IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Nem lehetne a betű színét feketére változtatni?:) Baxott zavaró ez a retek kék. Meg valami hátteret a fórumnak ,tök mind1 mit csak ne ez a fehér legyn:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

OK. A betűk színét akkor nem lehet állítani ?
Beállításoknál kattints a fórum hátérszín/lapszín sorokra és válassz színt.

A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!

Azt hol lehet beállítani, hogy ne ezekkel a színekkel jelenjen meg a fórum ?
Egyfelől jelentheti azt, amit írtál, hogy a Finn pilóták lényegesen kepzettek voltak.
Másfelől jelentheti, hogy a papíron "korszerűbbnek" hazudott szovjet gépek a valosagban lényegesen alulmultak a Buffalo-kat.

'44-45-ben már az orosz pilóták sem voltak annyira ügyetlenek gondolom és általában írták, hogy F Fókának nem volt ellenfél a Jak-9.
( Egyébként a könyv : Veress Csaba : A Balatoni csata )

Más. Nem rég fejeztem be a Számvéber Norbert : Konrad 3 című könyvének az olvasását. Nagyon durva dolgok mentek itt a Dunántúlon. Egy kis pár épületből álló tanyáért is 50-200 főt simán feláldoztak mind két fél részéről, csak hogy pár napig a hadijelentésben leírhassák, hogy az adott település az ellenőrzésük alatt áll. Az elvesztett technikáról már nem is beszélek. Napi átlag 180-200 fő volt kalkulálva veszteség oldalról a németeknél és ez többé kevésbé össze is jött nekik rendesen. Az oroszok veszteségei mind élőerőben, mind technikában 2-3-szoros volt. tehát el lehet képzelni, hogy milyen veszteségeket kellet pótolni a hátországnak folyamatosan.
<#vigyor>

Her Laca
Azért az ,hogy mivel mit repülnek le nagyban függ a pilótától is szerintem. A finnek a buffalókkal is "lerepülték" az elvileg korszerűbb orosz vasakat.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Egyszer már idéztem egy könyvből, amiben a magyar Fw 190F8-al lerepülték a Jak 9-et, pedig az méretben és tömegben is megegyezzik a messzerrel.

Jak 9 :

fesztáv : 9,75 m
hossz : 8,7 m
magasság : 3 m
üres tömeg : 2700 Kg
felszálló tömeg : 3200 Kg
szárny felület : 17.15 m2
Her Laca
Német gépre máshogy hat a fizika:)) De ez természetes is ,hisz az orosz nyírről és furnérról régóta tudjuk ,hogy nem csak bírja a golyót hanem a falysúja majdnem megegyezik a levegőével,és így jobban is repül:)
http://www.youtube.com/v/qvzNfKvIG9s&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A Lagg is ok..érdekes.

Ja tudom, főleg ez.

Her Laca
Nehezebb az biztos. De agilis egy madár volt az is tuti. Olvass utána ,hogy a spit pilóták miket mondtak róla amikor megjelent a csatorna felett.
De mondom gyanítom,hogy nagyon hajaz a régi IL2 es fókára a repülése.

FW
Szerkezeti tömeg 3200 kg
Tömeg üzemanyaggal 4417 kg
Max. felszállótömeg 4900 kg

BF
Szerkezeti tömeg 2247 kg
Tömeg üzemanyaggal 3148 kg
Max. felszállótömeg 3400 kg

Az orosz gépeknél még talán a LA-5-nél van sokkal halványabban az emlegetett hibák, ajak viszont totálisan tiszta. Most repülöm őket egyenként. Amúgy kúrva élvezetes az orosz gépekkel felszállni.<#alien>

Inkább a súlyra gondolok..olyan nehezebbnek érzem.

Her Laca
Úgy látszik ez a fránya FM problem valahogy nem kerüli a német technikát:)))

Her Laca
A 190 es nem igazán nagyobb:) mint a 109 es.
BF
Hossz 8,95 m
Fesztáv 9,925 m
Magasság 2,6 m
Szárnyfelület 16,40 m²

FWHossz 9 m
Fesztáv 10,51 m
Magasság 3,95 m
Szárnyfelület 18,30 m²

Minimális a különbség max a magassága a futók miatt nagyobb:)

Sajnos úgy látom viszont, hogy a 190 néminemüleg tartalmazza a messza anomáliáit a levegőben. Csak talán "lomhábban" mivel nagyobb. De benne van az tuti. Kíváncsi leszek arra a javításra.

