IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Na ja:) Ha belegondolok és a Clod ot folytatták volna (õk ,vagy az eredeti brigád,vagy mindketten) már a külsõ segítséggel (az meg ingyé lett volna lelkesedésbõl) tökéletesre csinálhatták volna ,és biztos vagyok benne ,lenne jó pár más hadszíntér és repülõ is hozzá. Asszem már kész volt ott is a G2 ,meg valami orosz gép is .De így több a della,hogy a saját motorjuk van benne,ennyi a lényeg.A Clod al is az a baj sajna ,ezt már leírtam többször,hogy az alapokat nem tudják elérni,bár volt pletyka ,hogy megkapják valakitõl a forrást de ez még nem történt meg,és ennek fényében még nagyszerûbb amit alkottak vele. Persze ott is vannak kritizálni valók (én aztán velük szemben sem fogtam vissza magam) :)
Mindazonáltal számomra az is egyértelmû,hogy egy pöttyett rosszul mérték fel a felhasználói kört,nem számoltak avval,hogy bezony lesz kritika bõszen,itt nem a lelkes tapsikolók fognak bugyiba pisilni bármit is csinálnak.

Eleve akkor lenne nagy siker egy ilyen szim ha ugyan úgy mint annó az IL2 ben lenne egy raklap térkép ,idõszak,gép,és akkor dõlne is a pénz,ahogy Oleg idejében. Félévente ,évente kiadni egy hadszíntért teljes áron ,asszem nem lenne okuk a panaszra.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem tudom õket sajnálni. Gondolom nem tartottak fegyvert a fejükhöz, mikor átvették a jogokat és belefogtak a BOS készítésébe.
És ugye szándékosan, üzleti haszon reményében tették, teszik tönkre a CloD-ot...

Her Laca
A finanszírozáshoz. Az a baj,hogy már nincs az a kiadó aki komolyan venne egy orosz informatikai céget ,fõleg nem egy rep szimulátort ,így nem is tol bele senki nagy pénzt.
Ha csak azt veszed,hogy az ígéret az év elejére szólt ,most vannak 45% on,máris ugyanazt produkálják(vagy majdnem) mint amit a Clod os brigád is eljátszott,pedig nekik volt hátterük (persze az meg idõ elõtt kiadatta velük,mert gondolom a töke tele volt a pénznyeléssel eredmények nélkül) .
A három 7 meg tele volt önbizalommal,aztán gondolom õk is szembesültek a felmerülõ problémákkal amik menet közben elõjöttek,ahogy olvasom még a CLOD ból is emelnek át dolgokat (a hibákkal együtt) csak ,hogy rövidítsék a fejlesztést,én nem csodálkoznék azon se ha ebbõl max jövõ évre lesz valami,vagy ha hamarabb kiadják akkor ugyan úgy tele lesz problémával,hibával .

Az meg,hogy próbálják elejét venni a kritikának ,még érthetõ is, mert a fentiek tükrében ha elkezdenének változtatni ezt azt ,úgy pláne elcsúsznak,és azt se tudjuk vajon milyen szerzõdést kötöttek az 1C vel,lehet megszorítják a pöcsüket ha nem tartanak határidõket.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Mondjuk ahhoz képest, hogy elõre kérik finanszírozni a projectet ez a stílus meglehetõsen arrogáns és átverõs.
Hétköznapi hasonlatokat már fel sem hozok, mindenkinek egyértelmû, hogy ez így erõbõl nem mûködik.

Her Laca
Sakkay mester most olvastam Tom írását,hogy már be is zárták az általad is mutatott totyikot.
Indokok is fel vannak sorolva.<#eplus2>
No látod többek közt ezért sem veszem a fárdtságot,hogy akár csak egy bötüt is rájuk áldozzak:)

Én még tolom HSFX móddal. Most akarom kipróbálni a DBW -t. De jobbára csak offline repülök...
Páran még nyüstöljük. Nekem UP3 van fent mellé.

Si vis pacem, para bellum.

Szerintem Tu-2 van benn. Van hozzá magyar felirat, mert amúgy érdekesnek filmnek tünik.

