IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit tuningolnak rajta k*va jó lesz a fizika. Ez nagyon ígéretesnek néz ki. Rángat, na és? Nincs minden mozzanat elõre scriptelve. A videón olyan, mintha egy szuper ultrakönnyû gép lenne. Én ettõl a kis szösszenettõl még inkább várom :D
Her Laca
Hát hogyneeeeeee:))))
http://www.youtube.com/v/C2qrpwplkGI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

30% ennyi.

Her Laca
Szerintem a Rof FM jét próbálták valahogy rávariálni a II VH-s gépekre oszt ez sikeredett. Olyan mintha egy dróton ráncigálnák. Asszem kezdhetik újra csinálni ezt a részét.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Árkád. Ennyi..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
1.30 tól :))
És ezért akarsz te fizet sakkay mester?:)
http://www.youtube.com/v/KKE-qeEO8EM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Ahhoz viszont, hogy Mohács után nem tudott talpra állni az ország, a török után egybõl az osztrák jön..talán nem kell részletezni. Ha kicsit bárki felfrissíti a memóriáját érdemes elolvasnia Mohács utáni 50-100 év eseményeit. Nem tudom ki a nagyobb ludas. Célzok itt arra, hogy ha nem csesznek ki velünk a kedves sógorok, megoldottuk volna sokszor magunk is a dolgokat. De legalább ugyanúgy ahogyan a nagy segítõk alakították. Tényleg az egyik legjobb példa Zrínyi.

Her Laca
Ugyan azt mondod amit én,csak te szépen ki is fejted míg én csak a végeredménnyel foglalkozom.
Magunktól semmire sem mentünk és kész. Kellett hozzá az Osztrák ,a Francia,a Német ,meg istentudja ki a végére.
Én nem kérdõjelezem meg azon Hõsök eredményeit, erényeit akik próbáltak tenni de széllel szemben ugye nehéz.
Igazán nagy vezetõ alig volt a történelmünkben sajna,a nemesek nagy része meg megbaxta anyját 10 fillérért.
Ma is ez van csak már máshogy hívják õket.

Szigetvár :

"...A Habsburg-hagyomány lényegében elbagatellizálta Szigetvár ostromát – és gyaníthatóan követi ebben a jelenlegi hivatalos magyar történetszemlélet is. Mivel az akkori uralkodó, az óvatos, kockázatot szinte sohasem vállaló Miksa (uralkodott 1564-76) ugyan óriási összeget (1,7 millió aranyforintot) szavaztatott meg a birodalmi gyûlésen a török elleni védelemre, és a tekintélyes létszámú fõsereggel Gyõr környékén állomásozott, nem mutatott hajlandóságot a vár felmentésére.

Akkor sem avatkozott be, amikor a helyzet rá nézve kétségtelenül igen kedvezõvé vált. A szigetvári ostrom alatt elfáradt, megviselt, ezer sebbõl vérzõ, fõtiszti karának jelentõs részét elvesztõ oszmán hadsereg megtámadása az évszázad legkomolyabb katonai sikerével kecsegtetett – ezt nem én mondom, hanem a korszak katonai szakértõi, és a jelen hadtörténészei ezt aligha cáfolhatják. A jelen lévõ képzettebb katonák is sürgették a vár felmentését, és a török megtámadását, Miksa azonban nem merte rászánni magát. Követte a gyalázatos „tradíciót”: a Bécsben székelõ magyar király soha egyetlen magyar várat sem mentett fel a török ostroma alól. Máskor talán ezt megkísérelte, most azonban – amikor az esélyek határozottan az õ oldalán voltak – ne is próbálkozott. Zrínyi magára maradt..."
LeonSilver
Lehet, ezt igazából nem tudhatom.
Ami viszont tuti, hogy nálunk sohasem volt a század 60%-a börtönviselt!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

"ha rajtunk múlt volna akkor most lenne vagy 3 asszony a háznál"

Hát, Zrínyi nem így gondolta. Õ ki akarta ûzni a törököt, csak az osztráknak jó volt a status quo. És nem kellene elfelejteni a Wesselényi-összeesküvést sem: "Az arisztokraták elégedetlenkedésének közvetlen indítóoka az 1664. augusztus 10-én kötött vasvári béke volt, amely az elõzõleg aratott szentgotthárdi gyõzelem nyomán feléledt reményeket derékba törve az Oszmán Birodalom birtokában hagyta minden addigi hódítását, beleértve Érsekújvár elõzõ évben elfoglalt vidékét.

