IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Horthy nevét erõltessük már helyesen leírni a nagy megmondás és baloldali érzelmek közben is. Ennyit megérdemel. Nem véletlen, hogy nem ment a lámpavasra.

Gundark 1 1
Erre valamelyik régebbi jut eszembe ahol mutogatták az érvénytelen szavazólapokat. Valaki rajzolt egy akasztott pálcikaembert de a lába belógott az egyik körbe. Na jött a bizoccság és megtanácskozta hogy érvénytelen e, vagy így jelölt valaki 😊
Pont most van az Index-en.
Nohab
El kell cseszni a szavazólapot. Ezzel szoktam jelezni, hogy egyik sem kell.
Én a saját fülemmel hallottam, amikor egy kiállításon egy veterán panaszolta, hogy a kommunista idõk repülõs "veteránjai" közül sokan nem hajlandóak egy asztalhoz ülni a 2. vh-ban harcolt katonákkal.......................

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Willenbrock
A repülésrõl és a politikáról jut eszembe,pont most olvastam az Aranysasban,hogy elég komoly generációs,politikai ellentétek vannak a hazai vadászpilóták közt is.Pl Kositzky Attila egy veterán találkozón tartott egy teljesen apolitikus elõadást,a végén mellélépett egy öregebb veterán és azt mondta: Most megmutattad baloldali arcodat! Õ meg csak lesett,napokig gondolkodott rajta mire érthette.

Evvel az a baj, hogy a "nem" szavazás is szavazás, a részvételi arány függvényében a nem szavazók is támogatják végül azt az oldalt, amelyik az alacsony részvételre játszik, jelesül a mostani helyzetben a baloldalnak kedvezne.
Her Laca
Na testvérem ,akkor neked se kell koptatnod a lábad mostanság ,hogy elbotorkálj az urnákig😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
Egy 4670k-t szeretnék, vagy valami hasonlót.

Ha az ellopott, korrupció útján elcsalt pénzeket megszorzod 10 el még az sem lenne gond. A költségvetés azt is elvislené, a gond az államadóssággal van.
Nem azért nyúzzák a népet ott ahol tudják mert nincs mibõl lopni,hanem azért mert az államadósságot,már most is hitelbõl fizetik.
Csak errõl senki nem beszél politikai körökben.
Én legköyelebb akkor szavazok majd ha végre valaki a problémákról nziltan fog besyélni és valós megoldásokat fog javasolni.
Mert nem kell elhinni,hogz olzan hû de szar világ van,lehetne sokkal jobb is ,csak nincs rá igény.

A Béna.

Her Laca
mit készülsz venni ?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Egyezzünk ki abban,hogy volt ott minden ,az sem fehér és fekete volt.
Fater mesélt dolgokat.

Her Laca
Pontosan azért Savikám😊))
Unatkozunk,oszt ez sikeredett ,de majd most a hímzõszakkörrõl fogunk értekezni😊

Az egyén szemszögébõl nézve nagyon nehéz igazságot tenni, mind a háború elõtti, mind az utáni korszakról. Az '56-os megtorlások elõzménye az '56 forradalom, de a forradalom elõzménye meg az elõtte levõ 7-8 év. Áldozat, vagy bûnös az az ember, aki '56-ban felhúzta a lámpavasra az AVO-s vallatóját ?
acidrain
Tökömnek politizáltok egy repülõs fórumon?

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Zpogi
Még nem, de szándékomban áll 😊

Zpogi
Nem tudom biztosan, nem voltam ott,de az biztos, hogy a kommunistáknak azt sem hiszem el amit kérdeznek.

Her Laca
Mi van vele? Vettél újat?

ÉS akkor még a Cinegérõl nem is beszéltünk.
Zpogi
Egy kis off, van egy eladó félkonfigom, ha esetleg valakit érdekel az kérem jelezze privátban.

