91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
pontijonny #81684 Nem mondom,hogy rossz ez,sőt a Jazzy rádióban is van napi csata rovat ahol sokszor megemlékeznek ,de sem a Kossuth sem a jezzy nem egy néprádió asszem. Én a szélesebb tömegekre gondolok akiket el kéne ez érjen,,de ezt már az iskolában kéne kezdeni,mit az iskolában a családban bakker ,ezért mondom én,hogy mind hibásak vagyunk.
Őszintén hányan beszéltetek (én sem ) a gyerekeiteknek erről a témáról?
Naugye ,hogy mán megint Besenyő vagyok.
És ezt úgy mondom,hogy van a családban ( kinél nincs amúgy ) bőven olyan ősünk ,rokonunk akik végig vitézkedték az I . és a II. VH -t is. És sokan haza se jöttek ugye .
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.02.14. 20:17:02 -
Solt #81683 Szerintem van azért ebben előrelépés... a Kossuth rádióban minden nap beolvasnak egy hőstettet az I. VH-ból... ha jól tudom INNEN! Mindig borsózik a hátam, ha hallom... -
#81682 -
pontijonny #81681 Ahhoz képest,hogy az USA ban a Briteknél ,a Franciáknál,Lengyeleknél,Finneknél, vagy Oroszoknál és sorolhatnám még ,micsoda megbecsülésük van ezeknek az embereknek ,persze nem csak a repülőknek hanem úgy összességében a veteránoknak ,én aszondom ,hogy mi úgy összesen szégyellhetjük magunkat . Ha az amiknál meglátnak egy bíborszívet vagy valami magasabb kitüntetést az öregeken ,ott vigyázzba áll mindenki ,itt meg azt se tudja a többség mi is az a vitézségi érem. Nálunk még mindig csak szőrmentén beszélnek azokról a hadfiakról akik részt vettek a nagy világégésben.
Ha nincs múltad, nincs jövőd tartja a mondás . -
Solt #81680 -
pontijonny #81679 Azért ,hogy megőrizte a a humorát a kisöreg,pedig átélt ezt meg azt . Bírom ahogy mondta amikor nem jutott eszébe egy két dolog,hogy nem érdekes:) majd ha az lesz eszébe jut.Kár ,hogy már nincs itt,és kár ,hogy ezekkel az emberekkel nem foglalkozott senki behatóbban,csak akik érdeklődtek a repülés iránt. Megérdemeltek volna ők is egy egy hosszabb műsort a tévében ,másokkal egyetemben én aszondom.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.02.14. 17:23:37 -
pontijonny #81678 -
Solt #81677 -
Frenky #81676 Mai kötelékrepülés
HUNter -
artivizsla #81675 4.20-nál az a kézi furdancs mekkora ötletes szerkezet !
-
croatianus #81674 Nagy Árpád, na persze... TÓTH Árpád :
Ő így csinájja -
croatianus #81673 Hát ja, nyilván gyártották, amire szükség volt.
Mint ahogy ezek az amerikai piacra valamikor tömegesen gyártott bowie-k is ott voltak minden sheffieldi cég kínálatában. De ez is eltűnik nemsokára, mint a borotvagyártás. Gondolom, csak megszokásból készítik a még meglévő cégek. Egy-két nosztalgikus lelkületű vadászon kívül (mert az apjának is ilyen vót) nem sokan vásárolhatják. Egy vérbeli "bushcrafter" hülyét kapna tőle (Nem "fulltangos"?!). Egy angol késfórumon olvastam, ahogy lehúzzák ezeket. "Nem pontosak az illesztések" meg, hogy "puha acélból van". Gondolom ahhoz a VG10-hez képest gondolhatta, mert én rendesen megcsapkodtam vele ma egy darab bikkfát, aztán úgy meg "tollaztam", hogy majdnem elrepült, és ugyanúgy vitte a szőrt utána.
