IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az én fiam két éves volt kb amikor a nem kicsi kulcscsomómat belevarázsolta a villanyradiátorba, s mindezt az idõ alatt, amíg hazaérkezve levetettük az asszonnyal a kabátokat. 1 cm széles nyílások vannak rajta. Már ránézésre is lehetetlennek tûnt. Szét kellett, szednem a cuccost. Aztán hetekig próbálgattam, Én belegyömöszkölni, de egyszer sem sikerült. <#fejvakaras>

Her Laca
Nekem a lányom volt nagy Leonardo. Még kisebb volt ,talán 6-7 éves ,a szobája összes falát telerajzolta zsírkrétával és filccel ,tokától bokáig. No most a filc eltüntetése egy vakolt és festett falról nem a legegyszerûbb mutatvány a földön.
Máig találgatjuk,hogy a fenébe ért fel olyan magasra<#nemtudom>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

arcszesz...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

A lányom kb. 2 éves koráig olyan 10-12db távirányítót rágott szét vagy dugott el hónapokra.
Már "nagy lány" (3éves), és nem csinálja...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Egyszer az én fiam-azóta sem értem a szitut ,hogy volt erre képes- majd 4 évesen egy vasárnap reggel..szóval arra kelek , hogy húzkodja a vécét. Gondoltam megnézem mit csinál már. A látvány:a wc-bõl kilóg a párnája amit elmélyülten nyomkod bele és közben próbálja húzkodni a láncot. <#vigyor> Persze elordítottam magam odaugrok kirántom a párnát! Alatta van egy kis dömper! Kiveszem azt is,láto ám , hogy alatta mindenféle katona, kocka, kis biszbasz, na azokat már vödörbe...mi volt az alján? Egy danonos puding, amit megevett a kis nyomi, és úgy akart eltüntetni, hogy lehúzza a wc-én. Csak mivel nem ment le<#alien>, gondolta segít neki.Az anyagi kár nem volt jelentõs, csak a lelki<#vigyor>.

Na tehàt, sikerült megoldani kártékony csemetém alkoholos filctollal történõ pingálását. Találtam egy jò pár éves SIGMA nevezetû monitor tisztitòt és azzal kezdtem el dörzsölgetni, elõször nem akarta leszedni, de kicsit erõsebben dörzsõltem aztán szép lassan lejött. Azért elpakoltam a gép mellõl az összes rajzeszközt.
Köszönöm a jótanácsokat!

hehe, nem találtam a tv távirányítót. majd egyszer szétszedtem a számítógépem portalanítás okán, és láss csodát. a mai napig nem értem :)
Itt a nyomtató gyûrte össze a lapokat amíg meg nem találtam benne a lego darabokat :)

Her Laca
naaaaaaaa. Akkor a kinek a gyereke volt a legkártékonyabb vetélkedõ következik:)))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Váááááá :) AZ én fiam meccccsssssbokszot, képeslapot és logikai izét (ált. ikolások használták, biztos ismered... négyszög, kör háromszög, különbözõ színek, méret, stb..) tömött bele :)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Könnyen vagy, mert ma már nem használnak VHS magnót. Az sem volt semmi, amikor nem tudtam betolni a kazettát, mert valamitõl megakadt, oszt mikor benéztem látom ám, hogy meg van tömve háztartási keksszel.
Her Laca
Ja! Gyereket meg beadni átnevelõ táborba:) Ezek a kis mûvészek mindig mindent összefirkálnak:)

LeonSilver
Patikában vegyél tisztaszeszt, próbûld azzal.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Cilint? De a gyógyszertári alkohol az tuti lehozza.

próbáltam alkohollal (házipálesz), ecettel, de nem váltak be. körömlakk lemosóval, na azzal nem merem. Kipróbálom majd amit írtál talán segít.

Zpogi
Ez mondjuk csak a TrackIr-re vonatkozik...
A fórumon mások is panaszkodnak erre.

