91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • lala42
    RAYMOND F. TOLIVER TREVOR J. CONSTABLE
    AZ ÉG URA

Ez kell?
    Ha igen, akkor adj 1 e-mail cimet és elküldöm
    Meg van doc.-ban

Elküldtem priviben.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.04.03. 00:44:19
  • PhantomAss
    Hartmann életrajzi könyvét én is szívesen elolvasnám, sajnos sehol sincs most eladó darab.
    Egyébként ajánlom még a "Felettünk a csillagos ég" c. könyvet, nagyon sok infót meg lehet tudni a korabeli német pilótákról, és az jv 44-ről is többek között (Galland me 262 alakulata).
    Vannak benne pontatlanságok, de nagyon olvasmányos. Már 2x kiolvastam :D
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.04.02. 21:56:31
  • mustangdc3
    Igen kicsit hamarabb kellett volna újra átlapoznom a könyvet. de a többi akkor stimmel
  • VO101Tom
    Hartmannak sokszor kellett leszállnia sérült géppel, amit vagy szimpla meghibásodások, vagy az általa lelőtt gépek darabjai okoztak. Viszont egyszer sem lőtték le.
  • mustangdc3
    Nemcsak hogy közel repült az ellenséghez de tudta azt is hogy mit kell lőnie. Az Il-2-eseken például az olajhűtő volt a gyenge pont ha azt rendesen megszórta az nem repült haza. Az életrajzi könyvben úgy emlékszem hogy azt olvastam hogy őt is lelőtték 16x és hogy egyszer el is fogták az oroszok de sikerült megszöknie és visszajutni német területre. Bár erre az állításra nem tenném a nyakam, ha rosszul írtam valamit javítsatok ki.
  • artivizsla #83520
  • Solt
    Megtörtént! :)
  • VO101Tom
    DrBrown5, küldtem neked privát üzit tegnap. Olvastad?
  • artivizsla #83517
    Lenne egy kérésem. Fiam nevezett a MÜPA 10 éves évfordulójára rendezett fotópályázatára. A saját fényképét, a 600 nevezett kép közül beválasztották a 18 zsűrizésre váró kép közé. A kép egy szolárgráfos technológiával készült fotó, aminek a leírása a következő :

"...A kép úgy kapcsolódik a tízes számhoz, hogy a kamera pont tíz napig volt kint a Művészetek Palotája előtt egy lámpaoszlopra kihelyezve. Az eszköz a camera obscura továbbfejlesztett változata, benne egy fényérzékeny fotópapírral. A kamera testén egy apró lyuk van, azon szűrődik be a fény, és ez hagy nyomot a fotópapíron, amelyet digitálisan beszkennelnek, és utólagosan feldolgozzák. Így készül el a végső kép..."

A képen tehát a MÜPA felett 10 nap alatt elhaladó nap útja látható. A hiány a felhős időt jelenti.

A verseny egyik része a közönség szavazás, a kérésem pedig az lenne, hogy ha valakinek megtetszik a kép esetleg, akkor lájkolhatná az alább megadott linken.

A like-ot az alábbi linken lehet leadni :

https://www.facebook.com/MupaBudapest/photos/a.10152741277436129.1073741860.62406706128/10152741279416129/?type=3&theater

A kép így néz ki :

Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.04.02. 19:10:01
  • artivizsla #83516
    Itt még meg vehetők a Cica könyvei.

Itt is egy jó kis könyv.

Ezt is meg nézheted.

Nézd meg ezt is.

Ez sem rossz egy csomagban.

Érdekel lehet ez is.

Ezek közül is válogathatsz olvasni valót.

• croatianus
    Jó, jó, de azért ha töritanár lennél, te is ötöst adnál egy ilyen házidolgozatra, vagy nem?!
    Egyetemi disszertációnak persze biztos, hogy kicsit schmidtpalis lenne.
  • Lacusch69
    Egy az egyben a Tolivar-Constable könyv zanzásítva. (Még jó, hogy odaírta. Soha nem jöttem volna rá... )
    Csak azt nem tudtam megfejteni, hogyan lett szegény Walter Krupinskiből Krupinski Taman Kuban?
    Emellett Rossmannt is megemlíthette volna, tőle tanult sokat Hartmann. (Valós esemény: egyszer egy Rossmann üzletben vettem Hartmann fülpiszkálót. Hehehe...)