A felháborodott fõurak eltökélték, hogy az ország politikai függetlenségét és vallásszabadságát csorbító, és a törökkel lepaktáló kormányzat ellen összefognak"
Ha a folyamatos rabláncra fûzést nem veszed csesztetésnek, akkor tényleg nem is volt olyan sanyarú a dolog...
Pedig de. A 4. században ez volt az arány. Aki nem tápos volt, az már volt büntetve. Germán fhgy. meg különösen utálta a táposokat. Az egész ezrednél - leszereléskor már dandár - mindenhol elõfelvételisek voltak a századírnokok, kivéve a 4. századnál. Ott egy olyan nem tápost tett meg írnoknak, sikerült olyat találni, akinek "csak" felfüggesztettje volt. Ilyen volt a merítési bázis. :-)

Nálatok, a 6-nál a béke szigete volt a zászlóaljnál uralkodó állapotokhoz képest.
Zpogi
Én nagyon szeretem, nem tudom mi bajod vele?

Willenbrock
Szerintem az únijó semmit törõdik a nemzetiségi jogokkal,ez a szlovák nyelvtörvény/oktatási törvény kapcsán már bebizonyosodott.Annyi volt az össz hozzáfûzni valójuk,hogy ez két ország belügye.A benes dekrétumokat is érvényben hagyják,azzal együtt,hogy az úniós jogszabályoknak is ellentmond.Úgy tûnik amit szabad szlotákiának,azt nem szabad Magyarországnak.

Nesut3n
Melanzs és Pipa

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Erdéllyel kapcsolatban azért azt nem értem egészen, hogy amikor Romániához csatolták, a románok szerzõdésben vállaltak egy sor dolgot a kisebbségekkel, amiket nem maradéktalanul tartottak be. Ezért miért nem lehetett, ill. lehet fellépni ? Ha a trianoni békeszerzõdés érvényben van, akkor annak a záradékai is, gondolom én.
Fordítva. Genetikusok kimutatták, hogy faj, de nálunk nem egyértelmûsítik, mert ha úgy jobb, akkor vallás, ha meg amúgy jobb, akkor meg faj. Lényeg, hogy ne legyen biztos.
LeonSilver
Az egy vallás, míg a többi nemzet :p

Willenbrock
zsidóskodjál :D

Tényleg van még (persze Pogin kívül) akinek még megvan és használja?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Igazad van, csak volt. De mióta lecseréltem újra szeretet és béke van a szívemben <#puszis>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Zpogi
Igen, köszi. Közben megoldottam, csak elõször rossz helyen kerestem.

Her Laca
Nekem van de Ncore ról letöltheted. Bár én a Navigonra esküszöm.

Zpogi
Urak, véletlenül nem tudtok megbízható IGO8-at Motorola Defy-re? Többeteknek is ez van/volt, gondoltam hátha van valakinek.

Elõre is köszi.

Igen ebben egyetértek:hõbörögni felesleges, sõt veszélyes. Szívósan és csendben kitartani.

Her Laca
A törökök nem csesztették a népet ,még a jogrendjüket,az adózást is hozzánk azaz a már meglévõhöz igazították.Vallást meghagyták.Na ezzel én nem azt mondom,hogy hú de remek volt de nem is volt annyira sanyarú a dolog.

Elõször 16 ban vették célba Erdélyt.Ha jól tudom akkor az Osztrák Magyar csapatok csak Német segítséggel tudták kirugdalni õket.18 közepén elismerték a vereségüket ,és megszületett a Bukaresti béke vagy mi.
Aztán decemberben meg mint helyesen utaltál is rá ,felrúgták ezt és kihasználva,hogy nem volt hadseregünk újra nekiveselkedtek.

