91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Most kivételesen talán igen... egyébként ez a legszarabb az egészben! :DDD

@Tom: Hát ehhez már tényleg nem nagyon tudok mit hozzáfűzni... nagyon sajnálom, hogy így állnak hozzá, a RoF után semmi nem vetítette előre ezt. Azt sejtettem, hogy itt több lesz a konfliktus a jobban dokumentált korszak miatt, de erre azért nem gondoltam. Azt megértem, hogy a RoF-s brigád védi őket, de, ha így folytatják azok is elkopnak... Egyébként azt nem értem még, hogy mire a nagy mellény? Kétlem, hogy annyi fogyott volna belőle, ami a nagy arcot indokolná... bár, ha a távárisék szinte ingyen kapják... :S

DCS: Imádom... megunhatatlan, viszont arról a brigádról nyugodtan lehetne a megbízhatatlanság szobrát mintázni! Egyszerűen másik téridő dimenzióban léteznek... :)

Oculus... na az szép lesz akkor, kezdődhet a fejvakarás pár helyen, mert mondjuk egy ETS2-ben a sok kis pöcs tuti kiveri a hisztit! :))
  • VO101Tom
    Ez teljesen így van, mi vagyunk kisebbségben. De akkor talán ezzel kellett volna felvezetni a dolgot, és nem beszedni a sok régi il2 motorostól a pénzt, aztán meg hápognak, ha valaki veri az asztalt, hogy nem ezt ígérték. Biztos vagyok benne, hogy ez az előre vásárlással lett nagyon elqrva a dolog, SOKKAL kisebb balhék lettek volna fórumon is meg bárhol, ha nem szedik be előre a pénzt.
  • pontijonny
    Különben nem kell ezen rugózni.
    Van ennek közönsége meg vevőköre,csak nem a szimulátor megszállottak.
    Ott vannak a wartündér userek ,azoknak mindegy mik a paraméterek,mert a tündérben úgy is havonta változnak a gépek tulajdonságai,és amúgy is ahhoz képest a Bos egy szimulátor.
    Meg vannak a most ismerkedő srácok,mint pl repesz kollega,akinek megint csak tök mindegy mik a paraméterek,legalábbis egyelőre,hisz fogalma sincs a dolgokról. És ilyen srácok vannak bőven. Az ős mamutok meg max bosszankodnak:)
  • pontijonny
    Ami amúgy bosszantó,hogy maga a játék szép,és valóban vannak benne jó elgondolások ,megvalósítások,de most csak egyet emelek ki ami nagy nagy negatívum. A multi rész az online warok ellehetetlenítése. Hogy gondolják,hogy amíg a másik szimben 100+ fő kavarog egy sokszor akkora térképen megszámlálhatatlan földi objektummal ,akkor ez így tetszeni fog az embereknek?
  • VO101Tom
    Igen, pontosan ez az a hsz, ami alapján gondoljuk, hogy a lényegesebb FM hibákkal -amiket mi annak gondolunk- nem lesz változás, mert itt meg is magyarázzák, hogy vagy nem hiba, vagy nem súlyos hiba. Alig néhányra mondták, hogy igen, hiba, és javítják, és látod, hogy a 109 magassági pl itt a listában sincs. Vannak olyan hibák, amit azóta is vitatunk, Pl fóka emelkedési értékei (2-es pont). Ők le sem írták, hogy szerintük mennyinek kellene lennie, csak az, hogy az ő papírjaik szerint jó. Hát, a német papírok szerint meg nem jó. Később mutattak valami ciril betűs tesztet, amiben a pontos érték megint nem volt benne, csak "bizonyíték", hogy van valami papír náluk. Ez azért gáz, mert a clodnál is, az angliai csatás teszteknél is legtöbb esetben sérült, kényszerleszállt gépeket használtak az angolok, akiknek még normális csatlakozójuk sem volt az oxigén rendszerhez, ezért a legtöbb tesztet 3000 m alatt végezték. Ott a Spit ténylegesen jobb volt, de azt már nem tesztelték le, hogy 5-6000-en mi a helyzet. Az angliai csatában a legtöbb légi harc egyébként 10K fölött zajlott. Abszolút semmi infónk nincs arról, hogy az oroszoknál milyen gépen, milyen körülmények között és kik végezték ezeket a teszteket.

