IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk az is jó volt, amikor a sittesekkel szedett a két õr az ebédlõ elõtti platzon a szemetet és az egyik sittes odaugrott az õr hátához, majd felhúzta az õr hátán levõ fegyvert és el is sütötte. Mindjárt egyel kevesebb õr lett és egyel több sittes. Mondjuk mindegyik sittes becsinált. Az egyik a lövéstõl a többi meg a röhögéstõl.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Gondolom volt respektje. Vagyis ahogy olvasom ,biztosan:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A zászlóaljban meg mindenki a 6. századot irigyelte. Asszem Balogh volt a pk ott? Hozzájuk jártunk fel (ha tudtunk) a klubszobába, meg egy részükkel néhányunk meghosszabbított mg. melón maradt Dánszentmiklóson, vagy hol. A legnyugisabb idõk voltak.
Egyébként lehet, hogy éjszaka volt. Mert a baleset után minket (asszem négyen voltunk), akik korábban már lõttek, ott tartottak "tanúskodni". Persze végül nem hallgattak meg bennünket, viszont órákig kellett ácsorognunk a qrva hidegben a szabad ég alatt. Mintha rémlene, hogy sötét volt, de már nem tudom. De ennek lehet, hogy az az oka, hogy órákig a hidegben a szabad ég alatt teljesen eltompul az ember.
Mikor az eskü napján leficcent a kopasz, mert berúgva jött vissza este, egy másik gyerek meg felvágta az ereit a wc-ben, mivel õ is tartott a B. Pali retorziójától, ugyanis egy jó kis verést ígért be annak, akit este az ÜTI megfog a kapuban taj részegen. Mondjuk elég mozgalmas egy este volt aznap.
Bár van egy-két dolog amire másként emlékszünk :)
Ami ziher az az, hogy este volt, éjszakai lövészeten voltunk.
Aztán az egervölgyi lõtéren csak egy irányba lehet lõni (szóval mit tudom én, oldalra nem, csak elõre). A BMP úgy volt beállítva, hogy a jobb oldali deszantból volt a lövészet.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Melyik századnál voltál?
De mondjuk a hadnagy se volt kutya. Jó, kopasz volt, tehát elsõ éves csapatszolgálatos, de nagyon el volt tévedve. Két összeillõ ember volt egy jó kis balesethez.
Azért mondtam, hogy én csak lõttem volna, mert amikor kikanyargott a gép a lõállásba nem láttam semmit. Erre ordított, hogy lõjek már. Jelentettem, hogy nem látom a célt. Erre õ még jobban ordított, hogy lõjek. Megint mondtam, hogy nem látom a célt. Erre õ: de ott van, mire én: ott nincs. Erre õ: nem érdekli, csak lõjek. Mondom: nem lövök. Erre õ átnyúlt mellettem, és elkezdett lõni, mint a bolond. Én csak imádkozni tudtam, hogy legalább a lõirányt találja el, ne visszafelé tüzeljen, mert ha lelõ valakit sose bizonyítom be, hogy nem én voltam...
Én nem éjszakai lövészetr emlékszem, de mindegy.
Hadnagyokkal,meg hasonlókkal sose menjen az ember éles lõszarral sehova. És legfõképp ne hallgasson rájuk!
Fõtörzs a legmagasabb fokozat akik értenek is valamit a fegyverekhez:)és még használni is tudják!
Tapasztalat.
A hadnagy ha jól emlékszem a Szalai József volt talán, de ez sem biztos. Éjszakai lõgyakorlat volt, erre emlékszem.
Ami biztos, hogy a hátát nem ütötte senki és az is, hogy elég balfasz tápos volt egyébként is.
Velem folyamatosan üvöltözött az a balfék kopasz hadnagy aki mellettem ült. Azt, hogy õt ütötték is, azt meg a srác mondta késõbb, amikor felépült. A kopasz hadnagy ordibálását annak tudtam be, hogy jobban be van csinálva, mint én. (Csak hogy mindenki értse: a gyakorlat lényege az volt, hogy abban az esetben úgy kellett lõnie az egyszeri gyalogosnak, hogy nem száll ki a gépbõl. A BMP-1-ben is voltak lövésznyilások, ahol az ember kidughatta a géppisztoly vagy jelen esetben a géppuska csövét, és oldalra tudott bentrõl lõni.)
A meglõtt srácnak beragadt a géppuskája, erre a faszi azt az elmés parancsot adta neki, hogy vegye ki a lövésznyílásból, és húzza be a BMP-be. Csakhogy a PKM olyan, hogy biztosításnál hátsó helyzetben rögzül a gázdugattyú által mozgatott mechanizmus. Lövésnél onnan indul meg elõre az egész hóbelevanc, tolja be a lõszert a töltényûrbe, stb. Igen ám, de ebben az esetben a mechanizmus ezen a ponton már túljutva akadt meg, tehát ütés, rázkódás hatására semmi nem állíthatta meg a lövést. Ami be is következett, de már a harcjármûvön belül.
a) ütve volt a háta rohambilivel
b) bárki más is tartózkodott a deszanban
?
Jah ellopták az ötletet az atag-ról. :)
Bár végül is nekem tök mind1:)
Te nem kapsz hírleveleket tõlük? Ottan van ,hogy hogyan köll megvenni vagy mi.
Na ezt találtam, de nincsen olyan opció, hogy standard edition game buy...
vagy én értettem félre valamit?
Majd ha leesik a spit ha rommá lövöm és nem töpreng fél órát még,hogy leszálljak vagy sem,esetleg utána iramodjak a messzernek:) Na majd akkor. Addig csak hébe hóba.
Nem kellett volna ordítva a rohamsisakkal püfölni a hátát, amikor elakadt a géppuska, és kivetetni vele az elakadt fegyvert a kilövõnyílásból... Ugyanis hiába biztosított a szerencsétlen, a fegyver úgy akadt el, hogy a lõszer már elindult elõre a töltényûr felé, és amikor visszahúzta a géppuskát a desszanttérbe, akkor sült el fegyver. Még szerencse, hogy a másik három embernek nem lett baja hátul.