IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Nagyfater kovácsmester volt, örököltünk egyet tõle.
Valószínûleg I.vh-s olasz bajonettbõl készült disznóölõ.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Van két sisakom, mindegyik ebbõl lett visszajavítva.
A roncskutatók sírva fakadnak mindig, amikor egy ilyet találnak, de hát leleményes a magyar, mint tudjuk.
A bajonettekbõl meg minden háznál volt egy, az volt a "szúrókés" disznóvágáskor.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Le is szoktam ezután errõl😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Nem véletlen,hogy nem nézek TV -t ,nem hallgatom a kereskedelmi rádiókat az autóban ,(kivéve jazz meg a bartók és CD-k,ja és az idióta Fialát reggelente ha nem vagyok túl zsibbadt hozzá ) így azt se tudom (persze de ) ,hogy ki ez a kölök.
Ha majd egyszer összehozza a jó sorsa egy kevésbé türelmes ,avagy széplelkû emberrel oszt egy beszólás után a taknyán csúszik át a Duna jegén,majd õ is elgondolkozik azon,hogy mikor mit mondjon😊
Ennyit tudok mondani😊
Sose felejtem el!
Fiatal tanuló voltam és Rákoskeresztúron tajkoltuk a házakat.
Kijött a BULAV igazgatója (ez egy nagy lakásépítõ cég volt mint a 43 as)
és pökhendien mászkált le föl,meg dirigált össze vissza.
Na volt egy malteros srác ,valahonnan vidékrõl,oszt valamit csúnyán szólt a diri neki. A krapek a cserpákkal (ez egy hosszú nyelû szerszám ,evvel merték a maltert) úgy eltángálta az igazgatót a malteros rostán,hogy öröm volt nézni😊
Nem is volt az arcnál udvariasabb igazgató szerte Magyarországon a fáma szerint utána😊)
Válasz:
"Balázs!
Legközelebb nyugodtan kérdezz meg egy pilótát, mielõtt baromságok terjesztésébe fogsz élõ, egyenes adásban!
A vitorlázó repülõgépek vezetése igényli a legnagyobb reptechnikai tudást, ugyanis ott nincs motor! Ott mindent fizikából kell megoldani. Nincs ott a hajtómû, ami kihúzzon a pácból egy elszámolt megközelítésnél vagy egy magasság vesztésnél! Nem véletlen, hogy nagyon sok közforgalmi és katonai pilóta tartja fent a vitorlázó papírját saját, jól felfogott érdekében! Egy Airbus vezetése komoly felelõség, de kevésbé kell dolgozni a géppel. A fejlett fedélzeti rendszerek egyre inkább programozási kérdést jelentenek, mint repülõgép vezetést. Természetesen idáig és a több milliós fizetésig el kell jutni valahogy... Ez igen gyakran kezdõdik a vitorlázó repüléssel... A te karrieredet egy kupac botrányos videó indította el. Egy pilótáét a levegõ iránti vágy, rengeteg tanulás és áldozat.
Hogy okos emberek-e a pilóták? Erre nem tudok elfogulatlan választ adni. De az biztos, hogy akinek szakszolgálati engedélyt kiállít a hatóság, valamivel többet tud az üres locsogásnál. Akire rábíznak egy átlagos, 100 millió dolláros repülõgépet és rengeteg utast, talán egy kicsit többet tesz le az asztalra, mint azok, akik õt minõsítik egy székben ülve, mikrofon mögül.
Szép nagy arcod van. Gyere el egyszer hozzánk! Beültetlek a legegyszerûbb Cessna-ba és csak annyi feladatod lesz, hogy kigurulj a várópontig a vonalon. Ennyi az egész, biztosan menni fog...
Üdv.
Beke Miklós"
<#eljen>#eljen>
ForráS
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Elõször is szeretném leszögezni, hogy nem sértettségemben írok neked és nem is szeretnék többet írni errõl, de azért a véleményemet leírom amit semmiképpen nem bántó céllal teszek.
