91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
croatianus #82245 A fényérzékenységet állítgattad? -
croatianus #82244 A helyzet az, hogy két féle van piacon. Az egyikből szuperkönnyű kivenni - a másikból lehetetlen. Már nem emlékszem, hogy lehet őket megkülönböztetni, utána kéne nézni.
Mindenesetre, mivel nekem kielégítően működik buhera nélkül is fehér ledekkel nem is foglalkoztam a kérdéssel nagyon. Az, hogy nappal van nem nagyon érdekli, csak ha direktben besüt a nap. Egyébként is be lehet lőni az érzékenységét, ha arról van szó (mondjuk ha merülget az elem). -
#82243 Tudom, hogy van benne és látja is , csak mindegy milyen erősen világit akkor is ugyan olyan halványan látja csak. és valaki már emlitette , hogy ő tudja használni igy is gond nélkül. -
croatianus #82242 Hát ha nem buherálod a kamerát, nem is fogja látni az IR ledet, hisz pont ezért kell buherálni.
Ezek szerint most titkot árulok el: INFRASZŰRŐ VAN BENNE! -
Valka78 #82241 A szűrő miatt nem látja rendesen. Azt ki kell venni ha ir ledekkel akarod használni. -
Valka78 #82240 A sima trackir sokkal könnyebben elvesztette a ledet, azt valahogy nem sikerült beállítani. A noirnak egyszerűbb a menüje is. És megfelelő megvilágítás mellett arcleolvasással is működik, habár az már tényleg kényes dolog. Viszont nem kell vacakolni se ledekkel, se szűrőkkel. 30 fps -el teljesen akadás mentesen megy, nem tudom hogyan lehetne jobb 60 fps miatt. Mondjuk a nagy látószög az jó - hogyha közel van a kamera. 1 méter távolság kell neki, ez itt nem akadály (az új 28"-as monitorom mellett). Egyébként én is ps3 eye-t akartam venni, de 5K alatt nem találtam akkor, annyiért meg sajnáltam volna szétbuherálni. Ráadásul azt írták róla, hogy elég nehézkes is a szerelése. Ebből amit belinkeltem, kb 2 perc kivenni a szűrőt és betenni a másikat és gyerekjáték. És így a fényviszonyok teljesen lényegtelenek. A ledek sem bocsájtanak ki látható fényt, szóval teljesen komfortos. -
croatianus #82239 Egy biztos, azt az 50k-t nekem érdemesebb egy i5-ösbe (meg egy alaplapba) tennem, ha már teszem valamibe.
A lényeg, hogy a hüvelykujjazásnál fényévekkel jobb ez is, mivel alapvetően ugyanazt csinálja. Nekem megváltás volt.
(Aztán lehet, hogy meglepődnék, ha kipróbálnék egy TrackIr-t.) -
#82238 Nekem is PS3eye van,de 2 problémám van vele, az első , hogy nem tudom használni a mikrofonját, az eszközkezelöben megjelenik,de mégis szürke a tesztelésnél, néha müködik,de olyankor öngerjedésbe megy át vagyik amikor beszélek akkor visszahallatszik a hangszóróba amit ujra vesz a mikrofon és igy tovább folyamatosan erősitve magát.
A másik meg én IR ledekkel próbálkozok,de eddig nem akar összejönni, pedig már 1w-os power ledet is próbáltam,de ugyan ugy fél méterről látja csak nagyon halványan mint a távirányitós ledeket.Igaz nem buheráltam meg a kamerát,de nem is nagyon szeretném, hogy tudjam rendeltetésszerüen is használni.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.03.08. 19:31:16 -
pontijonny #82237 Na de TR nél beállítod a mozgásokat ,neked mi a kényelmes oszt annyi.Én mindent azzal használtam és hibátlan volt.Na az az 1 perc.Maga az,hogy bedugom,meg elindítom ,az pár másodperc oszt használom.Nem zavarja semmi ,legalábbis nekem sose volt bajom a nappal ,lámpával.
A másiknál meg koponya meg ledek távolsága ,meg a fene se tudja miket kellett állítgatni,mondom 10 perc után repült:)
De biztos jó az is amit te mondasz.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.08. 19:26:40 -
croatianus #82236 A profil beállításra gondoltam, azt csak egyszer kell megcsinálni minden szimmel. Jól is néznénk ki, ha minden repülés előtt kéne.