A 3. pontban a fóka supercharger működés, sebesség értékeinél konkrétan meghazudtolták az eredeti tesztet, azt mondták, hogy "nem azt írták le benne, amit akartak, de ők tudják, hogy mire is gondoltak". Na, ezzel mit kezdjen az ember? A hiba egyébként az, hogy a német tesztekben azt írják, hogy milyen feltöltőnyomás értéken mennyivel kell mennie a gépnek, amit ha próbálnak clodban tartani, akkor a supercharger váltás után a fóka nagyon belassul. Fókában nem folyamatosan változó kuplungos feltöltő volt, mint a meszában, hanem két fokozatú. Az első 2000 méteren adta le a legnagyobb teljesítményt, utána visszaesett, a 2. fokozat 3000-en kapcsolt, ami 6000-en fogyott el. A tesztben szereplő, ata-hoz kötött sebességértékekkel szemben lofték azt mondják, hogy ez csak egy rosszul berögzült elnevezési módszer (jajj), mert a teljesítmény fokozatokat nem ata-hoz mérték, ahogy a tesztben írták, hanem a földön álló géppel elért ata gázkar álláshoz. Ez fontos különbség, mivel a feltöltő kapcsolása nagyon megnöveli az ata értéket, ez a két módszer közötti különbség az, hogy Lofték szerint elől kell hagyni a gázkart, ahol a talajon leadta az 1.3 atát, és azzal a gázkar állással kell tudnia azt a sebességet, amit a teszt ír. A németek, akik tesztelték, ők meg hátrahúzzák a gázt, hogy lecsökkenjen a tesztben írt ata-ra, és úgy nézik, hogy mennyivel megy. Olyan 36 km/h a különbség, ami rohadt sok. De szerintük ez sem hiba.

A 80-100%-os összehasonlítás valóban sántít, hiszen a gázkar állás a clodban, dcs-ben is csak egy mellékes érték, ami a motor fordulatszámával és a szívótérnyomással együtt adja meg, hogy mi a hajtómű tényleges leterheltsége. Ez csak egy körülbelüli érték, ami nagyjából leírja, hogy ők mire is gondoltak. Az F-4 szerintük azért gyorsabb, mert engedve volt 1.45 ata-ig a hajtómű teljesítmény, míg a G-2 le volt korlátozva 1.35-re. Az ata az fontos paraméter, és tényleg sokat számít, de a 605 alapból sokkal erősebb volt, ezért nem értjük mi sem, honnan jön ez, hogy G-2 100% = F-4 80%. Szerintük a végsebességben a G-2 még így is gyorsabb 10 km/h-val, szóval tényleg nem értik min akadunk ki :))

A RoF-os társaság, akik a fórumon is vannak, velük nagyon nagy szerencséje van Loftnak. Nagyon összetartó csapat, és jó fejek, én is több RoF-os gépet szereztem a fórumon, amikor csak dobálták be a serialokat, hogy vigye aki akarja. Loft nagy idióta lenne, ha a RoF-osokat teljesen elhanyagolná a BoS miatt, de ahogy látom oda is kezd visszamenni az élet, talán rájött ő is, hogy a BoS-os társaság sokkal keményebb dió :)

A DCS-el egyetlen bajom van (térképen kívül), hogy nincs benne normális ww2 tartalom. És nem tudjuk, hogy egyáltalán mikor lesz. Pedig a gépeik kidolgozása szerintem jobb, mint a clod-é, sokkal részletesebb, és tényleg minden szarra figyelnek. Ez nagyon tetszik, és élvezetes is repkedni benne. Az 1v1 sokkal durvább mint bármilyen másikban, ezeket a gépeket nem ilyen légi harcra tervezték, de azért jót szórakozunk velük :) . De kb ennyi. Csak egyetlen dogfight szerver van, ahol 10-20 ember néha repked, nincs online war, nincs összetartó közösség, nincs olyan forumos élet mint clodban, atag-on.

Ocolus pár hónapja jelentette be, hogy a következő SDK-ban már nem fogja támogatni a dx9-et. Ezt több helyen olvastam már. És igen, vagy váltanak DX engine-t, vagy nincs Ocolus support.
    https://www.lfs.net/forum/thread/87215-No-more-DirectX-9-support-in-Oculus-Rift-SDK-future-versions
    http://www.incgamers.com/2015/01/oculus-to-scale-down-directx-9-support-in-future-sdks
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.16. 12:53:58
  • pontijonny
    No Soltom.
    Mán megint igazam volt:)
    No de majd csak lesz csoda.:)))
  • VO101Tom
    Jó kérdés. Szerintem Loft-al van egy megállapodásuk, hogy Jason hozza a pénzt, Loft meg az ötleteit (Loft a project manager). Másra nem tudunk gondolni. Amikor az unlock rendszert végülis eltörölték a premiumosoknak, Loft még akkor is azt írta, hogy ő bizony nem engedte volna ezt, és nagyon ellene van...
  • Solt
    Megtaláltam az érvelésüket... :) Véleményt nem mondok, ehhez az én angolom nagyon kevés, de gondolom azok az érvek hangzanak el amiket mondtál. Ha esetleg van benne valami új... :)

Egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást... nem olyan dolgokról van szó, amiket lehetetlenség megcsinálni, vagy légből kapott ötletek, ráadásul ezek miatt nem kevesebben, hanem inkább többen vennék. Olyan emberekkel összeveszni, akiknek van már múltjuk a "szakmában", órási nagy butaság.... az ilyen "hangadókkal", főleg, ha igazuk van, jóban kell lenni, mert ezeknek az embereknek a véleményére ad a közösség, és, ha ilyenektől hall jót a játékról, akkor hamarabb is vásárol...

