IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!
Másfelől jelentheti, hogy a papíron "korszerűbbnek" hazudott szovjet gépek a valosagban lényegesen alulmultak a Buffalo-kat.
( Egyébként a könyv : Veress Csaba : A Balatoni csata )
Más. Nem rég fejeztem be a Számvéber Norbert : Konrad 3 című könyvének az olvasását. Nagyon durva dolgok mentek itt a Dunántúlon. Egy kis pár épületből álló tanyáért is 50-200 főt simán feláldoztak mind két fél részéről, csak hogy pár napig a hadijelentésben leírhassák, hogy az adott település az ellenőrzésük alatt áll. Az elvesztett technikáról már nem is beszélek. Napi átlag 180-200 fő volt kalkulálva veszteség oldalról a németeknél és ez többé kevésbé össze is jött nekik rendesen. Az oroszok veszteségei mind élőerőben, mind technikában 2-3-szoros volt. tehát el lehet képzelni, hogy milyen veszteségeket kellet pótolni a hátországnak folyamatosan.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Jak 9 :
fesztáv : 9,75 m
hossz : 8,7 m
magasság : 3 m
üres tömeg : 2700 Kg
felszálló tömeg : 3200 Kg
szárny felület : 17.15 m2
De mondom gyanítom,hogy nagyon hajaz a régi IL2 es fókára a repülése.
FW
Szerkezeti tömeg 3200 kg
Tömeg üzemanyaggal 4417 kg
Max. felszállótömeg 4900 kg
BF
Szerkezeti tömeg 2247 kg
Tömeg üzemanyaggal 3148 kg
Max. felszállótömeg 3400 kg
BF
Hossz 8,95 m
Fesztáv 9,925 m
Magasság 2,6 m
Szárnyfelület 16,40 m²
FWHossz 9 m
Fesztáv 10,51 m
Magasság 3,95 m
Szárnyfelület 18,30 m²
Minimális a különbség max a magassága a futók miatt nagyobb:)
Persze a játékban a papíron leírt értékekkel bírtak:))) Szóval én ezeket a papíron jól teljesített dolgokat kétkedve fogadom ám.
Vannak dokumentumok német berepülő pilcsik beszámolói a zsákmányolt gépekről ,,ahol szépen le vagyon írva mit is tudtak azok a vasak.
Sőt az orosz mérnökök sem voltak ostobák. És a német pilóták sem mind Hartmanok. Ott is akadt jobb ,rosszabb.
De ,hogy több orosz pilóta halt meg ,és gép zuhant le mint német az hótziher.
Amúgy mit akarsz te az orosz gépekkel? Nem mindegy milyenek,a lényeg ,hogy tárgyszerűen a La 5 ig bezárólag mind szarabb kell ,hogy legyen mint a német vasak. Ha ez nem így van akkor már nem is reális:)
Tudom, hogy őnekik van a témában a legnagyobb tudásuk. DE a BOS-hoz úgy állnak amikor pl van egy pohár ami félig üres, avagy félig teli-náluk mindig félig üres ha a BOS-ról van szó. Pl.j"a ja ez talán jobb mint a CLOD-ban,de nekem nem tetszik mert túl matt" Amúgy pont most kértem őket nézzenek rá újra mi a helyzet meglátásuk szerin-az orosz gépekkel.
Pl te mindig aszontad,hogy mecsoda remek a Bos ,mert ilyen jól sose érezted magad egy szimben sem,(ez eddig ok) én kipróbáltam és lőn a BF FM je egy fos ,amit most már te is elismersz,meg úgy kb az egész világ. Akkor te objektív vagy?:)
Különben persze ,hogy modernebbnek tűnik,az a kabin kialakítás új irányt mutatott a repülésben.
Amúgy a Fókázás egy külön műfaj,aki dogfightolni szeret az nem igazán kedveli,bár az aladár 3 al azért elméletileg lehet jól forgolódni is,csak attól félek ,hogy a régi IL2 es hagyományokat követve lemásolták az ottani repmodelt ami valljuk meg úgy szar ahogy van.Valamelyik modban kiigazították annó oszt a csatorna mapon szegény veresek csak pislogtak,mert tömegmészárlást lehetett csinálni vele,mint ahogy a valóságban is.