IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
DE mivel az adatok ellentmondóak-a hivatalos ruszki v.listáról pedig egy biztos, hogy nem igaz, én úgy vagyok vele hogy átlagolom..és ez bizony nagyon sok gép.
És melyik félnek.
Én úgy tudom az oroszok 2800 gépet vesztettek kb.
A németekére nem találok adatot ,de keresem😊
Nagy vadászerõk nem nagyon röffentek össze,hol mert az egyik ,hol mert a másik félnek volt éppen kevés.
- Fussunk le, és jól keféljük meg õket! - szól a fiúbika.
- Ugyan már, szép lassan lesétálunk és akkor! - szól az apa bika.
- Ne már, ha akarnak valamit, majd feljönnek! - szól a nagyapa bika.
- Fussunk, jönnek! - menekül a dédapa bika.
Még fiatal,de majd elmúlik😊
www.smart-bus.hu
Drágaságom!😊
Az említett csata több részbõl állt ,a légierõ az elején és a végén kapott
igazán szerepet . Magában a városi harcban nem sokat tudtak tenni ,lévén nagyon közel voltak a vonalak egymáshoz, ha jól emlékszem lakásokért ,szobákért ment a küzdelem.
Csak van egy apró bökkenõ.
Az elején az orosz légierõ nagyon kevés géppel volt jelen,akkor a németek mondhatjuk rommá bombázták az egész várost.
A vége felé amikor meg körbekerítették a németeket ,akkor a szállító gépeké volt a szerep ,persze volt vadászvédelem,de addigra annyi gépet küldtek oda Sztálinék ,hogy hihetetlen túlerõ alakult ki. A német veszteségek is emígyen alakultak ,inkább bomber és szállító gépekben jelentkeztek ha jól tudom,de még utána nézek.
TVR nek meg igaza vagyon ,az orosz srácok sem voltak rosszabbak más nemzet fiainál,nem "csak" a pilótákon múlott az irdatlan veszteségük.
de inkább ne mondj semmit<#vigyor>#vigyor>.
www.smart-bus.hu
a többiek ,bárhonnan is jöttek a repülõjüket az utolsó zuhanáskor vitték a szélsõ értékekre ...
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !
'Ha' légihíddal tudják tölteni a csapatokat sikeresen (mint 41 telén tudták Demjanszk-i katlanban rekedt csapatokat) azaz bírják kapacitással, akkor a kaukázusi hadseregcsoport sem kell visszavonuljon és a városban is kibekkelhettek volna tavaszig.
Egyfelõl nem tudom, mennyire fér bele a szoftver költségvetésébe. Gondolom nem vurstli áron lehet ilyen gépeket napokra kibérelni pilótával.
Másfelõl az akkori gépeket ma már közel sem repülik szélsõértékeken, amit anno a harci körülmények között szívfájdalom nélkül adtak a sárkánynak és a motornak is. Egy szoftver miatt lenullázni a gépet?
Egy DB motor a teljesítményébõl fakadóan anno is üzemórás volt, mint manapság egy rali vagy F1 autó motorja. Ráadásul úgy felújítani, hogy nincs alkatrész hozzá... azaz van, ha egyedileg legyárják hozzá. Fõtengelyt, dugattyúkat mindent... Euróban is 7 számjegyes nagyságrend...
Szóval ez lehet fórumos marketingduma is szerintem.
12 perc. Nem is emlékeztem erre!<#vigyor>#vigyor>
Abszolute egyetértek.
Nem véletlen,hogy az orosz pilcsik jobban kedvelték a nyugati gépeket. Legalábbis akkortályt.
A sztálini szovjet-orosz diktatúrában a papíron lévõ számok és a valóság nagyon sokszor köszönõviszonyban sem volt egymással. Van az a vicc ugye, hogy Józsi bácsi hányat fialt a disznó?.... Nem mertek nagyon elmaradni a paraméterekkel a tervben elõirányzott számoktól és vélelmezhetõ, hogy gyakran kozmetikáztak. Egyfelõl. Másrészt az, hogy a prototípus vagy korai szériás gép mit tudott, nem jelenti azt, hogy a tajgába áttelepített gyárban, mûszaki analfabéták (sokszor nõk) által sorozatban legyártott gép is tudta hozni ugyanazt a paramétereket. Talán hétköznapi hasonlatként említhetjük a Fiat>Zsiguli vagy Renault>Dacia hasonlatokat. A valós teljesítményekrõl aztán nem voltak adatok, vagy ha voltak is (mert nyilván kiderültek) nem papírozták, mert a panaszos megüthette a bokáját. Ugyanezen okból kutattak 44-ben a németek is a gyõri gyártású Messerekre és alkatrészekre, az otthoni kényszermunkások által összeszerelt helyett.
Általában igaz (és az a Szovjetúniót elkísérte hosszasan) hogy nem állt a rendelkezésre olyan nyersanyag, gépipar és mûszaki kultúra, mint nyugaton. Egy-egy csúcs gépet össze tudtak hozni, de azokat a borzasztó sorozatokat olyan minõségben nem. Hasonlat a rendszerváltás idejébõl, hogy az F-16 pilótáknak szemet szúrt, hogy a MiG-23 alá miért kell olajos tepsiket tenni.... Nem kérdés, hogy ez a két gép is hogy viszonyult egymáshoz.
Divat a rosszul képzett szovjet pilótára tolni a felelõsséget. Az angol Spitfire-ekben is hasonlóan alacsony repült órával bíró fiatalok ültek 40-ben... Az oroszok ugyanolyan jó pilóták, mint az angolok, németek...
Volt szerencsém vagy tíz éve VO101 találkozón a veterán Puma pilóták (Cserny Lapos, Pintér Öcsi, Micha Gyuri bácsi) véleményét hallani a 44-45-ös szovjet gépekrõl és a 30mm gépágyú hatásáról... A 30mm-es találatakor nem az volt a kérdés, hogy mennyire sérül a gép. A pilótának a túlélésre alig volt esélye. Mondhatjuk, hogy az sem volt kiegyensúlyozott...
Jak 1 és Lagg 3 ?Vagy csak a Lagg?