Az mondjuk igaz, hogy pl. valós idejű prioritást kell adjak neki, meg még van egy trükközés a kézműves kamera-drájver miatt.... -
pontijonny #82235 Én elhiszem:) Egyet tudok.TR-t bedugod ,használod.Nincs variálás ,nem kell állítgatni .Én azt szoktam meg,egyszer akartam csinálni(csináltam is mert megkért valaki) egy olyat amit te mondasz 10 perc után kibaxtam az ablakon,én öreg vagyok már ehhez a retkeléshez:) De akinek van rá ideje meg kedve annak biztos jó:)
TR el nincs semmi probléma,kb 1 perc alatt beállítod.De talán sokat is mondtam.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.08. 19:14:20 -
sakkay #82234 Repültem a BOS-al. Nagyon sokat javult-tényleg. Ami viszont a fixa ideám az nem változott(csak finomodott):ha előretolod a botot kis sebességnél, még mindig hanyatt dobja magát a messza. -
croatianus #82233 A facetracknoir-ba egyébként akkor most nem csak egyszerűen beleintegrálták a freetrack-et?
Márhogy a tapasztalatodra vagyok kíváncsi, hogy miben szerepel jobban, érdemes-e buzgolkodnom vele? -
croatianus #82232 A 30 fps-ről én is azt gondoltam, hogy bőven elég, amíg nem próbáltam a 60-at. -
croatianus #82231 Jó az!
Én egy ilyen kamerával használom: PS eye
60 fps-t tud és nagylátószöget. Lehet találsz ócsóbban is, én valami 3k-ért vettem doboznélkülit. Le kell hozzá tőteni pc-s drivert.
Amúgy meg egy gagyi kínai bicikli-hátsólámpát alakítottam át, szóval ilyen infraleddel nem is szórakoztam, mégis jó, kivéve, ha konkrétan besüt a nap a hátammőgé (olyankor amúgy sem gubbasztunk a gép előtt, irány a szabadba!). Egyetlen hátránya, hogy kikapcsoláskor végig kell nyomkodjam a hét! különböző villogóprogramot .
A beállításokkal kell igazából sokat pöcsölni, de az meg TrackIr-rel detto. -
Valka78 #82230 Csinálhatsz is magadnak. Én cirka 2500 Ft-ból megoldottam, az is csak a webcam ára volt, a többit itthon kukáztam össze a fiókok mélyéről. Ha van pár régi távirányítód, kiszedheted belőlük az infra ledeket - 3 db kell - és felrakod egy baseball sapkára, vagy valami napellenzős fejpántra. Kell még elé egy 150 ohmos (én 300-ast tettem) ellenállás és a pc tápjára rá lehet kötni. Még a zsinórját is egy rossz egér "farkából" csináltam .
Szoftvernek a facetracknoirt ajánlom, a freetrack nálam nagyon gyengén szerepelt. Kamerának valami olcsó vacakot, amiből könnyű kivenni az ir filtert. 640x480 és 30 fps bőven elég.
Webcam
Egy rossz flopylemezből kivágsz egy darabot és berakod a lencse elé.
A beállításokkal én majdnem egy hétig vacakoltam, de megérte. Teljesen jól működik és nem 53K volt, hanem csak 2,5.
-
pontijonny #82229 Minnél későbbre halasztod a TR vételét annál jobban el fogják venni a kedved. Akik online ezeket a programokat használják napi szinten ,mind komoly gépekkel(PC) joy al TR el vannak felszerelve,és ha nem szerzed be ezeket max céltáblának leszel jó.
Tudom nem a technika teszi a játékost,de sajna pl egy hotas pedállal kb behozhatatlan előny avval szemben akinek nincs.Míg te a billentyűn keresed mit is nyomj addig az már el is felejtette.TR ugyan az,.Míg te az egérrel vagy a joy hatswitc el próbálod követni addig ez neki semmi problémát nem jelent. Ergo vagy veszel ilyen cuccokat ,vagy lelőnek.
A tr -t ki tudod váltani azzal amit linkeltek neked.Az olcsó,de állítólag tűrhető.Nem tudom sose próbáltam.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.08. 18:14:34 -
croatianus #82228 Izé... a freetrack link neked akart menni, csak elrontottam. -
RepeszElek #82227 Ez is jó volt! :) de ez már hideg vérű vadászat volt. Nekem tetszett ahogy savas a vizet felkavarta maga alatt és ollózott meg csűrte csavarta a gépet ami csak belefér. Ha nem is okos stratégia látványosnak látványos az biztos! :) Félek hasonló forrófejű pilóta leszek én is..... :)
Viszont megnéztem ezt a trackir 5-öt és hát csak webshopban lehet kapni sajnos de ez annyira nem baj bár nem szeretem de sokszor vettem már netről viszont az ára már nagyobb gond, úgyhogy egy kicsit még várok amíg elérem azt a szintet amikor már büszkén állíthatom hogy amatőr játékos vagyok, és csak azután veszek! :D
Jah amúgy ismételten köszönöm a segítséget!
Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.08. 17:47:02 -
pontijonny #82226 Herr vagyok álnéven.Lévén ki vagyok tíltva vagy mi:)
Itt megtalálod őket,vagy fent az atagon.
Vagy TS en is beszélhetsz velük,de azt most nem tudom melyiken vannak.
De szerintem is menj be az ATAG ra és pikk pakk kitapasztalod mit lehet és mit nem. Az 1 vs 1 az egy dolog de mindenki máshogy repked,úgyse az a mérvadó.
Ha nagyon gyakorolhatnékod van tegyél be 4 AI spitet a tenger felett és van az a gyorsküldi és egyedül legyél ellenük, .Amit te akarsz,hogy lásd mit tudsz kihozni a gépből azt ott is megtudod.
Különben a dinamikus repülés a lényeg 200 alatt hiába húzod a botot max egy helyben áll nem emelkedik.Szóval csak menj az ATAG ra.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.08. 17:44:50 -
croatianus #82225 Itt meg tudod nézni, ki van fönn: ATAG honlap
Esetleg érdemes a fórumra regisztrálni, és be is köszönni, meglepően szívélyes társaság, és sok infót találsz a TF-patch vonatkozásában. -
croatianus #82224 ATAG- on általában 9 óra tájt esélyes MKHL előnévvel egy-két tiszt úr, leginkább Kobold maestro. -
Road93 #82223 Az, hogy szeretem a közelharcot, azért nem jelenti, hogy ész nélkül csinálom :D . Általában le szoktam választani egy pacienst, el távolítani a többiektől és utána kezdődhet a játék. Meg persze egy spit ellen a közelharc sem azt jelent, hogy nekiállok és megpróbálom utolérni egy lassú fordulóban kis sebességnél. Inkább agresszivitásra építek, meg arra hogy levágjam az útját, vagy eléhúzzak, netán vízszintes ollóba kényszerítsem. Egy két gyors forduló, ha nem jött be kicsit eltávolodok és újra szembehúzok. Azért szeretnék 1 az 1 elleniben gyakorolni, mert azonos gépek ellen lehet legjobban meglátni, hogy mit kéne másképp csinálni, egyes helyzetekben, milyen sebességnél hogy fordul legjobban, hogy lehet legtöbbet kihozni belőle függőlegesen stb. Akiket pontijonny említett őket hol, vagy hogy tudnám elérni? -
croatianus #82222 Ez oco, csak bütykölni kell egy kicsit:
freetrack -
pontijonny #82221 orrsegédszárny.
Féklap az addig jó amíg egyszer szűkebben fordúlsz oszt utána már csak laffog a vas.Nagy bajban persze néha használja az ember de inkább a nagy sebesség hatásos,kis sebesség halálos lebegjen a szemünk előtt.
Persze leszállásnál kell.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.08. 17:15:53 -
croatianus #82220 A fékszárnyat leszálláskor ütközésig ki kell nyitni!
Harc közben, tudtommal, valóságban nem használták, bár - és most eléggé konszenzusos alapelveknek mondok ellent - nekem úgy rémlik, hogy talán Hannig-tól olvastam, hogy egyes ászok kedvelték a "lassúzást", és olyankor talán használták. Bár az biztos, hogy pont a keleti fronton kifejezetten tiltotta a szabályzat a "kutyaharcot", először 3000, majd 5000 m alatt.
Amúgy, ha kimondottan az a célod, hogy elkoptasd az energiádat () ahhoz nem kell, mert a CloD-ban elég jól le van modellezve a belépőélen lévő rugós lap (mittommi a neve), úgyhogy emiatt nagy sebességről is élesebben fordulsz mint egy Hurri ...az első fordulóban, aztán jön a baj.
Összességében, mivel sokkal részletesebb a repmodell, több apró tényező van, amit ha ismersz, ki tudod használni. De ezeket ki kell tapasztalni.
Úgyhogy szerintem legjobb, ha szépen bemész ATAG-ra, azt majd megszokod. -
pontijonny #82219 Ez a tuti.
-
pontijonny #82218 Az savas mester volt . Imád a porban pörögni és azt is amikor egy falka spit van a seggében:)
És nem volt jó a taktika de qrvára élvezte:) Van aki le se xarja ha lelövik,van aki meg ideges lesz tőle.(én pl nem szerettem) Van aki full játéknak fogja föl,van aki komolyabban veszi. Egyén függő különben.
Track IR 5. Ez kell neked.
Ez a TR honlapja.
az 5 ös a legújabb klippel .
Csak nem oco.
Tudod használni projektorral is az nem gond egy kis állványra felállítod magad elé áll magasságba és észre se veszed,hogy ott van. -
RepeszElek #82217 Ez a videó bitang jó!