Abban teljesen egyetértünk,hogy igenis legyenek mindenhol Magyar emberek ahol eddig is voltak, de én efelõl nyugodt vagyok,hiszen a szülõföld nekik is ugyan azt jelenti mint nekem vagy neked.
Viszont az semmi jóra nem vezet,hogy hõbõrgünk,igenis meg kell találni a hangot mindenkivel és szépen békében élni. Jelzem a mostani folyamatok szerintem e felé tendálnak. A nemzet nem az ország csupán,ezt elfogadni látszik mindenki a környezetünkben,még a Szlovákok is lassan belátják ezt pedig volt ott azért ez meg az.A Románok is másként állnak hozzá már a dologhoz,bár pl Székelyföld autonómiai törekvéseit nem tudom mennyire fogják tolerálni,de még az is lehet ,hogy sikerrel járnak a komák.

A szent ligát valóban a Pápa kezdeményezésére jött létre, de
1. a lent említett folyamatok beindultak ezért jöhetett létre egyáltalán
2. szinte semmi anyagi-katonai ereje ebben már nem volt a Pápának.Egy valódi dologban segített, egy ideig lebeszélte a francia királyt a az Osztrák cs. basztatásáról. A Katonák arányában a magyarok közül volt a legtöbb, bár a 100000-hez képest valóban elenyészõ szám. Lévén nem volt magyar állam. De pont ezért mondtam kitartás, ellenállni a különbözõ asszimilációs törekvéseknek, és ki tudja mit hozz a jövõ. De ha ott nem marad magyar, akkor tök mindegy mit hoz. Ezért kell ott maradni elég székelynek, és nem elfeledni az anyaországban ezt.

Amikor a Románok bejöttek
1. nem volt hadseregünk mert egy jópofa (szemét *eci),h.miniszter nem akart több egyenruhát látni, Károlyi jelzõt sem érdemel és nem is tudom mit mondjak Kun Bélára..nincsen jelzõ.
2.nem csak a Románok, hanem mindenki, minden iránybólez itt bár wiki, de nagyon szemléletes. Még a lábam is ökölbe szorul kora reggel.

EU....bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.
Oliver Cromwell

Her Laca
Alkohol elrejtése.
Mennyezeti lámpabura (az a kerek tejüveg ,gondolom ismeri mindenki) leteker, kimos ,izzó kiszed ,búra megtölt HP val,majd visszateker.
Azt a vakarózást a tisztek és tisztesek részérõl,felforgattak mindent és qrvára nem értették mitõl seggrészeg a szakasz ,pedig se ki se be senki :)
Na most elárultam a nagy titkot:))

Her Laca
Én úgy tudom:))) ,hogy 1684 ben a Pápa kezdeményezésére hozták létre a Szent Ligát ,én most nem taglalom ezt behatóbban ,hogy kik és hogyan vettek részt benne,de hogy a Magyaroknak sok közük nem volt a török kiûzéséhez az hótziher. Mint mondottam ha rajtunk múlt volna akkor most lenne vagy 3 asszony a háznál:)

Erdély.
A közelmúltban azaz a XX század elején ugye két harc is volt érte.
Egyszer 16 ban bevonultak ,akkor némi segítséggel ki lettek ebrudalva,aztán 18 ban újra eljöttek egészen a tiszántúlig.
Aztán ez ,hogy ki mit kapott részletkérdés mert a Bécsi döntés meg Magyarországnak adta, 47 ben meg a Párizsi szerzõdés vissza a románoknak visszaállítva Trianont.

EU.
Ok ne alapozzunk rá. Akkor mégis mire?
Habzó szájjal kéne követelnünk ,hogy vissza nekünk mindent ,meg csörtessünk kardot,a régi fényünkre hivatkozva? Elmúlt! Nincs nagy Magyarország,és ahogy nézem nem is lesz. Evvel az erõvel az Olaszok is nekiállhatnának vergõdni,hisz annó Róma uralta az ismert világot.
Vegyük már tudomásul,hogy bolhafingok vagyunk, majd ha ismét erõs lesz valamilyen csoda folytán az ország akkor talán ,de addig ez van .
És igenis mint mondtam és Leon is rámutatott Trianon megoldása nekünk az EU. Csak okosan kell csinálni a dolgokat és nem behajolni mutatva a segglikankat is ,hogyha valaki felveti,hogy megfolak baxni benneteket.