Elõször is azért válaszoltam a #70702-es posztodra mert bár nem nekem tetted fel a kérdést mégis csak rólunk mondtál véleményt és kérdezted "Meg mitõl Pumák?"
Elõször is az elsõ kédésedre válaszolnék"Ez mi ez?" ami a farok festéssel volt kapcsolatos. Legnagyobb sajnálatunkra, mivel a játék jelenleg csak open béta versioban fut, nincs benne semmilyen Magyar felségjelzés ezért találtuk ki ezt a tricolort ami kicsit felnyagítva rakunk a függõleges vezérsíkra és így bár kicsit ívesen de azért egy nemzeti lobogót ábrázol.
Írtam már korábban is, hogy elismerjük, hogy ez nem egy vérbeli szimulátor de mint a számok is mutatják a fiatalok szeretik mert nem kell profi pilóta és gazdag ember, hogy apró sikereket érj el a játékban ami ráadásul ingyenes. Félre értés elkerülése végett egyáltalán nem akarok senkit innen csábítgatni, sõt. Nektem biztosan csalódás volna. Amiért ezt írom az azért van mert megkérdõjelezted azt, hogy ki ápolhatja és ki nem a Puma 101-es vadász osztály emlékét. Ezt az érdemet sem szeretnénk egyáltalán elvitatni sem pedig megkérdõjelezni. Számomra a lényeg az, hogy én 38 éves vagyok és a Tobak Tibor könyveit olvastam 10-en pár éves fejjel és most boldog vagyok, hogy a számítástechnika még ha csak virtuálisan is hozzásegít, hogy kicsit jobban átélhessem mi volt a Hõsök idejében. A szomorú az, hogy az a sok fiatal aki jön hozzánk repülni azt hiszi a PUMA nevet a menõ sportmárkáról vettük és amikor mondjuk, hogy " nem ez egy WW2-ben létezett valós repülõ osztály volt" akkor csak anyit mondanak hogy "jéé"
Ez érvényes azokra az ellenfelekre akikkel együtt repülünk.Esténként csúcsidõbn 50 ezer embernél is többen vannak online. Minél sikeresebbek vagyunk annál többen ismerik meg a PUMA nevet ami azért nem hátrány.
Bocsánat a hoszzú monológért. További jó játékot kívánok itt mindenkinek.
Ami kritikákat én megfogalmaztam a játékkal a szemben, az úgy gondolom, hogy jogos volt, és kizárólag arra vonatkozott, amit próbáltam, tapasztaltam... Tudom, hogy neked a CloD a nagy kedvenc, és ezért te is érzékenyebben reagálsz a negatív hangokra, de azért a fikázást és a kritikát ne keverd össze... 😊
www.smart-bus.hu
A repszimek meg régen se voltak annyira népszerûek,de mostanra gondolom felnõtt egy új korosztály akiket annyira már nem érdekel a II. VH .
Ha megnézed az ATAG on is vén faszok nyomulnak legtöbbször.Szerintem az átlag életkor 30 körüli.
De nem csak a CLOD! A ROF se tömegek sportja.És a BOS se lesz az.
A fiatal srácok akik új arcok lennének kezdenek lepattanni a PC rõl (jelzem hál istennek) egyre kevesebben játszanak .
És nézd a régi motorosokat. Azok se erõltetik meg magukat már.
Max egy két kör elejéig erõt vesz magán valaki ,de annyi is.
Vagy elárulok egy dolgot😊
Pl én már este 10 körül nem tudok figyelni rendesen ,szépen el is búcsúztam olyankor tõletek.
Többre értékeltem ha lefekhettem aludni,mint ,hogy spitet lövöldözzek😊
Éreztem én ,hogy az már a vég😊)
Mindenesetre irigylem õket,hogy ennyien össze tudnak jönni, mi meg csak kopunk és kopunk, hogy egy nagy embert idézzek: A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyûlnek...
Nagyon jó kis repülõs játékok😊)
Nem is te vezeted azt a retket ,mert valami instruktor beleszól ha balfaszságot csinálsz.
