91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#75935 -
#75934 Na nézzünk mozit:) Hangolom magam.
-
#75933 Az mind 1:) -
#75932 Az izét viszont nem találom... a bannert :( -
sakkay #75931 Részemről is ok.. -
#75930 Ez jó Leonom:) Szeretjük a változatlanságot:)) -
sakkay #75929 Részemről amúgy mindegy-na jó a témában azért illeszkedjen pl. nyulas-inkább az a fontos, hogy az embert ne idegesítse 5 perc után se... -
#75928 Sanyó már kutatja a cuccot!
-
#75927 Nem nagy, nekem mondjuk az, mert ehhez a css-hez meg mit tudom én mihez qrvára nemértek. :D
Nem beszélve arról, hogy oylant képtelenség csinálni, ami mindenkinek tetszik. -
#75926 Ha jól emlékszem Sanyó szerverén voltak tárolva, próbálom előkeríteni -
#75925 Na ugye?! -
sakkay #75924 Mennyire nagy munka alárakni? Mert lehet valami jól hangzik, de itt meg leégeti a retinánkat a kontraszt. Mondjuk a ROF-os is így nagyon világos' nekem, pedig a monitor ok. -
sakkay #75923 Akkor inkább ne legyen nyulacskás. -
#75922 Ami régebben volt pumás, az már nincs meg? -
#75921 Persze. De csak akkor ha az üzeneteket Neked címezhetik a népek. -
sakkay #75920 Nyulacskás lehet?! -
#75919 Ez a RoF-os háttér. :) Kérek képet vagy ötletet, hogy mi legyen itt, nálunk a háttér!
MOST! :D -
Leon77 #75918 Hiányolom a friss üzenetek jelzését is, most sem a lapon, sem a fejlécen nincs erre utaló jelzés (vagy csak nem tudom, mit kellene keresni). -
Leon77 #75917 Nem tudok róla. Javarészt bejelentkezés nélkül olvasom a fórumot, így a beállításnak nem sok jelentősége van számomra. A mindenki számára egységesen megjelenő kinézetet pedig nem a sima fórumozók állíthatják.
Her Laca: No igen, eléggé retinagyilkos a mostani összeállítás. -
#75916 Nem lehetne a betű színét feketére változtatni?:) Baxott zavaró ez a retek kék. Meg valami hátteret a fórumnak ,tök mind1 mit csak ne ez a fehér legyn:) -
artivizsla #75915 OK. A betűk színét akkor nem lehet állítani ? -
Leon77 #75914 Beállításoknál kattints a fórum hátérszín/lapszín sorokra és válassz színt. -
artivizsla #75913 Azt hol lehet beállítani, hogy ne ezekkel a színekkel jelenjen meg a fórum ? -
artivizsla #75912 Normandia
-
VO101 tvr #75912 Egyfelől jelentheti azt, amit írtál, hogy a Finn pilóták lényegesen kepzettek voltak.
Másfelől jelentheti, hogy a papíron "korszerűbbnek" hazudott szovjet gépek a valosagban lényegesen alulmultak a Buffalo-kat. -
artivizsla #75911 '44-45-ben már az orosz pilóták sem voltak annyira ügyetlenek gondolom és általában írták, hogy F Fókának nem volt ellenfél a Jak-9.
( Egyébként a könyv : Veress Csaba : A Balatoni csata )
Más. Nem rég fejeztem be a Számvéber Norbert : Konrad 3 című könyvének az olvasását. Nagyon durva dolgok mentek itt a Dunántúlon. Egy kis pár épületből álló tanyáért is 50-200 főt simán feláldoztak mind két fél részéről, csak hogy pár napig a hadijelentésben leírhassák, hogy az adott település az ellenőrzésük alatt áll. Az elvesztett technikáról már nem is beszélek. Napi átlag 180-200 fő volt kalkulálva veszteség oldalról a németeknél és ez többé kevésbé össze is jött nekik rendesen. Az oroszok veszteségei mind élőerőben, mind technikában 2-3-szoros volt. tehát el lehet képzelni, hogy milyen veszteségeket kellet pótolni a hátországnak folyamatosan. -
sakkay #75910 -
#75909 Azért az ,hogy mivel mit repülnek le nagyban függ a pilótától is szerintem. A finnek a buffalókkal is "lerepülték" az elvileg korszerűbb orosz vasakat. -
artivizsla #75908 Egyszer már idéztem egy könyvből, amiben a magyar Fw 190F8-al lerepülték a Jak 9-et, pedig az méretben és tömegben is megegyezzik a messzerrel.
