IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Leonom. Dummy eladja a G940 ét ,én rácsaptam mint kukori a mûmenyétre,ergo amirõl beszéltünk azt nyugodtan támadd meg. Nekem nem válaszolt a srác ,lehet kevesellte a korpát amit ajánlottam érte.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Borisz80
Még egy kérdés.
Meg lehet valahogy változtatni a mûszerek megvilágításának a színét?
Jelenleg zöld "flood light" van meg zöld mûszerfény.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
A Jet Era 1.33 leírás szerint DBW 1.7-re lehetne rakni. Remélem mehet fordítva is hogy utána rakom fel a DBW-t.

Ismét lenne még pár kérdésem.
A küldetésszerkesztõben látok Balaton 1 és 2 map-ot. Létezik más magyarországi map IL-2-höz?

Az IL-2 patch-ek felrakása után valami rejtélyes módon magyarra váltott a program. Ezt hol lehetne visszacsinálni?

Van olyan rádióváltás a földi irányítással, hogy megtudjam az ellenséges gépek tõlem számított irányát és távolságát (földi rávezetés)? Olyan van hogy TAB - 9 - 3 (földiirányítás - célvektor) de ez csak tíz fokonként mond valami irányt (magasságot nem), és többszöri lekérdezéskor csak körözök egy pont körül, de nem látom a bombázóköteléket, mert nincsennek is itt ezen a ponton. Ha ez nem az ellenségre vezet rá akkor mire vezet?
Éjszakai elfogás a MiG-17-el eléggé lehetetlen így, akár van valami radarja akár nincs.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

L Viper
El lehet lenni még mindig az IL2-1946 -al is 😊

Mát csak az alap tájjal kell valamit csinálnod. Én a Dark Blue World -el játszom néha, abban az alap táj is klasszisokkal szebb, mint a 46-ban:

Galéria 1.

Meg néha rákattanok a WWI -re is. Ez meg a tovább moddolt DBW WWI-es része:

Galéria 2.
Borisz80
Gondoltam tolok pár képet... Jet Era 1956 mod

MiG-17PFM (bár nekünk csak PF volt)
kép1
kép2
kép3
Kár hogy a radar rosszul van megcsinálva.

PhantomAss
<#worship>
nagyon jó lenne kipróbálni, csak sajnos mostanában kb. minden hétvégém foglalt ezért nem hiszem hogy összejönne nekem.
De bõven megfelel az is amit egy régi szimes mond...
Bár tudom hogy te nem vagy oda érte, azért kiváncsi leszek milyennek fogod látni az oculust.

GOOBY, pls

Willenbrock
Közben megtaláltam mit kell átírni,most már csak be kell állítani a vezérlõket,aztán letesztelem a koreás modot.

Willenbrock
Ok,az up3 beállításával volt gond,a mod files cache nem volt kiválasztva,a memóriát 700 körülire állítottam,így nem ment,most 128 on van.
Most már csak ahoz kérnék segítséget,hogy az 1920x1080-as széles képernyõs tv-hez,hogy lehet beállítani a képet?

Willenbrock
A kiegészítõhöz (korea 1950-51)az UP3.0 rc4 kell,feltelepítettem,de valami nem stimmel.Single missionból valamit betölt,de általában nem.Az üzenet: Il-2.exe alkalmazáshiba,read mûvelet nem végezhetõ stb.Máskor meg a 3do/mesh/russian troops hiányt jelez.Látszólag helyesen telepítettem,így:
Il-2 4.07
4.11.1 ultrapatch (4.08-tól 4.11.1 fixig tartalmazza)
4.12
4.12.1
4.12.2
UP3.0
3.0 RC4 (ez elvileg tartalmazza az RC1,2,3-at) RC4 telepítés elõtt az UP3.0-át deaktiváltam is.
Valaki tudna ebben segíteni,hogy mi lehet a gond?

Willenbrock
Köszi

IL2 1946 4.07 után :

4.08
4.09
4.09 Skins
4.10
4.10.1
4.11
4.11.1
4.11.1 Hotfix
4.12
4.12.1
4.12.2
Nekem ez van felírva, de egyébként igen

Telepítési sorrend :

IL2 1946 4.07
4.08
4.09
4.09 Skin
4.10
4.10.1
4.11
UP3RC1
RC2
RC3
RC4
Willenbrock
Az UP 4.1 lefelé kompatibilis igaz? Tehát ha egy kiegészítõnek UP 3.04RC kell,akkor 4.1 is jó neki?

