IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A tuninghoz annyit, hogy ebbõl csak a füsteregetést értettem <#taps>

Csak néztem, mint bölcsész a command prompt-ra <#wilting><#taps>

Mi az az LLC??? <#crazya>

Taníts óóó Mester! <#worship>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Üdv Urak!

Tuninghoz annyit, hogy soha, semmilyen fesz értéket nem hagyunk "auto" beállításon, mert nagyon könnyen füsteregetés lehet a vége.

Egy közepes tuninghoz nem kell kikapcsolni az energiagazdálkodási funkciókat! ( C1E, EIST, stb ) LLC kikapcsol, minden fesz érték "NORMAL"-ra, majd szorzó emelés, tesztelés, ha nem bírja, akkor Dynamic Vcore-t lehet feljebb tolni egy kicsit... A lényeg, hogy semmi ne legyen "auto"-n, és folyamatosan figyelni a CPU maghõmérsékletet. ( a maghõ ne menjen tartósan 75C fölé )

Átfogó leírás angolul

Tömören magyarul

@Laca:

Samsung SSD-t, vegyél. A 840-s széria (nem a PRO) tökéletes ár/érték bajnok. Feltelepíted a Samsung Magician programot, és abban betudsz állítani mindent hozzá értelemszerûen, nem kell semmit bûvészkedni már velük. Gyakorlatilag úgy lehet használni mint egy HDD-t.

www.smart-bus.hu

Hecker007
Lehet hogy kiütötted valakinek a hszét, a búcsús sg motor 😄

Her Laca
Mi a retek van?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

LeonSilver
Valamint a DCS WWII bizbaszt is! 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Ez a csúfság esett meg velem😞 Meg is hótam.

Sanyo
Aki esetleg nem olvasta volna, lefordítottam az éjszakai repülésrõl készült videó streamet.

www.pcpilot.hu

Her Laca
Kérdezd meg tõle.

<#eljen>

mijki
Miért lövi a 110-es az U-boat-ot?<#banplz>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca

Zpogi
@Hecker007 Na ennek akkor örülök,mert így jobb lapot kaptam kevesebb pénzért és nem hiszem, hogy bármiért elnézést kellene kérnünk egymástól.

@Sakkay Egyrészt, nem hiszem, hogy olyan hangnemben beszéltem volna, ha meg úgy érezted mégis az nem nagyon érdekel.

Ha nehezemre esett volna segíteni próbálni, akkor be sem írtam volna.

Részemrõl lezártam a témát.

<#vigyor>

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
EZT A FÓRUMOT? OFFOLNI????😊) Azt te nem bírod testvérem😊 Annyira nem lehetsz tehetséges 😊

Savas: délelõtt tudom felvenni illetve délután 1-3 ig, de inkább írj a bicajoskemakukacgmail.com emilre mert ez már nem a fórum témája, nem szeretném szétoffoni.
Her Laca

Ti nagyon hülyék vagytok!<#alien>

Her Laca
Mi van ? Lomizol megint?<#eplus2><#taps><#pias>

LeonSilver

acidrain
Szia!

Vedd úgy hogy elkelt, holnap felhívlak, és megbeszéljük a részleteket ha így megfelel.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca
Mi annak a filmnek a címe ami annó a pumákoknál fent volt. Az egyiket azt tudom az a Egy gép nem tért vissza,de mi a másik.

Her Laca
Köszi😊 Biztos lesz rá innen vagy más repülõs topikból vevõ rá😊

Sziasztok! Van egy eladó X52-m eléggé jóáron: http://hardverapro.hu/apro/saitek_x52_1 Ha esetleg érdekel valakit.
Ha zavartam itt ezzel titeket, ne haragudjatok.
Her Laca
Ne tetézd😊
Jobba békesség😊
Front van vagy mi,asszony is hisztis,épp ezért sörözöm meg a gép elõtt ûlök😊 Pedig mondtam neki ,hogy menjünk cukrászdába😊

acidrain

Ide figyelj Pogi..egyrészt ésszel a hangnemmel, mert nem a valagadból rántottál ki! Másrészt egyértelmûen leírtam mit mire válaszoltam. Ha félreérteted az a te gondod. De te ne gyanúsítgass engem itt csúsztatással!
Amúgy meg ha fáj segíteni, ne írj. Had döntsem el legalább azt, hová írok segítséget kérni. Nézzél vissza kicsit még egyszer az 1.4v írtam amit írtam!

