91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • majonur
    Koszi! nem a kovetkozo hetekben lett volna esedekes, de majd figyelgetem a fejlemenyeket.
  • majonur
    Remek I Vilaghaborus repszim, szinten a 777 kezeleseben van jo ideje.
    az itt irogatok nagy tobbsegenek szerintem megvan, megha mostanaban hanyagolva van kicsit, egyebkent ebben a kerdeben Papa01 a te embered.
    itt
    meg itt
  • Solt
    Idén már nem nagyon lesz értelme 290X-t venni, 2-3 hónap múlva itt a 3xx széria. Én azért akartam lecsapni, mert a Lightning azért más kategória, és jó áron lett volna...
  • majonur
    ha elobb-utobb meglesz egy 290x, majd ne tartsd mar vissza a tapasztalatokat Clod, Dcs World, stb teren, en is egy ilyet gondoltam ki magamnak, majd valamikor meg az iden.
  • RepeszElek
    mi a véleményetek a Rise of Flight névre hallgató játékról?
  • Solt
    Egy MSI 290X Lightning lett volna, de úgy néz ki visszalépett a srác... :((
  • PhantomAss
    mi lesz helyette?
  • croatianus
    Csak azért keverik, mert kűfődiül úgy hívják.
    Úgy meg lett szokva, hogy mindig tévedsz, hogy mán a kákán is csomó van keresve nálad :-)
    (Egyébként, ha nagyon magyarul akarunk beszélni, akkor a hajó "propellerét" meg hajócsavarnak, de leginkább csigának hívjuk.)
  • Solt
    Üdv Urak!

Eladó a GTX780-m!
  • GPx8
    Valami baj lehet a csókával, mert április 7.-én felhívott, hogy másnap "istenbizony" jön a G940-ért, azóta meg a hírét sem hallottam...
  • RepeszElek
    Jó hát na, még tanulom az ipart :)
    Egyébként ha beírod a google-be hogy propeller akkor kidob egy csomó légcsavart:)
    Sokan keverik.
  • RepeszElek
    Köszi!
    Akkor megpróbálom még egyszer átnézni hol lehet manuálisan állítani...
    Frissítették a Bos-t erre a kontroll menüje teljesen megzavarodott, nem is értem..
  • 77pxdumbo
    Ja! Ez nem hajó
  • GálTomi
    Légcsavar.
  • feca1229
    Igen!
    Amúgy lehet manuálisan is, fel és leszálláskor használod általában!
  • RepeszElek
    lehet hogy már kérdeztem de a bf.109 jól látom hogy automatikusan állítja a propeller állásszögét gázadáskor? Mert én külön nem tudom.
    Az életben is így volt?
  • feca1229
    Csak valahogy ez a stilus a bosszantó ahogy kezelik a problémákat. Mikor tudják, hogx szar, akkor mégis azt mondják, hogy a világ legjobb szime. ahelyett, hogy azt mondanák, hogy majd átnézzük és megoldjuk. Igy pedig ahogy lekezelik a népséget, csodálkoznak, hogy köpködik őket.
  • VO101Tom
    Úgy vannak vele, hogy a hibák nem olyanok, amit egy átlagjúzer magától észrevenne, a játék játszható, érdekes lehet ezekkel együtt is, ezért aki ezek ellen fórumon felszólal, az csak bajkeverő. Az egyik hibáról szóló topikba írta Loft, hogy azért nem javítják ki, mert ha kijavítanák, akkor a trollok (!) találnának újabb hibát, amit fikázni lehet, és nekik nincs se pénzük se idejük az ilyen fölösleges dolgokkal foglalkozni.