Úgynevezett monitor tisztító hab. Enyhén alkoholos azt hiszem.
Szia Pogi! Kipróbálom, de a beállításoknál a TrackIr-t alapon hagytam. A joy-t is defaultra kell tenni ezek szerint?
A 3 éves gyerekem összerajzolta filctollal a TFT monitoromat, mivel tudom leszedni, hogy ne basszam haza a monitorom képernyõjét?

Zpogi
Szia Jani!
Ezt találtam róla, próbáld meg hátha.
"Had to go into the controls and reset everything to default in the TrackIR column"

Sziasztok! DCS P51-el kapcsolatban lenne kérdésem. Feltelepítettem gyári DVD-rõl a programot. Alapból a 1.2.1 patch van rajta. Minden mûködik ( TrackIr, X52 ) . Mivel ha online akarok játszani a legújabb patch kell, így feltelepítést engedtem a programnak. Fel is pakolja úgy, hogy az 1.2.7 patch lesz rajta. El is indul a játék, de itt jön a gubanc. Ülök a fülkében, az egérrel minden kapcsolót tudok kapcsolni VISZONT a TrackIr és a Joy nem üzemel. Olyan mintha be se lennének dugva. A trackir szoftver újratelepítését is megcsináltam, de az sem segített.Viszont a beállításoknál simán látja a TrackIr-t és az X52-t is. Ha valaki tudja a megoldást, és nekem is megmondja, azt köszönettel venném.
Zpogi
Csak, hogy egy kicsit "ON" is legyek:
http://www.youtube.com/v/j9B8mcJvkHw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Kár, hogy nincs hozzá magyar felirat...

Her Laca
Az a nagyon érdekes ám,hogy ha magamból indulok ki aki egy elég szabadságszeretõ ember a szó minden értelmébe, értve ezalatt a munkától kezdve az élet egyéb dolgait,szóval nem viselem el ha meghatároznak nekem bármit is. Én így éldegélek . Viszont! Bármennyire is úgy gondolom,hogy nem vagyok egy vallás követõje sem, de nem tudok kilépni azon kultúrkör adta szabályozásból amiben élek, ez pediglen a keresztény kultúra és tudat alatt pontosan követem én a 10 parancsolatot. Mint mindenki más is ,persze kivételek akadnak ,de hol nem. És itt van amit mondasz . A közösség az befolyásol ,ha akarom ha nem. Bõvebben nem térnék erre ki ,itt mindenki bõven érti mirõl hablatyolok.

Her Laca
Fején találtad azt a bezonyos szeget! Közösség építõ,összetartó! Ez nagyon fontos momentum szerintem.
Majd kifejtem .

Gundark 1 1
Igen, igazad van.
Azért is kell szerintem ez mert közösség építõ ereje van. Mondok egy példát. Az én édesanyám és édesapám meghalt pár éve. De szeretném hogy egy szép és jó helyen legyenek. Te a saját szeretteidnek ha már így fordult az élet ugyan ezt szeretnéd. Íme elvtársak vagyunk :)

Viszont a közösségnek szüksége van vezetõre. (mert mint tudjuk ez egy anarcho szindikalista közösség és választott vezetõink vannak, és egyébként sem vagyok öreg :)
Aki megmondja hogy merre az annyi. És ha még szerencsénk is van akkor minket figyel hogy nekünk is jó legyen ne csak saját magának :)
Egy egészséges környezetben nem... mondjuk egy falu nagyságú közösségben ezek a dolgok kikerülhetõek. Nem véletlenül erõltetik annyira a városokat az elmúlt pár száz évben...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Mind igaz amit mondtok,de még mindig ott tartunk,hogy ha változik is valami de maga egy egyházi intézmény megint lesz ,csak más névvel.
Mindig lesz akiaz élére áll valaminek (tételezzük fel a mega ultra jó szándékot és semmi hátsót) de mindig is lesznek olyanok akik kihasználóiként jelennek meg ,és õk vannak többen.Ez szvsz kikerülhetetlen.
Mint ahogy a politikában is ugyan ez játszódik le,végül is ugyan azok az ok okozati összefüggések. Az alapja mindennek az emberi természetünk.
No ma kibölcselkedtem magam ,megyek iszom egy felest ,meg rápöffentek. Az a tuti.

