogalom mindenhol. Több dandár alkot egy hadosztályt. Egy dandár olyan 3000 fő ,bár ezt nem tudom pontosan utána kéne nézni,gondolom nem titkos:)). -
VO101 tvr #72390 Ez a dandár mint szervezeti egység hogy illeszkedik a hagyományos század, zászlóalj, ezred, hadosztály felépítésbe?
Ez olyan szovjet örökség? -
sakkay #72389 Alapvetően egyetértek, kivéve azzal, hogy semmi mást csak ezt. Van azért még pár dolog amit fent lehetne tartani. És van amit már most, még ebben az állapotában sem kellene. Az utolsó mondattal azonban 100%-ig egyetértek. -
#72388 Ez mind világos,csak arra kartam rámutatni,hogyha nincs pénzünk fenntartani egy rendes sereget akkor még mindig jobb egy 1-2 ezer fős jóképességű valódi harcosokból álló egység. Több értelme van mint ennek ami most van.
Mondjuk az irodákból kibaxnám a háromnegyedét ,oszt rögtön lenne pénz amire nagyon muszáj. -
sakkay #72387 88. -
#72386 Mért! Milyen legyen?? -
sakkay #72385 Ezek sajnos azt hiszem nem puplikus számok..tehát nem tudom.
Ahoz szólva , hogy mennyit lehet összeszedni:a mai állományból keveset. Mert még ha jönnek is, nagyon sokan repülnek az első pár héten, aztán meg utána is. A gond az , hogy ribilliót lehetne rendezni, csak egy hadsereg-hacsak nem a dzsungelben van az ország, nem épülhet csak speciális harcra,harcosokra. Így hogy ilyen olyan szövetségi rendszerben vagyunk, még megértem, de ilyen szinten nem működő (összfegyvernemileg) hadsereget még így sem. Lehet tolni a különböző részek harcértékét az ok. de ennyire csak torzót hagyni egy seregből..az a halál hosszútávon. -
Glo #72384 A gyorsreagálásúak nagy része szerződéses. -
#72383 Ja volt a tv ben valamelyik adón este,egy nagy szakállú srác mutatta be a dolgot. Ügyes! -
Solt #72382 Kis érdekesség... -
#72381 Különben nem is értem,hogy miért nem verbuválnak oda harcosokat.
Biztos vagyok benne,hogy lenne kis hazánkban jelentkező szép számmal és olyan is akik megfelelnek,szerintem egy 2000 főt össze lehetne szedni.
Azért olyanokból 2000 az már tud felfordulást csinálni ha nagyon kell. -
#72380 Ugyan ott vannak a mittudomén hanyas gyorsreagálásúak is ,azok is jók ,átlag bakákhoz képest mindenképp.
Te nem tudod kb mennyien is vannak a Bercsényisek? Én azt a 100 at tippeltem,de szerintem sokat nem tévedek.
Különben valahol olvastam,hogy volt összfegyvernemi gyakorlat a legutóbb oszt kb 1300 harcoló katona volt. 1:10 arány a harcolók és a egyebek között. -
sakkay #72379 Na igen mi a"harcoló"?! A Bercsényi nagyon jó, azt tudom, mert ismerek onnan harcost(okat)...a többi? Persze őket nem az átlagos baka szintjén kell nézni. De az átlag baka szinten legyen 3000. Na fasza. Egy normál gy.dandár. Gyakorlatilag semmi. Ha olyan szinten lenne a sereg arányában, mint amilyen a Bercsényi, kb a Közép-Kelet Európa leg ütőképesebb serege lenne a magyar. -
#72378 Szerintem tényleges harcoló katona aki ér is valamit az kb de akkor már nagyon megengedő vagyok az olyan 2000 fő. Akik valóban ütőképesek azok a Bercsényiék na azt meg nem mondom hányan lehetnek de szerintem nincs több 100 főnél,bár lehet tévedek.Akkor ott van a Gyorsreagálású Zászlóalj azok is Szolnokon ha jól rémlik azok kb olyan 400 fő bár lehet több is.
És van két lövész dandárunk ami alapesetben egy szép szám lenne de kétségeim vannak,hogy a max létszámmal üzemelnének.(Harckocsink sincs)Utána rakétások ,helisek,vadászok,meg az egyéb sallang ami még kell ,de lévén ahogy mondtad technika zéró,így kb a minek kategória. Na jó vannak vegyvédelmisek is meg még ilyen olyan ami kell,de én őket nem tartom harcoló alakulatnak ,már úgy ,hogy ha lőni kell . -
VO101 tvr #72377 A 3e létszám media adat. Engem is meglepett. A HM 15e Fizetett alkalmazottal rendelkezik. Ebből 12e. tintafosó és 3e fegyveres. Mondjuk sokkal több nem is kellhet a 2db T72 a 2 helikopterünk üzemeltetéséhez.
Ha tévedek, javítsatok! -
#72376 én úgy tudom a davis-monthan légibázison konzerválva is vannak a gépek, amiket bármikor vissza lehet állítani kis ráfordítással
szal csak egy része roncstemető -
#72375 Én nem is tudom mit rugózik ezen a világ . valóban ha ismerik az oroszokat akkor világos ,hogy a szomszédságukban történtekbe nem engednek belevauzni,sose voltak szívbajosak amúgy. Nem félnek senkitől,hisz ez eddig sose volt senki aki meg tudta volna törni őket,pont lexarják milyen áldozatot is kell hozni,ráadásul valóban meg tudják védeni magukat bárkitől. De ezt tudja jól mindenki ,csak most megy a szájkarate,de azon felül senki egy lépést sem fog tenni. Az EU az biztos nem,az USA pedig pláne. -
#72374 "És sikeresen megtanítottak bennünket kicsinek lenni. És vesztesnek."
Ez szerintem azért egy enyhe túlzás. A realitás az realitás. Nem kell megtanítani azt ami nyilvánvaló. Magunktól jelen pillanatban arra sem vagyunk képesek,hogy megvédjük az országhatárunkat. Hogy ennek kik és mik az okai az más kérdés.
Az a 3 ezer harcoló katona is enyhe túlzás . Sajnos teszem hozzá. -
Glo #72373 Múltkor szóba került, hogy miért maradhattak/maradhatnak semlegesek a svájciak akármelyik fegyveres konfliktusban.
Itt egy olvasmányos és roppant szórakoztató cikk róluk :)