Ezt a 80% vs 100%-t sem értem... autószimulátorokból kiindulva, az engine-nek kezelnie kéne a motorok valós paramétereit. Lóerő, nyomaték görbe, turbó, stb. Itt nem úgy van? Ha "padlóra nyomom", akkor az a 100%, és, ha vagyok olyan hülye, hogy nem előírás szerint kezelem, akkor kampec...

A többibe bele sem megyek, mert csak felhúzom magam... én nagyon sokáig védtem őket, mert a RoF után úgy éreztem, hogy megérdemlik, lehet bízni bennük, de amiket itt levezettél, elég elszomorító... főleg a hozzáállás... hibázni lehet, az mindenkinél benne van a pakliban, de ez az igazunk van és kuss, majd törlünk magatartás nálam kibassza a biztosítékot. Az a szomorú, hogy ez elég sok fejlesztőre jellemző... ( ED, BIS )

Áldom az eszemet, hogy sem ezt, sem a DCS WWII-t nem vettem meg elővételben... majd amikor pár ajróba kerülnek valami akcióban...

Ja még valami... az Oculus nem támogatja a DX9-t? Azt meg, hogy? Csomó játék van, ami támogatja, és csak DX9-s... (DCS, ETS2) Ezek megrekednek ott ahol most vannak, és ennyi amíg nem váltanak?
  • PhantomAss
    Tom, én valamit nagyon nem értek:
    Jason azt mondja hogy ő is utálja az unlock rendszert, de nem tehet ellene semmit.
    Akkor ki tehet ellene? Nem Jason a főnök? Áll még valaki felette is? Van egy "Illusive man" aki a háttérből mozgatja a szálakat?
    Vagy a kiadó kényszerítette ezeket?
    Akkor lehet hogy nem mindenről csak ők tehetnek?
    A leírás alapján egyébként fos, én sem venném meg így. A hozzáállásuk felháborító.
  • VO101Tom
    Ja, és a skinek. Basszus, ezt teljesen el is felejtettem. :) Il-2-ben mennyit számítottak a skinek, biztos vagyok benne, hogy a közösséget nagy mértékben összekovácsolta az, hogy már a festésükön láttad, hogy ki jön ellened. Nos, a Bos-ban saját készítésű skineket csak offline használhatsz, online csak a kilockolhatók tehetők a gépre (nyilván a történelmi hűség nevében, nehogy hello kitty-s logóval repkedjen bárki). Sivatagi festés lehet a heinkelen, de téli magyar, az nem. Á, de nincs nagy baj, legalább a 109-esen lesz magyar skin is, csak fel kell tenni pár oldalrajzot a fórumba, ők meg kiválasztják ami szerintük jó.

Tippelsz, hogy melyiket sikerült beletenniük?

Azt a tereptarkát, amit itthon az F bemutató példányára festettek fel. Még lajstromszám sincs rajta. Nem is téli festés. És természetesen soha nem repültek vele harci bevetést. Itthon hordozták körbe, amikor mutogatták a jónépnek, hogy hogyan is néz ki az F mesza. A sok téli, keleti frontos, tényleg érdekes festés közül ezek a pancserek kiválasztották az egyetlent, aminek semmi köze a keleti fronthoz. Vagy akármelyik fronthoz. De nem is érdekli őket. Loft megmondta, hogy szép, színes festést akartak, ezért választották ezt. Történelem-hű téli festés? Minek az? :/
  • VO101Tom
    A Heinkeles videora annyit mondott Jason, hogy "lehet, hogy kicsit könnyű a Heinkel, de így úgysem repülnek vele megpakolva, nem lényeges kérdés". Nem kifejezetten az enyémre, ez előtt volt egy másik video, amiben külső nézetből repülték ezt le, és ott ment a tanakodás, hogy az easy flight modell-el volt vagy sem. (na nem mintha az easy flight modell ennyit számítana. Ok, hogy nem esik át, meg van auto rudder, de akkor sem kéne tudnia loopingot csinálni egy 10 tonnás géppel 270-ről, ha a Lagg-3 nem tudja 400-ról). Erre csináltam én ezt full real settingss-el, benne van a menübe lépés is, hogy ez nem kamu. Mondanom sem kell, BoS fórumról egy órán belül törölték a linkeket...