LeonSilver
Annak azért örülök, hogy nekem nem kell és nem is kellett soha "bújkálnom" a városban :D
Nem úgy, mint az Árkosinak vagy a biluxnak :D

LeonSilver
Táposok... Hozzám sokan kijártak a lakásomba, beszélgetni. Csíptem õket, mert a zömmel értelmesen lehetett dumálni. De ha tetszik ha nem, voltak közöttük igazi balfaszok is. És azért a tápos elnevezés sem véletlen...

LeonSilver
Ez a horváth lajos egy fasz. Sajnálom, hogy nem szopatták halálra.
Igen, sok marha volt a hadseregben, de az állomány 60%-a közel sem volt bûnözõ.
Ez a manus egy szép, méretes faszparaszt lehet IRL is.
A dinnyés alkesznek meg több köze van az urbánlegendához, mint a valósághoz.

Kávé mellé.

Benya.

Garasin I.

Garasin II.

"...Szabó Béla, a Vodafone márkaigazgatója :

Én még elõfelvételisként nyomtam le az 1 évet, amibõl végül 10 hónap lett. Mi voltunk a táposok, a gyenge, nyúvadt szerencsétlenek, akik a habzó szájú dolgozók kényekedvének kitéve botladoztak végig a szívatások erdején. Tulajdonképpen minden nap volt valami új lelemény ezen a téren.

De a legmetálabb az volt, mikoris télvíz idején kellett kipróbálnunk milyen is lehetett az Orosz sztyeppéken hajrá üvöltésével megfélemlíteni az ellent. Két napot töltöttünk kint a szántásban fel-le szaladgálva, BMP-be ki-be ugrálva. Éjjel persze a rettenet ellenség miatt nem lehetett tüzet gyújtani, így háromféle pokoli alvás innovációval próbáltuk a fagyhalált elkerülni: pokrócba csavarva mozdulatlanul fekve a melegség akarásával, a téli hideget ezerszeresen visszaverõ fémbõl készült tankba húzódva és valami borzállatféle földbe vájt odujába vacarodva L alakban kinyújtózva miközben álmunkból a szánkba pergõ homokra nyelve riadtunk fel. Másnap a fõroham elmaradt..."

"...Horváth Lajos, a Cluso alapítója :

Kreativitás az olasz hegyi vadászok elleni küzdelemben
Ha valamit kitörölhetnék az emlékezetembõl, az a szombathelyi Garasin laktanyában eltöltött 1 év lenne. Életem legborzalmasabb idõszaka, 18 évesen elõfelvételisként bekerülni az ország legsötétebb figuráival egy körletbe, és a Magyar Néphadsereg kizárólag súlyos alkoholistákból álló szadista szombathelyi tiszti állományának engedelmeskedni olyan élmény, amit senkinek sem kívánok.
A 4. században, ahol lövésszé képeztek ki, kizárólag kétféle ember volt megtalálható: a század 40%-a elõfelvételis (akkoriban az egyetem megkezdése elõtt kötelezõ volt 1 évet a hadseregben tölteni), mindenki más börtönviselt bûnözõ.
Miután a Kreatív c. lap hasábjain vagyunk, végiggondoltam, hogy a kreativitás jelen volt-e bármilyen módon a hadseregben, és találtam is ilyet. Nem sokat, de azt a keveset is meg kell becsülni.

