IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem olyan hülyék az amerikaiak hidd el. lehet, hogy jobban értenek ezekhez a dolgokhoz, mint mi és megvolt az indokuk, hogy miért nevezték el így 😊

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

PLackó
köszi!
nagyon örülök!!!
végre...megnézem a topicokat....

nem is egy lesz, seaweed nyitott elmult idõben pár topicot nekik, nézd végig az ucso pár fórumot 😊 van köztük jónéhány elég kecsektetõ is 😊 (igaz mind az mert sea arcade repülõsgamenek szeirntem nem nagyon nyit topicot 😊)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PLackó
tényleg lesz most valami új repcsis game?mi lesz a neve?

igen de akkor elég a HA is nem?
én azt mondom hogy az hogy hol nyitsz ugye a repülõgéptõl is függ mert annál feljebbrõl nem tudsz..., namost szerintem bõven elég a HALO mert a másik az ugye ugyan az mint a "sima" ugrás csak magasabban van a repülõ... 😊 mert amugy enyi erõvel lehetne közepes, középalacsony nagyonalacsony, kicsitmagas, etc nyitás is... 😊
na midn1 végülis igy találták ki csak ez most igy kitört belõlem hogy milyen észlkények az amcsik megint 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

dehogy fölösleges. pont azért írják oda mert van magas ugrás-magas nyitás és magas ugrás-alacsony nyitás is 😊

A HAHO ugrás pedig nem nevezhetõ "normálisnak", mert pl. az amerikai hadseregben csak a Deltások és a Navy Seal-ek ugranak ilyen magasból (esetleg még pár speciálisan erre kiképzett Green Beret és Ranger). Az ilyen magasságból történõ ugráshoz már oxigénmasz és speckó ruha szükséges.

érteni értem, és nem kötözködöm csak ez a szokásos amcsi önsztárolás... , semmi értelme nincs külön megnevezést adni oylanak ami már addig is normális volt, mondom hogy nagy magaság addig ok de ha nem irják oda hogy hol nyitják abbol az következik viszonylag hamar miután kiugrotak a gépbõl és nem alacsonyan ugye..., szal ennek tök fölösleges volt + megnevezés szerintem arról már ne is beszéljünk hogy milyen hülyén hangzik 😊

uhh hát én egyáltalán nem értem mit is akarsz ebbõl kihozni... kiugaranak 10 kilométer magasan, majd ejtõernyõt nyitnak 9800 méteren. Ha tényleg nem érted, akkor guglizz rá, ha pedig csak kötözködni akarsz, akkor inkább hagyjuk a témát

igen de azt már takarja a HA ... a nyitás a repülõhöz képest van 😛

Biztosan azért van külön neve, mert ez MAGASAN történik. Közönséges ejtõernyõsök max. 2-3000 méterrõl ugranak.

ezt értem de ettõl még a sima magasan nyitott ugrásnak minek külön néve? az a normális a halo meg inkább csak katonai... 😊
én akkoris a HALH ra szavazok 😛

Még egy kis info a HAHO/HALO témában:

HAHO
The HAHO technique is used to airdrop personnel at high altitudes when aircrafts can fly above enemy skies without posing a threat to the jumpers.
In a typical HAHO exercise, the parachuter will jump from the aircraft and deploy his parachute at a high altitude, 10–15 seconds later after the jump (typically at 27,000 feet or so). The parachuter will use a compass to guide himself while flying for 30 or more miles. The soldier will use way points and terrain features to navigate to his desired landing zone, and along the way, he must correct his course for changes in wind speed and direction; making for a tricky navigation problem.

Ha magasan nyitnak több tíz perc is eltelik, amíg földetérnek, próbáld már meg 20 percig a fejed fölött tartani a kezed...

öszintén megmondom a "saját" foruma nekem nagyon nem jön be, sg valahogy sokkal kiforottabb 😊

Seaweed
inkabb az zavara hogy nem a sajat forumaba raktad, ott "kell" az ilyen
amugy csak ide volt egyszerü msot beirnom ami zavart olvasgatás közben, ha nem teccik keressetek egy moderátort és del õket, én nem sértõdöm meg rajta mert télleg nem ide vág 😊

HAHO - High Altitude High Open
Magasból ugarnak (10km) és magasan nyitnak
Van olyan ejtõernyõs ugrás, ahol magasból ugranak, de alacsonyan nyitnak (HALO).

