IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bazza
Köszi! Kipróbálom!

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Bucser
Szóval az átsést nem változtatja arra ott a flaps inkább csak állandó irányhelyesbítésül szolgál...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Szerintem azt jelenti a viselkedésben, hogy áramlástanilag megváltoztatja a szárny vonalát tartósan. Ha nem trimmelnél ellen kéne tartanod egy bizonyos mértékig egy bizonyos tempó mellett... A trimmelés arra szolgál, hogy ne kelljen ezzel is folyamatosan foglalkoznod repülés közben... Pl. találatot kapsz és balra elkezd húzni a géped, mert a csûrõ kormány megsérült. Kitrimmeled jobbra és így nagyjából egyenesen fog menni a gép. Magyarán nem mászik el a gép orra az általad kiadott iránytól. Egyébként Autopilóta csal és levesz minden trimmet szal ha kikapcsolod újra kell trimmelni. (Mondjuk sérült gépnél nem szabad autopilótát kapcsolni mert belefur a földbe vagy vizbe)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ok
Mit jelent gep viselkedeseben ha le vagy fel trimmelel.pl : ha fel trimmelek nehezebben esik at viszont.... vagy mi?

Bucser
Ki kell Trimmelned a gépet. Minnél nagyobb sebességgel mész annál erõsebben kell trimmelni.. Alacsony sebességnél meg vissza kell állítani különben földbe fog fúrni. Alapbeállításból a Ctrl+fel, le nyilakkal tudod állitani. Asszem a bill kiosztásnál Vertical Trimmet kell keresned. Ügyelned kell rá, hogy merre trimmelsz és mennyit mert leszállásnál és felszállásnál teljesen más beállítások szükségesek...

bazza
Akkor néhány dologban segítsetek:
-Miért megy fel az orra a gépnek, ha nem is nyomok semmit!
Nem nagyon, de folyton a LE gombot kell nyomogatnom, hogy egyenesbe maradjon...

Ezt ki lehet vhol kapcsolni?

A neuro féle linken találod a legjobb - magyar nyelvû - leírást a témához .

A bill.konfighoz sajnos elõ kell kotornod egy angol szótárat , hogy tudd milyen kezelõszervet milyen billentyûhöz rendelsz miután alapból nincsen megcsinálva a teljes bill.kiosztás !

Ha nics szótárad használd ezt .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

bazza
Igaz, de nekem olyan, kéne, ami konkrétan írja le pl a bombázást, vagy az irányítást, úgy mint a játékban, de magyarul....

Ez az elsõ repülõs játékom, és kicsit béna vagyok...

pl nem tudom mivel indítom be a motort(nem találom a controllban)

Ezért kéne ilyen kis "segítség"....

www.pumaszallas.hu

itt vannak okos dolgok

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

bazza
Nem tudtok magyar segítséget a játékhoz? Mármint magyar tutorialt!

bazza
Nekem 1,7 Celeron 512MB GeForce 4 MX440-em van...

KÖSSZ!

PIII. 1G , 256 mb SD , Gef2GTS gépre már érdemes felrakni , de lehet , hogy ez alatt is egy kicsivel .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

bazza
Kössz...A gépigény?

PLackó
Különálló.(nem kell hozzá a Sturmovik .A gépigényét nem tudom.

bazza
Mi a gépigénye a gémnek?
Ja és a Forgotten Battles egy különálló gém? Megy a Sturmovik nélkül is? AMúgy szerintem király kis gém, csak bírja a gépem!

uzemanyag levego kevereket lehet 120%ra rakni.
De csak La es yak gepeken talatam eddig, meg supercharger allitas is csak ezeken van. A tobbin mind a 2 auto es nem lehet manualisan allitani egyiket sem :(.

May the force serve you well!

igen, rosszul, max 100% lehet.

Bucser
A prop Pitchet ha jól emléxem lehet állitgatni 5 %-onként bár mostanában nem játszottam Joy hiány miatt. ÉS így fel lehet vinni 110%-ra. Ugyanúgy mint az Engine-t de lehet ezt rosszul tudom.

Mv50 arra eleg, hogy kb 10kmht versz vele az 42es la5re a 44es fw190d9el. Ha nem hasznalod siman utoler.

