91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#78190 http://en.wikipedia.org/wiki/IL-2_Sturmovik_%28video_game_series%29 -
#78189 Ebből szitne semmit sem értettem.
Mi az a CLod? Most akkor a linkelt valami új játék, Ingyenes? Most akkor ki van adva? Sajnos nem lettem okosabb? :(
A klasszikus alap Il-2, Il-2 FB és a csendes-óceáni Il-2 után még hallottam arról, hogy korai jetek és MiG-21-esig elmentek. Aztán zsoltifiremannal találkoztam és mondta, hogy már F-18 Hornet is van. Ez még mindig a klasszik IL-2?
Nem tudnád felvázolni, hogy kb. akkor melyik vonal melyik és mik a tagjai és mi fizetős és mi nem? Tudod, hogy nekem a dinamikus hadjárat a gumicicám, ezért igencsak vonzó, hogy van ilyen magasabb szinten (?) már itt is. Csak az "itt" terjedelmét kellene megértenem. :) -
#78188 Ez már csak a Nevében a régi il-2. Más fejlesztőcsapat más grafikus motor , más fejlesztési szempontok és talán más célcsoport.
Majd a kiadás után elválik, hogy a felhasználók, hogy értékelik. Egyenlőre 2 részre szakitotta a tábort van akinek tetszik van akinek nem ,mert a CLodnál egyszerübb viszont az eredeti IL2-nél talán jobb, igy amolyan középút.
Majd az idő eldönti mennyire lesz időtáló. -
#78187 Ez még mindig a klasszik Il-2 széria kiterjesztése? Én a csendes-óceáni kiadás óta rá sem néztem a szériára. Miből áll ma a széria? -
#78186 én szívtam eleget az AMD-ATI párossal régen, soha többé.
Kb. 5-6 éve Intel-Nvidia van a gépemben és semmi problémám, Sem grafikai bugok, sem optimalizálatlanság.
3 éve összeraktam az i5 2500k gépet (4ghz-n megy gyári hűtéssel), és egy gtx560ti 1gb van benne. Plusz 4 giga ram.
3 éve semmit sem költöttem erre a gépre, és ugyanúgy fut minden rajta full hd-ban, persze nem max grafikán, de kit izgat...
A lényeg hogy teljesen nyugodt vagyok afelől hogy nem lesz problémám ezzel a konfiggal.
Max a videokártyát lecsrélem ha kell, de még most sem érzem szükségét.. -
wolfgrim #78185 már mondtam hogy 60 fps mindenütt
az operációs rendszerem eredeti windows vista home premium
lehet neked azért nem ennyi mert nem i7 típusu processzorod van............ nem?
a bos meg clod összehasonlítás azért gázos mert az egyik dx9-es a másik dx11-es, kb mint egy trabant meg egy mercedes, nem tudom hogy lehetne öszehasonlítaní a kettőt?
repmodellbe meg fizikába bele se megyek mert azthiszitek hogy leakarom húzni a bo-t (zongorázni lehet a küönbséget szvsz)
de ugye még 60% vagy mennyi, akkor tárgyaljunk róla ha kijött én aszmondom
-
Solt #78184 Az adott topik azért lett linkelve, mert ott megadod, hogy mennyi pénzed van, és az ottani júzerek naprakészen megmondják neked, hogy annyiért mi a legjobb vétel. Mi itt nem vagyunk naprakészek... nem tudjuk az éppen aktuális akciókat, ár eséseket, stb. Jobban jársz, ha őket kérdezed!
