IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

acidrain
Jut eszembe!
Szõrös tökû vén trottyok! :XD
Szerveznék egy kis össznépi dogot a 1946-al. Kicsit "nosztalgiázhatnánk". Állom a hosztot, lehetne küzdeni az öreg szimmel is egy kicsit az állandó CloD-ozás mellett.
4.12.1 megy most, pár hét múlva repülnénk, hogy legyen mindenkinek ideje letölteni a patch-eket. Mit szóltok hozzá?

Ha nem jön össze az sem baj, bemegyek a Grij Dedicado-ra és lelövök mindenkit. <#vigyor1>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
Controls menü, MISC szekció, Quick Start/Save Track-ra beállítasz egy billentyût.
Amikor elkezdõdik a küldetés (már a gépben ülsz), elindítod a felvételt. Bármikor leállíthatod úgy hogy a misszióból nem lépsz ki, a billentyû ismételt megnyomásával. Ha jól emlékszem ki is írja az Il2, hogy amikor elkezded venni a tracket (Start recording, vagy valami hasonló), és amikor leállítod azt is.
Minden egyes felvételrõl quick****.ntrk fájlt kapsz ( a *-ok helyén a track száma lesz sorszám szerint) amit a Records mappába rak be.

Ha nem állítod le külön a felvételt, akkor egészen addig veszi a track-et, amíg ki nem lépsz a küldetésbõl.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

ÕÕÕÕ,bocs.Nem direkt volt:O)
üdv
ha jól emlékszem akkor mentette el .trk formátumba, amikor pl. lerepültél egy missiont, a végén nyomtál esc-et ugye, és ott volt alul hogy "save track", na akkor .trk -ba mentett ami ugye nem jó.

.ntrk - ba akkor mentett, amikor már rögtön a mission elején esc-et nyomtál, és alul rámentél hogy "save track", adtál neki egy nevet és indult a felvétel.
Ill. az új patchek valamelyikében már betették azt hogy hogy a controlsban hozzá tudsz rendelni egy gombot a felvétel indításához,Akkor ki is írja hogy start recording xy.ntrk

de még holnap megnézem mert régen vettem tracet
üdv

Her Laca
http://www.youtube.com/v/8o6zOuvhY-k&version=3

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Ezt most minek?:)) Hogy felbaxxam magam amiért kiadtam érte egy 10 es kb:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

:DDD

www.smart-bus.hu

Her Laca
Azt lehet:) De mint mindig
http://www.youtube.com/v/mQf_9-SO6rY&version=3

Lacám, csak annyit mondok, hogy nem értek egyet! :)))

www.smart-bus.hu

:DD

#68067: Hatalmasat fejlõdtek a GPU-k ez tény, gyakorlatilag ma már simán használhatóak segédprocesszorként.

#68068: Egy pillanat! :) Én egy szóval nem mondtam, hogy hülyék! :) Ha tulajdonos lennék, és mint ilyen csak a profit érdekelne, még tapsolnék is az elmúlt pár évükhöz... :)

A Valve egyébként közösen képzeli el az együttmûködést a két nagy gyártóval mind az OS, mind a Steam Box területén! :)

#68070: Ezzel mind egyetértek, ráadásul én is gyûlölöm! :D

www.smart-bus.hu

Szia. Nekem is ugyan ez a bajom, iil. csak volt a bajom.:)

Menj be a fõoldalon a "Controls" menübe és ott a Quick/save track menünél(majdnem legalul van) jelölj ki egy olyan gombot a billentyûzeten amit nem használsz (én az "A" billentyût jelöltem ki) és amikor indul a bevetés, akkor nyomd meg amit kijelöltél(ez nálam az "A") és máris indul a felvétel ntrk-ban és akkor nem trk-ban vesz fel, így elvileg nem lesz hibás a track.:):) zzr1

Itt van egyszerûbben leírva, de nem kell variálni vele, csináld azt amit én: http://www.pcpilot.hu/szoftver/596-fraps-video-keszitese-az-il-2-1946-bol.html#prettyPhoto

Nagyon szépen köszönöm zzr1 fórum társnak és a pcpilot.hu-nak, mert ott olvastam a megoldást.:):):):):):)
Remélem most már megoldódik a problémám a track-ekkel!:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Na ilyen egy hardcore gamer. :)
Megválogatja mivel játszik, azzal évekig elvan. Nem a konzolgyárak leányálma, ahol pár órára méreteznek egy játékot, egy két kiemelkedõ címben lehet 100-200h. Illetve a fighting gamek, azok irdatlan népszerûek keleten.
Her Laca
Egy rohadt SSD re nem vagyok hajlandó pénzt költeni, (pedig azért éheznem nem kéne ha megvenném) mert egyrészt lusta vagyok telepítgetni,másrészt nem izgat,hogy 0.5 sec,vagy 1,5 alatt tölt be valamit:)
Pedig ma is majdnem vettem egyet:) Inkább egy üveg veresbort vásároltam az a tuti.

