IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#taps>#taps><#nevetes1>#nevetes1><#integet2>#integet2>
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2014.11.17. 15:42:12
1. a fejlesztő tudja (mielőtt nekiáll) hogy mit akar csinálni, milyen játékot, hogyan, minek kell megfelelnie, stb. Tudja hog ehhez milyen erőforrásai vannak. Tudja hogy a népnek mi kell. Tud mindent ami a munkájához kell.
Ezért nem tartom drágának a DCS gépeket 30-40 dollárért, mert tudom hogy azzal foglalkoztak, és minőségi munka. Ha még jobb lenne, még többen is fizetnék érte. Nincs olyan hogy nekiállnak egy szimet fejleszteni és megmondják h ez bizony 300 euró lesz va mittomén, de nagyon durva lesz. Nincs mert a piac nem bírja el. Ez sosem térülne meg. Tehát ésszerű keretek között kell tartani az árat és azt is amit kapsz érte. Na ez most NAGYON felborult a BoS-nál.
Egyszer már nagyon megszívtam a CloD-al, ami a világ legrosszabb szimle volt, kb. egy alfa készültségű játék. Ma sem lett sokkal jobb szerintem. kb 3 órát játszottam vele, és kiadtam 15e ft-ot érte. Többet ezt velem nem játszák el, semmiféle fejlesztő csapat.
A BoS -hoz nagy reményeket fűztem, de sajnos ugyanaz mint a CloD, talán egy fokkal élvezhetőbb. Viszont ezt nem tartom szimulátornak. Ez kb. annyira szimulátor mint a wartündér. Azzal meg komoly szimes nem játszik (bocs ha vkinek a lelkébe taposok).
Szóval szerintem nincs igazad a sírással kapcsolatban, ha a BoS 20e ft-ba kerül, akkor igenis legyen a legjobb szim a világon, verjen köröket a DCS-re, mindenre, és már veszem is meg.
Ezzel szemben mai állapotában (és ez valszeg így is marad) egy forintot sem vagyok hajlandó adni érte. ha fizetnének érte akkor kipróbálnám maximum...
Szerintem ez nem sírás, hanem nagyon is jogos.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.11.17. 14:58:03
GOOBY, pls
Azt kéne nekik belátni, hogy aki repszimmal játszik az képes kiadni érte sok pénzt ha hozza azt a szintet amit elvárt és beigértek neki.
Mert aki a szimulátor világába mozog az tudja, hogy nem évente jelenik meg viszont cserébe ha egy jó játékot kap akkor 5-6 évig elvan vele mig jön egy jobb szebb utód.
Példa van rá a sturmovik ilyen volt sok embert lekötött és szerette és sztem aki komolyan gondolta az nem warezolta pont amitt mert több évre volt és nem ugy mint a FPS-eknél hogy 5 óráért kérnek el 12k-t a single részért .
ÉS ha nem köpött volna a levesbe a 777 akkor a közösség kivárta volna és besegitett volna a CLod kijavitását is és akkor megint lett volna egy simulátos amit évekig használhatunk mig ne mjön a folytatás, ehelyett kapunk egy tulárazott játékot ami igy ránézésbe csak szebb az eredeti sturmótol,de nem nyujt többet nincs előrelépés.
HA összenézzük , hogy a CLOD kiadáskor 9900ft-ot kértek el ahhoz képest mi kerül ezen 2x többe? ugy hogy még majd fizzessek utánna a kiegészitőkér?
ÉS ha már most ilyen a fejlesztők hozzáállása a közösséghez akkor milyen lesz majd x év mulva ?
Tehát a CLOdért ki lehetett volna addni a 20k-t mert azon látszott a fejlődés és a fejleszthetőség, föleg ugy hogy már be volt jelentve a moskvai és a koreai rész.
DE ezért ez lenyulás a semmiért ebben nem látom a fejleszthetőséget és a jövöt.
Uff szolottam, egy rossz pillanatomban...bocsesz <#szomoru2>#szomoru2>
Szóval ebből még speciel nem vonnám le azt a következtetést hogy hamarosan olcsóbb lesz.
15 dollár 2 géppel drága sztem -legalábbis nekem.
De legyen igazad, én örülnék neki!
