91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Zpogi
  • pontijonny
    Na most olvasom. Ne vedd már ennyire komolyan. Elmondod amit gondolsz ,mi is elmondjuk ,de alapvetően egyetértek abban,hogy repked mindenki ahogy akar.
    És amúgy itt nincsenek sem mesterpilóták,meg semmi ilyesmi:)
    Na meg amúgy is játékról beszélgetünk:))
  • pontijonny

Na végre:))
    Eszembe ötlött amikor még az Il2 ben mint savaseső ügyködtél:) és én sokáig azt hittem azaz nem is tudtam ,hogy földik vagyunk:)
    Csak ne forrna a véretek Pogiékkal ezzel az állandó belemegyünk a kutyaharcba ha bele döglünk is:)
  • acidrain
    Ismét beszúrom oktatási céllal, (nah jó, meg azért mert f@sza a zene alatta), aztán mindenki azt von le belőle, amit akar.Főként az eleje tanulságos, hogy hogyan ne, vagy mondhatnám úgy is, hogy mi történik, ha sok a vörös az ember háta mögött. Volt olyan kadét, aki "csak" gépet akart lőni és nem sikerült megértetni vele, bizonyos manőverek azért fontosak, hogy tudjon gépet lőni, vagy hogy ha már sz@rban van, akkor ne lövesse le magát.

Van még összevágott videóm, ahol többen repülünk, csak túl sok benne a fákk, így az jelenleg nincs nyilvánossá téve.
    Egyébként szívesen segítek bárkinek, aki érez magában affinitást arra, hogy komolyabban megtanuljon repülni, és kellő felszereléssel is rendelkezik. (gondolok itt joy-ra pedálra, fejmozgás követőre, mikrofonra.)

Üdv.
    Utoljára szerkesztette: acidrain, 2015.03.06. 17:51:59
  • Valka78
    Leírtam szépen a véleményem, azt mondtátok hogy hülyeség, aztán leírtátok ugyanazt pepitába. Én meg beleestem abba a hibába, hogy elkezdtem magyarázkodni pedig már látszott, hogy az egész nem vezet sehova... Felejtsétek el és hagyjuk. Mindenki repüljön ahogy akar, én nem vagyok se kiképző, se mesterpilóta, se szakértő. Belátom hiba volt belekotyognom, többé nem fordul elő.
    Béke!
  • pontijonny
    nem nem:))) Ne hagyjuk! Szabály az szabály,meg köll a pontos megnevezése a dolgoknak .

Különben mi a bánatért nem vesztek fel akciókat és feltennétek ide,akkor sokkal többet látnánk ki mit is ért bizonyos dolgok alatt.
  • Valka78
    Ok, inkább hagyjuk. Még most.
  • acidrain
    Felhomályosítalak, High yo-yo t energiafölénynél, low yo-yo -t eneriahátránynál csinálunk.
  • Valka78
    Nem hát. Többnyire felváltva csinálom.
  • artivizsla #82196
    Repülő baleset.
  • sakkay
    Az nem mindegy, hogy fölötte vagy alatta. De nagyon nem.
  • Valka78
    Ugyanezt írtam, csak magyarul:
    " Ha nagy ívben kanyarodik, akkor beléped a pedált és az ő fordulósíkja fölött, vagy alatt fordulsz utána."
    Vagy hívjátok yo-yonak ha tetszik.
  • pontijonny
    De 100 szónak is 1 a vége.
    Gyakorolj.A legjobb ha először csak úgy repkedsz ,próbálgatod a gép korlátait.Utána nem árt egy kis navigációt tanúlni.Az könnyebb ha elmagyarázzák ,de nem vészes.Jó ha tudod merre is jársz. Aztán (a BOS ban is lehet) beteszel magadnak egy ai bombert ellenfélnek.Ezt lehet ám közben is míg mást is tanúlgatsz ,és lövöldözől rá.Végtelen lőszer és próbálkozz.Majd később 1 ai vadász,ha már lelövöd akkor 2,ha azokat is akkor 3-4.
    Ha már mindentlelősz akkor irány az egyenes és onlyne. Ott jól meg fogsz halni :) mindig de majd láthatod a humán ellenfelek hogy csinálják:) És lehet tanúlni belőle.
    Nagy kár,hogy már nincsennek online repülő stázadok aktívak,mert régebben rendes képzés volt ,így gyorsabban lehetett elsajátítani az alapokat,lévén a kezdő kollegáknak mindig meg lettek mutatva a dolgok és amikor csinálta akkor is mentek az instrukciók.
  • 77pxdumbo
    Ez itt a Te oldalad.
  • pontijonny
    Ha figyelmesen megnézed (bár már mutattam) itt minden van ami a védekezéshez kell:))Mondhatnám tanári módon .Bár mázli is kell ilyenkor azért egy jobb ellenfél ellen.
    Egy kezdő,vagy gyakorlatlan delikvens nem izzasztja meg az embert

Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.05. 21:09:42
  • GaBika6
  • pontijonny
    Minden jó addig amíg le nem lőnek. És mindig akad majd valaki aki nem eszi meg ezekt a manővereket ,épp ezért mondom mindig ,hogy sokkal jobb ha én vagyok a másik 6 jában:) Hapl ezt a jojot nem rendszertelenül csinálod akkor a harmadik liftezésnél már todom mondjuk,hogy mikor érkezel egy bizonyos pontra és csak szépen repülök várva az alkalmat.
  • pontijonny
    Itt is olvasgass. Ezt most találtam de jók a rajzok meg így hírtelen a leírások is.
    http://users.atw.hu/bfhelp/faq/manover.htm
  • pontijonny
    Nézd a kék füstöt húzót.na az egy palást de ezt lehet folyamatosan is ,de a lényeget látod.Kell hozzá oldalkormány ,meg csűrő.
  • RepeszElek
    Egy trükköt már tudok az a jojó:) A könyvben olvastam. Hannig kedvenc játéka volt az ellenséges vadászgépekkel szemben. Azt csinálta hogy emelkedett majd süllyedt aztán megint emelkedett és így tovább. Nem tudták célban tartani.
  • pontijonny
    Nem fárasztasz senkit ,itt mindig szívesen segítenek.
    Az olló manőver egy horizontális síkon végzett védekező manőver.Előszőr valamelyik irányba élesen elhúzod a gépet majd rögtön vissza ugyanaz a másik irányba.Vagy túlfut rajtad az ellenfél vagy ha le akarja követni és te jobban tudod ezt akkor is .
    A palást orsót úgy képzeld el mintha egy henger palástján repülnél spirálisan.Ennek az az előnye,hogy bár a sebességed megmarad de nagyobb utat teszel meg ugye a spirális pálya miatt mit ha egyenesen repülnél.Ez is jó védekezés mert ha nem tudják utánad csinálni túlfutnak rajtad és akkor már a nyomukba is eredhetsz .
    Majd nézünk rajzokat ,meg vidókat neked.
  • RepeszElek
    Egyébként én ugye mint tudjuk abszolút nem értek a repülőkhöz még de egy német pilóta 1944ben egyszer azt mondta hogy az új yak-9esek tudásban már méltó ellenfelei az akkori messzereknek.
    Csak gondoltam megjegyzem:)
  • RepeszElek
    Szándékomban áll beszerezni a clod verziót is. Már utána néztem.
    Amúgy nem baj hogy a Bos az amin elkezdek tanulni. Ha a jeges pályán menni fog a felszállás akkor a fű biztos nem jelent majd gondot:)
    Egyébként tényleg nem akarok egy kis majom lenni aki lóg rajtatok mert tudom hogy utánanézhetnék a neten csak nem tudom mire kell rákeresni de ha őszinte akarok lenni ez sem jelenthet gondot de nem baj ha valakinek van kedve elmesélni mi az az olló meg a palást meg milyen formációk meg trükkök vannak amit egyedül gyakorolhatnék azt megköszönöm!:)
    DE ha nem az se gond majd utánanézek valamilyen irományban mik vannak:)
  • artivizsla #82182
    Csak hogy a népek, így estefelé megnyugodjanak :

• pontijonny
    DE nyersz vele helyzeti azaz magassági energiát előnyt. Azt mindig tudod sebességre váltani.Követni meg spec akár 3 gépet is tudok ,nem ,hogy egyet:) akármit is csinájon.
    Félre ne értsd nem okítani akarlak,de azért igen sok év tapasztalattal mondom,hogy főleg egy messzerrel lazán kidolgozok pár száz méter magassági többletet ,főleg ha ő síkba kanyarog közben ,akár csak egyet is. Onnan meg már megint csak én vagyok nyerő helyzetben.
    De mindenkinek megvan vagy kialakul a stílusa,kár ebbe belemenni,meg osztanunk egymásnak az észt.Pogi pl szeret a porban forggolódni,mégis eredményes nem is kicsit.

