IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Barátaim! Egy hétig csak ímmel valamint ámmal leszek.
Ne rosszalkodjatok. Legyetek jók, ha tudtok. A többi nem számít 😀

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Off...<#idiota>

Péntek reggel elmés szóváltást hallok a házunk elõtt, a kukásautó éppen a szemetet viszi...
Rekedt, alkoholista hang: Köcccsöööögggg kukkkááásoook!
Válasz: Aaannnyááád!

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Ugyan már tesó😊 Azt a szlogent ellõtték már a régi Il2 re.
Meg úgy õszintén,engem kibaxottul nem is érdekel mikor szenvedik ki magukból😊 Te tán várod? Mert akkor beszéljünk róla :XD

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Errõl csak az jutott eszembe, hogy volt egy tv riport (hirtv) egy magyar mûfordítóról. Orosz szépirodalmat fordított magyarra.

Egy szibériai munkatáborban tanult meg oroszúl. Ott átélt egysmást és látott is egyebet. Voltak akik megérdemelték hogy oda kerültek és voltak akik nem, ugyanis a köztörvényes bûnözõ össze volt zárva rendszer ellenes értelmiségivel.

A lényeg, hogy a riport alatt kijelentette, hogy amikor elég jól megtanúlt oroszúl és eredetiben olvashatta a nagy orosz klasszikusokat, szerelemes lett az orosz irodalomba és kultúrába. A riporter kissé sután rögtön rákérdezett hogy lehet ez, hiszen annyi borzalmat élt át és erõszakkal hurcolták el és börtönözték be.

A válasz a következõ volt: "De engem a szovjetek börtönöztek be és nem az oroszok..."

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

nem két hét? <#nevetes1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Légyszíves fejezd be az offolást! <#nevetes1>

Her Laca
No most olvasgatom ,megállapodott az ellenzék a Janukovics al .lesz egységkormány mitököm ,van örömködés ,ki lesz írva majd egy elõrehozott választás ,de majd késõbb,és mondták a népeknek,hogy menjenek haza.
Na kérem odanavigálták magukat a húsos fazékhoz ,oszt már nem kell a sok szerencsétlen akik valóban készek voltak meghalni . Még kezet is fogtak a góréval. Bár vannak ahogy olvasom jó néhányan akik ezzel nem elégednek meg ,és csak a Janukovics lemondását fogadják el mégpedig azonnal,na majd õket szépen lemészárolják ,immár az ellenzék teljes egyetértésével,mert már most lefogadom,hogy azok hirtelen terroristák lesznek,meg bûnözõk.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ott a pont.
Én még anno tanultam fõiskolán, marxizmus-leninizmus tárgyat, ahol ugyanígy emagyarázták az ellenkezõjét, ugyanilyen jópofa poénokkal. Agymosás ez is keményen. Azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a legnagyobb emberirtásokat a hit és isten nevében követték el a történelemben. Az egyik legnagyobb kizsákmányoló az egyház volt mindig is, csak szebb mázzal kenik be a tortájukat. Szerintem meg hagyni kéne az embereket békében élni, és ezt csak "politikusok" és papok nélkül tudom elképzelni.

Her Laca
Ha belegondolsz van benne valami.Elég nagy összetartó erõ az azért. De abban nem értek egyet,hogy az ember csak a hitért áldozná az életét ,hisz vannak erre azért más példák is,mondjuk a szabadsága,az országa,a népe stb is szóba jöhet,de más emberek akár ismeretlenek ért is elõfordult már. Nem kell ahhoz hívõnek lenni. De az tény,hogy egy nagy összetartó dolog és nem utolsó sorban iránymutató is. De mint mindennel ezzel sem élnek csak ,hanem vissza is élnek mint tudjuk.

Willenbrock
Nem semmi,kommunista neveltetés ellenére a hitet,vallást a materializmus és a tudomány fölé helyezte.Nálunk a destabilizáció már megvalósult,most a messiásvárás szakaszban vagyunk.A modell szerint polgárháborúnak vagy "megszállásnak" kell jönnie,amit majd "normalizáció" követ,némi szabadságjog nyírbálással.

