91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
pontijonny #82925 De ez is a része a dolognak, a vallások nagy része eleve egy tőről fakad ,másrészt a vallás mint olyan jó volt egy népet ,közösséget összefogni egységgé,és lévén mindig is voltak perpatvarok mióta világ a világ így magával a vallással is lehetett tüzelni a népeket egymás ellen.Ezért azokban mindig ott van elrejtve az általad is mondott rész.
Csak most pl európában a vallás már mint olyan háttérbe szorult ,azaz más "vallás " vette át a helyét ,(mondhatjuk demokráciának? ) ellenben a közel keleten ez nem így van ,ott megmaradt még és őrzik is féltve ,hisz ezzel kordában lehet tartani az embereket és erre szükség is van ,lévén arra fele igen csak keveseknek adatik meg a mi fogalmaink szerinti normális élet. -
#82924 én is olvasgattam, ebből írtam a szakdolgozatomat
A jihad fogalmát félreértik, konkrétan azt hogy akik szent harcban halnak meg azok különösen kegyesek Allah előtt.
Ezt a fanatikusok úgy értelmezik hogy hajrá, öljük meg a hitetleneket.
Egyébként, Lacával egyetértek abban hogy az ISIS-t le lehetne gyűrni keményebben fellépve. Hogy ebben mi akadályozza meg a politikusokat az másik kérdés.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.20. 10:08:15 -
Solt #82923 Egyetértek ezzel, csak amíg a könnyen befolyásolható réteg az erőszakot hallja attól akire felnéz (pap, imám, rabbi), addig sokkal könnyebben lehet össze ugrasztani őket. -
pontijonny #82922 Amúgy ezt az ISIS-Tt ha nagyon akarnák szerintem fél éven belül le tudnák nullázni,de gyanítom valakiknek jó az ha arra fele van egy kis feszkó.
Mert még az sincs ,hogy a keleti országok nem értenek egyet abban ,hogy ennek véget kellene vetni,sőt ahogy olvasom a vallási vezetőik is elítélik .
Mi lehet ennél jobb indok egy nagy nemzetközi összefogásra . -
pontijonny #82921 Az ,hogy mi mentén folyik a dolog lényegében tök mindegy.Vallás,etnikai,gazdasági ,és sorolhatnám.
Az emberiség akkor fog békében élni egymással ha valamennyire kiegyenlítődnek az alant mondottak,és alapvetően megelégedéssel élnek az emberek .Akkor nem lesz kedvük ilyen időtöltésekhez.
De gyanítom ez nem mostanában fog bekövetkezni,ergo ha mi nem is de a gyerekeink megint belecsöppennek egy jó kiadós csetepatéba.
Fiam aranyos volt.
Ő ugye nem volt katona és elmentek paintballozni.
Azt mondta sose akarna elmenni harcolni ezek után.Kérdem miért,mi történt.
Mondja,hogy annyira nagy volt a feszültség bennük,hogy egymásra is lőttek ha hirtelen megjelent egy csapattárs ,hiába volt rajta a megkülönböztető mellény.
Milyen lehet egy igazi harcban kérdezte.
Mondtam neki ,hogy egyrészt azért van a kiképzés (már ha az jó) és aztán hozzászokik az ember ha belepottyan a mélyvízbe ,de aztán nem akartam nagyon belefolyni ebbe,nem kell neki ezzel foglalkozni szerintem. -
Solt #82920 Ebben is van igazság, csak amíg a vallási alapok is erőszakosak, addig sokkal könnyebb lesz ezt a réteget mozgósítani... -
pontijonny #82919 Az alapvető probléma jelenleg nem a vallások közti különbség ,hanem a társadalmi különbségek és amíg ekkora szakadék van egy alapvetően jólétben élő népesség és egy még nagyobb szegénységben élő csoport között ,addig mindig lesznek akik oda állnak bárminek a zászlaja alaá.
Az ISIS is ebből táplálkozik,de visszamehetnénk a történelemben és ugyan ezt találnánk.
Pl ott az amit mindannyian jól ismerünk. A németeknél az SS ,az SA . Micsoda tömegeket vonzott ,akik önként és dalolva álltak be a soraikba és ne a jobb módú emberek adták ezt a bázist.Az is terror szervezet volt csak állami szintre lett emelve .Kb ugyan azt csinálták mint emezek ha jobban belegondolunk,erőszakosan térítették a hitet.