LeonSilver
<#eljen>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Én meg úgy vagyok így öregesen,hogy nagyjából lexarom az egészet:))
Van a gépemen 1 Clod,1 Diabló,1 Total War,1,Starcraft.
Ezekbõl a Cloddal játszogatok néha. Na most mit érdekeljen engem ezeknek a vergõdése? Ha lesz jó cucc amin szimek mennek veszek,ha nem akkor felõlem rájuk is száradhat:) UFF

LeonSilver
Én akkor váltok konzolra, amikor egy fasza SZIMULÁTOR ki jön rá.
De csak olyan érdekel, mint mondjuk az a-10c vagy a CloD. Lehet kapcsolgatni, tekergetni, nyomkodni, bazirgálni a kokpitben mindent (vagy majdnem mindent).
Addig felõlem jöhet akármilyen csilli & villi konzol...leszarom.
És mondom, SZIMULÁTOR, nem pedig valami árkád fos.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Én igen . 4.4 en mióta megvan.

Her Laca
Na én megmondom a tutit:)
Azért nem vettem észre mert ahelyett ,hogy az adott platformra csináltak volna normális hardvert ,az AMD telebaxta mindenféle értelmetlen dologgal a cuccot aminek hasznát nem vettük (max egy csomó szarságot okoztak) , és csak sápítoztak ,hogy jaj meg juj.
Az tény,hogy az ellenlábas meg nem vitte túlzásba az extrákat ,de mindig egy tisztességes használható VGA-t tett le,ezen meg én nem nyitok vitát:)
Na most az AMD kitalálta az új apit ami az õ hardverének kedvez ,erre láss csodát mit linkel Phantomass.
Nesze neked ,most aztán vakarózhatsz ,mert majd két VGA kell ,ahogy ismerlek azokból is a legjobb:)) ha mindennel akarsz játszani.
Engem hidegen hagy ez az egész,azt veszem ami a szimekhez jó.
De amit mesterem magyarázol ,azaz Abu a szájatokba ad vagyis elhitet,hogy szegény AMD mert a DX az nem fekszik neki egy baromság. A másik mért nem hõbörög?
No meg az integrációval végre fogyni fognak a semmirekellõ procijaik is. Ne mond Soltom ,hogy azok jók,mert neked sem az van:)

Én nem, eddig nem kellett.
Hecker007
Azért egy PC-t nem lehetne így integrálni, nagyon sok akadálya van, az hogy PCI-E átviteli sebessége milyen az nem jelent semmit, ugyanúgy lehet váltani gyorsabbra sõt ezen is lehet gyorsítani, csak minek, akkor nem lehetne évente kiadni a nagy "újításokat".
Lehet ezt a témát sokáig boncolgatni, de nem érdemes a konzol teljesen más vonal fejlesztésileg.
Egyébként nagyon tudom gyûlölni a konzolt, mióta felerõsödött a piacuk egy csomó hulladék, semmire való játék jön ki PC-re is.

Tuningolja itt valaki az i5-ét?

PhantomAss
Nem vagyok futurológus, de szvsz a gfx kártyák a PC-ben lassan annyit tudnak, mint a gép amibe beépítették. Elképzelhetõnek tartom, hogy a jövõben az alap számítási mûveleteken kívül mindent a GPU-ra terhelnek.
Az API-juk micsodáját! :-)))))
A CloD biztos, hogy nem, és nagy valószínûséggel minket szimulátor rajongókat egy darabig ez a dolog nem is fog érinteni.

Igen, a DX is egy API, de mondhatnám úgyis, hogy AZ API! :) Jó ideje nincs már konkurenciája, ezért is ragadt be egy picit a PC-s játék piac...

www.smart-bus.hu

És a CloD támogatja ezt a MANTLE API-t? Ha jól értem, akkor a DX is egy API egyébként?

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Nem vetted észre, mert a DX visszafogta, pont ez a lényeg, hogy ezt most õk kikerülik! Az NV idáig pont azért nem volt fejlesztésre kényszerítve, mert a szabvány sem követelte meg.

