91398

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Figyu, a 70-es években ez a két könyv létezett. Nekem ez jutott. .-) De én először még Avia S-199-s makettet raktam össze, amiről pár év múlva kiderült, hogy ez valójában a Messzer! :-D

Egyébként érdemes őket is olvasni, de lehetőleg már a 90-es évek utánról. Az a gyűjtemény, amit Tom talált a II. világháborús szovjet pilóták visszaemlékezéseiről, interjúiról figyelemreméltó!
  • pontijonny
    ok:) Gyártottak "hősöket". Úgy gondolták jó a propaganda a népnek.
    Szerintem meg minden korban ,mindenhol hamisították a történelmet ,éppen annak a szája íze szerint akinek ez érdekében állt,így kb ez számomra nem oszt nem szoroz.Mellesleg én nem olvastam orosz szerzők háborús visszaemlékezéseit :)
  • Lysandus
    Ez meg a "megrázó dokumentumregény" (a borítón az arc, hát ez itt még nem tatár:-D):

Egy "igaz" ember
  • Lysandus
    Bocs, a könyv címe: A magyar repülés története

Íme
  • Lysandus
    Lásd a #81770-est Mereszjevről! :-D Nem vagyok benne biztos, hogy a csávó létezett! :-)
  • Lysandus
    Ja és legfőképpen azért, mert ugye volt a "másik" "dokumentum", visszaemlékezés könyv abból az időből, az "Egy igaz ember". Aki nem tudná miről szól: egy Alekszandr Mereszjev nevű pilóta gépet lelövik az ellenséges vonalak mögött, mindkét lába megsérül az ugrásnál, de ő több száz kilométert kúszik a saját vonalak felé, partizánok megmentik, gép jön érte, kórházba kerül, de a lábát nem lehet megmenteni, de ő műlábbal is megtanul repülni, és tovább írtja a fasisztákat.

Na most az egésszel az a bibi, hogy mindenki kaukázusi (európai) emberként írja le Mereszjevet. Még a könyvből készült filmben is így szerepel. De van egy könyv, amit még szintén az átkosban adtak ki, és valami ilyen címe van, hogy A magyar katonai repülés története. Ebben van egy kép, Alekszandr Mereszjevről, amint MiG-21-esek előtt magyar pilótákkal pózol. Csakhogy ezen a képen egy full tatár csávó látható Mereszjevként. Így nem öregedik valaki! :-D
  • pontijonny
    Jó ez azért nem ugyan az:) Na pl Pokriskin nem egy hülye gyerek volt ,persze ,hogy tudta melyik a jobb vas ,de szerinted leírhatta?
    De ez tök mellékes is,mindenhol hallgattak el dolgokat,ott van a németeknél Prien amikor nem jött vissza egy bevetésből az u bootja ,sokáig elhallgatták a dolgot,de a veszteségeiket sem verték nagy dobra. Mindkét rendszerben kb azonos volt a más vélemény nem tűrése,de még a demokráciától híres Briteknél ,Usákoknál sem kötöttek mindent a nép órára,és természetes,hogy felnagyították a sikereket,hisz ki a fax ment volna önként és dalolva a vágóhídra ,vagy ült volna be egy sherman ba ha elmondják nekik,hogy pl semmi esélyük egy német HK ellen.
  • Lysandus
    Azért Laca, mert Pokriskin leírja a könyvében (Háborús égbolt), hogy sírtak az örömtől, amikor végre átvehették vadonatúj La-5-öseiket, és végre már nem "idegen" gyártású P-39-eken kellett harca indulniuk a gonosz fasiszták ellen. Hát még akkor hogy örült, amikor beülhetett a La-7-esbe, írja. (Mivel más könyv a 70-es évek végén nem nagyon volt vadászrepülő visszaemlékezés témában, akkoriban nálunk ez volt az etalon.)

Az igazságot én speciel 30 év múlva tudtam meg egy orosz oldalról, azaz, hogy Pokriskin kifejezetten menekült a saját gyártású gépektől, és a háborút is egy P-63-as ülésében fejezte be.

(Egyébként nyugaton még sokáig élt az a vélekedés, hogy nem Kozsedub volt a legeredményesebb szövetséges ász a háborúban, hanem volt egy ismeretlen szovjet pilóta 80 győzelemmel, csak ő politikailag megbízhatatlannak bizonyult, és kiradírozták a történelemkönyvekből.)
  • pontijonny
    Én asszem megértem arra,hogy senki iránt nem érzek ellenszenvet ,mármint a nemzetisége miatt.
    Mindenhol vannak jó és kevésbé jó emberek,de amúgy egyvalamit érzek.
    Azt a gőgöt ,tudálékosságot amit nap mint nap tapasztalok a saját nemzetem polgárainál. Legalábbis elég sűrűn látom,hogy mi aztán okosabbak vagyunk,meg jobban tudjuk,meg mindenki hülye,(jó példa erre az usákok lehülyézése,tudatlanságára való hivatkozás valamiért ) pedig ha magunkba néznénk akkor azért lenne csodálkozni való.
  • Szepy2884
    természetesen igazad van és nem is vitatom pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy bennem zsigeri ellenszenv van minden iránt ami orosz.

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy felszínes fekete/fehér szemlélet ami teljességgel szubjektív és talán alaptalan is, de bennem akkor is már csak így marad :D Lehet, talán neveltetésemből is fakad.

A franciákkal kapcsolatban érzek még hasonlókat... nem tudom ti hogy vagytok ezzel :D
  • pontijonny
    Nézd Galland bátyó ezt ,hogy oldotta meg:))
  • LV 426
    Úgy ahogy mondod. Ez után a mutatvány után gyors megittam még egy sört, csak hogy lehiggadjak és egyből 10 felszállásból 7 győzelmet sikerült kihozni.
    (Na meg ötször törtem rommá a gépet még a földön)
    Mindenesetre ital, vagy nem ital, van mit gyakorolnom......
  • pontijonny
    Szepy :) A kudarcokat mindenki eltitkolta ahogy csak tehette. Szerinted Sztálingrád esetét Németországban napi szinten taglalták az újságokban és a rádióban? De rengeteg példa van mindenhonnan ,szóval ez nem Orosz sajátosság:)
  • pontijonny
    Ráadásul az az egy támadásod volt onnantól csak védekezésre futotta ami érthető is csak semmi értelme:)
    Ergo valóban jól kibaxtál magaddal:)
    No de majd a következő ,mert okos ember a más kárán ugye:))
  • pontijonny

A videó jó.
    Viszont ha megengedsz pár észrevételt.
    1.Mi az oka ,hogy szintben közeledsz az ellen felé?
    2.Mi az oka,hogy a legalacsonyabbat támadod ?
    Aranyszabály,hogy harc előtt felmérjük a "terepet" helyezkedünk ,előnyös pozíciót veszünk fel,még ha az több időbe is teli,nem hajt a tatár .Ha meg így alakul akkor a legmagasabbat támadni ,és onnan energia vesztés nélkül tudsz tovasuhanni.
    Ha már 2 vagy csak 1 ezressel felettük vagy akkor azt csinálsz velük amit akarsz.

De fogadjunk tudod mindezt:) csak az a sör.

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.02.17. 17:47:24
  • LV 426
    Ha már videó, akkor itt van egy, aminek lehetne a címe az is hogy "hogyan baxunk ki magunkkal légiharc közben".
    Sikerült 4 spitet felhergelnem és mivel az ugyananyi sörtől kemény voltam, eszembe sem jutott menekülni, inkább a dicső halál.

• Szepy2884
    érthető ha szkeptikusan viszonyulunk a szovjet propagandához ami a kudarcokat eltitkolta a sikert pedig feltupírozta.