Sok dolog van még, ami bosszantó, amikor arról volt szó, hogy a pénzt beszedjék, akkor lehazudták a csillagokat is az égről, tisztán emlékszem, amikor Jason azt bizonygatta, hogy ez annyira hardcore szim lesz amennyire csak lehetséges. Aztán kiadás előtt pár hónappal benyögték, hogy ez kifejezetten offline játékosoknak készül, online sokra ne számítsunk, néhány dogszerver azt' csókolom. Majd hozzátették, hogy "ja, és nem is hardcore szim lesz". ígértek központi szervert, közös stattal, abból sem lett semmi. Online warokat is, az is kifújt. Kb ekkor volt egy nagy törés így a 777 és a vásárlóik között, akik joggal érezték, hogy itt bizony meg lettek vezetve, nem is kicsit. Emlékszem, egy srác qrva nagy balhét csinált, még bírósággal is fenyegetőzött, mert -belinkelte a topikokat, tényleg így volt- megkérdezte fórumon, hogy három monitoron játszható-e a BoS. Az egyik fejlesztő írta neki, hogy igen, igen, vegyed csak meg. Egy hónapon belül kijött egy peccs, amiben lekorlátozták a video beállításokat, kb annyira, hogy magas-közepes-alacsony és snitt. Video settingsnél semmilyen mást nem állíthatsz. Felbontást sem. Hopp, akkor mégsem támogatott a három monitor (azóta sem az). A gyerek meg mondta, hogy oké, akkor kéri vissza a pénzt. Vissza? Hát olyan nincs...
    A másik nagy balhét Bongodriver csinálta, ő egyébként sok kis gépen is pilóta, és elég -hmm- szenvedélyesen ekézte őket, ha hülyeségeket beszéltek. Clod alatt is ilyen volt, nem sokat változott. Múltkor mesélte, hogy valami 4500 (!) fórum poszt után kapott egy mailt Jasontól, hogy ennyit neki megér, ha soha többet nem látja a nevét, saját pénzből is visszaadja azt a szaros 100 dollárt, csak húzzon a picsába :) Bongo köszönte a pénzt, és lelépett :) Őt ismerem egyedül, aki pénzt kapott vissza tőlük.

Volt egy nagy balhé abból is, amikor az egyik kirúgott gyerek feltette Jasonék belső levelezését, amiben Jason elismeri, hogy az Unlock rendszert utálja ő is, de nem tehet ellene semmit. A legnagyobb baja a küldetéseket készítő gyereknek azzal volt, hogy ha csinál egy küldetést, amiben pl gunpodos meszákat rak, és olyan ül bele, akinek nincs kilockolva, akkor nem egyszerűen hibaüzenetet kap, vagy nem engedi beleülni, hanem minden további nélkül kidobja a szerverről. Képzeld el ezt élesben. Mondták, hogy ez így hülyeség, és balhé lesz belőle. A botrány akkor pattant ki, amikor a srác a public részen is elmondta, hogy ő mint fejlesztő, belsős fórumokon érvelt az unlock rendszer ellen, de nem tehettek semmit. Na, erre Jason kirúgta azzal a szöveggel, hogy neki elvtársak kellenek, nem felhasználók, akik kritizálják a terméket. A dolog szépsége az, hogy a srác nem fizetett alkalmazott volt, jófejségből tesztelték a szerverükön a BoS-t. Érthető, ezen kicsit bepöccent, és kirakta az idevágó céges levelezést a reddit-re. Meg mellé egy olyat, amiben az egyik belsőssel arról beszélnek, hogy Jason alkalmazottainak túlórát fizet, hogy azok meló után a fórumokra járva népszerűsítsék a BoS-t, mintha tökéletesen elégedett vásárlók lennének. Durva.

Balhé volt abból is, hogy DX9-es a BoS, és a DX9 támogatást pár hónapja dobták Ocolusék, szóval ezért sem fog Laca sohasem BoS-ozni Ocolussal :) Ahogy 46-ozni sem fog senki. Oké, ez nem közvetlenül Jasonék hibája, csak az, amikor azt bizonygatták, hogy a DX9 az elég mindenre amire kellhet. Hát, nem lesz elég.

Így, hogy beszélünk róla, sorra jönnek elő az emlékek :) , emlékszem, pont Karaya volt az, aki próbálta győzködni őket, hogy az F-4 ne legyen már gyorsabb, mint a G-2. Az egész dolog alapja az, hogy a G-2 DB605-ösein a kezdeti időkben előírásilag le volt korlátozva az emelkedő és vészteljesítmény, míg az F-4 -esek régebbi 601-esén lehetett használni. Na, ebből a 777-nél kitalálták, hogy a mesza lekorlátozását úgy oldják meg, hogy a játékban ugyanúgy 100%-ig fel tudod tolni a gázkart mint az F-4 -nek (nehogy összezavard a szegény júzereket), viszont annyival gyengébb az ő 100%-a, mint az F-4 -en a 80% (kb 80%-on megy, ha le van tiltva 1.3 ata fölötti tartomány). Azzal viszont ezek az észlények nem foglalkoztak, hogy a DB 605 alapból sokkal erősebb volt mint az 601, és ha ezt a 100%-os logikát helyesnek vesszük, akkor is legrosszabb esetben egyenlőnek kellene lennie a teljesítménynek. Ezt különösebb komment nélkül söpörték le, mondván, hogy nincs igazunk és pont. Emlékszem, Karalya ezen napokig dühöngött még atag fórumon is, hogy ekkora faszságot hogy tudnak így védeni. :)

Az ilyenek után az olyan apróságok, hogy az oroszoknál 8 (!) dollárnak megfelelő rubelért megveheted az alapjátékot két géppel úgy, hogy offline kampányban a kilockolásnál az összes többi gépet is megkapod, az csak hab a tortán. A közhangulatnak mindenesetre ez sem tesz jót, gondolhatod :)
  • Solt
    Uhhh... lehet nem kellett volna rákérdeznem! :)

A kedvemet főleg a Heinkel videód és a Fóka leírásod vette el... soha nem fogom megérteni, hogy ha a szimuláció a cél, akkor az alapok miképpen lehetnek ennyire elkúrva...

