IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez most ugye egy ilyen aprilis 1. vicc? mert a kep pl. biztos hogy nem a Dunaban keszult a viz alatt. 😊

<#vigyor2>
LeonSilver
2014. április 01

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

V43 1105
Az U-508 Spanyol és Franciaország között süllyedt el..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
EZ! nem érdekes ,hanem fontos oldal! Ezer éve le van mentve nálam😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Érdekes oldal, csak egy szót sem tudok németül.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szerintem is..gondolom a hivatalos német és orosz veszteséget összeadták. Meg ugye mit veszünk oda? Ha az Uránuszt is nézzük?!-hatalmas területen zajlott.

Her Laca
Ez tuti elírás,ezt én is néztem annó. Szerintem az orosz oldal veszteségeit írták oda. Nem is volt ott 3000 német gép ,eleve 4000 el támadták meg az oroszokat.

Ja és a németek csak szállító gépekbõl vesztettek 500-at.

Pl. itt.
DE mivel az adatok ellentmondóak-a hivatalos ruszki v.listáról pedig egy biztos, hogy nem igaz, én úgy vagyok vele hogy átlagolom..és ez bizony nagyon sok gép.

Her Laca
De lehet tévedek ,mert máshol 600 gépet találtam a német oldalon.

Her Laca
Lévén asszem 1800 géppel érkeztek oda.már mint a németek.

Her Laca
Hol olvastad?
És melyik félnek.
Én úgy tudom az oroszok 2800 gépet vesztettek kb.
A németekére nem találok adatot ,de keresem😊

200 nap alatt 3000 gép veszteség, azért nem olyan rossz...

<#alien>Minek is tagadjam..

Her Laca
Ezt csak azért írtam,hogy lássuk ,itt közel sem volt olyan légi intenzitás mint a csatorna felett ,vagy akár Kurszk nál.
Nagy vadászerõk nem nagyon röffentek össze,hol mert az egyik ,hol mert a másik félnek volt éppen kevés.

Her Laca
Négy bika: a fiú, az apa, a nagyapa, meg az dédapa állnak fent a domb tetején. Lent egy legelészõ tehéncsordát látnak.
- Fussunk le, és jól keféljük meg õket! - szól a fiúbika.
- Ugyan már, szép lassan lesétálunk és akkor! - szól az apa bika.
- Ne már, ha akarnak valamit, majd feljönnek! - szól a nagyapa bika.
- Fussunk, jönnek! - menekül a dédapa bika.

Her Laca
Lelkes a lelkem na😊
Még fiatal,de majd elmúlik😊

Kemény vagy csoki!!! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Na hazaértem😊
Drágaságom!😊
Az említett csata több részbõl állt ,a légierõ az elején és a végén kapott
igazán szerepet . Magában a városi harcban nem sokat tudtak tenni ,lévén nagyon közel voltak a vonalak egymáshoz, ha jól emlékszem lakásokért ,szobákért ment a küzdelem.
Csak van egy apró bökkenõ.
Az elején az orosz légierõ nagyon kevés géppel volt jelen,akkor a németek mondhatjuk rommá bombázták az egész várost.
A vége felé amikor meg körbekerítették a németeket ,akkor a szállító gépeké volt a szerep ,persze volt vadászvédelem,de addigra annyi gépet küldtek oda Sztálinék ,hogy hihetetlen túlerõ alakult ki. A német veszteségek is emígyen alakultak ,inkább bomber és szállító gépekben jelentkeztek ha jól tudom,de még utána nézek.

TVR nek meg igaza vagyon ,az orosz srácok sem voltak rosszabbak más nemzet fiainál,nem "csak" a pilótákon múlott az irdatlan veszteségük.

Ja baxki...<#fejvakaras>
de inkább ne mondj semmit<#vigyor>.

Te sakkay... mostanában picit lassú a felfogásom, ezért inkább kérdezek. Megvetted 100 usd-ért a BoS-t?

www.smart-bus.hu

De ha a kettõt összevetik, még mindig messze a-legközelebb a valósághoz-dolgot lehet szerintem teremteni. Sõt, ebben biztos vagyok. Annyi dolog van ami papíron nem jön elõ, hogy hihetetlen. Néztem a légiharc' videót és eddig az az érzés , hogy bent vagyok a gépbe, messze a BOS-nál jött elõ a legjobban. Persze ettõl még!! nem szim, de ez akkor is érdekes dolog.

N3suten
én személy szerint egy ilyen szélsõértéken repülõ pilótát ismerek ...
a többiek ,bárhonnan is jöttek a repülõjüket az utolsó zuhanáskor vitték a szélsõ értékekre ...

