IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Savikám 😊 Te nem punci hanem spitmágnes vagy😊))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain

Ebben még káromkodunk is 😄

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Szerintem még ne tegyünk pontot az ügy végére. ~82-ben Izraelben készítettek egy külpolitikai tervet, melynek a fõ célja az volt, hogy a szomszédos államokat meggyengítsék, darabokra szedjék, majd kiterjesszék felettük a befolyást. A két Iraki háború, a perzsa tavasz ( Szíria, Egyiptom, Líbia...), Irán gyengítése gazdasági szankciókkal mind ennek a tervnek a része, amit ma a nyugati demokrácia importálásának hívnak. Keleten van még egy gond, ez pedig Putyin és az energiahordozók exportjából megerõsödõ Oroszország, velük is kell valamit kezdeni, mert útban vannak a globális tõkének, erre használják most fel Ukrajnát is. Ennek a fényében én semmiben nem vagyok biztos, ami a géplelövést illeti, ennél nagyobb áldozatokat is hoztak már háborús helyzetben egyes államok ( pl. Coventry bombázása ).
Igazad van, nem jogilag deklarált hadiállapot van ill volt anno. Idézõjelbe kellett volna tegyem. De nyilvánvalóan más játékszabályok mentén sülnek el ott a fegyverek. Mivel már korábban 6 repülõgépet lelõttek idõ kérdése volt hogy felbukkanjon az a banánhéj. És ez még csak nem is járulékos veszteség, hanem sokkal inkább 'baráti tûz' kategória.

A Földközi-tenger és a Perzsa öböl nem volt háborús övezet, de Ukrajnában is csak a lelövés után zárták le a keleti légteret. Mondjuk, attól még tényleg elkerülhették volna, mivel ekkor már nem sokan repültek fölötte, okulva a korábbi eseményekbõl.

Más. Pesten épp most "ostromolják" a Szabadság téri emlékmûvet azok, akik évek óta tüntetnek amiatt, hogy diktatúra és félelem van ebben az országban és persze nincs sajtószabadság, ahhoz képest elég bátrak a pesti nyuggerek, és úgy látszik a tojás is akciós volt a hét végén a sarki fûszeresnél.
Ja.<#eplus2>

Her Laca
Mit kell nézni rajta?😊 Gúvad?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Háborús terület fölé nem kellene berepulni. Ez nem kellene újdonság legyen. De hát spórolni kellett a menetidõvel, üzemanyaggal... És ismét az ártatlanok szívtak. Mint a Titanic...

A pilóta szemeit nézzétek!<#alien>

Mi lenne, ha utólag mi is és Irán is hasonló kéréssel fordulna a nemzetközi szervezetekhez a Tu-154-es és az Airbus lelövése miatt ?
Új hír hogy Ukrajnát megint államcsõd fenyegeti és vajon ki fog megint pénzügyileg segíteni rajta ? Hát persze, hogy az IMF.
Her Laca
Na még ez is

Willenbrock
Csak jól jött a nyugatnak ez a repülõs ügy,hivatalosan is terroristává nyilváníthatják az orosz "szakadárokat" szülõföldjükön: link

Her Laca
Van olyan is😊 De én most át nem nyálazom az összeset.
De ez biztosan olyan😊

Borisz80
Olyan videókra gondoltam ahol lehet hallani hogy mit beszéltek 😄

Ismét kérdés (ha tud rá valaki válaszolni)
-Szerkesztett küldetésben a wingman miért nem gurul ki a felszállóra? Esetemben fogja magát és az állóhelyrõl nyílegyenesen felszáll.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Már megtaláltam..

Her Laca

Her Laca
Ezt meg egyenesen imádom😊
Eredeti.

Ez meg így sikeredett😊

Her Laca
Ez meg a tipikus esete annak amikor akárhova lõttem az betalált😊

Her Laca
Ez pl a személyes kedvencem ,bár itt max a levegõt liggattam,de jól érzékelteti mit jelent számomra a légi harc,a pozíció,az energia megtartás,és az önfegyelem.

Régen sokat pipáztam, de azért most óvatos vagyok..mégis csak füst. Akkor meg cigiztem meg szivaroztam is, de pipázni szerettem a legjobban. Aztán amikor leraktam a cigit 10 éve kb., pipázni sem mertem többet.

