91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#78512 Te, Wolfgrim, ez mi? :)
"Sg forum , IL2 STURMOVIK topic házi dogfight versenyének bajnoka,
hivatalos ÁSZ PILÓTA cím jogos birtokosa"
Mikor volt ez a "házi dogfight verseny", és mi miért nem tudtunk róla? :)
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2014.10.05. 12:52:06 -
#78511 Amaymon, nem te repülsz Croatianus néven CloD-ban? -
#78510 En mindig megprobalom latni a masik oldalt is. Kepzeljuk csak el azt a szerencsetlen foldonfuto muszka bakat aki Sztalini elnyomott vilagbol jott, akinek mire hozzank elert akadozo ellatasa volt, aki otthon olyan szegeny volt mint a templom egere, akinek a rezsim lehet tobb csaladtagjat eltette lab alol, akik magaert es a bajtarsaiert harcol nem az eszmekert (arra ott volt a pol tiszt aki fegyvert szegezve rajuk hozott ervenyt mindennek), ideert magyarorszagra es latja hogy a haboru ellenere itt hogy eltek, milyuk volt az embereknek....nem csoda a sok konfliktus...
-
#78509 Erdekes ezeket olvasni es nagyon elszomorito..nekem mindig az jut eszembe hogy hol tartana ez az orszag ha nincs a ket vilaghaboru...persze tudjuk hogy a huszas-harmincas evek gazdasagi valsaga, amit az a kiskocsog szobafesto is meglovagolt, boritekolta az ujjabb haboru eselyet...az mar csak hab a tortan hogy ha elgondolkozunk azon hogy ha annak a csokevenynek nem kellenek a "keleti olajmezok" es termofoldek, meg a sok rabszolga akik majd dolgoznak neki....szoval ha nem megy neki az oroszoknak akkor a haboru milyen veget ert volna es akkor mi lenne...
Masreszrol halottam en is sok akkori tortenetet csaladi, ismerosi korokbol... pl.: dunantul sopron-becs kozotti falukban miket muveltek az orosz elore nyomulo, es akkor epp friss ujjonc katonak...legtobbje olyan melyszegenysegbol jott, hogy meg a radiot se ismerte....nem loptak mar, nem fosztogattak...csak leoltek a haziallatokat (elvittek megenni!), meg osszetortek mindent....elkepzelni se tudom mennyire teli lehetett a tokuk az egesszel, "csak haladjunk legyen mar vege"...visszaemlekezesek szerint az oreg bakak mar csak punnyadtak a szallitojarmuvokon es jobb esetben megmondtak a kopaszoknak mit csinaljanak ebben a faluban...elfaradtak.
Masreszrol igen, pusztulas, rombolast hagytak maguk mogott ami miatt lehet oket utalni....de lassuk be 45-re ez az egesz haboru mar annyira mocskos volt hogy mindenki csak a veget siettette...
Atfogo objektiv osszkepet sosem fogunk latni az egeszrol, mert ok hogy huszoneve megint divat nalunk a nagy nacionalizmus, es aktivistai gyujtik a regi visszaemlekezeseket, de mindig elfelejtik hogy volt masik oldal is, ott se volt mindenki "allat", nem mind taposott tankal korhazi apoltakat, nem meszarolt mind....mint ahogy nemetek kozt se mind eroszakolt, fosztogatott, tomeg gyilkolt 41-42-ben az elorenyomulasnal....
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.10.05. 10:24:33 -
sakkay #78508 Ez kemény baxki!
A rohadt nagy polkorrektség nevében, alapként kellene tanítani ezeket az iskolában törim órán, és a Pumás eseményeket is, hiszen ők a kötelességüket teljesítették, és nem holmi politikai meggyőződésből cselekedtek! Bezzeg minden ami ebben a korszakban történt az fasiszta, de minimum gyanús... -
artivizsla #78507 Kávé mellé.
"...A hadiemlékek amatőr kutatói szerint Mány és Csabdi között felrobbant és lezuhant egy ismeretlen repülőgép, Nándorban a sertésteleptől 4-500m-re egy Messerschmitt német vadászgép. A Nándorfelé vezető úton egy Rata orosz gép kényszerleszállt, fegyverzeteit megsemmisítette, illetve a Felsőörsnél a Szomori út mellett egy kéttörzsű németgép lezuhanásáról beszélnek a szemtanúk.