Her Laca

acidrain
Ezek szerint több a vörös, mivel nem lövõdnek le a csatorna felett. Ez ellen tenni kell, megyek is az ATAG-ra. 😊

Her Laca
Bemegyek ATAG ra.
Indítom a vasat ,látom pamacsol az AA.
No mondom laposban elhúzok ,nehogy céltárgy legyek,így is tettem felszállás után. Keletnek vettem az irány ,nap épp felkelés stádiumában. Figyelem a pamacsokat,csak nem akarnak elfogyni,nosza emelkedjek mondom .
Már vagy 1000 en vagyok ,nzek hátra erõsen a félhomályban (no meg némi ser is akadályozott az éleslátásban) szóval ,észlelek egy hatomból igen intenzíven közeledõ valamit.
Meresztem a szemem,csak nem akart barátságos sárga nózit õlteni a kollega, na de ennek már a fele se tréfa ,eleve közeledett nagyon,becsaptam egy jobbos emelkedõ spirálba hirtelen,na ez utánam rántotta és bõszen lövöldözött. Egy gyors balosba rántás,emberem (Chato volt mint kiderült a lesipuskás) próbálja utánam,még még majdnem sikerül is neki ,no de a köv irányváltást már nem tolerálta a spit kissé léebillent.
No ezt eljátzottuk még egyszer kétszer ,és utána le lett lõve.
Csak késve vettem észre ,hogy nem kapcsoltam be a felvételt így csak a vége van meg.
Node utána lõttem 4 gépet még ,igaz kissé piros ködben szálltam le sietve,mert egy gaz sicc jóóól megsorozott,oszt hazáig kergetett ,és még leszállás közben is lõtt az isten barma,de jól túléltem.
A második lelövés az parádés szárnyszeletelés volt ,arró
l is van felvétel😊
Uff most pedig vedelek tovább.

acidrain
Nálam az Ultra HD-s videók nem futnak akadozás nélkül, agyfaszt is kapok tõlük. Kétféle dolgot szoktam ilyen esetben csinálni, meghúzom a sörösüveget, és addig iszom, amíg az akadásokat már nem veszem észre, vagy visszaállítom a minõséget 1080p-re. <#vigyor1>
Ultra HD alatt a videó kicsontozza a procit, mind a 4 mag 100%-on. 😊

Hecker007
Giga oldalán rákerestem arra a lapra, õk odaírták hogy H87 Express chipset van rajta, rákerestem erre is, csak a H87 jött ki.
H87 ennél hivatalosabb nincs róla, ha itt valótlan van akkor azért már rég szétperelték volna az intelt, Z87
Innentõl már csak az lehet, hogy a Giga valamiért a Z87-HD3-asokra ráhúzott egy H-s biost, mert valamiért nem ment át a minõség ellenõrzésen, ezt eljátszották már egyébként 1-2 alkalommal, és most ez a frissítés elõhozta a Z-s lap néhány tulajdonságát.
Egy Bios frissítéstõl máshogy nem lesz egy hardveresen tiltott dolog feloldva.
Viszont minta ahogy a táblázat is mutatta én se beszélek hülyeséget.
Ha pedig sértõ vagy esetleg durva módon írtam volna azért elnézést kérek!

Zpogi
Tehát ugyan az ahogy én is írtam. Viszont akkor mire írtad, hogy én nem értem?

A H-s chipset Bios-a alapból (azaz amivel kijött a lap gyárilag) valóban korlátozta 3,8 GHz-ig, de a Bios frissítése után már nem, és ez viszont tény.

Hecker007
Igen eddig így jó is, de a H-s chipsetben ez le van korlátozva, tehát nem támogatja, el lehet egy darabig húzni, de szükség esetén és bekapcsolt Turbo mellet egyébként is felhúzza addig amíg tudja, a P késõbb pedig a Z-s lapokban nincs ilyen limit addig húzod a szorzót amíg a procid bírja szusszal, az FSB-s tuningnál is kellett a szorzóval bûvészkedni, de hogy nincs szorzózár egyszerûbb, nem kell a memóriát vissza osztani, játszani a hidak, pci-e frekvenciáival, egyszerûen feltolod a szorzót és többet rá se nézel. Persze extrém húzáshoz már bele kell mászni a részletekbe jobban, de még így is egyszerûbb mint a régebbi szorzózáras prociknál.