Her Laca

Her Laca
6 ezresért nagyon jó szabó pipák vannak.
A lényeg nem az áron van ,egy olcsóbb gyökér pipa is tökéletesen megfelel a célnak,magamnak is van jó pár ezekbõl.
Felsorolok pár dolgot.
1. a pipás ember legfontosabb tulajdonsága a türelem😊 komolyan!
2. Meg kell ismerni az adott eszközt,a pipák sem egyformák ,mindegyik kicsit máshogy mûködik,és a különbözõ dohányok sem ugyanúgy égnek ,ezért vannak tömési technikák például.
3.Lassan türelmesen kell pöfékelni,sose szabad túlszívni ,de ez egy tanulási folyamat amit le lehet rövidíteni egy kis utána olvasással.
Itt sok kérdésre választ kap az érdeklõdõ.

Borisz80
Nagyon jó a Nap vakító effektje. Ilyen kellene minden harciszimulátorba!

Érdekes mód, nem éppen a szívem csücske a légcsavaros korszakot, de élvezettel néztem eme videók eseményeit.
Van még ilyen videó a repüléseitekrõl?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Gondolom 6000 ft-ért ne is várjon sokat az ember. Meg aztán utánanézve nem is ajánlanak ultra pipát azoknak, akik nem profik..mert ugye hamar el lehet baxni.

Her Laca

én tudom a választ:
newview
joytokey
Her Laca
Hogyne lehetne. Vagy van valami külsõ progi ha jól emléksem (régen volt) vagy az X 52 nél pl meglehetett csinálni hogy a hatswitch hez egérfunkciót rendeltem. Pontosabbat nem tudok ,mert már nem emlékszem (szenilitás) de tuti ,hogy lehet.

Her Laca
Gyökér pipa az Bruyere növény gyökerébõl készül. Hogy miért? Mert nincs az az anyag a természetben ami jobban viselné a magas hõmérsékletet . Ergo ha gyökér pipa akkor ebbõl van,természetesen lehet akár körtefából is faragni ,de az sajna nem lesz hosszú életû.

Willenbrock
Az Il-2-ben be lehet azt állítani,hogy a POV kapcsolóval úgy lehessen körbenézni a fülkében,mint az egérrel? Tehát,hogy ne legyenek fix látószögek,hanem arra forduljon a nézet,amerre mozgatom a kapcsolót.
Esetleg nem tud valaki eladó track ir-t?

<#alien>

Tudod , hogy utálok töltögetni.<#alien> Gyökér pipa-körtébõl talán?-6000ft volt de ötért odaadta mert vettem mindent. Volt párom nem találta a régi pipám<#vigyor>, így mindent kellett vennem.

Her Laca
Ja és a Falcon pipák!! Na ezeknek lehet a fejét cserélni,költség hatékony pipák,nem is rosszak,de én inkább a hagyományokat követem.Falconok

Her Laca
Akartam mondani még,hogy a tajték pipák nagyon jók még ,csak kényesek ,viszont nem veszik át a használt dohány ízét és így több féle ízesítésût is lehet velük szipákolni büntetlenül😊ilyenek,meg vannak a tajték betétesek is.

Her Laca
Én meg ilyen dohányt meg ilyet dohányból. Nagyon jó!!

Her Laca
Muti!!! Vagy írd le milyet😊 ha nem akarsz fényképet feltölteni😊

Ja vettem pipát..gyökeret.<#smile>

Her Laca
Ja már néztem. Mintha egy warthog lenne az a hotas. Ez a jövõ ,legalábbis a csapásmérõ gépek szerintem elõbb utóbb mind drónok lesznek.Mondjuk én nem csinálnám ezt a melót semmi pénzért sem.De arra sem kell már sokat várni,hogy feléledjen a skynet.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Meglátjuk mit dobnak ki. Õk is tudják mi a helyzet. A fórumon állandó téma.

Her Laca
Dumbo! Te árulsz a PH-n egy 680DCII est ami mellé még hozzácsapsz egy 290 es radeont is?😊

Her Laca
És egy klasszikus ha mondhatom😊 Szállóige lett😊)

Her Laca
No a közelgõ visszatérésem miatt egy kis nosztalgia😊

Her Laca
No miki gyakorolj,mert még van kb 2-3 heted mire elkészülök. Jövõ héten lesz joy meg TR,aztán már csak egy VGA kell ,de az megvan pillanatok alatt.Kicsit gyakorlok ,hogy beolajozzam a berozsdált végtagjaimat oszt mehet a jöhet😊

Her Laca
Nem rontották el. Azaz! (bár hidd el hogy én aztán visítanék mint egy tengeri malac) Szóval volt bõven olyan is amikor nem tették be a külsõket,viszont az is tény ,hogy az A3 már úgy lett csinálva,hogy mehetett bele . Na szóval gondolom majd plusz pénzért megveheti akinek gusztusa van rá.

LeonSilver
Ja! Lacám. Majd segítened kell instrukciókkal átkábelezésileg, ha sikerül megvennem.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"