Szerk.: rájöttem, Tamanban, a kubanyi kiszögellésben volt a parancsnoka.
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.04.02. 15:47:15
  • croatianus
    Időnként ruszkigépdarabokat találtak a szerelők a gépén :-)
    Ritkán tévedek erre az orgánumra, de ez egy elég jó kis összefoglaló "Bubi"-ról:
    Erich Hartmann, a világ legeredményesebb vadászpilótája Forrás: https://kuruc.info/r/1/20188/
    (Hmm... a forrást magától hozzáírta. Ügyes fícsör!)
  • PhantomAss
    Úgy van, és mit mondott miért volt ilyen eredményes?
    Mert mindig olyan közelre ment amennyire csak tudott, pár méterre az ellenséges géptől ahol már nem kell elétartással szórakozni meg ilyesmik, és ha úgy gondolta nem biztos a győzelem akkor nem erőltette minden áron a támadást.
    Persze ez nem azt jeleni hogy rosszul lőtt vagy rossz pilóta lett volna, sőt. De nem erőltette a manőverező légi harcot feleslegesen.
  • Lysandus
    Ahogy a régi anekdota mondja (most éppen a célzást, mint készséget behelyettesítve a megfelelő helyre):

- De jól célzol! Mennyi ideig tart így megtanulni célozni?
    - Másfél órát.
    - Tényleg? Csak ennyit?
    - Igen. Három évig, minden nap.
  • mustangdc3
    Azért ne feledkezzünk meg az orosz fronton harcoló Erich Hartmannról sem! Minden idők legeredményesebb német pilótájaként írta be magát a történelembe. Az oroszok karaya 1 ként vagy a fekete ördögként ismerték, nem kis vérdíjat tűztek ki a fejére és mégis ha meglátták a gépe orrára festett fekete tulipánt kerülték ahogy csak tudták. Később le is kellett cserélje a "logóját" egy időre mert mindenki menekült előle. Ő is jól megtanulta az energia harcot és szintén sokat edzett hogy bírja a G erőket. Az orosz fogságból is visszajött és még pár mustangot is leszedett a végére.
  • Nohab
    Orrba- szájba edzett. S itt azért még kellett az erő a gépek irányításához.
  • Lacusch69
    Egy sorsdöntő összfegyvernemi csata ELEMZÉSE.
    Illetve az ELŐZMÉNYEK
  • Willenbrock
    Ez teljesen igaz :D De én azért szeretem az offline kampányokat is, csak a "történelmieket", ha jól meg vannak csinálva akkor van hangulatuk.
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.04.01. 23:03:44
  • Valka78
    Lehet, hogy volt valami extra rezisztenciája a black/red out-al szemben...?
  • zoltang
    Beachte das ZFR 5 (Zielfernrohr) in der Frontscheibe der Maschine./

• pontijonny
    Ha jól rémlik ,valami olyasmi volt ,hogy csak komoly túlerővel szálljanak szembe vele ha meglátják a gépét. Meg méltatják egy kicsit benne,mármint az angelusok. Azért az sem mindennapi dolog volt ,hogy az ellenség agyba főbe dicsér valakit mindezt egy a pilótáknak szánt ajánlásban.
  • pontijonny
    Vaságyastól volt vagy 60 kiló kb. No de ő volt az ég ura és ez tény :) Nem véletlen,hogy az Angol sivatagi légierő külön direktívát adott ki miatta.

Ezt a mester mondta róla.
    "Adolf Galand a következő szavakkal emlékezett meg róla: "… a vadászrepülés valódi virtuóza volt ő. Egyszerűen senki nem vehette fel vele a versenyt.""
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.01. 22:45:13
  • Valka78
    Milyen kis nyikhaj kinézete van.
  • pontijonny
    Nem nehéz ,hisz Ő a mester:) Nekem minden idők legnagyobb harci pilótája. Benne még megvolt a lovagiasság ,és nem csak beszélt róla.
  • pontijonny
  • RepeszElek
    Jah tényleg :)
    Az fiatalabb is volt. Jó hát a név nem is a többi stimmelt! :D
    De akkor miért emlékszem Gallandra. Annyi minden olvastam az elmúlt 3 hónapban hogy már keverem :)