A hit egy kicsit más dolog a véleményem szerint... ahhoz, hogy higgyek valamiben, egy teremtõben, egy magasabb rendezõ elvben, az újjászületésben, vagy bármi másban, nem kell sem templom, sem egyház.

Az megint más kérdés, hogy az embereknek úgy könnyebb, ha a megrágott moslékot kapják a szájukba... nem kell gondolkozni, nyugodtan vétkezhetek mert úgyis feloldoznak csak egy kis adomány kell, vagy esetleg templomkert takarítás, irthatom nyugodtan a többi embert, mert a vallásom ezt megengedi, a vallási vezetõm pedig még ösztönöz is erre...

Fentebb sorolt dolgoknak semmi közük az egészséges hithez. Mondhatnék természeti, a világgal összhangban lévõ vallást is, csak a vallás szó már annyira degradálódott, hogy az ember nem szívesen használja!

www.smart-bus.hu

Gundark 1 1
No és van egy másik vetülete is a hitnek. Szeretnéd hinni hogy a szeretteid miután elmennek innen egy jó helyre mennek tovább, míg a bûnösök (gyilkosok stb) pedig elnyerik büntetésüket.

Az egyház keretet ad ennek.

Felállítja a szabályokat, amiket valahonnan kapott. Ezáltal az egyszerû ember ennek megfelelõen tud élni, lehetõleg úgy hogy az õ boldogulása ne ártson másoknak. Ahogyan a Koránban sem az van hogy kell teherautó bombát készíteni, a Bibliában sem az van hogy kell a Jézus nevében városokat felgyújtani.

Az egyház és a vezetõk kihasználják ezt? Hogyne. A vallási (és egyéb) fanatikusok a legjobb katonák. Esze nincs sok, de lelkes és azt csinálja amit mondasz.

De egy idõ után az emberek lázadozni kezdenek. És ha lesz egy vezetõjük mint mondjuk Luther akkor máris kész egy új felekezet.
Her Laca
Gondold végig. Hitre igény van? Igen. Igényt ki kell elégíteni. Kialakul egy szolgáltatás forma köré.
Turistabuszra szükség van? Igen. Kialakul egy szolgáltatás e köré.
Élelmiszerre ,csempézésre, mifaszomra szükség van? Igen. kialakul egy szolgáltatás mind köré.
Persze mindent meg is tudna csinálni az ember akár maga is ,de elaprózódna,nem jutna sehová.
A vallás is ilyen. Nem ér rá elmélkedni a világ dolgairól nap mint nap mint egy buddhista szerzetes,vagy egy teológus keresztény egyházfi.
Innen te is végigvezeted tovább,oszt tisztán látszik ,hogy nem az egyházak telepednek rá az emberekre hanem az emberek tartják õket életben. Ha senki ,de senki nem menne templomba,és egy büdös buznyákot nem adnának nekik,és lexarnák magasról õket ,vaj meddig maradnának fenn?

Her Laca
Ez nagyon de nagyon leegyszerûsítené a hittel kapcsolatos dolgot. És ez nem ilyen egyszerû:)Bár mint részegység nem is vitatható sokszor.

Szerintem nem.

www.smart-bus.hu

Bocs, hogy beleduma, de szerintem az embereknek arra van szüksége, hogy bizonyos körülményeket, eseményeket meg tudjanak azzal magyarázni, hogy azt egy felsõbb erõ akarta így, és nem õk tehetnek dolgokról.
Pl ha valami rossz történik, azt megmagyarázzák azzal, hogy a felsõbb erõ próbára teszi õket, vagy bünteti egy múltbéli rossz cselekedetért. Az egyházak csak ennek az "igénynek" a haszonélvezõi.

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Her Laca
Egyikbõl következik a másik. Nem kikerülhetõ.