Az unlock és a plecsnik rész még feldolgozható lenne számomra, ha a lényegi rész rendben lenne, bár a hozzáállás így is sok mindent elmond... Egyszerűen nem értem, hogy a RoF után miképpen bírtak ekkorát fordulni. Oké, hogy az I. VH-s gépekről jóval kevesebb a leírás, és így nem lehet annyi mindent a fejükhöz vágni, de akkor sem voltak ilyen arrogáns faszok... követték az igényeket, tartották a dátumokat, stb...

Ha én fejlesztő lennék, örömmel venném az építő, dokumentált, alátámasztható kritikákat... ÁÁÁ, na mindegy, marad a remény... hátha suttyomban csiszolnak rajta, bár a Heinkel és a Fóka esetében a csiszolás kevés lesz ahogy látom! :)
  • VO101Tom
    A clodos meszában is benne volt, amikor kiadták, a TF programozói rakták rendbe. Valami olyasmit írtak, hogy az FM-ben volt a bug, hogy orranyomásnál kinyílt az orrsegédszárny, és az automatikusan változtatott egy jó nagyot az állásszög képletén. Ettől bedugózott a gép azonnal. Mi nem vagyunk beszélő viszonyban a 777-el, pedig ha szépen kérnék biztos odaadnák a kódot (vagy csak törjék föl a CloD-ot )

Laca. Ahogy kezdik megtanulni az orosz gépeket, úgy jön ki azok előnye is. A Fóka valóságban sem volt BnZ gép, nem volt magassági feltöltő a hajtóművén. Ami engem jobban idegesítene, hogy már BoS fórumon téma a viselkedés. Lelősz valakit, és jön a noob-ozás, meg a sértegetés. Elküldik egymást az anyjukba, és hasonlók. Nem akarok álltalánosítani, hogy miylen játék vagy korosztály stílusa ez, de a mi időnkben ez még nem volt divat, és őszintén megmondom, engem ez kib*-tul idegesítene. Szerencsére clodból hamar kikopik ez a noobozó réteg :)
  • pontijonny

No jó ,hogy elmondtad mert milyen morcos lettem volna Sakkay mesterre ,ha netán újrafegyverkezném magam,és megvenném a Fost akarom mondani a BOST:)
    Sakkay most hálás lehet neked:))) Hogy mit kapott volna tőlem.
    Amúgy komolyra fordítva.
    Tudod mi lep meg?
    A Fóka. Mikor én kipróbáltam egy jó masinának tűnt ,tán első felszállásra lőttem vele vagy 3-4 gépet ,már online.
    Aztán ez nem jelent semmit mert kb az volt az első és utolsó is vele,tehát véleményt nem is akartam alkotni róla,de ha tényleg alúlmúlja az Il2 es Fókát ,hát az szomorú.Már avval is külön műfaj volt eredményesen harcászkodni,nem kevés időt beleölve.
    Na mindegy.Solt az had várja a csodát:)
  • feca1229
    Ezeknék bármi lehet! Azt mondták az Ilyamorumets -nél is mikor megvettem, hogy ez egy külön játék lesz, soha nem fogják integrálni a ROFba mert tartoznak ezzel készítőknek, meg bla, bla, meg bla, ne is legyen szavazás sem erről sem, aztán persze csak lett szavazás, és nyilván mindenki azt akarta, hogy egyben legyen a ROFfal, és lás csodát összevonták, gondolom nem haladtak vele, a pénzt már beszedték és valami produktumot felkellett mutatni! Ezzel csak azt akartam mondani, hogy tök mindegy mit mondanak a pillanatnyi állapot számukra a mérvadó, ha most auz mondják jó ez így akkor így marad legalábbis úgy gondolják aztán mikor mikor egyre többen basztatják Őket, sőt talán még dokumentumokat is megmtatnak nekik akkor talán átgondolják. Csak szerintem most mással foglalkoznak, mert azért még van mire nézniük a VILÁG LEGJOBB SZIMULÁTORÁN! :-D . Persze mikor azt mondták, hogy az FM már kb 97% van mégis úgy repültek a gépek, hogy még George Lucas is csókolommal köszönt volna rájuk, akkkor is szóvátették nekik a userek, először dünnyügtek, Jasonék meg összeesküvésről beszéltek aztán csendben javitottak! Inkább a hozzállássukkal voltak, vagy van probléma. Persze már ezt is megírták nekik, hogy ugy bánnak az emberekkel mint a kutyákkal! Tehát tök mindegy mit mondanak, ha ha akrják akkor belenyúlnak vagy sem, de ki tudja lehet olyan mélyen van a messerben ez a szarság, hogy nem is olyan egyszerű nekik kijavitani ezt a hátrafordulást, és ez így egyszerűbb most nekik. Szerintem ez most csak az én véleményem, de nem gondoltak bele ebbe az egészbe teljesen, gyorsan akartak valamit összerakni, a pénzt beszedni, és nem értik, hogy miért nem tetszik mindenkinek ez az egész, és a tökük kivan mindennel! Ja meg persze ott van a CLOD meg a DCS érdekes módon ott egyik ben sem produkálja a messer ezt a hátrafordulós problémát, nyilván nem ugyanaz a tipusú de azért csak messerek.
    Azért bizakodok... hátha mégis.
  • VO101Tom
    Hú :) Hol is kezdjem? Pl Sztálingrádi csata Ju52 nélkül milyen már...? Angliai csata He111 nélkül kb. Viszont ott van a 190, ami Sztálingrád közelében sem volt semmikor a háború folyamán.

