IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tételezzük fel, hogy mégiscsak szimulátor lesz a BOS-ból<#smile>. Ez esetben az orosz gépek addig viszonylag jó állnak, amíg a motor automatizálás (kezelés)mindkét oldalon automatikus. Aztán ha jön az igazság ez megszûnik orosz oldalon. Na akkor lesz érdekes a dolog. Az emberi tényezõvel-hogy az orosz oldalon a pilóták 42-ig nullák és sok esetben egybõl hullák is voltak-azzal nyerhetnek az orosz oldal javára pár%-ot mondván ,hogy a szimulátor közösségben ez nem áll fent. De a tények makacs dolgok-immár másodszor-az adatok meg ott vannak. Szóval ezt nem nagyon tudják megúszni, kíváncsi vagyok mi lesz. Ha valaki vállalkozna rá, esetleg tesztelhetnénk a gépeket multiban...ha valaki hajlandó erre szóljon.

Inkább Lagg mégiscsak. Azért nem tudom biztosan mert mert többször is váltott a szeró..én meg fura módon nem is néztem át az orosz oldalra. A két gép meg eléggé hasonlít, fõleg ebben a téli bõrben.

LeonSilver
Óóóó bazeee... majdnem leestem a székrõl 😄 😄 "na nem mintha a Jakab 1 az egy X wing lett volna" Hatalmas!!!! 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Na most "szerinted" vagy valóban az volt?😊 Csak megnézted a gépkiosztást bakker😊Mert nem mind 1 ,hogy Jakab vagy Lagg ,a Lagg3 az maga a métely,az valami retek egy szerszám volt ,na nem mintha a Jakab 1 az egy X wing lett volna😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szerintem Jak meg il.

Her Laca
Mik voltak az orosz gépek?
Jak 1 és Lagg 3 ?Vagy csak a Lagg?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Közben multiztam 2 órát. A pozitívum az az, hogy a full reál<#alien> na jó ez erõs és nem is ez a neve-szerón vannak kb 50%-ban a srácok. Itt nincsen külsõ nézet sem semmi jel stb..a gond az , hogy még így is nagy parasztok , de hát közel vannak a repterek és megy a hent. Szóval legalább a fele komolyan gondolja a szimulátor dolgot. Ha egy per-egybe keveredtem orosz géppel azt le tudtam nyomni erõbõl, szóval tényleg jobb a messzer, bár az elemelkedés nem nagyon ment-még egyszer mondom nagyon nem volt tiszta indulás szóval nem tudom biztosan. Esetleg akinek megvan tesztelhetünk egyet valamikor.

Ok megy.

Her Laca
csinálj már egy fényképet a kabinról is ha érhetnélek😊

<#circling> OK.

Her Laca
Na jó ,én csak nem értettem mi alapján mondtad amit.Mert pl azok a fa szerû képzõdmények amit mutattam szerintem az ultragáz kategóriát képviselik,és az épületek sem domborítanak valami nagyot😊
De Úgyse ez a lényeges,hanem,hogy majd milyenek lesznek a gépek.
Ki az a hülye aki nulla méteren vitézkedik messerrel meg fókával.5-6 ezren meg tökmindegy.A reptéri kóbor ebet sem érdeklik ezek a dolgok,ha minden más jó lesz.
No hagylak örömködni ,nem baxtatlak tovább. Én a látványtól biza nem estem hasra ,és ez teljesen szubjektív részemrõl,én egy új szimnél kicsit mást várnék már ebben az idõben. Már ha szim lesz egyáltalán ,teszem hozzá.

Bakker Laca , hogy te milyen vagy!<#nyes> Ha egyszer Sztálingrád, tél, meg hó! De annak nagyon jó! Hát persze , hogy sivár-mi legyen ott cseresznyefa virággal?<#eplus2> És igen nagyon szépen megfogja. Mondom volt, hogy amint leértem a betonra lehúzta a sérült farokrészt.

Her Laca
No de ez mitõl szebb?<#fejvakaras><#ravasz1>
Még mindig nem értem mire mondtad azt amit😊 Szerintem nem szép,egyhangú ,sivár bár egy havas táj milyen legyen teszem hozzá,de ,hogy ebbõl miként jött le az ,hogy a talaj szebb mint a másikban 😊

És a hó megfogja a gépet,azaz fejt ki ellenállást ,vagy csak meglátszik a nyom?

Her Laca
Nem gyõzött meg😊

Igen hasonló.

Itt direkt elemeltem a kereket, mutatván, hogy a nyoma a hóban-és az hogy a kerék félig beenne van-tényleg hatással van arra, hogy megjelenik e a keréknyom vagy sem.