Nagy Árpád (Révész) mondta, amikor megjegyeztem, hogy azért milyen jó, hogy főleg az internetes fórumok, blogok hatására van egy kis divatja a hagyományos bicskának, hogy az tényleg jó, meg, hogy még van egy-két juhász, akik 5-6 évente elhasználnak egy körmölőt, de igazából a háziasszonyok tartják el a bótot. Bár Angliában a törvény is megtámogatja kissé a hagyományos bugylikat (amiből még szintén csinálnak jópofákat Sheffieldben), mert ott záras bicskát sem lehet hordani.
Bár biztos nem egészen így csinálják már azokat se:
videjó 1.
videjó 2.
De legalább nem Kínában meg Pakisztánban, mint a régi amerikai márkákat. -
Solt #81672 EZT nézzétek! Elképesztő... :) -
#81671 -
pontijonny #81670 Nincs. De jellemzően minden kés,evőeszköz gyártó csinált borotvát is.
Angoloknál a leghíresebb valamiért a Wade & Butcher amúgy. -
croatianus #81669 Ilyen nincs a gyűjteményben?
-
Valka78 #81668 Nekem ilyen célokra ez van. -
pontijonny #81667 Bakker , egy kicsit püfölte azt a kést egy rönkkel ,oszt liheg mint a vadászkutya.:) Azt a természetjáró fizimiskáját :)
-
croatianus #81666 Ezért kell Hultafors-ot venni. Kétezer a ződ, úgyhogy nincs miért sajnálni. Bár nem mintha bármi baja tudna lenni.
Ez a jóval filigránabb sárga:
Tönkretételi próbálkozás
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
A gödörásásnál már szinte elővettem a zsebkendőt.
-
croatianus #81665 Ha sújtani akarsz, három ujjal megfogva a markolatvéget, akkor még fogod ezt is, azt nem repül el.
(Bár a narancssárganyelűre nem értem miért raktam, azzal nincs sok értelme csapkodni.) -
#81664 és ezek mire jók a késen? -
Lacusch69 #81663 Bezony ám...!
(Kb. 20. próbálkozásra sikerült...)
A Morára is kellene, de sajnálom kifúrni a markolatát.
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.02.12. 20:26:29 -
croatianus #81662 Hú, ez ráadásul olyan világítós, ugye? -
Lacusch69 #81661 Ilyen ronda lanyardot én is tudok csinálni...
KÉP
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.02.12. 20:01:31 -
croatianus #81660 Szerzemény!
Tudtommal híres beretvákat is gyártott valamikor a család!
Elment a délután az élcsinálással. Az nem volt a drágámnak (ha a kb 90 fokos lehúzást nem vesszük annak).
Ócsóbb volt mint egy alaplap, és jobban is vág.
Na nem sokáig lesz ilyen fényes, mert mingyán meghámozok vele egy kivit.
Tornasor:
Szerencsére erre nem tudok lanyardot kötni.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.12. 19:20:40 -
croatianus #81659 -
Valka78 #81658 Olyanokat keress, akiknek már sok eladása volt. Az ilyenek már nem kockáztatják a jóhírüket pár ezer forintért.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 22:14:16 -
artivizsla #81657 Én mind a két gyereknek a netről beszerzett alkatrészekből építettem össze gépet és eddig soha nem volt gond a használt alkatrészekkel, bár rizikó mindig van velük, ezt kár tagadni. -
Valka78 #81656 Egyéni felelősségre. Van az az olcsóság amiért érdemes kockáztatni. -
croatianus #81655 Azt majd nekem se használja a fele RAM-ot mi?! -
Valka78 #81654 használt AMD procik -
Valka78 #81653 Úgy látom ugyanaz vonatkozik az L-es és L nélküli verzióra. Szerintem ez annyit takar, hogy nem tudja érzékelni, ha a proci túlmelegszik. Ettől még a cool&quiet működhet, mert az a rendszer igényei alapján állítja a teljesítményt nem a proci hőmérséklete után.
De ha szerzel egy használt phenom II-t, az beválhat.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 20:45:01 -
croatianus #81652 Izé... "L" NÉLKÜLI verzió.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.11. 19:50:53 -
croatianus #81651 Hát azt nem tudom, de ha emiatt pl. nem működne a "cool&quiet" nevű fícsör (ami leveszi az órajelet, ha nincs nagy munka), az cifra lenne. Tüzelőt megspórolná, az biztos. De akármit is jelentsen, a neve alapján nem túl bíztató a hiánya egy pont a hőtermeléséről híres CPU családnál.