A többit leírtam lentebb... :) -
Solt #78183 No Uraim... :D
AMD vs Intel:
Kezdem ezzel, mert ez a legegyszerűbb kérdés. :) Szimulátorhoz Intel, pont. Sajnos ez annyira egyértelmű, hogy ezen vitázni is felesleges... egyszerűen más dimenzió az Intel CPU szimek alatt! Itt nem arról van szó, hogy 150 vs 250 FPS-ről beszélünk, mert akkor lényegtelen lenne a kérdés. Szimulátorokban, főleg online, akkora a CPU igény ( főleg egy szálon, amiben az AMD gyenge! ), hogy az AMD cpu egyszerűen képtelen követni még egy középkategóriás VGA-t is. Jönnek az alacsony minimum FPS-ek, az akadások, stb. AMD cpu olyan játékokhoz való, ahol főleg GPU limit van, és egy hadsereg dolgozott fél éven át az optimalizáláson... Na most a szimulátorok pont nem ilyenek... :) ( Kb 60-70000.-Ft, használtan 40-50000.-Ft )
Táp:
Az egyik legfontosabb alkatrész, főleg, ha hosszú távra gondolkozunk! Márpedig akinek ugye nincs pénze, az hosszú távra gondolkozik, hiszen nem tud 1-2 évente váltani. Nem kezdem sorolni a típusokat, a lényeg az, hogy ezen spórolni nem szabad... megbízható típust kell választani, és nem szabad kicentizni... ha 350-400W a gépünk igénye, akkor ne vegyünk 450W-s tápot, mert idővel gondok lehetnek! ( 15 - 20000.-Ft )
Alaplap:
Hajlamosak vagyunk legyinteni rá, holott ez tudja a legtöbb galibát okozni úgy, hogy fogalmunk sincs róla! :) Ingadozó USB tápellátás miatti mélytorok, szar chipset driver miatti hang pattogás, anti tuning alkatrészek, nulla bios frissítés a gyártó részéről, stb. Aki nem ért a gépekhez, és spórolni akar, az ismert, népszerű gyártó közép kategóriás termékét válassza! A sok júzer miatt könnyebben kap segítséget a fórumokon, a gyártókhoz több panasz megy, ha gond van, hamarabb jön javítás, stb. Intel lapok esetén ez kb 30-35000.-Ft
Memória:
Jelenleg a 8GB 1600MHz ajánlott.... ennél több, vagy nagyobb órajelű játékra felesleges.
VGA:
Szerintem ismeritek az álláspontomat! :D Az NV viselt dolgai miatt, én az AMD-t részesítem előnyben. Az esetemben ez azt jelenti, hogy azonos teljesítmény, azonos ár esetén inkább az AMD-t választom, és mivel jelenleg olcsóbbak is, így általában másnak is ezt javaslom. DE! A CloD külön állatfajta... egyéni ízlés kérdése, de, ha már egy rakás pénzt kiadunk az új gépre, akkor ne kelljen csíkokat nézegetni, szerintem. ( Lala képe ) A játékélmény szempontjából mindegy, hogy ez most ki miatt van... ott van, pont. Tehát, ha a CloD a fő kedvenc, akkor NV. Sajnos... :)
Melyik? Normal - High beállításhoz egy GTX 670 az ideális szerintem. Ha újban gondolkozunk, akkor GTX760 az "alap". Full HD alatt, vagy, ha nem fontos a fix 60 FPS, akkor lehet lejjebb menni, de a 750Ti alá szerintem már nem érdemes...
Összességében azt tudom javasolni a hosszú évek tapasztalatai alapján, hogy, ha nincs pénzünk, akkor vegyünk egy stabil alapot. Minőségi táp + alaplap + cpu! Bírja a lap, a táp, és a cpu a későbbi tuningot! Nem a + százalékok miatt, hanem az időtállóság miatt! Hosszú távon olcsóbb, ha olyan gépünk van ami időtálló! Egy jól megválasztott alap, 2-3 VGA generáció váltást simán kiszolgál, így a többi alkatrész cseréje nélkül tudunk fejleszteni, ha kell. Ilyet AMD oldalon nem lehet megcsinálni, sajnos. Jelenleg egy 4 magos K szériás Intel cpu az "alap"! Ezek jelenleg szinte alapon is kiszolgálnak egy felső középkategóriás VGA-t, idővel pedig tudunk tuningolni rajta annyit, hogy a következő 2-3 generációhoz is elég lesz!