Jak 9 :
fesztáv : 9,75 m
hossz : 8,7 m
magasság : 3 m
üres tömeg : 2700 Kg
felszálló tömeg : 3200 Kg
szárny felület : 17.15 m2
-
#75907 Német gépre máshogy hat a fizika:)) De ez természetes is ,hisz az orosz nyírről és furnérról régóta tudjuk ,hogy nem csak bírja a golyót hanem a falysúja majdnem megegyezik a levegőével,és így jobban is repül:)
-
sakkay #75906 A Lagg is ok..érdekes. -
sakkay #75905 Ja tudom, főleg ez. -
#75904 Nehezebb az biztos. De agilis egy madár volt az is tuti. Olvass utána ,hogy a spit pilóták miket mondtak róla amikor megjelent a csatorna felett.
De mondom gyanítom,hogy nagyon hajaz a régi IL2 es fókára a repülése.
FW
Szerkezeti tömeg 3200 kg
Tömeg üzemanyaggal 4417 kg
Max. felszállótömeg 4900 kg
BF
Szerkezeti tömeg 2247 kg
Tömeg üzemanyaggal 3148 kg
Max. felszállótömeg 3400 kg -
sakkay #75903 Az orosz gépeknél még talán a LA-5-nél van sokkal halványabban az emlegetett hibák, ajak viszont totálisan tiszta. Most repülöm őket egyenként. Amúgy kúrva élvezetes az orosz gépekkel felszállni. -
sakkay #75902 Inkább a súlyra gondolok..olyan nehezebbnek érzem. -
#75901 Úgy látszik ez a fránya FM problem valahogy nem kerüli a német technikát:)))
-
#75900 A 190 es nem igazán nagyobb:) mint a 109 es.
BF
Hossz 8,95 m
Fesztáv 9,925 m
Magasság 2,6 m
Szárnyfelület 16,40 m²
FWHossz 9 m
Fesztáv 10,51 m
Magasság 3,95 m
Szárnyfelület 18,30 m²
Minimális a különbség max a magassága a futók miatt nagyobb:)
-
sakkay #75899 Sajnos úgy látom viszont, hogy a 190 néminemüleg tartalmazza a messza anomáliáit a levegőben. Csak talán "lomhábban" mivel nagyobb. De benne van az tuti. Kíváncsi leszek arra a javításra. -
sakkay #75898 Igen. Bár én itt inkább arra gondoltam, hogy a legtöbb egyszerűen szarul volt összerakva 43 után a főbb dolgokban mondjuk már nem nagyon hibáztak, a másik , hogy rohadtul nem volt "felhasználó barát". -
#75897 Erről jut eszembe:) Oroszok szimet készítenek.Lásd IL2. De ha nem szim akkor wartündér. Na maradjunk az Il2 nél. Beraktak már régen is olyan gépeket amik papíron qrva jól teljesítettek ,csak amikor megreptették a valóságban akkor mind a 2-3 le is esett oszt ennyi is volt belőlük.
Persze a játékban a papíron leírt értékekkel bírtak:))) Szóval én ezeket a papíron jól teljesített dolgokat kétkedve fogadom ám.
Vannak dokumentumok német berepülő pilcsik beszámolói a zsákmányolt gépekről ,,ahol szépen le vagyon írva mit is tudtak azok a vasak.