IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Elsõ éles kint létem.
Éjszaka . Qrva sötét. Olyan nagyon sötétet el se tudsz képzelni,körülötted erdõ.Minden kis éjszakai állat elkezd éledezni.
Kezdem megszokni a neszeket ,már nem mindenre akarok lõni:))
Erre a fejem felett 2 méterre megszólal valami de jó hangosan,hogy HUHUUUUUUUUU
Én azt hittem menten szörnyet halok:))
Retek bagoly meg tök nyugodtan üldögél ott tovább bedig dobáltam már kaviccsal miegyébbel ,meg még világítottam is rá:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
A lényeg, hogy úgy mentünk, hogy Záhonynál át a határon (a táskákból eltûntek az Ifjúsági Magazinok, mert egy darab félmeztelen nõ volt benne és néhány tábla csoki is). Munkácsig mentünk vonattal, ott lepakolás és a zászlólaj lábon ment át a Kárpátokon.

Na most ez ha tetszik, ha nem Magyar föld. MAGYAR emberekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az összes gépjármûre fel kellette ragasztani a piros-fehér-zöld ötágú csillagot.

A falvakban az emberek meg azt hitték, hogy megyünk felszabadítani õket!!!!!
A hadiút szélénél álltak sorfalat baszki, sírtak, integettek, MAGYARUL éljeneztek, és mint a háborús filmekben látni, virágokat dobáltak ránk.

Nagyon-nagyon megható és meghatározó élmény volt!!!! Azóta kinyílik a bicska a zsebemben, amikor az Erdélyi, Kárpátaljai, felvidéki,stb.. MAGYAR embereket lerománozzák, ukránozzák, szlovákozzák! MAGYAROK mint én.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

van=vagy... (egész jó 8.3%-os sört vettem délután...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én is honvéd voltam (R-142 mûszerész, rádiórelé ápk.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Az nem volt vicces, amikor felhívták a figyelmem (tiszt!), hogy az a baktói õrségben, az én posztomon a kukoricástól két szál szögesdrót választ el, és 2 éve ott vágták el egy srác nyakát a fegyverért.
Éjszaka behúzódtam a bódéba, AMD csõre, lady nevû német juhászt meg a bódé mellé kötöttem.
Hajnalban elindultunk járõrözni, és a derékig érõ fûben kb. 0.6m-re felröppent egy fácán. Nem tudom, hogy a kutya van én szartam be jobban...

LeonSilver
Hát gyerekek, amikor az oroszokhoz mentünk, egy világ fordult meg bennem!!
Mindjárt kifejtem!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Neeem, bár édesapám határõr volt (Körmenden, bizony Laca!) én honvéd voltam :)

Her Laca
Ez a Hör nél alap volt:) Tányérsapkára még a disznó is ugrott:))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

azért ezek a nevek és történetek Rejtõi magasságokba emelik az egészet:D
Gondolom ismerted azt a trükköt, hogy a kutyások tiszti tányérsapkával verték az õrkutyákat.
Nálunk nem minden tiszt ismerte, és a kopasz hadnagyok tányérsapiban mentek ki õrségváltásra / szemlélni. A kutyák majd' szét szedték a kennelt... ( A rafkósabb tisztek Bocskait használtak)

Her Laca
Na ez vicces nem traktállak benneteket komolyabbakkal:)
Két vadász valami pártemberek a magas lesrõl vagy honnan rálõttek az egyik járõrre. A srác lábát találták el.Na az azonnal viszonozta a tüzet ,aztán rádiózott,mi hatoltunk. Bekerítettük a delikvenseket akik már tudták,hogy az nem szarvas volt :)) és persze lapítottak hasmánt az édes anyaföldön a zárótûz miatt. No megfogtuk õket, be az Uazba (kicsit meg lettek közbe rugdosva) fel az Õrsre.Jön az ottani Õrsparancsnok. Na ezek ahogy tisztet látnak azonnal felélénkültek ,és máris elkezdték mondani ,hogy kik õk meg ilyesmik. Sose felejtem el,a Fõhadnagy úgy baszta orrba a hangosabbat ,hogy eltört a cserpákja ,meg kilazultak a fogai.

LeonSilver
Valaki volt 1985-ben a Garasinban?? Akkor voltunk az oroszoknál, ezerd éles lövészeten.

Az én arcom meg nõtt, nem is kicsit...

LeonSilver
De ez azért volt közröhely, mert a 155 centihez tartozott az 50-es láb! Épületes látvány volt!!!