Ha nagyon nincs pénz, akkor inkább használt alkatrészeket nézzünk, de ne vegyünk olcsó lapot, olcsó tápot, és ne vegyünk AMD cpu-t szimulátorhoz! -
#78182 Az az igazsag hogy en mar nagyon regen rajottem hogy a grafika akkor szamit csak ha repkedsz csak ugy haverokkal, es nezegetitek magatokat kulso nezetben...legiharc, navigalas, foleg full realben olyan mindegy! Ugyise latsz semmit az ellenbol csak egy sziluettet. Ha bz-el akkor is csak auccso masodpercben amikor elhuzol mellette egy pillanatra..nah ezert tok felesleges az uber lefosom a bokam grafika. -
#78181 Megjott vegre! -
#78180 Repmodell hogy áll? UFO szintű mozgások mennek még?Sérülések ? Egy sorozat és tűz üt ki még mindig? Vagy szimplán egy 628 as mozdonyt utánoznak a gépek?Mikor adják ki? Kész van már? Mikor lesz kész? Más nem jut eszembe ,de majd ha pihent leszek:))
Jut eszembe.Szerintem is xar:))) -
Amaymon #78179 Grafikára nincs panaszom, más stílus. Ennyi. De itt többen írták , hogy nem fullon tolják, mert kinőttek belőle, kompromisszumok stb. Akkor graf miatt ne legyen rívás főleg, mert a BOS nem csúnya az csak szokatlan. :) -
sakkay #78178 -
sakkay #78177 Ez meg a BOS..mindegyik nagyon szép amúgy. -
Amaymon #78176 Kinek az álrege vagy? :)
"Ha nehezebb szimre vágysz ott a dcs p51.és dcs fw190. "
Milyen combat szim amiben 2 gép van? :) Mert Ugye combat szimről beszélünk nem arról, hogy pl a P51-et akár három féle módon cold startoltatni lehet (húdejó...van értelme). Avoika pöpec. Sooo, 1 óra múlva kikapcs 2 hetente egy kínlódó reppenés. No ez nekem nem hiányzik. Vagy repkedhet a Dora ellen, amíg az unalomba bele nem hal.
"A BOS dobd el jó messzire, árkád f0s jóóó drágán."
BoS lehet, hogy nem csúcs szim, de a missionjai jobbá teszik a hiányai ellenére, mint bármelyik szimet. Jóval több mint egy árkád. Van benne fellein' és jövőtervek :) Játékélménye a repetitid volta mellett is lebilincselő. Na majd ezt folytatom holnap este, ha vitát gerjeszt most nincs kedvem...
Utoljára szerkesztette: Amaymon, 2014.09.22. 23:03:22 -
sakkay #78175
http://i1103.photobucket.com/albums/g466/Juri_JS/2014_8_30__8_53_29_zpsd27d5a80.jpg
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 23:04:27 -
lala42 #78174
Néhány kép a mostani menetekről
Ez a CloD.
I7 2600K 8GB ram,
ATI 6950@70
Giga lap. ( z-68X UD3P-B3)
Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.09.22. 22:53:30 -
lala42 #78173
Na ez acsík maradt meg az AMD (Laca szerint ratyion) kártyával. De ez is csak ha zoomolok. -
sakkay #78172 Célzok itt arra, amikor Caen fölött-ami tele van cuccal' sokan légiharcolnak. Vagy amikor egyszerre 20-30 gép van a levegőben viszonylag közel, és leérnek a bombák. Nekem 770 oc van, úgyhogy hidd el tudom miről beszélek. Amúgy nem nagyon vágtad le amit akartam ezzel mondani azt hiszem. Mivel min a két szim megvan, eléggé össze tudom hasonlítani. Pl töltsed csak be a death valami videót a CLOD-ba, aztán légyszi mond be mennyire esik le az fps a reptér bombázásakor. Na pl ilyen nincs a bosban már most sem.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 22:45:12 -
wolfgrim #78171 "Jelenleg nincsen olyan szim ami max grafikán 40 fps-nél többet tud "
nem tudom ezt honnan szedted?
clod :i7 .gtx 680, full max, fps mutató beállt 60-ra,akármit csinálok annyi marad,bocsi
szerintem neked azért 40 az fps mert gyenge a géped, de lehet tévedek -
sakkay #78170 Nekem meg nagyon nem..
