91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#80480 Boldog Születés napot Laca...nem is dicsekedtél vele, hogy ma van :)
Mellékesen, itt a mai TeamFusion Dev update: Team Fusion Update - December 12th 2014 - Cause and effects -
Caterpillar #80479 Elvileg van otthon egy 4850, nem mai darab de működik, megnézem ha gondolod... -
sakkay #80478 Ha igaz akkor boldog szülinapot...állítólag majdnem 50 évesen is lehet élni
Boldog szülinapot Laca..hányadik is?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.12.12. 13:54:25 -
sakkay #80477 Van valakinek eladó régi, de jó videókarija? Olyan 20 max 30 ezer ft értékig? -
#80476 Boldog születésnapot Laca :)
-
Rue East #80475 A P-38-ban turbófeltöltősek az Allisonok, a korai (A változatú) Mustangban pedig egy fokozatú mechanikus feltöltő volt a "segítség". A RR Merlinekhez kétfokozatú mechanikus feltöltő volt. Az Allison motorok fő gondja, hogy nem volt hozzájuk megfelelő kétfokozatú mechanikus feltöltő, csak a háború végén (P-63 és P-82). A háború alatt választani keltet vagy a nagy magasságban használható teljesítmény hiányra, vagy az igen problémás turbófeltöltő használata között. A P-38-asokat is a turbó miatt távolították el Európából. Maga a V-1710 jobb motor volt, mint a Merlin, de az utóbbihoz egy nagyon jó kétfokozatú mechanikus feltöltő volt. -
#80474 Azért ne felejtsük el pl.Hartmannt, aki saját bevallása szerint is kerülte a manőverező légiharcot, de ha rá volt kényszerítve akkor ki tudta használni a messzer képességeit. Ő egyszer négy pónit lőtt le manőverező légiharcban, és ezt már több helyen is olvastam. És nem volt segítsége, egyedül volt.
Persze ő nem egy átlag pilóta volt, de akkor is. Én nem írnám le a messzert. A pilóta tudása számít leginkább, nem a gép. De ezt is már kitárgyaltuk párszor.
Én pl nagyon szerettem a pónival repülni il2-ben, de sokan utálták.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.12.11. 23:53:19 -
#80473 Az Allisonnal leginkább csak a megbízhatóság volt a gond, gyakran eresztette az olajat, túlmelegedett, gyorsan kopott stb. Ha jól tudom a P-38-asba is ezt szerelték eleinte, annál is ezek voltak a fő gondok. A teljesítményével nem lett volna gond -
#80472 Egy ideje nem voltam ATAG-on, gondoltam felnézek. Kicsit meglepődtem, mert a franciáknál havazott. -
#80471 De minden korabeli visszaemlekezes telel van B&Z-vel. Mint ahogy Szepy is irta. Nem kergetozessel meg lefordulasos dogolassal.
Ha nem volt magassagi foleny sokszor bele se mentek a harcba. Inkabb kereket oldottak...ha tudtak....
Ezert irtam hogy az elmeleti dolgokat hagyjuk inkabb, meg a mi lett volna ha....
Masreszrol Merlinnel a poni tenyleg jo gep lett..de az egesz nem ebbol pattant ki, hanem hogy Allisonnal is szerinte jo volt. Akik hasznaltak azok szerint meg szar volt. En reszemrol inkabb hiszek azoknak akik repultek is a tipust. -
Szepy2884 #80470 Nézd, én nem bántottalak téged és most sincs szándékomban, csak egyszerűen nem értem mire alapozod mindazt amit állítasz és az igazat megvallva azt sem értem igazán miről beszélsz?
"te is rakdd rendbe az agyad"
Ezzel szöveggel itt nem kezdünk mondatot. Még ha több éve ismerjük is itt egymást akkor sem. Szerintem ez többeknél is kiverte a biztosítékot, de hadjuk is a részleteket. Inkább teszek még egy kísérletet, hogy értelmezzem mit is akarsz mondani. Bár nem nekem intézted a hozzászólásaidat ezért engedd meg hogy idézzek párat.
"dogfightban folyamatos sebességfölényben van a p51"
Ezt senki sem vitatta. De miért is van folyamatos sebességfölényben? Ja, mert folyamatos magasság fölényben is volt. De miért is? Ja,mert folyton a bombázó kötelék felett haladt megannyi társával és csapatostul vette rá magát arra maréknyi Messerre, Fókára, ami szemből támadta bombázókat aztán nyomta a földig. Csak hogy ez nem dogfight hanem B&Z. Hogy a póni motor erősebb volt és gyorsabb szintén nem vitatott. Ezért született a németeknél az MW50 vészteljesítmény -a menekülésre.