Zpogi
Rendben akkor tényleg nem értem, de akkor mi valójában a szorzózár mentes processzor tuning. Én azt gondoltam, hogy csak a szorzót állítva emelem a cpu órajelét (mert ugye így nem kell fsb-t,memóriát piszkálni) +adunk neki feszûltséget.

Zpogi
Rendben akkor tényleg nem értem, de akkor mi valójában a szorzózár mentes processzor tuning. Én azt gondoltam, hogy csak a szorzót állítva emelem a cpu órajelét (mert ugye így nem kell fsb-t,memóriát piszkálni) +adunk neki feszûltséget.

Her Laca
Nekem minden mag 4.4 re van beállítva külön külön,de ha nem játszok mondjuk akkor visszaveszi magát.Annó megkérdeztem egy okos srácot õ elmondta mit ,hogyan.Lehet játszani a fesszel is ,mert a 2500K az valóban túl van feszelve,én lejjebb tudtam venni.
Na megtaláltam a levelezésünkbõl valamit.
"LLC: Load Line Calibration: ez hivatott ellensúlyozni a terhelés alatt jelentkezõ Vdroop-ot, úgy hogy növeli a feszültséget. Az intel specifikáció szerint ez Disabled, azaz nincs kompenzáció, vagyis terhelés alatt a feszültség visszaesik bizonyos mértékben. Indok: bekapcsolt LLC mellett terhelés változáskor pillanatnyi feszültség csúcsok keletkezhetnek amik károsíthatják a CPU-t. Ez nyilván erõsen függ a lap feszültség szabályozásának milyenségétõl is. Persze van értelme az LLC-nek, hogy minél "stabilabb" feszültséget érjünk el ezáltal. Bizonyos órajel elérése már nem megy LLC nélkül akkora lenne a Vdroop.
Konkrétan ezen a lapon több fokozatban állítható az LLC, elsõ az "Average" ez 0%, azaz kb. nincs LLC. 4,4GHz-ig én így használom. Alapértelmezésben ez is "Auto". Azt nem néztem, hogy ilyenkor mit állít. Én javaslom, hogy ne hagyd "Auto"-n, tedd át "Average"-re
Ezután elsõ körben én megnézném, hogy "Average" LLC mellett mekkora feszültséget ad a lap terhelés >pl.: prime95 alatt 4GHz-en. (Offset -0,004V on nézd!) Szinte biztos, hogy túlfeszeli, szóval ez lesz a felsõ határ. Alsó határ meg 4GHz-en kb. az lehet amit írtam, 1,175V körül. De ez nyilván nem minden procival érhetõ el, elég nagy a szórás.
Valahol e két érték között kell megkeresni azt amin a konkrét proci még stabil.
Ha van idõd és kedved szórakozni vele, akkor elindulsz -0,004V-ról Offset módban, és mész lefelé -0,008V, -0,012V.....stb. Offset módban az üresjárati feszültséget is visszaveszi bõven 1V alá, úgyhogy elvileg talán az is lehet, hogy nem a terhelés alatti érték lesz kevés a stabil mûködéshez hanem az üresjárati. (lehet, hogy lemegy 0,7V környékére is). Persze ez lehet, hogy hülyeség, nem próbáltam csak feltételezés.. Mindenesetre ha a win nem tölt be akkor onnan irány visszafelé.
Megkeresheted úgy is, hogy manual módban fix feszültséget adsz és szépen lefelé haladsz a legkisebbet értékig amin még stabil. Használható így is, de ilyenkor nem veszi vissza az üresjárati feszültséget. Azt Offset módban teszi. De ha már meg van a stabil legkisebb feszültséged a 4GHz-hez akkor nincs más dolgod, mint a CPU Offset Voltage értékét úgy beállítani, hogy ugyanazt az értéket adja (terhelésen kell nézni) amit kiteszteltél.
Egy példa teljesen hipotetikus értékekkel, hátha így érthetõbb:
tegyük fel, hogy stabil 4GHz-hez fix 1,2V kell
Offset -0,004 mellett a lap pedig 1,264V-ot ad neki
akkor az Offset érték legyen -0,064V, és így szintén 1,2V körül lesz a vége
Sokkal egyszerûbb csinálni mint így leírni. Szerintem egy óra alatt be lehet lõni. Én nem próbáltam "-" Offset Sign mellett, mert nekem a 4,4GHz-hez már + kell, igaz csak +0,005V.
Azt olvastam korábban, hogy a ram feszültséget is visszavetted 1,5V-ra. Mindenesetre célszerû a két dolgot egymástól függetlenül csinálni, nehogy esetleg a ram bezavarjon és amiatt legyen instabil. Tehát amíg a procit nem lövöd be, addig a ramot használd 1,5V 1333MHz-en. És utána keresd meg a stabil 1600MHz-hez tartozó ram feszültséget."

