91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#80079 Ez az F-15 állásszög változás nélkül tudott magasságot változtatni csak a pótvezérsíkoknak köszönhetően. Ki tudja milyen manőverre volt még képes :) -
artivizsla #80078 Érdekes komment a tegnapi budapesti tüntetésről :
"...A helyszínen néztem végig ezt a rovarlázadást akik idemenekültek a rovarirtás ellen. Igazi narkófesztivál volt az ELTE Hahahihi hálózatának koordinálatlan hülye gyerekek narkótól dülöngélő hallgatóival kiegészülve. Igazi urbánus posztmodern folyik az orrom dagad a tököm a fesztől megmozdulás volt. Ráadásul hangosan merészeltem röhögni a már már Goebbelsi retorikával -dagad az ér a nyakamon mélységű- ordibáló, a hangosítást figyelmen kívül hagyó szónokokon. A lázadás korszakában lévő, hajdani házibulikon a töküket himbáló hippikre hajazó vandál barmok rogyadozó lábbal dülöngéltek el a 2-es villamos pályáján. Egy igazi csirkefesztivállá vált a környezet amikor a röhögésem szóvá tevő két a hónaljamig érő harcost a nyakánál fogva egymással szemben a levegőbe emeltem és megígértem nekik, ha nem fejthetem ki szabadon a véleményemet igen csak bosszús leszek és összeütöm az okos kis fejüket. Pár percig ülve szemlélték egymást mert véletlenül elszorítottam a nyaki ütőerüket. A rohamrendőrök összeráncolt szemmel nézték a jelenetet, de megnyugodtak amikor látták, hogy a konfliktus békés üldögéléssel véget ért.
Ez a tüntetés nem arról szólt amiért meghirdették, ráadásul kellemetlenül infantilisan koordinálatlanul volt megszervezve. Persze ez szándékosan volt így megalkotva, hogy azt a látszatot keltse, mintha ez teljesen civil összeröffenés lenne. De azért igazolás képen a végére csak odacsődültek a finanszírozó pártok képviselői is. A Kunhalminak biztos nedves lett a bugyija az orgazmustól. .."
-
Caterpillar #80077 Saitek pedálra azt mondják jó...
Telefon téma, ehh.. Kinek mi, mi a fontos, mik a szempontok? (Mindkettőt használok, Androidot 2.3.7 verzió óta, WP -t kb 3 hete)
A WP mostanra kiforrta magát, mindenféle szoftver van hozzá, egyszerű mint a faék, gyors, egész sokáig bírja az aksija is. Ugyan ilyen teljesítmény / sebesség elérésére képes android telefonhoz képest, olcsó. Sokáig lesz támogatva, jövőre megkapják a Windows 10et is.
A design sok embernek nem tetszik, szerintem rendben van.
Android.
Ha gyorsat akarsz kompromisszum nélkül, akkor az drága lesz, nagyon jól testre szabható épp ezért sokaknak akár kusza is lehet. Viszont éppen ezért a design olyan amilyet akarsz. Hajlamos lassulni, de számolatlanul vannak a szoftverek, itt nincs kompromisszum. Egy vírus vagy bármi egyéb fertőzésnek viszont csak androidon van esélye.
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2014.11.18. 15:04:18 -
Romeo One #80076 Üdv!
A véleményetek érdekelne két kérdésben
OFF: X52-höz milyen pedált javasoltok.
ON: Android, vagy windowsphone?
(...vagy fordítva?...)
Gy. -
Caterpillar #80075 Igazad van, bár én ezt nem nevezném F-15-nek...
-
#80074 Tuti csinálták a 15 össel is. Most nem keresgélek de erre tisztán emlékszem. -
#80073 No ez itt a tipikus esete ennek:)))
-
Caterpillar #80072 Szerintem is túl van reagálva, az egész, de ha a kettő egy manőver, csak másképp végrehajtva, akkor az alapján amit a videókon látunk:
Kairys gépének állásszöge a manőver közben közel 90 fok
VZ gépének Kb 30
Ezen analógia szerint egy Su-27 (nem tolóerővektoros) által végrehajtott cobra (90 fok vagy több) és egy MiG-29 10G terheléses felfelé irányuló fordulója (25 fok) ugyan az.