"fordulni meg a sebességből lehet, egy kis kezdeti sebességfölényből ami alap, plussz combat flapsel, amit rutinból használtak, simán letolták a meszát meg a fókát fordulóharcban."
A sebesség az alapja mindennek de itt mégis mekkora sebességről beszélsz? Aki foglalkozott már repüléssel ismeri a mondókát: Kis sebesség halálos nagy sebesség hatásos. De a fordulóharcban a túl nagy sebesség sem éppen a hosszú élet titka. Megviseli a technikát és az embert is. Nem is csoda, hogy a fordulóharc nagy mértékben átalakult nem csak az első vh óta de már a második vh végefelé is. A sebesség növelésével a fordulókör sugara is nő. Nem biztos hogy ez minden esetben előny.
"adjak értelmező szótárat?"
És mi illemkódexet? Ez a stílus itt nem elfogadott.
"látszik nem értesz a légiharc technikákhoz :)"
Lényeg, hogy te igen. Ezért is olvassuk szívesen a hozzászólásaidat. Feltéve ha kulturáltan is sikerül majd.
"már hogy a fenébe ne lettek volna klasszikus dogfightok. tele van discovery channel, meg a youtube velük" "kézikönyvpilótáktól mindig kiégek."
Mi is a diszkóveri meg a jutúb pilótáktól
A többi mondatodat már nem elemezném. Pont ezért kerültek belinkelésre a gif-ek. Nincs értelme hozzá szólni ahhoz amihez nem érdemes.
De ne okold magad emiatt! Nyílván bennünk van a hiba
De a hozzászólásaidból -lehet félre értelek- de nekem folyton az il2 compare görbéi lebegnek a lelki szemeim előtt. Azt meg itt már jópárszor kiveséztük, hogy semmi közük a valósághoz. Se a szakkönyvekhez, se a vissza emlékezésekhez, de még a discovery és youtube csatornákhoz sem
Ja és a nevem:
Senki. Idegesítő Senki
-
#80469 Apa kezdőőődik ! :D -
Solt #80468 Há me ott születtem, ott nőttem fel, oszt láttam ottanik pár dolgot! :D Meg ugye a Zoli is megmondta, hogy angyalföld a hely ahonnan elindul a gonosz... :))) -
Caterpillar #80467 Miért pont itt angyalföldön? Vannak érdekes utcák, de ez azért közel sem little rio (nyócker)....
Mondjuk az is tény, hogy volt már itt kettévágott ember is, de ritka nah... -
Solt #80466 Klasszikus... :D
@Savi: Mé, nem azok? :) Utóbbi időben megjelentek ezek a párhetes, párhónapos regek és minden előzmény nélkül olyan stílust engednek meg maguknak, amiért egy becsületes angyalföldi kocsmában a második magánhangzó után torkon szúrnák őket mint egy tejes malacot... Ilyen antrékhoz azért kell ám vastag bőr a pofira... -
#80465 Galland max 262 essel ment pónik ellen:) Nem akarom folytatni a vitát ,de ha csak az Il2 ből indulok ki akkor egy pónival nem volt soha ellenfél egy messza. Dogoltam olyan sráccal is aki megalázott a P51 el pedig azért valamit csak értettem a dogfighthoz.
A való életben nem tudni ,hogy volt de én ahány magyar visszaemlékezést olvastam ott az amikkal való összezördülésben mindig mi húztuk ki a gyufát,persze ott is itt is voltak tapasztalatlan pilcsik akiket le lehetett lőni ,de szerintem is jobb gép volt mint a messza.
Fib asszem valamicskét ért a repgépekhez:)) -
#80464 Lehet hogy nagy spiler vagy irl repulesben, legalabbis Laca erre utalt...de abban mar teljesen biztos vagyok hogy van par konyv amit illene elolvasnod! Kezd Galland konyvevel.....aztan Tobak Tibor konyveivel folytasd....es a sor meg nem ert veget..
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.12.11. 19:16:27 -
#80463 Beeső figurák? :D
-
#80462 :D -
#80461 Csak szakirodalomból tudhatjuk milyenek voltak a gépek tulajdonságai, senki nem repülte őket azóta egymás ellen. A TV-s dokumentumfilmeknél pontosabb képet adnak pl az összehasonlító tesztrepülések elemzései. Az IL-2-ben tapasztaltak nem a valóság, minek hihetnénk, ha még a szakirodalomnak sem? Egyébként ha jól emlékszem csak 2 dologban voltak jobbak a P-51-nél a német gépek: A messzer kicsit jobban emelkedett,a fóka meg gyorsabban orsózott. Kis magasságban a A fóka jobban fordult ha jól emlékszem. -
sakkay #80460 Ja és egy soha nem használt logitech force 3d pro joy is van ezt ki is felejtettem. -
sakkay #80459 Na mivel megveszem a Lacától a g 940-et, ezért pár dolog eladó lett.