Vagy volt a suliban egy osztálytársam, akinek nem találtak megfelelõ tányérsapkát!!! Akkora feje volt, mint az IFA pótkerék!

banyek egy ilyet én is ismertem. ha hátán volt a málha és hátulról nézted az olyan volt mintha a málhazsáknak lenne lába. ilyen et-sen mozgott. sikítva röhögtünk a sorban menet alatt
LeonSilver
Nekem volt egy katonám. STRICI és kitartott volt. Az egyik legjobb faszi volt, akit megismertem!

Tudod engem mivel lehetett az õrületbe kergetni???????????????????? Egy mondta csupán... " Méé pont én?" Na ettõl tudtam a falnak menni baszki!!!!

Vácon (elõttünk egy idõszakkal) szitává lõtt az elsõ õrségén egy kopasz egy tehenet a laktanya melletti kukoricásban.

LeonSilver
Úúúúú ! Vagy a Jeremi honvéd!!! Még a Zpk is így hívta... És miért??? A böcsületes neve Névtelen János volt. Névtelen nulla- -jeremy .D :D

Majdnem analfabéta volt! De komolyan!

Her Laca
Az biztos,hogy olyan arcokkal hozott össze a sors a seregben amikrõl nem is álmodnék:)
Volt egy srác az egyik Õrsön. Sose ment haza. Nem engedték. Állítólag mindig részeg volt (senki sem tudta honnan szerzi a piát,pedig figyelték) és ha az idõ engedte és nem volt szoliban akkor felült egy csepel nõi kerékpárra és órákon át kerekezett körbe körbe az õrs udvarán. Ja és nem szólt senkihez úgy általában.

Anno a Mezei Ricsi (válogatott kézilabdás volt, gondolom mindenki ismeri) nálunk volt katona.
Hónapokig nem találtak surranót a lábára...

Ugyan már, Kaszának Szegeden elment a DAC féke, 110-zel elõzte a Szabadkai úton a rendõrkocsit, aztán úgy-ahogy motorfékkel lassított, majd bejött a zárt MEA kapun.
Láttam a körletbõl...

LeonSilver
A szakaszomban volt olyan rpg-s, aki elképesztõen kancsal volt. De annyira, hogy olynt én még nem is láttam baszki!
Raj meg szakasz élesen ki sem engedtük mászni az autóból (BMP)...

Na meg a P*** Pál honvéd... Apukáááám!!!! A manus lehetett vagy 1méter 60 centi... 50-es lábbal!!!!!! Nem lehetett hanyattlökni bakker!

Haverom prérikutya volt, mesélte... Nekünk halvány türkiz zöldes-kékes csodánk volt, de legalább pizsama...

Her Laca
Persze ,hogy szart se ért.
Lövöldöztünk szerencsétlen menekültekre akik jöttek minden felõl ,és próbáltak a jobb élet reményében nyugatra jutni,hátrahagyva az eddigi életüket. Ha meg nem lõtted le (azért azt tisztázzuk,hogy az meg volt mondva,hogy már nem beszélhet ha egyszer elsül valami) akkor kõkemény futkosó.
Egyik haver 2 évet kapott. 6 tárat lõtt egy ficakra de nem bírta (ez tipikus volt ) eltalálni.Na most ,hogy végig ülte e azt nem tudom.

Her Laca
Ó és varázsszem a sofõr.Volt valami retkes nagy csókja,és autóra rakták.
Srác olyan kancsal volt,hogy nem tudtad rád néz e. Úgy vezetett ,hogy ide oda az úton:) Azért amikor egy erdõben egy ösvényen kell száguldozni ez nem a legjobb ómen:) Nem mertünk mellé ülni:)

szart se ért az egész,de az arcomból faragtak egy kicsit:)
nem hálisten. de vizuális típus vagyok:DDDDD
volt egy srác, fogyatékos volt szegény. mikor kérdezték a nevét csak azt mondta, tanyika. 3 hónap konyha után ruhástul basztuk a zuhany alá. úgy aludt, hogy az usánka a fején volt és nem esett le, hozzá mikádó, bakancs. reggel felkelt ment a konyhára, este vissza, alvás ruhában. 3 hónap, vazze embernek ilyen szaga nem lehet. ja, ez télen volt
Her Laca
Fogadjunk nem tudod milyen a buzipendely?
Nem találok képet róla bakker.
Rózsaszín térd fölött érõ hálóing,kissé erõsebb anyagból,mint azt maga a hálóing igényelné.

a család nem érti miért röhögök üvöltve :D
Her Laca
Ja és a buzipendely!!!! Alsógatya nélkül természetesen!! Mert úgy egészséges az alvás! Ez kiképzésre vonatkozik. Vicces volt ahogy másztunk fel a felsõ ágyakra :)))