Engin fightinhoz nem szol hozza senki?
Egyszeruen nyugodjak bele, hogy nemet geppel semmi esely 1 az 1 ellen?
Most probalgattam, hogy a la5 8-10perc kovetes utan feladja es elmegy haza,ha kozben folyamatozan marad le. Megfordultam rarepultem 650-700kmhval, de nem okoztam benne komoly serulest es a 2 loop utan mar szembe jott velem es persze szetlott. Na ennyit az engien fightirgrol. Amikor az orosz gepek meg a loopot is fele akkoraban csinaljak, nem csak a turnoket.

hmm, probalgattam a propeller picht alligatni, max sebessegel megntem egyenesen olyan 1000m korul es szinte minden gep lassult tolle ha lejjebb vettem. A fw190d9nel meg minimalis vagy semmi elteres nem mutatkozott. De gyorsabb nem lett tolle egyik gep sem. Szoval vegsebessegben tuti nem segit az alligatas, viszont a motor nem is ment tonkre tolle. Mivel alapban 100% all, ezt levettem 0 ra igy csak csokken a fordulatszam. Elmeletileg tultorgetesnel lenne gaz, de az nem lehet megcsinalni mert alapbol 100% van, vagyis ilyenkor porog a legtobbet a motor.
A gyorsitast nehez lenne lemerni, van ra valami 5let?

Miert van az hogy nem tudok jatszani neten?
Minidg conection timeout kapok.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

hû, de rég írtunk ide... már a 3. oldalon volt a topic :-)
A 10000 m-t cska úgy õéldának írtam, de tényleg félreérthetõ volt, köszi a helyesbítést.
Hosszú hétvége lesz, lehet nagyokat repülni... ezalatt kitalálok még valami jackassos baromságot, amit egy repülõvel meg lehet csinálni :-)

Errõl már volt szó, de ismétlés a tudás anyja:
Egyes típusoknál 3-4000 méteren érdemes visszább venni a keveréket (60-80%-ra) hogy több oxigént kapjon a motor. Másik fontos dolog a Supercharger, amit gépektõl függõen 2500-4000 méteren kell kapcsolni 2-es fokozatba.
A prop pitch az, amit VLala leírt. Német gépeken (és mondjuk a Spit MkIX-en) ez automatikus, de sokkal jobb eredményt érhetsz el ha manuálisan kezeled (jobb gyorsulás, nagyobb végsebesség stb.) - hátránya, hogy ha nem figyelsz 2 perc alatt tönkrevághatod vele a motort...

[NST]Cifu
A levegõ-benzin keverék állításnak nem csak ilyen 10.000 méter felett van értelme, hanem már párezer méteren is. Már 4.000 méter felett érzékelhetõ...

A másik dolog meg ugye a különféle extra dolgok használata (MW50, GM1, stb:).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Elõzõ hozzászólásom: Bocsi, az VAP250-es...
A propeller állásszöge (prop pitch) olyan, mint a váltó az autóban... az ideális fordulatszámot tudod vele tartani. (ezt nemrég tanultam Neurotól)
A benzin-levegõ keveréket a magasság függvényében kell állítanod, olyan 10000 m felett már nagyon ritka a levegõ, nem tesz jót a motornak.
A német gépek általában a fegyverfölényre helyezték a hangsúlyt, és érdekes módon a németek repülni is tudnak velük... nekem még nem megy olyan jól...

Nemcso
Bf-109-nél pont elõtted van az a mûszer mely mutatja forduláskor a géped helyzetét : elfordulásjelzõ, golyó. Arra figyelj, hogy a mûszer alján lévõ fekete pont, ne mozduljon ki középrõl, mert ellenkezõ esetben nemsokára jön az átesés.

Olvasd el a www.pumaszallas.hu -n lévõ anyagokat.

Itt az egyik, a mûszerekrõl

Hela.

Hogy lehet gyorsan megfordulni 109-l? Haverral szoktam multizni O mar regota nyomja es akarmikor szembe talalkozunk es elmegyunk egymas mellett O rohadt gyorsan fordul es maris a seggemben van :( Realistic-n nyomjuk.

