IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Azért egy hónapja azt mondtam magamba-nagy küzdelem lehetett, de gatya..aztán ezek szerint mégsem.

Her Laca
Én végig bíztam benne. Erõs ember ,erõs akarattal,ráadásul gondolom a fellelhetõ legjobb ellátást kapta ami a bolygón létezik. Valszeg engem már elástak volna.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hihetetlen..remélem teljes lesz a felépülése.

Her Laca
Shumi jobban van!!!

Nohab
Próbáld meg az effekteket lejjebb venni.

Amúgy nekem is csinálja, de mindig csak az elsõ rácsapásnál.
Her Laca

Her Laca

The Jiangyou Figure Hill Temple. Simple iron chain bridge, China, 1930s

Her Laca
Sajna szar a neted mint mondtam már máshol.

Valaki nem tudja miért van az ATAG-on, ha telepumpálok egy gépet ólommal, miért receg a találat pillanatában? Beakad tized mp-re a játék, rohadt idegesítõ. Ja és ha ezt nem online csinálom, hanem ai-val kampányban akkor nem.

A gépem bírja, proci nem jár maxon, memória bõven van szabad, nv kari abból is egy jófajta, de HDD-rõl fut nem SSD.
Willenbrock
Osztrák volt azt tudom,de Hindenburg állítólag "böhmischer gefreiter"-nek (cseh õrvezetõnek) nevezte,Csehországban is van egy Braunau nevû település.

Hecker007
Ha van több hangkarid akkor külön tudod szedni a hangot, jobb lejátszókban be lehet állítani melyiket használják.

Egyszerûen az asztalt kiterjeszted, a tv-re is. Elindítod a filmet ablakban, majd egérrel áthúzod a TV-re. Ott teljes képernyõre teszed, és kész is. A hang azonban csak egyiken megy, vagy összekeveredik, hacsak nincs AMD karid. Az elvileg minden megjelenítõhöz tud külön hangot nyomni, legalább is az újabbak.

Igen.

üdv urak. lehetséges, hogy a tv-met hdmi kábelen csatlakoztatva a pc-re, a két megjelenítõt külön használjam? példa: én játszom a kölkök meg moziznak. ha igen, hogyan? köszi
Kösz szépen!
Kép felett a "fórum/játékosok fóruma>>/..." szövegnél klikk a "fórum"-ra, majd a bal oldalon a menüsor alján "Kijelentkezés".

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

ja, és hogy a túróba lehet innen kijelentkezni!
Szervusztok, üdv mindenkinek!
Általában csak olvasni szoktam a fórumot, de most egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek.Az a helyzet, hogy hosszabb kihagyás után újra elkezdtem, illetve csak elkezdtem volna repülni, mert a joystickem(Saitek X45)rakoncátlankodik és nem találom a megoldást. Mondjuk nem is vagyok valami nagy számítógép zsonglõr.
Fenn van a Saitek_X45_Flight_Controller_SD6_32.exe nevû driver, és az fõ gond az, hogy a gázkar nem mûködik. Ami azért is furcsa, mert ha megnyitom a vezérlõpulton keresztül a Játékvezérlõt és a tesztoldalt nézem, akkor minden rendben. A bot középen, ha a gázkart mozgatom, vele együtt szinkronba mozog a piros sáv, aminek középen kell lenni az mind középen van.
ha viszont továbbmegyek a Calibrate fülre már korántsem ilyen jó a helyzet! Csak a gázkar két tekerentyûje van többé kevésbé középen, az x,y tengely és a rudder középállásakor a piros sáv már jóval a középtõl jobbra van, a gázkar alaphelyzetében a piros sáv a kontrollmezõ jobb széléig ér. (mondjuk a játék Controls ablakában a Hotas résznél a Power Control mezõben egy mínusz jel van az U Slider axis felirat elõtt) És hiába csinálom végig a kalibrálás lépéseit semmi sem változik.
És ami igazán bosszantó, hogy a játékban aztán egyáltalán nem mûködik a gázkar, mintha nem is lenne.
Ha valakinek volna valami ötlete, azt nagyon megköszönném!
Azt nem tudni, hogy meddig jutottak volna, mert a nyugati segítség nélkül az oroszok a háború elején elég gyengén muzsikáltak, de hogy a szándék bennük is meg volt a terjeszkedésre, az szinte biztosra vehetõ.
Nem tudom ezek hogy kapcsolódnak ide és még mindig nem értem milyen okból hiszitek azt, hogy Sztálinnak hagyják elfoglalni egész Európát és uralkodni rajta, mikor például Hitlernek nem hagyták. Napóleonnak se. Még te magad is azt írod, hogy az amerikaik se akarták hagyni.