Igen. Bár én itt inkább arra gondoltam, hogy a legtöbb egyszerűen szarul volt összerakva 43 után a főbb dolgokban mondjuk már nem nagyon hibáztak, a másik , hogy rohadtul nem volt "felhasználó barát".

Her Laca
Erről jut eszembe:) Oroszok szimet készítenek.Lásd IL2. De ha nem szim akkor wartündér. Na maradjunk az Il2 nél. Beraktak már régen is olyan gépeket amik papíron qrva jól teljesítettek ,csak amikor megreptették a valóságban akkor mind a 2-3 le is esett oszt ennyi is volt belőlük.
Persze a játékban a papíron leírt értékekkel bírtak:))) Szóval én ezeket a papíron jól teljesített dolgokat kétkedve fogadom ám.
Vannak dokumentumok német berepülő pilcsik beszámolói a zsákmányolt gépekről ,,ahol szépen le vagyon írva mit is tudtak azok a vasak.

Her Laca
Ja. Zsidóztam egy kicsit.

Mármint 90000 magyar pénz?<#wow2> Annyiért marha jó!

Zpogi
Ha ennyiért tudnál akkor ééén is kééérek egyet :)

Ja. Ennyiből egy afrikai falu elvan egy hétig..<#nyes>

Her Laca

Szabálykönyv szerint túl sok.<#nevetes1>

Her Laca
Kb mindenben 3-4 szeres ahogy én levontam a következtetéseket. És ami érdekes még akkor is igaz ez az arány amikor a németek támadtak,mert ugye védekezésben azért nagyobb veszteséget lehet okozni a támadó félnek.

Her Laca

Az tuti..pont erre utaltam. Ha csak az elméleti számokat is nézem és a nyugati!!!!!frontot nem számolom-is jóval több nagyobb az orosz veszteség mint a német.

Her Laca
Én sose vontam kétségbe az Orosz pilcsik tehetségét ,a nagy számok tőrvénye alapján ott is voltak kiváló harcosok.
Sőt az orosz mérnökök sem voltak ostobák. És a német pilóták sem mind Hartmanok. Ott is akadt jobb ,rosszabb.
De ,hogy több orosz pilóta halt meg ,és gép zuhant le mint német az hótziher.

Persze. De azt a tényt! sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sok orosz gép-papíron-nagyon jól teljesített. És ha valaki egy jól összerakott gépet kapott, és jó volt ő maga is, hát pár németnek ugyanúgy lecsavarta a fejét, mint fordítva. Egy két orosz gép tényleg nagyon jó volt.

Her Laca
Pokryshkin sem véletlenül ragaszkodott a kígyóhoz:) Lavor ide vagy oda:)))

Tény. A Jakovlev könyvén azért nem egyszer hangosan kurva anyáztam, amikor megy a csúsztatás, aztán közbevet olyat hogy egy gyárban 70% fölé ment a selejt-persze az igazgatónak gatya- meg lefestették rossz festékkel az új verziót aztán megette a a gépeket a szar<#taps>! Hatalmas. De persze halomra lőtték a messzereket. Ez azért is volt fura mert ha megnézi a legyártott orosz gépeket(ugye a veszteségek sosem voltak bevallva), majd a legyártott összes németet,<#alien> maaaarha fura arány jön ki. Hülye szovjetek, bárki aki egy kicsit utána számolt, egyből látta , hogy itt valami nem stimmel.

Her Laca
Azé mecsoda kontraszt van a német és az Orosz repgép készítés között:)

Her Laca
http://www.youtube.com/v/nf1uvnTRkB0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Nehéz velük a gépészkedés az tény. Az is tény, hogy alapvetően szarabbak. Persze jó kezekben, jó lesznek. Mindenesetre nincsen balansz. Hacsak a motor kihasználást nem nézem a G2-ben. Kíváncsi vagyok ha javítanak a messzeren, milyen lesz a harc szempontjából.