Her Laca
Horkolás!!!!
Már öreg voltam. Jön uaz,hozza az utánpótlást. Ember kiszáll,bemutatkozik.
Aszongya Fáreó. Nézünk ki a fejünkbõl,rákérdezünk. Mondja Fáreó.
Na ide a könyvedet. Kiderült Fúró a neve de nem értjük a beszédét.
Be a szobánkba. Mi egy 3 ágyas szobában voltunk.Elsõ közös éjszakánk .
Ember lába olyan büdös,hogy könnyeztünk. Nem horkolt ,hanem mint egy tu 154 es de non stop. A vége az lett ,hogy kibaxtuk ágyastul a folyosóra,de mert sehol nem fogadták be,így egy nem használt épületben csináltunk neki egy korrekt saját házikót. :)

1989 február x. hajnal 6h mom, 13h déli pu, 20h Nagykanizsa, azt sem tudtam hol van ( nem röhög ) 21h laktanya, sorakozó, orvosi, ruha osztás ( én voltam 49kg, erre kaptam ruhát olyan 90kg emberre valót ) aztán körlet 23h környéke, bemegyek jön valami tizedescsóka mondom hello:) hááááát nem üvölt az isten barma. aztán egész éjjel világított egy kurva 30wattos körte. az ablak párás volt és mindenki horkolt rajtam kívül. kínomban már röhögtem.
Her Laca
Viszont amire büszke vagyok!
Körmenden a laktanya parancsnoknak csempézni kellett a konyháját.
Isten tudja hogy de közel távol nem volt arra senki aki meg tudta volna csinálni.Valahogy kiderítették,hogy nekem ez a szakmám.
Elég az hozzá,hogy éppen egy 4 napos kiruccanásról értünk vissza az õrsre,szutykosan ,koszosan,borotválatlanul ,fáradtan,engem azonnal beültettek úgy ahogy voltam egy UAZ ba és vittek. A kapu elõtt a sofõr kirakott és visszament. Se papirjaim se semmim,ott álltam talpig álcaruhába,kb egy hetes szakállal .Megyek a kapuhoz ,mondom bemennék. Ember néz néz ,kérdi ki vagyok. Mondom ki és hogy ide hoztak fingom sincs miért de majd itt közlik. Koma elrohan,jön egy hadnagy,meglát ,aszongya ide én be nem teszem a lábam. Ok mondom de akkor mi legyen? Mennyek haza? Na nagy nehezen beengedtek hosszas huzavona után.
Ballagok a laktanyában,és ugye Körmend kipépzõ laktanya volt a sok kopasz csak pislogott ahogy megláttak:)
Nem nyújtom nagyon tovább,de felfûtötték a kazánokat (nem minden nap volt meleg víz akkor ott) ,kaptam borotvát ,zsír új rucikat:XD hívtak hozzám borbélyt ,mert mint mondták ilyen példát nem lehet mutatni az újoncoknak. Sõt este kaptam pénzt és kizavartak az éjszakába szórakozni,hogy bent se legyek:)

LeonSilver
Ment fel a századszintre a Peli, de már a földszinten üvöltött a szolgálatvezetõnek, hogy - mondtam bazdmeg, hogy szóljál bazdmeg, nem szóltál bazdmeg lebasztak bazdmeg :D

LeonSilver
Jaaa, a germán Ervin ...

Igen, a Balogh Tamás volt akkor a szdpk. Aztán elvette az Obri lányát és meindult felfelé :)

LeonSilver
Maradjunk annyiba, hogy "felfelé" bukott... :D

Her Laca
Elsõ éjszakát végigaludtam.Csak korán felrugdaltak bennünket,mert fõ az egészség ,és a testmozgást hajnal 4 kor a legjobb elkezdeni .
De a megérkezés is kalandos volt. Adin reggel felöltöztünk szépen aztán Ifára oszt irány a déli. Sopronba le,ott nagyon kedves emberek vártak ,az édesanyánk volt minden csak szép életû nem ,és mi meg valami isten tudja honnan szalasztott ványadt szarháziak. Osztán gyalog elindultunk a laktanya felé,de a zoknim (lévén kissé hiányos volt a szárán a gumírozás) lecsúszott a surciba a talpam alá,én megálltam,hogy orvosoljam,erre egy nyájas tizedes picsán billentett és nagyon kedvesen leordította a fejemet,hogy mégis mit képzelek én ,mikor említettem a problémámat ,még kedvesebben és lehetõleg úgy ,hogy az egész város hallja közölte,hogy ez õt cseppet sem érdekli ,de ha azonnal nem állok vissza a sorba megígéri,hogy a laktanyáig rugdosni fog. No megérkeztünk cirka 3 km volt de lehet 4 is,addigra a surci véresre törte a meztelen sarkam, szóval felsorakoztunk a gyakorló téren szépen felállítottak minket és kerek 4 órán keresztül kellett állnunk néha jött egy egy tiszt ,rövid üdvözlõ beszédet mondva,aztán jöttek tisztesek akik ha mozdultál akkor az arcodba üvöltöttek (némi nyál is csurrant cseppent) ,szóval elég az hozzá,hogy estére úgy meg voltunk rettenve,hogy még Farki a nagy kõbányai csibész gyerek sem mert egy szót sem szólni,pedig a vonaton igen nagy volt a szája.
Ez volt az elsõ napom. És utána voltak sokkal rosszabbak is:)