Ez olyan mint a micro domborzat (vagy mi a szösz) a RoF-ban, csak itt hó borítja! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Megnyomom a billentyûzeten a Prt Scr gombot😊 majd kitaszkolok oszt lementem paintba😊))

Ha lenne normális élsimítás és LOD, akkor valóban szebb lenne... 😊 A RoF-ban tû élesre be lehet lõni mindent, és a városok (igaz kisebbek) sem a segged alatt váltanak textúrát. 😊

De, ha már DX9, halott ötlet szerintem idõt ölni bele manapság... nem is értem miért arra fejlesztenek. Pontosabban értem, csak egyet nem értek vele. 😊

www.smart-bus.hu

Laca te mivel csinálsz képet..ez a szar FRAPS csak bmp tud, kis felbontásban..mindjárt felrakok párat azért.

Her Laca
Mit szülnének. A jak 1 az ûberfasza gép lesz és kész😊
Emlékszem Il2 ben hej de retek egy szerkezet volt az,kerülte mindenki mint a pestises beteget.

Her Laca
De nem a látvány csak amiért ezt mondom,mert azért igazságtalan sem akarnék lenni a Rof al ,,hiszen az se csúnya azért.

Her Laca
Ízlések és pofonok mesterem😊 Én meg a Rof ot ki nem állhatom😊
Szvsz a Clod sokkal szebb.

Ez teljesen igaz, nagyon érdeklõdve várom mit szülnek meg a problémára<#nyes>.

Most biztos kapok majd a fejemre, de nekem például jobban bejön a RoF grafikája. Tény, hogy a CloD van amiben jóval szebb, de az élsimítás, meg az orrunk elõtt változó 2D/3D engem lehangolt...

Mondhatnám úgyis, hogy a RoF a DX9 miatt korlátoltabb, viszont jóval igényesebb az összkép. Kevesebb, de szerintem mégis több.

www.smart-bus.hu

No igen, ebben sajnos vagyon igazság bõven...

www.smart-bus.hu

Her Laca
<#eljen>

Her Laca
Ha megnézed az utolsó képeken azokat a nemtudom minek nevezzem képzõdményeket (talán fák) hát az rettenet😊

A CloD mint program nézõpontom szerint teljesen indifferens a témában. De nem is szándékoztam mellette beszélni vagy védeni. Megjegyzem, a CloD-ot is csak akkor vettem meg, mikor rendbeszedték és már mûködött.
Pusztán a gépkiosztás tekintetében utaltam rá vissza, hiszen a Csatorna hadszínterét dolgozták fel benne 1940-bõl. Szerencsésen nyúltak a témához.
A 109 és a Spit egyaránt korának élenjáró technikája volt igényes kivitelezésben. Ez viszont nem mondható el a Jak-1-rõl. Teljesen hibás gondolat egy annyira asszimetrikus hadszínteret feldolgozni, mint a keleti front 1942.
És ebbõl a szempontból mindegy, hogy 45% vagy bármennyi.

Her Laca
Mesterem. DX9 es a játék motorja. Ahogy a Rof é is.
Mit akarsz ettõl? Ahogy mondtad a tények makacs dolgok😊
A grafika már nem fog sokat fejlõdni,az szerintem ilyen marad és kész.
De még mindig nem látom azt amit mondtál,hogy a talaj a táj az szebb mint a Clod é😊 Kérek képet,mert lehet ahogy nálad van az valóban szebb.😊
Gyõzz meg és istenuccse nem fogok tamáskodni.

Na vagyok. Elõször is havas a táj. Na most ugye itt a legnehezebb érzékeltetni a dolgokat, de van egy valami mikro bucka képzõ(gondolom rájöttél nem a hivatalos elnevezés<#vigyor>) ami miatt még a gépbõl is látni néha a havon (mármint álló helyzetben), hogy van mélyedés stb. Na most persze nem mindenhol. Nagyon kíváncsi leszek pont ezért ha erre rájön a növényzet. Mondjuk nem csodálkoznék azon , hogy ez az amiért + egy pontot szavaztak ano a téli Sztálingrádnak a készítõk..arra célzok, hogy lehet sokkal durvább lesz a gépigény ha lesznek bokrok füvek, fák, csak az idõ meg telik, az átlag pc erõsödik<#alien>. Semmire nem alapozom ezt, csak egy ötlet.

Her Laca
No ,csak ,hogy a tényeknél maradjak (és ok a 45% ) de itt mi az amire céloztál? Mármint a talajkinézete.
Direkt csak olyankor mentettem képet amikor nem a repülõbõl néz ki az arc,hanem külsõ nézetbõl ahol áll a táj és nincs zavaró körülmény.
És nem célom lehúzni elõre leszögezném,csak kíváncsii vagyok ti mit láttok ebbe bele.!!!!!