Galland...nem emlékszem már rá hol de tuti olvastam róla is! :)
  • pontijonny
    Amúgy mi az ,hogy szivarozott?:) Hamutálat is szereltek a messerébe:) Amúgy fél szemére alig látott, tán neki tettek be valami távcsövet is a homloküveghez. Azok voltak a nagy idők:) Vak,műlábú harcosok tudtak a legjobbak közé bekerülni.
  • pontijonny
    Te kevered a szezont kollega:) Galland bátyó 1996. február 9 én halt meg ,hál istenek szép és békés öregkort tudva maga mögött:)
    Mindamellett nagy barátságokat kötött a régi ellenfelekkel is ,és nagy tisztelet övezte ,amit a tettei alapján bátran ki lehet jelenteni ,hogy meg is érdemelt.

Akit te említesz az Hans-Joachim Marseille. A valaha élt talán legnagyobb talentum .
  • RepeszElek
    Beszarok ezen a videón amit felraktál!! :)
    Pont egy másik német pilóta elbeszéléseit olvasom aki Afrikában harcolt és együtt állomásozott Gallandal akivel többször beszél is a könyvben és említést tesz a híradós propaganda videókra is amit belinkeltél, azt is tudtam hogy szivarozott, mintha a könyvet látnám:)
    Szegény Galland aztán meghalt egy bevetés utáni hazafelé tartó úton motorhiba miatt egy olyan új G modellel amivel nem akart felszállni és a többi pilótáknak is megtiltotta azt mivel nem bízott a gépben, de végül engedelmeskedett a parancsnak. Bár ne tette volna...szegény, a jegyese meg otthon várta...
    Szóval kicsi a világ. Köszi a videót!:)

• VO101Tom
    Sajnos Tobak Tibor könyveit már nem fogják kiadni újra, halála után a jogok a fiához kerültek, aki letiltott minden utónyomást. Antikváriumokban még szokott lenni eredetiben.

De szerencsére van pdf változat is:
    Tobak Tibor: Pumák földön-égen
    Tobak Tibor: Pumák és Boszorkányok
    Tobak Tibor: Pumák és a többiek

Ezek közül az első ami a legértékesebb, a harmadikban már sok urban legend is benne maradt, ettől függetlenül érdemes elolvasni azt is.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.01. 22:06:48
  • repvez
    Az ilyen régi videokban én mindig azt furcálom, hogy ki mikor és hogyan vette fel ( a fotogéppuskás részeken kivül)
    Mert ugye abban az időben még nem volt gopro, meg sisak kamera, hogy mindenféle zavaró hatás nélkül tudjon tevékenykedni.
    és nem csak a légierős részeken , hanem az utcai harcoknál is ahol tényleg röpködtek a golyók.
  • RepeszElek
    Köszi skacok az olvasmányokat így legalább nem kell keresgélnem:) Most olvasok már egy másik könyvet, de ha befejeztem belekezdek majd sorra veszem a többit is:)
    Csak nem túl olcsók. Amit most olvasok az is 3500 volt.. :(
    Persze ilyenkor az is eszembe jut hogy a mű szerzőjét, és munkásságát amivel nekem ezt az élményt adta megtisztelem ezzel az összeggel :)
  • VO101Tom
    Ez az az oldal:
    http://mig3.sovietwarplanes.com/pilots/pilots.htm
  • pontijonny
    És itt a mi verziónk:)
  • pontijonny
    1.16 tól imádom ahogy nem cicózik:)
  • pontijonny
    Ez is!
  • pontijonny
    Ez nagyon jó könyv
  • pontijonny
    Tom tud valahol orosz pilóták által írt visszaemlékezéseket. Asszem annó ő mutatta. Na azok érdekes olvasmányok,kendőzetlenül mutatják be az ő szemszögükből is a dolgokat.
  • Lacusch69
    Ajánlanék még olvasnivalót...
    EZT
    EZT
    EZT
    És természetesen az összes Tobak könyvet, valamint a Punka György és Becze Csaba műveket is.