Ha en tulhuzom akkor stall es vege :(

O mikor kerdeztem azt mondta, hogy erzes :)))

Hatha tud itt jobban is segiteni. THX

Ehh
Van valahol Magyarul leirasok ezekrol a speci beallitasokrol es motor managmentrol?

ha nagy a sebbeseg kulonbes akkor persze, hogy nem tudsz utanna menni, lehet hogy leveszi a sebesseget 0ra, kiengedi a maxra a flapset, esetleg kis roll meg a forulo elott es ha te nem lassitas persze, hogy nem tudsz utanna menni.

ezek ace beallitasu ai-ra vonatkozik, nem average ai-kat nem tuduk leszedni. Ha valakinek megis menne az engine fight monjuk la5 ellen akarmilyen propelleres nemet geppel dobhana par felvett gamet.

leirnad az a 12 dolog?
propeller allaszogenek az allitasa mire is jo pontosan?
az uzemanyag-levegokeverek allitasanak nem csak serult motor eseten van ertelme? mert alapbol optimalisra van allitva nem?
flaps allitas tiszta ugy, azzal nincs problema.

na az uj pathcel, megint kaptunk par ubertapos orosz gepet :(
Mar lassan belenyugszom, hogy fordulasban eselye sincs a nemet gepeknek, de hogy engin fightban sem az mar tulzas. A 41es spitfire amelyiknek a legszarabb a mortorja, magassagnyerese olyan siman kovet 10000m re fel amikor fw190d9el megyek, hogy semmi eselyem :(.
Pedig azt irjak rolla, hogy 42ben amikor az elso fw190a-kal talalkoztak 1 nap allatt 52 lottek le az fw-k. De a d9-el nem lehet eleget emelkedni elotte, hogy leszakadjon.
A tobbi geprol meg mar ne is beszeljunk azok ellen semmi esely nincs nemet geppel.Vagyis 1 eselyed van, ha szembe mesz veluk, de az kicsit veszelyes.

Bucser
egy forduló alatt kb. 12 dolgot állithatsz át a gépen aztán forduló végeztével ezeket vissza is állíthatod... drasztikusan változtatnak a gép viselkedésén... láttam már én is olyat, hogy csak úgy néztem....

és azt se felejtsük el hogy lehet hogy egyszerüen nem ugyan olyan sebességel megy és igy jobban fordul..., vagy esetleg ki van engedve flaps :)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

[NST]Cifu
Akkor komolyan: két azonos altipusba tartozó Bf-109 esetén is lehetnek változók - pl. õ 25%-nyi üzemanyaggal indul, te meg 100%-al, õ alapfegyverzettel, te meg szárny alatti gépágyúkonténerrel - és akkor még a különféle repülés közbeni finombeállításokat nem is említettük (trimbeállítások, motor-finombeállítások, esetleg légcsavarbeállítások, stb.)...

[NST]Cifu
Erre azt tudom mondani, mint CS-ben, amikor valaki futásból, ugrás közben lõ fejbe AWP-vel - vagy PRO vagy csíter :)))

Hat neha csak nezek a lobbyn! Full realba repulunk es bf nekem bf ellennek es nemelyik ugy fordul,hogy nezni is alig tudok utana! En meg kicsit meghuzom es mar pereg is lefele!

[NST]Cifu
Ha neuro és Tikal javaslatai nem válnak be sok-sok gyakorlás után, akkor esetleg kapcsold ki a "Stall" opciót a dificulty-nál - bár ez ennél a játéknál cheatnek minõsül! :)))

[NST]Cifu
A Ju-87G esetén mondjuk csak alacsonyan és lassan repülõ légi célok jöhetnek szóba, amit talán csak a Me-323 merít ki. :)
Még egy Li-2-es is képes elmenekülni elõle :)

De javaslom próbáld ki a Jak-9K-t, van egy iciri-piciri ágyúcskája (45 miliméteres), tuti egy-lövés-egy-gép... :))

Tikal
adj egy kis gázt, ne fordulj tul élesen, vannak gépek amik nem birják :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

finoman huzd a botot :)

Hi ismet!
Szakertok adjatok nekem par tippet mit lehet tenni,hogy a gepek ne essenek olyan konnyen at fordulasnal?
Koszi

igen

Bucser
Újra is inditottad a gépet????

Leszedtem es ugyis ezt irja.

demon tools van a gépeden? összeakad a játék védelmével...

Cannot locate the cd-rom.
CD/DVD emulation software has been detected. Please disable all CD/DVD emulation software and re-start the game.
Ezt irja ki a jetek es nem megy, ma vettem a Mediamarktban.

Nemcso
Röhej, de magán a Saitek honlapján, a joy-ok között nincs is felsorolva ez, nincs képpel illusztrálva !

Dobni kell rájuk napalmot (IL2 PAV250 rulez...)