De a legszebb mégis az volt, amikor Jason konkrétan azon akadt ki, hogy az átlagjúzerek csak a saját 100 dollárjuk miatt hőzönghetnek, nekik viszont ez az életük, ebből fizetik a számláikat, ezért mekkora gyökérség, hogy valaki pl metacritic-en lepontozta a játékot. Én azon csodálkozok, hogy ez az ember nem nyitott egy PR iskolát, ahol a közösségi kommunikációt, ügyfélszolgálati ügyintézést oktatnák
  • feca1229
    Értem, sejtettem én hogy tisztábban vannak a problémákkal, csak egyszerűbb és olcsóbb azt hazudni hogy igy jó minden. ez van.
  • VO101Tom
    Nem hiszem, hogy a CloD miatt a hozzáállásuk bármikor változna, hiszen most nem az a gond, hogy nem tudnak a hibákról, hanem egyszerűen nem költenek több pénzt arra, hogy az FM-et tovább kalapálják. Ami a mesza orrabukását illeti, CloDban is benne volt, a TF-esek javították ki, és most már az Emil sem esik orra. Ha precedens kellene nekik, az már megvan, ott az Emil.
  • feca1229
    Nem úgy értettem, hogy csak a szarakodás miatt dicsérni a CLODod, és a BOSt pedig lehúzni, hanem csak úgy mint tényként elég sokan szóváteszik, hogy ez a CLODban szebb, jobb, meg miegymás! Azért arra kiváncsi leszek, hogy mi lesz majd mikor a Team fusion BF 109 F-je nem fog a hátára fordulni ha előre nyomod a botot, akkor vajon mit fognak monadani a 777-nél, hogy miért van így?! Btr már azért javult a messereknek az FM-je... csak ezeket mindig titokban javitják, hiszen már teljesen kész volt az FM a gépeknél! teljesen kész persze :-DDD
  • VO101Tom
    Az egy dolog, hogy Loft-nak ezt elég nehéz védeni, hogy a CloD menthetetlen volt, ha forráskód nélkül erre képesek a lelkes júzerek. De ez legyen az ő baja. Viszont a BoS fórumán CloD-ot dícsérni, az azért jórészt a 777 heccelése miatt van, nekem eszembe nem jutna csak azért felmenni BoS fórumra, hogy a CloD-ot dícsérgessem. Na nem mintha időm lenne rá, de akkor is. Ahogy ide se jöjjenek a WT-sek pölö :) Erre van az ATAG fórum. Egyébként ATAG-on olvasom, hogy épp most törölték az összes CloD témájú topikot (legalábbis a leglátogatottabbakat), szóval nem kell félni, minden a megszokott rendben működik :)
  • feca1229
    Tom!
    Az előfordulhat, hogy a 777 elpicsázza a TF-et, azt mondtad még régebben, hogy LOFT utálja a Team Fusiont! Mikor olvasgatom a BOS forumát ott nagyon sokan hivatkoznak a TF-re, hogy ez meg az mennyivel jobb benne mint BOSban! Véleményem szerint ha nem lenne a TF akkor biztos nagyobbat dobhattak volna a BOSsal, igy viszont elég jól látszik, hogy mennyivel előbre mutató volt a CLOD!
  • artivizsla #83822
  • VO101Tom
    Sajnos a TF5-ben nem lesz még fóka, utána ha lesz folytatás, abban igen. A legnagyobb gond vele jelenleg, hogy egyenlőre sok más dolgot kellene beleprogramozni a már meglévő gépekhez és egyszerűen nincs idő egy gépet teljesen nulláról felépíteni.
  • artivizsla #83820
    A Fóka nagyon nagy irrealitás még ?
  • croatianus
    A szexiparban már úgyis van elég.
  • Zpogi
    OFF

Magyar bőr a jövő videojátékaiban

ON
  • VO101Tom
    Hogy mikor jön a TF5, azt nem tudom. Senki nem tudja, készülnek a gépek, de ezt mindenki szabadidőben csinálja, szóval lassan haladnak a dolgok. De azért haladnak. A TF5 egyébként inkább a tartalomra (gépek, térkép) megy rá, technikai jellegű javítás nem sok lesz, szerencsére nem is kell sok. Damage modellel lesz finomítás (repülőgépeken, hajókon), egy-két újabb elemmel bővülhet, ahogy a gépek kezelése is, de ez még nagyon képlékeny.

A planeset az többnyire publikus már, sok titok ebben nincs, csak annyi, hogy hivatalosan a következő térkép helyszín nincs még bejelentve. Az ok elég prózai, térképkészítő szoftvert kell legyártani hozzá, amivel majd be lehet rendezni a területet, és ez eléggé elhúzódik. Forráskód nélkül elég gáz, a programozó srác aki dolgozik rajta az pár hónapig "szabin volt", most már folytatja, de elég kevés dolgot oszt meg belsős fórumon is. Régebben feltett valaki egy belsős képet a fórumra, akkora balhé lett belőle, hogy majdnem feloszlott a TF. Persze planeset alapján sok találgatás nem marad, hogy mi is lehet a helyszín, max a konkrét térkép elhelyezkedése, de a konkrét helyszin akkor is titok.