Mondjuk régebben olyan is volt, amikor az amik szedtek le tévedésbõl egy iráni Airbust, de Ivánék is kaptak már le az égrõl Boeinget, sõt Maléves gépet is lõttek már le, nem ez volt az utolsó, ami rosszkor volt rossz helyen.
Fõleg, hogy Kína mögöttük áll! 😊

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Esetleg olyat el tudnék képzelni,hogy ezután Európa is felajánl majd katonai segítséget,a "szakadárok" uralta területek mielõbbi megtisztításához,Oroszország ellen pedig szigorú szankciókat kell hozni,keményebben fel kell lépni meg minden.

Her Laca
Ne kombinálj😊 Nem lesz ebbõl semmi,nincs az az idióta nyugati politikus aki az Oroszokkal bajuszt akarna kötni.És pont😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Willenbrock
Most nézem,hogy Amszterdamból indult,talán lehet vele valamit kezdeni :/

Willenbrock
Ebbõl nem lehet büntetõháborút csinálni,mert nem nyugati gép volt.Bár,ha kiderül,hogy sok nyugati is utazott rajta,akkor talán.

Her Laca
Nemlexarom kik lõtték le?Lelõtték oszt kész.Marad még pármilliárd ember a földön ,egy hónap múlva senki sem fog emlékezni erre már,ha csak nem csinálnak belõle valami jó kis ürügyet egy nagyobb konfliktushoz ,mert akkor beírja magát az eset a történelembe.

mijki
Kis fejlemények az utasszállítóval kapcsolatban:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

HTKA-ról:
"Na ez érdekes lesz...
Az utasszállítok ugye kb 10 000 m-ren repulnek.A lelovésukhoz komoly légvédelmi rendszer kell, milyen véletlen az ukrán erok pont ma reggel telepítettek Buk rendszereket Donyeck kozelébe.
Lehet ok lotték le és ráakarják fogni az onvédelmi erokre....."

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Torzonborz

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

mijki
HTKA-n azt írták hogy az ukrán biztonsági erõk megerõsítették a gép lezuhanását.

Az érdekes hogy flightradar-on minden gép elkerüli Délkelet-Ukrajnát. Lehet valaki hibázott.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Valakiknek mindig áldozatot kell hozni egy egy nagy terv érdekében.

LeonSilver
BREAKING NEWS
Reports says that a Malaysia Airlines Boeing 777 with 295 souls onboard has crashed in Ukraine near the Russian border.
We're currently trying to find the actual flight in our database. More information to come.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Én még azt is bevállalom,hogy ha 2 napig itt lesz akkor aki kíváncsi rá eljön és megnézi.Természetesen csak a "régi barátok" idegenekkel nem foglalkozom😊 De majd ha minden kész akkor még tovább szövöm ezt a gondolatot😊

Her Laca
<#eljen><#worship><#taps><#pias>

<#eljen>

Szimekhez akkor lesz majd az igazi, ha oldalanként 4K-s kijelzõt kap, de ahhoz olyan vga kell, ami azt fix 60 fps-l ki is hajtja. Ez még legalább 2-3 év, és akkor is CF vagy SLI az éppen aktuális csúcs kártyából. No meg DX12 vagy Mantle, mert a jelenlegi dx verziókkal a késleltetés miatt macerás lesz alá dolog, fõleg, hogy jelenleg az összes driver a maximum fps-re hajt, a késleltetés meg óriási. Ennek az egésznek az aranykora majd akkor jön el, ha majd érkeznek az igazán erõs APU-k, mert a közös memória címtér késleltetés szempontjából nagyon elõnyös...

Elsõ körben a kis látótávval rendelkezõ fps játékokhoz, meg az autószimekhez lesz majd jó szerintem.

