91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Seaweed
    Tiszta szogeletes! Hat nem latod?!
  • sakkay
    Tényleg szar a tűz..ja szerintem nem!
  • sakkay
  • sakkay
    Gyanús vagy te nekem!
  • Seaweed
  • PhantomAss
    én is több mint 10 éve tolom a szimeket online, de online wart sosem repültem, az nem az én stílusom.
    Rám valszeg ezért nem emléxel
  • Her Laca
    Testvírem,ha azok a veteránok összegyűlnek akkor megfingatnak.Nem véletlen hogy mindig az élen vannak a statisztikákban bárhol is repkednek. Belegondolok, Hetti, Tomcsi, Tom,Pogi,Nate,Savi,és még vagy 10 arc mit művelnek veletek:)Egy életre élveznék a kedvetek :)
  • Seaweed
    Akkor en most noob newbie vagyok ? Mert anno mikor en toltam az itteniek nagyreszere nem emlekszem online. Voltak a vo101-esek (Sanyo, MMaister,..) voltunk mi 42nd, meg par 102/3/4-es vagy milyen regi 2VH-s nevu magyar szazad. (mar nem emlekszem a nevukre, bocsi)
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.24. 23:12:32
  • Amaymon
    Hagyd is a francba a savanyú veterán gárda fotelből osztja az észt, már-már alig repülnek, mi meg összefogunk egy laza squadban és bármilyen missziót döntésre viszünk. For the....Axis! Remélem heti 1-2x, a végleges release után lesz pár hun online meeting. És élvezzük a hófödte ködös síkságot.
  • Nohab
    Kell annak robbannia, de láng nélkül. A BoS-ban pedig rendesen vöröslik.
  • Seaweed
    Az emlegetett hype masik oldalarol meg Sanyo-ekat kene megkerdezni, de ha jol emlekszem naluk is igen nepszeru volt, es szinte vadasztunk egymasra hogy egymast tudjuk leloni....ment a klasszikus "gyere le! gyere fel!"
    (..es igen, megismertuk egymast mert mindenkinek egyedi skinje volt ;))

Illetve meg annyit tennek hozza hogy ha tiz kezem lenne is keves lenne hogy hanyan jartak anno porul, amikor foldkozelben kiurult loszerrekesszel menekulve jottek utanam es en csak a csattanasokat halottam mogottem...orok emlek!
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.24. 22:50:21
  • Seaweed
    Olvasgatom itt ezt az adok kapokot. En reszemrol az az igazsag hogy pl az hogy kapcsolhato legyen egy kabin sosem erdekelt. Arra ott az FS meg X-Plane. Az hogy jo repmodell legyen az igen, hogy ugy seruljon pontrol pontra mint ahol az utolso szilank is becsapodott az mar so-so...annyira nem. Nekem BoS-al kapcs mar eleg lesz ha hozza azt a feelinget mint anno mikor online wart toltunk Stalingrad felett, es estenkent rohadt nagy hype volt hogy "Menni kell, menni kell a nemeteket kiszoritani!" Fontosak a fak is, anno nekem alap volt hogy besunnyogtam a harcmezore funyiro modban. Nekem ma mar legyen "fa per fa", az erdo ne csak paca. Ha lombkoronan huzok akkor annak legyen tetje, lehessen a fakat kerulgetni ugy hogy akar a szarnyveged leer (igen ez mar oromrepkedes! de anno ezt csinaltuk IL2-ben is online!)

..es valahol mindig is sejtettem hogy azert lett az uj IL2 stalingradi mert iszonyat nagy hype volt anno az online warban, tolongtunk hyperlobbyn hogy ki menjen a kov generalt dinamikus kuldetesre! Ezt akarjak szvsz visszahozni, es en erre a vonatra szivesen felulok! Mar most kornak megfelelo a cucc, es csak jobb lehet. Nem varom el hogy tokeletes legyen, olyan ugy sincs...csak hozza a regi feelinget!

CloD meg nekem kimaradt! Megvettem akkor amikor megjelent, de se a hadszinter se gepek nem voltak azok (igen nincs lavor benne :D) amik erdekeltek volna annyira hogy az eletem mas iranyt vett szabad pillanataibol idot szakitsak ra...
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.24. 22:39:29
  • Amaymon
    "Ki akar itt irreális realizmust? Pusztán annyit szeretnénk,hogy a gépek úgy viselkedjenek, sérüljenek stb ahogy köll.Mi ezen irreális?"