Laca, F-14el csináltak, F-15 meg egy repülő bőrönd , az nem tud olyat... :D De pl az F-18 (C vagy E az mindegy) sem, pedig annak még az állásszöge sincs korlátozva repülés közben. -
#80071 -
#80070 Először is bocsánatot kérek ha sértőnek vetted amit írtam. Nem annak szántam! Ha jól tudom te repülsz kisgéppel, szóval biztosan jobban tudod ezeket a dolgokat.
Viszont, a videó amit hoztál nem jó példa!
Egy átlag embernek (mint nekem) ez a figura motoros géppel sosem lesz kobra, legfeljebb vizisikló.
Kb. olyan ez hogy a pilóták összedugták a fejüket, hogy "de jó hogy mi is meg tudjuk csinálni a kobrát, igaz hogy nem úgy néz ki, köze sincs hozzá, de nevezzük el annak, és akkor mekkora ászok leszünk, hogy mi is meg tudjuk csinálni".
És a repnapon meg ordít a szpíker hogy jön Veres Zoli és megcsinálja a kobrát, erre kb. azt látod hogy 70%-os szögben emelekdik pár métert :D
Szerintem ez nevetséges. És erre írtam hogy ennek köze sincs a csöves gépektől megszokott kobrához, hiába hívják így. Nevezzék el vizisiklónak és akkor semmi gond nem lesz belőle, de ne kobrának, mert ez egy kicsit nagyképűen hangzik.
Akkor ennyi erővel én meg repülök egyenesen a motoros sárkéánnyal és elnevezem dobott orsónak. Mindegy hogy hasonlít-e a figurára vagy nem, mivel az aerodinamikája más, ezért nem lehet vele úgy megcsinálni, de azért a sárkánnyal ez lesz a dobott orsó. Na ennek kb. ennyi értelme van.
Mégegyszer mondom én nem téged akartalak leoltani, te biztosan sokkal többet tudsz erről a témáról nálam.
Én csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy az elnevezés nevetséges.
Mégegyszer bocs ha megsértettelek, nem volt szándékomban!
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.11.18. 09:50:14 -
#80069 Nem lettél szerintem sehol lehülyézve. Vagy ha igen, mutasd meg hol.
Abban igazad van, hogy lehet kobrának hívni, Pugacsov-kobrának nem, és ez így nem is hangzott el.
Szia.
-
#80068 Azért azt vedd figyelembe,hogy EZ! itt ellentétben avval amit te gondolsz róla NEM egy szakmai topik. Ergo mi itt összesen annyit értünk a repüléshez mint Győzike a részecskegyorsításhoz,ezért nem kéne ezt annyira komolyan venni.
Mellesleg nem mindegy ,hogy kobra vagy nem,mindegyiket nehéz megcsinálni ,tök mindegy mivel is.
Asszem F15 ,F14 is megcsinálja amúgy (utóbbiban nem vagyok biztos) ,a lényeg,hogy kell az erő hozzá,márpedig azoknak is van,csak asszem nem nagyon engedik nekik.
Na szóval béke én aszondom.
Mindamellett egy marhaság az egész manőver légi harcban ,hacsak nem fél méterre van az ellen mögötte,mert gyönyörű szép álló célpontot nyújt.Régen Toto variált hasonlóval,aztán a 3 . at már nem ette meg senki,rommá lett lőve.:)
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.11.18. 09:07:42 -
Solt #80067 Egyáltalán nem voltál lehülyézve... szerintem túlreagálod... -
#80066 Azért kellett mert nem szeretem ha igaztalanul vagyok lehülyézve. Ismersz, tudod nagyon jól hogy készségesen beismerem ha tévedtem vagy ha nincs igazam.
Mégegyszer mondom: nem én neveztem el a "kisgépes" cobra manővert cobra manővernek. De akkor is úgy hívják. És amit Kayris csinál, VZ vagy Chamblis, az bizony cobra! Még ha különböznek is egymástól, pláne egy tólóerővektoros vadászgép által végrehajtottól!
Mégegyszer bocsi hogy itt voltam és belepofáztam.
Sziasztok.
-fav -
#80065 De, tökéletes példa. Mert nem az a lényeg melyik röpcsi hány fokot ér el, hanem hogy csinálja-e a figurát avagy a sem? És márpedig csinálja. Természetes hogy géptípustól, pilótától egyéb körülményektől fogva különböznek a figurák. Mint ahogy a műrepülőversenyeken is különböznek (a tökéletestől), pont ezt pontozzák. -
#80064 Elhiszem, viszont a beszélgetés tárgyát nézve ez teljesen irreleváns. -
Solt #80063 Jaaaaaj... most miért kell ezt? Még én is tisztában vagyok ezzel, pedig a szakmaiságot tekintve eléggé a sor végén kullogok itt...