GOOBY, pls
*de lehet mégis megveszem, ha lemegy 1000ft körülre az ára, 2035-ben
GOOBY, pls
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Nagyon jó ez a videó, brutál ahogy rezzenéstelen arccal csinálja, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne amit művel 😊
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
70 évvel ezelőtt 1944 november 16-án A Puma vadászezred 101/1. és a 101/3. századból két kisebb kötelék volt szabadvadászaton Budapest és Jászberény légterében. A 101/2. század pedig a déli országrészen repült bevetést,a Dunán átkelő szovjet csapatok ellen Mohácsnál..Egy négyes kötelék Jászberény térségében szovjet Lavocskin 5-ös vadászokba futott bele 6000 méteres magasságban.A Pumák közül egy géppár azonnal szembetámadta a szovjet vadászokat ,Debrődy György főhadnagy sorozata nyomán az egyik gép végzetes találatot kapott és zuhanni kezdett.A La-5-ös pilótája a 178. gárda vadászezred századparancsnok helyettese Zsigulenkov főhadnagynak volt aki mintegy 200 bevetéssel és 20 légigyőzelemmel rendelkezett.Még sikerült leszállnia sérült gépével,de már holtan emelték ki a kabinból. Ezalatt a négyes kötelék másik két tagja Tobak Tibor hadnagy és kisérője Pintér Gyula hadnagy egy-egy La-5-ös felett győzedelmeskedtek.A harc után Jászberénytől Hatvan felé repülve a négyesre szovjet Jak-9-esek támadtak és Debrődy főhadnagy szinte azonnal egy Jak-9-el találta szemben magát,a két gép szemből támadott egymásra.A szovjet gép a levegőben felrobbant a kapott gépágyú tűztől,de eközben a magyar Messerschmitt is találatokat kapott,a főhadnagy súlyosan megsebesült.
Eredmények:
Tóth Lajos hadnagy - Il-2 (Apatin)
Szentgyörgyi Dezső zászlós - Il-2 (Apatin)
Debrődy György főhadnagy - La-5 (Jászberény)
Debrődy György főhadnagy - Jak-9 (Nagykáta)
Pintér Gyula hadnagy - La-5 (Jászberény)
Boldizsár László tizedes - La-5 (Jászfelsőszentgyörgy)
Tobak Tibor hadnagy - La-5
Veszteségek:
Debrődy György főhadnagy két gépet lőtt le ezen a napon, de a második sokba került neki. Szembetámadták egymást a Jakkal, mindketten lőttek, az orosz a gép hasába kapta a Messerschmitt 30 mm-es sorozatát és felrobbant, viszont Debrődy főhadnagy súlyosan megsebesült a hasán.karján és a hátán is a Jak lövedékeitől. Egy 20 mm-es lövedék keresztülment rajta egy 12,7 mm-es pedig megállt a gerincoszlopa mellett,ezt a lövedéket élete végéig a testében hordozta. Még mielőtt elájult volna sikerült kényszerleszállnia Hatvan mellett,ahonnan korházba szállitották.Aznapi kettős légigyőzelméért megkapta között a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Érmet is.Sokáig tartott, míg valamennyire felépült,de sebesülése miatt bevetést többet nem repülhetett. 1945 tavaszán került vissza a Pumákhoz. A háborút 204 bevetéssel és 26 légi győzelemmel fejezte be,mint a harmadik legeredményesebb magyar vadászrepülő.
Vitályos Gábor szakaszvezető Székesfehérvár-Sóstói reptéren kényszerleszállt, gépe átvágódott, kigyulladt és Vitályos bennéget."
www.smart-bus.hu
Jurgis Kairys kedvenc figurája a Szu-26-ossal (M-14-es motor 360 Le) persze alacsonyan, mert úgy veszélyesebb 😄
Itt a japókat sokkolja vele a Fukushima air show-n:
"Na... Minekutána a védtelen - és legfőképp nyílt terepen álló - szánalmas teherautókat más simán (khm-khm...) széjjelfákingoltam az A-10C ágyújával, rakettyájával, kazettás, lézer és butabombájával, mevrikjével gyakorláshoz szerkesztett missönökben, elkezdtem a kampányt a nevezett jószággal.
Első játszós küldi, elvileg még csak bemelegítő a bemelegítéshez, kb mint amikor a cipőt húzzuk a futáshoz.
Tatásan robottal a cél felé, a brífben semmi veszélyről nincs szó, osztánosztán eccercsak valami kegyetlenül alámfakingol... Mire magamhoz térek ezt megteszi még kétszer... szóval nem esett le olyan gyorsan, hogy mi is történt... Nyomorék kis szterela alázott meg. Jobb oldali keverőtárcsás hajdú ég, szárny erősen molyrágta. Lepattintok mindent, irány haza, válság van, nem lehet csak úgy itthagyni a gépet mer' még rámhátékázzák... Erre jön egy pofátlan ruszki 25-ös - még csak nem is T-s! - és a maradék egy hajtóművemet megkínálja egy 73-assal... Rá egy pillanatra egy F-18-as széjjeldisztrojolja az arcát gépágyúval de nekem má' késő, én katt a gép meg csobb... Fákk...
