91309

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VDomino
    Való életben is lesz@rták betalált-e , ledobták, aztán söprés. Ok, ez játék, de itt is jobb hazaérni élve ép géppel.
  • stork13
    Na, a kavirnyálás lesz a problémám akkor. :D

Szerk.: Köszi!
    Utoljára szerkesztette: stork13, 2020.02.22. 19:45:36
  • Kályha
    Ahogy LeonSilver írta, amilyen nézet a WT-ben is van. Sok reményt mondjuk nem fűzök ahhoz, hogy egy sim-ben is legyen ilyesféle, de egy kérdést megér.
  • VDomino
    Minél nagyobb sebességgel (+600) kell bezuhanni a célra, akkor általában mögéd lő. Utána 0 m- en menekülni nyélgázon, semmi kavirnyálás a reptér felett, aztán a reptértől messze szabad csak visszaemelni. Aztán ismételheted a műveletet, csak akkor már lesz ott enemy is nagy eséllyel.
  • LeonSilver
    Külső nézetet, mint az árkád cuccokban. Gondolom a wértündérben is van.
  • Death Rattle
    Hogy érted hogy 3rd person nézet ?

F1-Belső (kabin) nézet

F2-Külső = a kamera nézete minden irányba változtatható.

F3-Flyby nézet = Egy adott nézőpontból követi a gépedet először szemből majd ahogy elrepülsz mellette "utánad néz" egy darabig, aztán újraindul.

F4-Hátsó fix nézet = A kamera a gép mögött-fölött van, árkád játék szerű
    látványt nyújtva. Nem állítható.

Konkrétan milyen nézetre gondolsz amit keresel ?

Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.02.22. 15:47:21
  • stork13
    Ez kihívásokat rejt, főleg ha egyedül játszol vagy 2-3 fő van össz a szerveren. :D
  • Paladin
    Csapatban kell támadni. Ennyi :)
  • stork13
    Ezekkel a gépekkel mi a legjobb taktika repteret támadni? Eddig kb. 20%-ban értem csak vissza a saját reptérre, általában szétlőve, ezt az arányt növelnem kellene egy picit. :)
  • Kályha
    Talán bicskanyitogató a kérdés, de létezik 3rd person nézet a játékban? Akár offline, single küldetéseknél vagy valamilyen mod-al. Én ugyan így, kimondva nem találtam, de vannak fent yt-on régebbi videók (2016, MagZ), amik ezt elemzik és moddolhatóságot is emlegettek egy fórumon.
  • Paladin
    3000 nem elég, legalább négyre kell mászni, ha nem akarod magad lelövetni a légvédelemmel. (Komoly felhőzetnél persze eleve a level bombing nem játszik, de ez messze nem olyan gyakori, legalább is a komolyabb szervereken, WoL-on, KOTA-n nem játszom, azt nem tudom.)

Egy tonnás és nagyobb bombákat meg ha jól tudom, a nagyobb német bombázók is ritkán vittek IRL, úgyhogy azért vannak erősen limitálva - de ez second hand info, sose ellenőriztem. Itt viszont biztos van aki jobban képben van a vonatkozó történelemmel.
  • Death Rattle
    Tegnap pont az A5-tel nyomultam a KOTA-n, a 20millis gépágyúkonténereket is fel tudtam rakni mert Bodenplatte küldetés ment.
    A reptéri légvédelem tényleg halál pontos, egyedül akkor nem találnak el ha pontosan a nappal szemben lépek le a rácsapásból.
    Ma kipróbálom az A8/F8-ast a 30 millis ágyúkkal. Na az egy vadállat...
  • PhantomAss
    A Fóka az egy tonnás bombával nagyon durva, kár hogy sokszor tiltják a szervereken. Meg mondjuk azt sem értem hogy a vadászokhoz a bombákat is miért tiltják le a WoL-n.
    A magasból bombázásnak meg sajnos a multis szervereken semmi értelme: az összes szerveren max. 3000 méteren felhők vannak, afölé nem tudsz menni mert takarják a célt, azalatt meg elkap a légvédelem és a vadászok. Ha néha felhőmentes idő van akkor is tökmindegy milyen magasra emelkedsz, a légvédelem olyan pontos hogy 2 mp alatt lelő.
    Bár volt már olyan hogy a Ju 88-cal csináltam egy majd egy órás kört, telepakoltam 50kg-os bombákkal, lebombáztam jópár célpontot és senki sem zavart közben. Ilyen sajnos ritkán van, de ha összejön jó móka.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.02.19. 18:15:01
  • Death Rattle
    Nálam is a Jabo a favorit a Focke-Wulf A5 és A8/F8 változatokkal, na meg a Hs-129, csak ne lenne olyan tetű lassú !

Aki pedig bombázni megy annak full respekt !
  • VDomino
    Persze
    Mondjuk jabózni se rossz móka, a bomberek nem az én világom, de tisztelem azokat, akik repülik őket.
  • Paladin
    Szerintem meg ízlés dolga :)
    Én a moszkvás gépparkot élveztem a legjobban anno.
    Az okát is sejtem a difinek: gondolom te inkább vadász szemszögből nézed, én meg bomber/attacker oldalról :)
  • feca1229
    Csak szemléltetés céljábol tettem ki a moszkvát. A bodenplatte 25% kedvezmény van. Csak gondoltam, akinek nincs meg valamelyik map, és érdekli annak jo lehet!
    Amugy igazad ban!
  • PhantomAss
    +1
  • VDomino
    Moszkvát már nem érdemes megvenni. BoS standard+ A3+G6+ BoBP standard, ezt a kombót venném 60$- ért, így 42-45- ig ütőképes a júzer minden mapon online.
  • feca1229
    Battle of Moscow

80 dollár helyett az összes térkép 20 dollár, Battle of Bodenplatte pedig 80 dollár helyett, 60 dollár. A collector gépeknél is nagy kedvezmények vannak, ha valakit érdekel.
  • VO101Tom
    Új fegyvertípus debütált CloD-ban:
  • Death Rattle
    A WoL-on 24/84 volt a létszám, úgyhogy ott más volt a probléma. A ping sem volt vészes.