Ok megpróbálom, majd jövök..

Her Laca
Most megérkezett a javítás a Clodhoz is ,imént böngésztem át mikben is változott a dolog,na majd kívi leszek a tapasztalatokra,hogy pl a pk-n kívül valóban ugyan úgy sérülnek a gépek a 20 astól.

Her Laca
Jut eszembe. Az a baj,hogy van két oldal akik máshonnan nézik a dolgot.
Vannak akik offline is szeretnek játszani ,hadjáratokat meg ilyeneket végig vinni,na azok teljesen más szemszögbõl értékelnek egy ilyen progit,és vannak akik csak és kizárólag az online harcászkodást nézik,és biza nekik a történelmi hûség igenis fontos,hogy a lehetõ legprecízebben legyen megcsinálva minden.
A Clodot is azért hegesztgetik több kevesebb sikerrel ,hogy ez az érték minél jobb legyen. Micsoda vérre menõ viták vannak apró eltéréseken is😊

Her Laca
Szerintem félreérted TVR-t😊
Õ SZIMULÁTORT akar,nem hasonlót,nem majdnem azt 😊
Õ is úgy van vele,hogy majd kiderül,de szvsz már õ is túl van a hurrá optimizmuson😊
Amúgy te mit nézel? Mit jelent nálad a talaj jobb? Mert én vesszek meg de nem látom azt a húbassza meg grafikai csodát akárhogy is nézek ki a fejembõl😊
Csinálj már egy két képet ha kérhetnélek mert tényleg kíváncsi vagyok😊

Nem olyan korrekt dolog 45% leírni egy szimulátort, fõleg úgy , hogy a másik oldalon egy CLOD van. Amit ha nem csinálgattok vagy 1 éve ingyen elhivatottságból, akkor még mindig egy 60% álló valami lenne. Amit ha jól emlékszem 100% adtak ki a készítõk. Tök mindegy mi okból, a tények makacs dolgok. Erre itt van ez a BOS-még egyszer 45%-aztán mindenek el van mondva szerencsétlen, csak nem fehér embernek nem. Miközben már nem egy dologban simán jobb mint most a CLOD, gondolok itt a sérülés modellre, vagy a talajra.

Nekem nem szólt senki..<#alien>én pumpálok lelkesen, mint a jó gyerek.

Her Laca
Jelzem már régóta nem kell pumpálni😊)Csak úgy eszembe jutott😊
Ráadásul annak a karnak asszem nem is az volt a szerepe😊

Her Laca
Azért én nem mondok semmi konkrét véleményt róla. Lehet jó lesz , majd ha elkészül meglássuk. Mint mondtam én nem remegek a megjelenésre várva😊
Addig is vannak lelkes tagok akik tesztelgetik legalább és így vannak hírmorzsák.

Ennek így nem sok értelme van részemrõl.
Erre a ott van a DCS sorozat. Ott rendelkezésre áll a szimmetrikus harcászat.

Her Laca
Gondolj bele ,mondjuk a Fóka az mecsoda csoda volt akkoriban ,fõleg az oroszoknál. Még az angelusok is elsírták magukat amikor megjelent ,akkor mit csináltak azok az oroszoknál. Na annak mi lesz az ellenfele?
Gondolom a Lavor majd megtáltosodik😊 oszt utoléri😊

Innentõl viszont mirõl beszélünk? Szimulátor? CEM? Egy kevésbé árkád repülõs lövöldözõs játék. Kellene normális gépkiosztású frontot választani.
Az egész egy nagy marketingfogás, hogy elõre kifizettessék a türelmetlen vásárlóval a vételárat.
Másfelõl viszont a pirosak is ülhetnek kék gépbe, nem tiltja senki. A balansz pedig a szerver létszámmal kisakkozható lenne.
Még most is megy sokszor a vita 109 vs Spit ügyben a CloD esetében, pedig ezek azért eléggé kiegyensúlyozott gépek voltak egymáshoz képest.

Her Laca
Most erre mit lehet mondani. Úgy nem fogják kiadni,hogy a kérdéses idõpontban a német technika messze jobb volt mint az ellenlábasé.
Ha azt nézem,hogy a szemben álló légi egységek száma akkortájt mekkora eltérést mutat,és a közel 3000 orosz gépveszteséget (a németekét most meg nem mondom,de töredéke),szóval balansz nélkül nem fogják megcsinálni.
Meg ugye játéknak szánják ahogy annó régebben olvastam ,ha pedig játék akkor nem lehet az egyik oldalnak "kedvezni" . Ha meg mégis megcsinálják korrektül ,akkor hamar alább hagyna a lelkesedés a tavarisok oldaláról.
Veres AI-k ellen harcászkodna a nép?