91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • pontijonny
    Na mi így szeressük a spiteket.
  • pontijonny
    Ma jöttem haza ,majd holnap referálok mindenkivel,dög fáradt vagyok:)
  • pontijonny
    Haggyad mán. Nem mindegy mi van bennük ha úgyis te vagy a hatjában?:) Felőlem ionágyúja is lehet ha mindig fölűl vagyunk:)
  • acidrain
    Jön a Hispano, a fritz gépek meg hullanak majd mint a legyek ősszel.
  • pontijonny
    Tisztelettel kérdezem ,hol érzékeltél lenézésre utaló mondatot?
    Én egyenesen rettegek minden ellenféltől ez köztudott rólam,lenézni meg pláne nem nézek le senkit.
    Én csak a tényeket írtam le:))

Mindamellett szerényen megjegyezném ,hogy kevés ember van a földön aki engem meglep a virtuális égen,de minden lehetséges:)
  • VO101Tom
    lesz benne IIb, meg még jó pár más típus is, de hogy mikor jön az 5.0 azt senki nem tudja még...
  • RepeszElek
    A taxizással nekem is sokáig gondom volt a Bos-ban, nekem a légcsavar állásszögének állítása jelentette a megoldást a jobb irányíthatóságért, én most azon agyalok megveszem a fókát is, kíváncsi vagyok rá az hogy viselkedik,de igazából a németek így is túlerőben vannak, a yak-1 mire felgyorsul véget ér a háború, a lagg-3 meg lassabban emelkedik mint egy panelház liftje, de engem ezekkel is hülyére lőnek multiplayerben :D

Szerinted nem nehezebb a célzás mint a Clodban? Nagyon idegesek a gépek, de az is biztos hogy béna vagyok..
  • sulyid
    Egyébként tervezik-e majd a TF-esek belerakni a játékba a Spit IIB-t (a 20mm-s változatot) illetve mikor jön ki az 5.0? Milyen új repülhető gépeket fog tartalmazni?
  • croatianus
    No, azért a tárgyalt esetben lenézni az ellenségre - tehát fölötte lenni - mégiscsak kecsegtető.
  • sulyid
    Tisztelettel jegyzem meg, szerintem hibás nézet lenézni az ellenséget. :) A lenézett ellenség tudja a legnagyobb meglepetést okozni.
  • GPx8
    Hello! Írtam privátot!
  • GaBika6
    Lesz akció is ahol seam-en szinte bagatell összegért már meg lehet vásárolni, de a 10 euro is megéri szerintem. Azt azért számba kell venni, hogy a clod-al való repülés mérföldekkel más, mint az 1946-al...
  • pontijonny
    Jó az a spit meg kell a pilóta oda is ,hisz ha nem szeretnék sokan akkor kit lő le az ember kérdem én:) Ha ketten vannak még jobb mert nem kell keresgélni őket. Úgy hogy harcra fel!.
  • sulyid
    Szia

A TF peccseket már felraktam, tudtam hogy nélküle lenne probléma bőven. :)
    Félreértés ne essék, a messzer szériával sincs semmi bajom, IL-2 1946 DBW-ben szét repültem vele az agyamat az elmúlt pár évben, szerintem mindenkinek megvan az a típus/nemzet ami legjobban húz a szívéhez, nekem vadászoknál kb így áll össze a TOP3-as lista:
    - Spitfire
    - Air/Kingcobra
    - Messzer
    Ettől függetlenül bármilyen géppel szívesen megtanulok repülni, de mindenkinek van valami ami a legjobban húz a szívéhez.* :)
    A gépeknek a leírását köszönöm szépen!
    Az általad javallott összefoglalót pedig elkezdtem tanulmányozni, szándékaim szerint idővel minden típussal sikerül ugyanarra a szintre eljutnom. A pumaszállásos anyagokat nagyon sokszor olvastam már. A géppárban való repülést pedig megszoktam, igazából zavaró is ha egyedül repülök (nincs meg a biztonságérzetem) plusz a barátommal már 2 éve folyamatosan repülünk kötelékben. Összeszoktunk már, s szó nélkül is megértjük egymást, legtöbbször ha meglátjuk az ellent már csak annyit mond hogy kérem-e. :) Ilyenkor én rácsapok ő pedig fedez, s ha ne sikerül elkapnom mert mondjuk beragad a géppuska akkor leszedi + mindig hazakísérjük egymást. Most próbálom rávenni hogy csatlakozzon ő is a CLOD-hoz, de még nem tudja hogy lesz-e rá elég pénze a hónapban.
    Köszönöm a segítséget!
  • VO101Tom
    Hello. TF peccsek nélkül nem szabad CloD-ot használni, bugos és 8.1-en ráadásul le is fagy.