Ja mi is átjártunk sportnapra Cegléden. Mi csak szórakoztunk, Õk véresen komolyan vették. Hogy értsétek: Cegléden egyszer kiszökött a laktanyából egy orosz kiskatona. Törtelig jutott (kb. 8 Km) Amikor megfogták, (rendõrök mesélték) a tisztje ott helyben szó nélkül fejbe lõtte, pont. Ott nincs visszaduma, meg honvéd úr kéremszépen...

Her Laca
<#eljen>Ez a csóka istencsászár ,hogy Eric Cartment idézzem!
Pont így gondolom a dolgokat magam is. Nagyon tetszett az egyenlõségrõl alkotott véleménye!

No igen, ez így van "rendjén"...

Ezért jutottam már rég el oda, hogy egyik médiának sem hiszek el semmit... maximum feltételezésnek fogadok el minden infót.

www.smart-bus.hu

Azon ismerõseimnek, akik csak a híradóból látták a 2006-os BP eseményeket, (mint most mi a kijevit), egészen más volt a véleményük, mint azoknak, akiknek valamilyen személyes infójuk is volt...

Si vis pacem, para bellum.

No meg jó lenne tudni, hogy abban a több mint 3 milliós városban, mégis hányan "tüntetnek", mennyire releváns ez az egész.

www.smart-bus.hu

És akkor még meg sem említettük, hogy a "tüntetõk" alatt kit is értünk? Egyszerû családapa, Právi Szektor, Tyituski, ultrák, Oplot? Van, aki a kormánycsapatok mellett harcol...

Ugyanez keletrõl(KG😎:

Titkosszolgálati szarkavarási módszerek nyugatról(CIA):

És tudod, mi a legviccesebb? Hogy az idõnként fellángoló indulatok ellenére úgy tud a legtöbb vita "normális" kereteken belül maradni, hogy a társaság jó része nem ismeri egymást személyesen...

A nép egy részének elégedetlensége plusz némi titkosszolgálati kavarás is benne van ebben a történetben. Plusz Janukovics bénasága. Az,hogy akkor fogadtatott el egy gyülekezést súlyosan korlátozó törvényt(jan 15-én),amikor már pont lenyugodtak a kedélyek,és a tüntetõk elkezdtek egyre inkább fogyni. A törvény feltüzelte õket és kimentek újra. A kárpátaljai magyarok szempontjából is fontos lenne megvizsgálni a történetet szerintem. Õk ugyanis nagyon rosszul jöhetnek ki a helyzetbõl egy ellenzéki koalíciós kormány megalakulásával. Ugyanis a majdan téri tüntetések kemény magját a szvoboda párt adta és adja. Ez egy szélsõséges párt ami két népet nagyon utál: az egyik az orosz,a másik a magyar. Õk rongálták meg többször is a Vereckei emlékmûvet.Lemberg megyében baromi népszerûek. Általában Nyugat-Ukrajnában Janukovics népszerûtlen,az õ területei inkább a Kelet-Ukrajna és a déli rész,meg persze a Krím. Az utolsó elnökválasztásokon kárpátalja volt az egyetlen terület,amit az ország nyugati részén Janukovics meg tudott nyerni. Ez annak volt köszönhetõ,mert a korábbi "nyugatos" vezetés olyan törvényeket hozott a demokrácia jegyében amik erõteljesen korlátozzák a kisebbségek jogait. Persze leginkább az oroszokra koncentráltak, de a magyarokat is ugyanúgy érintette. A balhék kezdetén megkérdeztek a magyar rádióban kárpátaljai magyarokat,hogy mi a véleményük. Õk azt nyilatkozták,hogy inkább Janukovicsot támogatják mert igaz,hogy oroszbarát,de legalább olyan törvényeket hozott,amiknek köszönhetõen kárpátalján az állami hivatalokban a magyarok magyar nyelven beszélhetnek az ügyintézõvel,és úgy intézhetik el a problémás ügyeiket. Juscsenko alatt kötelezõ volt ukránul beszélni az állami hivatalokban. Gazdagabbak nem lettek tõle,de jobban érezték magukat. Aztán felvehették a kettõs állampolgárságot,amit a jelenlegi ellenzék tiltani akar. Az egyik párt,az "Ukrán Népi Párt" például 5 év börtönnel tervezi honorálni,ha kiderül valakirõl,hogy az ukránon kívül egy másik államnak is állampolgára. Az,hogy hogyan helyezik el õket ha sokan vannak, nyilván még kérdéses,de a történelembõl tudhatjuk,hogy az ilyen dolgokat mindig nagyon kreatívan meg tudta oldani az emberiség...
Ukrajna helyzetét nem látom fényesen. Bármi is lesz,ez a megosztottsága fent fog maradni,elég megnézni egy nemzetiségi térképet,vagy éppen az elnökválasztások térképeit.
kettõs állampolgárság+börtön