Most is ez van ,a világ minden pontjáról mennek önkéntesek,plusz az európába élő muzulmánok sem mind vannak a toppon,persze ,hogy van fogadó készség erre . -
Solt #82918 Az Ószövetség ("más" néven Tóra) mennyivel jobb? -
sakkay #82917 Azért én párszor olvasgattam a koránt..lehet nem volt szerencsém, de pont elég erőszakos oldalakra nyitottam rá. De komolyan. Utoljára eléggé le is döbbentem. Konkrétan dzsihad felhívásnak elment volna. Persze ennyiből nem lehet ítélni, de azért fura volt. -
#82916 viszont az iszlámban (Korán) sincs szó vallásháborúról ( a vallás erőszakos terjesztése), csak "néhány" fanatikus gondolja úgy hogy ölnie kell a hitetleneket (hasonlóan mint ahogy pl. Loyolai Ignác létrehozta a Jézus Társaságot -ők is vallási túlbuzgóságból vezették be az inkvizíciót)
Mint ahogy azt is elítéljük, az ISIS-t is elitéli nemcsak a nyugati világ, hanem a iszlám értékrendet követő többi muszlim ország is.
Tehát az ISIS is el van szigetelve ilyen szempontból, hiba lenne azt feltételezni hogy a muszlimok az egész világon kiállnak mellette.
Hiba volt engedni őket ennyire megerősödni, de úgy gondolom hogy hosszabb távon az ISIS -nek esélye sincs nyerni.
-
sakkay #82915 Csak ugye ott volt egy nem kicsit jó tábornokuk is. -
#82914 A finnek azért verték vissza az első szovjet támadást,mert ott volt a Mannerheim vonal,a tábornokok meg a gépesített egységekkel való támadásokat erőltették teljesen alkalmatlan terepeken. A finn páncéltörő tüzérség erős volt,a hazai erdős terep a védőknek kedvezett. Az oroszok nyilván úgy gondolták,a számok törvénye mindig döntő,mást nem vettek figyelembe. Viszont Khalkin Golnál meggyőzően verték vissza a támadó japán hadsereget. Ott a japcsik nem vették figyelembe,hogy haderejük nem arra való amire ott használni akarták,rendes nehéztüzérségük meg páncélosaik sem voltak,páncéltörő tüzérségük alig. Azt hitték pusztán elszántsággal eredményesek lehetnek. -
feca1229 #82913 Szia!
Szerintem nem nyitsz ki valamit, vagy nem zárszbe valamit :-) , vagy az olaj keverékkel lehet a gond.
Itt egy link Ussr units tutorial melyben leírják megmutatják, hogy hogyan kell elindulni velük! Remélem hasznos lesz.
-
sakkay #82912 Csak németet repültem. Illetve néha teszteltem oroszt is, de csak a fizikát. -
RepeszElek #82911 amúgy most nagyon nehéz volt repülni a bos-al. Sikerült kiválasztanom egy olyan real szervert ahol nagyon nagy szél volt. Gyakorlatilag azzal voltam elfoglalva hogy a szél ne vágjon a földhöz, folyamatosan dobáltak a széllökések...
Aztán persze egy légi harc után szokás szerint nem tudtam merre állok arccal és úgy eltévedtem ahogy kell.
Ezen a hülye orosz pusztán minden egyforma alig van valami tereptárgy a térkép is alig jelöl valamit,hiába nézem az iránytűt ha fogalmam sincs hol vagyok nagyon nehéz ügy.. -
RepeszElek #82910 szia figyi már!
mi a start eljárás az orosz gépeknél a bosban? Mindig lefullad a rohadék:)
-
sakkay #82909 Ezzel megint csak egyetértek. Bugyogni fog itt a fos egy jó ideig az biztos. -
Fürtös #82908 Na azért ne hamarkodjuk el a dolgot...
Azért mert pár ezer idióta lövöldözik(valakiknek a támogatsával) még nem kellenne az egész közel keletett vallási fanatikusnak beállítani.