Miért spekuláció? Azért mert nem ezt tanítják történelembõl?
Olvass néhány német katonák által írott mûvet,kicsit másképp festik le az eseményeket.
Ez legalább olyan mint a Don kanyarnál történtek,arról is van egy verzió amit történelembõl oktatnak, meg van az igazság.
Boda Gyula- A donig és vissza
Amerika sem jószántából ugrott be a háborúba,ha segíteni akartak volna már az elején beszállnak.
Egész egyszerûen tudták,hogy ha nem szállnak be akkor az oroszok nem fognak megállni berlinnél.
A nyelvek persze megmaradtak volna de orosz fenhatóság alá került volna egész Európa.

A Béna.

Szerintem pedig igen valószínûtlen, hogy bármilyen hatalom egyedül tartsa kezében egész európát. Az agresszoron kívül kb senkinek nem érdeke. A szent liga összeáll (jelen esetben mondjuk valami Anti-Comintern Pact v2.0) és onnantól kezdve meg csak idõ kérdése.

Nem olyan valószínûtlen ez, bár túlzó. A nyelvek megmaradtak volna...

Ha megnézed, Nyugat-Európa egyes országaiban erõs kommunista párt volt.
A francia ún."ellenállás" legerõsebb frakciója is az volt.
Az olasz kommunisták is jelentõs tényezõk a mai napig.
Az egykori NDK területén is elég sok hívet szerzett Joszif bátyó, szerintem a nyugati területeken sem lett volna kisebb az arányuk.
És nem is említettem a spanyolokat, ahol lehet, hogy kommunista rendszer lett volna, ha Francót nem segíti Dolfi meg Benito.

Namost, ha Józsi bátyó '42 tavaszán ('41 nyarán?) elindul, akkor a franciák legfeljebb abban reménykedhetnek, hogy a németek addig ellenállnak, míg Amerikát sikerül berángatni a háborúba.
Mert ugye nélkülük minden angol partraszállási kísérlet "hamvába hótt" ötlet, lásd pl. Dieppe.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Csak annyit helyesbítenék, hogy az orosz-itt az, hogy egy ideig szovjet, az irreleváns-birodalom rettegett Iván óta, töretlen expanziót folytatott. Nagy Péter és Katalin alatt hivatalosan is ki volt mondva. A portugál oroszban nem hiszek, nem volt realitása. Az, hogy a szovjetek így megerõsödtek, fura módon pont a 2vh. kellett. Nem akarok belemenni, de bár fura, mégis azért lettek azok, akik...

Azért aki azt hiszi, hogy a világ tétlenül elnézné, hogy a Szovjetunió bekebelezi egész Európát (de akárcsak Németországot), az szerintem nem igazán érti a történelmi események mozgató rugóit. Napóleont se hagyták játszadozni, Hitlert se, Sztálint se hagyták volna. A status quo-t nem lehet csak úgy felborogatni, mert elég könnyen igen sok ellenséget tudsz magadnak szerezni, az meg az álmos könyvek szerint se túl jó dolog.

A többezer éves történelmünk bizonyítja, hogy a nagy "diktatórikus" birodalmak elkerülhetetlen útja a fennmaradásukhoz, a hódítás. A birodalmi expanzió.
A Szovjetúnió történelme is beleillik a képbe. Már 1941 elõtt is nyilvánvaló agresszív terjeszkedõ politikát folytattak a hódító háborúikkal (Finn, Baltikum, Japán, Lengyel...)

Minden nagyhatalom vágya a birodalom bõvítése, ez alól az oroszok sem voltak kivételek. Hitler csak megelõzte õket ebben. Egyébként a háború utáni évtizedek is ezt bizonyítják, a világ jelentõs részén értek is el sikereket a befolyás kiterjesztése érdekében.

"cseh õrvezetõt" --> osztrák volt.
Azért ez tényként ne kezeljük már a spekulációt.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy ez igen valószínûtlen forgatókönyv lenne.

Srácok kitõl lehet kérni a ts-re engedélyt?<#vigyor> Új lett valami,nem enged fel.

Így van...

Willenbrock
Már az 1930-as választásokon is nagyon elõretörtek,késõbb meg taroltak.Én úgy tudom,hogy törvényesen nyerték meg a választásokat,csak azért kapott nehezen kancellári kinevezést,mert Hindenburg nem komálta Hitlert,de õ sem a demokráciát féltette tõle,hanem csak megvetette a "cseh õrvezetõt".Az SS akkor még csak jelentéktelen szervezet volt az SA mellett.Népszerû inkább addig volt,amíg jöttek a gyõzelmek.

Azért azt sem kell elfelejteni,hogy ha az öreg nem ugrik neki az oroszoknak akkor ma még Portugáliában is oroszul beszélnének <#nezze>

A Béna.

Zpogi
<#alien>Na látod ezek is azok a dolgok, amiket szeretnének meg nem történté tenni. Vagy pl. a Svéd sterilizálás a cigány állampolgárok esetében még a 80 években is ment..sterilizálás...hát igen. Csak a változás állandó. A sok nyomi, meg nem érti, hogy miért törtek elõre ennyire komolyan Európában a szélsõséges pártok..na vajon miért?!

