IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Ezé jó az öreg P8P67es ASUS Motherboard:) Én ezt le se cserélem amíg bírja szusszal a cucc. Egyszer megnéztem az 5 gigát tudja .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hecker007
Ha Lacának ment volna akkor: jókat linkelt mindegyik Sata3-as 6GB/s-es az 840EVO most bestbuy egyébként, én is azt vettem volna, de sajnos helyben csak sima 840 volt :(

Most nézem, a SATA3 az 6Gb/sec.
Én ragaszkodnék a SATA6-oshoz, hisz van a gépedben 3 port is.
Ja! Na eztet nem tudtam.<#alien>

Nekem OZC Agility4 SATA6 60Gb
OZC-Vertex3 120Gb SATA6 van.
Hecker007
Start->minden program->kellékel->parancssorra jobb klikk futtatás rendszergazda ként és oda bepötyögöd majd enter.
Chrome van nekem is azt hiszem ennél nem lehet elpakolni sehova.

Sakkay: 2500k ilyen, gyárilag túl van fesszelve :D

Her Laca
Qrva jó:)
I5 2500K:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Há' milyen processzora van magának?<#guluszem1>

Her Laca
Kösz.
"konzolba beírni hogy powercfg -h off "
Ez miez? Hova kell ezt írni?
Amúgy Cromot használok

Hecker007
EVO-t az a leggyorsabb mind közzül, berakod feldobod rá a win7-et oszt csókolom, a virtuális memóriát érdemes átrakni egy hhd-re, konzolba beírni hogy powercfg -h off ezzel kapsz annyi helyet rajta amennyi memóriád van, de ezt csak akkor ha a hibernálást nem használod! Ha Firefoxot használsz akkor annak a cache szarjait és érdemes átrakni hdd-re hogy netezésnél ne az ssd-t gyepálja, így lehet kímélni egy kicsit és vagy 5-6 évvel kitolna az élettartamát.

Her Laca
Ja és kell bûvészkednem vele ,vagy csak bebaxom a gépbe ,rá a win oszt jónapot.

Her Laca
Egyáltalán ez a Cache számít valamit SSD nél?

Her Laca
Van itt ez
Meg ez
És ez
Most mennék venni ,melyiket vegyem?

Her Laca
Az én procim mínuszba van feszelve és úgy megy 4.4 et.

Húú annyit ne merek így egyben, inkább szép lassan megyek felfelé! Már nincsen kék halál csak hibázik..0.060-nál.

Hecker007
Adj neki 0.1V pluszba az biztos nem öli meg még a procit és inkább valami játékkal próbáld ami zabálja a procit, pl BF3.

Na 4.4 ghz, de a linx proci teszt 20. sec körül mindig kék halál...most már 0.045 fesznél tartok, a core voltage 1.2 alatt van még bõven 1.4 valamennyi.<#gonosz3> De nem az én idegrendszeremnek való ez a sok kék halál. Erre nagyon érzékeny vagyok..<#buck>

Ja ja köszi éppen egy ilyet nézek.

Hecker007
Na hogy egyszerûbb legyen: Youtube a lapra aztán rákeresel ugyanígy a procidra úgy hogy mit tom én 4.5GHz tuning ott már mindegy milyen lapban van kb, csak az értékek számítanak hogy miket állít be. Én anno így álltam neki a tuningnak.

Szerk.: Jah hogy 3570K, azt ne is akard nagyon fentebb húzni, az Ivy-ket nem lehet annyira meghúzni mint a Sandykat viszont kicsivel kisebb órajelen ugyanazt a teljesítményt hozzák kb, lõdd be 4.2-re aztán annyi, úgy kb azonos a teljesítmény egy [email protected] procival.

Amúgy meg arra utaltam csak , hogy nagyon soknak találom az 1.4-et! Valaki amúgy meri itt ilyen magas voltege-val használni?<#wilting> Mondjuk ez most nézem csak nem i53570k.

Hecker007
Abból hogy hivatalos álláspont szerint a H jelû chipset nem támogatja a tuningot. Tuninghoz K-s jelû proci kell Z-s lappal. Valamennyit lehet húzni rajta, de azt alapból is állítaná a lap ha szükség van rá. Egyébként nekem is volt H-s lapom tehát tudom mirõl beszélek :)

Figyelj Pogi..valami gondod van?!<#wow2> Látsz neked szóló kis jelölést? A 68112 hsz. linkjén megadott adathoz írtam. Amúgy meg köszi a segítséget..nem volt még ebéd mi?