Az iszlamista vezetők már 15 éve rájöttk, hogy nem kell háború ahhoz ,hogy a muzulmán legyen a világvallás, egész egyszerűen népszaporulattal legyőztek minket.
Nem minden muzulmán úgy kel fel reggel,hogy ki akarja nyírni a keresztényeket, és vica versa.
Egész egyszerűen a gazdasági nagyhatalmaknak érdeke, hogy káosz legyen ott ahonnan az energiahordozót beszerzik.
Káosz=olcsó nyersanyag.
Megnézheted azokat a közel keleti államokat ahová a nyugat nem tudott beférkőzni fegyveresen, csak üzletileg(Gy.k.:nem tudnak kaotikus állapotokat generálni).
Hihetetlen szinvonalon állnak, és roppant kulturáltan tudnak viselkedni ha a vallásról van szó, mert ugye az üzleti partnerek vallását nem kritizáljuk!
-
Solt #82907 1945 március 19.
Hetven évvel ezelőtt 1945 március 19-én a Puma Vadászezred két osztálya 9 bevetést repült.A szovjetek eleinte kerülték a közvetlen harcot,ha ellenséggel találkoztak azonnal felhőbe menekülve bújtak el.Reggel egyedül Máthé László főhadnagy ért el sikert egy szovjet Jak-9-el szemben,a szovjet vadász lángolva zuhant le Csór mellett.Légigyőzelmét Peter Düttmann hadnagy,a német JG52 vadászpilótája igazolta.(Düttmann hadnagy a háborút 152 légigyőzelemmel fejezte be.)
Délután 15 óra 00 perckor riadóztattak egy négygépes köteléket v. Szentgyörgyi Dezső zászlós vezetésével a Berhida felett folyamatosan megjelenő szovjet gépek ellen.A felszállás után a raj egyik gépe nem tudta behúzni a futóművét és visszafordult,igy három gép repült a bevetési légtérbe.Ott először gy mindössze 50 méter magasan repülő szovjet IL-2-es géppárt vettek észre Nádasladánytól északra.A kiséret nélkül repülő szovjet csatarepülőgépeknek semi esélyük nem volt,v. Szentgyörgyi Dezső ellenfele 15 óra 15 perckor a kapott találatoktól az ott lévő major és az erdő között a levegőben felrobbant.A másik gépet Fábián István “Koponya” törzsőrmester lőtte le,a szojet gép Nádasladánytól északra durván hasraszállt miközben az ütközéstől a bal szárnya leszakadt.A lelövést Sipos Károly hadnagy tanúsitotta.Ezután a Balatonfűzfő és Balatonkenese közötti légtérben egy 30 gépes szovjet A-20 Boston köteléket pillantottak meg,melyet La-5-ös és Jak-9-es kisért.Az előző légiharcban megcsappant lőszer és üzemanyagmennyiség csak egyetlen rácsapást engedélyezett.Szentgyörgyi zászlós egy La-5-ös,Sipos Károly hadnagy pedig egy Jak-9-es lelövését jelentette.Mivel a harc közben messze eltávolodtak egymástól,e két légigyőzelem tanu hiányában igazolatlan maradt.
Ugyanebben az időben nyolc “Puma” és 12 szovjet Jak-9-es ütközött meg Ősi felett.Máthé László főhadnagy lelőtt egy Jak-3-ast,mely a motorját ért találatok után sötét füstöt húzva tünt el az alattuk lévő felhőben,majd még egy szovjet A-20 Boston bombázót,ezzel a harmadik légigyőzelmét aratta egy nap alatt.Dr. Vajda Ferenc főhadnagy szintén felülkerekedett egy Jak-3-as vadászgépen.
Eredmények:
Szentgyörgyi Dezső zászlós - Il-2 (Nádasladány)
Fábián István törzsőrmester - Il-2 (Nádasladány)
Báthy János hadnagy. - Il-2
Szebeni Antal hadnagy - Jak-9
Balogh Pál hadnagy - Jak-9
Endrői György hadnagy- Il-2
Máthé László főhadnagy - Jak-9 (Csór)
Máthé László főhadnagy - Jak-3 (Ősi)
Dr. Vajda Ferenc főhadnagy - Jak-3 (Ősi)
Nem igazolt:
Sipos Károly hadnagy - Jak-9 (tanu nélküli)
Szentgyörgyi Dezső zászlós - La-5 (Balatonfűzfő)(tanu nélkül)
Máthé László főhadnagy – Boston (tanu nélkül)
Veszteségek:
Endrői György hadnagy légiharcban megsérült géppel kényszerleszállt. -
pontijonny #82906 Az életben az orosz vasakat nagyon nehéz volt vezetni.