Willenbrock
Van egy (nekem)új orosz film,Ballada a bombázóról címmel:Link
Talán Pe-2 lesz benne,este meg is nézem.

Willenbrock
Ja megnéztem...fura,olyan mint egy japán gép.

Willenbrock
La-5 Bf-109 farokkal?

Her Laca
Nem :)

repvez
Egyébként a magyar messzerekben volt valami amit mi fejlesztettünk ki vagy cseréltünk benne ?Amitõl másabb volt mint az eredeti német?Vagy modositás nélkül használtuk õket.
Her Laca

Her Laca
Tudjátok ez mi?

Itt a megfejtés:)

Her Laca
A G6 ban is voltak eltérések. Late,tán GS-AS ez nem biztos így hirtelen.
De azokban is volt erõsebb motor meg MK 108 vagy ilyesmi.

Szerintem nem mezei G6-ok voltak, mert egyszer Tibor bátyánk írt olyasmit, hogy "Molnár Laci rávágta a vészteljesítményt".

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

GaBika6
Ki repül il-2 1946-al és annak valamilyen mod-jával?

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Her Laca
Az biztos,hogy nem sok póni volt a gyõzelmi listákon.No meg ugye azok qrva magasan jöttek be ,jóval a bomberek felett ,és a cél a bombázók kiiktatása volt elsõdlegesen mint tudjuk . Plusz a számbeli fölény . Szerintem édes mindegy lett volna avagy volt éppen melyik verzióval mennek ,úgy is a rövidebbet húzták volna.

PhantomAss
nem lehet áltaslánosítani az ernyõn lelövés témában, mindekét fél csinálta, amcsik közül sem mindenki volt ilyen
sõt voltak lovagiasak is, akik ha látták gond van nem támadtak
szal ez nem genetika vagy nép vagy egyéb ilyesmi amihez közhetõ

a másik, a Laca által a Pumákról belinkelt rész ami Molnár Lászlóval foglalkozik, mindig csodálkozom hogy õk 44-ben sima g6-tal repültek?
Nem sok esélyük lehetett a mustangokkal szemben

GOOBY, pls

Her Laca
Offolni?????? Itt?????:) Pláne repülõs témában???? Ne vicceljél már:)
Nem tudom feltûnt e ,hogy itt NINCS OFF téma <#ravasz1>
Fõleg ,hogy Leon a góré,õ meg cimbi ,plusz akinek nem tetszik az így járt.

Willenbrock
Megnéztem a Bondarcsuk rendezte Sztálingrád filmet,elég jó.Eizenstein színpadias,drámai stílusa jellemzi,és van pár életszerûtlen jelenet is benne.Pl égõ katonák ahelyett,hogy kabátjuktól megszabadulni próbálnának,szabályosan rohamoznak.A hadifogoly orosz katonához meg közel hajol hajol a német tiszt,anélkül,hogy elõzõleg lefegyverezték volna...

Mind1 ne offoljuk szét a topikot, nekem elég fura szemléletmódom van az akkori és mostani történésekrõl, nem feltétlen negatív értelemben, de pár embernél tuti kivágná a biztosítékot :D
Her Laca
Ezt azért árnyaljuk azért. Nem mindegyik csinált ilyet ,és nem is volt mindennapos ,de akadtak köztük (mint ahogy szerintem másnál is) ilyen olyan ficakok akik a lovagiasságot nem nagyon ismerték.
Olvastam,hogy nekik is megfordult a fejükben (akárcsak Hermannak) hogy le kéne lövöldözni a gépet elhagyó személyzetet ,hisz ha épségben földet érnek a következõ bevetésükön is találkozhatnak velük ,ami lehet pont máshogy végzõdne. Lévén õk is féltették az életüket ,így volt egyeseknél ,hogy nyitott fülekre talált a dolog. Ugye a németeknél amikor Gõring ezt felhozta akkor a "mester" Galland felháborodott és elég keresetlen szavakkal mondta meg mi is a véleménye errõl ,meg arról is aki ezt kitalálta.