Zpogi
Na nem mondod, hogy nem ugyanaz, mik vannak, beszarok még a végén én leszek a hülye. Cak segíteni akartam, de vedd úgy hogy nem mondtam semmit. Amúgy, ha elolvastad volna az utolsó 3 hozzászólást rendesen, akkor nem írnál ekkora baromságot nekem.

Na most a fesz meg a voltage nem ugyanaz! Én a cor voltagénál' nem akarom átlépni az 1.2v! Szóval akkor szerintetek is elég a cél ghz,-jelen esetben a 4.4 és a fesz állítás!

Zpogi
Nem tudom ezt mibõl gondolod,hogy nem lehet tuningolni. Csináltam rajta egy BIOS frissítést és máris lehet feljebb állítani az órajelet, nem cak a turbó álltal engedélyeztt mértékben ami 3,8GHz. Amúgy a turbo nincs is engedélyezve.

Hecker007
De ebben a lapban nem is lehet tuningolni :D amit neked állít az a Turbo amit egyébként is állít ha szükség van rá, ha folyamatosan 4.2 ketyeg akkor ott valami nem jó, vissza kéne vennie a teljesítményt, ha meg lefixáltad biosban akkor jobb kivenni, fölöslegesen fogyaszt, ha kell úgy is emeli a frekit meg a feszültséget.

Zpogi
Nekem egy Gigabyte H87-HD3-as lapom van. Ezen én simán auto-n hagytam a CPU voltage controlt, ezáltal hozzá igazítja az emelt óra jelhez a feszkót. Most pl. 4,2GHz-en ketyeg amihez ~1,2 voltot állított.

Hecker007
Én EZT találtam, nem tudom mennyire jó itt 1.4V-ot írnak neki, de lehet hogy nem elég csak a procinak feszt adni, szerintem ha most megy 4.3-on akkor fölösleges 4.4-4.5re felhúzni.

Köszi. Hol kell ezt megnézni? Prohardver éppen nagyon le van ülve.

Hecker007
A fesz volt kevés akkor, meg abban a lapban csalhat is egy picit a szenzor, mondjuk egyikben se teljesen tökéletes csak a drága tuninglapokban. Én a helyedben megnézném hogy mekkora feszt kell adni neki 4.5GHz-hez arra belõném és minden mást hagynék úgy ahogy van.

Chieftec 500, asrock z77 pro 3. A táppal elméletileg nem lehet gond..Szerintem én adtam kevés feszt,(+0.010) csak az kéne tudnom, kell e mást is állítani. A fogyasztás amúgy másodlagos.

Hecker007
Milyen lapod van és tápod van? Lehet ingadozik egy kicsit a feszültség, de az is lehet hogy nem minden proci egyforma teljesen és a tiednek egy kicsit több táp kell. Van egyébként youtubeon egy-két videó ahol elmagyarázzák a dolgokat, de az a baj hogy ott mindben fix feszültségen és órajelen megy a proci ami zabál és melegszik is úgy rendesen.

Nekem 4.3-ig, csak néha kilépett egy progi és nem tudtam attól van-e. Most stabil. A gondom az, hogy 3 napja egy kicsit próbáltam emelni<#alien>4.4, de olyan kék halál volt a tesztnél , hogy öröm volt nézni..igaz alig adtam hozzá feszkót, de ez elvette a kedvem. Igazából az érdekelne, hogy a feszültség adáson, meg a cél órajel megadásánál kívül, kell e valamit buherálni a biosban. Amúgy hõre nagyon frankó, teszt alatt is 70 fok alatt marad.

Hecker007
Samu 840, 840Pro vagy 840EVO, pont ma vettem egy sima 840-est 120GB-osat, hasít mint az álom.

Zpogi
Itt egy jó kis cikk a TF munkájáról:LINK

LeonSilver
"Évek óta halljuk, hogy az EDGE minden tekintetben minõségi fejlõdést hoz a DCS: World-nek. A DCS WWII: Europe 1944 képei között van egy, már az EDGE motorral mûködõ tereprõl. A videó annyira nem új, hogy 8 hónapja fent van a youtube-on. Matt nemrég azt mondta, hogy várhatóan (hogy ezt mennyiszer hallottuk már) még idén elkészül."

