IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Az autó legyen benzines és turbó, a motorkerékpár pedig kétütemû
NEKED!!!! tökéletesen igazad van ,volt a választásnál.
Én sem vennék mint írtam is egy öregebb gépet ugyanazért a pénzért ,és ennek ugyanazok az okai nálam is mint nálad. Én 5 évesnél idõsebbet nem veszek magamnak és max 10-11 évesig meg is tartom,és olyat veszek amit a pénztálcám megenged magának. Nem vagyok márka fanatikus,most egy peugeom om van amit teljes megelégedéssel hibamentesen használok immár 4 éve ,pedig annak aztán van rossz híre.
De ! A BMW-t a skodával emígyen összehasonítani azaz ár szerint nem szabad szerintem,vagyis szabad ,de az a képlet egyik része.
Azt kell nézni,hogy egy bömbi új korában jóval többe kerül ugyanazokkal a paraméterekkel.És használtan is többe fog kerülni. Ez egyrészt ugye a márka preztisének is köszönhetõ,másrészt ha összeméred õket azonos évjáratban akkor azért láthatóak a minõségbeli különbségek,fõleg a felhasznált anyagok tekintetében és vannak még különbségek bõven azért.
Másrészt Bömöst az vegyen akinek nem okoz gondot,hogy a prémium érzésért folyamatosan áldozni kell ,mer nem olcsó a fenntartása sem ,bár az E46 nál már ez nem vészes,mondhatnám ugyanolyan alkatrészárak vannak mint egyszerûbb nevû társainál.
És igen itthon kifogni mondjuk egy jó E46 ot az a csoda kategória,fõleg emberi áron, mi néztünk jó párat ,de siralmas volt a felhozatal.
Mókolt ,törött,rozsdás,leharcolt szarok tömkelege,lévén népszerû ezért drága is relatíve,a nepperek meg tucatszám hozzák kintrõl a fõleg vackokat. Most a hahun szerintem ez az egy volt amit érdemes is volt megnézni. Van olyan is aki 2 milla fölött kér egy 2002 es kocsiért. Normális???😊
No ha majd itt lesz ,egyszer felcammogok hozzád vele oszt kipróbálhatod magad is ,azt az ajnározott futómûvet😊Kevés olyan van a földön szerintem😊Különben nekem a maga egyszerûségében tetszik ez a vas ,semmi turbó ,sor 6 szívó benya ,megy mint akit seggbe rúgtak, bár az tény,hogy nem széplelkeknek való,mert kemény egy autó,a kormányzása sem könnyed ,de oda megy ahova tekered a kormány ,sebességtõl függetlenül.Nincsen benne tablet ,gombok vannak a funkcióknak,kézre áll ez szimpi a magamfajta öreg rókáknak😊
Szerintem élmény vezetni ezeket,de mondom még egyszer én sem venném már meg magamnak😊 No de gyerek ezt szerette volna õ pénze( nagyjából XD ),elvégre egyszer élünk és egyszer fiatal az ember.
A végén ugyanannyi pénzért 4 évvel fiatalabb autót vettem itthon. Octavia II RS. Majdnem feleannyi idõs karosszériával, erõsebb motorral, 5 helyett 6-os váltóval és több extrával (hátsó ülésfûtésig fokozva). Gyári állapotban, szervízelve. Garantált több vonalon visszanyomozott elõélettel.
Szóval tényleg érdekel, hogy miben tudhat többet egy BMW. Nyilván "p.namágnes" és ha elmész a hegyekbe ott király ( az Octavia meg ott szar, mert se futómûgeometria, se fék ... orrtolós fos) Az anyagminõséget nem értem. Az alkatrész sem lehet olcsóbb hozzá.
Szóval téged reális korrekt embernek ismerlek, azért érdekel a meglátásod.
Mindamellett az egy bitang autó szerintem is,és ha objektívek akarunk lenni akkor be kell látni,hogy nem mindig racionális érvek vannak pl a bömbi mellett😊
Mondjuk anyagminõségben szerintem egy BMW azért jobb RS octavia ide vagy oda. Az alap octavia szerintem amúgy is egy borzalom. Az RS az már rendelkezik egy kulturált beltérrel ,mondjuk az ára is más.