Én részemről akkor sem hiszek az orosznak ha kérdez. Pláne ha még szovjet is a szentem
  • repvez
    Hát zajcev '91-ben halt meg és vele készült egy rövig interjú is, tehát nagy valószinűség szerint ő létezett, igaz azt , hogy az ellene hivott német létezett e vagy más néven arról megoszlanak a vélemények.
  • pontijonny
    Mér ne léteztek volna. Minden ország szeretett előtérbe tenni sikeres harcosokat .Lelkesítőleg hatott a népre.Német oldalról mért nem kérdőjelezünk meg sikeres pilótákat ,harckocsizókat stb? Ráadásul azért lövész az jóval több volt ,és a sokból akadtak kiemelkedőek. Eleve ez a harcmodor egész más,mondhatni "különleges" tulajdonságokat kíván meg ,és akik rendelkeztek ezzel azoknak azért volt cél bőven.
  • Lysandus
    Kérdés, hogy egyáltalán léteztek-e valójában...
  • repvez
    Ebből a filmből mikor lesz nézhető formátum ? és akkor Zajcev kevesebb lelővés számmal nagyobb hirnevet kapot mint ez a hölgyemény..
  • DonZorro
    Értem én hogy villanymotor de mitől forog??? :D
  • Szabi #81753
    ott van a videó nevében
  • DonZorro
    Ez mi a F....omon játszik??? :O
  • rabbiddgog
    akkor a 2400mhz-es bukó
  • pontijonny
    Simo Häyhä a fehér halál . Na ő volt aztán a topp. Na őróla szívesen néznék egy filmet.
    Ja és távcső nélkül .Oroszok kb úgy viszonyultak hozzá mint Hartmanhoz. De szerintem jobban fostak tőle.
  • Sidewinder
    Film készült a történelem legeredményesebb mesterlövész nőjéről, Ljudmilla Pavlicsenkoról. Pavlicsenkonak 309 elismert áldozata van,köztük német mesterlövészek is. A film címe: Csata Szevasztopolért. A nemzetközi forgalmazás jogait megvette az oroszoktól a 20th Century Fox.
  • Lacusch69
    A jó öreg Hessler ezredes...

OFF
    Most találtam, tényleg fantasztikus:
  • pontijonny
    És az örök érvényű igazság.
  • pontijonny
  • pontijonny
  • pontijonny
  • pontijonny
  • Yserac
    1.009-ben elméletileg, bár szkeptikus vagyok óriási változások jönnek. Ennek előszele volt, hogy egy gombnyomásra lehet unlockolni minden részegységet multiban. Miért erőre lépés? Mert a community akarata érvényesül részlegesen. Mint ahogy az évszakok esetén is. De ez mind eltörpül az eljövendő FM DM mellet.
  • acidrain
    Én is vagyok még, csak eltávot kértem magamtól. Elkapott valami nyavalya, olyan lázas voltam, azt hittem eldobom a kanalat.
    Ha kikeveredek belőle akkor irány a csatorna, és lesz videó is, megígérem. ;)

Utoljára szerkesztette: acidrain, 2015.02.17. 00:15:24
  • lala42
    Én még szoktam reppenni, csak nem csinálok vidit. Nincs nekem ahhoz türelmem.
    Most is felnézek majd az ATAG-ra. Van valami StormosWaros szeró is.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.02.16. 22:09:21
  • pontijonny
    Amúgy senki sem vitézkedik már a régiek közül? Kéne már valami jóféle videó amit élvezettel nézhetnék ,egy kis csihi puhi légi harc.
    De ha az "ifjabb " titánok csinálnak felvételeket az se zavarna .
  • lala42
    A CL9, de a ram sebeség nem sokat jelent. csak a tesztprogikban.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.02.16. 21:33:24
  • pontijonny
    Legyen úgy:) De nekem kétségeim vannak még,stt! Tudod ki a fő kerékkötő. Ez az amerikai srác szerintem aki a 3*7 főnöke ha jól tudom.
    Ez hülye a szimekhez úgy ahogy van.
    Mondjuk én lexarom ,mert ez nem ér annyit amit elkérnek érte ,de ahogy hallom lassan már a mozi jegy mellé is BOST fognak adni.
  • sakkay
    Mondtam mondtam, meg azt is ha netán mégsem csinálnák meg a kiadásra, akkor befejeztem..na most majd 3 hónapja nem repülöm, mivel eddig nem csinálták meg. A taktikájuk úgy látom az, hogy nincs más hátra, mint előre!