( http://www.pcpilot.hu/dcs/3442-dcs-world-ez-lesz-az-edge.html )

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Ha minden igaz, akkor ez lesz az EDGE. A kérdés valóban az, hogy egy vagy két Paks kell hozzá :D

http://www.youtube.com/v/FJLMDfBrEDI&version=3

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

http://www.youtube.com/v/rLf6qt76gtQ&version=3
Ez volt már?

Her Laca
Milyen SSd-t vegyek? 120 as kéne ,de mit kell néznem a paramétereikben?

Her Laca
Savikám:) Nekem már nincs is fent az Il 2 õ. És nincs az az isten,hogy én nekiálljak installálni órákat:)Ha valaki átjön és megcsinálja ,akkor talán:)

Her Laca
Nem egy Clod kabin:) az szentigaz.
Viszont a hogy Tom mondta nekem ,minden bizbaszt lehet és kell kapcsolgatni a megfelelõ sorrendben.

Hecker007
Elvileg csinálnak alá valamit, múltkor voltak képek berakva egy új mapról a DCS topikba, azokon kb úgy nézett ki a játék mint a CloD talán még egy kicsit szebb is volt, kérdés hogy az hogy fog futni, meg a repülõgépeket is illene megcsinálniuk hozzá, mert az FC3-ban is van 1-2 orosz gép ami olyan mintha az FC2-bõl egy az egyben lenne átrakva :(

LeonSilver
Hamarosan (??) új motor lesz a DCS alatt.

acidrain
+1

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Komoly szimulátor lesz az biztos. Inkább attól kell tartani,hogy magában a DCS alapmotorban esetleg csinálnak valami elbaszást,és az akadályozza a normális futását a programnak. A videón elég sokat beszélnek a AFM-rõl(Advanced Filght Modell) ami ugye a Szu-25T típussal jelent meg elõször. A dolog érdekessége,hogy aki az elsõ AFM-et fejlesztette, az a srác most a Battle of Stalingrad repmodelljét fejleszti. Úgyhogy akár még jó is lehet:)
A múltkori videóból ítélve talán a Battle of Stalingrados srácok is leakadnak az "automata majd mindent megold,ne terheljük túl a játékost a sok állítgatással és kapcsolgatással" szemléletmódról. Úgy tûnik,hogy ez csak egy lehetõség,amit ha valaki akar bekapcsol,aki pedig nem,az kiszolgálja a gépet. Ez már így sokkal reménykeltõbb. Ez már komoly elõrelépést jelent a BoS számára a szimulátor irányba. Szóval elképzelhetõ,hogy jövõre kettõ igen minõségi második világháborús repülõszimulátort kap a kezébe a közönség.

Zpogi
Nem tudom ki hogy van vele, de ez kúrva ronda, úgy néz ki majdnem, mint az IL2-1946.

Hecker007
4.2-4.3ig nekem ment fessz emelés nélkül.

Laca.<#fejvakaras> Állítottál a biosban a kívánt Mhz-en, és a feszültségen kívül valamit?
Nekem most 4.1, + feszko adás nélkül. Innen már kell az is...és még?

Szia. Neked is köszönöm a segítséget.:) Segítséggel sikerült rájönnöm a megoldásra.:)

"Szia. Nekem is ugyan ez a bajom, iil. csak volt a bajom.:)

Menj be a fõoldalon a "Controls" menübe és ott a Quick/save track menünél(majdnem legalul van) jelölj ki egy olyan gombot a billentyûzeten amit nem használsz (én az "A" billentyût jelöltem ki) és amikor indul a bevetés, akkor nyomd meg amit kijelöltél(ez nálam az "A") és máris indul a felvétel ntrk-ban és akkor nem trk-ban vesz fel, így elvileg nem lesz hibás a track.:):) zzr1

Itt van egyszerûbben leírva, de nem kell variálni vele, csináld azt amit én: http://www.pcpilot.hu/szoftver/596-fraps-video-keszitese-az-il-2-1946-bol.html#prettyPhoto

Nagyon szépen köszönöm zzr1 fórum társnak és a pcpilot.hu-nak, mert ott olvastam a megoldást.:):):):):):)
Remélem most már megoldódik a problémám a track-ekkel!:)"

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"