91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na nézzünk mozit:) Hangolom magam.
  • Her Laca
    Az mind 1:)
  • LeonSilver
    Az izét viszont nem találom... a bannert :(
  • sakkay
    Részemről is ok..
  • Her Laca
    Ez jó Leonom:) Szeretjük a változatlanságot:))
  • sakkay
    Részemről amúgy mindegy-na jó a témában azért illeszkedjen pl. nyulas-inkább az a fontos, hogy az embert ne idegesítse 5 perc után se...
  • LeonSilver
    Sanyó már kutatja a cuccot!
  • LeonSilver
    Nem nagy, nekem mondjuk az, mert ehhez a css-hez meg mit tudom én mihez qrvára nemértek. :D
    Nem beszélve arról, hogy oylant képtelenség csinálni, ami mindenkinek tetszik.
  • LeonSilver
    Ha jól emlékszem Sanyó szerverén voltak tárolva, próbálom előkeríteni
  • LeonSilver
    Na ugye?!
  • sakkay
    Mennyire nagy munka alárakni? Mert lehet valami jól hangzik, de itt meg leégeti a retinánkat a kontraszt. Mondjuk a ROF-os is így nagyon világos' nekem, pedig a monitor ok.
  • sakkay
    Akkor inkább ne legyen nyulacskás.
  • Zpogi
    Ami régebben volt pumás, az már nincs meg?
  • LeonSilver
    Persze. De csak akkor ha az üzeneteket Neked címezhetik a népek.
  • sakkay
    Nyulacskás lehet?!
  • LeonSilver
    Ez a RoF-os háttér. :) Kérek képet vagy ötletet, hogy mi legyen itt, nálunk a háttér!

MOST! :D
  • Leon77
    Hiányolom a friss üzenetek jelzését is, most sem a lapon, sem a fejlécen nincs erre utaló jelzés (vagy csak nem tudom, mit kellene keresni).
  • Leon77
    Nem tudok róla. Javarészt bejelentkezés nélkül olvasom a fórumot, így a beállításnak nem sok jelentősége van számomra. A mindenki számára egységesen megjelenő kinézetet pedig nem a sima fórumozók állíthatják.

Her Laca: No igen, eléggé retinagyilkos a mostani összeállítás.
  • Her Laca
    Nem lehetne a betű színét feketére változtatni?:) Baxott zavaró ez a retek kék. Meg valami hátteret a fórumnak ,tök mind1 mit csak ne ez a fehér legyn:)
  • artivizsla #75915
    OK. A betűk színét akkor nem lehet állítani ?
  • Leon77
    Beállításoknál kattints a fórum hátérszín/lapszín sorokra és válassz színt.
  • artivizsla #75913
    Azt hol lehet beállítani, hogy ne ezekkel a színekkel jelenjen meg a fórum ?
  • artivizsla #75912
    Normandia

• VO101 tvr
    Egyfelől jelentheti azt, amit írtál, hogy a Finn pilóták lényegesen kepzettek voltak.
    Másfelől jelentheti, hogy a papíron "korszerűbbnek" hazudott szovjet gépek a valosagban lényegesen alulmultak a Buffalo-kat.
  • artivizsla #75911
    '44-45-ben már az orosz pilóták sem voltak annyira ügyetlenek gondolom és általában írták, hogy F Fókának nem volt ellenfél a Jak-9.
    ( Egyébként a könyv : Veress Csaba : A Balatoni csata )