Az hogy ahhoz olyan rendszereket kellene leszimulálni masszív környezetben, amire a mai PC-k és/vagy programozók (időben-tudásban) képtelenek. Ezért kompromisszumokra kényszerül mindenki.
  • Amaymon
    Nem a BoS védelmében írom, de nem tudom miért lep meg az, amit a kezdetektől fogva nyíltan kijelentettek, ismert info volt. Ez a játék szakítani fog a tradicionális IL2 szériával. Le van írva évek óta feketén-fehéren, be is tudnám linkelni. Mint játék az IL2 és a CloD közé pozicionálják, hogy legyen "J-Á-T-É-K-O-S" bázis. Ez vagy bejön vagy sem. Na és a fák, hidd el egy attacker-nél nagyon is számítanak, a mai rendszereket nem kéne hogy leterhelje túlzottan, ha jól van kódolva. Ez egy új generációs combat szim: kidobja a HC és felesleges elemeket, helyette magát a játékot teszi a fókuszba. Azon, mint nem érteni, hogy a saját termékükkel CloD-al, aminek a TF-nek köszönhetően so-so, de van játékos bázisa nem akarnak konkurálni. Olyan részletességű szimet, mint a dcs ilyen tempóval full bugmentesen talán 10 év múlva tudnának csinálni. Addigra talán vas is lesz amin elmegy. Igazán amit ígértek abból egy látszik lehetetlennek, hogy létrejön a 100 fős szerver. A többi kiderül.

"HA valaki írogat innen a BOS forumára...."
    Én írogattam, de rendszerint kimoderáltak amikor az normális(idióta) stílusomban előadtam magam. Leírtam feketén-fehéren amit gondolok, semmi csúfondároskodás. Bammm. :D
    Utoljára szerkesztette: Amaymon, 2014.09.24. 22:22:06
  • Papa01 #78216
    Itt még gőzmozdony is robban!!! Pedig azok valóban robbantak, nem? :)
  • wolfgrim
    akkor leírom 3x-szor: fix 60 fps.

"megvan neked a BOS egyáltalán?"
    Még jó hogy megvan, különben hogy tudnák róla véleményt mondani? mindegy nem kell megmagyarázni...

BÁR NE VETTEM VOLNA MEG! Csak hát az a rohadt marketing...(''a világ legjobb szimulátorát készítjük...' + az il2 név ugye...')mondjuk tudhattam volna hogy csodák nincsennek, lásd: dx9 motor, lehúzós rof-os üzletpolitika, stb.
    Amúgy nem tudom miért olyan fontos dolog ez, hogy élethűek a fák, őszintén megmondva kit érdekel? A CLOD -ba azért nem dolgozták ki őket , mert a gépigényt így akarták csökkenteni, ezt blacksixxx mondta, a fő programozó, ha akarod visszakeresem ha nem hiszed el...
    A bos-ba 1 dolog ami előrelépés a szim-ek világában, az a törésmodell, mást nem tudsz olyat mondani amiben jobb mint a Clod! És tovább megyek , nem csak hogy épphogy lemarad a Bos a Clod-hoz képest, mert akkor rá lehetne fogni hogy izlések és pofonok, HANEM sokkal rosszabb.
    Ilyenek pl.: repülésmodell, sérülésmodell, grafika (kockás tűz 2014-ben?)
    Napestig lehetne sorolni, csak minek, ez már úgyse az a szim lesz amit én vártam, majd talán a DCS-1944...

ui.:HA valaki írogat innen a BOS forumára, beírhatná nekik hogy egy 2.világháborús rep. szimben a találatoknak így kéne kinéznie....ha már ők nem néztek 1 gun camerát se

http://www.texasarchive.org/library/index.php?title=The_Lt._Col._Jack_Bradley_Collection%2C_no._2_-_Gun_Camera_Footage

Kicsit olyan érzésem van mikor a BOS-sal játszok mintha 1 gagyi akcíófilmet néznék, amiben minden felrobban a legkisebb koccanásra :DDDD
    Itt még gőzmozdony is robban!!!, csak nem tudom mitől, biztos "bezingőz" mozdony volt :DD

sajnálom azért , mert nagyon vártam volna egy oroszfrontot clod minőségben, de hát ez van sajna,