A kitörés (02.11 - a Becsület napja) nem véletlenül szerepel a német memoárirodalomban gyakran "második Sztálingrádként". A február 11-én 43 900 főből álló védőseregnek kevesebb, mint 2%-a jutott ki, ezeknek is kevesebb, mint 10%-a volt magyar. Összesen 20 ezren meghaltak, a többiek hadifogságba kerültek (málenkij robot Gulagon).
A 96. német gyaloghadosztály vonalán, Szomor-Anyácsapuszta-Mány térségében dokumentáltan 785 fő jutott át, 740 német 40 magyar, ebből február 12-13-án 27 fő, február 14-én kora hajnalban 650 fő, a további 3 napban 109 fő. Elsőként a filmszínész Szilasy László tartalékos főhadnagy (Szomor) jutott át. A legnagyobb csapatot, úgy 700 katonát Wolff Helmut Feldherrhalle páncélosgránátos hadosztály alezredese vezette. Kokovay Gyula az Egyetemi Rohamzászlóalj katonájaként egy néhány fős csoporttal február 15-én jutott át Mánynál! / Kokovay Gyula bácsi jelenleg Tiszaújvárosban él, a visszaemlékezését legrészletesebben Józsa Béla: Egyetemisták az ostromgyűrűben című könyvben lehet elolvasni./.
Sikeres kitörés Mánynál... - 1945. február
A magyar és német vonalakat mindössze 750 katonának sikerült elérni, többségük a Helmut Wolff alezredes vezette csoportba tartozott. A kitörés utolsó perceire így emlékszik vissza az Egyetemi Rohamzászlóalj egyik tagja, Kokovay Gyula: "Már világosodott, amikor öt-hatszáz méter megtétele után puskatűz fogadott bennünket. Viszonozni akartam a tüzet, de a géppisztolyom bedöglött. Mivel nem volt időm megnézni mi a baja, a hátamra dobtam és futás közben a rohamkésemet a derékszíj csatja alá dugtam, hogy kéznél legyen. Már az orosz állások előtt jártunk, amikor kézigránátokat dobtak közénk. Egy tojásgránát fejbe talált. Elestem, de észrevettem, hogy a gránát elém esett a hóba, ezért fekve maradtam, amíg felrobbant. A szemem és szám televágta hóval, a sapkám lerepült. Felvettem a sapkám és futottam a többiek után, akik már elérték az orosz fedezékeket. Előttem nyolc-tíz lépésre, egy fa mögül kilépett egy orosz és rám fogta a puskáját. Tisztán hallottam ahogy elkattan, de nem sült el. Erre a feje fölé kapta, hogy leüssön vele, de elkésett. Az ütés előtt teljes erőmből nekirohantam és a rohamkésemet az oldalába döftem. Összegörnyedve esett oldalra, én pedig utolértem a többieket, akik már átjutottak a fedezéken. (...) Egy töretlen kukoricásban mentünk tovább. Holtfáradtak voltunk, azt hittük sohasem lesz vége a kukoricásnak. Végül learatott területre értünk, ahol az ott lévő kukoricaszárkúpból ránk kiáltottak: "Halt!" A következő pillanatban három német katona szaladt elénk, rázták a kezünket, veregették a vállunkat, és szinte vittek a közeli lejtő alján lévő falu legszélső házához. Ez a falu Mány volt."
A szovjetek a Budai Vár alatt berendezett Sziklakórházban lángszóróval gyilkoltak meg 4000 tehetetlen és sebesült katonát, ápolót, akit értek. A várbarlangban maradt 12 ezer sebesült katona sorsa embertelen módon ért véget: kézigránátokat dobtak be a járatokba, a járóképteleneket a kórházból kihúzták az utcára, és tankokkal eltaposták. A Budai hegyekben hajtóvadászat indult. Jól mutatják a tarkólövések, nem volt kegyelem.
A község 2625 lakosából 186 katonai és 340 civil áldozatról számol be a kitelepített mányiak kiadványa a Manyer Chronik. A lakosság 1945 március végén, április elején települt vissza Mányra. A visszaérkező családok kénytelenek voltak ólakban, istállókban, pincékben lakni ideiglenesen, ugyanis a község 555 lakóházából 510 teljesen lakhatatlanná vált, 10-et lehetett csak kisebb javítások után használni. Az állatállomány is elveszett, míg 1943-44-ben 600 igásló, 2000 szarvasmarha, 6000 sertés, 500 juh, és 29500 baromfi volt a faluban, addig 1945 tavaszára csupán 18 ló, 17 szarvasmarha és néhány baromfi maradt. Gyász és romok mindenhol...