Autós analógiával élve, első kerekes autóval is lehet az erőcsúsztatásra hajazó manővert bemutatni, mégsem hívjuk driftnek. Szerintem elbeszéltek egymás mellett... emiatt felesleges ilyen cinikusan megnyilvánulni.
-
artivizsla #80062 Nem lesz jövőre sem Repülőnap .
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2014.11.18. 06:57:37 -
Caterpillar #80061 Szerintem a probléma az, már ha bele vauzhatok, hogy míg a Su-26 videón, jól látszik, hogy az állásszög eléri a közel 90 fokot addig a VZ videón jó ha 30-at. Nem kérdés, hogy meg tudja e vagy sem, de az a VZ videó, nem jó példa rá.
Egyébként először mintha a svéd Drakenek csinálták volna:
-
#80060 Na állj állj állj srácok!
Nézzük már meg honnan indult a dolog! Ki lett jelentve hogy CSAK a Su-26 képes csinálni PUGACSOV COBRát Jurgis Kayris-al a nyergében! Erre bátorkodtam reflektálni hogy nem, nem csak ő...
Mivel ez itt egy szakmai topik (legalábbis eddig így gondoltam) azt hittem számotokra is nyilvánvaló hogy egy TOLÓERŐVEKTOROS csöves gép COBRA figuráját NEM lehet összehasonlítani egy LÉGCSAVAROS gép COBRA figurájához...ezért is kérdeztem hogy vicc-e ez vagy sem? Hisz (ezek szerint csak számomra) nyilvánvalóan egy légcsavaros gép hasonló manővere sosem fog még csak távolról sem hasonlítani egy CSÖVES COBRA figurára, amiatt a fránya aerodinamika miatt! Fogalmazhatunk úgy is hogy a sugárhajtású repülésben és a légcsavarosban is LÉTEZIK a figura csak érthető okokból másképp néz ki.
Végezetül megjegyezném hogy nem én neveztem el a légcsavaros cobra figurát cobrának....
Azt hittem ezekkel a dolgokkal itt tisztában vagytok...ezek szerint mégsem.
Sorry hogy közbeszóltam.
Sziasztok.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2014.11.18. 01:03:00 -
#80059 Ja...el tudod kepzelni hogy fajt az? Jobban mint a veszteseg...mint barmi...az aljassagtol hanyingerem van! -
sakkay #80058 Oh szép ütést vitt be a hölgy, le a kalappal..mindig meg tud lepni a másik nem gonosz intelligenciája. -
Solt #80057 Nem csak a szimeket tolja... :) Viszont most szerintem sincs igaza... -
#80056 nem vicc
amit te linkeltél az nem kobra, köze sincs hozzá -
#80055 Nem hinném, hogy viccnek szánta ;)
Tudom, hogy tolod a szimulátorokat, szóval biztos tudod, hogy a Pugacsov-kobra egy nagy állásszöggel végrehajtott dinamikus fékezés, meg persze jól mutat a bemutatókon is.
Amit az általad linkelt videón csinál a pilóta, minden tiszteletem ellenére nem Pugacsov-kobra. Lehet annak hívni, de nem az.
Szerintem.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2014.11.17. 22:34:38 -
mcgyver87 #80054 Nem feltétlenül az a lényeg, hogy srófos vagy csöves. A gép stabilitása a fontos. Ha eléggé hátul van a súlypont és a gép csak kis mértékben stabil, akkor képes lehet hasonlóra.
Az viszont tényleg nem mindegy, hogy toló- vagy vonóerő hajtja-e a gépet. -
#80053 Ez most vagy viccnek szántad vagy nem vagy tisztában a csöves meg a légcsavaros közötti aerodinamikai különbségekkel... -
#80052 Reszemrol koszonom az ajanlast de inkabb nem.....
Elmeselem..legalabb kibeszelem ezt a serelmem magambol!
Szoval az oregek itt tudjak mert volt szo rola hogy egy hosszu kapcsolat utan jarom epp az utamat....volt ugye egy exem...aki pontosan tisztaban volt vele hogy nekem 6 eves korom ota kerozingozzel megcsapott fejem van....szetmentunk...ez se uj info....azzal vagott vissza hogy elment oda es telerakta a faszbuuk oldalat ottani kepekkel.....(ugy hogy invitalasomra soha mig egyutt voltunk nem jott ki se repnapra, se sehova!)