A hitre szükségünk van, de az egyházakra egyáltalán nincs... :)

www.smart-bus.hu

Her Laca
Urak! A világon jelenleg is (a múltról ne is beszéljünk) több milliárd ember hisz valamely felsõbbrendû lényben,mindegy mi is a neve.Merem állítani,hogy a bolygónk lakosságának többsége biztosan hívõ ember.
Ergo. A hitnek ,vagy a hozzá kapcsolódó vallásoknak helye van ,mi több szükségeltetik.Még azon emberek is hisznek valamiben akik nem tartoznak semmilyen vallási csoporthoz (õk másban hisznek ,de hisznek!),az embereknek szüksége van erre ,szüksége van a reményre amit ezen dolgok nyújtani tudnak. Egyszerûen ilyenek vagyunk.

Nekem volt egy kollégám, aki hadilábon állt az anyósékkal. Anyósék és a lány nõvére is Jehova tanúi voltak. Addig, addig osztották a haver feleségének az agyát, míg a lány egyszer csak összepakolt és amíg a haver délutános volt letiplizett vissza a szüleihez. Mivel épp akkor a lány munkanélküli volt és azért valamit kajolni is kellett volna a családnak, mentek szüretre napszámba a maradék idõben meg járták a falvakat utcáról-utcára téríteni. A lány aztán elég hamar visszament a haverhoz, mert azért ott ennél jobb sora volt. Érdekes mód, a haver aztán igen csak egyenesbe jött anyagilag egy új meló által, anyósék meg a drágalátos sógornõje és annak családja meg épp ellenkezõ irányba került, már ami az anyagi helyzetüket illeti, oszt most meg pont õk szorulnak a haver támogatására, szinte mindenben.
Az egyik volt ügyfelünk valami kisebb szektaszerû egyház tagja, és mivel ettõl eltekintve értelmes gyerek volt, idõnként munkán túlmenõen is csevegtünk.
Gyakran kelt ki a RómKat egyház ellen, egyik okként az inkvizíciót megjelölve. A csevej egy késõbbi részében "...hogy teszel boldoggá valakit, aki nem akarja?" kérdésemre nagyjából azt válaszolta, hogy az egyház feladata, hogy az embereket akár erõszakkal is az erkölcs, és a boldogság útjára terelje. Erre közöltem vele, hogy konkrétan most rakta le annak az elvi alapjait, amit õ inkvizíció címen ostorozott másnál. Aznapra véget ért a beszélgetésünk...

Si vis pacem, para bellum.

Rohadtul észnél kell lenni, mert Ámor nyila a legváratlanabb idõben is be tud találni és a jegygyûrû nem biztosíték ellene, viszont nagy bukta lehet belõle, mire kijózanodik az ember. Fõ a hideg fej ! :))
Her Laca
http://www.youtube.com/v/OiIFx2lAAf8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
<#eljen> Leonom! Egy bizonyos kulturáltsági fokot elért ember az kb így kell ,hogy gondolkozzon. De mint már régebben kifejtettem, ugye van a "nyáj" akiknek kell ,hogy megmondják mi a helyes és mi nem. És mindig lesz aki jelentkezik ,hogy megmondja a tutit. Ezzel nem fog tudni mit kezdeni az emberiség. Legalábbis az elmúlt sok ezer esztendõ ezt mutatja nekem.

PhantomAss
egyetértek
én hívõ vagyok, és vállalom is, de senkit nem akarok megtéríteni. Mindenki tájékozódjon és döntsön mit akar.
A kereszténység is itt szúrta el nagyon, hogy évszázadokon át erõszakkal terjesztették azt ami alapból a szeretetrõl szól (inkvizíció, keresztes háborúk, stb)

GOOBY, pls

LeonSilver
"Minden más a sátán mûve ami nem az õ hitéhez kapcsolódik."

Szerintem EZ a legveszélyesebb ebben az egész hitgyülis szarban!
Soha nem értettem miért kell valakit csak azért utálni, lemészárolni, mert más a hite... És azt sem értem, hogy a sajátunkat miért akarjuk ráerõltetni a másikra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És nem csak a hitet. Politikai nézetet, szokást, étkezési szokást. Igen basszus, ettõl tudok kiakadni még nagyon.