Her Laca
Úgy látszik a 3*7 nekik sem a szívük csücske:))
Amúgy mit akarsz te az orosz gépekkel? Nem mindegy milyenek,a lényeg ,hogy tárgyszerűen a La 5 ig bezárólag mind szarabb kell ,hogy legyen mint a német vasak. Ha ez nem így van akkor már nem is reális:)

Nem,én nem ez mondtam Tomékról,hanem: "hangulatra már előre borítékolható az objektivitás".
Tudom, hogy őnekik van a témában a legnagyobb tudásuk. DE a BOS-hoz úgy állnak amikor pl van egy pohár ami félig üres, avagy félig teli-náluk mindig félig üres ha a BOS-ról van szó. Pl.j"a ja ez talán jobb mint a CLOD-ban,de nekem nem tetszik mert túl matt" Amúgy pont most kértem őket nézzenek rá újra mi a helyzet meglátásuk szerin-az orosz gépekkel.

Her Laca
Nono! Én bízom pl Tom értékelésében,messze ő a legtapasztaltabb ebben a témakörben,ő nem csak érzésre (mint pl én) mond dolgokat ,nála ott van némi nemű ismeretanyag is a tarsolyban. Ha jó akkor nem fogja azt mondani ,hogy de nem:))
Pl te mindig aszontad,hogy mecsoda remek a Bos ,mert ilyen jól sose érezted magad egy szimben sem,(ez eddig ok) én kipróbáltam és lőn a BF FM je egy fos ,amit most már te is elismersz,meg úgy kb az egész világ. Akkor te objektív vagy?:)

Ja olvastam..<#alien>hangulatra már előre borítékolható az objektivitás!

Her Laca
Majd én azt megmondom:)) Ez nem hit kérdése:))))De lehet addigra Tomék is kipróbálják.

<#fejvakaras> Ja lehet..csak én úgy utálom az ilyen pepecselés mint az állat. De most kipróbálom.

Nem hiszem, hogy bármi köze lenne a régi ilhez..alapvetően jónak tűnik, csak nagyon más mint a messza.

Her Laca
Felveszed ,de ne fraps al ,hanem MSI AB val,majd megvágod Movie makerrel ,aztán a kész cuccot Any video converterrel betömöríted és voala. Nem ördöngösség bakker.

Her Laca
Jövő héten meglesz minden komponensem,elkérem Tom tól és megtekintem ezt a fókát.
Különben persze ,hogy modernebbnek tűnik,az a kabin kialakítás új irányt mutatott a repülésben.
Amúgy a Fókázás egy külön műfaj,aki dogfightolni szeret az nem igazán kedveli,bár az aladár 3 al azért elméletileg lehet jól forgolódni is,csak attól félek ,hogy a régi IL2 es hagyományokat követve lemásolták az ottani repmodelt ami valljuk meg úgy szar ahogy van.Valamelyik modban kiigazították annó oszt a csatorna mapon szegény veresek csak pislogtak,mert tömegmészárlást lehetett csinálni vele,mint ahogy a valóságban is.

Már Lacának is ígérte BOS videókat, de bármikor amikor próbálkoztam mindig megszakítottam olyan időt írt ki. Egy nem egész mint 1 perces videó 350-400 perc lett volna míg feltölt..fraps. Mondjuk ugye wifi, és a feltöltésem na az nagyon gagyi. De majd nézegetek a fórumon, mert most úgyis teli lesz 190-el.

Tudsz olyan videót készíteni majd, ahol a motor és a fegyverek hangja hallatszik, ill. repülés közben a kabin belső és a műszerek mozgása hogy is néz ki ? Kösz.
Eléggé késznek tűnik. Én magam, nem nagyon rajongok érte,nem is nagyon repültem. Ami viszont feltűnt , hogy valahogy későbbinek' tűnik a kabin mint a messzeré..mint ahogyan valóban az is, de arra gondolok, hogy valahogy modernebbnek hat. A műszerek visszajelzése nagyon tetszett pl. a fékszárnyak helyzetének v.jelzése. Be volt nyomva a farok kerék', így nem értettem mi a fax van. Aztán amikor rájöttem már jó volt a felszállás<#alien>. A leszállásnál sokkal bátrabban lehet oda tenni, érzi is ezt az ember meg azt is , hogy a gép nagyobb(mint a messza). Viszont az utolsó métereken nagyon hajlamos berádlizni,(gyakorlatilag ha nem teszel ellene mindig) így azt vettem észre, hogy a pedál mellé még a fékeket is kell használni, úgy a legegyszerűbb. Persze sokat még nem teszteltem kb 6 le fel szállás. Az fm-et most nézem.

IL2 DBW mod FW 190 kabin belső :

http://www.youtube.com/v/ZEh7lvCRb30&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB