91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
sakkay #81644 Vettem az i-5-öt 2 éve, azóta cserlétem a vidi karit egy 770-re. Most először vagyok úgy életemben, hogy a gép olyan hosszú ideje harcképes', hogy lassan ssd, meg talán ram cserébe gondolkozom..nem pedig a szokásos, videókártya\proci csere dolgon. -
Valka78 #81643 AMD-nél a procik kompatibilisek. A mostani AM3+ lapokba belemegy az egész phenom II, athlon II, fx, sempron széria, magok számától függetlenül.
4 éve megvan a phenom IIX4 955 black editionom és lehet, hogy simán csak veszek alá egy új lapot, ami kezeli rendesen a ramot. KIvéve, ha a proci memóriavezérlője rossz. Akkor váltok intelre. Bár ez a melegedős téma nem igazán tetszik.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 16:49:02 -
#81642 az a baj hogy a számítástechnikában nincs hosszabb távra tervezés. A hosszabb táv max 4-5 év. Ennyi időre kell venni olyat ami ár/érték arányban jó.
Ezért vettem én is anno i5-ös procit, emellett most eljött az ideje egy gpu cserének (ami szintén egy jó ár/érték arányú közepes teljesítményű kártya lesz, talán egy használt gtx770), aztán 2-3 év múlva meglátom mi lesz.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.11. 15:40:09 -
croatianus #81641 Hát, igen ez lenne a legbiztosabb módja, az "itt a piros hol a piros" kikerülésének.
Csak hát ehhez egyszerre kell elkölteni sok pénzet.
De ha a "hosszútávú tervezéssel" megint bebukom egy lap árát, akkor összességében olcsóbb most rákölteni annyival többet egy procira.
Olyan igazán bádzsit "áthidaló megoldás" úgysincs most processzorilag.
Négy éve tízezer körül vettem a legerősebb athlon II x2-est, mert, hogy csak kétmagos. És azért ez az FSX-et is el-el talicskázza. A Clod is csak a nagyvárosok fölött szívatja, a DCS meg a reptéren. De szimeken kívül mindenre jó. Ma mit lehet kapni tízezerért?!
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.11. 15:22:11 -
Lysandus #81640 Szerintem is. Én két éve vettem i5-3xxxK-át egy felső közép alaplapban, minden megy rajta, és még évekig menni fog.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.02.11. 15:19:34 -
#81639 Az intel elég sűrűn váltogatja a foglalatokat, nem érdemes vele előretervezni mert a következő gen nem biztos hogy bele fog menni a lapba. Viszont egyszer veszel egy jó lapot meg procit akkor az évekig jó, mint itt jó néhányunknak az i5-2500k, eddig nem volt olyan játék ami miatt szükségét éreztem volna a váltásnak, pedig én tényleg minden sz*rt kipróbálok
Én azt tanácsolom, hogy nézz ki egy árban és teljesítményben neked megfelelő i5-4xxx-et vagy egy i5-5xxx-et és amelyik foglalatba megy olyan lapot hozzá, most pontosan nem tudom a legújabbhoz mi kell, egy ideje nem követem a dolgokat. -
croatianus #81638 És akkor, ha jól veszem le, valami avantgárd aritmetikát alkalmazva az 1150-es foglalat a "jövőbe mutatóbb", és nem az 1155 ?
Ez mióta van, és milyen sejtést lehet megengedni a szavatosságával kapcsolatban?
Mer' ahogy látom, már támad az 1151.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.11. 14:18:44 -
#81637 Z-s lap való tuningra, H-s meg nem tuningra. -
lala42 #81636 A gyári értékeke nem igazán optimálisak. Sőt! Be kell állítani minden procihoz, memóriához kellő mértékben. Vannak a procik között is jobb és roszabb darabok. Egyik ennyit tud, a másik többet, kevesebbet. Egyik adott feszen nagyobb hőt termel, másik kevesebbet. Szóval el kell a beállítás. Szigoru szabály. Semmit nem hagyunk auton!!! -
lala42 #81635 RAM kompatibilitási lista! Szigoruan tartsd magad hozzá. A Giga egyik átka, vagy titka. -
Solt #81634 Őszintén? Nem tudom... :)) Ez már egy hobbi nálam, és amíg nem találok jobbat, addig marad ez... valamiért élvezem, de konkrétan én sem tudom megmondani, hogy miért! :) Most talán a VR tart "izgalomban"... :) -
croatianus #81633 Annyira nem vagyok tuningguru, hogy egyáltalán nem is szeretnék tuningóni. Gondolnám, hogy a gyári érték a legoptimálisabb.
Az adrenalint meg mással lőném be.
Vagy nagyon el vagyok tévedve?
Mondjuk, mielőtt nekiveselkedek ennek a nagy "platformváltásnak" esetleg lehet, hogy megtekerném a mostani procit, állítólag 3,4-ról 4-re talán még alapfeszen is felmenne.
De akkor hagyjam inkább a francba? Gondolom, olyan hű de nagy javulás úgyse lenne. Meg nincs a lapon olyan heatsink, vagy mi. Viszont azt még Tajvanban kalapálták. a mostani feketéket meg mán Csínában csinájják sajna.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.10. 21:19:57 -
#81632 a zöldeknek új driver -
pontijonny #81631 Őszintén? Minek? Szerintem te sem játszol már a tetriszhez meg nem mindegy mi van a gépbe?
Bár ha szopatni is akarod magad néha ,az más akkor megértem amúgy:) -
#81630 Hát én az asrockkal is vigan elvagyok mindenféle gond nélkül már vagy 5-6 éve és itt nem kellett a márkát megfizetnem a javitások bios ,driver meg rendszeresen jöttek ki rá.
asrock 970ext4 -
Solt #81629 Az lesz a következő! :)) -
pontijonny #81628 Vegyél AMD VGA-t. Azzal sose lesz semmi bajod. Oco de legalább xar is:)
Különben te vagy az egyetlen akinek nyűgjei vannak ismereteim szerint:) Na nem mintha fontos lenne jelenleg ,hogy pl nekem milyen gépem van,mert lehet kicsit erős ez a vas a netezéshez,meg a borotva nézegetéshez:) -
pontijonny #81627 Mondom a tutit.
Alaplap ASUS
Proci Intel
VGA. ASUS ,MSI,EVGA -
croatianus #81626 Én a H meg a Z között csak annyi különbséget látok, hogy a Z-be bemegy az ötezerhatszázbilliónyolcvankét Hz-es Ram.
Vagy van valami "titkos összetevő" is? -
Valka78 #81625 Nekem egy 880GM-UD2H van és nem tudok két RAM modult belerakni, mert kékhalálozik. -
lala42 #81624 Ha nem vagy 1 tuningguru, akkor gigát ne vegyél. Nehéz beállítani, van amelyik alul, van amelyik felül feszel. De ha be tudod lőni, stabilra, akkor hálás kis lapokat kapsz a Gigától. Nekem már évek óta csak giga lapjaim vannak. Kitapasztaltam, hogy kell belőni és vigan stabilan megy. Jelenleg egy GA-Z68X-UD3P-B3 lapban egy 2600K dolgozik. Amig ki nem jön a füst valamelyikből ez a párositás marad is. -
Solt #81623 De nem az a legnagyobb baj, az csak a legfrissebb! :))
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.10. 20:47:57 -
croatianus #81622 Valami had maradjon már, amiben márkahű maradok. Még az egerem is gigabyte. -
Valka78 #81621 Részemről gigabyte-ot többet soha. Meg akkor már inkább Z97 környékén érdemes.
pl:
MSI
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.10. 20:42:03 -
croatianus #81620 Na, ha már belecsaptunk, ez pl. már egy elfogadható lapnak számít?:
GA-H97-HD3
-
#81619 az legyen a legnagyobb baj hogy az experience nem működik...azt sem tudom milyen driver van fent, mivel működik minden nem piszkálom. Nem szoktam drivereket telepíteni. Fura mi? :D
Töltsd le a sima drivert az nvidia honlapjáról ha kell, hagyad az experience-t. -
Valka78 #81618 Az i5 4460 - on gondolkodom. Hasonló, mint a 2500K (kicsit elmarad tőle). Azt már sajnos nem forgalmazzák.
Az i5 4460 viszont majd kétszer annyiba fáj, mint az FX 6300. -
Solt #81617 Az utolsó sort inkább hagyjuk! :D Most konkrétan az új driver telepítésnél kifagy, az experience be sem tölt, de tudnám még sorolni az elmúlt 1,5 év nv nyűgjeit amit tapasztaltam! :)
Az Intel CPU nem képezi vita tárgyát szimulátorhoz, ha van rá keret!
-
Romeo One #81616 Ok, köszi a tanácsokat mindenkinek. Asszem megbarátkozom a standard verzióval. -
Valka78 #81615 Valószínűnek tartom, hogy a megjelenés után még jó pár évvel. -
#81614 pontosan
nekem is az a proci van, 3 éve raktam össze, vígan fut minden, most egy videokártyát újítok, aztán 3 évig megint rá se nézek a gépre
felesleges amd/intel vitákat folytatni, intel+nvidia azt csókolom. Igaz hogy drágább de megéri: nincs fejfájás, nem kell driverre várni, nem bugos, fut minden.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.10. 20:04:03 -
Solt #81613 A felső kategóriába tartozó VGA-k mellé, illetve szimulátorokhoz 4 magos Intel kell, legalább 4GHz-s órajellel. Az AMD CPU olyan konfigokba jó, ahol az ár/érték arány a fontos, illetve az illető nem játszik olyan játékokkal, ahol fontos a CPU ereje... A játékok 80%-a esetében előbb fogy el a VGA ereje Full HD felbontás esetén, mint a CPU ereje. Ilyen esetekben megéri az Intel CPU felárát inkább egy erősebb VGA-ra költeni. A szimulátorok más állatfajták, itt nagyobb a CPU terhelése...
A DX12 érkezésével ezek a dolgok változhatnak, kérdés, hogy ez a szimek világába mikor szűrődik le. -
Valka78 #81612 Az biztos, hogy intelhez még alaplapokat is jobbakat csinálnak. -
Valka78 #81611 Biztos nem tudod betenni, mert mint írtam DDR4-es lesz. Arra gondoltam, hogy talán érdemes lenne megvárni. -
pontijonny #81610 Srácok. I5 2500K m ezer éves lassan ,ióta megvan 4.5 ön biceg (ugye ez nem a legmodernebb proci már ,bár akkor vettem amikor megjelent) de eddig még egy szim se tudta még csak megerőltetni sem.
Ergo ,nincs miért azon gondolkodni,hogy le kéne cserélni ha éppen játszani akarnék.
Szerintem még bő 1-2-3 évet kiszolgál.
Na ezt melyik AMD tudja?
Én azt a tanácsot tudom adni,hogy ne gondolkodjatok ,meg nézegessetek teszteket,hanem venni kell egy jó intelt oszt évekre el is felejthetitek azt ,hogy lap,meg proci fejlesztés. Amikor meg már kevés lesz ,addigra úgyis vehet az ember új lapot. -
croatianus #81609 Pont a teszteket nézve merül fel a kérdés, hogy videokonvertáláshoz, szerverhez, egésznapos GPU-Z futtatáshoz, stb. vagy szimulátorokhoz, játékokhoz akarod használni.
6-8 "mag" egyenlőre(?) csak az előbbiekben "előny".
"Viszont jönnek az új generációs AMD procik"
Ötven év múlva pedig a marsra járunk nyaralni.
Annyiban biztos, hogy "új generációsak" lesznek, hogy a lapodba nem tudod majd betenni.
Engem ezzel csak egyszer tudtak megkajáltatni, és még azt sem értem, hogyan ...ez olyan "itt a piros hol a piros". -
croatianus #81608 Én meg hajlamos voltam azt képzelni, hogy ott jobb a helyzet. Ez a baj, hogy az Intelről meg semmit sem tudok, mer' eddig nem is érdekelt. Utálom mindkettőt!
Egyébiránt, én úgy tudom, hogy a 9xx chipset 2011-ben jött ki. Nem mintha sokat számítana most már, csak én akkor vettem a 870-et, és nem tűnt kifutószériásnak. -
#81607 Hát lehet, hogy szerencsétlen választás volt , hogy pont egy kifutó szériás alaplapot választottál. én a 970-es chipes lapot vettem ugy 5-6 éve és még tavaly is jött ki hozzá CPU amit támogat.
Az AMD-nek pedig még mindig elfogadhatóbb a telméktámogatása mint az intelé.
Lévén, hogy a tokozást azt több CPU családon keresztül megtartja az intel az 2 évente kukázza a foglalatokat . Tehát egy intellel nem tudsz 5-6 éven keresztül naprakész lenni CPU ugyileg ugyan abban a lapba -
croatianus #81606 Amikor én vettem, még nem nagyon voltak 9xx-es lapok, de az a 8xx-es, amit vettem, támogatta az akkori, korai fx-eket. Gondoltam, majd olcsósodnak, finomodnak, addig meg elvagyok a legerősebb kétmagossal (amivel egyébként semmi bajom azonkívül, hogy szimekhez éppen kevéske, 50C nél többet még nem csinált nyáron se, gyári hűtővel, úgyhogy éppenséggel felhúzhatnám rendesen, ha kedvem lenne ilyesmivel sz@rakodni).
Viszont a korai fx-eket kivonták, athlon-okat kivonták, phenom-okat kivonták, úgyhogy az egyetlen ami támogatott hozzá a jelenlegi piacon az a 6100-as. Az pediglen, amire nekem kell, arra ratyibb mint a mostani.
És ez kérem nem eljárás!
Lehet azt mondani, hogy rosszkor voltam rossz helyen, de én akkor is átqrva érzem magam.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.10. 18:54:49 -
Valka78 #81605 Talán. Viszont jönnek az új generációs AMD procik , DDR4 támogatással.
Ja és a fogyasztás:
fx 6300 95W
i3 4160 54W
Nem mindegy.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.10. 18:22:45