Restart kampány varázslat a szígyen eltüntetésére, kísérő ráuszítása mockosz kisz légvédelemre, eriggy pixeljoe, az erő legyen veled! Nagy kanyar a víz fölött - betyár ravasznak hittem magam, mer' ott nincs légvédelem - erre melléqrelom a 2000 fontos lézerblézert... Idegből rárepültem mégegyszer és irányítás nélkül ballisztikusan ráeresztettem egy GBU-12-est CCIP-vel, ami legnagyobb megdöbbenésemre talált, missön szákszessz... Kolbászoltam a környéken még mikor észrevettem, hogy két leszállt 25-ös orral egymásnak álla gurulón. Na g*cik, jön a bünti az előző gyalázatért, megkapjátok az egyszem megmaradt GBU-12-est. Tökölök, tökölök az SMS-ben vagy mifenében, hogy fajinul beállítsam a cuccost amikor golyóbisok kezdenek repkedni körülöttem! 16000 láb magasan... Nézem, hogy milyen beteg állat silka az ilyen, de addigra széthullik a gép, katt, bumm... És elhúz mellettem egy 25-ös... Gápágyúval lőtt le a kecseg...
A'szem mára ennyi volt a dcs, honap meg visszamegyek gyakorolni még egy kicsit a kampány előtt..."
Amúgy gyönyörű ez a játék, csak kár hogy néhány balf@sz szétb@ssza a fizikáját...
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2014.11.16. 09:10:36
www.smart-bus.hu
Ezt írják:
"Nyolc legendás csatarepülőgépet vezethetsz a csatába, név szerint ezeket: Il-2 Sturmovik, Lavocskin-Gorbunov-Gudkov LaGG-3, Jakovlev Jak-1, Petljakov Pe-2, Messerschmitt BF-109 F-4, Messerschmitt BF-109 G-2, Junkers Ju-87 D-3 és a Heinkel He-111 H-6!"
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
De nem is értelek ,annyira odavoltál érte oszt most meg sztrájkolsz😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
És jut eszembe! A ROF ban vannak online warok? Vagy csak ez az idétlen dogszerverek ?
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.11.15. 19:58:33
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Őszintén,erre ki kíváncsi?
Még jó, hogy vannak dcs helik'<#fejvakaras>#fejvakaras>
Az Ilja Muromec dolog részben érthető, nevezetesen, hogy Szikorszkijéknak így akarnak emléket állítani, hogy önálló programot készítenek a gépéről. Az viszont nem, hogy annyit nem képesek beugatni a fórumba, hogy elnézést, de most mindenki a BoS-t kell helyrerakja, nincs időnk a fejlesztéssel teljes gőzzel foglalkozni, de amint lesz, akkor nekiesünk ismét. Vagy valami hasonló. Te is fizettél azért a félkész programért,és gondolom a nem te vagy az egyetlen. Ha valami miatt akadályoztatva vannak a fejlesztésben, akkor legalább kiírhatnák, ha már egyszer fizettek nekik a felhasználók. Tényleg, hány százalékon áll az Ilja Muromec? Vagy ott nincs kiírva úgy, ahogy a BoS-nál?
20 dollárért előrendeltem én is a az Ilját! nekem bejött régebben, talán még most a ROF, tehát úgy gondoltam miért ne! Azonban azt nem értem, azaz most már értem, hogy miért nem a ROFban adták ki ezt a motyót, hiszen csak a gép új benne mármint az Ilja, aztán meg van benne egy új térkép. ők azt mondták, hogy tiszteletből a fejlesztők miatt csináltak egy különálló játékot, meg Isten tudja még milyen kifogás volt, lehet, hogy placebó viszont mintha tényleg jobb lenne a grafika terén egy árnyalatnyit. A lényeg Én ezt megvettem "PREORDER" keretében. A játékba beletették még vagy nyolc gépet a ROFból és ennyi, ami viszont dühitő, hogy semmi nem történik... se új pecs se semmi a linkbe majd olavassatok bele, hogy miket írnak a többiek is hozzá, a vége fele elég mulatságos dolgok is vannak! Sírva vigad a magyar, bár ezt mist itt nemzetközivé tették!
Nyugaton és keleten a helyzet változatlan!
valószinüleg Én sem fogok mostanában előrendelni semmit! Ez nem siránkozás volt, csak mint tényt közöltem, hiszen nem kényszerített senkisem erre a manőverre, csak úgy jó lett volna mégis megveszel valamit tartják a beigért határidőt, és boldog mindenki de gondolom most mindegyikőjük a BOSt próbálja kalapáni, de valahogy Jasonnak ez a hozzáállása, hogy NEHOGY TE MONDD MÁR, HOGY HOGYAN REPÜLTEK A REPCSIK, MEG EZ AZ ÉN JÁTÉKOM, OLYANNAK CSINÁLOMAMILYENNEK AKAROM ! Ezzel szemben mi van: A BOSban küzdenek az Oroszok a Németekkel plusz Jason a vásárlókkal! A metacriticen valamelyik nap néztem akkor már 6,6 volt az értékelés! Szerintem átgondolhatja nyugodtan, hogy hogyan merre!