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Én már vagy 30 éve sajnálom őket baszki!
A zömük még fára sem tud mászni. Ha meg lehorzsolja a bűrit, akkor szalad anyucihoz aki mindenféle szart (neogranormon és társai) ken rá, majd antibakteriális szappannal jóóól lefürdeti a lurkót. Allergiásak is minden szarra. Milyen érdekes, hogy mi "öregebbek" nem vagyunk azok. Persze mi a szabadidőnket a szüneteket a szabadban töltöttük, ha elestünk és vérzett a térdünk akkor vízzel, Uram bocsá vizelettel gyógyítottuk a sebet 😄 A méh csípést meg sárral. És mosatlanul ettük a gyümölcsöt, az út széléről a sóskát, stb... Indiános könyvet olvastunk. Télen tökig érő hóban rohangáltunk és leszartuk, hogy átvizesedett a kesztyű... már ha volt egyáltalán kesztyűnk.
TV??? A tököm se volt rá kíváncsi, amikor kint lehetett játszani!

Igen Barátom! Sajnálom én is a gyerekeket. A technika elvett tőlük valami olyant, amit semmivel nem lehet pótolni.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Persze az occulusé a jövõ(vagy ami lesz) csak ott is már a felbontáson megy a harc, a többi kész. Aztán már csak a perifériás kijelzõ marad és kész a szép új világ..sajnálom a gyerekeinket....

PhantomAss
nekem nem is annyira a 4k a fontos, hanem a sík kijelzõ vs a valódi periférikus látás ami hajlított, térbeli. Ezt sztem a virtuélis szemüveg adhatja vissza a legjobban.
Hiába 4k a monitor és ultra wide, akkor is egy sík képernyõt nézek ami nem ugyanaz.
Egyébként még nem láttam élõben 4k monitotr, szal nem tudom h mennyivel jobb, de biztosan észrevehetõ a különbség a full hd-hoz képest

GOOBY, pls

Sokat agyaltam egy idõben , hogy vajon ha egy átlagos emberi szem képességeit lefordítanánk' egy monitor felbontására, milyen eredmény születne. Tudom itt van pár tényezõ amit ezzel a példával nehéz lefedni, de megközelítõleg azért mégis lehet valamire jutni. Akkor jutott eszembe elõször amikor jó pár az elsõ full hd fényképet nagyítva nézegettem és rájöttem, hogy sokkal jobb a szemem mint a kép felbontása, mert már rég pixelek voltak pl. a rendszámok, amikor ugyanonnan még tisztán leolvastam õket szabad szemmel. A BOS oldalon most megy egy fórum téma , hogy reális e a nagyítás használata. Szerintem amíg nincs olyan monitor, amin úgy látsz mint szabad szemmel nincs mit beszélni. (És a perifériás látás még meg sincsen említve)
Szóval szerintetek a 4K már eléri a szem képességeit, vagy a fölött?

Willenbrock
Ha 4.10.1m-re akarom peccselni az il-t,akkor elég csak azt feltenni,vagy 4.8,4.9 is kell elé?

PhantomAss
Laca részletes beszámolót majd pls!

GOOBY, pls

Willenbrock
Fedélzeti radar Koreában még nem volt,a valós problémák pedig kb azok voltak,amiket felsoroltál.Azért a valóságban a láthatóság jobb lehetett valamivel,mert pl az ezüstös géptörzseken megcsillant a napfény,ez alapján vették sokszor észre egymást.Kár,hogy az il-2 ezt nem tudja,a régi Mig Alley-ben ilyen is volt.

Her Laca
Õrség! Hogy pontosítsak. Szerintem ott van a legnagyobb kiterjedésû erdõség hazánkban.Vagy az egyik legnagyobb.És a klímája sem egyszerû,van olyan hely ahol nyáron reggel 7-8 körül mínuszba hajlik a hõfok.

Her Laca
Nem tudom merre szoktál túrázgatni ,de én mutatok neked olyan erdõt kis hazánkban ahol derékig áll az avar(nyáron is) és egyedülálló fát akkor sem találsz ha keresel,hangyabolyt pláne nem,a moha meg körbenõtte még a fa tetejét is ,a napot azt nem is látod😊 és mindez olyan kiterjedésû,hogy 3 óra gyaloglás egyenes irányba oszt egy retek tisztást se találsz.Szóval hidd el meg lehet kavarodni nyáron is ,de ha mindezt 1-1.5 méter hó is borítja akkor az az igazi 😊

Ott a helyem, köszönöm! 😊)

www.smart-bus.hu

Gondolom nekem szolt<#alien>. Szóval nagyon nem lehet eltévedni..de mivel 1.10 perc volt vonat indulásig, épp eléggé el voltam ahhoz, hogy lekéssem..és ugye sok vonat nem közlekedik onnan.