De mindegy is, mert ez csak az amúgy "támogatott" procikra vonatkozik.
A support ezt tudta írni a 6300-assal kapcsolatos kérdésemre (arról egy szót se, hogy az "L"-es verzió hogy támogathatja, ha ez meg nem, pedig ezt kérdeztem):
"Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we are not sure if you have purchased FX-6300. If yet, The CPU you want to use is not on the list, we do not recommend you using the CPU with your GIGABYTE motherboard to avoid unexpected system problem or hardware damage.
If you have bought the CPU, you may click here to download the latest beta BIOS and you may update your BIOS and test later. For BIOS update instructions, please click HERE. Please do not forget to load BIOS optimized default setting and please also do not try to overclock your system at this moment." -
Valka78 #81650 Ez:
"To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.
Note: Due to AM3 motherboard hardware design, CPU smart fan & temperature sense feature may not support when using AM3+ CPU."
?
És akkor mi van, ha nem támogatja a "temperature sense feature"-t?
Legfeljebb folyton fullon megy a venti és lassabban melegszik fel a proci(?)
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 18:44:28 -
croatianus #81649 GA-870A-USB3L
Athlon II x2 270
Giga r9 270
A vicc az, ugye, hogy ebbe támogatott a 6300 (ami még talán egy ideig bódogítna, és talán még a melegséggel se lenne túl sok baja, meg csak 95W), pedig ha megfeszülök se találok a RAM slot-ok számán kívül semmi különbséget. Ugyanúgy nincs neki olyan VRM heatsink izéje. -
#81648 én ugy állok a fejlesztési dologhoz, hogy ha a mostani rendszeremen is elindul a mostani játékok akkor ha egy CPU és VGA párost fejlesztek az még jódarabig kifogja hüzni nálam, lévén, hogy ztem 4-5 éven belül nem várható egy ujabb simulátor ami miatt teljes mértékben uj alapokra kéne helyezni .
Igy ha a legnagyobb ma még beszerezhető 8 magost AMD-t beszerelem még akkor is ha lassab egy intelnél ,de bőven fogja tudni azt a szintet amivel a jelenlegi szimulátorokat elviszi.Az hogy 70FPS helyett csak 50el viszi a játékot hol fog érdekelni.Ha jelenleg a 965x4esemmel mediumon tudok játszani akkor az ujjal meg pláne. Ezért nekem nem éri meg az intel árkülönbözetét.
Amig aktiv játéékos voltam addig egy CPU ciklus alatt 2 VGA csere volt majd ezután jött egy komplett gépcsere. Most már a 6-7. VGA generációt hagytam ki hd4850 es től), mert csak netezek és néha belenézek egy-egy játékba. -
Valka78 #81647 Vagy akkor már írd be az egész konfigot.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 18:10:17 -
Valka78 #81646 Az "új generációs" az már a DDR4 és azzal egyik sem lesz kompatibilis, ami DDR3-ra készült.
Azért veszek inkább most csak egy lapot. Jövő ilyenkor majd váltok, ha úgy alakul. Addig szerintem kiszolgál ez még.
Pontosan milyen lapod is van?
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.11. 17:59:05 -
croatianus #81645 Phenom II, Athlon II csak beleMENNE! Ha lenne.
A Phenom-ok nekem sose nem is voltak szimpatikusak, pont ezért a melegedős meg fogyasztós problémák miatt. Ellentétben az überstabil Athlonokkal (az enyém jelenleg 26 fokos gyári hűtővel). Az FX-ekkel meg, úgy tűnik, görgetik tovább a problémagalacsint.
Ez a négy-öt év lehet, hogy valami egyezményes. Mert ha kihozzák az "új generációsat" valamikor a közeljövőben, akkor a négyéves 9xx chipset is mehet a kukába, gondolom az AM3+-al együtt.
De számomra ez már nosztalgiázás.
Már csak a pízt kell összekaparni, meg nagy levegőt venni.
Csak az az újratelepítés ne lenne.