Egyszerűen a gép vezetése sokszor elvonta a pilóta figyelmét a harctól,a német gépek automatizálva voltak és ez előnyt jelentett.
És igen egyszerű volt ,mert szó szerint össze szegelték:))
Nézzél tecsöveden régi orosz filhíradó részleteket vagy ilyesmiket a gyártásról.Asztalosok csinálták :)) Gyalu ,véső,k,fűrész ,kalapács és szeg.Ja meg enyv. -
RepeszElek #82905 Nem tudom valahogy úgy tetszik az az orosz egyszerűsége :D
Én gyerek korom óta rajongók a messerschmittekért nálam az a favorit de igazából tetszik az összes:)
-
pontijonny #82904 Az nem csak a játékban botrányos :) Az olyan volt.
De mit szeretsz rajta? Ritka egy retek vas az.
Majd Sakkay megmondja ,lehet nem kapcsolsz valamit amit kell,én mondom nem erőltettem azt a játékot nagyon.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.19. 21:45:45 -
RepeszElek #82903 pl. a yak-1.
Az áll le nekem folyton. Pedig szeretek vele lenni, igaz az emelkedése az botrányosan xar a messzerhez képest.
Legalábbis a játékban...
-
pontijonny #82902 És milyen géppel? E4 az automatizált nagyjából,ott ha már repülsz akkor csak a hűtőre kell vigyázni.
De E1-3 az folyamatos Prop pitc állítást igényel,az angol gépek is plusz a keveréket is optimálisan kell állítgatni.
De a start már E4 el sem egyszerű legalábbis nem R betűt kell nyomni.Ki kell nyitni a benzincsapot ,gyújtást ráadni ,hűtőt nyitni ,prop pitc et manuálra tenni és 12 órába állítani stb.Utána ha felszállt visszatekerni egy kicsit majd áttenni automatára.
A Bos ban nem tudom ,mert bombázóval én nem mentem ,csak kipróbáltam és szerintem egy rakat xar volt akkor úgy hogy ennyiben maradt.
Biztos fejlődik majd az is ,meg ahogy mondják javulgat.
de gondolom vagy a fék ,vagy ott is a PP -t kell állítgatni ,ha nincs vonóerő akkor tolhatod te orrkúpig is a gázkart.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.19. 21:28:26 -
RepeszElek #82901 A full realt választottam és mindent kiszedtem ami segítség. Felszállást valóban nem próbáltam ki csak repkedtem training módban, de jó hogy mondod mert ezt már kérdezni akartam hogy a Bos-ban is vannak gépek amikkel nem tudok felszállni. Beindítom a motort látszólag minden rendben szépen felpörög aztán fogja magát és leáll nekem. A bombázókkal meg egy bizonyos szint után nem tudom növelni a tolóerőt. Az is felpörög majd visszaesik a fordulat és 50nel döcög...
Mit kellene még megnyomnom? -
Solt #82900 Kezdésnek elég lesz a Mustang is minden segítség nélkül... :)) -
pontijonny #82899 De ha igazi kihívásra vágysz akkor DCS fóka vagy messzer ,azzal garantáltan elleszel egy darabig amíg felszálsz egyáltalán:) -
RepeszElek #82898 Van ráció abban amit mondasz az biztos...de szerintem ők nem ott tartanak hanem leragadtak egy korszakban. Nagyon szigorú hagyományokon alapul az ő társadalmuk amit foggal körömmel őriznek és folyamatosan tovább adnak az újabb generációnak. Aki nem tudja olvassa el milyen törvényeik vannak. Néhol megdöbbentő.
Próbálnak minden külső hatást kizárni.
Ennél már csak észak korea durvább.