Alaplap: Gigabyte GA-MA 770-UD3 (rev 2.0) 2010-ben vásároltam
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE 3,2GHz(~3,6GHz-n megy) 2011-ben vásároltam
Hütõ: Noctua NH-D14, használtan vásároltam 2012-ben
RAM: 4x2GB Geil Blackdragon 5-5-5-15 2011-ben vásároltam

Számlák, nem tudom merre vannak, de itteni tagnak adok egy hónap próba garit.

Her Laca
Én üldögéltem Jani bátyán bõr garnitúráján😊
Na nem akkor amikor még élt😊

Valóban az öregre gondoltam.
Pogi! Ma büszkék Hortyra az emberek. Büszkék '56-ra. Tudod Te kik lövöldöztek 56-ban, az emberekre? Kik akasztottak lámpavasra kiket? Nos nem minden hír igaz.
Moszkovában LADÁKAT osztogatnak. Ez a hír. A valóság? Nem Moszkovában, hanem Leningrádban. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Her Laca
Gondoltam hirdetem az igét egy kicsit az atagon.
Valamiért nem voltam népszerû mert csúnyákat mondott rám vagy két ficak is.

Melyik rokonra gondolsz, Szamuely-re, vagy az "Andor" bácsira. Szamuely-re én nem lennék büszke, õ inkább hírhedt, mint híres ember volt, túl sok vér tapad a kezéhez, hogy azonosuljak vele, mint családtaggal.

Az ebben a formában nem nagyin igaz, hogy Kádár puritán vezetõ volt és nem volt vagyona, ez is egy urbánus legenda, a maga idejében kapható földi javakból rendesen részesült azért õ is, az csak egy jó kis pr. volt, hogy a "Jani bácsi a mi kutyánk kölyke".

A mai gond avval van, hogy politikai pártállástól függetlenül, ma mindenki belenyúl a közösbe, ezt inkább a rendszerváltás hozta magával, mint mellékterméket.
Her Laca
No elvtársak!
Akkor ezt nézzétek inkább😊
Terjeszkedjünk vagy mi. Ez nyugtat.

Zpogi
Igen, sorry, hirtelen felindulásból benéztem 😉

Her Laca
Õ nem arra gondolt ,hanem Andor bácsira, Vizsla rokonára ( a telefonáló befolyásos nyugdíjas )aki annak az embernek volt a rokona. Érted?😊))

Zpogi
Hát nem is tudom, ez olyan mintha egy sorozatgyilkos lenne a rokonod és te büszke lennél rá.

Her Laca
Ez is igaz😊
Van mindenhol igazság,de a tuti az,hogy inkább odaát van ala Murder ügynök😊
Én úgy és olyan magasról tojok az összesre ,hogy azt el sem tudom mondani😊

Nos nem tudom hány éves vagy, de akkor ez egy telóba került. Semmi másba. Most? Tudod hogy, hogy megy ez? Én már éltem és dolgoztam abban a korban. Ismertem sok olyan embert, párttitkár,TSZ-elnök,tanácselnök, stb. És elmondhatom, hogy nem nyúltak bele olyan mélyen a közösbe, mint most a vezetõitek (én nem szavaztam egyikra sem, tehát ergó nem az enyém :-) )a magántulajdonunkba. Hidd el nem volt az a kor olyan, mint amilyennek most beállítják. Akkor is voltak gazemberek, de mára szentek lettek. A mai vezetõk közülük kerültek ki. Vonjatok pl. Kádár-Orgován vagyona közé párhuzamot. Mi is a mérleg? Sok öreg nem kommunista elmondta, hogy mi folyt pl.'56-ban. Megérne egy litániát. Én pl böszke lennék ha olyan rokonom volna, mint Neked. Mert az Õ nevét még most is ismerik, ellenben sok más magát fontosnak tartó személlyel szemben.
1 pl. Kolombuszt, ill. a kérését ( hajót kért igaza bizonyitására) amikor az egyház elutasítja, az egyik egyházi személy-tudós azt mondja a máriknak, hogy lehet,hogy a mi nevünkre senki nem fog emlékezni, de az övét századok mulva is ismerni fogják. Úgy-hogy légy Te csak büszke, hogy ki is volt a rokonod és ne szégyelld.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

LeonSilver
rétesliszt 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Van még pár ismerõs is a múltamból.