Ha már fóka, prémiumban kapod, jogosan azt hinnéd, hogy a legjobb német vadász lesz. Hát nem. A Fóka az a leglassabb német vadászgép, és a legszarabbul emelkedik az összes (!) közül. Még a lagg is leemelkedi. Fordulni nem lehet vele, és akik rendszeresen repülik a BoS-t, azok szerint kizárólag csak csatarepülőgépnek jó. Leqrod a bombát, és húzod a beled, nehogy orosz vadásszal találkozz. A négy gépágyú erős, és az új DM-el valszeg már jelentősége is lesz, de a BoS-ban a fóka szarabb, mint amilyen az il2-ben volt. Ami azért nagy szó :)

A legutolsó patchben még nem néztem, de a ROF-ból a németek véletlen megörökölték a fegyver melegedési profilt, ha a kiskaliberrel folyamatosan lősz, akkor egy idő után már a revi kört sem találja el. Orosz gépeken természetesen ilyen probléma nincs. Le kell csekkolni, hoyg a peccs javította-e (én csodálkoznék rajta, mivel ez is olyan bug, amit már fel sem raktunk fórumra, mert minek)

Ami az FM nagy hibája még, hogy egyáltalán nem modellezik le a kormányerőket, és a nagy sebességen fellépő bekeményedést. A La5-ről korabeli tesztek azt írták, hogy nagy sebességen olyan kemény volt a csűrője, hogy két kézzel alig lehetett megmozdítani. Itt simán együtt orsózik a fókával, ami legendásan az egyik leggyorsabban orsózó gép volt. De ez is csak fícsör, nem bug :)

Idegesítő még ez az unlock rendszer. Ami okafogyott, ha premiumot vásárolsz, akkor ki tudod kapcsolni, de ha simát vásárolsz, akkor offline küldetésekkel kell végigszenvedni hogy minden kiegészítőt megkapj az online játékhoz is. Levelt- ugrasz, XP-t gyűjtesz, stb. Sivatagi festést kaphatsz a He111-re pl, vagy fóka-szerű festést a 109-re. Nem vicc, sivatagi festés Sztáligrádhoz. Ja, és téli festés sincs alapból a meszához, ki kell lockolni. Ezen mondjuk csak pislogni tudtam én is :) A gépekre aggatható cuccokkal ezeket leszámítva nincs gond, hacsak az nem, hogy online nem lehet letiltani. De ez már legyen azok gondja, akik történelmi küldetéseket repülnének.

Vannak még a plecsnik. Az egész kiadás közeli relkámozást felépítették arra, hogy miután pontosságról és hardcore szimulátorról nem lehet beszélni, akkor beszéljenek inkább a hangulatról, meg hogy részese legyél a nagy csatának, honvédő háború, meg ilyenek. Ezek után a hadjáratban képzeletbeli, kitalált plecsniket és jutalmakat kapsz. Mindenféle rombuszt, meg csillagot. Amikor ezt is megkérdeztük, hogy ugyan miért és hogy, először azt válaszolták, hogy a valódi plecsniket anno sokkal hosszabb idő alatt lehetett csak megkapni, tehát ha azokat kiszórják a játék alatt, az nem lenne történelemhű, ezért a történelmi hűség nevében (!) inkább repkedhetünk kitalált cuccokért. Aham. Pár hete Loft elmondott egy másik okot is (szerintem ez a valós), hogy anno ezeket a plecsniket a hősök kapták (nem tudtuk megkérdezni, hogy vaskeresztet is ide sorolja-e), és egyszerűen azoknak nem jár, akik csak a színes pixeleket kergetik a képernyőn. Pécés júzer ne akarjon szovjetúnió hőse lenni, nesze egy rombusz...

Technikailag is sok a gond vele. 1. DX9. 2. amit anno Bliss is megjósolt, RoF-os szerver hosting kapcsán, a szerverek kapacitása, és gépigénye, az nagyjából bejött. Pár tucatmozgó egység, 40-60 gép max, és atomerőmű szerver oldalon. A FMB az bughalmaz, nagyon nehéz egy repülő géppárt is betenni anélkül, hogy tucatnyi tutorialt néznél meg, és akkor sem tudod, hogy ha lefagy akkor mitől. Az ilyen pesszimista jóslatok miatt egyébként már rég bannolták Blisst.