üdv
  • Willenbrock
    Az Il-2-höz 2 nagy mod csomag létezik,a HSFX és a Dark Blue World,ezekben a hidegháborús gépekig van minden jó. Ezen kívül léteznek fizetős kampányok is pl: Link
  • Willenbrock
    A Cliffs of Doverhez semmi ilyesmi kiegészítő nincs. Néhány éve,mikor még Storm of War címen fejlesztették a Clodot,akkor Project Galba címen elkezdtek a motorjára egy koreás szimet fejleszteni,amiből semmi nem lett sajna. A legélethűbb világháborús szim a Clod,de csak csatornafront van és 1940-es planeset hozzá.
    Újabban a Strike Fighters 2-höz fejlesztenek látványos kiegészítőket,ezekhez sok hidegháborús típus is van, meg Hornet is pl:

• Her Laca
    Ki akar itt irreális realizmust? Pusztán annyit szeretnénk,hogy a gépek úgy viselkedjenek, sérüljenek stb ahogy köll.Mi ezen irreális? Legalább ne marhaságokkal gyere,ha a Tf meg tudja csinálni, hogy jók legyenek a paraméterek akkor az elvárható lenne a 3x7 től is.És még Tom neki sem állt tüzetesen megnézni ezeket:))

• Amaymon
    Nagyon sok flight sim celeb be fogja próbálni. Az átlag vélemény szerint a CloD-DCS-BoS jól kiegészíti egymást mert más célokat szolgál. Néha csak úgy kapkodom a fejem hogy youtube sztárok közt reppenek, nem mintha jelentene valamit. A fórumon a fogadtatás korántsem olyan drámai, mint akik itt irreális realizmust szeretnének "fotelpilótaként" (*bocsesz) egy combat szimben. Persze akad bíráló szó a fórumon, mint az enyém, de általában kimoderálnak. Pedig normális hangnemben írom. Legalább akkor megtudom ilyen nem lesz a játék, ha érzékeny pontra tapintok :D Vannak hibák ez tény, egyik legsúlyosabb a 109 FM, azt javítaniuk kell. De lehet a fejlesztők balance faktornak fogják fel (ettől sakkay haja tuti égnek áll). Miért nem libeg a ruszki és a Wulf azt be tudták kalibrálni utolsó béta megjelenésre? Mindegy én alkalmazkodom, szeretni fogom. Jönnek folyamatosan új gépek és hadszínterek amiért hajlandó vagyok fizetni is pár petákot. Inkább, mint a DCS-ért. Amit semmire sem lehet használni kis túlzással. Nekem a játék environment fontosabb, mint a real life paraméterek. Persze ha nagy az eltérés szűk ismereteim alapján annak hápogok pár sort. Nem utolsó szempont, hogy a clodsed beta résztvevői 3x többen vannak, mint az ATAG-on. Némelyik missionra 20 percet kell várni csúcsidőben mire bejut az ember.
  • repvez
    Pedig annak tünt, hogy a Bos majd ujra összeránt annyi embert mint az sturmó !
  • Amaymon
    Mi olyan humoros, nem cinizmus...negróóóó :D
  • repvez
  • Molnibalage
    Nekem mai szemmel nézve még mindig tetszetős a Flakner 2.0, mert a célnak megfelel a grafika. A fossá HDR-ezett meg effektelt DCS sokszor már-már inkább festmény vagy képregényes.
  • Amaymon
    Kövezzetek meg, de nekem még ez a grafika tetszene is megfelelő DM és FM + avionika mellett. Kár hogy alap IL2-ből kimaradtam, akkor élte a fénykorát a community. Na de majd a BoS! :DD
  • Seaweed
    Szoktam neha nezegetni ilyen regi szimekrol videokat....hihetetlen ma mar hogy anno ezt reszletes grafikanak tartottuk! El vagyunk fostosodva a mai szimek miatt :D (multkor neztem egy videot Flanker2-rol, meg alap Il2-ről...ejj oke hogy tobb mint 10 eve volt, de mindig az jut eszembe hogy anno fullra huzott IL2-ben naplemetes repulesen keszult screenshot volt jodarabig munkahelyi gepemen a hatterkep! 1024x768-ban!!)
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.23. 22:41:53
  • sakkay
  • artivizsla #78203
    Akkor még, hátha nem elég...

• sakkay
    Beszarás mi-24-ről még én sem tudtam..de nem lehet repülni, vagy igen?
  • Seaweed
  • artivizsla #78200
    IL 2 1946 4.12.2 Ez az utolsó hivatalos frissített verzió.