Aztán meg valami kis karika mutatja hova lõj. Na meg a térkép túloldaláról látod az ellent😊
Legalább te ne szomoríts már engem azzal borzalommal.
Én örülök,hogy van ,meg sokan jól érzik magukat vele,de nem is megyek véleményezni oda ,mindamellett tõlem az messze áll,ahogy szerintem tõled is.
Szót sem érdemel kategória😊
Ahogy olvasom a fórumlyukat ,ott merõben más a helyzet.
Gépeket gyûjtögetnek, meg tuningolják õket,vagy valami ilyesmi.
Nem nagyon idegeskedik ott senki ha lelövik.
Annó ha 2X-3X meghót valaki waron ,nem engedték Twilekék repülni😊 Na mondjuk az is marhaság volt teszem hozzá.
De az tény,hogy a zabszemet se nagyon lehetett feltolni hátul ,némely esetekben.
"Ez megszállottságot igényel"
Épp tegnap beszéltünk errõl ts-en, hogy ezért nincs akkora kereslete a harci-repszimeknek, mert nagyon sok kitartást igényel. Pont azt hoztuk fel példának, hogyha lelõttek huszadjára akkor újrajöttünk huszonegyedjére, meg századjára is 😊.
Gondolom ez azért szükségeltetik valamennyire a WT-ben is.
A CloD- ban nincs sok esélye egy újoncnak,nincsenek Noob szerverek, mint a 46-ban voltak, itt egybõl a mély vízbe kerülnek a delikvensek.
"Emlékszem én arra amikor ott örömködtél a dongó fórumon,hogy sikerült egy vizsgád."
Bakker, hogy izgultam rajta, összeszorult még a gyomrom is, remegett kezem lábam, mintha az életem múlott volna rajta 😊, bizony jó érzés volt.
Annál még a régi Il is sokkal jobb😊
A Clod gépek kezelése az más kérdés. Egyszerû az is mint a szög.
Már mint hamar beletanul az ember oszt nem jelent kihívást.
Nagy nagy bánatomra jelezném.
Amúgy nekem nagyon bejön a grafikája 😊
Ha eredményes akarsz lenni a WT-ben, ott is meg kell tanulnod a légi-harc manõvereket, amitõl a CloD szimulátorabb az nem sokkal több kezelést igényel a felhasználó szempontjából szerintem(hûtõ,prop pitch), persze fizikát tekintve nem lehet egy lapon említeni õket, ezt elismerem.
Mennyi idõdbe került,hogy elérd ezt a szintet?Mennyi pénzedbe?
Szerintem meg se próbálj utána számolni.
Emlékszem én arra amikor ott örömködtél a dongó fórumon,hogy sikerült egy vizsgád.
Tudom ez sokaknak nevetségesen hangzik,de lássuk be nekünk akik csináltuk egy komoly dolog volt. Kaptál-kaptunk egy alapot aztán már csak rajtad múlt ,hogy ebben a közegben NEVED legyen.
Ez megszállottságot igényel .Jó értelemben.
Akik nem ennyire õrültek nem is tudnak úgy repülni .
Mert mint a mondás is tartja ,hogy hogyan lehet bejutni a Carnagie Hall ba ugyi😊
Csak a narancsot akarod összehasonlítani az almával.
Igaz mindegyik gömbölyded , de azért csak más😊
Épp errõl beszélek.
Más világ ! Persze ,hogy sokan vannak ,hiszen egy alapvetõen egyszerû játék ,nem igényel hosszabb tanulási folyamatot,nem igényel qrva sok pénzbeli befektetést,fogja az egeret a polgár oszt lövöldöz.
Ez a tömegek sportja! Amit meg mi azaz ti csináltok az a megszállottaké.
Értelem szerûen abból van a kevesebb😊
Vagy tévedek?😊
Azért amikor még virágzott az Il2 õ és gyültünk a warokra ,volt nagy sorban állás a lobbyn a szobákba😊 És esténként lerepültünk sokszor 2-3-4 wart is.