A határ 30%-a aláaknázott terület volt, 20%-án lőállások, futóárkok (45 km-nyire becsülik), tankcsapdák álltak. Az 1944-ben bevetett területek 60%-a a harcok során tönkrement. Mány határa elaknásított, pedig a hazatért katonák május 20-ig mintegy 5-6 ezer darabot már felszedtek, de a becslések szerint még ugyanennyit kellett hatástalanítani. Az aknák közvetlen a háború utáni időkben 15 halálos áldozatot követeltek a polgári lakosság köréből.
Érdekesség, hogy csak a Felsőörsön három vagon rézhüvelyt gyűjtöttek össze, eladták, amiért traktoralkatrészeket, permetezőgépet és rézgálicot vásároltak.
Mányon 9 zsidó család volt, akit munkaszolgálatra vittek, csak Fleischman Ödön (visszakapta földjeit, házát, fűszerkereskedést nyitott, nem beszélt senkinek a múltról, az elveszett családjáról, majd egy napon váratlanul elhagyta Mányt...) és Fuchs György jutott vissza a faluba, ők is azért, mert magyar munkaszolgálatos századba kerültek. A három Feldmár fiú, a Sándor házaspár, Fleischman Dezső és felesége, Miksáné, Ödönné, Sternné, Weinbergerné és Ruttkai Pál meghalt.
Hamarosan kezdetét vette a helyreállítás, melyhez a szovjet hadsereg is segítséget nyújtott. 571 lakóházból 344-et újjáépítettek. 170 kilőtt páncélost takarítottak el a falu határából. Elkezdték a gyümölcsfák pótlását és a burgonya ültetését. A községben megalakult a rendfenntartó milícia.
A földosztás során 3 155 kat. hold került kiosztásra az igénylők között. A helyreállítási munkák is folytatódtak, 1945 őszére Felsőörsön már 14 család lakott a helyreállított lakásokban. .."
-
sakkay #78506 Még mindig kell? Mert akkor leírom, de csak ha tényleg nem sikerült lehozni. -
bucsher #78505 ALT + 161 -
lala42 #78504 -
lala42 #78503 Ott kell beállítani, hogy adjon-e hangjelzést bootolásnál, vagy sem.
Amaymon! Jösz ATAG-ra doverezni?
Utoljára szerkesztette: lala42, 2014.10.04. 20:48:16 -
sakkay #78502 Nem nyúltam hozzá..de érdekes, mert ahogyan megnyitottam a biost, akkor csippant egyet. De sima bootolásnál meg néma. -
lala42 #78501 Nos lehet,hgy a hangjelzés a BIOS-ban ki van kapcsolva. Nézz rá. -
sakkay #78500 Ááá én ilyenre soha nem vetemedem -
#78499 Neha elkap engem az ilyen...multkor megubntam hogy lent oldalt van a power gomb...regi nagy piros kapcsolot epitettem a gep tetejere :D -
sakkay #78498 Ja neked ment az alsó üzenet vége! -
sakkay #78497 Arról nem, de viszont nekem is le van tiltva minden, úgyhogy az nem azért van hogy nem tudsz felrakni fegyvereket mert nem vetted meg, hanem mindenkinek ki kell nyitni'-magyarul.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.10.04. 14:05:06 -
JanKo72 #78496 Steam-ről szerettem volna letölteni, de az nem sikerült. Hagyományosan a játék honlapjáról le tudtam tölteni. Köszi! -
Amaymon #78495 Arról nem tudsz valamit, hogy amiket kampányban megszereztem, azok a megjelenéskor megmaradnak-e?