Egyértelmű, hogy a legtöbbünk mesza párti, hiszen Magyarország is meszát használt a háborúban, németek után a 2. legnagyobb "felhasználók" voltunk, Győrben licenszben gyártottunk is olyan 800 darab körül, ha jól emlékszem a számokra. A régi Il-2-ben is sok, valós történelmi háttérrel bíró század alakult meg, amiknek a megmaradt tagjai alkotják a CloD-os pilóták nagy részét, szóval ja, a "Mesza pártiság" az nyilván túlsúlyos a Spitekhez képest, de szerintem ez a természetes is :)

A CloD-ban csak E mesza van, az E-1-től a gépek fejlődtek hajtóművekben, fegyverzetben és felszereltségben is, a játékban ezek az alváltozatok találhatóak meg. E-1 a leggyengébb, E-3-ban már kicsit erősebb hajtómű és 20 mm-es gépágyú van, E-4-estől robbanó töltettel is felszerelt, ami sokkal hatásosabb. Az /N jelölés erősebb hajtóművet, a /B bombafelfüggesztés lehetőséget jelez. A fedélzeti berendezések legtöbbje manuális, az E-4-től a légcsavar állásszög állítás lett automatikus, ami nagy előny légi harcban, szóval ha egy mód van rá, mi E-4-est viszünk, 3-ast és 1-est csak ha nincs más.

110-esek ennél a C-2 és a C-4 az vadász változat, C-2-ben MG-FF, C-4-ben MG-FF/M-el. A C-7 tud bombát vinni is, az /NJG éjszakai vadász változat, éjszakai Revivel, és fekete default festéssel.

A gépek kezelése, clod kezelése az egy jóval összetettebb kérdés, nemrég posztolták itt is "Chuck's Guide to Cliffs of Dover" pdf gyűjteményét, egész jó összefoglaló, mindenképp ajánlom.

És ha már itt tartunk a pumaszállás ide vágó részeit is: pumaszallas.hu - elméleti anyagok.

• PhantomAss
    na erre már megjelent Laca is :D
  • pontijonny
    Mindenki szereti a spitet.Honnan vetted ezt ,hogy nem?Én kimondottan imádom.
    Rengeteg videónk van róla ahol látszik mennyire szeressük.
    Mindenki SZERETI A FÖLDIG LŐNI !
    Mert nincs is szebb mint egy égő,hulló,széteső ovál szárnyú ,ez teljesen egyértelmű.
    Amúgy jó gép szó se róla.
  • sulyid
    Jó reggölt :)

Most hogy 6 év szolgálat után új gép került beszerzésre végre nyugodtan tolhatom a CLOD-ot. Hogy őszinte legyek elég nehéz szülés volt működésre bírni, leszedte a STEAM de nem akarta elindítani... mint kiderült Win8.1-hez külön indító exe van, leszedtem, elindul végre a game, erre nem igazán akar együttműködni a borkormánnyal (Logitech Extreme 3D Pro)... Kiadós anyázás, vissza az ATAG-re, kiderült a problem, fixáltam, végre tényleg működik! TF 4.312-re felfrissítettem és nekiültem egy próba repülésnek, amiből végül 3 órás repülés lett. :)
    Nagyjából kipróbáltam nagyon-nagyon nagy vonalakban a repülhető típusokat, szürreálisan jó a repmodell és úgy alapól az egész. Viszont tanácsot szeretnék kérni: a különböző Bf 109 és Me 110 változatok között mi az eltérés? Illetve mire kell odafigyelni a különböző típusoknál?
    Előre is köszönöm a válaszokat.