Her Laca
Meg most 2 fullos kártya kell hogy megmozduljon élvezhetõen.Azt mondja ,hogy a felbontás az parádés már (mondta ,hogy mennyi de már nem emlékszem de FHD -t üti) viszont meg is nõtt a hardver igénye.

Her Laca
Ingyé van ,házhoz hozzák egy hétvégére (apropó! ha hozza te is hivatalos leszel mert gondolom kíváncsi vagy te is) hülye lennék nem kihasználni.
De ettõl még nem fogok venni magamnak,eleve azt mondja ,hogy ez olyan 100 ropi ha nem több.

Mondtam én, hogy lesz a fejeden búvárszemüveg! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Na urak!
Lányom "új" barátja mit csinál??? Rift hez fejleszt azaz optimalizál. Most volt itt és aszongya van 6 darabjuk a legújabb fejlesztõi cuccból ami már FHD felett nyomja,és ha megveszem a VGA-t elhoz egyet ,hogy kipróbáljam. Mondja,hogy most az a legnagyobb problem evvel,hogy nagy erõforrás kell VGA fronton neki ,éppen azon dolgoznak ,hogy egy 780 szintû kártya elég legyen neki.
Mondjuk ettõl még nem akarnék magamnak ,de milyenek a véletlenek😊)

Vogel
Jómagam gyakran teszek meg 70+-os túrákat menetfelszerelésben, 50-eseket sportosabban. Szerintem sokat tud segíteni az indián tudás 😊
Mohás oldal, egyedülálló fa korona sûrûsödés, hangyaboly lejtésszöge a déli oldalon, évgyûrû sûrûsödés, kéreg vastagság, hótetõ olvadása és még sorolhatnám.
Egyébként hogy lehet eltévedni nyáron az országban? A telet aláírom 😊

itt a konf ini-s mókolás

http://www.youtube.com/watch?v=jmeABYIU10U

DE! a 4.12-es patch már támogatja a full hd-t,conf ini-t ekkor már nem kell átirni.

Még annyi van hogy ha modokat akarsz telepíteni az il2-re akkor egy nagyon rögös út elején állsz,a sima patch-ekkel/hsfx-el/up3-al még nincs is gond,mert csak feltelepíted és kész,viszonylag egyszerûek.
De az ilyen 'kézmûves' mod-ok gyakran nem elég stabilak,összeakadnak,stb...
Arról nem is beszélve hogy van pl. egy mod, megnézed a youtube vidit,hú de király meg minden ,feltelepíted 1 délután alatt 100. próbálkozásra, aztán pár effekt olyan gagyin néz ki hogy 2 percet nem játszol vele többet.

itt a hivatalos patch-ek listája:

http://www.mission4today.com/index.php?name=Knowledge_Base&op=show&kid=584

a MegaPatches nevezetû az csak összecsomagolva a 4.07m, 4.08m, 4.09m, 4.10m ,4.10.1m patch egybe,így nem kell külön külön telepítgetni õket,1 giga kb

Sok sikert!!
A DBW mod-hoz van egy "High Textura" kiegészítõ, amitõl elég látványos képet kaphatsz. Régebben elég sok képet tettünk fel ide összehasonlítás képen.

Borisz80
Én nem vettem magamra semmit sem. No problem. <#papakacsint>

Mégegyszer köszönöm!
Megnézem akkor a HSFX-et.

Tudom hogy õsi játék már az IL-2 és nem is várok CLOD szerû grafikát, de ha lehet rajta javítani kiegészítõkkel akkor megtenném.

Még egy kérdésem lenne.
16:9 -es arányú 1920x1080-as felbontásban szeretném játszani de 1400x1050-nél magasabb felbontásban egyszerûen kilép a win asztalra és bezárja a programot. Ugyan ez van ha conf.ini-ben állítom át. Akkor el se indul.
Van valami megoldás erre?

Az IL2 nem egy új játék, viszont a megjelenésekor egy új "idõszámítás" kezdõdött a katonai rep. szimulátorok tekintetében. A kinézetet ehhez mérten kellene véleményezni, de szerintem a mod-okkal még élvezhet a mai napig is, sok mindenben pedig még ma sem ûberelik az új progik.