Hát, most így hirtelen, nagyjából ennyi. :) De azért hozzá kell tenni, amit korábban is írtam, hogy ezeket leszámítva, tényleg vezethető, jól kezelhető a játék. De ehhez fontos, hogy játéknak fogd föl. Sőt, van jó pár dolog, ami kifejezetten tetszik, mint pl a fények, vagy az oxigén rendszer szimulálása. A gépek földi viselkedése is nagyon jó, és amit írtam, a törésmodell is tetszik. Kár hogy játékot csináltak, nem szimulátort.
  • Solt
    Ahhh... ez most fájt... emésztek... :((

Viszont, ha már így belekezdtél, mi az a pár faszság még?
  • VO101Tom
    Solt, az nem bug. Az fícsör :) Ahogy az is, hogy az F-4-ben erősebb hajtómű van mint a G-2-ben (nettó faszság, ezen még vita sem lehet). Vagy hogy ezt lehet megcsinálni egy 111-essel (10% üza is azt jelenti, hogy ezt egy 9 tonnás géppel csinálod):
    https://www.youtube.com/watch?v=AoDQ54UXARg

A mesza magasságiát megcsinálták sunyiban, de az nem volt komolyan téma. Megcsinálni vagy sem, az nem jelentett nekik semmilyen "visszakozást". Ez az orranyomásos izé viszont komoly téma volt sokáig, és már megmagyarázta Zak, hogy miért nem bug. Azért esik át, mert a mesza -4G-nél átesik és pont. Fóka -3-nál. Az orosz gépek csak azért nem esnek át, mert azokat koppig orranyomva sem lehet ezek az értékek fölé (alá) nyomni... hagyom ülepedni az infót... :) Nem, mi sem értjük, hogy mit jelent ez az egész. A túlterhelésnek semmi köze az áteséshez, simán szét lehet tépni is egy gépet anélkül, hogy átesés közelében lenne, hiszen csak sebesség és fordulási sugár kérdése. Az átesés meg ugye az állásszögtől függ. Olyan van, hogy beletépsz egy gépbe, megnézed, hogy hol esett át dinamikusan, és arra mondasz egy G értéket, de az meg millió egyéb dologtól is függ (sebesség, kormányerő, kormány kitérés, gép súlya, tehetetlenség, stb). Egyszerűen nincs köztük olyan lineáris kapcsolat, amit ez a magyarázat próbál beadni. Normális választ később sem kaptunk, pár hsz-el odébb Zak annyit mondott, hogy csak azért mondták így a példát, hogy mi is megértsük (köszi), de higgyük el, hogy az úgy jó. Aztán bezárták azt a topikot is.

És az a legszomorúbb, hogy mindezek mellett egész jól játszható lenne a játék. Ezért is foglalkozunk vele ennyit. Gyengébb gépeken is jól fut, rondának sem mondanám, bár az is igaz, hogy annyit nem repültem rajta, hogy a téli tájat megunjam. A törésmodell kifejezetten tetszik, és a legutolsó patch óta a sérülésmodell sem olyan szar mint volt. Ha ezektől és még jó pár ordas nagy faszságról nem veszel tudomást, akkor tényleg jó játék.