A BMP 1 és BTR 60,80,80A stb nem egy súlycsoport semmilyen tekintetben sem. Nem is ugyan arra a feladatra tervezték az oroszok! Az hogy nálunk majdnem ugyan arra a feladatra használták az minket minõsít.
Az orosz államadósságért cserébe kaptunk egy halom BTR-t, ami nem kellett már semmire. Nem azok miatt szanálták a BMP-ket? Mondjuk nem voltak egy súlycsoportban, de szerintem a BMP javára.
Willenbrock
Talán az összes környezõ volt kgst országban megvannak még.A szlovákoknál biztos vannak.

Én elõtte 4 évig már koleszos voltam Csepelen. Onnan nem volt olyan nagy ugrás már a katonaság.

A mai 20-on éveseknek zokszó nélkül megszavaznám egybõl a szakközép után, ahogy nekem is menni kellett, utána már jöhet a meló is.
Az elsõ éjszaka....hmmmm Ja az érdekes volt. Azt hittem ez csak valami vicc.. de reggel rájöttem hogy nem mert nem a vekker csengetett hogy menjek dolgozni hanem a JÓ REGGELT HONVÉDEK ÉBRESZTÕ FEL!:) Nem volt jó és nem volt õszinte a mosolyom.. De most már az. :)
üdv a klubban. az elsõ éjszakát még élek nem felejtem. azt hittem csak én vagyok így:) viszont basszus az nem gáz, hogy a mai kölkök nem tesznek esküt, hogy megvédik a hazájukat?
Her Laca
Mennyen vissza az akinek két anyja van:))
Én is álmodok róla de az qrvára nem kedvcsináló. Utána megyek zuhanyozni.

Her Laca
Egyik koma kicsit begolyózott oszt a szájába vette a csövet.
groteszk volt,ahogy ült egy fának támaszkodva és csak az alsó állkapcsa volt ,utána semmi.

Ez volt az elmélet :

http://www.youtube.com/v/5nm2A_jJ0iE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Vessetek meg, de mikor néztem tegnap ezt a videót, kedvem lett volna egy kicsit megint visszamenni. Tudom, hogy az öregedéssel sok minden változik az ember esetében, pl. pusztul az agysejt, de akkor is.

http://www.youtube.com/v/QXaPa-Ck1zA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Her Laca
Nekem volt egy õrnagyom a Nózi aki az elsõ hónapban szó szerint felrugdosta azokat akik összeestek mert nem bírták a futkorászást . Akinek ez a gyógymód nem használt (általában bevált) azt nemes egyszerûséggel (megint csak szó szerint ) felbaxták egy teherautó platójára ,oszt ha ez még egyszer elõfordult vele akkor még azt is megbánta ,hogy megszületett.
Nózit bármikor tudnám ajánlani erõnléti edzõnek bárhová ,nagyon hatékony volt és nagyon "kedves" is. A mosolya is õszinte volt ,olyan volt mintha vicsorogna.
Nagyon féltünk tõle:) De ! Soha nem engedte ,hogy baxogassanak minket!
A lõkiképzõm az volt a másik fele. Fõtörzs. Azt a nyegle egy faszit:)
de az úgy lõtt mindennel amit a kezébe adtak,hogy hihetetlen.
Állandóan lefokozták (szerette az A betûseket na) ,márt volt vagy 40 vagy fölötte de még mindig csak idáig jutott:)Sose felejtem el,ült a lõszeres ládákon oszt aki kopasz arra jött ,annak odadobott egy nyelest ,hogy kapja el.Senkinek sem volt õszinte a mosolya:))lévén sose láttunk még ilyet. Mondjuk a végére már elérte evvel azt,hogy semmitõl nem idegenkedett senki,legyen az bármiféle fegyver lõszer ,robbanóanyag.

áááá jó móka volt:) ISTENEM, hogy utáltam. szoktam álmodni, hogy újra kopasz vagyok és ezerrel bizonygatom, hogy én már lehúztam a 18-at de lese szarnak. izzadva ébredek:)