Persze a világ fejlődik mint technikai mint szociális értelemben ami hatással van rájuk is, ők is csak emberek és rengeteg jó ember van köztük is.
Én azt mondom ha nem muszáj ne baszogassa őket senki és akkor talán nyugton maradnak:)
-
pontijonny #82897 Kérdés melyiket és kérdés ,hogy a beállításokban a könnyítéseket kivetted e.
Mert ,hogy te egy E1 el fel nem szállsz ,de még egy spittel sem arra mérget veszek:)))
Prop pitc et mivel állítod folyamatosan? Pl?:))))))))
Amúgy a Bos ban könnyű a gépet vezetni, persze van némi tapasztalat az ember mögött és máshogy látja ezt aláírom. De a két játék gépkezelése nem is említhető egy szinten.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.19. 21:08:17 -
RepeszElek #82896 A bos-ban folyamatosan jönnek a frissítések, mióta megvettem már 2 szer frissítettem,lehet hogy egyre jobb lesz.
Az 5 éves kisgyereket remélem költői túlzásnak szántad mert nem is olyan könnyű elvezetni egy gépet a Bosban.
Emlékszel mennyit szenvedtem csak a felszállással. :)
A Bosban tanulok repülni de mikor váltottam clodra ugyan úgy elvittem egy gépet.
-
Sidewinder #82895 Urak! Lehet, hogy bunkón hangzik, de látható, hogy az iszlám szélsőségesek most tartanak a keresztes háborúk korszakában. Ott ahol az európai emberek évszázadokkal ezelőtt tartottak. Az egész világon, erőszakkal el akarják terjeszteni a muzulmán vallást, áttéríteni vagy megölni a más vallásúakat. A keresztes háborúzás ,vagy az ő esetükben nevezzük félholdas háborúnak, alapvetően a más vallásúak ellen irányul. Mindez össze van mixelve, az iszlámon belüli vallásháborúval (szunnita vs sííta, szunnita vs alavita, és akkor még nem is mondtam, h a szunnitának is több ága van...),amiről beugrik az embernek a reformáció vs rekatolizáció esete, szintén jó régről. Ezt ők most csinálják, legalább annyira véresen mint ahogyan azt tette az európai ember évszázadokkal ezelőtt.
Van egy nem elhanyagolható különbség az akkori idők és a jelen között: akkor a legpusztítóbb fegyverek az ostromgépek és az elöltöltős ágyúk voltak. Most pedig a hidrogénbomba számít annak...
Még mielőtt valaki iszlamofóbiával vádolna meg, jelezném, hogy semmi bajom a normális muzulmán emberekkel,akik nem akarják a más vallású, vagy a muzulmán egy másik ágába tartozó embertársuk fejét levágni egy nagykéssel nyiszatolva, csak azért mert ők nem muzulmánok, vagy éppen muzulmánok, de alaviták.
Csak így a végére: az aktuális afgán naptár szerint az idei az időszámítás szerinti 1394-ik év.
-
pontijonny #82894 Mért bántanánk. Csak míg a BOS az egy fos a CLOD meg nem az:) De ha neked a másik tetszik akkor azzal játszol.
A macera azért több vele mert szimulátorosabb,a Bos gépeit egy 5 éves kisgyerek is elviszi,míg egy E 1-3 at vagy egy spitet némi tanulás után tiudod kezelni meg eleve több mindenre kell figyelni. A grafika a Bos ban valóban szép,de én nem mondanám azért sokkal szebbnek inkább másabb.Az is igaz,hogy a max beállításokhoz már bitang gép kell hozzá .Már a Clod hoz.
No meg míg az egyiken csak max 60 ember lehet egy szerveren addig a másikon 100+ meg tán többen is játsszák.
Ja a gépágyú hangja az nem tetszés dolga.:) Szerintem a Clod é az igazi.
Na meg más az ágyú az emilben meg a G2 ben is
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.19. 20:49:31 -
pontijonny #82893 Amúgy jut eszembe meddig kell még ezt a retek nevet viselnem? Vagy örökre bannoltak? -
RepeszElek #82892 Tegnap megnéztem a kódjátszma c. filmet. Szerintem nagyon jó!
Okosak voltak ezek a kis teaázó brittek!:)
Jól átverték a németeket.