Viszont Sakkay kollégával ellentétben én szkeptikus vagyok a nagy változásokról. Loft meg is mondta, hogy az FM és a DM végleges. Halvány remény lehet ez a mesza magassági javítás, ilyen apróbb dolgokat ugyanígy sunyiban kijavíthatnak, de amíg Loft ott a project manager, addig nagy, generális változások nem lesznek, az tuti.
  • pontijonny
    bassza meg most ránéztem.1546 óra és kb majd másfél éve nem használom igazán.
  • pontijonny
    Ugyan:) Nem nyomod előre a botot mert minek is az:)Orsozól közben ,úgy mint a spittel ,annak muszáj mert ledadog a karbi miatt ugye:) csak szokás kérdése.
  • Solt
    Úgy lesz, de csak ha már nem játszik büdösbogarat, és nem fekszik a hátára... :))))
  • pontijonny
    Inkább vedd meg a Fost izé Bost aztán repkedj vele:) Ismervén téged én kutya faxa vagyok cimmogásban,majd te előcsalod az apró ámde Téged fölöttébb zavaró problemákat:)
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.15. 19:41:04
  • pontijonny
    Nem mert akkor közben nem bírok sörözni.Ez olyan mint Galland mester szivarja ugye:)
    Komolyan mondom nem fogok beszerezni egy Oculust,egyszerűen mindenem iszonyodik tőle:) De ti bátran használjátok ,én örülök ha másnak tetszeni fog:)
  • Solt
  • sakkay
    Na igen oculus. Ma hosszú idő után végre ihattam-ez mondjuk mellékes-és az öcsém mutatja nekem a telefonos oculust'. (ritkán látom jelenleg Angliában vannak) Mondja, hogy egész jó. Na mondom ugorjunk csak át haverhoz, aztán nézd csak meg az eredetit! 5 perc után megállapította, hogy két különböző dologról van szó. Az unokatesómról most derült ki, hogy fél a pókoktól, imádom az ilyet!
    Laca, ha kijön, és megoldják a gyerekbetegségeket-szégyen nem szégyen a csald előtt-a fejeden lesz a szar. Aztán repülsz. És ez biztos
  • pontijonny
    Igen. VGA fronton csak azért mert te annyira mondtad:)) aztán egy raklap xar volt az összes.Na többet biztos nem lesz AMD által gyártott semmi a gépemben.
    A Joy a G940 nem roszz egyáltalán,én még azt is mondom,hogy szeretem,de az X55 jobban tetszik:) Árban nem sok a difi még egy pedállal sem.
    Ergo nem lesz több lóóóóóóóóóóógi joyom mert nem is gyártanak :) Rájöttek,hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni.
    A WR sisak meg jelenleg utópia,az csak az olyan fanatikusok képzeletében jön hamarosan mint te is:))))
    Már kapni kéne ahogy ígérték oszt se híre se semmi. Évek míg az megjelenik.Amúgy egyszerű.Hogy elterjedjen ,olyan VGA kéne jelenleg minden gépbe ami ma a felső felső+++ kategória.márpedig azért nem az az elterjedt opció asszem a világban.
  • Solt
    A négyből kettőre már volt példa, a maradék kettőre is lesz... nekem van egy ilyen érzésem... :)))
  • pontijonny
    Kérlek szépen akkor kókadt szájjal fogsz megöregedni:)
    Kupakot soha,Logi joyt soha,és természetesen AMD VGA-t meg még véletlenül se.
    Kezd hiányozni a repkedés,de ha veszek valamit az TR lesz max meg egy Saitek joy. + pedál.
    De nem mostanában az biztos. Annyira nem hiányzik. Mondjuk ha kikupálódik az a FOS akarom mondani a BOS lehet rákapnék,de ahhoz nagyon nagyot kell alkotniuk.
    Mert én Sakkay nak hiszek ugyan ,de mondta ő már,hogy mecsoda remek a cucc aztán kipróbáltam és mégse:))
  • Zpogi
    Addig álljál lovaglóállásba amíg Lacánál ez bekövetkezik :)
  • Zpogi
    :-)

Épp valamelyik nap mondtam Savinak, hogy már kéne egy kis házi dogfight, mert tökre kijöttem a gyakorlatból, már vagy egy fél évet kihagytam - mindig csak a BF :-) - kisebb megszakításokkal. Kb 1460 órám van benne, ami nem feltétlenül sok (mondjuk magyar viszonylatban nem rossz), de már jó lenne egy új térkép vagy planeset, mert ez a csatornamap már nagyon unalmas.
  • Solt
    Mire jönnek a búvárszemüvegek, addigra jó lesz... fülig ér a szám, ahogy arra gondolok, hogy VR sisakkal a fejeden fogod a BoS-t játszani... akkor lenne teljes az öröm, ha Logitech joy-l játszanál, és AMD kártya lenne a gépedben!
  • pontijonny
    sose lesz az.:)
  • pontijonny
    Pogi:) Ismerlek már isten tudja mióta,és pontosan tudom te mit nevezel dogfightnak meg szereted is ,no de ezt a Karaya gyereket az adott szituban kb 10-20 másodpercen belül lelőtted volna. Ez faktum:) Szerintem amíg nem tudatosult benne ,hogy ki is az ellen addig szorult a végbél nyílás,hisz pontosan tudja,hogy egy BF amikor már fölötte van kb esélyt sem hagy neki.
  • Solt
    Pöcsorrúak... így elbaszni azt a renomét amit a RoF-l felépítettek... Na mindegy, sunnyogjanak, csak a végén legyen jó! :)
  • sakkay
    A fenét...marha nagy kus van, meg sunyiban fm javítások. Amennyire én most, így jó nagy kihagyás után érzem.
  • sakkay
    Nem leszmondjuk most masszív dcs és tw őrület periódusban vagyok, de ha kijavítanak pár-tényleg nem sok-dolgot, akkor igen csak jó szim lesz. Még a végén igazam lesz, pedig ezen már én magam is meg fogok lepődni! Ez mondjuk annyira durva lenne, hogy már előre elhatárolódok saját magamtól!
  • Zpogi
    Én is szívesen forgolódok velük, a baj ott kezdődik amikor már épp kivívnád az előnyödet - huhúúú végre lő-helyzetbe kerültem - , na akkor a nyakadba szakadnak még 2-en. Onnan már nehéz jól kijönni a dologból, és valljuk be ATAG-on 99%-ban így történik :-)
  • Solt
    És erre mi a hivatalos álláspont? Ilyen volt az igazi is, vagy mi jár a buksijukban? :D
  • sakkay
    Az van..Azért nem hangos a fórum, hogy tessék repülni
  • Valka78
    Szerintem ennek a Karayának egyszerűen mákja volt. Megúszta, aztán neki kedvezett a szerencse. De az is igaz, hogy megnyerhetted volna, ha...