Jaaa hogy stabilizátor= vízszintes verérsík ? Akkor nem szóltam
  • LacAI
    Híj de csúf az a két ágyú a szárnyban. Pfujj.
  • Zpogi
    Stabilizátor=vízszintes vezérsík
  • PhantomAss
    A WoL akkor dobál ki ha tele van, 84 fő a limit de már 82 körül általában kidobál mert egyszerre többen is akarnak csatlakozni.
    Hétvégén általában ez van mert mindenki akkor ér rá repülni.
    Mi a gond a Fóka stabilizátorával? Ugyan az mint a többi gépen.
  • Death Rattle
    Gyakran előfordul hogy kidobál a szerver mielőtt betöltené a küldetést ? Másfél órája akartam fellépni a WoL-ra de 5 próbálkozás után meguntam. Most 20 perce már jó volt.

Ja, Fw-ken a stabilizátornak mi a lényege ? Hogyan kéne használni ?
  • Death Rattle
    Hát, erre nem kaptam semmit. Kb. 3 perc múlva lett vége a meccsnek, lehet hogy addig nem robbant fel.
  • mustangdc3
    Igen így van. Viszont ha kigyullad utána nem kell újra rálőni, mert kis idő után felrobban magától is és akkor adja meg a pontot
  • Zpogi
    Nekem úgy rémlik, hogy ha kigyullad a jármű az még nem jelent megsemmisülést, csak akkor szokta megadni amikor felrobban.
  • PhantomAss
    Lehet hogy az a teherautó nem volt az adott célpontok között. MInden briefing-nél meg van határozva hogy pontosan melyik négyzetben vannak a célpontok, talán az amit lőttél nem volt benne a listában. De csak tipp...
    Mondjuk még nem láttam célponton kívül hasonló objektumokat de nem is nagyon figyeltem.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.02.07. 05:59:39
  • Death Rattle
    Köszönöm !

Az előbb 109G-6-al rácsaptam egy híd mellett álló teherautóra, ami azonnal kigyulladt. Viszont nem jelezte a szerver hogy kilőttem volna valamit, úgyhogy nem tudom csak teherautó volt vagy mondjuk légvédelmi jármű. Pontot nem kaptam rá és a statisztika sem listázta. Pedig kiégett, tisztán láttam. Nem vágom...
    Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.02.06. 19:54:24
  • PhantomAss
    Gratula az első online győzelemhez :)
    Én is általában csak nyomok egy gázt és megyek árkon bokron át, de soha nem ütköztem még felszállás közben senkivel mert arra figyelek. Bombázóval mondjuk nem, annak kell a teljes kifutó.
    Nincs igazából szabály, tedd ki a helyzetjelzőt fel/leszállásnál hogy lássanak, és figyelj a többiekre.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.02.06. 06:27:46
  • Death Rattle
    Gyakorolgatok a Wings of Libertyn. Tegnap megvolt az első kill, egy Yakot lőttem le Bf-110E-vel. Egy élmény volt ! Mondjuk én inkább JaBo-zok 190-essel vagy csatarepülök a Hs-szel.

Észrevettem hogy a repterek kissé kaotikusak. Ha van kiépített kifutó akkor a fele banda kigurul és felszáll, míg a másik fele rögtön motorindítás után nekilódul aztán megy "tökön-babon" meg persze az éppen guruló társain keresztül. Törve magát és a társait egyaránt...
    Erre van valami hivatalos szabályzat, vagy íratlan szabály ?
  • VO101Tom
    Hordozó most még nem lesz, de csatahajók, cirkálók igen, amikhez meg rohadtul nem lesz tanácsos közel menni. Ezek a torpedók tudtak úszni jó pár mérföldet, meg kell majd tanulni messziről indítani.
  • Lysandus
    Ó! Egy hordozó már kellő motiváció lehet ahhoz, hogy az ember kitanulja a bombázó szakmát. :)
  • VO101Tom
  • Death Rattle
    Aha, ez tökéletes. Szerencsére nagyon jó az angol tudásom, értek mindent. Köszi.
  • PhantomAss
    Általános nincs, minden gépé egyedi. Minden gépnél figyelni kell az rpm-et, prop pitch+mixture szempontból az Fw 190-nel és a Me 109-cel nem kell törődni, a többi gépét meg amint régebben írtam, a briefing/specification-ban megtalálod. Ott le van írva mindegyiknél hogy mire kell figyelni, mi automatizált és mi nem, és hogy mik a határértékek, mekkora rpm-hez mekkora nyomás tartozik, stb.
    Itt össsze van szedve minden:
    link
    Ha esetleg nem tudsz angolul és konkrétan egy vagy két gép érdekelne akkor lefordítom neked, de arra nem vállalkozom hogy mindet mert az baromi sok adat :)
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.02.04. 20:34:41
  • Death Rattle
    Amúgy van valahol valamiféle általános leírás a motorok kezeléséről ? Mixture control, RPM, Prop pitch, hűtők, stb.
    A német gépeké érdekelne leginkább.
  • Death Rattle

Multiplayer szerverek :
    Knights Of The Air és Wings of Liberty