R4ng3r
Jah ezt szeretem ebben a topicban hogyha valamirõl megy a vita nem egybõl szidják az emberek a másik felmenõjét... <#eljen>

R4ng3r
Észrevettem <#vigyor5>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Spoilerbe tettem a videót, mert vannak benne (számomra) brutális képek...

Igaz, hogy én elfogult vagyok a saját fajtámmal szemben, de ilyenkor azért úgy érzem, hogy joggal érzek büszkeséget is. Anno a TV székháznál elég csúnyán elfajultak már a dolgok, de mi mégsem ütöttük utcakõvel a fekvõ rendõr fejét, pedig lett volna rá alkalom. Sõt, az égõ vízágyúból még "mi" szedtük ki a rendõrt, és kísértük vissza a kollégáihoz... a tûzoltóknak meg segítettünk oltani a székházat...

Tudom, hogy itt már durvább a helyzet, de azért szörnyû látni, hogy milyen hamar eltávozik az emberségnek még a szikrája is mindenkibõl.

www.smart-bus.hu

Jaja. Én is azért írtam, hogy amikor egy adott tárgyra azt mondod, konkrét körülmények között hatástalan, azért az még fegyver. A sörétespuska is, a kockakõ is, a baseball-ütõ is.
Egy fegyveres összecsapásnál féltucat tüntetõ próbál meg harcszerû körülmények között eljutni az egyenruhások állása felé. Mégis mit gondoljak, Viszockij-versekbõl akarnak kikérdezni?
És ismétlem, nem vizsgáljuk, kinek van igaza. És nem gondoljuk, hogy ez így jó.
Egyszerû ok-okzati viszony.

LeonSilver
Persze félreértés ne essék! Nem védem egyik oldalt sem. Csak ha már beszélgetünk róla, akkor vizsgáljuk meg alaposan a dolgot 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Ez tök lényegtelen! Aki szemben áll, akár néhány száz méterre, az nem képes mérlegelni, hogy most nyóc méterre lõ el vagy tízre. Lõfegyver az lõfegyver.

"Fegyvernek minõsül minden olyan tárgy, amely élet kioltására alkalmas – szögezte le az államtitkár. Mint mondta, a bírói gyakorlatban már kialakult, mi számít fegyveres, és fegyverrel felfegyverkezve való támadásnak. Általában azt nevezzük felfegyverkezésnek, amikor a rendeltetésszerûen élet kioltására nem alkalmas eszközt, például egy kapát vesz magához valaki, de mégis alkalmas az élet kioltására. A fegyver egyértelmûen lõfegyver, vagy más fegyver – magyarázta. "

Ha már patikamérleg: sörétes lõszert használtak, vagy brennekét? Mert akkor megint más lõtáv/veszélyesség...

LeonSilver
A lány lelövése háborús bûntett. Szerintem.
A fegyvertelen ember az civil. Fegyvertelenre lõni olyan, mint fekvõ, magatehetetlen emberbe belerúgni.
Mi a fegyver? Hát.. ez egy elég tág fogalom lehet és nagyban függ a körülményektõl. Egy darab fa nem fegyver. És ha agyonbaszlak vele? Érted!

A sörétes fegyvert azért nem kellene relativizalni. Aki kiballag vele ilyen helyzetben, igenis lõjék fejbe 600 méterrõl.

LeonSilver
Véleményem szerint a civil egészen addig civil, amíg nincs a kezében emberélet kioltására eszköz. Ez az eszköz lehet akár egy macskakõ is, nem kell feltétlenül hajóágyúra gondolni. Felfegyverkezve sok minden lehet az ember, civil a legkevésbé. Szerintem.