Her Laca
Mindig csak az alsó sorokban vannak akik "extázisba " esnek,direkt úgy van megépítve a cucc. Ez a Német Sándor nem kispályás ,amúgy az egészet ámerikából importálta:) Ott ugye számos hason van ,de ez itt egy kis ország így hála az égnek több ilyen nem élne meg nagyon.

Her Laca
A Hitgyüli az érdekes jelenség. Van jó és van szerintem káros oldala is.
Hogy miért is állítom ezt? Nos van egy huszonéves kislány (ez csak egy példa ,de jól szemlélteti a dolgot és õt személyesen ismerjük) aki elég nyomorúságos életkezdetet tudhat magáénak.Amúgy roma származású .Szóval kiskorában beadták nevelõ intézetbe,majd amikor már tudott dolgozni akkor a rokonság kivette,elhelyezték takarítónak egy iskolába(még szerencséje is volt,hogy nem máshová) de munka után bezárták elvették a fizuját stb. Az iskola igazgatója megtudta ezt és lépett ez ügyben ,elhozta onnan,de ez egy más történet. Na a lényeg ,a kislány odakerült a hitgyülibe, õk felkarolták,szereztek neki egy albérletet ahol többedmagával lakik ,minimális pénzért ,de kell társadalmi munkát végeznie,meg valamit adakoznia a gyülekezetnek. Ez az adakozás különben általános ott.Ez eddig dicséretes a szememben ,segítenek embereken akik rászorulnak ,emberhez méltó életet tudnak élni. DE! És itt jött a megdöbbenésem. Egyszer több órát beszélgettünk,és megdöbbenve hallgattam ,micsoda egysíkú tudással van felvértezve a gyerek a vallás tekintetében pl. Másról nem is beszélek. Kérdezgettem,errõl arról,és kiderült,hogy például a Bibliát nem SZABAD!!!!! olvasniuk,csak azt amit a gyülekezet ad neki. Más vallásokról aztán pláne nem informálódhatnak. Olyan fokú agymosás van ott ,hogy hihetetlen. Lévén nem volt célom megingatni a hitében ,de igenis egy kicsit fel szerettem volna nyitni a szemét ,így hosszasan beszéltem neki a vallásokról,mások hitérõl,de egyrészt hihetetlen elutasító volt,másrészt nem is értette mirõl beszélek. Minden más a sátán mûve ami nem az õ hitéhez kapcsolódik. Én megdöbbentem de rendesen.Persze nem egy atomfizikus a gyerek de így még esélye sem lesz egy normális világkép önálló kialakítására.

PhantomAss
az ún. "karizmatikus" gyülekezetekben (mint pl. a Hit gy. is) azt tartják, hogy a Biblia alapján ha a Szentlélek megszáll azt ilyen jelenségek (rángatózás, sikoltozás, hisztérikus nevetés, földön fetrengés, stb) kísérik.
Szerintük alapból a Szentlélek a "nyelveken szólás" ajándékát adja, ami azt jelenti hogy tudnak olyan "nyelveken" beszélni ami másnak érthetelen, de valószínûleg még a beszélõ sem tudja mit jelent. A karizmatikus gyülekezetekben ez egyfajta alap elvárás, ezért mindenki beszél nyelveken (legalábbis azt hiszik). Ez egy kívülállónak úgy jön le hogy mindenki hangosan "hablatyol" valamit és nagy a hangzavar.
Nem akarok senkit megsérteni ezzel, de én nem értek ezzel egyet.
(van egy teológus diplomám is csak azért vagyok képben nagyjából ezekkel a dolgokkal)

GOOBY, pls

http://www.youtube.com/v/TRIxV4sNIOw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Én valami mesterséges (pl. villogó fény) hatásra elõidézett epilepsziás rohamra gondoltam.

<#vigyor>

Her Laca
Ki van az találva ne félj:) No meg van ott orvos is ,meg komoly rendelõ. Van ott lé ,fussa mindenre:)