Más. Nem rég fejeztem be a Számvéber Norbert : Konrad 3 című könyvének az olvasását. Nagyon durva dolgok mentek itt a Dunántúlon. Egy kis pár épületből álló tanyáért is 50-200 főt simán feláldoztak mind két fél részéről, csak hogy pár napig a hadijelentésben leírhassák, hogy az adott település az ellenőrzésük alatt áll. Az elvesztett technikáról már nem is beszélek. Napi átlag 180-200 fő volt kalkulálva veszteség oldalról a németeknél és ez többé kevésbé össze is jött nekik rendesen. Az oroszok veszteségei mind élőerőben, mind technikában 2-3-szoros volt. tehát el lehet képzelni, hogy milyen veszteségeket kellet pótolni a hátországnak folyamatosan.
  • sakkay
  • Her Laca
    Azért az ,hogy mivel mit repülnek le nagyban függ a pilótától is szerintem. A finnek a buffalókkal is "lerepülték" az elvileg korszerűbb orosz vasakat.
  • artivizsla #75908
    Egyszer már idéztem egy könyvből, amiben a magyar Fw 190F8-al lerepülték a Jak 9-et, pedig az méretben és tömegben is megegyezzik a messzerrel.

Jak 9 :

fesztáv : 9,75 m
    hossz : 8,7 m
    magasság : 3 m
    üres tömeg : 2700 Kg
    felszálló tömeg : 3200 Kg
    szárny felület : 17.15 m2
  • Her Laca
    Német gépre máshogy hat a fizika:)) De ez természetes is ,hisz az orosz nyírről és furnérról régóta tudjuk ,hogy nem csak bírja a golyót hanem a falysúja majdnem megegyezik a levegőével,és így jobban is repül:)
  • sakkay
    A Lagg is ok..érdekes.
  • sakkay
    Ja tudom, főleg ez.
  • Her Laca
    Nehezebb az biztos. De agilis egy madár volt az is tuti. Olvass utána ,hogy a spit pilóták miket mondtak róla amikor megjelent a csatorna felett.
    De mondom gyanítom,hogy nagyon hajaz a régi IL2 es fókára a repülése.

FW
    Szerkezeti tömeg 3200 kg
    Tömeg üzemanyaggal 4417 kg
    Max. felszállótömeg 4900 kg

BF
    Szerkezeti tömeg 2247 kg
    Tömeg üzemanyaggal 3148 kg
    Max. felszállótömeg 3400 kg
  • sakkay
    Az orosz gépeknél még talán a LA-5-nél van sokkal halványabban az emlegetett hibák, ajak viszont totálisan tiszta. Most repülöm őket egyenként. Amúgy kúrva élvezetes az orosz gépekkel felszállni.
  • sakkay
    Inkább a súlyra gondolok..olyan nehezebbnek érzem.
  • Her Laca
    Úgy látszik ez a fránya FM problem valahogy nem kerüli a német technikát:)))
  • Her Laca
    A 190 es nem igazán nagyobb:) mint a 109 es.
    BF
    Hossz 8,95 m
    Fesztáv 9,925 m
    Magasság 2,6 m
    Szárnyfelület 16,40 m²

FWHossz 9 m
    Fesztáv 10,51 m
    Magasság 3,95 m
    Szárnyfelület 18,30 m²

Minimális a különbség max a magassága a futók miatt nagyobb:)
  • sakkay
    Sajnos úgy látom viszont, hogy a 190 néminemüleg tartalmazza a messza anomáliáit a levegőben. Csak talán "lomhábban" mivel nagyobb. De benne van az tuti. Kíváncsi leszek arra a javításra.
  • sakkay
    Igen. Bár én itt inkább arra gondoltam, hogy a legtöbb egyszerűen szarul volt összerakva 43 után a főbb dolgokban mondjuk már nem nagyon hibáztak, a másik , hogy rohadtul nem volt "felhasználó barát".
  • Her Laca
    Erről jut eszembe:) Oroszok szimet készítenek.Lásd IL2. De ha nem szim akkor wartündér. Na maradjunk az Il2 nél. Beraktak már régen is olyan gépeket amik papíron qrva jól teljesítettek ,csak amikor megreptették a valóságban akkor mind a 2-3 le is esett oszt ennyi is volt belőlük.
    Persze a játékban a papíron leírt értékekkel bírtak:))) Szóval én ezeket a papíron jól teljesített dolgokat kétkedve fogadom ám.
    Vannak dokumentumok német berepülő pilcsik beszámolói a zsákmányolt gépekről ,,ahol szépen le vagyon írva mit is tudtak azok a vasak.