91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Indi69
    Off Sziasztok. Itt is meg kérdezem. A freetrack működik a DCS-ben ? És ha igen, miért nem ? Üdv.
  • sakkay
    Na ja. Egyszerűen nem tudtam elképzelni hogy így kibasznak velünk és magukkal. Nem azért nem gondoltam volna mert rendes jó fiúknak hittem őket(mert nem), hanem azért mert egyszerűen nem éri meg anyagilag ezt csinálni ami lett. Két szék között a pad alá. De mégis megtették. Egy út van-volt-előttük, és az a HC szim. Nem tartották ezt az utat, el is bukják jelen állás szerint. A játékban komoly lehetőségek vannak, de ha nincs rá koncepció az nagy baj..
  • Lysandus
    Én se tudom mikor beszéltünk utoljára. :-) Minden rendben velünk, már négyen vagyunk. :-D Veled mizújs?

Vissza a témához: A BoS-sal valóban van még egy probléma, az ára! :-) Én max. olyan 4000 ezer forintot adnék érte, de már azt is túlzásnak tartanám. :-D Meg egyébként is legfeljebb egy fél szimulátorra van összesen időm, és ez a CloD.

Amiről Kobold (lala42) beszélt az csak egy szerver, max. 100 fős, és estefelé tényleg nehéz bejutni rá. De valamiért ez, az ATAG a legnépszerűbb. Voltak online warok is (100 plusz gépes küldikkel), repültünk is rajta magyarok, Tom fogja össze a csapatot.

A CloD-ba nagy lehetőségek vannak, annak idején egy összfegyvernemi II. vh-s játék volt az ambíció. Mára a TF helyrepofozta a repülős részt, és vannak benne vezethető földi egységek. A netes része jó (eleve az online közösség fejleszti), ez a 100 plusszos szerverekből, warokból is látszik. Meg abból, hogy egy szerver - ha jól tudom - 1000-nél több objektumot is képes kezelni gond nélkül. Gondold el, 100 plusz gép egy küldetésben, lehetnék még AI-k is, aztán statikus gépek a földön, légvédelem a reptereknél, és még a földi és vízi egységek. Szóval iszonyat potenciál van benne.

Röviden ennyi. :-)

Tazar
  • PhantomAss
    ahogy mondod
    minden szavad a valóságot tükrözi
    a graf kifejezetten jó volt
  • Lacusch69
    Igen.
  • Molnibalage
    A szimulátor történetes cikkemhez.

A CoD volt az, amit a közösség fejezett be és atombugosan félkészen adtak ki? A grafikája kiadáskor legalább jó volt?
  • lala42
    Tegnap 80 fő körül voltunk fent. Van amikor várakozni kell. De összességében kb. min. 60-70 fő.
  • SnowF
    S! Tazar,

Jó rég beszéltünk már :) Remélem azóta is rendben vagytok.
    Köszi az infót a BoS-ról, még akkor benézek majd a Pumákhoz is, de egyszerűen ezért az árért (50 EUR) nem hiszem, hogy megvenném, talám majd ha lesz valamikor akcióban 20 körül.
    A CloD megvan, még megjelenés után 1 héttel megvettem, hát akkor azért még kicsit más volt :) Most meg csupa jókat hallok róla, azt hiszem fel is fogom rakni rá a TF féle modokat és teszek vele egy próbát. Mennyien szoktak fenni lenni egyszerre kb? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy nincs már az a nagy pangás mint anno még indulás körül.

Üdv:
    SnowFox
  • Lysandus
    Hali Snow!

A BoS-sal kapcsolatban érdemes elolvasni a puma fórum megfelelő topikját, abból sok minden kiderül. De a lényeget sakkay kolléga jól összefoglalta. Méghozzá harag és részrehajlás nélkül, pedig sokáig ő volt az, aki úgy védte a BoS-t, mint anyatigris a kölykét. :-) Maradjunk annyiban, hogy a BoS-sal kapcsolatos várakozások nem teljesültek maradéktalanul, és úgy tűnik, hogy a fejlesztőkben nincs is hajlandóság erre.