Imadom a Mi-24-est, de ha meglatom ezt a szerencsetlen gepet ami kepen is van (nekem szerencsetlen), felfordul a gyomrom, hanyingerem lesz, osszeszorul idebent minden, okolbe szorul a kezem...es pusztitani van kedvem.....aki jart mar igy, az tudja mirol beszelek...nehez leirni amikor az egesz eleteden vegigfuto hobby-repulesimadatod hasznaljak fel ellened, es akarjak tonkretenni/visszavagni/faxomtudja mit........
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.11.17. 20:51:58 -
#80051 :D -
#80050 hát ennek semmi köze a kobrához...
ez a kobra, 1:05-től
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.11.17. 20:22:54 -
#80049 Javaslom járj gyakrabban repülőnapokra. :)
Veres Zoli is rendszeresen csinálja bemutatói alkalmával. Illetőleg Kirby Chambliss is repüli a figurát Edge-540-el. -
Solt #80048 Én is Papa... nem hittem volna róluk, a RoF esetében pont az ellenkezője volt a tapasztalat... :S -
#80047 Teljesen igazad van. Mondjuk a 777 sem a régi, ha igazak ezek a bérkommentelős hírek. Azon nagyon megdöbbentem. -
Szepy2884 #80046 Kár is lett volna kihagyni Jót röhögtem -
Szepy2884 #80045 Tegnap Berekfürdőn jártunk és meglátogattuk a "szovjet repülőtér titkai" interaktív kiállítást.
Gyerekek! Csak ajánlani tudom! Nagyon érdekes és izgalmas tárlatvezetésben volt részünk. Fantasztikus értékű és mennyiségű tárgyi emléket láthattunk testközelből. És természetesen egyúttal mindkét kötetet is (Légierő társbérletben) beszereztem
-
artivizsla #80044 Á, csak keménykedni akartam veled, nem tudtam kihagyni ezt a magas labdát ! -
Solt #80043 Én meg nem egészen értem... :) 10 évet vártunk a CloD-ra? Mekkora raklap szar volt megjelenéskor, és még utána is jó darabig... gyakorlatilag ebbe buktak bele, tele lett a kiadó nemiszerve velük... érdekes módon emiatt sokkal kisebb a felzúdulás, pedig ez minden baj forrása... :) -
#80042 Most tenyleg nekem mutatod be a DCS-t?
Amugy ertem en hogy pfajj 777.....mondom hogy ez mentalitas es hozza allas kerdese csak. En nem igy allok ezekhez. -
Sidewinder #80041 Űber grafika, über repmodell, hol az a szim ami ezt hozza?
Hát teljes egészében eddig sehol. Viszont van egy reményteljes szintén orosz versenyző, aki elérheti ezt a szintet, igaz. Ez a DCS II.Vh-s vonala. Már van Mustang, van Dora, jön a Bf-109K, szépen fokozatosan épül fel az egész. Ők minden szemét húzásuk ellenére profik, többen repülőmérnökök vagy pilóták. Valószínűleg az orosz hadsereg (Ka-50), a fehérorosz hadsereg(Mi-17V2) és az amerikai nemzeti gárda sem azért kérte fel őket, mert bénák lennének. Vannak nekik is szemét húzásaik (mióta ígérgetik a gyönyörűséges nevadai sivatagot,nincs kész környezetük a második VH-s gépeikhez), de az irány eddig jónak tűnik. A Kamov például egy csoda, és ahogyan a Minyóval vagy UH-1-el repülő kollégák hozzászólásait olvasom, azok is klasszak. A PC-n futni tudó legvalósághűbb szimulátorokat akarják megcsinálni, a valós adatokra építkezve.Van amikor nem sikerül minden rendszert lemodellezniük egy típusban, mert olyan falakba ütköznek mint például a GRU engedélyének hiánya.Ezért nincs normális besugárzásjelző a Kamovban. Vagy az amerikai sereg engedélyének hiánya ezért spóroltak ki egy rádió rendszert a DCS:A-10 programból. A második világháborús gépek estében ezek a falak nem gondolom, hogy állnának, mert már egy légierőben sem repülnek ilyen típusok. Ezért látok nagy lehetőséget abban a programban. A Clod. Azt is szakemberek csinálták, Oleg eredetileg repülőmérnök volt, a МАИ-n végzett. Az,hogy a Clod olyan lett amilyen, az nem kis részben köszönhető a Ubisoft sürgetésének is. Az 1C-t viszont nem értem. A Ubisoft otthagyta a projectetés ők lettek az kiadója az egész világon. A RoF-os csapat egy részét bevonva kijavították a hibákat.Eddig OK. Miért kellett elzavarni Oleget, Ilját és a helyette mindent a 777-re bízni, és miért kellett a megjavított Clod- os motort kidobni, ami ráadásul korszerűbb (dx11 támogatás) volt?