A vöröskeresztes lány (Oleszja Zsukovszkaja, megérdemli, hogy név szerint is említsük), lelövése bûn, ebben megegyeztünk. A többit lehet vitatni, de most komolyan tizenezer embert akarsz egyenként sablonokba állítani? A VO101tvr által linkelt képek között van egy, ahol a jobb alsó negyedben egy nyugdíjas néni baseball ütõvel flangál. Õ micsoda? És ha három tüntetõ közelharcban lefog egy rendõrt, és õ csapja homlokon, akkor micsoda? A sörétespuska 5-600 méterrõl hatástalan. "Csata" közben egy utcasarok/barikád mögül 15 méterre kibukkanó járõr ellen minek számít? Egy olyan felfokozott helyzetben, mint a kijevi, másodpercek alatti döntésekben tényleg az itthoni, íróasztal melletti, precíz, több szempontból patikamérlegen elemzett helyzetet kell látniuk? Ez csak egy tökéletes világban mûködne így, a mienk sajna nem az...

Her Laca
Azt tudtad,hogy az elsõ VH végéig nem volt útlevél a világon? Mindenki oda ment és akkor amikor akart. Ahogy vége lett a háborúnak (asszem a franciák kezdték) be lettek zárva a határaik közé az emberek. Megvolt ennek az oka!

én ezt értem basszus! de a vöröskeresztes lány micsoda, a követ dobáló tízen éves micsoda, a fegyvertelen tüntetõ az micsoda. a kérdéses videón esélyt sem adnak a menekülésre. akinél fegyver van az számít is rá. de például mi a fegyver? a sörétes 5-600 méteröl árthat egy fedezék mögötti lövésznek? az meg egy másik kérdés, hogy a tüntetõk hány százaléka fegyveres.
Her Laca
Gondolkodj a rendõrök fejével. A haverod elég a szemed láttára,a másiknak szétmegy a feje.Te is kapod az áldást.Elárulom. Elborul az agyad.
Csak addig van fenntartása az embernek amíg el nem kezd puffogni,fütyûlni körülötte az áldás. Higgyé nekem.

Nem az erõszakot éltetjük, hanem azt próbáljuk felvázolni, hogyha valaki molotovval/sörétespuskával/zsákmánygéppisztollyal megy rendfentertót irtani, az számítson arra, hogy visszalõnek.

Her Laca
Nincs rendben!!!! És neked van igazad,mert megpróbálsz normális emberi értékek mentén gondolkozni,csak a világ sajna nem ilyen.

Ezt a gondolatmenetet követve tartják sokan, hogy nem 2 VH volt, csak egy, közepén hosszú tûzszünettel. '18-ra elfogyott az ember, és hát a "gyártósornak" kellett 20 év, mire újratermelt...
Van benne valami, a 100 éves háború sem 36500 háborús napot jelentett, hanem ugyanannak a konfliktusnak az sok éván át nyúló csatáit.

esküszöm olyan érzésem van, hogy szerintetek ez így tök rendben van. remélem tévedek, de ez jön le
Ellenkezõleg, akik '56-ban kimentek a barikádokra, önként vállalták a kockázatot, ahogy a Kijeviek is. Aki hasonló helyzetben az letét kockáztatja, maxmális tiszteletet érdemel.
A "választott kormány feladata.." jól hangzik, de a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha kimegy 3 nyugger táblával a kezében bármi ellen tüntetni, akkor a kormány hazaküldi a rendfentartókat, és azonnali hatállyal lemond. Minden más esetben konfliktust kockáztat.

Her Laca
Vagyis pontosan meghatározható mennyit is ér egy emberélet úgy kb.
Egy lõszer árával egyenlõ.Pár száz forint kb. Na ennyit ér az ott meghaltak élete.

Her Laca
Nemrég olvastam valahol egy írást és biza igazsága vagyon.
A lényege,hogy az embernél nincs olcsóbban elõállítható harceszköz.
Jószerivel semmi nem kell hozzá,kell egy férfi ,egy nõ aztán dõl a sok ágyútöltelék. Morbid a megállapítás ,de szent igaz.Az egyén mint olyan nem is érdekes,nincs jelentõsége,vaj hány embernek hiányzunk majd (most átlagemberekrõl beszélek) ha meghalunk? A közvetlen családtagokon túl nem soknak,még talán a távoli rokonság sem ejt könnyeket az emberért.
Magunkat persze fontosnak ítéljük,de lássuk be hiányunk észrevehetetlen lenne.