nemtom de ez a topic már rég nem az il2 rõl szól, vagy csak távlatokban 😛

Seaweed
ennek mi koza az il2-hoz?...attol fuggetlenul, hogy fingom sincs rola hogy mirol beszelsz...
sajnos lusta vagyok 😊 amugy csak ez a kettõ ami nagyon szembeötlõ volt 😊 meg amugyis már szivemheznõtt az sg foruma 😊

de ezt a hahot akkor sem értem..., az ok hogy nem kell fen tartani a kezeket de ennek müköze ahoz hogy mikor nyitnak ernyõt? valami idiota volt aki ezt igy elnevezte 😛 ha már ragaszkjodnak az ilyesmihez lehetett volna pl HALH nagy magasság lent a kéz 😛PP

Seaweed
te most az ott talalhato hibakat irkalod ide be?
(Neuro!!!!!!!!! Nem eleg feltuno a forum link!!!!!)
pedüg csak a végén a különleges szót gépeltem el 😛

Seaweed
ezt csak en nem ertem, vagy masnak kellene hozza egy enigma? 😊
" 1993 – Szomáliában a Task Fore Ranger részeként megpróbálták foglyul ejteni Mohamad Farah Aidid helyi hadurat."
Task Force-ot akartál irni nem? 😊

Seaweed
ooo bocs...tokre elfeledtem, hogy ott is fentvan
izé, mi az a HAHO minden standard ejtõernyõt "magasan" nyitnak gyk amikor kiugranak a gépbõl, ebben mi a klönleges? 😊

http://bop.agria.hu

Seaweed tessék reklámozni a BOP oldalt 😊

Seaweed
www.il2sturmovik.com
Blasta
Tudtok adni egy linket, ahonnan leszedhetem a legújabb peccset?

VERI TENKSZ!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

dejo, nyissatok már neki egy külön topicot

Falconer
Ehh, a retilátor megvolt, nyomhattad a rakétákat mint állat
A DID F22 ADFfel is játszottam vagy 2évet, az iszonyú jó játék, ma is csak a grafikájával van bajom
Abban volt az amikor az egész területen körbe kellett menni, végtelen sok lõszered volt, és idõre kellett teljesíteni a chekpointokat, aztán a végén kaptál egy pontszámot...
Emlékszel rá? A vöröstengeren sikerült átjutnod? Mert engem ott mindig lekaptak a Rafaelek
Nagyon benne van még a fejemben a game minden mozzanata 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

arty
kösz! nekem is eszembejutott, csak nem volt idõm utánanézni 😊 igazad van 😊 esküszöm, nekem olyan mintha csak 3-4 éve játszottam volna ezekkel 😊

mondjuk sikerként talán csak az ACE légitankolását könyvelhettem el, mert a 3D fighter bomber frémrátája nem tett lehetõvé tul élvezetes légimutatványokat 😊 (értsd: 1- fps)

én az ACE2-t szerettem, osztott képernyõn haverok ellen... ahh... és micsoda menüzenéje volt!!! 😄

másik nagy kedvencem volt az F15(vagy F14???), az is szépen ment, jo kis karriert lehetett benne játszani 😊 sajnos táj 0. Ellenben az F19 a komplex vektorgrafikájával szintén csak látványra volt jo, ráadásul sokat töltött 😊 ... F16 ... na, ezzel keveset játszottam, vektoros volt, de egyszerü, elég folyaamtosan futott... F18/Hornet (ezt nem tuti h igy hivták) - fura gfx, és nem is emlékszem mit lehetett benne csinálni 😞

Nem is emlékszem mi készült még emlitésre mélto c64en ... PC-n nekem elsõ a f29/retailator volt, soros kábelen 😊 Majd F19/F117/F15 ... DID F22 (ez a game, amivel talán a legtöbbet játszottam).

Amugy ilyen mult után sem volnék képes hang alapján gépet felismerni, de tisztelgek azoknak, akik igen, kicsit frusztrál is, hogy engem egyik játék sem érdekel ennyire mélységeiben - engem minden játék leköt 😄

Forza.

hát ez nagyon lol amiket itt összeírtok

Reaper

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Seaweed
aha
Reaper
A lelke mélyén szeret!

Flame rlz...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Kata
LOL!
Mondja ezt egy olyan, aki csípõbõl ribiz le...

[/cserf][/fülünyúl]

vesszetek már össze na

Seaweed
Seaweed
sajnos en mar csak ilyen vagyok..ha valakit megbantok az egy dolog, reszemrol alaptalasnul tudatosan soha, ha megis akkor elnezest is kerek., aki ismer az tudja ezt rolam.
Soha sem voltam egy kifinomult csondes szemelyiseg, es nekem a repules, a szimulatorok a haditechnika, a haboruk, a tortenlem mindig is tobb volt egy jateknal, egy-egy mondatnal a forumon...
most ez vagy el fogadja valaki vagy nem...aztan megprobal jol belemrugni, en meg "szetflamelem az arcat"...jah bocs hogy nagykepu lennek? ..az ...tagadtam ezt valaha is?..
Mindamellett azokat becsulom es tisztelem, es szivesen diskuralok veluk a temakrol akik egy 5 eves gyerek jatekigenyenel komolyabban vesznek egy ilyen szimet mint pl az IL2...
S hogy van e hasznom belole...van...legiharcban hangjarol megismerem a mogottem kevero gepet, eleg messzirol megismerem a sziluettjet...es azt mar mondanom se kell azoknak akik komolyan csinaljak az egeszet, hogy mekkora haszna van egy ilyen komlexitasu gamenel annak hogy a tipusokat ismeri az egyen. Ismeri a korlataikat, ismeri a telljesitmeny adataikat, az oaltala "repult" geppel szembeni hatranyait, vagy elonyeit, amikbol mindig elony kovacsolni legiharcban. Ismeri a tortenelmi legiharc doktrinakat, es azt hasznalva az esetek 99%-ban hatasosan tud az ellenfele ellen fellepni...es meg hosszasan sorolhatnam....

Nem kell engem szeretni, ebben a korban amiben en jarok mar nem vagyok raszorulva ilyen gyerekes dolgokra, de termeszetesen jolesik ha valaki lat bennem valamit es nem az irigyseggel tulfutott butasagabol eredo kisebbsegi erzesebol, csipobol ruhell engem, 3 oldal elolvasasa utan...bar mint mondottam nem hat meg...de nem is normalis az en "olvasatomban"..
Azt mindig is tudtam hogy az sg forumaban nem egy kategoriaba sorolhato topiclatogatok talalhatok, mint mashol...

de..kar a szot csepelnem...

mas:
#4665:
http://bop.agria.hu (szim muzeum!)

Áháháhá... Thx!

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

itt vannak régi szimek: nemsokára lesz jópár letölthetõ cucc is 😊 http://bop.agria.hu

mondom 80-as 😊

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Na megnéztem ,mert nem hagyott nyugodni, az ACE 1985-ös a Fighter Bomber 1989-es, aZ F-19 1987-es, mindegyik közelebb van a 20-hoz mint a 10-hez 😊

Sõt 83-ban volt már FS I IBM PC-re, korábban Apple és TRS-80-ra is megcsinálták, az FS II pedig már C-64-en is ment.

Falconer
97es évjáratból megvan a Digital Image Design által fejlesztett F22 Air Dominance Fighter. Rohadt jó játék, a fegyverek és radarmódok kezelésének megtanulása nem 10perc volt, de ez csak elõnyére vált a játéknak.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Már megint valami abszolút hülyeségen kezdtek el vitatkozni, tökéletesen feleslegesen.

Inkább soroljon valaki nekem 80-as évekbeli repszimet...

Nincs igazad, már 94 környékén is voltak repülõ szimulátotrok, Red Baron, Dogfight, meg hasonlók, 96-97 környékeén megjelent az EAW stb. A 80-as években pedig Commodore, Amiga, meg mittomén mire is írtak repszimeket.

Falconer
Namármost én repülésben eléggé otthon vagyok, makettezem is, olvasója vagyok pl az Aero magazinnak, szoktam venni aranysast is stb...
A második világháborús gépeket is ismerem, csak most éppen nem ugrott be hogy a nagy szart amivel emberkedtem kb. fél éve Pe hanyasnak hívták!!!!! Ez olyan nagy baj?

Én kedvelem. Remekül el lehet csevegni vele a repülésrõl,professzionális módon. Én úgy viszonyulok az emberekhez,ahogy azok hozzám,és sokra tartom az õszinte embereket. Bár nem vagyok online player,tehát az online repülés világára nincs rálátásom. A fórumbeli személyeskedéshez pedig nem akarok,és nem is tudnék hozzászólni,mivel nemrégóta járok ide,viszont azt látom,hogy az ebben a topicban postolók szinte kivétel nélkül normális,repülést szeretõ emberek,csak néha hülyeségeken összekapnak,és akkor képesek oldalakon át egymás vérét szívni. De hát ez minden emberi közösségben elõfordul,így itt is.

ne legyél már troll...