Jah meg úgy döntöttem nem érdekel egyszer élünk és berendeltem egy trackir-5öt a g940 joy helyett inkább e mellett döntöttem.
Hát kíváncsi vagyok már alig várom:)
A Clod egyenlőre nem jött be....
A grafika rosszabb mint a Bos-ban, és a hangok sem olyan jók főleg a gépágyú hangja az ami nagyon nem tetszik, a kontroll menüje is rosszabb mint a bosnak, sok vele a macera...irányíthatóságban nem vettem észre nagy különbséget, és online szervereken is mindig akad játékos.
Amit mondok az a véleményem nem az igazság!
Ne bántsatok nem értek hozzá,csak nemrég kezdtem! :D -
pontijonny #82891 Sőtt! Jut eszembe. Érdekes az is ,hogy a nyugattal szimpatizáló arab államok ,úgy mint Kuvait ,vagy az emírségek,szóval azok nem egy régi vágású kultúrák. Ha nem lenne olajuk még mindig tevét legeltetnének és sátorban laknának,mint ahogy azt pár évtizede tették.Ellenben a régi nagy kultúrák bölcsői azok sose fognak a demokrácia útjára lépni ,gondoljunk bele ,az USA még csak gondolat sem volt és ott már írtak.A vallásuk sem mai gyerek.
Ugye Irak , Irán stb -
Sidewinder #82890 Ezt így azért nem mondanám. Varga Ferenc ezredes úr pont a lengyeleket hozta fel példaként, még évekkel ezelőtt, hogy ők érdekes módon nem küzdenek hadrafoghatósági gondokkal a MiG-29-eseiknél, és a pilótáik tudják teljesíteni a NATO elvárás repült időt (180 óra/ pilóta/ év, ami 140 óra valós+ 40 óra szimulátoros repülésből áll). Akkor igaz,hogy nem állt a bál úgy mint most a lengyelek és az oroszok közt, de akkor is erősen russzofób külpolitikát folytattak a lengyelek. Mégis volt alkatrészük a gépekhez. Sőt, még azokat a Szu-22-es vadászbombázókat is tudják üzemeltetni jelenleg is, sőt már saját maguk nagyjavítani is, amelyek évek óta már az oroszoknál sem repülnek, legfeljebb pár kísérleti célokra átalakított példány. Mivel a 90-es években az orosz légierőből minden egyhajtóműves sugárhajtású harci gépet kivontak, kivéve a VSZ közös kiképzőgépeként rendszeresített L-39 Albatroszt. A Jak-130-asok elterjedésével azok is kivonásra kerülnek majd.
A Mi-2-es is lengyel gyártmányú volt, mert a szovjetek kiadták a lengyel PZL-nek ,hogy gyártsák ők sorozatban, mert a SZU beli gyárak annyira le voltak foglalva, hogy a Mi-2-re nem volt már kapacitásuk. Az M-28-as Bryza lengyel szállító repülőgép az An-28 licence változata. Példaként említhető még a hazánkban is sok helyen megtalálható vontatógép típus, ami nyaranta sok sok vitorlázógépet cibál fel a magasra, a PZL Gawron. Az eredeti neve annak Jak-12. A szovjet időszakban a lengyeleknél komoly repülőgép és helikoptergyártó kapacitás épült ki,aminek ők legalább egy részét meg tudták menteni, és sokkal sikeresebben irányítani, mint ahogy az Magyarországon sikerült. Ott nem azt nézték, hogy egy repülőgépek nagyjavításával vagy gyártásával foglalkozó üzem helyére hogyan lehetne minél gyorsabban felépíteni egy Tescot...
Pontosan ezért sokkal több minden megmaradt nekik. Saját korszerűsítési programot végeztek a MiG-29-eseik számára, van saját fegyvergyártásuk, saját maguk fejlesztették tovább a szovjet gyártmányú légvédelmi rakétarendszereiket és még lehetne sorolni a példákat. Saját kézifegyver(pl. gépkarabély) gyártásuk is van.
Egy 1vs1 küzdelemben lenyomnák őket az oroszok,az biztos. Valószínűleg keményen ellenállnának, de nagy eséllyel egy hónap alatt vége lenne a történetnek,orosz győzelemmel.