Volt ,hogy hajnalig baxtuk a rezet.😊
Jut eszembe,még Savit is úgy ismertem meg,hogy acidrain, éveket repkedett csak úgy magában,aztán ugyi be zupált😊
Dehogy bántom én õket,isten ments.
Hol látsz te bántást?😊 Csak említettem,hogy nem érdekel a dolog😊Ha nem nekem címezte volna, szó nélkül is hagyom😊
Mindenki másként viszonyul a játékhoz,mindenkinek megvan az indoka ,véleménye stb.
Meghallgatjuk egymást ,oszt ennyi.
Azt is lássuk be,hogy az igazán kemény mag az valóban leredukálható 10 emberre ,max 15 re de akkor már sokat mondtam.
Természetes,hogy õk sokkal jobban belelátnak az egészbe mint azok akik keveset használták.
De még ezen elhivatott arcok véleménye sem egyezik,lásd pl engem és téged.Te is mást látsz bele ,és én is.
Mint mondtam már ,nem kötelezõ egyetérteni senki véleményével,de a szólás a vélemény szabadságát azért ne vitassuk el senkitõl.
Neked jó ,játszol vele és ennyi,nem hiszem,hogy bárki is ideges lenne emiatt,ahogy az sem zavar senkit pl ,hogy én már nem játszom vele,vagy hogy Solt nem nyomja online.
Addig jó egy játék amíg örömmel ülsz oda és felhõtlen szórakozást biztosít a TE az ÉN a Gipsz Jakab számára. Ha ez egy végtelen egyszerû valami (most maradjunk repülõs témánál ) mint pl a WT akkor az is jó.
Kinek mik az igényei.
Van aki megelégszik pl butított grafikával ,mert más fontos neki,van akinek meg az is nagyon fontos. Ha nem tudja úgy futtatni ahogy azt elképzelte akkor az értelem szerûen neki már nem jó.
És még sorolhatnám az indokokat napestig.
Na legyen béke😊
A névhasználattal kapcsolatban úgy tudom, egyeztettek a VO101-el, és végül is nem ugyanazt használják, miért ne használhatnák akár az engedélyük nélkül.
A VO101 név történelem hû, ápolják is a hagyományokat, a Puma squadron - ha jól tudom ez a nevük - nem az.
Ahogy emlékszem a tesztjeidre, azok leginkább a videokártyád teljesítményének mérésére szolgáltak 😉
Az is igaz,hogy annak van joga kritizálni aki megvette, használja és helyesbítek korábbi mondadómon, "engem" nem érdekel azok kritikája, akik alig használják az adott programot és ezzel nem vagyok egyedül.
Majd ezentúl csak tovább görgetek.
Hogy miért is vagyok szkeptikus.
Az alant vázolt kívánságaim ugyan érthetõek a saját és azon emberek szemszögébõl akik tízen éve nyüstölik a különbözõ rep szimeket ,de ezen emberek tábora lássuk be vajmi kevés ahhoz,hogy üzletileg sikeressé tegyen egy programot.Egy minden tekintetben bonyolult szim elijeszti az azzal ismerkedõket ,ergo nem is veszik meg.Nagyon nagyon meg kell gondolnia egy fejlesztõ csapatnak ,mit és hogyan csináljon,mibe is fektessen energiát.
És itt szerintem a kör bezárul.
A sufni tuning pedig ami most a Clod ot is jellemzi más szempontból veszélyes. Így marad a Diabló😊
Arra ott van a WT pl.
Az igazi az lenne,ha egy valóban jól megcsinált szimet tennének le az asztalra,ahol úgy a repülés fizikája,mint az idõjárás, annak változásai,a gépek viselkedése ,kezelése közelítene a valódihoz.Erre kéne energiát feccölni !
Utána majd lehet bõvíteni ha már minden adott.
Teljesen mindegy,hogy a sivatag,vagy a csatorna,ne adj isten a havas orosz síkság fölött harcol az ember ha ezek megvannak.
Egy német pilóta hány évet is töltött el (már ha túlélte) az orosz fronton?