Saitek pro pedál, jó állapotban-Leon,és Pogi elsőbbséggel rendelkezik ha netán kellene nekik.
Ms sidewinder 2 (ffb)joy 1 gomb alul nem igazán akar működni, de iszonyat pontos maradt, és nagyon jó kis joy.
saitek quadrant throttle-na ez érdekes, mivel nyáron vettem és tulajdonképpen garanciás-de kb egy hónapja úgy bekúrtam a szélső kart az asztalba(rá van szerelve a karfa helyére) hogy ugyan működik, de remeg és nem pontos amikor húzom, így azt olyanra használom ami nem igényel finom mozgást, a másik kettő jó.
-
#80458 lefordúlja
-
#80457 Fib! Azért te sem vagy egyszerű ám:)) Némi tapintat vagy udvariasság bakker. És ennek semmi köze ahhoz,hogy igazad van e vagy sem.Lehet eszmét ,véleményt cserélni normálisan is.
Ezt mondom azoknak is akik lewartündéreztek meg stb. A fax kivan miért kell hőbörögni egymással.Béke UFF -
FiBriZZo #80456 hehe, én vagyok a hülye hogy nullák között égetem magam, komoly érvek-ellenérvek hangzanak itt el :D lépek is mielőtt túl késő vagy már az :) de azért jó látni hogy a régi jó öreg szepy azóta is ugyanaz az idegesítő senki vagy, aki voltál :D tudtam annak idején is reménytelen vagy, és most sem kellett csalódni :D na toljál még pár jópofaságot a haverokkal. -
Caterpillar #80455 -
Solt #80454 -
Szepy2884 #80453 Solt, ha megbocsájtasz de kénytelen vagyok lopni :D
-
FiBriZZo #80452 igen, gondoltam hogy szakirodalmi könyveken kiképzett pilótaként nem értenéd, úgyhogy azért próbáltam első nekifutásra egy két könnyű mondatban leírni neked, hogy P51>mesza manőverező harcban is, aminek az ellenkezőjét írtad, én erre írtam, de nem vetted a lapot, hanem spammelsz smilet inkább a haverokkal, és már hogy a fenébe ne lettek volna klasszikus dogfightok. tele van discovery channel, meg a youtube velük... semmi bombázó kísérősdiről meg napirányról nincs itt szó....
Utoljára szerkesztette: FiBriZZo, 2014.12.11. 15:32:59 -
#80451 jah nem villamosok a ketfarkuak voltak..ezek valami thunderbolt izek voltak :D -
#80450 Viszont allison motoral kapcsolatban meg a fejlesztes alatt tobbszor kiderult hogy ha megis baj van nincs erotartalek a gepben. Nem tetszett a tesztpilotaknak...nem veletlen a ket tucat beepitett motor tipus sem a fejlesztesek soran. Mind egyre erosebb, mas mas magassagon, legnyomason, suretesi viszonyon mas mas erot adott le..de egyik sem volt igazan jo...mig nem angliusoktol kaptak merlint, es elkezdtek gyartani...azt mar szerettek a pilotak...de meg igy is ahogy itt irta mas is a villamosok ha atultek azt mondtak hogy gyenge, szar, serulekenyebb a gep, kevesebb az uza....kisebb hasznos teher....