Szerintem próbáld ki a CloD-ot. A Team Fusion mára egy meglepően jó szimet kalapált a progiból, ráadásul azóta sem álltak le a fejlesztéssel. A legnagyobb ugrást - a II. vh-ás szimek közül eddig egyedüliként - az FM-ben érték el. Régóta ment a vita azon, hogy melyik gép fordult jobban. Úgy néz ki, hogy nekik sikerült ez lezárni, megcsinálták. Az új FM-mel a Spit szintben konstans fordulóban jobban fordul, viszont a 109-es (és a 110-es is), energiafölényből be tud szűkíteni az angol gépekre. Ezzel lényegében pontot tettek a vita végére, úgy, hogy sikerült a háborús visszaemlékezésekkel is összhangba hozni a repmodellt.

Ráadásul szerintem a CloD jelenleg a legszebb, érdemes megnézni Pogi hozzászólásában linkelt képeket (még akkor is, ha ezek azért effektelt screenshotok):

TF képek

Üdv,

Tazar
  • feca1229
    Gondolom azért nem nagyon próbálta a játékot! Az ember ahogy ezt olvassa kedve lenne megvenni, de nekemn megvan és nem tudom miről írt ez az író! Persze, "a CLOD nem éri el a lécet"... miket írdogál ez!? szerintem ez a faszi teljesen háttal van dolgoknak!
  • PhantomAss
    BoS teszt
  • croatianus
    31-en vagyunk az Aces over Europe-on.
    Vuhuhúúú....
    Most jöjjön, aki ellenséget is akar látni!
  • SnowF
    Köszi
  • 77pxdumbo
    És MESSZA
  • croatianus
    Szóval, nem néz ki ez rosszul mai szemmel sem (szerintem):

Vezúv.
    Ja, és Fiat G.55. Az mikor lesz CloD-ban, meg DCS-ben? (BoS-t nem kérdezem)

Térélményben nekem még mindig ez az etalon. Na meg a változó fények. A tenger meg egyszerűen besz@rás.
    A "kamaszkori" szerelem újra lángol.
    Itten van még egy pár kép:

(Mondjuk vicces, hogy úgy csinálok, mintha be kéne mutatnom itt bárkinek. De hát ilyen a szerelem.)
  • Frenky
    Jó kis FUN repülés volt a VA szerveren :-)

üdv, HUNter
  • Valka78
    Ja, expert nem kell. Így már műxik. Köszi!
  • sakkay
    Béta korától megvan. Az, hogy milyen-na az folyamatos változó, habár mostanában lassultak a javítások. Nagyon szép, de egyenlőre-és úgy néz ki így is marad-nem hc szim. Kb a régi il-2 és a clod között van valahol. Megvenni a steamon és boltban is meg tudod.
  • croatianus
    Olvasd el még egyszer, figyelmesen, a kettővel előbbit! (illetve csak a legvégét)
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.01.07. 17:00:44
  • Valka78
    Nem enged be az Aces over Europe. Azt írja, hogy nem jó az il2 verziószám. Pedig az elején 4.12.2 hsfx 7.0.3 expert-et ír. A natív szerverek beengednek, ha kikapcsolom a hsfx-et. (?)
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.01.07. 16:49:51
  • croatianus
    Ja, ezt nem láttam!
  • croatianus
    1., JSGME-ben húzz vissza mindent balra.
    2., Menj be az Il2 mappába. (Steamnél, gondolom: Programs x86/Steam/Steamapps/Common)
    3., Keresd meg ezt: "HSFX_Client_Updater.exe".
    4., Futtasd.
    5., JSGME-ben aktiváld ezeket:
    - HSFX History mod
    - Hakenkreutz Enabler
    - Perfect Map Textures
    - Expert Mod (Aces over Europe szerverhez ezt ne, az enélkül megy!)
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.01.07. 16:17:21
  • croatianus
    "Ha megmondom, meg kell öljelek."
    (Különben lecsuknak.)
  • SnowF
    Valaki játszik IL2:BoS-al? Mik a tapasztalatok vele? illetve honnan lehet beszerezni?
    Köszi
  • Valka78
    Az auto updater nem ér semmit. Futtatni kell a client updatert is ami a játék főkönyvtárában van (ha esetleg más is elakad itt).
    Naszóval.... működik :)
  • Valka78
    Mégsem sikerült. Ha aktiválom a hsfx modot, a játék verziója 4.12.1-re módosul (egyébként 4.12.2), a hsfx pedig 7.0-át ír ki, pedig többször is futtattam a 7.0.3-as auto updatert.
  • Valka78
    Úgy néz ki sikerült :)
    Mi az a "Hackenkreutz Enabler"?
  • acidrain
    Jövök én is 46-ozni. Naprakész vagyok HSFX el, mint mindig.
  • Valka78
    Üdv!
    Épp most töltöm a hsfx-et. Steames verzión is működik?
  • croatianus
    Hát akkor majd én ajánlok.
    Akinek sikerült összetákolni a HSFX-et, az ide gyüjjék: Aces over Europe
    Olyasmi mint az ATAG, csak sajnos nincsenek annyian. Kevés az eszkimó, sok a fóka .
    Azért úgy huszan összegyűlnek néha.
    Van kanalkampf is persze, és egész érdekes ugyanazokkal a gépekkel ugyanazon a térképen, csak 1946-al.
    Rá kellett döbbennem, hogy nincs annyira elavulva ez a régi Il2, legalábbis így módolva. Elég jó kis hangulata van.
    Bizonyos szempontból még immerzívebb is, mint a CloD. Időnként azon kaptam magam, hogy mivel igen csak ritka madár az ellen, teljesen belefeledkezve bámulom a felhőket, felhőárnyékokat, a tengert (na és ilyenkor villannak fel egyszercsak a nyomjelzők hátulról).
    Mondjuk, vicces módon nekem néha ugyanannyira döcög, mint a CloD, a jól telepakolt reptereknek hála.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.01.06. 11:00:29
  • Zpogi
    Szia Frenky!