Kicsit a Death to Spies játék hányatott sorsa jut az eszembe az egészről. 1C kiadásában, évekkel ezelőtt megjelent a Haggard Games nevű moszkvai fejlesztőcég TPS játéka, Death to Spies amely a második világháborúban játszódott, egy szovjet titkos ügynökkel kellett a legkülönfélébb feladatokat végrehajtanunk. Nem világverő, de nagyon szép grafika, és okos ellenfelek. Rengeteg jó értékelést kaptak a játékra, nekem is megvan eredetiben, tényleg minden lépést meg kellett fontolni, hogy az ember elkerülje a lebukást. Végig oda kellett figyelni, elképesztő hangulata volt.Az előírt feladatokat soha nem lehetett agyatlan lövöldözéssel megoldani. A jó értékeléseknek és a játékosok elvárásának megfelelve Szemjon Sztrogov kalandjai egy második részben, a Moment of Truth-ban tovább folytatódtak.
Az is jól sikerült. Ezután bejelentették a harmadik részt, majd az 1C kihátrált mögülük, és nem támogatta tovább a programot. Másik kiadót nem találtak. Így nem készült el a harmadik rész, amely már a hidegháborúban, a 60-as években játszódott volna, és a tervek szerint 3 karaktert, (2 férfi, 1 nő) irányíthatott volna a játékos. Többek között az USA területén, Kubában, és tengeralattjáró fedélzeten játszódó feladatokat kellett volna végrehajtani. 1C kihátrálása miatt csak kellett volna, mert nem tudták befejezni a programot. A neten vannak róla videók, és talán a játszható demóig is eljutottak, de teljes verziót már nem tudták kiadni a harmadik részből.
Vissza a Clod-hoz. A Puma fórumon van fent, hogy az egyik ATAG-os srác olyan sorokat talált a programban ami pontosan meghatározta a naprendszer bolygóinak helyét és mozgását. Ez a csillagászati navigációhoz kell, vagyis a későbbiek során ezt is meg kívánták volna valósítani. Már készült a moszkvai csatát feldolgozó rész. Ehelyett kivágták őket, és a motorjukat is, majd jött a 777 a saját motorjával. A többit már tudjuk, látjuk. Az a gond, hogy a kijavítása után(!) kidobtak egy komplett játékmotort, amiben nagyon komoly lehetőségek voltak, kukába vágtak egy készülő projectet(Moszkvai csata), elkaszáltak egy bejelentett projectet(Korea). A kijavított DX-11-es motor helyett lett egy DX-9-es amit hónapokig kellett azért fejleszteni, hogy a második világháborús környezetben, az akkori repülőgépekkel elboldoguljon. Ehhez még hozzájött a fejlesztők és főleg Jason hozzáállása, aki először egy World of Warplanes 2-őt akart letolni a nép torkán, szimulátor helyett. Ez jogosan nem tetszett a szimulátoros közönségnek, és ,még ő érezte magát megsértve. Ez utóbbi talán a legnagyobb gond, és amíg ez nem változik, addig sokan szidják, elfordulnak a programtól, vagy meg sem veszik. Sakkay is hatalmas rajongó volt, előre megvette ,rendszeresen védte itt is. A legutóbb viszont írta, hogy ismét ránézett, de a német gépek még mindig "érdekes" repmodelljének hála inkább nem repül a BoS-al. Inkább a DCS:Mi-8-at és az UH-1-et választotta. -
#80040 De lehet az en mentalitasommal van a baj, Elitet is megvettem meg alpha koraban. NEm szoktam keseregni azon hogy ez a penz "de kar volt" meg ilyenek. Ilyenbe mikor beleugrik az ember benne van a pakliban. Regi szep emlekek miatt csinaltam mind2 esetben....es ha megis egy szar lesz hat ij, de nem fogom banni, nem er annyit az egesz.