Na ebbõl már semmit sem értek ,de jó volt az biztos😊

Hecker007
Mindegy nem vitatkozom fölöslegesen, látom nem érted mit magyarázok... anno én is azt hittem hogy az tényleg a szorzózár mentes tuning, közben meg köze nincs hozzá.

Zpogi
Nem, én képzelõdök és csak káprázik a szemem,mert amiket látok értékeket meg szavakat a biosban azok valójában ott sincsenek.

Hecker007
Ok, akkor az intel hazudik bizonyára....

Zpogi
@Hecker007 Én is tudom mirõl beszélek, mert az elõzõ lapom is H-s volt meg ugye ez is az. Az igaz hogy nem lehet rajta minden apró szart beállítani, de itt egy egyszerû szorzózár mentes processzor tuningjáról van szó, aminél ugye nem kell foglalkozni az fsb-vel, sem a memória órajelével,amit hozzáteszek még ez a lap is tud.

@Sakkay Jelölést nem írtál ugyan,de mivel a hozászólásod elõtt én írtam errõl a két dologról gondoltam nekem címezted. Amúgy nem az ebéddel van a gond, hanem azzal, hogy annyira nem vagy képes hogy utánanézz a google-n, de ha írok valamit akkor kioktatsz"Vigyázat a feszkó és a voltage control nem ugyan az!" vagy legalábbis nekem úgy tûnt,de javítsatok ki ha tévedtem.

Zpogi
@Hecker007 Én is tudom mirõl beszélek, mert az elõzõ lapom is H-s volt meg ugye ez is az. Az igaz hogy nem lehet rajta minden apró szart beállítani, de itt egy egyszerû szorzózár mentes processzor tuningjáról van szó, aminél ugye nem kell foglalkozni az fsb-vel, sem a memória órajelével,amit hozzáteszek még ez a lap is tud.

@Sakkay Jelölést nem írtál ugyan,de mivel a hozászólásod elõtt én írtam errõl a két dologról gondoltam nekem címezted. Amúgy nem az ebéddel van a gond, hanem azzal, hogy annyira nem vagy képes hogy utánanézz a google-n, de ha írok valamit akkor kioktatsz"Vigyázat a feszkó és a voltage control nem ugyan az!" vagy legalábbis nekem úgy tûnt,de javítsatok ki ha tévedtem.

Srácok, ötlet!<#fejvakaras> A fiam gépén-nem lakok otthon úgyhogy minden szemét felmegy rá gondolom-már nem tudom mióta, lejárt a nod...okosan nem foglalkozott vele. Na most van az, hogy nem érzékeli a net kapcsolatot, alig köszörül, plusz tele van szarral. Meg lehet ezt valahogy úszni win csere nélkül? Gondolom vagy 100 vírus éldegél rajta vígan.

Her Laca
Akkor megnyugodhatsz😊

Én felhívtam az Aquat-t van neki bõven,úgy hogy holnap úgyis a pólus fele megyek ,és akkor megveszem. Komolyan lustulok,régebben kitaláltam valamit és azonnal hatoltam😊

Na megvan a 4.4GHZ..0.70.

Hecker007
Játékhoz nincs értelme igazából.

Her Laca
Ja ha mán megyek. Lehet vennék még memóriát. Bár 8 giga van benne nem tudom van e értelme beletenni még 8 at.