Ettől függetlenül az, hogy védtelen, szinte nulla képességű erőnek állítod be a lengyeleket, az kissé abszurd. 1vs1 orosz lengyel meccsre azonban nem látok semmi esélyt: 1. Lengyelország NATO tag 2. Putyinnak több esze van, minthogy megtámadjon egy NATO tagállamot, ráadásul azt is a komolyabbak közül. Legfeljebb akkor lenne esély, ha a lengyel vezérek túlzásba vinnék a Zubrowka vedelést, és megtámadnák Oroszországot. Remélem, hogy ennél több eszük van, és megmaradnak a szokásos nyálverés szintjén. -
pontijonny #82889 Azaz nem is vallás hanem kúltúrák közti háború asszem ez így jobb. Az iszlamistáknak nem kell a demokrácia ,a nyugatnak meg jobb ha az van arra fele,ott jobban tudnak még a nagy cégeik lavírozni. Egy erős muzulmán vezetésű országban ahol a vallás nagy befolyásoló tényező ott kevésbé . -
pontijonny #82888 Urak ,Urak!
Meddő a vita asszem.
Nem kérdés mint ahogy itt tanult kollegák már le is írták,hogy jelenleg az USA hadereje messze mindenki felett áll.
Jól képzettek ,van technika stb.Ráadásul tényleg a világ bármely pontjára ellavíroznak viszonylag rövid idő alatt ,és ezt egy ország sem tudja utánuk csinálni.
A mostani konfliktusok nagyon faramuci helyzet elé állítanak amúgy mindenkit ,itt a haderő az nem sokat ér.
Nincs ki ellen harcolni,ráadásul a terrorizmust már ráaggatják boldog és boldogtalanra ,holott ez sem egyértelmű.
Nekünk terrorista ,a másiknak szabadság harcos.
Igazából a legnagyobb probléma már nem is a gazdasági hatalom megtartása azaz az e miatti háborúk kitörésétől való félelem,hanem itt már lassan vallás háború körvonalazódik.Ami azért vicces,mert a nyugat már nem az a keresztény világ mint több száz éve volt ,viszont a muzulmánokat ez nem érdekli. Ha akarjuk ha nem lassan hadszíntérré változtatják európát is csak most kicsit máshogy.Bár ha belegondoltok mi is a terrorizmus? Ugye a civilek ellen elkövetett merényleteket ide lehet sorolni.Akkor viszont nem is kell nagyon visszamenni az időben ,múltkor volt róla szó a nagy német városok elleni bombázások,vagy a 2 atom.Az is terrorizmus ha így nézem.
Én nem gondolnám,hogy az oroszok problémát okoznának sőt eljön az idő amikor majd vállvetve fognak harcolni az amikkal.
Persze az USA az jól elvan,a szabadság földjére azért nem olyan egyszerű bejutni ,meg messze is van mindentől,viszont most európa nyakába borult a bili sajnos,és úgy ,hogy pont mi nem akartunk emberkedni.De csak belerángatnak azért minket is .
Pedig azért viszonylag gyorsan el lehetne intézni ezt az Iszlám Államot.
Már ha nagyon akarnák. -
Lacusch69 #82887 Nem, az elsőre az a válasz, hogy egy jó adag latin bevándorló, akik semmihez sem értettek, illetve olyanok, akik az állampolgárság reményében léptek be.
Az utóbbiban igazad van, bár annyit hozzátennék, hogy "semleges" területen vívott háború esetén szerintem sokkal kevésbé fogadja el az amerikai társadalom a katonái zacskóban hazahozatalát. (Plusz az oroszok sokkal több kiképzett tartalékost tudnak mozgósítani a sorkötelesség miatt) -
#82886 Az első kérdésre nemtom mit kéne válaszolni. Mondjuk gyalogosok? :) A második kérdés is trükkös, az a lényeg, hogy ki az agresszor, és kinek a földjén folyna a csata. Nyilván a megtámadott, aki saját hazáját védi, azok messzebbre elmennek, hogy legyőzzék a másikat. Viszont nekik van több vesztenivalójuk, ha civilek vannak a frontvonalban, ők sérülékenyebbek is.