Az árkád fos, az semmilyen szinten nem állja meg a helyét. Gondolom egy percet sem repültél vele. -
wolfgrim #78169 üdv
megkésve de válaszolok. A régi il2-nek méltó utódja a CLOD, nyugodtan játszhatsz vele, szép grafika, nem árkád, tényleg jó.
Ha nehezebb szimre vágysz ott a dcs p51.és dcs fw190.
A BOS dobd el jó messzire, árkád f0s jóóó drágán. Arra meg ott a warthunder INGYEN.
hazárd módon lenyulták az il2-sturmovik nevet, nekem ez a véleményem!
üdv! -
Amaymon #78168 "mert szerintük ha nem ultra full grafikán 100fps-el viszi a legujabb játékot akkor az már nem jó semmire. "
Max. 60 elég szerintem szimben. De ha lemegy alá a headtracker rángatás rohadtul idegesítő, hosszú távon agynak, szemnek fárasztó. A szimek eléggé kisámfázzák a vasakat "tömegjelenetben". Értem ez alatt, hogy még a csúcshardvert is leakasztja és ilyenkor 10-20 FPS nyerés az óriási öröm a 200e-es kategóriában is. -
sakkay #78167 Ez alapvetően igaz, de nem rám. Figyelj a CLOD-ban majd 40% volt az eltérés...szerinted? Gyakorlatilag 3-4 progival játszom, és az összesnél nagyobb volt a különbség mint 20%..az elég nyomós érv. Még egyszer hozzáteszem majd kiesett a szemem, mert amúgy jó kis proci volt...atomra húzva. Nem gondoltam volna , hogy ennyivel erősebb szimekben. Amúgy halkan, nagyon halkan jegyzem meg, itt mondták, hogy ez van, csak nem hittem nekik sem..gondoltam inteles köcsög sznobok.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 22:10:07 -
#78166 "Azért néha ugye repülni is szoktatok a fórumozás mellett ?!"
Kizart! Soha! Az mi? -
Rashad #78165 Sziasztok!
Bocsánatot kell kérnem! Kicsit félreérthető voltam!
A barátom védelmében Szóval nem lehúzás van itt a háttérben.
Van egy koncepciózusan irodai munkára összeállított konfigurációm (volt akinek ez is leesett ) melyen a program "primitívsége" okán gyönyörűen elfut az IL2 ’46 !
És mivel Szeretném a CloD-ot játszani hát egy kölcsön kártyával kiváltottuk az integrált VGA-t mert éppen lehet hogy ez a kártya is elég.
De szó nincs arról hogy a konfig. szimulátorozni lett összerakva és/vagy azt mondta a barátom hogy ez az ideális VGA és most azonnal meg kell vennem.
Köszönöm az építő jellegő hozzászólásokat!
A mesebeli 7.-től már találtam is ilyet!
Mint ahogyan azt többen felismertétek valóbban nincs rá 200 000 forintom, és valóbban jó ott a használt és/vagy régebbi is!
Mert bár én nem vagyok olyan informatikai szakértő mint itt néhányan, de a „milyen gépet rakjak össze ha a pénz nem számít ” fórumokat segítség nélkül is megtalálom.
De hogy „milyen gépet rakjak össze ha CloD-ozni szeretnék” fórumot hiába próbáltam valahogy nem dobot ki a Google semmit! Így a leginkább közelítő találatot próbáltam.