Ami a vezethető gépeket illeti Én a 108-ason és a 109 E-7 és F-4 -en dolgozok, eddig egy olasz sráccal együtt, pár napja jött egy német, ő is a 109 projectbe száll be. Elkészült egy felfegyverzett Tiger Moth, ami amolyan tanuló project volt, de ha már megcsináltuk, akkor betesszük a patchba is. Vannak akik eröltetik még a korai gépek vonalat, repülhető CR.42 és Gladiator, szerintem nincs hozzá normális planeset, mindenki le fogja lőni ezeket, de ezek nem biztos, hogy benne lesznek. Cr kabint csinálja egy olasz srác, de elég régóta retkel vele, gladiatort meg el sem kezdte senki. Lesz repülhető Wellington, annak nagyon szép már a kabinja, egy profi 3D modellező srác dolgozik rajta, valszeg majd hamarosan benne lesz valamelyik dev update-ben is. P-40 külső az már majdnem kész, egy gyerek most kezdte el a kabinbelsőt. Vezethető Beaufighter is lesz, Spit V, meg Hurricane különböző sok ágyús és vadászbombázó változatai. Ezen kívül van 1-2 meglepetés gép, amik vagy elkészülnek, vagy nem.

Pár hajó, tengeralattjáró és sok földi cucc, ami nyilván az új térképhez kell majd. Lehet, hoyg lesz vezethető hajó is. De ez sem eldöntött még.

A BoB térképen a talaj textúrák megint át lesznek dolgozva, főleg a nyári. Sokkal tisztább, zöldebb lesz az új. Valamelyik dev update-ben már volt róla kép. Effektek, füstök, fények, apróságok még kerülnek bele.

Nagyjából ennyi. Ebben titkos infó nincs, dev update-ekben és fórum hsz-ekben lehetett olvasni már mindenről.
  • sakkay
    Ja tényleg van valami publikus híred?
  • majonur
    Szia Tom! mint bennfentes nem tudnal valami infot csepegtetni a Team Fusion patch rol, szerinted tul leszunk valaha "Messerschmidt ME BF-109" Emilen, vagy a Spit II on, Tehat, te mit gondolsz, jon valami az iden?
  • VO101Tom
    Ja ja, vagy mondjuk Messerschmidt? Ezt is gyakran látni
  • sakkay
    Messerschmith bf-109? Ez így helyes?
  • VO101Tom
    "hiszen 38 után a Messerschmitt A.G-ra változtatták a cég nevét tehát az onnan kikerült modellek Me jelzést kaptak. Magyarul igazam volt."

Nincs igazad, mert nem a '38 után gyártott modellek kapták az Me jelölést, hanem a '38 után tervezett modellek. Nagy különbség. Amik korábban megkapták a típusjelzést, azoknál változatlanul meg is maradt függetlenül a gyártótól. A legelső a 210 -es volt, ami Me típusjelzést kapott.

"viszont ha 1938-ban történt a név csere akkor a későbbi 109eseket mint pl. az e-7 stb. miért nevezik továbbra is Bf-nek többek közt wikipédia is hiszen onnantól az Me a helyes elnevezés, és én ezen vitába keveredtem, és úgy tűnik igazam volt:)"

Az E-7 az a Bf 109 egyik alváltozata. Az attól még Bf 109 maradt a háború végéig, mindegy, hogy melyik altípust nézed.

Ha te Me 109-nek hívod, az még ugyanolyan hibás, mint bárki másnál is hibás volt. Attól nem lesz helyes egy elnevezés, mert sokan nem foglalkoznak vele, és sokakat nem is érdekel hogy hogyan kell helyesen írni. A 109-es az Bf, nem Me. Pont.
  • Lebowski
    Szerintem olvasd el még egyszer.
    "Az Me előtag a német elnevezési rendszer szerint csak azok a gépek kaphatták, amiket a Messerschmitt A.G.-nál terveztek '38 után. A szövetségeseket, meg az átlag németet ez nem érdekelte túlságosan nekik minden Messerschmitt "Me" volt. Még hivatalos iratokon, jegyzőkönyveken is megtalálható ez. Amolyan általánosan elfogadott hiba."