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

Végsõ soron ott is a légierõn csúszott el a szárazföldi harc. Amit az amerikaiak összehoztak 44-ben Normandiában, azt a Luftwaffe nem volt képes Sztálingrádnál. De még csak szállítókapacitása sem volt.
'Ha' légihíddal tudják tölteni a csapatokat sikeresen (mint 41 telén tudták Demjanszk-i katlanban rekedt csapatokat) azaz bírják kapacitással, akkor a kaukázusi hadseregcsoport sem kell visszavonuljon és a városban is kibekkelhettek volna tavaszig.

Érdekes téma, hogy az eredeti gépekrõl vegyék le a paramétereket.
Egyfelõl nem tudom, mennyire fér bele a szoftver költségvetésébe. Gondolom nem vurstli áron lehet ilyen gépeket napokra kibérelni pilótával.
Másfelõl az akkori gépeket ma már közel sem repülik szélsõértékeken, amit anno a harci körülmények között szívfájdalom nélkül adtak a sárkánynak és a motornak is. Egy szoftver miatt lenullázni a gépet?
Egy DB motor a teljesítményébõl fakadóan anno is üzemórás volt, mint manapság egy rali vagy F1 autó motorja. Ráadásul úgy felújítani, hogy nincs alkatrész hozzá... azaz van, ha egyedileg legyárják hozzá. Fõtengelyt, dugattyúkat mindent... Euróban is 7 számjegyes nagyságrend...
Szóval ez lehet fórumos marketingduma is szerintem.

12 perc. Nem is emlékeztem erre!<#vigyor>

Most visszanéztem a fejlesztés blogban. Azért van egy hatalmas elõnyük. Bármikor odamehetnek aztán megnézhetik az eredeti mig-3, vagy IL-t. Ráadásul még repülik is õket. Most olvastam nemrég, hogy a DCS messzer nem hajlandó repülni (normálisan)és egyenlõre nem találják az okát. Ráadásul nincs egy csomó adatuk..na most azért van egy pár gép még a világon. Olyan lehetetlen felvenni a tulajokkal a kapcsolatot? Mondjuk az adatok hiányát-most utána néztem a hírnek-fõleg a p-47-re írják.

Mindenben egyetértek és nem is akarom már most elõre menteni a dolgokat, én csak arra utaltam, hogy vajon mennyit jelent a kiképzés alacsony szintje. És ezt nem szabad el bagatelizálni, mert a 41 orosz pilóta, nem a 44 orosz pilóta. Gondoljatok csak bele a 41 német átlag, meg a 44 német átlag pilóta tudására. A Puma oldalon találok orosz gépekre vonatkozó adatokat?

Hogyne játszott volna Laca! Hónapokon keresztül csak légi úton kaptak ellátmányt..ráadásul csak azért nem törtek ki mert az idióta Gõring bemondott egy nemlétezõ számot-amit szerinte a légi ereje le tud szállítani a katlanba. Ha ez nem lett volna, nagy eséllyel a Sztálingrád sem így ér véget.

Her Laca
Azt tudni kell hogy a Sztálingrádi csatánál a légierõ nem játszott komoly szerepet.Városi harc volt tele közelharccal .Még a páncélosokat is korlátozottan használták.

Her Laca
Pl a kígyót megtehették volna és akkor kissé jobb lenne a hejzetük

Her Laca
<#eljen>
Abszolute egyetértek.
Nem véletlen,hogy az orosz pilcsik jobban kedvelték a nyugati gépeket. Legalábbis akkortályt.