Tehát ahogyan azt néhányatok felismerte ezzel a játékkal kapcsolatos , kézzel fogható gyakorlati tapasztalokért fordultam hozzátok.
Konkrét hardverekről, konfigurációkról kérdeztem, arról hogy, azok hogy teljesítnek. Ki mit ajánl?
Aki ilyennel látott el annak köszönöm szépen a rám fordított idejét és a segítőkészségét (KOMOLYAN) !
Igyekszem megfogadni a tanácsokat.
Mindenki mástól csak azt kérdem:
Azért néha ugye repülni is szoktatok a fórumozás mellett ?!
S!
Utoljára szerkesztette: Rashad, 2014.09.22. 21:55:20 -
#78164 DE a teszteken kivűl szemvedtél valamiben is hátrányt miatta? Sztem nem ,mert az a pár FPS-t amit a valós programok alatt nyersz vele,nem hiszem, hogy megéri ha 50k val drágábban veszed meg..
Persze mindenki arra költi amire szeretné és amire futja,csak az én meglátásom, hogy jónéhány embert sikerült ezzel beültetni a mókuskerékbe és feleslegesen cserélgeti a hardvereket .
A napokban olvastam az új csúcs Gforce kártya tesztjét és elszomoritott, régebben, ha egy uj architektura jött egy VGA-ból ott nem volt ritka az 50% feletti gyorsulás és a régi csúcskártya márcsak az uj középkategóriáját hozta, a mostani meg jó ha 10%-al gyorsabb ,de az ára majd 50k val több és már a 200k környékén járunk. Mindez azért mert vannak (elég sok sajnos) akik megveszik még igy is feleslegesen . -
lala42 #78163 itt érdemes szétnézni.
Sok jó eladó van, de érdemes véleményt kérni régi motorosoktól is, az eladó személyekkel kapcsolatban.
Na megyek szétnézek a virtuális égbolton.
Néhány vöröst le kell vadászni. ( vagy rám vár néhány vörös célzsáknak?)
Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.09.22. 21:50:24 -
sakkay #78162 Intel vs.AMD-ről csak pár mondat. Ősidők óta AMD fan vagyok(voltam)amíg nem egyszer egy havernak raktam össze gépet (i-5)-én akkor vettem egy 8 magos fx-et, minden más ugyanaz volt a gépen...azt a hibát' követtem el, hogy párhuzamos tesztelést csináltam total war, CLOD, ROF.
Egy hét múlva érkezett az I-5. Azóta inteles köcsög sznob lettem én is. Nem leverte a tesztekben a gépemet(AMD) hanem még le is hugyozta! Batlefield meg a csillivilinél egál volt, sőt állítólag valamiben jobb is, csak nekem a szimek, meg a stratégiák tetszenek. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 21:42:44 -
#78161 Az én i7-esem több mint 5 éves és még nem tervezem cserélni... :) -
#78160 Ki lehet noni ebbol a "maxon menjen minden" betegsegbol. En anno tizeneve mikor szamtech boltban meloztan havonta cserelgettem mindent ami a gepben volt, iszonyu sok penzt elbasztam erre. Azota mar sokkal kevesbe erdekel, es ha valami nem high vagy ultra highon, hanem csak med beallitasokon megy, nem zavar. -
#78159 Persze értem én amit mondatok,de ha egy olyan ember olvassa aki nincs tisztában a dolgokkal Ő nem tud dönteni és megveszi az első ajánlatot amit mondanak neki (lsd Szagértő)
Csak azért irtam ezt igy le már jópár topicban jártam igy, hogy megmondtam, hogy menyni a max keret és hogy mit várok töle és a 3-4. hsz után már röpködtek a százezrek,mert szerintük ha nem ultra full grafikán 100fps-el viszi a legujabb játékot akkor az már nem jó semmire.