A lényeg úgy is az,hogy mindenellenség leessen,hogy ezt ki hogy oldja meg az mindegy:)
    Engem az utólsó években légi harcban nem is nagyon lőttek le már,néha megfüstölt valaki .Viszont kényesen ügyeltem mindig ,hogy csakis előnyös helyzetből kezdjem a harcot,ha kellett rászántam még 5-10 percet a helyezkedésre még akkor is ha szintben láttam az ellent.
    Persze akadtak olyan szituk amikor nem volt mit tenni és kellett tekerni a botot ,de erre van az 1vs1 gyakorlás,hogy ott se legyen az ember letolt gatyával.
    És mindezek mellett azért megvóltak a győzelmek is ,jelzem pl az atagon ha bement sok magyar akkor az első helyeken a staton mindig ők voltak.
  • Valka78
    Egy G2 -es messzerrel 3 yakot is le lehet szorítani tartósan, ha van 2000 m fölényed.
    Igaz dogfight szerveren, ahol nincs fülke
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.05. 20:03:04
  • Valka78
    Ez így van.
  • Valka78
    Te fogsz több energiát veszíteni, ha felfelé húzod. Ő jobbra megy, te balra fel - te sem fogod őt jobban látni, mint ő téged. A végén ugyanott vagy ahol elkezdted - ha szerencséd van. Amit mondasz az akkor jó, ha energiatöbbleted van. Olyankor én is ezt csinálom. Felhúzom, megyek amíg lehet aztán leborítom az ellen után. Közben figyelem, hogy milyen gép és hogy repüli a pilóta. Ha látom, hogy bénázik, akkor szépen elkoptatom az energiát, hogy ne repüljem túl mikor beülök mögé. ( jav:Na az is csak 1vs 1-ben természetesen) Ha ügyesnek tűnik, marad a rácsapkodós türelemjáték. Előbb-utóbb úgyis megcsípem a meggymagköpködővel. Onnantól meg többnyire vége.

Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.03.05. 19:54:56
  • 77pxdumbo
    Természetesen ez az orosz és főleg a korábbi vasakra igaz.
    Én az első majd egy évet csak a felszállást gyakoroltam -ment is profi szinten- leszállni nemigen kellett.
  • 77pxdumbo
    Ja! Tovább is olvastam. Hát régi IL2-ben azért adódnak érdekesebb szituációk. Ha Jakabbal egy energia szintre kerülsz, már valamit elrontottál, vagy nem figyeltél eléggé. Végső esetben lenyomod az orrát oszt kövessen szétesés nélkül Én IL2-ben vörös oldalon harcoltam, vagy 5-6 évet, és el kell ismernem, csak arra apelláltunk, hogy melyik forrófejűbb vagy tapasztalatlanabb messer pilóta hibázik. Ha nem tették, nagyon hozzá sem tudtunk szagolni, csak bujkáltunk és a nyakunkat behúzva lestünk felfelé, mikor esnek a nyakunkba. Ha fel is kapaszkodtunk, sokáig nem tudtuk tartani magunkat, mert a mi vasaink nemigen bírták a magaslati levegőt.
  • 77pxdumbo
    De teljesen érthető. Pontosan azt próbáltam megfogalmazni. Nincs olyan, hogy "Kifordul, te mész tovább". Ebben az esetben valóban utánad locsolhat, de legalább nyugodt lehetsz, mert TE követtél el óriási hibát. Ha kifordul Te -még mielőtt túlfutsz rajta- már emeled is kifelé a gépet ezerrel. A nagyobb biztonság kedvéért, ha az ellen jobbra rántja el, akkor Te balra húzod fel. Így ha jól csinálod akkor a hat órájában hatolsz felfele. Akkor aztán forgolódhat visszafele, Téged már biztos -nem, hogy eltalálni- de még látni sem igen fog, amíg újra be nem esel a hatjába.
  • Lysandus
    Azért baj, ha ugyanazon az energián vagy a Jakkal, mert ő jobban fordul. Ott már nem az energia számít, hanem hogy melyik gép fordul jobban szintben. És az nem a Bf. Két dolog üthet ne ilyenkor:

- Fordulsz utána, de ő jobban fordul, tehát mögéd fog kerülni előbb utóbb, és te leszel az üldözött.