Elég durva fajelmélet volt a nagy Amerikában is, a '60-as évekig.
Egyébként nem tökmindegy, hogy mi alapon diszkriminálnak?
A Benes-dekrétum a mai napig hátrányosan különbözteti meg azt, aki magyarnak vagy németnek született. (És az EU ezt elfogadja. No comment...)
A negyvenes évekig (szerintem) a szidóknak nem volt rosszabb dolga Németországban, mint a négereknek az USA-ban (az indiánokat nem is említem).
Gondolom, ez a kép mindenkinek megvan:
LINK

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Hidd el az átlagpolgár bízott benne. Amúgy<#alien> 33-tól indult az ország a komoly fejlõdés útján, azért is fura, hogy ezt a dátumot írod. Mellesleg a felelõs polgár, vagy tök mindegy minek nevezed, a zsidó törvényeket persze, hogy nem nagyon kedvelhette, meg az mindenféle faj elméleteket. Egyértelmûen nem humánus gondolatok. De ez kb. olyan mint az amcsiknál(na jó nem olyan de érdekes lehet a párhuzam) a megfigyelési botrányok. Lehet , hogy 20 év múlva már tök komoly következménye lesz(ennek a fajta világ látásnak), vagy nagyon durva vég kimenetele lesz a dolognak, de attól az átlag ami, nem nagyon figyel rá... amíg neki nem rossz, csak másnak.

PhantomAss
jó kérdések..én nem tudom a választ -és emiatt nem akarok vitatkozni sem.
Mindenesetre mindenki azt gondol amit akar...

GOOBY, pls

Na ez a 'felelõsen gondolkodó' jelzõ is megérne egy misét.
Ki a felelõsen gondolkodó?
Akibõl késõbb gyõztes lesz? A jövõbe látó?
Kiosztható ez a jelzõ elõzetesen? Vagy csak utólag történelmi távlatból?

PhantomAss
nem akarok vitatkozni, maradjunk annyiban hogy én nem így tudom.
azt nem vitatom hogy addig népszerû volt amíg ígérgetett. De ez még bõven a háború elõtt volt. 1933 után már nem volt népszerû a felelõsebben gondolkodók között.

GOOBY, pls

Azért irodai polcra, ahová üzleti partnerek jönnek, necces lenne kitenni.
A veszteseknek nagyon erõs az ellenszelük a mai napig.

Na igen. De amúgy tényleg megértik, csak el kell magyaráznom. Még jó, hogy akik általában jönnek, azoknak nem kell.

Vajon miért nem engedi a youtube a teljes képernyõt?

Egy szovjet tábornok képét nem kellene magyarázni... Ez a helyzet. És ez a baj. Már persze, ha békét akarunk.

Érdekes dolog ez-persze most álnaiv leszek-a mai világban minden relativizálnak. A buziság nem is torzulás, a pedofilt meg lehet érteni mert gyerekkorban zaklatták, a többszörös gyilkos meg verte az Apja...pont leszarom ezeket. Bezzeg az , hogy a háborús Németországban voltak jó dolgok is és igazán remek emberek, az tabu. Nekem pl. kint van a polcomon a Gallandnak a fényképe. Sokan akik meglátják nem tudják hová tenni a dolgot-hogy miért is van nekem egy náci!!katona képe kirakva. Felvilágosítom õket...<#alien>

Bizony bizony!<#eljen>
Aki még tudott beszélni az akkoriakkal (és az öregek mertek is õszinték lenni) akkor mást hallhatott, mint ami a sajtóból jön.

Nagyon erõs csúsztatás. Egyrészt az a valóság alapja, hogy az végsõ választásokon már nagyon kellet ügyeskednie. A másik viszont, hogy a nép hogyan állt hozzá...többszörösére emelte a béreket, soha nem látott fejlõdésnek indult az ország, vissza adta az önbecsülést az embereknek..szerinted? Persze az lett a vége ami, és azok a borzalmas történtek emberekkel..de az, hogy a többség nem rajongott érte egy nagy faszság. Csak ez a divat mostanában.

Gundark 1 1
De ne feledjük el a hátteret. Egy vesztes világháború, amit természetesen nem azért vesztettek el mert legyõzték õket, hanem valami konspirációs izé volt.. Megalázó feltételek, amiket még az angolok is túlzónak találtak. Általános elkeseredés. Erre jön a csávó és azt mondja amit hallani akarsz. Új erõs németország, elõre hurrá minden. Aztán hogy mi lett az más kérdés.

Pár évvel ezelõtt kérdeztem egy önkormányzati vezetõt, hogy miért nem lehet egy emlékmû az elesett katonáknak. Minden oldalnak, azoknak az kis embereknek akik rosszkor voltak rossz helyen. Besorozták õket és ennyi. Az volt a válasz hogy ezt kisajátítanák maguknak az egyik oldal emberei. És démonizálnák az ellenoldalt. Nem vagyunk még érettek erre 😊