A 109-est még '38 előtt tervezték, ezért nem számít, a névváltás. Viszont pl a Me 410 már Me és nem Bf, mivel 39-ben tervezték (azaz a 38-as névváltás után tervezett modell volt..)
  • RepeszElek
    De nem értem...
    Most ahogy te is mondod a Bf megnevezés az egy általánosan elfogadott hiba volt, hiszen 38 után a Messerschmitt A.G-ra változtatták a cég nevét tehát az onnan kikerült modellek Me jelzést kaptak. Magyarul igazam volt.
    Maga Hannig is Me 109-nek nevezi saját gépét 1941-ben.
    Tehát nem lesz itt semmi kínos vitába keveredés :D
  • VO101Tom
    Pontosítsuk ezt egy kicsit :)

Bf a tervezést végző cég jelzése, amit birodalmi légügyi minisztérium a típusjelzés kiadásakor tette a sorszám elé (az altípusok tervezési ideje itt lényegtelen, később hiába jött ki számtalan alváltozat, azt a típusjelzés utáni tett betűvel és számmal jelölték, nem az egész típusjelzés megváltoztatásával). Az első gépeket még Bayerische Flugzeugwerke Bf 109-esnek nevezték, ahogy a 108-asokat és 110-eseket is. '38-ban változtatták a B.F. cég nevét Messerschmitt A.G.-re, innentől a legyártott gépek Messerschmitt gyártó nevét kapták meg (Bf 109 C gépek voltak gyártásban ekkor), de a tervezéskor kiadott típusjelzés az továbbra is Bf 108, Bf 109, Bf 110. A licenszben gyártott gépek megtartották a gyártó anyacég nevét, teljesen mindegy, hogy Focke Wulf, Arado, Fieseler vagy pl a Magyar Waggon és Gépgyár építette licencben, a gép Messerschmitt maradt.

Az Me előtag a német elnevezési rendszer szerint csak azok a gépek kaphatták, amiket a Messerschmitt A.G.-nál terveztek '38 után. A szövetségeseket, meg az átlag németet ez nem érdekelte túlságosan nekik minden Messerschmitt "Me" volt. Még hivatalos iratokon, jegyzőkönyveken is megtalálható ez. Amolyan általánosan elfogadott hiba.

De ha nagyon kukacoskodni akarunk, akkor az írásmód sem mindegy, nagy B, kis f, space nincs kötőjel, sorszám, space, altípus, kötőjel, altípus további jelzései, esetleg per jellel is tovább bonyolítva a hajtóműre, fegyverzetre, felszerelésre vonatkozó jelölésekkel.
    Pl. a Messerschmitt Bf 109 G-6/U4 a 30 mm-es MK 108 -assal felszerelt G-6 alváltozat jelzése.

Csak gondoltam szólok, mielőtt holnap kínos vitába keverednél :)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.21. 00:03:33
  • RepeszElek
    háháá, köszi a gyors választ.
    Tudtam hogy ki a tervező és ezért gondoltam én is hogy róla nevezték el, viszont ha 1938-ban történt a név csere akkor a későbbi 109eseket mint pl. az e-7 stb. miért nevezik továbbra is Bf-nek többek közt wikipédia is hiszen onnantól az Me a helyes elnevezés, és én ezen vitába keveredtem, és úgy tűnik igazam volt:)
    Holnap el is mondom neki :P
  • Solt
    A gépet említik Bf 109 és Me 109 típusjellel is. A helyes megnevezés a Bf 109. A gép tervezője, Wilhelm Emil "Willy" Messerschmitt a fejlesztés megkezdésekor még a Bayerische Flugzeugwerke AG (Bf) alkalmazottja volt, majd 1938. július 1-jétől a cég felvette a Messerschmitt AG (Me) nevet. Ezért minden olyan fejlesztés, ami ezen dátum előtt kezdődött, Bf néven futott továbbra is, ezen dátum után indított fejlesztéseknél viszont a Me jelzés volt használatban.
  • RepeszElek
    Nem fontos, de ha valaki unatkozik és van kedve akkor segíthetne megérteni nekem azt hogy miért látom a Bf-109-et Me-109-nek is meg He-109nek is írva.
    A neten való rövid kutatásom során egyértelműen a Bf-109 elnevezés a helyes még is még találkoztam olyannal is ahol egy német pilóta emlékirataiban me-109nek nevezi a gépét.
    Egy jó barátom ki komoly érdeklődéssel van ezek gépek iránt egyszerűen lehülyézett, hogy ilyen nincs és butaságokat beszélek :D
    Ezért gondoltam megkérdezem tőletek is, mint hozzáértők :)