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2014.11.15. 17:06:23
És persze házon kívül is. Minek kell belerakni egyáltalán olyan gépeket egy szimulátorba, amik akkor nem is repültek még? Tudom, az IL-1946 is ez volt, csak ott pontosan le is írták Olegék, hogy fiktív alapon tovább folytatott cselekmény. Így érthetővé, és érdekessé vált az egész. De itt folyton a történelmi hűséget hangsúlyozzák, ami a ROF-nál valószínűleg még meg is volt náluk.Itt mi abban a történelem,hű,hogy vér istván berongyol a Fókájával, vagy a La-5-ösével és, gyakorlatilag mindenkit végiglőhet büntetlenül, ha nem fakezű, és van annyi szerencséje, hogy más nem lép be rajta kívül a fent nevezett kettő csillagromboló típus valamelyikével?Ezt miért kell gyémánt áron adni? Jason kavar össze vissza, először árkád játékot próbál csináltatni az IL-2-ből, majd amikor már nem tudja kitöröltetni az összes anyázást a fórumról, és az sem segít, hogy felvesz fizetéssel külsősöket, hogy leírják, hogy a BoS a világ legjobb szimulátora, akkor rájön, hogy mégiscsak szimulátort kéne csinálni. Nem World of Warplanes 2-őt. Erre végre rájött. Most, bizonyos gépek repmodelljének hiányosságaival állítják szembe, most azért cenzúráztat és balhézik mindenkivel. Nem tagadom tetszett a RoF és érdekel az Ilja Muromec is. Igazából nem értem, hogy miért nem csinálták meg már jóval korábban, a RoF-on belül,hiszen mégiscsak a világ első négymotoros bombázója, a mai stratégiai bombázók "anyja". Az Ilja Muromec esetében
gondolkodtam az elővásárláson is, de ezek után egyelőre inkább csak követem, mert az utóbbi húzásaik miatt nem bízom bennük,főleg Jasonben. Abban bízom,hogy a 2012-ben az orosz elnök által újjáalapított( azért kellett újra alapítani mert felszámolták a kommunisták még 1917-ben) Orosz Hadtörténeti Társaság aktív részvételének hála talán tudnak előkotorni annyi anyagot a levéltárakból a gépről, hogy a minél hitelesebben meg tudják csinálni. Még akkor is, ha abban az időben nem voltak olyan komoly berepülési programok, és adatgyűjtés mint ma. Egyébként ki ez a Jason, és hogy került ilyen magasra? Én úgy tudom, hogy a 777 eredetileg csak a RoF USA beli kiadója volt. A fejlesztő egy Neoqb nevű moszkvai cég volt. A Jason bevásárolta oda magát, és némi kavarás után átvette a hatalmat? Csak mert a Neoqb cégnevet már sehol nem látom megjelenni, minden csak 777.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2014.11.15. 15:38:25

De azért vicces ,nem is hanem felháborító,hogy azokat kopasztják meg legelőször akiknek tényleg szívügyük volt ez és nem csak a bizalmat hanem a pénzüket is megelőlegezték.De ugyan ez volt a ROF al,nagyjából ezt mondom egy éve,hogy lesz ez még ingyé is csak valaki feltelepítse a gépére.
Erre tessék
A CD Galaxisnál is kapható, itt már látni a DVD hátsó borítóját is, ahol 8 repülhető típust írnak, vagyis a Standard változatról van szó (mi meglepő 😄)
Itt
A mai dollárárfolyammal számolva ráadásul közel 3000 forintot spórol az, aki így veszi meg és nem az il2sturmovik.com-ról tölti le.
Asszem mindenféleképpen a hónap üzlete<#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.11.15. 07:03:53
De ismered a mondást.Buga Jozsi nem szép ember de gavallér😊
Laca! A borotválkozás ezen az állapoton szerinted még segíteni fog ? 😊)
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2014.11.15. 05:30:52
- a "cerka" élezése nálam nem szükséges rossz, hanem áhítattal végzett szertartás,
- a "cerka" ápolása paraffin olajjal szintén fétisem,
- a "cerka" mosás és takarítás nálam már művészi szintre fejlesztve,
- a "cerka" nyomás ellenőrzése és a "motorolaj" szint ellenőrzése megint külön fejezet nálam.
<#wave>#wave>
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2014.11.15. 05:17:23
Amúgy nagyon ott van az öreg.
Na nyomok nektek egy kis alternatívot..szombat reggelre durva lesz, ha már átneveződött...Gyerekkori szerelmem a kis csaj. Mondjuk már nem az ahogyan számolom(de ugyanúgy szeretem), de attól még ugyanolyan őrült<#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.15. 01:36:31