Kreativitás az alkohol megszerzésében
Ez az a terület, ahol börtönviselt harcostársaim képességei maximálisan kibontakoztak, és az igazság az, hogy az alábbi két módszer elõtt én sem tehetek egyebet, mindhogy megemelem a kalapom. A laktanyában természetesen nem lehetett alkoholt kapni, ezért a fõ beszerzési forrás a vasárnapi családi vagy rokoni látogatás volt. A bejáratnál szigorú motozás és ellenõrzés zajlott, így nem lehetett csak úgy besétálni egy üveg pálinkával.
A legnépszerûbb nyári becsempészési módszer: ahogy elindult a dinnyeszezon, minden katona min. 3-4 óriási görögdinnyét kapott, amibe a rokonok injekciós tûvel elõre befecskendeztek egy egész üveg rumot, majd gond nélkül átsétáltak vele az ellenõrzõ ponton.
A legnépszerûbb téli becsempészési módszer: vegyél 3-4 tubus Glóbusz mustárt, majd szép lassan hajtogasd ki az alján levõ feltekert zárórészt. Mosd ki a mustárt, majd tölts bele pálinkát. Ha megvan, tekerd vissza a tubus alját. Ha ellenõrzik a kupakot a bejáratnál, az alatta levõ zárófólia érintetlen, a lebukás esélye minimális.
Tökéletes megoldás..."

"...Kiskádár Tamás, a Mito kreatív igazgatója :

"Mit kolbászol itt? Ugorjon ki a zsebébõl!"

A szombathelyi Garasin Rudolf laktanyában voltam katona, és mivel mi voltunk ott az elsõ elõfelvételis évfolyam, nem volt nagyon könnyû dolgunk.

Így aztán nagyon sokat nem röhögtünk, bár az végül is vicces volt, amikor az õrmesterem lejött utánam a gyengélkedõre - ahol napjaim jelentõs részét töltöttem, mint ápolt -, hogy lelõjõn. Nyilván tök részeg volt, és amikor a 100 kilós mentõsofõr azt mondta, hogy "na húzzál a kurva anyádba, mielõtt leverlek", a csávó elkullogott.

Én hatvan kilósan vonultam be, aztán gyorsan fogytam öt kilót, úgyhogy amikor anyám lejött meglátogatni, elment mellettem, mert nem ismert meg.

Viszont soha életemben nem láttam olyan szép napfelkeltéket, mint ott sorozatosan. (Ebben nyilván benne van az is, hogy nem mindig kelek olyan korán, mint ott, hehe.)

Szóval én a gyengélkedõn töltöttem a katonaidõmet, vagyis félévet, mert utána közös megegyezéssel eljöttem.

A gyengélkedõn Gyula volt a konyhás és büfés egyszemélyben. A büfés tevékenység abban merült ki, hogy lehetett venni kávét. A kávéfõzés módja Gyulánál a következõ volt.

Lefõzte a kávét. Bevitte az orvosoknak.

A zaccot bennehagyta a gépben, és újra lefõzte. Ezt itták az eü (egészségügyi) katonák.

Végül még egyszer lefõzte, ami a gépben volt (nem tudom, ezt is zaccnak hívják-e), ezt vehettük meg mi, ápoltak.

A gyengélkedõ amúgy nagyon jó hely volt, mindenki odavágyott, mert nemigen kellett lövöldözni meg rohangálni, és az ember csupa jó arccal beszélgethetett, akik szintén próbálták túlélni ezt a mérhetetlen baromságot, amit sorkatonaságnak hívtak. Teltek-múltak a napok, és már csak kb. 9000-et kellett aludni a rendszerváltásig.

Természetesen részt vettem olyan foglalkozásokon is, mint célbalövés meg fegyvertisztítás, de azokról nem nagyon tudok mit mondani, mert lõni összesen három golyót lõttem ki, a fegyvert meg nem szedtem szét, mert nem tudtam és/vagy akartam volna összerakni utána.

És még az is vicces volt, hogy a nem elõfelvételis (tápos) katonák magáztak minket izomból.

Ja, és volt egy kedves katonatársam, aki elég sokat szívott a neve miatt, mert úgy hívták Százados. (érted, mennyire menõ már, hogy Százados honvéd lépjen ki, muhaha.)..."

"...Kósa Lajos Debrecen polgármestere :

Kire emlékeztet Kuncze Gábor?