Az eleje mikor sokan kergetik tisztára mint egy akció filmben nagyon élvezetes volt, viszont ha jól látom ott azt történik hogy elkoptatja a saját energiáját így az üldözői túlrepülnek rajta.
Azt szoktátok mondani hogy az energiafölény a legfontosabb és én igyekszem is ezt észben tartani akkor ez most nem volt jó taktika a részéről?
Viszont ez a fejmozgás követő nagyon tetszik, nekem kell egy olyan! :) Melyik márkát vagy típust javasoljátok?
Csak azt nem tudom még hogy hogyan használjam mert projektorral kiszoktam vetíteni a képet.. -
pontijonny #82216 Lévén egész más a repmodell (kicsit közelebb a valósághoz) így a légi harc is más. Viszont ha imádod a közelharcot akkor sok babér nem fog teremni szerintem neked.
Eleve téves az az elképzelés,hogy ezekkel a gépekkel dogfightoltak ,azaz nem erőltették.Online aki nekiáll szöszmötölni ,általában hamar meghól. Egy rácsapás,max 2 ,egy gép.Kb ez a jó taktika.
A kérdésedre a válasz amúgy .Keresd meg Savas barátomat,vagy Tomot ,Vagy Pogit.Vannak még mások is akik jók de nem hiszem,hogy aktívak lennének nagyon.
Tomtól sokat tanulhatsz,ő érti is amit csinál:)) (ellentétben velünk) viszont sűrűn fogsz újraindulni:)
De a többiek sem kíméletes arcok.
Ennyit tudok mondani.
-
Road93 #82215 Sziasztok!
Nagyjából 2-3 éve játszok online az il2 1946-al és csak mostanság szereztem be a Cliffs of Dovert. Imádom a közelharcokat, de azt vettem észre, hogy nem pont ugyanazok a mozdulatok, nem pont ugyanazok a fékszárnyállások stb. hatékonyak az egyes manővereknél mint a régi játékkal. Azután érdeklődöm, hogy lehetne-e valamelyik tapasztalt pilótával, vagy pilótákkal közületek 1 az 1 elleniben egy pár gyakorlást csinálni, hogy kicsit familiarizálni tudjam magam az új repülési modellhez? -
artivizsla #82214 Azért imádjuk az öreget. :))
-
artivizsla #82213 Kávé mellé.
-
#82212 :)
-
artivizsla #82211
-
croatianus #82210 Na ne legyen mán megint vihar a biliben!
(Bár elhangzott, hogy fontos a megfelelően fejlett önérzet)
Egyébként nekem se esett le eddig, hogy ezt hívják jojónak, annak ellenére, hogy rengeteg ilyen tanábrát végignéztem a különböző manőverekről.
Ettől függetlenül magátólértetődően használom, és úgy ahogy írtátok meg mutattátok (bár van még mit csiszolnom rajta).
Azért, azt az egészhez hozzátenném - hátha nem leszek megkövezve érte - ,hogy valójában a különböző néven nevezhető manővereknek az igencsak kreatív kombinálására van szükség. Az ollózás például önmagában a legritkább esetben fordul elő,megfelelő ellenfél esetén mindig belekeveredik egy kis jojó, egy kis palástorsó, és már meg is kapjuk az ún. rolling scissor-t (t...m tudja, hogy mi a magyar neve), amit én speciel különösen élvezetesnek, igazi adrenalin bombának tartok, hiszen olyankor már tényleg minden apró mozdulat élet-halál kérdése. Ugyanolyan természetesen lesz ebből időnként deffenzív spirál, de a hozzáértők nyilván még hosszasan tudnák folytatni a sort.
A lényeg, hogy el kell jutni oda, hogy ezeket már szinte ösztönösen, intuitívan használja az ember néha még saját magát is meglepve. Semmi esetre sem fogalmilag gondolkozva, hogy most egy ilyen manőver, aztán egy olyan...
Ez amúgy minden harcművészet lényege tudtommal, ezért fontos a napi szintű gyakorlás mindegyikben, hogy a különböző jól kitalált mozdulatok rendszere gyakorlatilag gondolkodás nélkül, ösztönszinten álljon rendelkezésre éles helyzetben.
És ezt valóban nem lehet tablettában bevenni, sok munka, és idő kell hozzá. Ja, és veleszületett érzék sem árt.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.03.07. 14:17:02 -
Solt #82209 Hát az, hogyha húzogatom olyan jó-jóóóó.... :D
-
#82208 Na most akkor mi van a yoyo-val?
-
Valka78 #82207 Nem veszem komolyabban mint kell. Csak nem akarok egy értelmetlen szócséplésbe belemenni. Már kezdett bosszantani, arra meg most nincs szabad kapacitásom -
artivizsla #82206 Japán gépekről.