Mostanában nem volt időm fórumot bújni. -
sakkay #78494 Na én nem vagyok egy nagy szaki, de azért a házat én is szétbaxtam tegnap, nem fért el a kártya. -
#78493 Nem hordom szervizbe a gepeim, magamnak csinalom Csunya is lenne ha nekem szervizbe kene hordani...holnaptol kereshetnek mas szakmat
Most is epp a behalt(5 ev 0-24h menet megtette a hatasat :P) mediacenter gepem utodjat faragom...kicsit kellett faragni a mini-itx hazon is hogy jobb legyen a szellozes....epp csak az elobb robbant fel a kezemben a mini dremel flex fejem...ugyhogy most seta a baumaxba ujert (ahogy nezem ott van most akciosan keszlet), mert a tokmany is szetszalt -
artivizsla #78492 Cikk a lelőtt Stukáról. -
asw27 #78491 Van amikor kitakarja a fél gépet ez a paca. -
asw27 #78490 -
asw27 #78489 Pontosabban hidrogén bomba robbanása. -
sakkay #78488 Atomrobbanás. -
sakkay #78486 Én pl. ilyenre gondolok, hogy havernak két hete nem indult el a gépe. 4 csippanás, azaz-alaplap ellem lemerült..kicserélte, ennyi. Gondold meg, ha ezt nem tudjuk, mi módon baxták volna át egy szervizben. -
sakkay #78484 Igen. -
Amaymon #78483 Csak azt lehet használni multiban, amit kampányban unlockoltam :/
Bár ez előny is lehet, hogy a játékos nem úgy megy be multiba, miszerint azt sem tudja merre az arra. -
#78482 Igen hibajelzeseket kozolhet ha a gep nem indul el. Egyebkent ha beindul onnantol...max volt/van(?) egy ket alaplap ami tulmelegedesnel is csipog. -
Amaymon #78481 Hah unlockolható lesz a HUN festés német oldalon :) -
sakkay #78480 Köszi.
Mondjuk, amióta tudom, hogy a csipogásoknak kőkemény értelmük van, elég fontosnak tartom azt az 1 pittyenést.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.10.04. 10:57:55 -
#78479 Az a kis hangszor nem forditva van radugva? nincs elszakadva egy forrasztas se? (amugy nem nagy baj, en nem is minden gepembe tettem ilyet)
Az hogy az elolapi usb-vel gond van lehet az alaplapi port miatt. Probald meg masik csoportra tenni. Alt 2-3 vezerlo van egy alaplapon. Lejhet az egyik meg zakkant mar. (en live linuxal szoktam megnezni hogy melyik port melyik vezerlohoz tartozik, pl sysrescuecd-vel) -
sakkay #78478 Srácok cseréltem házat, mert gagyizott az előlapi usb és a hang. Na a gond egyrészt az, hogy most is gagyizik(lehet alaplapon kicsit meg nyuvadt valami) de ami fura, az új ház óta nem csippan a BIOS. Minden ok, csak nem pittyen. Hang van, működik a gép, a speakeren rajta van a kis hangszóró izé..mi lehet szerintetek. -
sakkay #78477 Most töltöm. Amúgy letöltöd az alapot, telepíted, elindítod és utána letölt hozzá 3,6 Gb-ot. Vagy ezután volt a gond? -
Amaymon #78476 "A messer ugyonolyan szarul repül.."
Na igen sejthető volt , hogy az egy héttel ezelőtt publikált, néhány ember által tesztelt kampányt kaptuk meg. Azt írják a kódolás és a majdnem egybe állt rendszer finomhangolása a maradék egy hónapra marad. Egyébként szerintem volt egy ninja buff a 109-eseken, de nem a túlvezérelt lötyögés eliminálása. -
feca1229 #78475 Szia Jankó!
Ha letörölted a játékot ,akkor rámész az IL2 forum oldalára, ott megkeresed a profil beállitást, és a downloadra klikkelsz, akkor letölti a setup.exe-ét amit majd futtatsz és ennyi. Tehát én nem a STEAMröl töltöm le hanem a hivatalos oldalrol, és képzeld mostmár 90% hát nem nagyszerű? :-)
A messer ugyonolyan szarul repül, de legalább levannak zárva a kigészitők meg a plusz skinek, mindez azért , hogy megszerezd valami kampány során. Most igy ennyi, sokat nem repültem vele mert hajnal kettő fele letöltöttem aztán csak gyorsan ránéztem, és ezeket láttan. -
sakkay #78474 Behívtak melózni, most értem haza, ha felkelek megnézem.. -
Solt #78473 :DD
Van még betárazva pár darab, csak az alkalmakat lesem... :))
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.03. 23:41:38 -
feca1229 #78472 Én azt hittem, hogy mindent törölni kell "unistall" aztán újra telepítem az egész hóbelbancot, de nem a STEAMről! Nekem sem STEAMes a cuccom. Kiváncsian várom, hogy akkor hogyan lesz ez. -
JanKo72 #78471 Sziasztok! Sakkay , lenne egy kérdésem. Előfizető vagyok a BoS -ra már a legelejétől. Most olvastam, hogy mindent törölni kell, és a steam-ról feltölthető a cucc. Na ez az, ami nekem nem akar sikerülni.Valami egyszerű leirás a bénák kedvéért van esetleg?Megköszönném , ha segitenél. Német bill.-el irok, és nincs hosszú i. Bocsánat!