Az SZDSZ elnökének privatizációs elgondolásairól is szólt. Kifejtette: Kuncze Gábor a valamikori Garasin-laktanya ezredorvosára emlékezteti. Álltak sorba a katonák és az egyiknek fájt a feje. Kalmopyrin - jött az orvosi javaslat. A másiknak láza volt. Kalmopyrin. A harmadiknak aranyere volt Kalmopyrin. Mindegy, kinek milyen tünete volt, mindig Kalmopyrint adott. Na, hát ilyen Kuncze Gábor is. Mindig azt mondja, hogy privatizáció. A helyzet az, hogy a Kalmopyrin jó gyógyszer, de nem gyógyít meg minden betegséget. A privatizáció is fontos dolog, de minden helyzetben nem nyújt megoldást. Ilyen értelemben Kuncze Gábor kicsit olyan, mint az az óra, amelyik megállt. A rossz óra ugyanis naponta kétszer egy percig pontosan mutatja az idõt. Nagyjából ilyen találati aránnyal idõnként Kuncze Gábornak is igaza van abban, hogy privatizálni kell. Mert alapjában véve a magánosítás nem ördögtõl való rossz dolog. Ugyanakkor azt gondolom, hogy monopolszerkezetû ágazatokat normális szabályozási rendszer nélkül tilos privatizálni. Ilyen az egészségügy, a MÁV szállítmányozási cége, vagy például a posta. A magánmonopólium ugyanis éppúgy nem barátja a versenynek, mint az állami monopólium. Az energiaszektorban ez már bebizonyosodott..."

"...Jelezném az a másfél száz év nem volt rossz az akkori lakosságnak! ..."

Csak ezt igen kevesen mondhatták el utólag az utókornak. A török kiûzését követõ idõszakban indult be a szervezett betelepítés - sváb, tót, - ill. a szervezetlen bevándorlás - rác, oláh - ami nem kis bonyodalom forrása lett a késõbbiekre nézve. Egyébként nem csak Erdélyben, hanem az egész országra nézve sem érte el a magyarok aránya az 50 %-ot sem, ami nem egy áldott állapot azért.
Az EU-meg történelmi viszonyok között pár éves. Ha Németország nem lenne ennyire erõs, már régen szétesett volna. történelmi távlatból a -ki tudja mi lesz belõle-kategória. Még csak most született. Erre tenni mindent, nem kis dõreség uraim. Ilyesmi miatt veszett el a Cseh állam 38-ban. Én is Eu párti vagyok, csak ez a dolog egyáltalán nem olyan karikacsapás.

A románok nem megszerezték Erdélyt, hanem megkapták Laca.
Az összetételt tekintve, pedig az adott terület valóban kevert volt, 900 éven keresztül egyértelmû magyar dominanciával, és vezetéssel-tekintet nélkül az adott fõhatalomra..legyen az a porta, vagy az osztrák cs. A pápának meg vajmi kevés köze volt az ország felszabadításához. Annál inkább az Oszták birodalom megerõsödése, egy Lengyel király,és a török lassú, de szinte folyamatos gyengülése.

Her Laca
<#eljen>

Her Laca
Nem nem,nehogy félre érts. Én is komoly gyökerekkel megáldott ember vagyok,nem véletlen,hogy itt élek.Hidd el ha akartam volna mehettem volna .
Én csak azt akartam evvel érzékeltetni,hogy ha neked ,másnak,nekem hiányzik Pl Erdély ,akkor minden gond nélkül odamehetsz és ha jól érzed magad maradhatsz is. És evvel õk is így vannak.Az életkörülmények na az más dolog,de ha pl most Magyar lenne az a terület jobban élnének? Menj le a keleti határszélre és nézd meg ,hogy élnek itthon az emberek.Elkeserítõ!
Menj el Nyugatra ott meg egész más a helyzet. Budapesten meg megint más.