Vagyunk itt egy páran azért akiknek megvannak a légcsavarosok pl.: 77PX_Dumbo(Fóka, P51), 101/7_Jani(Fóka, Mesza, P51 ), 101/7_Savas(Fóka, Mesza, P51), VO101_MMaister(Fóka, Mesza, P51), VO101_Tom(Fóka, Mesza, P51) és végül jómagam(Fóka, Mesza, P51) - ha valakit kifelejtettem attól elnézést kérek - csak mi inkább a CloD-ot repüljük, de összehozhatunk valamikor egy össznépi hentelést DCS-en is.
    Valahogy eddig én úgy gondoltam, hogy ti nem a légcsavarosokat szeretitek a DCS totyikban, hanem a csöveseket, de örömmel hallom, hogy nem feltétlenül van így. :)
    Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2015.01.05. 21:20:16
  • PhantomAss
    alakul ez, megvettem a dorát, most azzal gyakorolok kicsit, aztán majd megyek online :)
    tetszik...nem egy il2 az biztos
  • Pordycus
    Sziasztok!

Akinek van kedve warozni IL-2 Sturmovik 1946-ba, annak ajánlom az alábbi oldalt :)
    http://il2.aviasibir.ru/mow/
  • Frenky
  • sakkay
    Lenne sok, de amíg nincsen minimum egy minimumkorhű map, én nem repülöm. Zavar a panel, meg az ikarus busz.
  • devisionhun
    most látom,sokat totojáztam
  • Frenky
    Sziasztok! Pilótákat keresek, akik a WWII-es gépeket kedvelik, és jönnének is online repülni!
    Egyre többen vagyunk és várunk minden érdeklődőt, a DCS World MAGYAR Felhasználók csoportjába.
    A Google+ on is elérhető a DCS World Magyar Felhasználók csoportja.
    Üdv, HUNter
  • devisionhun
    üdv
    meddig tart a leárazási akció? nem találok erről sehol infot.....
    tud vki vmit
  • Frenky
    Szia! Tudtommal már vége a nagy leárazásnak E-SHOP
  • Frenky
    Szia! Én is arra várok, hogy többen legyünk WWII_es gépekkel, mert nekem ez jön be főleg :-) A VAT-Skyline szerveren én is összefutottam már pár P-51D_vel, nagyon élvezetes volt a hang és a látvány is :-) A DCS World MAGYAR Felhasználók csoportjában sajnos kevés olyan pilóta van, aki a régi légcsavaros gépeket kedveli/vezeti. Jól jönne pár Bf109, FW190 és P-51_es pilóta a tagok közé!!

"Saját" Gépem :-)

Utoljára szerkesztette: Frenky, 2015.01.05. 18:17:21