MC'Hammer, - aki épp most züllik le a nullára - nõvére az osztálytársam volt, no meg a jelenlegi kick-box szövetségi kapitány is. Kicsi a világ.
Nem nekem van izgulni valóm! 😊) Nem tudom mi a helyes kifejezés ilyenkor... talán a részvétem helyén való!

www.smart-bus.hu

Her Laca
Piros fényt. Az nyugtatja😊)

Igen. No, nincs kitéve a képe a falra, nem kell izgulni. Anyám nevelõapjának az anyjának a testvére volt a férje a Szamuley húgának. I. vh. után együtt volt a tomszki fogolytáborban Kun Bélával és Münnich Ferenccel, de õ nem jött haza. GPU tagja, Tassz tudósító, majd a szovjet rádió magyar osztályának a vezetõje volt '55-ig. A '60-as években egy elvtársaknak fenntartott otthonban lakott a feleségével, no nem szerény körülmények között. '65-ben, amikor Anyuék építkeztek, 60.000 ft-ot lehetett felvenni kölcsönt, de épp akkor hoztak egy rendeletet, hogy az összeget leviszik 30.000 ft-ra. Evvel pont az volt a gond, hogy a kõmûves került annyiba, oszt akkor nem maradt pénz az anyagra, amit neki be kellett volna építeni. A családban felvetette valaki, hogy kérjenek segítséget az Andor bácsitól, így Anyuék felmentek hozzá Pestre. Az öreg akkor már 10 éve nyugdíjas volt és amikor meghallotta, hogy mi járatban vannak a vidéki rokonok, odanyúlt a telefért - '65-öt írunk és egy nyugdíjas otthonban vagyunk éppen ! - majd tárcsázás után annyit mondott a telefonba, hogy : "...Jánoskám, tudnál segíteni a..." A telefon vonal másik végén Gács János, akkori OTP vezérigazgató volt. A végén Anyuék kaptak 50.000 ft kölcsönt, amibõl nagy nehezen végül felépült a házunk. A helyi OTP-ben nem kis riadalmat keltett, amikor az OTP vezérigazgató személyesen szólt le a helyi fiókba a pénzkiutalás végett, mert azért nem volt olyan megszokott dolog ez az eljárás.
LeonSilver
Mekkora film!!!! 😄

Éssss akkor ezzz!!!!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca

LeonSilver
Értem!

Mármint õ?

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ó😊 A rokonok.Anyám családjában hemzsegnek azok akikkel mostanában nem dicsekszik az ember😊) Bár fater régen se lelkesedett értük😊 így én sem. Többet nem írok,mert kapok itt majd a fejemre.

LeonSilver
Kikkel?

Ne tudd meg, hogy mekkora szava volt a 60-as években egy ilyen volt vöröskatonának!
Her Laca
Éppen ezért nem is tartom velük a kapcsolatot:XD

Ha már a századelõnél és a repülésnél járunk, nem rég pontosítottuk a családdal, hogy Szamuely Tibor, mi módon volt rokona a családnak.( Ugye az áll, hogy a rokonait nem válogathatja meg az ember! )
Her Laca

Her Laca
Ma jutott meló közben az eszembe.
Karinthy : Utazás a koponyám körül.
A film is zseniális szerintem.

Csók, anyu, Eldorádó, Csapd le csacsi!, Kontroll, A vizsga, Ménes gazda...nagyon jó kis filmek. Az utolsó nem csak azért, mert én is szerepelek benne!
Willenbrock
Willenbrock
Nekem Görög Zita úszása tetszett,igaz õ nem egészen színésznõ.

Willenbrock
Jó kis videó,F-86A fülke repülés közben: