91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Ide is...
  • artivizsla #83564
    Hasonló technikával készült magyar képet, nem rég a "Nap képének" választott a NASA.

Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.04.04. 07:22:09
  • pontijonny
    4.40 től
  • croatianus
    És ezekkel akar háborúzni a Nyugat?!
    Nem tudják miről beszélnek! :-)
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.04.03. 21:56:18
  • VO101Tom
    Dcs topikban válaszolok.
  • Indi69
    off. Tom, átraktam az egész dcs-t a felhasználók részbe, ott fogadja modpackot. Bemásolom a 7z-vel a Gabika féle modpackot és a Dcs World-ben lesz egy Dcs World mappa, ebben van a jsgme és a modok. Itt aktíválom a jsgme-t aztán a modokat. A játék elindul, de a modok nem jelennek meg az egész játék olyan mint volt. Ez így normális? Nem lehet,hogy kell egy külön jsgme? Bocs az offért on
  • pontijonny
  • Valka78
    Akkor jelentkezzen aki jönne, aztán egyeztetünk.
  • artivizsla #83557
    Tudnám kölcsönözni.
  • VO101Tom
    Nem zavarsz senkit, megbeszélünk egy időpontot, amikor mindkettőnknek jó, feljössz TS-re és végigmegyünk a controls-on, hogy mi mire való és eldöntöd, hogy mire akarod tenni. Ha lehet akkor DrBrown-al közösen, ha őt is érdekli ez. Meg bárki, akit még érdekel.
  • pontijonny
    Lévén azért más a kezelése így ugyanazokat elég necces hozzárendelni . Itt több minden van azért.
    De ha beleszoksz akkor már most mondom,hogy a 46 ot elő sem veszed többé.:)
  • Valka78
    Nagyon zavarogni nem akarok, még a beállításokat sem szoktam meg - a kritikusabb pillanatokban a '46-ét használnám. Azért lenne jó, ha ugyanazokhoz gombokhoz tudnám rendelni ugyanazokat a funkciókat. Ha lesz okítás kezdőknek, akkor mindenképp feliratkoznék.
  • Lacusch69
    Egy életrajzi filmben Ehlert minden valószínűség szerint Ben Affleck fogja alakítani. (Hopp, ideje kivennem a kezem a biliből...)
  • Valka78
    Azért tettem idézőjelbe a századot. Hirtelen nem jutott más eszembe.
  • pontijonny
  • pontijonny
    Azért mennyire látszik,hogy a nyugati fronton közel sem termett annyi babér .
  • pontijonny
    Én semmiféle századra nem gondoltam. Csak azt mondtam,össze lehet jönni és lehet okítani akit érdekel.Aztán lehet menni együtt.
  • VO101Tom
    Hát, nézd meg ez a vidót. Gruber itt csak úgy lő, hogy előrehajol a revihez. Amióta rászoktam, azóta így lövök én is.

https://youtu.be/9bZhhKcyCYw
  • VO101Tom
    Megnéztem. Passz. Nálam jó, a winrar simán kicsomagolja a 7z fájlokat is.
    1.29 GB a fájl nálad? Lehet, hogy érdemes lenne leszedni megint. A netre felöltött fájlokkal biztos nincs gond, mert az már másnál is előjött volna.

Ha régi a winrar (enyém 5.21-es), akkor lehet, hogy le kell szedni egy 7z tömörítőt is (ingyenes). (http://www.7-zip.org/download.html)
  • croatianus
    Ach so!
    Akkor majd revízionálom, hátha én is megkedvelem. Mikor az elején próbálgattam, valamiért nem tetszett.
  • Indi69
    Tom légyszi nézz át a DCS topikba. A 14855 hszre .
  • VO101Tom
    Ha előrehajolsz a revihez, akkor sokkal stabilabb lesz a pilóta feje. És nincs köze a FOV-hoz, én 90 fokos FOV-al használom az előre hajolsát. Csak nagyon forgolódós dogfightban nem használom a lassú animáció miatt. De azon kívül mindenhol.
  • croatianus
    Én hüvelykujj-pöcökre raktam a FOV-okat és ez eléggé bevált:
    előre - 30° (típusazonosításhoz, tereptárgykereséshez)
    balra - 60° (általános, "real feel")
    hátra - 90° (ha netán kutyaharcra kerülne sor)
    jobbra - zoom in (ha még közelebbről kell valamit szemügyre venni)
    A revihez hajolásnak nem látom értelmét, mivel a 30°-al ugyanaz meg van. Mondjuk az igazi az lenne, ha fizikailag előrehajolva közelebb engedne a revihez.
  • croatianus
    Látod, maradtál volna AMD-s berkekben. Nekem a 6100 meg az R9 270 úgy kergetik egymást mint egy szerelmespár.
    És legalább a csíkok is megvannak.

Egyébként én sosem értettem ezt a mi hajt ki mit problémát. A kétmagos Athlon II-essel ugyanúgy maximum körül tekerte a karit a CloD minden nyalánkság (max shader, ssao, stb.) mellett, mint most. Az, hogy most a városok fölött sem diavetítés, az nyilván a processzorra bízott egyéb számolásokra elegendő kapacitás miatt van, mert azonkívül eddig is megvolt az 50-60 fps, márpedig a shadert, egyebeket nyilván nem csak a város fölött használja. Olyan programoknál, amik nem használják ennyire, ott lehet neked íhetesed, akkor is csak félgőzön fog menni a kártya (pl.:FSX, DCS). Vagyis, ha adott esetben nem 100%-on, 90 fokosan füstöl a GPU-d az nem gondolnám, hogy feltétlenül azt jelenti, hogy a proci "nem hajtja ki", inkább csak, hogy adott program nem használja a teljes kapacitását, ami viszont nem tudom miért gond, ha amúgy tökéletesen fut a játék.
    Persze, kíváncsian várom, mi a hiba a megfigyelésemben, mert akkora ez a kihajcsa-nemhajcsaki para az ilyen hardveres fórumokon, meg webshopos hozzászólásokban, hogy biztos van benne valami.

A CloD-nál a röcögés, miszerint "micro-stutter", meg tudtommal nem teljesítményprobléma, mivel annakidején, a TF-patch előtt, az 1C fórumon brutális gépszörnyek tulajdonosai is panaszkodtak rá. Ugyanúgy csinálja 60 fps-nél, mint 100-nál meg 30-nál.
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.04.03. 16:42:19
  • VO101Tom
    Nem tudom pontosan, hogy milyen századra gondol Laca, már jó ideje megalakult az MKHL, ami a magyar CloD-os pilótákat fogja össze. Nem csak a régi il2 századok maradékait, de bárkit aki repülni akar közösen. Olyan kiképzési program, mint régen az il2-ben volt, olyan nincs, de kérdezni sosem tilos, és vannak közös gyakorlások, komolyabb online war bevetések is. Teamspeak és mikrofon kell, ezen kívül nincs semmilyen megkötés (online warra külön szabályok vannak, de az úgyis odébb van, ha valaki most kezd online repkedni). Ha érdekel, elküldöm privátban a ts adatokat.
  • Valka78
    Szerintem az a proci egyáltalán nem rossz. Főleg 4Ghz-re húzva.
  • Valka78
    Köszi a választ! Ha esetleg megvalósulna az a "század" amit Laca említett a minap, én is szívesen csatlakoznék, főleg a kiképzés érdekel, mert clod-al érdemben nem reppentem még offline se.
  • PhantomAss
    Hát ja proci is kell hozzá, de azért gondolom van különbség így is. Jól jártál vele szerintem.
    Nekem is csak egy i5 2500k van, 4ghz-n nagyjából jó lesz a gtx 970 alá.
  • VO101Tom
    Szia,
    Nem lehet tengelyre tenni a zoom-ot, a játék UI-ban nincs ilyen lehetőség. Ami legközelebb áll hozzá, az a gombkra tehető folyamatos ki-be zoom (TF patcheket fel kell tenni ehhez). De ha egy tanácsot elfogadsz, ritkán zoomolsz a játékban, csak ha felderíteni kell valamit, és akkor a fix 30-60-90 fokos FOV a leggyorsabb. Légi harcban, lövéshez szoktak nagyon sokan rázoomolni a célpontra, szerintem az azért rossz, mert ahogy előtte repültél, ahhoz képest hirtelen egy tök más világban találod magad, más méretekkel, arányokkal kell mindent újra megbecsülni, és az qrva nehéz. Én pl rendszeresen túlreagálom ha zoom-al kell lőnöm, gyakran ütközök is, mert a távolságot nem érzem annyira, mint normál nézetben (ami nekem a 90 fokos FOV). Ha a másik géphez 2-300 méter közel vagy, az azt jelenti, hogy a revi-körbe 2x-3x fér bele a fesztávja. Akkora célt még normál zoommal is simán lehet követni, lehet rá célzoni, viszont széles FOV-nál a környezet nem változik, ugyanazzal az arányokkal repülsz, kormánymozdulatokra ugyanannyit mozdul a kép, stb stb. Sokan vannak egyébként, akik azt mondják, hogy csak zoomolva tudnak lőni, biztos megszokás kérdése ez is, de én speciel nem szeretem. Ja, és én sokkal messzebbről lövök, mint általában a többiek, az nagyon rossz, ha clodban a Hartmann féle megoldással akarsz harcolni (akkor nyitott tüzet amikor a másik gép már kitöltötte a szélvédőt), egyrészt nekünk szárnyágyúink vannak, amiknél fontos a fókuszpont, az összetartás, másrészt BnZ-nál ilyen esetben csak 1-2 másodpercre elegendő időd van lőni, harmadszor, ha az angol beletép akkor a kitérő manőverét tuti, hogy nem tudod követni, azzal ki is védte a támadásod. Ha messziről kezdesz lőni, és beletép, akkor még bőven van időd elétartást húzni, és rálőni újra. Na, nem akarok nagyon elkalandozni, de ez egyébként is sokkal hosszabb téma lenne, a lényeg, hogy a zoomra csak gombok vannak, fix fok értékre ugrással vagy folyamatos zoomra.

A gunsight nézetnél az animációt én is utálom, hosszú és idegesítő, főleg ahogy ugrik egyet. Sajnos elég mélyen kellene beletúrni a rendszerfájlokba, hogy azt kiszedjük, egyenlőre nem prioritás. A srác aki tudja programozni (visszafejteni) a core.dll-t, ő most a térkép készítő szoftveren dolgozik, hogy készülhessenek új területek is, ez a top priority most.

Online szervereken a head shake be van kapcsolva. A játék "full real" beállításához képest amit kikapcsolunk, az az antropomorphic control (#83360 végén a magyarázat, hogy miért), és a nehézségi beállítások "aircraft switching" csoportban lévő beállítások. Ülések- gépek- oldalak közötti váltás, választás. Ezek nagyok lekorlátoznák a beállításokat, akár annyira, hogy gépbe ülés után még széket se válthasson az ember. A gépek közötti váltást azért kell engedélyezni, hogy leszállás után újra tudjon indulni a delikvens, ha ez nincs, akkor csak a szerverről kilépve tudná elhagyni a gépet. Sajnos ez a feature megengedi azt is, hogy a gépből bármikor kilépjen a pilóta, ilyenkor a helyét AI vesz át. Ezért olvasható online gyakran, hogy dogfightolsz valakivel, lelövöd, de amikor lezuhan, akkor azt írja ki, hogy AI-t lőttél le. Azért mert a másik nem kiugrott, nem meghalt, csak szimplán hozott egy újabb gépet. Neked ettől nem lesz kevesebb pontod, de akkor is parasztság, én utálom, ha ezt csinálják.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.03. 12:34:02
  • Valka78
    Szia Tom!

Lehetséges a clod-ban a zoomot valamelyik tengelyre beállítani, úgy ahogy a '46-ban van? Meg a revihez/től hajolásnál is ugrik egyet a kép, ami nagyon zavaró. Azt lehet orvosolni valahogy? Onlány szervereken mennyire divat a head shake-et bekapcsolni?
  • Valka78
    Én is megvettem a gtx 680-at de hát ez a szegény phenom II x4 nem tudja kihajtani De ahogy elnézem a teszteket, az FX 6300 se tudja. Mindegy, felhúztam az órajelet 3600-ra és így is röcögés nélkül megy minden.
  • Solt
    Nincs mit, ennyit szerintem megér, max állítasz hozzá egyedi ventillátor profilt, ha melegebb a kelleténél. :) Nekem nagyon megtetszett, hogy ezek a hűtések kifújják a meleget hátul, és nem fűtik be a hazát azzal, hogy belül kering a VGA-ról lefújt meleg... :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.04.03. 11:19:52
  • PhantomAss
    80e, 3 hónapos, garis
    Nem olcsó ez sem annyira, de másik hűtéssel 100k körül vannak.
    Én meg nem tuningolok meg ilyesmi...
  • Lysandus
    Jó, de milyen áron? A japánok eleve feláldozták a maradék anyahajóikat, ami hülyeség volt. Ha esetleg sikerül a tervük, és csinálnak egy vérfürdőt az amerikaiak között, akkor sem befolyásolták volna érdemben a háború menetét. Az amcsik összeszednek egy másik flottát egy másik partraszálló hadsereggel és elindulnak megint.
  • Valka78
    Lehet tudni, hogy mi az a jó ár?
  • PhantomAss
    oks, köszi akkor nem is nagyon rágódom rajta mert még elviszik az orrom elől :)
  • Solt
    Nekem a 780-n referencia hűtés van, az ami a Titánon is. Kifelé fújja a meleget, nem hangos (nekem), kis tuning is belefér, szóval elégedett vagyok vele. Mondjuk ahogy látom ez más fajta, de a 970 fogyasztása jó, úgyhogy a véleményem szerint, ha tényleg jó áron van, akkor hajrá.
  • PhantomAss
    Solt Úr,
    (vagy bárki más is beleszólhat)
    ref hűtésű gtx 970-est érdemes lehet megvenni szerintetek?
    pontosan ilyen:
    msi gtx 970
    jó áron lenne és erősen gondolkodom rajta.

• PhantomAss
    ú igen ez az (legalábbis azt hiszem, az angol címe "The blond kniight of Germany", Toliver-Constable írta.
    priviben küldöm a címet, köszi!
  • Willenbrock
    A híres Leytei csata eléggé kétesélyes volt ahogy olvasom: Leyte Lehetett volna ebből simán amerikai vérfürdő is, akkor ámult volna csak igazán a világ.