Ez: "a választott kormány mindenkori feladata, hogy egy ilyen fegyveres konfliktust elkerüljön" leginkább belpolitikai problémák esetén igaz. Vagy lehetne igaz az ideális világban. Meggyõzõdésem, hogy jelen helyzet sokkal inkább külpolitikai gyökerekbõl fakad, amikor az ország vezetésének teljesen más a mozgástere, a lehetõségei és mások a kötelességei.

Bár sok párhuzam felállítható 56 Budapestjével, alapvetõ különbségek is vannak.
A mai Ukrajna nem egy idegen hatalom által katonailag megszállt ország. Egészen biztosan nem tombol akkora diktatúra mint itthon az ötvenes években. És nincs akkora általános szegénység sem.

" Egyvalamit azért nem árt tudnunk,de gondolom ezzel itt mindenki tisztában van. Nincs jelentõsége hányan halnak meg ,akik a szálakat irányítják pont lexarják " sajnos egyet kell értenem. ez biztos, hogy így van.
szia. ezt a logikai vonalat követve tehát az 56-ban vérüket adó nagyszüleink is azt kapták amit kiharcoltak maguknak, igaz? már írtam, nem érdekelnek az okok. a választott kormány mindenkori feladata, hogy egy ilyen fegyveres konfliktust elkerüljön. például tudomásul veszi, hogy már nem kell. kiírják az elõre hozott választást. szerintem az nem normális, hogy a követ dobáló embert 500m-rõl nyakon lövik
Her Laca
Igazad van ,én is ezt mondom kb, már írtam is alább.
Egyvalamit azért nem árt tudnunk,de gondolom ezzel itt mindenki tisztában van. Nincs jelentõsége hányan halnak meg ,akik a szálakat irányítják pont lexarják. Az emberi életnél nincs olcsóbb úgy globálisan.(ez megérne egy jó kis írást amúgy ,már gondolkoztam rajta.)
Én reménykedem ,hogy elérnek valamit,de ismerve az ottani mentalitást szerintem vajmi keveset fog változni a vezetõik hozzáállása ,bárhogy is végzõdjön a dolog.

<#eljen>

Az indexen talán csak a képek objektívek :-D

Uraim, azért 2 pici dolgot vegyünk figyelembe Ukrajnaügyileg. 1, nincs csak fekete, csak fehér, csak jó, csak gonosz. 2, meddig civil a civil?
Nem tudom, kinek van igaza, mert kevés az ismeretem hozzá. Lehet, hogy a helyi gyurcsánykormány ellen megy a hirig, és teljesen oké a dolog. Az is lehet, hogy az arab tavaszt importálták Ukrajnába, és a nyugati pénzen felheccelt csõcselék akarja letenni a nem nyugatbarát elnököt. Bár szvsz sokkal valószínûbb, hogy a kettõ szépen összekeveredik, és az egyiket kihasználva dolgoznak alá a gumitalpúak a másik vonalon.
De ha nem is akarunk ítéletet mondani, attól még mi az, hogy civil? Aki egy kiló kenyérrel hazafelé igyekszik a családjához, az biztos. De aki hetek óta kint van a barikádokon, és molotovval ritkítja a túloldalt, az mitõl lenne ártatlan civil? Az egyenruhások is halnak szép számmal, nyilván nem azért, mert halálra röhögték magukat a virágot lóbáló tüntetõk láttán. Ha kint vagyok az utcán puskával a kezemben, a célt biztos nem ruházat, hanem tevékenység alapján választanám. És egy pajzszsal-kõvel-molotovval közeledõ figurát parancstól függetlenül igyekeznék mihamarabb célkereszt/célgömb elé kapni.
Egy felfegyverzett, mégha civil ruhás támadó lelövése azért nem egy kategória a vöröskeresztes ápolólány lelövésével, mert az tényleg gáz.
Szóval anélkül, hogy bármelyik fél pártját fognánk, aki odamegy "harcolni", az számíthat rá, hogy õ is célpont lesz. Akár jogosan megy ki, akár nem.
(A régi magyar közmondás szerint, aki k*nak áll, ne csodálkozzon, ha megb*k...)

Ui: Az indexes képgaléria szövege: Európában emberemlékezet óta nem volt ekkora erõszak. ...a legutolsó óta! Ha felsorolnánk a legutolsó 50 évet, ráférne egy képernyõoldalra?