elmeleti sikot meg hagyjuk meg elmeletinek.... -
#80449 mindket oldal -
#80448 Hat aki ezt elsore megerti...vagy dekompresszalja... :D
Semmi valotlant nem irsz. Eppen csak a tortenelmi esemenyekmondasz ellent. Messzer pilotak mindig is torekedtek a magassagfolenyre es ha lehet nap a hatuk mogott..nem altak le dogolni csak ha mar belekenyszeritettek oket. Csikosok meg koteleket vedtek (kiveve amikor a vege fele mar szabad vadaszatra mentek..de az meg alt alacsonyan..mire lejottek fentrol ok leleptek), teljesen mas kezdopoziciokat jelent. Te itt meg idealis kiegyenlitett ugyanazon helyzetborol beszelsz..ilyen talan somem fordult elo. Egy racsapas, fel oszt vagy elhuzni picsaba vagy ha tulero van ujra racsapas..energia harc. Ezt jelenti. Nem azt hogy tapossuk a motort amig le nem rohad es egymast kergetjuk 100 meteren. Legalabbis a valosagban nem csinaltak igy. -
FiBriZZo #80447 német érzelmű szakirodalmi könyvek, vagy amcsi érzelmű szakirodalmi könyvek? nem mindegy :D német visszaemlékezések, vagy amcsi visszaemlékezések? :D nem mindegy, mert a lelőtt mesza nem emlékezik már vissza, ahogy lelőtt p51 sem :) -
FiBriZZo #80446 erre akartam írni, lehet mellényomtam, hogy a p51 nem tud dogolni. hát amikkel a p51 találkozott egészen a doráig, azokat bármilyen harcban letolta 1v1ben, 500 felett a meszát már nem lehet tépni, a p51et viszont szárnytörésig, úgyhogy itt nincs miről beszélni, ahogy meg kopik a sebesség úgy jön ki a p51 előnye hogy tovább tartja az energiát amiből eleve több is van neki. és már pedig manőverezni a sebességből fogsz, mert 200al már nem mész sehova ha mögötted még 300al jön a p51. ezeket az energia vadász, meg fordulózós vadász elméleteket felejteni kéne, mert ha fókával 500al rárepülök egy spitre ami szintén 500al megy akkor simán lefordulja a spitet, nagy sebességnél jobban lehet tépni mint a spitet. akkor most a fóka energia vagy fordulózós vadász? :) egyszerűen nem tudom elképzelni azt hogy ha egy p51 meg mesza max kezdősebességükön elkezdenek dogolni egymással szembemenve, akkor abból hogy kerülhet a mesza előnybe, mikor nagy sebességnél minden adu a p51nél van egészen le 300kphig, végig sebességfölényben, bármikor nyomhat egy combat flapset és ráhúzza a messzerre. k4es tartaná a lépést de az meg full nulla fordulóharcban. csak a dora hozza 50-50ra az esélyt. ennyi, a p51 nem elég hogy gyorsabb, azt csinált amit akart, de még dogfightban is jobb esélyei voltak mint a német gépeknek, ha meg baj van akkor padlóig zuhan aztán viszlát holnapig messzer. 1 évvel előzte meg a korát, mert csak 44 végén, 45ben voltak olyan német brit meg orosz gépek amik ugyanolyan gyorsak voltak. lehet nem akrobatagép a p51, de amik ellen harcolnia kellett, azok ellen dogfightban jobb volt, az energiafölény miatt, mert energiából manőverezel. de még ha a mesza is jön fölényből, egy szimpla max sebességig függőleges zuhanás, amiben p51 egyik legjobb volt, sebességkülönbség kiegyenlítése, majd függőleges emelkedés ahol csak a légellenállás+lóerő számít, amiben p51 megint jobb, szárny felhajtóereje nem tényező, és megfordult a kocka, mert mesza hamarabb fogy el. nemtok olyan szcenáriót elképzelni amikor a mesza "körberepüli" a p51et, kivéve ha 200al tekeregnek nullán mindketten, de az inkább már noob pilótákra utal :) baj csak annyi hogy nincs egy értelmes szimulátor játék már. -
#80445 ha valaki ennyire elent mond a szakirodalomnak, a tortenelmi visszaemlekezeseknek...haaaaat baratom...nem tudom
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.12.11. 15:06:08 -
#80444 nem kultusz de azért wratündér és fib egy lapon említése .nohát:)) -
Szepy2884 #80443 én se nagyon értem itt a kibontakozó személyikultuszt
Fibrit ismerem, semmi bajom vele de tény hogy kissé túl nyersen robbant be ide, és a fórum szellemiségével merőben ellentétes stílusban kezdte el itt az ész osztást. Én annó nem ilyennek ismertem meg...
Utoljára szerkesztette: Szepy2884, 2014.12.11. 14:47:33 -
#80442 ok:) mint mondtam kicsit nyers:) -
#80441 Attól még nem kellene tirpákul viselkednie hogy ért a repüléshez...királlyá ne válasszuk esetleg?
Normális hangon is lehetne kommunikálni, főleg ebben a fórumban, Laca, ezt te is tudod hogy nem szeretjük az ilyesmit itt.
Ultima Latet jut eszembe az Il2-időkből ő mindenkit levert az égről, nála jobb pilótával még életemben nem találkoztam, de viselkedni nem tudott, iszonyat arrogáns egy paraszt volt.