LeonSilver
Errõl van szó! Trianonra a legjobb válasz az EU! Ha tetszik, ha nem!

na ezt hívják globalizációnak. mennél többen kóvályognak a világban egy nemzettbõl annál irányíthatóbb + mindig az okosabbja megy elsõnek. nem véletlenül hívják hazának. én így látom.de mondom lehet igazad van
LeonSilver
Én is ismerekés az egyik... hogy is mondjam... igen közeli ismerõsöm is székely. A legtöbb románnal békében lehet élni. NAgyon-nagyon sok feszkót a tetves politikusok csinálnak. Amikor iskolába járt, ott sem volt probléma a románokkal, illetve akivel volt azt elkerülték és kész.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem érnek atrocitások más nemzetiségûeket. De azt gondolom, hogy nem ez a jellemzõ.
Sõt! Nekem alapvetõen qrvára semmi bajom a románokkal, Szlovákokkal, ukránokkal, hottentottákkal. De mint tudjuk, hülye barmok mindenhol vannak. Nálunk is! Valami faszparaszt épp most vert szarrá egy vietnámi/magyar kettõs állampolgárságú srácot, csak mert...

Her Laca
Azért érdekes ez ,mert ha akarok kiköltözök,vehetek házat ,csinálhatok vállalkozást ,vállalhatok munkát,és ugyan úgy onnan is jöhet bárki.
Egy cimbim most vett egy nagy házat ott a havasoknál. Tõsgyökeres Budapesti.Másik meg Szlovákiába ment,ott csinált éget.Néha ha hazajön.
Én a tengerpartra vágyom ,ha akarok veszek ott egy házat. Megtehetem,más is megteheti.És akkor most csak a régi területekrõl beszélek.Nem vagyunk már elszakítva egymástól,nincs gyûlölködés.
Na jó, mindenhol vannak szélsõségesek,de azzal szerintem nem teszünk jót ha mi is ugyanazt csináljuk.

lehet neked van igazad. ha isten is akarja élünk 100 évig és saját szemünkkel látjuk majd :)
Her Laca
Én meg most ismerek nem egy Székely embert (sok barátom van onnan) akik meg aszondják,hogy semmi baj nincs.Jönnek ,mennek ,ha akarják állampolgárok ,ezt elfogadja már a Román állam is.
Régen más volt ,most is más. Változik a világ ,változnak a viszonyok,lehet érdemes lenne ezt is figyelembe venni.

én ismertem egy székely srácot, korombeli volt úgy volt katona, hogy egyedüli Magyar volt a laktanyában. isten hívõ ember volt,de ha románokra terelõdött a szó ölni bírt volna.
Her Laca
Ha rajtunk múlott volna még mindig félhold lenne a jelünk!
Jelezném az a másfél száz év nem volt rossz az akkori lakosságnak!
A bibi az volt,hogy csípte a szemét az egyháznak a közelségük,oszt így lettek kiebrudalva mint tudjuk:)

Her Laca
Azért az is érdekes,hogy Erdélyt egy egységként kezeljük ,de pl a Székelyek sosem voltak a királyság fennhatósága alatt teljesen, és azt se feledjük,hogy az idõk folyamán volt elkülönülése is pl mint önálló fejedelemség. A török idõkrõl ne is beszéljünk.
No meg a lakosság arányai is érdekesek Erdély egész területére pl a XX.század elején.Evvel csak azt akarom mondani,hogy a kérdéses terület igencsak hányattatott sorsú volt mióta van írásos történelem ,kezdve a rómaiaktól idáig.
És ahogy mi megszereztük magunknak annó és "jogot" formálunk rá úgy a Románok is ugyanevvel az erõvel,hisz megszerezték.
Szerintem jobb békésen jönni menni,beszélgetni,jókat enni ,inni,barátkozni. (mindenki megteheti kényére kedvére) mint lövöldözni.
Anyai nagyapám is Székelyföldi jelezném.Sõt ! A fiam barátnõje is oda való!Most is mennek.Lehet az újévet én is arra fele köszöntöm.Mi is a baj? UFF.

Holnapra a kávé mellé lesz egy kis Garasin-os meglepi féle.

Állítólag az oroszok is megcsodálták, hogy lábon mentetek át a Kárpátokon.

Az nem volt világos, hogy magán a tetten, vagy hogy amivel sikerült ez a mutatvány.
LeonSilver
Na attól is ki tudok akadni. Mégis mi a faszt csináljak? Románkodjak? Vagy hollandkodjak ?? AZ eszem megáll..