Elnézést,hogy értetlenségemnek adok hangot a nekem címzett kis összefoglalód kapcsán,de nem rémlik,hogy érdeklõdtem volna a WT virtuális repülõ egységek iránt ,beleértve a szabályzatukat mitökömet sõt eleve a WT iránt sem😊 Bõven elég volt egyszer 10 percet rászánnom az életembõl😊
Én Solt barátomnak írtam amire válaszoltál, és legnagyobb sajnálatomra én csak 1 Puma egységet ismerek (személyesen is közülük jó párat)ott nem rémlik,hogy 350 en lennének. Na õk valóban ápolják az említett emlékeket!
Ezért is értetlenkedtem,hisz úgy tudom a név le is van védetve.
Bár õk VO 101,azaz vadász osztály.
Mi több a 303 asokat is ismerem de gondolom nekik is vajmi kevés közük lenne az általad megnevezettekhez.
További jó repkedést és jó szórakozást kívánok 😊
Azt még megjegyezném, hogy kevesebben repültek az ide írogatók közül online, mint ahányan kritizálták.
Most már ott tartunk, hogy,
olyanok is kritizálják a CloD-ot akik nem nagyon repkednek vele
Pici csúsztatást érzek, ezért tisztázzuk, nem szeretném, ha elbeszélnénk egymás mellett. Kritikára alapvetõen annak van joga a véleményem szerint aki fizetett érte, és értelemszerûen használja, használta is. Ezen belül természetesen azt illik kritizálni, amit teszteltünk, próbáltunk, stb.
Ami engem illet, jelenleg 119 órám van a játékban, ennek kb az 50%-a gyakorlatilag tömény tesztelés, fõleg az engine-t érintõ dolgokkal kapcsolatban. (grafikai hibák, futás teljesítmény, stb)
A lényeg az, hogy kritikát tõlem maximum ebben az irányban olvashattál, és nem emlékszem olyan (törzstag) fórumozóra, aki olyan dolgot kritizált volna, amit nem próbált ki, nem tesztelt le.
Összességében tehát úgy gondolom, hogy a "vita"indító megjegyzésed (elsõ idézet) nem egészen korrekt, ezért is tettem szóvá. 😊
www.smart-bus.hu
Ez igaz, de amikor olyan kritikákat kapsz, hogy a mesza lefordulja a hurrit, azt máshogy nem nagyon tudod tesztelni.
Azt nem mondom, hogy csak online lehet tesztelni,de ha csak offline teszteled az kevés.
"Én személy szerint nem emlékszem olyan emberkétõl az online részt érintõ kritikára, aki csak offline repkedett volna vele."
Konkrét nevekre nem nagyon tudok,de már volt ebbõl vita itt a fórumon, hogy olyanok is kritizálják a CloD-ot akik nem nagyon repkednek vele, ha jól emlékszem te is köztük voltál a kritikákat illetõen.
Ha már így szóba került, te mennyit tesztelted online vagy offline?
Mivel rengeteg valóban létezett második világháborús virtuális századok vannak a játékban( pl: a lengyel 303-as akik ellen már mentünk egy csatát) úgy döntöttünk létrehozzuk a WT-s PUMA századot hogy ápolgassuk hõseink emlékét. Egyébként a külföldiek közül sokan felismerik a PUMA nevet és elõre köszönnek. Leginkább azok akik maguk is egy létezett WW2-es virtuális repülõszázad tagjai.
Ez itt a szabájzatunk:https://www.dropbox.com/s/x9fwmtwx6pswfac/Puma_Szabalyzat.pdf
Elég sok támadási felületet ad a CloD, nem értek azzal egyet, hogy kritizálni csak akkor lehet, ha online is repked vele valaki.
Én személy szerint nem emlékszem olyan emberkétõl az online részt érintõ kritikára, aki csak offline repkedett volna vele.
www.smart-bus.hu
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha arra járok jelzem feléd!
Akkor minekünk meg közel kíséretet kellene adni a bombázóknak, ahogy Göring bratyó megparancsolta 😊, szopóág lenne az is.