Még egy pár sor ... ha már az adatok felmerültek.
A sztálini szovjet-orosz diktatúrában a papíron lévõ számok és a valóság nagyon sokszor köszönõviszonyban sem volt egymással. Van az a vicc ugye, hogy Józsi bácsi hányat fialt a disznó?.... Nem mertek nagyon elmaradni a paraméterekkel a tervben elõirányzott számoktól és vélelmezhetõ, hogy gyakran kozmetikáztak. Egyfelõl. Másrészt az, hogy a prototípus vagy korai szériás gép mit tudott, nem jelenti azt, hogy a tajgába áttelepített gyárban, mûszaki analfabéták (sokszor nõk) által sorozatban legyártott gép is tudta hozni ugyanazt a paramétereket. Talán hétköznapi hasonlatként említhetjük a Fiat>Zsiguli vagy Renault>Dacia hasonlatokat. A valós teljesítményekrõl aztán nem voltak adatok, vagy ha voltak is (mert nyilván kiderültek) nem papírozták, mert a panaszos megüthette a bokáját. Ugyanezen okból kutattak 44-ben a németek is a gyõri gyártású Messerekre és alkatrészekre, az otthoni kényszermunkások által összeszerelt helyett.
Általában igaz (és az a Szovjetúniót elkísérte hosszasan) hogy nem állt a rendelkezésre olyan nyersanyag, gépipar és mûszaki kultúra, mint nyugaton. Egy-egy csúcs gépet össze tudtak hozni, de azokat a borzasztó sorozatokat olyan minõségben nem. Hasonlat a rendszerváltás idejébõl, hogy az F-16 pilótáknak szemet szúrt, hogy a MiG-23 alá miért kell olajos tepsiket tenni.... Nem kérdés, hogy ez a két gép is hogy viszonyult egymáshoz.
Divat a rosszul képzett szovjet pilótára tolni a felelõsséget. Az angol Spitfire-ekben is hasonlóan alacsony repült órával bíró fiatalok ültek 40-ben... Az oroszok ugyanolyan jó pilóták, mint az angolok, németek...
Volt szerencsém vagy tíz éve VO101 találkozón a veterán Puma pilóták (Cserny Lapos, Pintér Öcsi, Micha Gyuri bácsi) véleményét hallani a 44-45-ös szovjet gépekrõl és a 30mm gépágyú hatásáról... A 30mm-es találatakor nem az volt a kérdés, hogy mennyire sérül a gép. A pilótának a túlélésre alig volt esélye. Mondhatjuk, hogy az sem volt kiegyensúlyozott...

Her Laca
Tévedés. TVR jól rávilágított a lényegre.Ezek a szerkezetek fõleg a lagg még akkor is alárendelt szerepet költenének be ha csak a gázkart kell huzigálni ,már ha korrektül van megcsinálva.Egy tapasztalt szimes egy bf el, pláne egy fókával csokorba szed egy századot. Még a lavor ami használható lenne, de igazából az sem jelentene problémát.Tényleg 110 és nincs?

Nézd már meg,mennyit bírnak zuhanórepülésben.Elvileg ezeknek a nyírfacsodáknak 650 körül szakadniuk kell,ha mégsem,akkor nincs mirõl beszélni realitás tekintetében.
Tételezzük fel, hogy mégiscsak szimulátor lesz a BOS-ból<#smile>. Ez esetben az orosz gépek addig viszonylag jó állnak, amíg a motor automatizálás (kezelés)mindkét oldalon automatikus. Aztán ha jön az igazság ez megszûnik orosz oldalon. Na akkor lesz érdekes a dolog. Az emberi tényezõvel-hogy az orosz oldalon a pilóták 42-ig nullák és sok esetben egybõl hullák is voltak-azzal nyerhetnek az orosz oldal javára pár%-ot mondván ,hogy a szimulátor közösségben ez nem áll fent. De a tények makacs dolgok-immár másodszor-az adatok meg ott vannak. Szóval ezt nem nagyon tudják megúszni, kíváncsi vagyok mi lesz. Ha valaki vállalkozna rá, esetleg tesztelhetnénk a gépeket multiban...ha valaki hajlandó erre szóljon.

Inkább Lagg mégiscsak. Azért nem tudom biztosan mert mert többször is váltott a szeró..én meg fura módon nem is néztem át az orosz oldalra. A két gép meg eléggé hasonlít, fõleg ebben a téli bõrben.

LeonSilver
Óóóó bazeee... majdnem leestem a székrõl 😄 😄 "na nem mintha a Jakab 1 az egy X wing lett volna" Hatalmas!!!! 😄

Her Laca
Na most "szerinted" vagy valóban az volt?😊 Csak megnézted a gépkiosztást bakker😊Mert nem mind 1 ,hogy Jakab vagy Lagg ,a Lagg3 az maga a métely,az valami retek egy szerszám volt ,na nem mintha a Jakab 1 az egy X wing lett volna😊

Szerintem Jak meg il.

Her Laca
Mik voltak az orosz gépek?
Jak 1 és Lagg 3 ?Vagy csak a Lagg?

Közben multiztam 2 órát. A pozitívum az az, hogy a full reál<#alien> na jó ez erõs és nem is ez a neve-szerón vannak kb 50%-ban a srácok. Itt nincsen külsõ nézet sem semmi jel stb..a gond az , hogy még így is nagy parasztok , de hát közel vannak a repterek és megy a hent. Szóval legalább a fele komolyan gondolja a szimulátor dolgot. Ha egy per-egybe keveredtem orosz géppel azt le tudtam nyomni erõbõl, szóval tényleg jobb a messzer, bár az elemelkedés nem nagyon ment-még egyszer mondom nagyon nem volt tiszta indulás szóval nem tudom biztosan. Esetleg akinek megvan tesztelhetünk egyet valamikor.

Ok megy.

Her Laca
csinálj már egy fényképet a kabinról is ha érhetnélek😊

<#circling> OK.