"Csak jelzem,hogy ezt az ernyõn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták."

Azoknak a genomjába van mai napig. Európai õseink vadhajtása az usákok. A csúcsra népek hátán kúsztak fel középkortól kezdve napjainkig. Fantasztikus mikor a retardált amcsi öreg papa nyáladzva örvendezik, hogy egy tömegpusztító rakétára ráírhatja a nevét, amit visznek a közel keletre. A háborús kampány valami hihetetlen eltorzult förmedvénye.
Her Laca
http://www.youtube.com/v/2C7lFUG8pw0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Na ez is jó
http://www.youtube.com/v/tHKj3CZK3WY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
http://www.youtube.com/v/LRAjb3RKbII&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Na ez egy ismert történet ,(a pumákoktól másoltam,mert nem volt kedvem körmölni) ,szóval ,hogy milyen is volt a fegyelem.

"Augusztus 7.

Ezen a napon 400 bombázó 300 vadászgép kíséretében sziléziai célokat és az újvidéki olajfinomítót támadta. Magyar részrõl a Pumák 18 gépét vetették be. A magyar vadászok felszállás után azt a parancsot kapták, hogy biztosítsanak 12 német háromágyús Bf 109-est az I/JG302-bõl. A magyar köteléket Molnár László hdgy. vezette. Gyõrtõl délre 12 Mustang a nap felõl megtámadta a vegyes magyar-német egységet. Az irányítás mely ezen a napon Párduc néven jelentkezett be, rendkívül rosszul mûködött. De Molnár hdgy. is hibát követett el, mikor megpróbálta teljesíteni - jó katona módjára - a rossz, életveszélyes és amatõr módon kiadott parancsokat. Így aztán a Rába felett 8000m magasan célt repültek a Mustangoknak. Molnár hdgy. megpróbálta figyelmeztetni a veszélyre a németeket, ekkor egy Mustang súlyosan megrongálta gépét. Zuhanásban próbálta meg kivonni magát a harcból, de amikor kis magasságban egyenesbe hozta gépét egy Mustang újra elkezdett tüzelni rá. Szétlõtt gépét sikerült elhagynia, de a mögötte ülõ Mustang az ejtõernyõn függõ védtelen pilótát szitává lõtte. Gépe a V8+48 jelû Bf 109G6 és õ is a káldi erdõbe zuhant. 132 bevetésen 25 légi gyõzelmet aratott. Gépét még aznap megtalálták, de holttestét csak napokkal késõbb a keresésbe bevont lakosság segítségével. (19) A német és a magyar kötelék teljesen szétesett, akit nem lõttek le az igyekezett kitérni a további támadások elõl és visszatérni Veszprémbe. A németek 4 B-24, 2 B-17 és 2 P-38 lelövését jelentették. (20)"

Csak jelzem,hogy ezt az ernyõn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták. Hogy rohadna meg az összes ilyen.

Összességében igaza van Lacának. Egy max két rácsapás utá már úgyis a vadászoké volt a fõszerep. Pl a fóka tûzerejét legjobban akkor tudták kihasználni, ha a bomberhez képest kb álló poziciót vettek fel. Ez igazából csak a hatjában valósul meg, ahol mp-ekre reviben tarthatod, és ekkor lehet komoly kárt is tenni benne. Szembõl, oldalról csak pillanatnyi idõ adódik a tüzelésre és komoly kárt nehezebb összehozni. Fõleg a nagykalesszal nehéz pontos találatot elérni, akkor is max egy-két lövedék találhat be. A valóságban ugye a vadász is keresztbe kerül, de a lövésznek is rohadt nehéz dolga van, sokan halálra rémülve szinte vaktában nyomták az elsütõbillt.
De a játékban az AI lövész legtöbbször a szemed is kilövi ennyi idõ alatt.

Her Laca
Aztán lett a Pónijuk , ráadásul nem kevés:) és ott be is fellegzett a német vadászoknak . Mekkora kötelékek ellen mentek csórik .

Tudni kell hová rakni ezeket a dolgokat..