Sulyid

ui: tényleg én vagyok az egyetlen spitfire párti a fórumon? Csak mert eléggé erre utalnak a jelek
  • feca1229
    Igen sokan a fóka miatt vették meg. Meg van nekem is. Habár mindenhol azt olvastam, hogy a légi harcok királya volt, itt nem annyira acélos! Bár gondolom rossz taktikát használok vele, mert szerintem nagyon erőltetem vele a forduló harcot és arra nem igazán hatásos! Viszont a tűzerő az lehengerlő! Elég egy rövid sorozat és annyi az ellenségnek, viszont nem húz nagyon a gép és nehezen gyorsul. Azt olvastam ez a valóságban nem így volt, de ez ebben a játékban nem mindig mérvadó, hogy mi volt a valóságban. Azért még szépen kikalapálhatják a játékot csak rajtuk múlik.
  • artivizsla #84026
    Pl. nekem, én ha megveszem, akkor az a Fóka miatt fog történni. Most kihagytam a vásárlást, mert nyáron nem lenne rá időm, de majd télen befizetek rá, lehet, hogy még lejjebb is megy majd addig az ára, vagy netán fizetnek majd a népeknek, csak vigyék már...:))
  • feca1229
    A gond az mikor már alacsony sebességgel gurulok, a leszállás végén és akkor fordul be szinte sarkon az egyik irányba! A ROFnál jól működött az hogy gázt adok és ellenkező irányba belépek itt viszont nem, biztos van valami technikája amire én még nem jöttem rá, a na itt jönne jól a farok futó rögzítés ezeken a gépeken ha lenne! Szerintem többet kellene gyakorolnom, de hát az idő hiány ugye, nem úgy van már mint régen az agglegény koromban...
  • Solt
    Akkor megnyugodtam, szép lassan azért ragad rám valami a koszon kívül is! :))