Készítettek még hozzá független fejlesztők kiegészítéseket :

UP3 RC4
    HSFX 7.02
    DBW 1.71

A DBW modban már vannak első világháborús gépek is és a koreai háború időszakára tehetők is ( Corser A7, Phatom, Mig-15, Mig-17, Mig-19...)

• artivizsla #78199
    "...Lacaaaa hun vagy? ..."

Lassan olyan, mint egy jóravaló feleség. Ha itt van akkor az a baj, ha meg nincs, akkor meg az. Kiérti ezt ? :))
  • sakkay
    Te figyelj..megvan neked a BOS egyáltalán? Tisztában vagy azzal, hogy a törés és a gépek ütközési modellje a mostani összes-beleértve a DCS-t is-magasan veri? Továbbá, hogy az összes kibaszott fa létezik, és még az erdőben is egyediek?! Már csak azért mert az a gyanúm , hogy fingod nincs mit is fikázol. Akkor kicsit segítek mit is lehet rajta fikázni:A lövedékek okozta sérülések még elnagyoltak, és a gépek irreálisan gyorsan sérülnek, és gyulladnak ki. Továbbá főleg a német gépeknél, egyértelműen komoly hibákat tartalmaz a repmodel. De pl az orosz Lagg már most kiváló. Na innentől tudod...
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.23. 17:10:42
  • sakkay
    Jó..akkor most megteszed végre, hogy lefuttatod az említett demót a CLOD-ban? Minden maxon mondjuk a felhőkért felelős dolog lehet egyel alacsonyabb. Nekem így van... és bemondod mennyi volt az fps a reptér bombázásakor, amikor oldalról mutatják a robbanásokat. Köszi! Ha azt mondod 60-akkor nem hiszem el!
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.23. 17:03:07
  • Molnibalage
    Köszi mindenkinek.
  • Sanyo
    Egy kis frissítésre váró írásom az Il-2 sorozatról.
  • repvez
    Én ilyenekről nem tudok, volt valamilyen mód ami a Koreai gépeket tette hozzá,de F18-asról nem tudok, de azok is az eredetihez valók.
    És hivatalosan az 1946 a vége a Sturmovik vonalnak,de itt is lelkes fejlesztőcsapat még készitett hozá javitásokat
    Team daidalos
    Az eredeti sturmó utáni szimekhez tudtommal semmi uj repülhető gép nem jött még ki az eredetileg szereplőkön kivül.
  • Molnibalage
    Ok, köszi. A MiG-21 és F-18 kiegek akkor a CLoD vonalhoz készültek? A klasszik Il-2 akkor az 1946-tal ért véget?
  • Seaweed
    ..eeees ebbol van a CloD jo, Bos szar (nem is!) vita folyamatosan
  • repvez
    Na akkor egy kis gyorstalpaló. :)
    A régi Il-2-re rengeteg kiegészitő jött az évek folyamán,de az idő elmúlt felette is és az eredeti fejlesztőgárda egy teljesen uj grafikus motorra még részletesebb és realisztikusabb szimulátort szeretett volna a folytatásként elkésziteni .
    Ez lett az: Il-2 Cliffs of Dover (CLoD) De ez ugy látszott, hogy tul nagy fa volt a fejlesztőknek és nem tudtak egy jól optimalizált játékot kiadni belőle.

Ekkor megjelent egy másik fejlesztőcsapat aki a Rise of flight (RoF) WW1-es repszimet is csinálta, hogy majd ök elkészitik az Il-2 egy jobb verzióját ami jól fog futni és minden nagyon jó lesz.
    Ebből lett/lesz a Il-2 Battle of Stalingrad (BoS) Mégcsak early access van ha jól tudom 75%on áll a fejlesztése

A fenti felsorolt játékok egyike sem ingyenes és egyikben sincs dinamikus hadjárat.
    A CLod az inkább a hardcor simesek felé húz,de már nem támogatja az eredeti fejlesztőgárda csak lelkes amatörök a TeamFusion csapat készitett hozzá egy modot ami javitotta az optimalizációt és a grafikai és egyéb tulajdonságokat.
    A BoS egy kicsit a könnyedebb szórakozás felé viszi az irányvonalat ahogy eddig lejött az infókból.

A teljesen kattintgatható, mindent az eredetivel megegyező folyamat szimulálására meg a DCS sorozat WW2es gépei közül kell válogatni, sajnos az ottani minden egyéb ismert gonddal együtt.

Igy sajnos nincs egyenlőre olyan szim a mostani piacon ami maradéktalanul mindenki igényeit kielégitené.