Az egyik inkább "kanyarvadász" lehet, a másik autópályacirkáló.
Nekem a korom miatt már inkább a másik kezd testközelibb lenni. És már szétrúgni is egyre kevésbé van "kedvem". De már autópályán is egyre lassabban közlekedem. Vicces. Minél erõsebb autó van alattam, annál lassabban járok vele.
Szóval, ha már feljött a téma kíváncsi vagyok, mik a BMW erõs oldalai, ami igazolhatja az árát.
Ja, az Octavia RS-t 180 felett lehet hatodikba felváltani. Nem olyan rossz az a 30 Le elõny és 6-os váltó.
Csak egy apróság. Elsõ vs hátsó kerék! 😊 Minõségben meg pláne nem szabad hasonlítani.
Amúgy nálunk szerintem túlárazottak az E46 ok,ennyit szerintem nem érnek,de ha kimegyek és ott veszek akkor is kb ugyanennyibe áll meg.

Elõzmény.
Fiam immáron a 26 évét betöltve és hála az égnek jó állással rendelkezve elérkezettnek látta az idõt,hogy "új" autót vételezzen magának. Ez a projekt már hónapok óta folyamatban van,ment az agyalás ,mit ,milyet,stb.
Én mint "öreg és tapasztalt" atya próbáltam ellátni jó tanácsokkal,de mint ki fog derülni evvel az erõvel a villanyoszlopnak is beszélhettem volna😊,eleinte a mazda6 2.2 es példányait nézegette,(persze megnéztünk más márkákat is dögivel) viszont a végére mindig oda lyukadt ki,hogy BMW E46.
Véleményem tömör volt ez ügyben (holott tudom milyen ,volt nekem is és imádtam) ,hogy egy 10-12 éves vasér nem fizet épeszû ember másfél+ millát. Na de milyenek a gyerekek?😊)
Végül is ha befolyásolni nem is ,segíteni megpróbál az ember ,és én is elkezdtem nézegetni a bajorok gyártmányait. Tegnap reggel találtam is egyet (elõtte jó párat megnéztünk kereskedésekben ,de errõl inkább nem mondok semmit) amit tulajdonos árult,a képek és a leírások alapján korrektnek tûnt a dolog. Mondom a gyereknek ,nosza üljünk autóba és nézzük meg. Felszerelkezve egy spirálfüzetnyi okossággal (BMW-s szakik 10 parancsolata,és hasonlók, + rétegvastagság mérõ,kompúter kiolvasó,zseblámpa,nagyító) elhatoltunk.
A srác maga is olyan 27 éves lehet németben dolgozik,ott vette ezt a gépet,most vett egy újabb ötöst és gondolta eladja a hármast.
Pár mondat után tisztán látszott,hogy nem kicsit BMW buzzancs😊 ,az autót életben megnézve elszorult a szívem. Mondom a gyereknek,te ez hibátlan így elsõ blikkre.A srác mondja,hogy el kell mennie ,de itt az édesapja ,addig nézzük amíg akarjuk ,megyünk vele amennyit és ahova szeretnénk ,hívjuk ha van kérdés.Nos neki láttunk.Kb 3 órát vizsgálgattuk,a kényes részeket alaposan az útmutatások figyelembe vételével megnéztük,a jármûn semmi hiba (pár tényleg apró és a 12 évnek betudható ,amúgy szinte észrevehetetlen karc ,sérülés) nem volt.
A belseje az parádés. Én még bõrt ilyen állapotban 210 ezer km es autóban nem láttam..Nagyon látszott,hogy az elsõ német tulaj is gondos gazda volt,és a srác is követte ezt a nemes hagyományt.
Elérkezett a próba ideje.