Her Laca
Na várjál. :) Azért nem mondhatjuk ,hogy fejetlenség lett volna,hisz azért a repülõknél elég komolyan vették a szabályokat ,a fegyelmet (erre van is szomorú példa a valóságból is ,magyar viszonylatban) . Kötelékben a vezér az isten mindenki azt csinálta amit az mondott,rajta volt a felelõsség,a "sakkozás" inkább a szabad vadászatokon volt jellemzõ amikor egy géppár vagy kettõ ment ellenséget keresni. De pl a nagy bombázó kötelékeket azért támadták derekasan (pláne ha nem volt vadászfedezet) ,nem véletlen ugye ,hogy az amiknak volt olyan gondolatuk egy idõben,hogy leállnak a bombázásokkal,mert már tûrhetetlen volt a veszteségük.

Magyarán kb akkora fejetlenség lehetett néha mint a játékszervereken, mert a valaguk féltették. Odacsaptak eliszkoltak nem sakkpartiztak :)

Azért durva, hogy itt örömködünk a fegyver kamera felvételeken, de ott általában meghótt' valaki...
Her Laca
1.00 nál azért nem pörög az annyira.

Her Laca
Na itt az elején egy szárnylövés, ha így pördül akkor jó.
http://www.youtube.com/v/L1HrOu4SW8o&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Lõtték azok mindenhonnan,hátulról is ahonnan éppen érték. Az életben azért nem Zajcevek üldögéltek többségében a lövészek helyén,no meg mondjuk egy kötelék USA bomber olyan össztüzet csinált ,hogy tök mindegy volt honnan mentek rájuk. Szembõl volt a kockázat mentesebb leginkább ahogy olvasgattam. Meg nem nagyon volt idejük a vadászoknak helyezkedni ,magasságot gyûjteni,mert a bombereket azért kísérték a vadászok is legtöbbször ,így onnan támadtak ahonnan érkeztek,aztán uzsgyi tovább.

Her Laca
Különben rájöttem:) Rof os beidegzõdése a srácoknak. Na mert azok a varrógépek inkább szerettek égni,úgy látszik tetszik nekik ez a ficsör:)

Ez a valóságban bevett dolog volt hogy hátulról lõtték a bombereket? Nem csak a játékok abnormalitásában jön elõ? Itt valaki éppen írta, hogy mekkora ökör hogy 6 órán beült egy PE2 mögé, de a videón pl 27 percnél is majdnem 6-ról lõ valamilyen bombázót a valóságban.
Her Laca
Azt én se , de elõtte az egy lavor ha jól láttam.

Her Laca
Nem érdekel engem annyira ,hogy irkáljak nekik:)
No meg nem az én dolgom, õk kérnek 22 ropit egy 45% os valamiért akkor melózzanak is meg érte.
Jelzem nem reális ,fõleg a német gépek nem voltak azok a kigyulladós fajták. A spit pl ebbõl a szempontból rosszabb volt fõleg a pilótára nézve mert elõtte volt a benya tank. . No meg a japo gépek ,azok igen .
Nézz végig guncam felvételeket ,nem jellemzõ az "öngyulladás" .<#bohoc>

Mondjuk nem tudom milyen gép az 2.50-nél, de ég mint az olajos rongy.

Írj rá a fórumra..de komolyan. Amúgy nem tudom mennyire reális ez kb minden 3. kigyullad..kettõ meg nem.

Her Laca
http://www.youtube.com/v/_aqJwHdMDK0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Ja tudom a 45% ra?:)))) Nem kösz nem<#eplus2>,amúgy sem vagyok egy irigy típus. Csak az anyag érdekelt volna amitõl ilyen gondolataid támadtak:)

Her Laca
Mire?

Her Laca
28 környékén pl a fóka lövi a laggot oszt csak nem akar égni az a retek.
Én ezt a hamar lángra kap effektet a Bos ban nem tudom hová tenni.
http://www.youtube.com/v/4vuxpnx4Tic&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

<#alien>Irigykedsz mi??

Her Laca
Mit szívsz ? Kell nekem:)

Her Laca
juj.