Idáig az volt, hogy a leggyengébb láncszemhez igazodott a DX API. Most az lesz, hogy a nyílt MANTLE API tudását aki ki akarja aknázni, az kénytelen lesz fejleszteni hozzá. Most fog majd kiderülni igazán, hogy mi merre hány méter... :)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Én ezt a fejlettséget hogy nem vettem észre eddig:)
Ha nem tud egy közös platformra olyan hardvert csinálni ami domborít akkor nincs mit tenni majd csinálnak olyan környezetet ahol jók. Mondjuk akkor ezt mások is megtehették volna de akkor õk lennének a rosszak.

Nem ez a tény... én is rühellem szívbõl a hülyegyerekképzõ dobozt! :D

Az a tény, amit a második táblázatban látni. Az AMD jóval fejlettebb a többi hardvernél, de mivel a DX API a leggyengébb láncszemhez igazodik, így a fejlesztésük úgy ahogy eddig is mondtad, a gyakorlatban szart sem ért.

Vártak, vártak, de sem az NV, sem az MS, sem az INTEL nem lépett, nekik meg elegük lett abból, hogy a fejlesztéseik a DX miatt gyakorlatilag feleslegesek.

Az új API-val ezt kikerülik... kíváncsi vagyok mi lesz belõle... Mindenesetre az jól látható, hogy a fejlesztõk is unták már a banánt, nem véletlen, hogy a DICE melléjük állt.

www.smart-bus.hu

Her Laca
Aki konzolozni akar az eddig is azt vett aki meg nem az ezután se fog legyen az akármilyen is. Persze majd valamikor lesz egy kütyü amin mindent lehet csinálni de az még odébb van szerintem .

Her Laca
Mi a tény? Ha annyira remek a konzol akkor nekem miért nincs? :)

Akkor ne olvasd a szöveget, csak a táblázatot nézd meg, az száraz tény. :)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Haggyá engem Abu hülyeségeivel. Hetente temeti a vga kat a pc-t.

Ha EZT az oldalt elolvasod, akkor megérted mire gondolok! :) Fõleg a második táblázat a beszédes.

www.smart-bus.hu

Her Laca
Na megint mást mutat mint amit írtam:)

Her Laca
Mán megint az NV a hibás. A nagy beleszarásuk mellett a ratyion még mindig nem bír ellépni aztán most kitalálták az integrációt hogy valakik megtegyék a tagjaikat. Ez ugyan az mint a pisix) Ki venné AMD profit amúgy?

Na az AMD meg is unta a DX API korlátait, és elõállt egy saját verzióval! MANTLE API

www.smart-bus.hu

Majd a Steam Box :)

Természetesen üzleti érdek van a háttérben, nem véletlenül nem fejlõdik az a DX API. Az MSN-nek egyáltalán nem érdeke, hogy a PC látványosan jobb legyen mint a konzol, sõt, neki az a jó, ha a konzol elhúz, és egyre több játékos áll át konzolra. ( xbox ) PC-re egyébként is fogy a winfos, a hardver bizniszben meg nem érdekeltek...

( Mondjuk ebben az NV is alaposan az MS kezére játszott azzal, hogy szartak a fejlesztésre. )

www.smart-bus.hu

A közös memória használat hatalmas elõny! Nincs külön vram, nem korlátoz a pci-e átviteli sebessége... olvasd el a cikket amit linkeltem, jobban elmagyarázza mint én! :) A lényeg, hogy egyértelmûen az ilyen integrált cuccoké a jövõ PC-s vonalon is...

Most még szerintem sem lehetne értelmes szimet írni konzolra a korlátai miatt, de szerintem 1-2 generáció, és ez nem így lesz.

www.smart-bus.hu

Én is ezt mondtam az elején! :-) És szerintem is üzleti érdekek vannak a háttérben...
PhantomAss
egyébként én ellennék a konzollal, nem lenne szükségem pc re egyáltalán, ha lehetne egeret és billentyûzetet csatlakoztatni és pl. az fps-eket azzal játszani.
nem tudom miért nem oldják ezt meg, semmibe sem kerülne, nyilván üzleti érdekek miatt.
Amíg kontrollerek vannak addig nálam a konzol felejtõs.