Elõre bocsátom ,még mindig azt gondolom,hogy nem kell nekünk sorhat 2.2 es 170 lovas 12 éves bömbi,de azért a régi emlékek miatt kíváncsian vártam mit is fogok érezni. Nos szépen bemelegítettem a motort (patent de komolyan)
és elindultunk. Ment mint a vonat a 170 paci vitte nyomatékból is ,nem kellett taposnom,a futómûve (mint minden bömié) parádés,no akkor rángassuk meg a jószágot mondottam. ÉS! Odaléptem . (kikapcsoltam minden nem odaillõ ,menetstabilizátort :XD ) Újra fiatal srácnak éreztem magam😊) Kilinccsel elõre ,füstöltek a hátsó gumik,a gyerek meg is jegyezte utána,hogy abba hagyhatom a vigyorgást már.
Szóval így jártam😊
A végén telefon,mondtuk,hogy köll, kis alkudozás (korrekt volt a srác ,bõven a mi elképzelésünk felé hajlott a dolog) és mivel húsvét mondtuk akkor kedden meg is vennénk,mert ugye kéne egy eredetiség vizsgálat mielõtt pénzt adunk érte. Foglalót sem kért megbeszéltük,így lett a családban újra egy propelleres gép😊
Erõsen eltöprengtem,hogy kéne nekem is egy😊)
Meg ahogy Poldi bá mondaná, csak az a szép zöld gyep csak az hiányzik 😊
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
2 nappal ezelõtt láttam a Vörös Báró c. filmet, annak az egyik zenéje annyira megfogott hogy már napok óta ezt hallgatom. Remélem tetszik. 😊
ON:
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A pályaudvaron egy idõs bácsi a feleségét várja.
Mikor a nénike megérkezik, megölelik egymást.
- De jó, hogy végre megjöttél, úgy hiányoztál! - szól a bácsi.
- De jó, hogy végre látlak, olyan hosszú volt ez a két nap - válaszol a néni.
A közelben álldogáló fiú, aki a barátnõjét várja meghatódik a jelenet láttán és odalép hozzájuk.
Ne tessék haragudni, önök mióta házasok? - Éppen 50 éve - hangzik a válasz.
- Remélem mi is ilyenek leszünk ötven év múlva a kedvesemmel - mosolyog a fiú.
A bácsi odalép hozzá, megfogja a vállát és azt mondja:
- Fiatalember, maga ezt ne remélje. Maga ezt döntse el.
Kûlsõsök csinálnak térképet a BOS hoz. Ha valakit érdekel ott bõvebben.
Itten meg ,hogy is néz ki,szerintem szebb mint amit a 777 csinált.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tudtad mi az,
Miért szívem dobog?
Tudtad mi az,
Miért létem él?
Tudtad, hogy a legjobb dolog életemben,
Az önfeledt repülés?
Suhanni a felhõk közt,
Angyal szárnyon, sebesen,
Nem gondolni búra, bajra,
Csak az önfeledt pillanatra.
Mikor beülsz a gépbe,
Egésszé válsz éppen,
Elõre tolod a gázkart,
S a gép már az égnek tart.
Emelkedsz, egyre feljebb,
Utat keresel a végtelenbe,
Fodros fellegek, s madár rajok,
Itt érzed azt, „itthon vagyok”.
A levegõben lassul az élet,
S emelkedett a lélek,
Hisz itt nincs ok panaszra,
Gondolj csak a pillanatra!
Lenézel a földre,
Tükörvizû folyók, apró tanyák,
Lakmározó szürke marhák,
Csupán apró képzetek,
Melyek beragyoghatják,
A szívedet.
És mikor eljön az égi búcsú napja,
S a géped az aszfaltot koptatja,
Egy apró könny úszik arcomon,
Hát itt kell hagylak,
Angyalom.
(2014.04.17.)
Szélesnek egyébként vajon mikor gurult el a gyógyszere?
"hiába mérte be az angol vagy szovjet vadászokat, rendszeresen túlrepült fölöttük"
Ezek minõsíthetetlen megfogalmazások,az 'írónak' fingja nincs a témáról.Most nézem,angol vadászok,wuttt?<#gunyos1>#gunyos1>,golyószóró stb.
A krapek helyében szarnék a fejükre de jó magasról . Mondjuk véleményem szerint valakinek kell az a földterület ami éppen az övé.