- Megpróbálsz szűkebben fordulni nála, hátha egy szerencsés lövéssel eltalálod, mielőtt mögéd kerülhetne. Ekkor viszont jó eséllyel a maradék energiádat is elveszted, vagy átesel, vagy ki kell venned fordulóból, ekkor hamarabb kerül mögéd. Azaz: nemhogy energiafölényed lenne, de még energiahátrányba is kerülsz. Nem sok jót ígérő szitu.
  • acidrain
    A géppárban nagyon össze kell szokni, hogy hatékony legyen, mint ahogyan azt már előttem leírták a kollégák. A kísérő, és a vezérgép feladataival mindkét pilótának tisztában kell lenni, ezen kívül nagy fegyelmet igényel, és koncentrációt. Persze ha már jól összeszokott a géppár, akkor "ösztönösen" tudják, hogy mit csinál a másik. Erre sok időt, és gyakorlást kell fordítani. Schwarm-ban még összetettebb a dolog, főleg mikor két különálló gépárra kell szétválni. Már a helyes köteléktartás is gondot okozott sokszor. Pl fordulóknál a kísérő általában lemarad, ezért van szükség a "crossover turn" -re.
  • acidrain
    Benne vagyok.
  • Valka78
    I-185-re gondolsz.
  • Valka78
    Öt ezer méteren ma már nem sok esélye van a lavórnak a G10 ellen. A G6 most is egy fostalicska, de a G10 pl egész jó. Meredeken spirálban felfelé, oszt kövessen, ha tud. 4K fölött már nemigen megy neki. Persze némi helyezkedés kell előtte.
  • pontijonny
    Különben ezért szeretem a Clod ot ott a gépek viselkedése a valóságoshoz nagyon közel áll Tomék rengeteg kutató munkát beletettek és az apró részletekre is figyeltek. A régi Il ebből a szempontból ,hogy finom legyek is elég gavallér volt.
    Ha megnézünk lelövési adatokat rengeteg Jakabot leszedtek G6 okkal ,ráadásul pl a La7 az nem is nagyon volt a frontokon azaz csak kis számban,a Jak 3 vagy 9 ?? na az is ha jól tudom.Olyan ez mint az I mittudomén hanyas amiből gyártottak 4-5 darabot aztán mindenki azzal repült:)
    A Clod ban egyenrangú gépek vannak ahogy az a valóságban is volt ,egy Hurrival is tökéletesen pariban lehet lenni egy messzer ellen ha jól és okosan repülik.
  • pontijonny
    Látod az lehet ,de G6 al dogolni egy Jakab ellen az maga a halálos ítélet. Amúgy ezek csak a régi Il ben ilyen űberek szerintem:))
    Volt egyszer ,hogy Jupival (régi harcostárs) war on G6 al géppárban találkoztunk 2 La7 el kb 5ezren.Rövid tanácskozás után kiugrottunk:) úgyis saját terület fölött voltunk.
    Ezek az űber orosz vasak hihetetlenek voltak,egyszer kíváncsiságból kipróbáltam egy dogszerveren őket és kb csokorszám lőttem a gépet,na ezek az igazi UFOK.
    G6 meg G10 esélytelenek voltak ellenük,max ha meglepted őket,
  • Valka78
    Közben rájöttem, hogy mi bajotok van nektek. Én a '46-ról beszélek, ti meg a CLOD-ról. Nagyon hozzászoktatok, hogy hasonló képességű gépek ellen mentek. Akkor mondom másképp.
    Van egy 109 G6-od, az ellenfél meg yak 9 vagy yak 3, mondjuk 3000 m-en.
    Ha közel azonos energia mellett - mint a példában - mögé kerülsz, nincs más választásod, mint beülni mögé és megpróbálni leszedni. Ellenkező esetben, vagy ha nem sikerül, mehetsz kapálni. Megpróbálhatsz elszakadni és energiát gyűjteni, de az öngyilkosság. Leszáll, megkávézik, elszív egy cigit és még úgy is utolér...
  • sakkay
    Ha netán ebbe a régióba leledzel éppen, szólj nyugodtan, ha itt vagyok, bármikor jöhetsz.