IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A "választott kormány feladata.." jól hangzik, de a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha kimegy 3 nyugger táblával a kezében bármi ellen tüntetni, akkor a kormány hazaküldi a rendfentartókat, és azonnali hatállyal lemond. Minden más esetben konfliktust kockáztat.
Si vis pacem, para bellum.
Egy lõszer árával egyenlõ.Pár száz forint kb. Na ennyit ér az ott meghaltak élete.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A lényege,hogy az embernél nincs olcsóbban elõállítható harceszköz.
Jószerivel semmi nem kell hozzá,kell egy férfi ,egy nõ aztán dõl a sok ágyútöltelék. Morbid a megállapítás ,de szent igaz.Az egyén mint olyan nem is érdekes,nincs jelentõsége,vaj hány embernek hiányzunk majd (most átlagemberekrõl beszélek) ha meghalunk? A közvetlen családtagokon túl nem soknak,még talán a távoli rokonság sem ejt könnyeket az emberért.
Magunkat persze fontosnak ítéljük,de lássuk be hiányunk észrevehetetlen lenne.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A mai Ukrajna nem egy idegen hatalom által katonailag megszállt ország. Egészen biztosan nem tombol akkora diktatúra mint itthon az ötvenes években. És nincs akkora általános szegénység sem.
Egyvalamit azért nem árt tudnunk,de gondolom ezzel itt mindenki tisztában van. Nincs jelentõsége hányan halnak meg ,akik a szálakat irányítják pont lexarják. Az emberi életnél nincs olcsóbb úgy globálisan.(ez megérne egy jó kis írást amúgy ,már gondolkoztam rajta.)
Én reménykedem ,hogy elérnek valamit,de ismerve az ottani mentalitást szerintem vajmi keveset fog változni a vezetõik hozzáállása ,bárhogy is végzõdjön a dolog.
Nem tudom, kinek van igaza, mert kevés az ismeretem hozzá. Lehet, hogy a helyi gyurcsánykormány ellen megy a hirig, és teljesen oké a dolog. Az is lehet, hogy az arab tavaszt importálták Ukrajnába, és a nyugati pénzen felheccelt csõcselék akarja letenni a nem nyugatbarát elnököt. Bár szvsz sokkal valószínûbb, hogy a kettõ szépen összekeveredik, és az egyiket kihasználva dolgoznak alá a gumitalpúak a másik vonalon.
De ha nem is akarunk ítéletet mondani, attól még mi az, hogy civil? Aki egy kiló kenyérrel hazafelé igyekszik a családjához, az biztos. De aki hetek óta kint van a barikádokon, és molotovval ritkítja a túloldalt, az mitõl lenne ártatlan civil? Az egyenruhások is halnak szép számmal, nyilván nem azért, mert halálra röhögték magukat a virágot lóbáló tüntetõk láttán. Ha kint vagyok az utcán puskával a kezemben, a célt biztos nem ruházat, hanem tevékenység alapján választanám. És egy pajzszsal-kõvel-molotovval közeledõ figurát parancstól függetlenül igyekeznék mihamarabb célkereszt/célgömb elé kapni.
Egy felfegyverzett, mégha civil ruhás támadó lelövése azért nem egy kategória a vöröskeresztes ápolólány lelövésével, mert az tényleg gáz.
Szóval anélkül, hogy bármelyik fél pártját fognánk, aki odamegy "harcolni", az számíthat rá, hogy õ is célpont lesz. Akár jogosan megy ki, akár nem.
(A régi magyar közmondás szerint, aki k*nak áll, ne csodálkozzon, ha megb*k...)
Ui: Az indexes képgaléria szövege: Európában emberemlékezet óta nem volt ekkora erõszak. ...a legutolsó óta! Ha felsorolnánk a legutolsó 50 évet, ráférne egy képernyõoldalra?
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
De a kultúrájukat miért? Viszockij? Jeszenyin? Okudzsava? Mengyelejev? Stb.. õket mondjuk miért?
www.smart-bus.hu
Egyes hírek most arról szólnak, hogy orosz mesterlövészek lövöldözik a tüntetõket... :S Ezen a videón látható a fegyvere is a lövésznek, de az nem dragunov amennyire ki tudom venni...
www.smart-bus.hu
Nem jobb itt egyik oldal sem a másiknál.
Egyébként teljesen érthetõ a dühöd, de gondolj bele abba, hogy parancs nélkül ez nem lenne... azt kéne elsõnek kibelezni, aki ilyenre parancsot ad.
www.smart-bus.hu
Ez olyan dolog, mintha a követ hibáztatnád, ha agyondobsz valakit... nem a kõ a hibás, hanem aki eldobja.
Ha ezek kiskatonák, vagy mezei rendõrök lennének, akik a normális társadalomban szocializálódtak, akkor elvárható lenne ilyenkor egy parancsmegtagadás... de ezektõl...
www.smart-bus.hu
Azt meg honnan tudja aki lõ, hogy esetleg nem megint molotvval dobálóznának vagy valami házilag tákolt robbanószert akarnak odavinni a pajzsok mögött? Sose lehet tudni hogy mire készülnek a tüntetõk. Lenne persze jobb megoldás a lövöldözésnél, meg a molotovnál, de állítottak már katapultot is a tüntetõk.... Szerintem nem a kis emberrel van itt a baj vagy a rendõrökkel, hanem azokkal a vezetõkkel akik ezt az egészet irányítják.