Megnéztem külső nézetből is, felold a farok futó rögzítése. Ahogy érzem a fő nyűg az, hogy amikor befékezem valamelyik oldalt, olyan, mintha a másik oldal is fékeződne vele, és így ahelyett, hogy korrigálna, megáll... próbálgatok majd egy kicsit tempósabban gurulni, hátha. :)
  • VO101Tom
    Én nem látok semmilyen hibát abban amit írsz :) Ha nem mozog a gép, akkor a légcsavarszél forgatja be, akkor kellhet nagyobb gáz és oldalkormány, de gurulásnál, ha már kényelmes tempóban taxizol, akkor a féknek elégnek kellene lennie. Sőt, anno a pilótáknak is úgy tanították, hogy 50-60 km/h alatt fékkel irányítsák a gépet, mert az oldalkormány csak 50-60 km/h fölött lesz hatásos (felszállásnál pl). Esetleg arra gondolok még, hogy a farokfutó rögzítés lehet bugos? Hogy mégsem oldja fel?
  • Solt
    Az oké, csak gondoltam, hátha találsz az elméletben hibát... :) Lehet, hogy csak szokni kell, de nekem a CloD-ban jobban megy.
  • Solt
    Akkor is, ha földet érés után adsz egy kis gázt?
  • feca1229
    Utánna fogok nézni, mert elég macerás leszállni az orosz gépekkel mindig befordulnak.
  • VO101Tom
    Angol gépekben is egy kar volt fékezésre, de a fékerőt mégis az oldalkormány helyzete szerint osztotta el a jobb és bal oldal között, tehát ott is lehetett aszimmetrikusan fékezni, csak be kellett lépni a pedált hozzá. Hogy az orosz gépekben hogy volt, azt a manualból kellene megnézni.
  • feca1229
    Sok sikert! :-) Szerintem a BF -109 F a legjobb ebben a játékban csak ha előre nyomod a botot akkor könnyen a hátára fordul! Nekem legalábbis a messerek jönek be de hát kinek nem?! :-)
  • VO101Tom
    Hát... BoS-ban vannak nálam sokkal tapasztaltabbak, majd jön Sakkay kolléga és megmondja a tutit. Őszintén megmondom, hogy én nem sokat repkedek ezzel, főleg mert az utóbbi pár hónapban még clodozni sem volt időm. Amikor próbálgattam, akkor nem volt gond a földön gurulással, nekem stabilabbnak tűnt, mint a CloD-ban (nem csúszkált annyira).
  • Solt
    Orosz gépeket egyáltalán nem próbáltam még... én mos 109-l küzdök, és kezdem elveszíteni a türelmem! :))
  • feca1229
    Biztos? Nekem is úgy tünik, hogy a ruszki gépeken a botkormányon van egy bicikli jellegű kallantyú és az a fék és ezen kar behúzásával blokkolod a kerekeket, nem úgy mint a német gépeken, hogy külön jobb és bal pedál fék van. Ha viszont tévedek, és lehet a ruszki gépeken is blokkolni külön a bal és a jobb oldalt akkor egy igazi balfasz vagyok, és ezért olyan nehéz leszállnom az orosz gépekkel mert a landolás után a kigurulásnál mindig befordul oldalra a gép! Ja és a farokfutót az orosz gépeknél szerintem csak a Jak-nál tudod rögziteni meg az Il 2-nél talán ha jól emlékszem.
  • Solt
    Az orosz gép égeti a seggem, olyanba nem ülök! :D Egyébként külön tengelyen van a bal és a jobb fék, és kalibrálva is van rendesen, de azért köszi! ;)
  • GaBika6
    Lehet túl alapot írok, de hátha ez a baj...
    Orosz gépek egy gomb a fék, német gépek jobb bal fék külön. Én oroszt gombra tettem német jobb és bal pedál, így már jó!
  • Solt
    Tom! :)

No megvettem a BoS-t, csak nem bírtam ki... :)) A taxizás tényleg ennyivel nehezebb mint a CloD-ban, vagy én baszok el valamit? Farok futó nincs rögzítve, bot hason, próbálok játszani a fékkel, de ahelyett, hogy a befékezett irányba fordulna, megáll... kezdek agyfaszt kapni! :)
  • mustangdc3
    megfogadom eme jó tanácsot :) köszönöm
  • VO101Tom
    Na, akkor MOST csinálj egy biztonsági másolatot az egész il2 mappáról, és ha bármikor bármi elqrja a rendszert, akkor az installal nem kell szenvedni, csak simán felülírod az egész mappát és kész. Régi il2-nek még install sem kellett, akár egész új windows telepítésre is felmásolható volt mindenestül, és működött simán. Hyperlobbynál kellett megadni neki az exe elérését, de más nyűg nem volt vele.
  • mustangdc3
    hsfx frissítés után már nem fagy
    mostmár csak kicsit simítani kellene az éleken
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2015.05.10. 17:33:26
  • mustangdc3
    Hálás köszönetem :)

mostmár fent van a hsfx. működik is kb 3 percig aztán kifagy
    nem nyultam bele a conf.ini-be csak a menüben a beállításokon
    gondolom rengeteg oka lehet
  • VO101Tom
    Valóban hiányzott, pótoltam a linket.
  • mustangdc3
    áááh értem
    a pumák oldaláról töltöttem le az ott lévő linkekről a patcheket de ott nem láttam olyat hogy 4.12.1
    köszönöm a gyors válaszokat
    így mostmár jó kell hogy legyen