Kompromisszumot kell kötni és sokáig ki lehet húzni egy adott eszközzel. -
#78158 A lehúzás OTT egész másról szól. Tapasztalatból mondom!!! Soka vagy legalábbis régen sokan csinálták (szGértőként), hogy a "barátjukat" rábeszélték erre-arra - csak az a cucc a saját gépükben kötött ki, ami meg neki volt, az ment a nemszaGértőébe.
Vagy mi másért mondana olyant valaki, aki kicsit is olvasott a témában, hogy - x alaplap olyan kurva fasza, hogy az LGA1150es tokozás ellenére még egy i7 is megy benne.... ez egyszerűen nem igaz.
Nem beszél rá egyébként senki-senkit-semmire :) Pusztán beszélgetés történik.
-
lala42 #78157 Valami ilyesmit magyarázok. Nem kell a legújabb cucc. Használtan is össze lehet rakni jóü gépet, amire neki kell. Csak amit mondtam mennyi a rászánható keret? -
#78156 Videókártyának egy 580-as szerintem tökéletes választás, nekem is az van, és használtan már egész olcsón hozzá lehet jutni.
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2014.09.22. 21:08:39 -
#78155 Várjunk azért nem kell egyből bekapni,mert más a vélemény.DE a neten fellelhető gépösszerakó és a témába érdeklődő emberke álláspontját nem nagyon szokták figyelembe venni ,nekem ez a tapasztalatom. ÉS ez itt is bebizonyosodott.
Tehát az alapfelállásból , hogy egy régi gépet amiről a gazdája sem tudja mit tud kell lecserélni és eljutunk oda hogy rábeszélnétek a 200k-s gépre mert azt lehet húzni meg 10%-al gyorsabb a másiknál.
De minek ha eddig azt sem tudta hogy milye van akkor ezek után sem fogja tuningolni a gépét és gondolom nem is orrvérzésig játszana a Cloddal sem .
A végeredmény ugyan ugy lehuznátok mint a "szakértője"
Tehát a realitások talaján maradva egy olyan olcsó ,de jó teljesitményű alkatrészre gondol ami dobozból kivéve évekik elmegy piszkálás nélkül és hozza a kivánt szintet a CLOD-hoz is. -
#78154 Kurvára nincs igazad, mondom ezt AMD procival és ATI kártyával a gépemben. -
#78153 Ez így ebben a formában nem igaz. -
lala42 #78152 Nos a telefonokhoz nem értek, mert nekem még olyan nyomógombos nokiám van. ( mindent tud) Telefon, sms, kép. Még rádió is van benne :-)
De az Intel és AMD között tudom a különbséget. Nekem most 1 Intel 2600K-m van. Nos alapon 3400, turbon 3900 az órajele. Jelenleg 4500-on megy 24/7-ben. Normál NOCTUA léghűtéssel. 3400&4500 közötti eltérést csinálj AMD-vel. Nyögvenyelősen 1-1 teszt erejéig talán sikerül. Ott azért már több komponens összehangolása szükséges.
Laca meg talán részegen hever valahol az árokparton. Azért nincs. ( vagy elment borotvabeszerző körutra)
Alaplapban igazad van. Elég 1 ASROCK 20 körüli árkategória. Nem kell semmi salang, ami véleményem szerint parasztvakítás. Legyen rajta USB,2-3 ha nem akar SLI-t, vagy CF-et, akkor nem kell telepakolni sinekkel sem, nem kell WiFi, stb. Jó legyen a proci tápellátása. Legyen kitesztelt stabil. És azért mondom, hogy lehet használtan jókat venni ezekből. ( újgazudag gyerekek, kockák havonta cserélik a cuccosokat. ) Ki sem tudják hajtani.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.09.22. 20:49:03 -
#78151 Gyúrunk vazze !
Amugy csak egy szó "intel" ez ugyan az mint a telefonoknál az Iphone, semmivel nem tud többet de még akkor is megveszik 2x annyiért mert menő