GOOBY, pls

PhantomAss
áá pont erre gondoltam én is :D

GOOBY, pls

Hecker007
Közvetlenül nem lehet átportolni, meg kéne írni a pc-s megfelelõt, habár gyanítom hogy ez megint csak egy reklámszöveg és ezzel is csak azt akarják hogy vegyed meg a nextgen konzolt meg az "új" fifát.
Egyébként részben igaz, hogy jó dolog az a sok integrálás, de hardveresen ettõl nem lesz erõsebb, csak máshogy vannak csoportosítva az erõforrások, valamivel egyszerûbb programozni rájuk, jobban ki lehet használni az adott hardver teljesítményét és ugye még idõ is van rá mert nem jön évente új.
A konzolok sok téren korlátoltabbak is mint írtad pl. FPS és akkor ez még csak 1 dolog, igazi szim biztos nem lesz rá még nagyon sokáig és ez nem csak a régi technika miatt van így, MS simán csinálhatna box-ra egy Flight Simulator-t mégse tette meg pedig ott van a konzol házon belül.

( :D jól van az, igyekszem én is egyértelmûen fogalmazni, az esti vállalat gazdaságtan jól lefárasztott, még a beszéd is nehezen megy)

Jelenlegi állapotok szerint kivitelezhetetlen! :) Lusta vagyok kikeresni, de a Fifa14 esetében én úgy tudom, hogy a konzolos verzió fizikai képességeit nem lehet PC-re portolni az IGP és a mélyintegráció hiánya miatt...

Egyébként az API kérdést félre téve is hátrányban lesznek a dedikált VGA-s megoldások, csak idõ kérdése. Ahogy jönnek az egyre erõsebb APU-k, úgy fog elhalálozni ez a VGA cserélgetõs történet, mivel egy idõ után fizikai határokba ( PCI-E adatátviteli sebesség korlát ) fog ütközni a dolog. Hatalmas elõny, hogy az APU-ban az IGP közös memóriát használ a CPU-val...

( Ha elírtam valamit bocsánat, már van egy kis nedû az arcomban! :D )

www.smart-bus.hu

http://www.youtube.com/watch?v=Wo9bF1DBUZY

<#eplus2>

D9

Hecker007
GTA kb biztos hogy meg fog jelenni, ez egy jó üzleti húzás, hogy egyelõre nem adják ki, így valószínûleg többen megveszik a nextgen konzolokat és többe is kerül ugye arra a rossz videómagnóra minden. A másik meg hogy hiába a HD felbontás az a kép egy pixeltenger egy normális monitorhoz képest, nextgen ide vagy oda.
Volt 1-2 only nextgennek bejelentett cím pl. uborkasofttól a Division aztán nem telt el egy hónap és be lett jelentve pc-re. GTA-nál ugyanez lesz, emlékezz csak vissza, hogy anno a 4-nél is eljátszották már ezt. A PC mindig is egy szabadabb, sokoldalúbb dolog lesz és sokan nem fognak azért venni egy marha nagy TV-t meg egy ilyen dobozt hogy játszanak azzal a 4-5 játékkal ami érdekli õket + hiába van net elõfizetésed és vetted meg a méregdrága játékot még fizess azért is hogy online játszhass.

PC-n nem kivitelezhetetlen a FIFA fizika se, de szerintem ezt Te sem gondoltad komolyan, egy focilabda és néhány játékos fizikájánál sokkal komolyabb fizikai szimulációkat végeznek pc-n csak ugye meg kell írni a programot, amit konzolra az egységes hardver és az API miatt egyszerûbb. PC-n is menne ez, úgy is évente szarják a hardvereket a piacra egy API váltás beleférne vagy egy érdemi fejlesztés a mostanira úgy hogy kompatibilis legyen legalább a jelenleg futó architektúrákkal, ezzel váltásra kényszerítenék azokat akik a tényleg régi gépekkel játszogatnak még, ami meg szép bevételt hozna a hardvergyártók konyhájára. Ezek mögött pénz áll, egyedül arra megy ki az egész, hogy a felhasználó zsebébõl kihúzzanak egy halom pénzt. A technológia nem szabna határt a fejlesztéseknek, de ugye a programozók is azt csinálják amiért fizetik õket és a konzolban nagyobb pénz van a többszörös lehúzás miatt.

Her Laca
És akkor egy uccsó.
Persze tudnék még jó párat ,de ez is az egyik amit sokszor hallgatok.
http://www.youtube.com/v/JRNI1KdYOCU&version=3

"De nem is nagyon akarom ezt itt mélyebben fejtegetni.."

Én sem. PC 100-200 fps, konzol tervezett max 60 fps. Szimeknek kedvez?

Nem -> kuka :)